29 Haziran 2022 Çarşamba

Guerlain- Aqua Allegoria Rosa Rossa EDT / 2018

 
 

 

Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Guerlain- Aqua Allegoria Rosa Rossa isimli bayan parfümü hakkında konuşacağız. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve amber içeriklerine sahiptir. Tatlı, ekşimsi, kremsi, buruk, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi- meyveli kategorisinde gösterilmiş.

Üst- aslan meyvesi, kuş üzümü, bergamot, limon,

Orta- gül, şakayık,

Alt- beyaz misk, ISO E Super, odunsu notalar, sedir ağacı.

Guerlain- Aqua Allegoria Rosa Rossa isimli parfümün başlangıcında ekşimsi rayihalar var. Bergamot ve limon gibi turunçgiller olabilir. Kremsi tatlılıktaki aslan meyvesi, kuş üzümü ve armut gibi meyveler daha sonra geliyor. Yeşil / bitkisel ve buruk kokan çiçeksi notalar ( şakayık, siklamen ), gül teması baskınlığındadır ve orta katmanı doldurmaktadır. Yapay tatlılık veren odunsu notalar ( vetiver, paçuli ) ve amberle kapanışa gelmekteyiz. 

Guerlain- Aqua Allegoria Rosa Rossa ( Kırmızı Gül ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirlenir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği takviye edilebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Kaliteli bir çiçeksi- meyveli kolonya havasındadır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Sıcaklık ve tatlılık genele yayılmıştır. Büyük ölçüde ferah ve enerjik yapısı var. Son bölümdeki yapaylık rahatsız etmez. 

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


27 Haziran 2022 Pazartesi

Guerlain- Musc Noble EDP / 2018


























Guerlain- Fransız parfüm şirketidir. Şimdi Guerlain- Musc Noble isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, pudralı, kuru, tozlu, yağlı, sıcak ve hayvansal kokuları var. Yapay aromalar, çiçeksi notalar, misk, amber, deri ve tütsü ile biçimleniyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor.

Üst- safran, pembe biber, aldehitler,

Orta- gül, misk, sardunya,

Alt- laden otu, amber, sedir ağacı, deri, iris, beyaz misk.

Guerlan- Musc Noble ( Asil Misk ) isimli parfümün başlangıcında yapay ve sentetik aromalar ( aldehitler ) ile tatlımsı- yeşil kokan çiçekler ( safran, sardunya ) birlikte algılanıyor. Devamında orta bölümden kapanışa değin, pudralı ve kuru tonlamalar dönüşümlü olarak teninizde yer değiştirecektir :
Bu minvalde orta katmana doğru pudralı gül ve hayvansal misk var. Bunu kuru deri ve yanık tütsüler takip etmekte.

Son bölümde pudralı iris ve kuru amber yer alıyor.

Guerlain- Musc Noble isimli parfümde gül, deri, misk ve iris notaları yağlı, yapay, sıcak ve tozlu olduğu için baş ağrısı yapabilir. Bu nedenle dengeli ( üç- dört fıs ) sıkılmalıdır. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla kendini gösterir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Ne var ki, öncesinde yüksek fark edilirlik değerlerine ulaşıyor. Sonra tensel koku formuna geçip sakinleşiyor. Çabuk terleyen yağlı tende, üç gün boyunca pudralı ve hayvansal aromalarla yapışkan bir kalıcılık yapmakta.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Haziran 2022 Cumartesi

Jimmy Choo- Fever EDP / 2018


























Jimmy Choo- İngiliz ayakkabı tasarım şirketidir. Bugün Jimmy Choo- Fever isimli bayan parfümünü değerlendireceğiz. Tatlı, şekerli, ekşimsi, kremsi, pudralı, tozlu ve yumuşak esintileri vardır. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya, reçineler, tonka fasülyesi ve gurme notalar barındırmakta. Oryantal- vanilya kategorisinde gösteriliyor.

Üst- greyfurt, aslan meyvesi, erik,

Orta- kediotu, vanilya orkidesi, yasemin, portakal çiçeği,

Alt- benzoin, tonka fasülyesi, sandal ağacı, kahve, fındık, vanilya.

Jimmy Choo- Fever- şekerli meyvelerle açılmakta. Aslan meyvesi ve ahududu olabilir. Bunu ekşimsi ve mayhoş tonlarda erik destekliyor. Parfümün genelinde yüksek tatlılık ve şekerlilik olduğundan, tene dengeli sıkılmasını tavsiye ederiz. Üç- dört fıs yetecektir. Orta katmanda tamamen çiçeksi notaların egemenliği söz konusudur. Yalnız burada koku formları bakımında bir karmaşa ve düzensizlik mevcuttur. Şöyle ki, kadifemsi- baharatlı orkide ve kremsi yasemin, birbirini koku benzerliği çizgisinde dengelese de, pudralı verilmiş kediotu, bu koku formundan ayrılmakla, çiçeksi katmanın son kertesinde dengeyi bozuyor. Devamında gelen vanilyalı reçineler ve tonka fasülyesi de tekrar şekerli tatlılığa yol açtığı için ( pudralı- şekerli & tatlı koku nüansları birbiriyle çelişkilidir ), gene dengeli dozaj verilmesi uyarısını yapmam gerekiyor. Kapanıştaki tozlu kahve ve tatlımsı fındık aromalarını çok beğeniyoruz. Yani bu parfümü başlangıçta dengeli sıkarsanız, sonlara doğru tene yapışan güzel gurme notalarından keyif alabilirsiniz.

Jimmy Choo- Fever isimli parfümde şekerli meyveler, çiçeksi katman ve genelde gurme notalar biçiminde toplanabilecek katmanlar vardır ve yavaş bir akışkanlıkla tene yerleşmektedir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği her daim yoğun ve güçlüdür. Çok sıcakta sıkılmaz. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerine uygundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Haziran 2022 Perşembe

Jimmy Choo- Man Blue EDT / 2018


























Jimmy Choo- İngiliz ayakkabı tasarım markasıdır. Bugün Jimmy Choo- Man Blue isimli parfümü yorumlayacağım. Baharatlar, vanilya, aromatik otlar, meyveler, odunsu notalar ve deri aromaları barındırıyor. Tatlı- şekerli, yumuşak, yapay ve kremsi tonlamalar yapmakta. Odunsu- aromatik kategoride gösteriliyor.

Üst- adaçayı, karabiber, bergamot, lavanta,

Orta- deri, selvi bitkisi, ambergis, elma, ananas,

Alt- sandal ağacı, vanilya, vetiver, paçuli.

Jimmy Choo- Man Blue- aromaların tene yerleşmesi ve koku gidişatı bakımından iki bölüme ayrılabilir :

Ana eksende, aromatik karabiber ve tatlı- yeşil lavanta açılışını, gene tatlı ve yapay deri aroması takip etmekte. Devamında tatlı ve enerjik meyveler ( elma, ananas ) var. Son bölümde şekerli vanilya baskındır. Buna kremsi paçuli destek veriyor. Ana eksendeki notalar, parfümün genel karakterini oluşturan baskın aromalar olmaktadır.

Ara nüanslarda, tatlı lavantadan sonra aromatik otlar ( adaçayı, kişniş ) geliyor. Şekerli vanilyadan önce tatlı sandal ağacı algılanıyor. Bu aromalar, baskın notaların geri planında yer alan ara geçişleri temsil ediyor. Ayrıca lavantalı- meyveli bölümde belli derecede ozonik- sucul hissiyattan bahsedilebilir.

