27 Ağustos 2024 Salı

Shiseido- Ginza Nigth Eau De Parfum Intense / 2024

 














Shiseido- Japonya merkezli kozmetik markasıdır. Bugün Shiseido- Ginza Night Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümünü değerlendirmekteyiz. Çiçeksi notalar, vanilya, meyveler, amber, turunçgiller ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, şekerli, metalik, kremsi, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Çiçeksi- meyveli- gurme kategorisinde gösteriliyor.

Üst- kuş üzümü, mandalina,

Orta- yasemin, gardenya, zambak,

Alt- sedir ağacı, vanilya.

Shiseido- Ginza Night Eau De Parfum Intense isimli parfümün şipremsi tarzda başlangıç yaptığını düşünüyorum. Şekerli ve metalik kuş üzümü, mandalina, ahududu ve bergamot gibi meyveler ve turunçgiller var. Meyveler daha baskındır. Devamında çiçeksi notalar gelmektedir. Önce şekerli çiçekleri algılıyoruz. Neroli, zambak ve portakal çiçeği olabilir. Sonra kremsi çiçeksi notalar sahne alacaktır. Bunları da yasemin, gardenya ve osmanthus olarak tahmin ediyorum. Yapaylıktan başka hiçbir özelliği bulunmayan odunsu notalar ( sedir ağacı ), vanilya ve amber kapanışı yapıyor. 

Shiseido- Ginza Night Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleştiğini söyleyebilirim. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Parfümün genelini kaplayan sıcaklık, şekerli tatlılık, kremsilik ve sondaki yapaylık ve bütün koku gruplarının güçlü olması gibi özellikleri dikkate alırsak, elbette kalıcılık ve fark edilirlik yükselecek fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirecektir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder