29 Haziran 2024 Cumartesi

Tom Ford- Oud Minerale EDP / 2023

 















Tom Ford Oud Minerale EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tom Ford- ABD merkezli moda şirketidir. Şimdi Tom Ford- Oud Minerale isimli parfüm hakkında söz söyleyeceğiz. Odunsu notalar, aromatik otlar, reçineler,  yosunsu rayihalar, tuz notaları, deniz suyu notaları, misk yağı, baharatlar, misk ve amber aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Hayvansal, sıcak, yağlı, yapay, tatlı, metalik, sucul, ferah ve yumuşak esintileri var. Odunsu- akuatik grupta gösterilmiş.

Deniz notaları, tuz, agar ağacı ( öd ağacı ), deniz çayırı, köknar balzamı, sığla yağı, amber, misk ve pembe biber gibi aromalar açıklanıyor. 

Tom Ford- Oud Minerale isimli parfümün açılışını yapan odunsu notalar, öd ağacı temalıdır ve hayvansal ve metalik yapıdadır. Bunu yeşil ve ferah kokan aromatik otlar ve reçineler takip etmiştir. Burada sucul ve yosunlu rayihalar var. Deniz çayırı, adaçayı ve kişniş olabilir. Reçinelerin de yeşil / bitkisel kokmasına bakarsak, cypriol yağı olarak düşündüm. Orta bölüme geçildiğinde sıcak, tatlı ve lüks biçimde safran, tarçın, biber ve pembe biber gibi baharatlarla muhatap olmaktayız. Gene sıcak ve yapay tatlılığa sahip sandal ağacı merkezli odunsu notalar, amber ve misk aromaları, kapanışa doğru gittiğimiz haber veriyor. Son bölümde önce hayvansal ve yağlı aromalar var. Öd ağacı temalı odunsu notalar ve misk yağı algıladım. Ferahlık veren deniz suyu ve tuz notaları ( ya da tuzlu deniz suyu notaları ) ile kapanış gerçekleşiyor.

Tom Ford- Oud Minerale isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yavaş bir akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşmesi tamamlanacaktır. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Odunsu notalar, baharatlar, amber ve misk yağı gibi koku içerikleri ve yapaylık barındıran hayvansal aromaları hesaba katıldığında, elbette kalıcılık ve fark edilirlik yükselecek ancak bu durum tene dengeli sıkılması zorunluluğunu getirecektir. Tene dengeli dozaj yapılmadığı zaman baş ağrıtabileceği unutulmamalıdır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir- o da dengeli sıkmak şartıyla.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Haziran 2024 Perşembe

Tom Ford- Vanilla Sex EDP / 2023

 















Tom Ford Vanilla Sex EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tom Ford- ABD kökenli moda firmasıdır. Şimdi Tom Ford- Vanilla Sex isimli bayan parfümü hakkında yorum yapacağım. Vanilya teması, acı badem, çiçeksi notalar, tonka fasülyesi ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmiştir. Yapay, kekremsi, sıcak, ferah, yumuşak, keskin, buruk ve kremsi rayihaları var. Oryantal- vanilyalı grubunda gösterilebilir.

Üst- acı badem,

Orta- vanilya, çiçeksi notalar,

Alt- vanilya özü, vanilya molekülü, tonka fasülyesi, sandal ağacı.

Tom Ford- Vanilla Sex isimli parfümün başlangıcında keskin ve buruk acı badem aromasıyla karşılaştım. Daha sonra gelen vanilya teması, çiçeksi notalar ( orkide, yasemin, frezya, zambak ), tonka fasülyesi ve sandal ağacı merkezli odunsu notalar toplamda yoğun kremsi vurgulara sahne olmaktadır. Ayrıca bu bahsedilen orta katman ve kapanış notalarında genel bir sıcaklık, yumuşaklık ve sonlara doğru maalesef yapaylık ( vanilya, sandal ağacı ) hakimdir.