Jimmy Choo- Man Blue isimli parfümde, özellikle şekerli vanilyaya dikkat edilmelidir. Burası baş ağrısına neden olacağı için, parfümü dengeli sıkmak şarttır. Ayrıca yapay deri notası da eleştiri alabilecek bir uygulamadır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yalnız ana eksen ve ara nüans notaları birbiriyle yer değiştiriyor. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene oturacaktır. Kalıcılık ve fark edilirlik performansı aromatik- yeşil kolonya ölçüsündedir. Gün içinde tazeleme yapılabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Haziran 2022 Salı

Giorgio Armani Prive- Bleu Lazuli EDP / 2018

 















Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır. Bugün Giorgio Armani Prive- Bleu Lazuli isimli parfümü değerlendireceğim. Ekşimsi, tatlımsı, pudralı, şekerli, kuru, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintiler sunmakta. Meyveler, baharatlar, çiçeksi notalar, amber, tütsü, bal ve tütün aromaları bu parfümü biçimlendiriyor. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- mate yaprağı, kakule, bergamot,

Orta- erik, osmanthus, yasemin,

Alt- bal, vanilya, tütün, sandal ağacı.

Giorgio Armani Prive- Bleu Lazuli isimli parfümün başlangıcında ekşimsi ve tatlımsı bergamot- erik gibi meyveler yer almıştır. Daha sonra baharatlar gelir. Tatlı ve biberli tonlamalar yapan tarçın- kakule ikilisi önemlidir. Orta katmanın devamında çiçeksi notaları görmekteyiz. Bunlar pudralı vurgularla yasemin ve iris olarak anlaşılıyor. Bununla birlikte tatlı baharatlar da, çiçeksi notaların etkisiyle pudramsı baharatlar formuna giriyor. Son bölümde diyebiliriz ki, gurme notalar hakimdir. Şekerli bal- amber, tatlı ve kuru tütün ve iyice sıcak / dumanı tüten kuru tütsü sayılabilir.

Giorgio Armani Prive- Bleu Lazuli isimli parfüm, bütün aromalarıyla Doğulu / Asyalı parfüm geleneğinin başarılı örneklerinden biridir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor ve fakat özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığa ulaşmakta. Baharatlı- pudramsı çiçeksi- gurme bazlı notalar kalıcılık ve fark edilirliğe olumlu etki yapmıştır. Ne var ki gene bu nota gruplarında görülen pudralı, şekerli ve yapay özellikler parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirecektir. Üç- dört fıs yeter. Şekerli bal amber ve tatlı tütünde yapaylık mevcuttur. Bunun dışında baharatlar oldukça enerjik, yumuşak ve aromatik tarzdadır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Haziran 2022 Pazar

Giorgio Armani- Acqua di Gio Absolu EDP / 2018


























Giorgio Armani- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Giorgio Armani- Acqua di Gio Absolu isimli parfüm hakkında görüşlerimizi belirteceğiz. Buruk, tatlı, kremsi, yumuşak ve ferah yapısı var. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar, reçineler ve misk aromaları barındırıyor. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- meyveli notalar, bergamot, deniz notaları,

Orta- sardunya, lavanta, biberiye,

Alt- paçuli, odunsu notalar, laden otu, tonka fasülyesi.

Giorgio Armani- Acqua di Gio Absolu- buruk meyveler ve denizel notalarla açılış yapmaktadır. İncir, bergamot ve erik olabilir. Erkeksi- yeşil çiçekler ( sardunya, leylak ) ve tatlı lavanta bunu takip ediyor. Yapay verilmiş odunsu notalar ( kremsi paçuli ), misk ve vanilyalı reçineler kapanışı yapacaktır.

Giorigo Armani- Acqua di Gio Absolu- meyveli ve yeşil çiçekli erkeksi kolonya havasındadır. Kalıcılık performansı gün içinde tazelemeyle arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Parfümün genelinde dengeli tatlılık ve ferah su- ozon notaları var. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. Odunsu notaların yapaylığı ve su- ozon efektinin kullanılması günümüz parfüm trendlerine yönelik bir uygulama olmuş. Ayrıca yapaylık rahatsız edici değil.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Haziran 2022 Cuma

Paco Rabanne Black XS ( Black Excess ) For Her EDP / 2018

 















Paco Rabanne- ABD kökenli moda firmasıdır. Şimdi Paco Rabanne- Black XS ( Black Excess ) isimli parfümü incelemekteyiz. Şekerli, şuruplu, tatlı, kremsi, ekşimsi, sabunsu ve yapay esintiler sunuyor. Meyveler, çiçeksi notalar, gurme notalar, vanilya, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösterilebilir.

Üst- yaban mersini, pembe biber, demirhindi,

Orta- kakao, gül, menekşe,

Alt- vanilya kabuğu, masoya ahşabı, sandal ağacı.

Paco Rabanne- Black XS ( Black Excess ) For Her- şekerli ve şuruplu yapıdaki kırmızı- orman meyveleriyle açılmakta. Biraz ekşimsi hissiyat da var. Ahududu, böğürtlen, çilek ve ekşimsi yaban mersini olabilir. Sonra çiçeksi notalar geliyor. Yüksek kremsilik barındıran tatlı gül baskındır. Kremsi biçimde osmanthus ve şakayık da olabilir. Devamında gene baskın olarak sabunsu menekşe var. Sabunsu tarzda nergis ve mimoza tahmin edebiliriz. Kapanışta gurme notalar mevcuttur. Tatlı kakao, en önce hissedilir. Kremsi vanilya- misk de gurme hissiyata katılabilir. Burada tatlı sandal ağacı odunsu notaları temsil ediyor. Son bölümde elbette yapaylık var. 

Paco Rabanne- Black XS ( Black Excess ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. İlk 1 saat içinde dışarıya karşı yoğun fark edilirlikle eser. Sonra tensel koku formuna geçer. Genele yayılan şekerli, kremsi ve özellikle sabunsu tonlamalardan dolayı : Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık yapıyor. Ayrıca yapaylık da söz konusu olduğundan, tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış- serin ilkbahar dönemine, soğuk havalara ve akşam saatlerine daha uygundur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Haziran 2022 Çarşamba

Paco Rabanne- Pure XS For Her EDP / 2018

 















Paco Rabanne- Fransız moda şirketidir. Şimdi Paco Rabanne- Pure XS For Her isimli parfümü değerlendireceğiz. Şuruplu, şekerli tatlı, kremsi, pudralı, kuru ve yapay esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya, hindistancevizi, gurme notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Bu parfümü iki farklı kategoriye koyabilirim : Gurme yönü de olan çiçeksi- oryantal parfüm ya da fujer tarza yakın şipre- çiçeksi parfüm.

Üst- patlamış mısır, vanilya, hindistancevizi,

Orta- ylang ylang, şeftali, portakal çiçeği, ambrette ( misk ebegümeci ), beyaz misk,

Alt- amber ağacı, sandal ağacı.

Paco Rabanne- Pure XS For Her isimli parfümün açılışında şuruplu- şekerli meyveler ( şeftali, aslan meyvesi, mango, ahududu ) ve şekerli çiçeksi notalar ( neroli, zambak, misk ebegümeci, siklamen ) birlikte yer alıyor. Aslında başlangıçta, bir bakıma tropik karakterli meyveler ve çiçeksi notalar olduğunu söyleyebiliriz. Bu tropik karaktere koşut olarak, kremsi tonlamalar yapan vanilya- hindistancevizi ikilisini hissediyoruz. Devamında bu sefer pudralı tonlarda sarı çiçekler ( ylang ylang, hanımeli, mimoza ) var. Özellikle ylang ylang ve hanımeli baharatımsı vurgular yapıyor. Kapanış gurme notalarla olacaktır : Kuru kahve- çikolata ve odunsu notalar ( tatlı ve yapay sandal ağacı ).

Paco Rabanne- Pure XS For Her- Özet :

Gurme / çiçeksi- oryantal aromalar : Meyveler, baharatımsı kokular veren sarı çiçeksi notalar, kahve, çikolata, sandal ağacı.

Fujer tarza yakın şipre- çiçeksi aromalar : Şekerli meyveler & çiçeksi notalar, kremsi vanilya, pudralı çiçeksi notalar.