Tom Ford- Vanilla Sex isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve burun büken bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi gerekir. Dört- beş fıs yeter. Bütün koku içeriklerinin güçlü olması, orta bölümden itibaren kendini hissettiren yüksek kremsilik ve özellikle vanilya- sandal ağacı çizgisindeki yapaylık dolayısıyla kalıcılık ve fark edilirlik çok artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk / serin havalar ve akşam saatleri için idealdir. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Aslında vanilya teması etrafında şekillenen ve diğer aromaların yardımcı eleman olduğu, sade, basit ve kolay anlaşılır bir koku karakteri var.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Haziran 2024 Salı

Jean Paul Gaultier- Le Male Elixir EDP / 2023


 

 















Jean Paul Gaultier- Le Male Elixir EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com,

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- Le Male Elixir isimli parfüm hakkında görüşlerimizi açıklayacağız. Aromatik otlar, lavanta, vanilya, tonka fasülyesi, gurme notalar, reçineler, deri ve tütün aromaları barındırmaktadır. Tatlı, şekerli, pudralı, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintiler sunmaktadır. Oryantal- fujer kategorisinde gösterilebilir.

Üst- lavanta, nane,

Orta- vanilya, benzoin,

Alt- bal, tonka fasülyesi, tütün.

Jean Paul Gaultier- Le Male Elixir isimli parfümün başlangıcında yeşil ve ferah kokan aromatik otlar ( nane, kişniş) ve lavanta bulunuyor. Bunu şekerli & pudralı koku değişimleri gösteren vanilya ve tonka fasülyesi ikilisi takip ediyor. Sonrasında gene şekerli gurme notalar ( bal ) ve reçineler ( benzoin ) gelmektedir. Son kısımda ise deri ve tütün gibi yapay aromalar vardır.

Jean Paul Gaultier- Le Male Elixir isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu bir fark edilirliği söz konusudur. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapar. Tene dengeli dozajı verilmesi elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Orta bölümden itibaren kendini belli eden ve giderek yükselen şekerli, tatlılık, pudralı rayihalar ve kapanıştaki yapaylık düşünüldüğünde kalıcılık ve fark edilirlik performansının artması ve buna karşılık tene dengeli sıkılmasının gerekliliği gayet anlaşılır bir konudur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Haziran 2024 Pazar

Christian Dior- J'Adore L'Or Essence de Parfum Eau De Parfum / 2023

 















Christian Dior J'Adore L'Or Essence de Parfum Eau De Parfum ( 2023 ) parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Christian Dior- Fransız moda markasıdır. Bugün Christian Dior- J'Adore L'Or Essence de Parfum Eau De Parfum ( 2023 ) isimli bayan parfümünü inceleyeceğim. Tatlı, şekerli, buruk, sabunsu, pudralı, soğuk, serin, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay rayihaları var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, misk, aldehitler, ozonlu notalar, amber ve vanilya içeriklerine sahiptir. Çiçeksi grupta gösterilmiş.

Notaları yasemin, portakal çiçeği, menekşe, vadi zambağı ve gül olarak açıklanıyor. Buna ilaveler yapacağız.

Christian Dior- J'Adore L'Or Essence de Parfum Eau De Parfum ( 2023 ) isimli parfümün başlangıcında şekerli tatlılık veren meyveler ve turunçgiller var. Ahududu, aslan meyvesi, kuş üzümü ve bergamot olabilir. Sonrasında orta katmanı tamamen dolduracak olan çiçeksi notalar sahne alıyor. Önce yeşil / bitkisel tarzda çiçekleri ( portakal çiçeği, neroli, gül, siklamen ) görmekteyiz. Bunu sabunsu & pudralı tonlamalar yapan çiçeksi notalar  ( yasemin, iris, zambak, menekşe,  mimoza ) ve misk takip ediyor. Çiçeksi notaların son faslında buruk çiçekler ( şakayık, boronya, lotus ) var. Aldehitler, ozonlu notalar ve kremsi amber- vanilya ikilisi kapanışı yapmıştır. 

Christian Dior- J'Adore L'Or Essence de Parfum Eau De Parfum ( 2023 ) isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Biraz yavaş akışkanlıkla, yarım saat sonra tene yerleşmesi tamamlanıyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye edeceğim. Üç- dört fıs yeter. Orta bölümün devamında kendini gösteren, etkisi giderek artan ve haliyle baş ağrıtan yapaylığa sahip yoğun pudralı & sabunsu çiçekler ve genel anlamda şekerli- tatlı- pudralı & sabunsu rayihalar parfümün kalıcılık ve fark edilirliğini arttırmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Böylece sonbahar- kış mevsimine, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uyacaktır. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Meyveler, amber ve vanilya aromaları sıcaktır. Çiçekler, misk, aldehitler ve ozon notaları da soğuk ve serindir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Haziran 2024 Cuma

Yves Saint Laurent- Myslf ( Myself ) EDP / 2023

 















Yves Saint Laurent Myslf ( Myself ) EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetün@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Yves Saint Laurent- Fransız moda markasıdır. Şimdi Yves Saint Laurent- Myslf ( Myself ) isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Sıcak, yumuşak, serin, ferah, yapay ve tatlı esintileri var. Turunçgiller, odunsu notalar, baharatımsı nüanslar, çiçeksi notalar, misk, ahşapsı notalar, amber, vanilya ve amboksan aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Odunsu- çiçeksi grupta gösterilmiş. Aromatik- odunsu grupta da gösterilebilir.

Üstte Calabria bergamotu, bergamot, ortada portakal çiçeği ve alt notalarda ambrofix molekülü ( amber, odunsu misk, ahşap ) ve paçuli notaları açıklanmış.

Yves Saint Laurent- Myslf ( Myself ) isimli parfümün başlangıcı yapan ferah turunçgiller, aynı zamanda tatlı ve yeşil- bitkisel kokmaktadır. Bergamot, limon ve greyfurt hissediliyor. Ardından gene yeşil ve ferah kokan erkeksi çiçeksi notalar geliyor. Siklamen, sardunya ve portakal çiçeği olmalıdır. Bu arada baharatımsı nüanslar var. Kakule olarak tahmin ettim. Yapaylıktan başka hiçbir özelliği olmayan amber ( ambroksan ), misk ve paçuli merkezli odunsu notalarla kapanışa doğru yol alıyoruz. Son fazda ayrıca başka odunsu notalar da var ve bunlar ahşapsı vurgular yapıyor. Yumuşak biçimde sedir ağacı ve öd ağacına, yapay tatlılıktaki vanilya katılıyor.

Yves Saint Laurent- Myslf ( Myself ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene özgürce sıkılabilir. Amber ve amber benzeri aromalar ve odunsu / ahşapsı notalar sayesinde kalıcılık ve fark edilirlik artarken, bu bölümdeki yapaylığın da rahatsız edici olmaması vesilesiyle tene özgürce sıkılması mümkün olabilmektedir. Turunçgillerden çiçeksi notalara kadar olan kesim serindir. Amberden vanilyaya kadar olan bölüm ise sıcaktır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Ayrıca dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Gene bir opsiyon olarak, özellikle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusu biçiminde değerlendirilebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Haziran 2024 Çarşamba

Parfums de Marly- Valaya EDP / 2023

 















Parfums de Marly Valaya EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Parfums de Marly- Fransız niş parfüm firmasıdır. Şimdi Parfums de Marly- Valaya isimli bayan parfümüyle ilgili görüşlerimizi sunacağız. Aldehitler, çiçeksi notalar, meyveler, misk, turunçgiller, vanilya ve ambroksan içeriklidir. Tatlı, şekerli, pudralı, sabunsu, yapay, sıcak, serin, yumuşak ve ferah esintileri var. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmiş.

Üst- aldehitler, şeftali, bergamot, mandalina,

Orta- portakal çiçeği, petelya molekülü, vadi zambağı, vetiver, nympheal molekülü ( sentetik kır bahçesi / kır çiçekleri kokusu ), sarıboya ağacı / bitkisi,

Alt- misk, ambroksan, akigala ağacı, vanilya.