Paco Rabanne- Pure XS For Her isimli parfümde, aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra, pudralı çiçeklerin olduğu bölüme geçiliyor. Şekerli, kremsi ve pudralı yapısından dolayı : Dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var, çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca güçlü kalıcılık yapıyor ve tene dengeli sıkılması gerekiyor ( üç- dört fıs ). Böylece ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Ayrıca odunsu notalardaki yapaylık da burun ve zihin algısını rahatsız edeceğinden, dikkatli kullanım gerektiriyor. Buna rağmen nota geçişleri başarılı verilmiş.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


11 Haziran 2022 Cumartesi

Hermes- Terre D' Hermes Eau Intense Vetiver EDP / 2018


























Hermes- Fransız moda markasıdır. Bugün, vetiver teması üzerine yoğunlaşan ve erkeksi kolonya tarzında olan, Hermes- Terre D' Hermes Eau Intense Vetiver isimli parfümü değerlendirmek niyetindeyim. Turunçgiller, biberli baharatlar, çiçeksi notalar ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmektedir. Buruk, ferah, tuzlu, enerjik, tatlımsı ve kuru tonlamalar yapıyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Turunçgiller, vetiver, sichuan biberi ve bergamot gibi aromalar açıklanmış. Buna ilavelerimiz olacak.

Hermes- Terre D' Hermes Eau Intense Vetiver isimli parfümün açılışında yeşil- çimensi vetiver vurgusu yapılmış. Bu vetiver kullanımı, Guerlain- Vetiver parfümünü çağrıştırıyor. Devamında buruk turunçgilli vetiveri görmekteyiz. Buradaki turunçgiller biraz tuzludur. Bergamot ve portakal olabilir. Bunu kuru sedir ağacı takip ediyor. Orta bölümde sabunsu karakter yansıtan erkeksi çiçekler vardır. Sardunya ve iris tahmin edilebilir. Geri planda ise hafif biberli notalar- pembe biber hissediliyor. Bir miktar karanfil ve misk algıladım. Böylece sona gelinmekte.

Hermes- Terre D' Hermes Eau Intense Vetiver- özellikle vetiver temasını enerjik ve ferah kullanmış. Sabunsu tarzdaki çiçekler de, gene yeşil kokan- bitkisel yapıda olduğu için bu anlamdadır. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülür. Portakal ve karanfil gibi nokta vuruşlarıyla, sınırlı bir tatlılık sağlanmış. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşmektedir. Fark edilirlik ve kalıcılık performansı için, vetiver, sedir ağacı ve erkeksi çiçekleri baz alacağız. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende, odunsu notalarla etkili olmakta ve gün boyu kalıcılık sağlamakta. Bununla birlikte, gün içinde tazelemeye müsaittir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Haziran 2022 Perşembe

Hermes- Eau de Citron Noir EDC / 2018


























Hermes- Fransız moda firmasıdır. Bugün Hermes- Eau de Citron Noir isimli parfümü inceleyeceğiz. Ekşimsi, buruk, sabunsu, sıcak, tatlımsı, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, baharatlı nüanslar, tütsü ve misk aromaları önemlidir. Turunçgil- aromatik kategorisinde gösteriliyor.

Misket limonu, duman / tütsü, limon, siyah çay, ağaç kavunu ve gayakum ağacı notaları açıklanmış.

Hermes- Eau de Citron Noir- limon ve greyfurt tandanslı ekşimsi ve buruk turunçgillerle başlıyor. Bunu sabunsu çiçekler takip etmekte. Leylak ve siklamen olabilir. Orta katmanda, çiçeksi notalar, yeşil kokan ferah bir karakter kazanıyor. Portakal çiçeği ve sardunya olarak düşünüyoruz. Geri planda kişniş ve yeşil çay gibi biraz sucul bitkiler var. Ancak daha sonra koyu bir dumanlı tütsü  ve karabiber gibi kokan yumuşak baharatlar hissettim. Dumanlı vetiver ve tatlımsı miskle kapanış gerçekleşmekte.