Parfums de Marly- Valaya isimli parfümün aldehitler eşliğinde yapılan açılışında, tatlı ve şekerli meyveler, turunçgiller ve turunçgilli çiçeksi notalar var. Şeftali, bergamot, mandalina, portakal çiçeği, limon çiçeği ve neroli tahmin ettim. Orta bölümde pudralı çiçeksi notalar hakimdir. Mimoza, nergis, zambak, yasemin ve ylang ylang olmalıdır. Bunlara sabunsu misk notası katılıyor. Kapanışta da yapay tatlılıkta ambroksan ve vanilya görmekteyiz. 

Parfums de Marly- Valaya isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Koku gruplarında sırasıyla gördüğümüz şekerli tatlılık, pudralılık, sabunsuluk ve yapaylık gibi özellikler, kalıcılık ve fark edilirlik performansını arttırmış olsa da gene aynı nedenle tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Meyvelerden çiçeksi notalara kadar şekerli ve pudralı & sabunsu rayihaların hakim / başat koku biçimi olması, bu parfümü şipre kategorisine sokmamıza vesile olmaktadır. Ayrıca tene oturma işleminden sonra, sabunsu misk notasında görülen nisbî serinlik hariç tutulursa, diğer koku grupları sıcak esintiler vermektedir. Bütün aromalarda belli düzeyde yapaylık söz konusudur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Haziran 2024 Pazartesi

Parfums de Marly- Althair EDP / 2023

 















Parfums de Marly- Althair EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Parfums de Marly- Fransız niş parfüm firmasıdır. Bugün Parfums de Marly- Althair isimli parfümü değerlendireceğim. Tatlımsı, ekşimsi, kremsi, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, vanilya, baharatlar, reçineler, çiçeksi notalar, ambroksan, gurme notalar, amber ve meyveler bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- tarçın, kakule, portakal çiçeği, bergamot,

Orta- vanilya, elemi reçinesi,

Alt- pralin, misk, ambroksan, gayakum ağacı ( öd ağacı ).

Parfums de Marly- Althair isimli parfümün başlangıcında bulunan koku grubu turunçgiller karışımlı baharatlar olmuştur : Tatlımsı, ekşimsi ve kremsi rayihalarla bergamotlu- portakallı tarçın ve kakule biçiminde formüle edebiliriz. Daha sonra kremsi çiçeksi notalar ( portakal çiçeği, osmanthus, yasemin ) ve vanilya gelecektir. Kapanışta ise gurme notalar ( çikolata ) ve amber & ambroksan aromaları vardır ki, bunlar da yapay bir tatlılık vermektedir. 

Parfums de Marly- Althair isimli parfümde, tene oturma işlemi tamamlanınca birtakım koku değişimleri meydana geliyor : Orta katmandaki kremsi vanilya, vanilyalı reçinelere çevriliyor ve sıcaklık giderek artıyor. Ayrıca son fazda gene yapay ve plastiğimsi tatlılıkta karışık meyveler var. Kuş üzümü, çilek ve ahududu olabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Geneli domine eden kremsi tatlılık ve sıcaklık, son bölümdeki yapay ve platiğimsi tatlılık ve bütün koku gruplarının güçlü olması gibi etkenlerle fark edilirlik ve kalıcılık artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılması gerekliliğini bize anlatmıştır. Sonbahar- kış, mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatleri için uygundur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Haziran 2024 Cumartesi

Salvatore Ferragamo- Signorina Libera EDP / 2023

 













Salvatore Ferragamo- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Salvatore Ferragamo- Signorina Libera isimli bayan parfümünü değerlendirmeye sıra geldi. Turunçgiller, meyveler, reçineler, çiçeksi notalar, vanilya ve ambroksan içeriklidir. Tatlı, ekşimsi, buruk, şekerli, kremsi, sucul, yapay, yumuşak, sıcak ve ferah esintileri var. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir.

Üst- bergamot, elemi reçinesi, armut,

Orta- süsen kökü, gül, kaşmir ağacı,

Alt- erik, ambroksan, şeker.