Hermes- Eau de Citron Noir isimli parfüm, aslında turunçgilli- çiçeksi / odunsu kaliteli bir kolonya havasındadır. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirlenir. Zaten hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Çok fazla tatlılık yok. Onun yerine, turunçgillerin keskin burukluğu ve özellikle baskın çiçeksi notalardan gelen yumuşak sabunsuluk ve yeşil- bitkisel koku karakteri var. Orta bölümün sonlarındaki tütsü ve baharat sentezi ile kapanış faslını domüne eden odunsu notalar birbiriyle daha iyi uyum sağlamış. Kuşkusuz diğer aromalar da kendi içinde uyumlu ve dengelidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Haziran 2022 Salı

Mancera- Hindu Kush EDP / 2018

 















Mancera- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Mancera- Hindu Kush isimli parfümü değerlendireceğiz. Tütsü, baharatlar, odunsu notalar, amber, reçineler ve vanilya içeriklidir. Tatlı, kuru, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- tütsü, okaliptüs, baharat çeşnişi, laden otu,

Orta- odunsu notalar, paçuli yaprağı,

Alt- amber, gayakum ağacı, vanilya kabuğu, beyaz misk.

Mancera- Hindu Kush- tütsülü tarzda tatlı ve sıcak baharatlarla başlıyor. Zencefil, kakule ve karabiber tahmin edilmektedir. Devamında tatlılık yükselerek yerinde kalmak kaydıyla, odunsu ( ahşapsı tonlar ) amber ve odunsu ( laden reçinesi ) vanilya sahne alıyor. Gene tatlı ama bu kez kuru odunsu notalarla ( öd ağacı ) sona geliniyor.

Mancera- Hindu Kush isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bunun sebebi, koku gidişatında birbirine benzer aromaların olmasıdır. Tene oturduktan sonra, özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği tespit ediliyor. Sıkıştan sonra 1 saat içinde, reçineler ve öd ağacı ile tene iyice yapışıyor ve sakinleşiyor. Tensel koku haline geliyor. Baharatlar, reçineler ve öd ağacı marifetiyle de, çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren güçlü kalıcılık yapıyor. Koku karakteri açısından ( tütsü, amber, baharatlar, vanilya, reçineler ) Doğulu- Asyalı Parfüm geleneğini sürdürmektedir. Yüksek tatlılık beni rahatsız etmese de, gene bu yüzden çok sıcakta sıkılmamasını ve tene dengeli dozaj ( üç- dört fıs ) verilmesini tavsiye edeceğim. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk ve serin havalar ve akşam vaktine uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Haziran 2022 Pazar

Mancera- Vanille Exclusive EDP / 2018

 















Mancera- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Mancera- Vanille Exclusive isimli parfümü değerlendireceğim. Krem şanti, meyveler, çiçeksi notalar, gurme notalar, vanilya ve amber aromaları barındırıyor. Tatlı, kremsi, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi- vanilyalı grupta gösterilebilir.

Üst- şeftali, osmanthus, krem şanti, esmer şeker,

Orta- sümbülteber, menekşe, yasemin,

Alt- vanilya, amber, beyaz misk, odunsu notalar.

Mancera- Vanille Exclusive isimli parfümün başlangıcında krem şanti ve tropik meyveler var. Şeftali, mango ve kivi olabilir. Sonra yanık gurme notalar ( karamel ) ve şekerli olabilen tropik çiçeksi notalar gelmekte. Osmanthus ve şakayık tahmin edilebilir. Orta bölümde bu kez pudralı çiçeksi notalar sahne almakta. Sümbülteber, yasemin, mimoza ve nergis olabilir. Bir miktar yapaylık barındıran kremsi vanilya- amber senteziyle tenden ayrılıyor.

Mancera- Vanille Exclusive isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Biraz yavaş akışkanlıkla yarım saat sonra tene yerleşecektir. Bunu takiben, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Genele yayılan sıcaklık, kremsilik ve pudralılık söz konusu olduğunda, çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmasına şaşmamak gerekir. Gene aynı minvalde ( şekerliliğe kaçan kremsilik, yapaylık ve pudralılık ) tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yetecektir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Haziran 2022 Cuma

Jean Paul Gaultier- Scandal By Night Eau De Parfum Intense / 2018

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Şimdi Jean Paul Gaultier- Scandal By Night Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümünü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, tozlu, sıcak ve yumuşak esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, tonka fasülyesi, vanilya, odunsu notalar, amber, bal ve karamel aromaları barındırıyor. Ambersi- çiçeksi grupta gösteriliyor. Ancak oryantal- çiçeksi bir yönü de var. 

Üst- bal, acı portakal, turunçgiller, turunçgiller,

Orta- kiraz, sümbülteber, portakal çiçeği, armut, jatamansi çiçeği,

Alt- tonka fasülyesi, vanilya, paçuli, sandal ağacı, amber ağacı, beyaz misk.

Jean Paul Gaultier- Scandal By Night Eau De Parfum Intense isimli parfüm, ballı- karamelli şekerli turunçgiller ve meyvelerle başlamaktadır. Portakal, mandalina, kiraz, vişne, armut ve ahududu olabilir. Devamında çiçeksi katman var. Yüksek kremsi rayihalar yapan çiçekler frezya, manolya ve yasemin biçimindedir. Hafifçe pudralı olabilen tozlu sarı çiçekler ise ylang ylang, sümbülteber, hanımeli ve nergis olabilir. Kapanışa değin, yalnızca kremsi notaları göreceğiz. Bunlar tonka fasülyesi, vanilya, odunsu notalar ( paçuli ) ve amberdir.

Jean Paul Gaultier- Scandal By Night Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Burada bal ve karamelle tatlandırılmış turunçgiller ve meyveler ve bunu takip eden yüksek kremsilikteki çiçekler hoş ve baştan çıkarıcı rayihalarıyla beğenimizi kazanıyor. Ancak teknik olarak bakarsak, parfümün geneline yayılmış bulunan kremsi- şekerli- pudralı tonlamalar burun ve zihin algısını zorlayacağından, tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor ve yapışıyor. Bundan sonra dışarıya karşı çok etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki boyunca kuvvetli kalıcılık yapmasının sebebi, genel koku gidişatındaki kremsi yapıyla açıklanabilir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Haziran 2022 Çarşamba

Jean Paul Gaultier- Le Male In The Navy EDT / 2018



























Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- Le Male In The Navy isimli parfümü değerlendireceğim. Buzlu, sucul, ozonlu, sıcak, ferah, tatlımsı, kremsi ve yumuşak yapıdadır. Aromatik otlar, denizel notalar, meyveler, lavanta, içkimsi hissiyat, çiçeksi notalar, deri, tütsü, vanilya ve misk içeriklidir. Oryantal- fujer kategorisinde gösterilmiştir.

Üst- buzlu nane, deniz tuzu,

Orta- deniz notaları, vanilya, ambergris,

Alt- adaçayı, selvi bitkisi.

Jean Paul Gaultier- Le Male In The Navy- içkimsi hissiyat veren buzlu nane akoruyla açılıyor. Cin tonik gibi açılışı var. Gayet soğuk ve keskin bir karakter veriyor. Bununla aynı dönemde tuzlu deniz suyu aromaları sahne almakta. Tatlımsı lavanta ve elma gibi nokta vuruşları olabilir. Devamında aromatik yeşil bitkiler ( adaçayı, fesleğen ) gelmekte. Orta bölümde erkeksi yeşil çiçeksi notalar ( yasemin, lotus ) ağırlığını hissettiriyor. Aromatik otlar ve çiçeksi notalar toplamda sucul ve ozonlu yapısal özellik gösterecektir. Kapanışa doğru tatlı ve yapay notalar ( deri, misk ) devreye giriyor. Ayrıca tatlı vanilya ve tütsü de önemlidir.

Jean Paul Gaultier- Le Male In The Navy isimli parfüm, dengeli tatlılık ve başarılı nota geçişleri sunuyor. Sondaki yapaylık ve sentetiklik rahatsız etmez. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmakta. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimne uyar. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilintilidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html