Salvatore Ferragamo- Signorina Libera isimli parfümün başlangıcında tatlı, ekşimsi ve buruk tonlamalar yapabilen turunçgiller ve meyveler var. Bergamot, mandalina, erik, armut ve kuş üzümü olmalıdır. Şekerli reçineler ( elemi reçinesi ) bunu destekliyor. Orta bölümde çiçeksi notaların ağırlığı hissediliyor. Kremsi çiçekler iris, gül ve yasemindir. Yeşil ve ferah kokan siklamen, lotus ve leylak da var. Lotus ve leylak sucul yapıdadır. Tatlı ve yapay vanilya- ambroksan ikilisi kapanışı yapmaktadır. 

Salvatore Ferragamo- Signorina Libera isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı olacaktır. Aslına bakılırsa, iki noktaya temas edeceğim : Genelde tensel koku formundadır ve dışarıya karşı pek esme eğilimi göstermez. Şekerli reçineler ve yapay vanilya- amber ikilisi de gene pek rahatsız edici olmadığından tene özgürce sıkılabilir. Ancak son bölümdeki tatlımsı yapaylığın, kalıcılığı yükselten etken olduğunu söylemeliyiz. Kremsi ve yeşil kokan çiçeksi notaların varlığı, parfümü günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- sonbahar arası geçiş dönemine uygun hale getiriyor. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

14 Haziran 2024 Cuma

Roja Dove- Isola Blu Parfum / 2023

 














Roja Dove- İngiliz niş parfüm şirketidir. Bugün Roja Dove- Isola Blu isimli parfümü konuşacağız. Turunçgiller, aromatik otlar, lavanta, çiçeksi notalar, odunsu notalar, ambergris, misk, deri ve meşe yosunu aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, kremsi, yapay, yumuşak, ferah, serin ve sıcak esintileri var. Turunçgil- aromatik grubunda gösterilebilir.

Üst- bergamot, misket limonu, limon, kekik, lavanta,

Orta- elma, portakal çiçeği, kuş üzümü, yasemin, şampaça çiçeği, hindistancevizi, zambak,

Alt- huş ağacı, sedir ağacı, ardıç meyveleri, çimen, misk, ambergris, pembe biber, meşe yosunu, amber, mate yaprağı, paçuli, tonka fasülesi, laden otu, anason, deri, vanilya, iris kökü.

Roja Dove- Isola Blu isimli parfümün açılışında tatlı, yeşil ve ferah kokan turunçgiller ( misket limonu, limon, bergamot, mandalina ), çam esintilerini andıran aromatik otlar ( adaçayı, mate yaprağı, bambu, ardıç meyvesi, kekik ) ve lavanta aromaları var. Bunu kremsi çiçeksi notalar ( yasemin, frezya, osmanthus, zambak ) takip ediyor. Orta bölümde ayrıca yeşil ve ferah kokmakla birlikte rahatsız etmeyen yapaylığa meyleden sedir ağacı merkezli odunsu notalar ve aromatik otlar / çimenler ( ardıç meyvesi, bambu ) yer alıyor. Son kısımda yapaylıktan başka özelliği olmayan ambergris, misk, odunsu notalar ( paçuli ) ve deri aromalarıyla karşılaştım. Yeşil ve ferah yapıdaki meşe yosunu kapanışı yapıyor.

Roja Dove- Isola Blu isimli parfümün geneli yeşil ve ferah kokan aromalardan oluşmuştur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını söylemek mümkündür. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirlenir. Çünkü sakin ve tensel bir koku profili gösteriyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli sayılabilecek kalıcılığı var. Tene özgürce sıkılabilir. Bütün koku gruplarının güçlü olması, Parfum konsantrasyonunda olması, yeşil / bitkisel rayihaların parfümü domine etmesi ve orta bölümden itibaren görülen ancak rahatsız etmeyen yapaylığı sayesinde kalıcılık performansı beklenenden daha fazla artmıştır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Haziran 2024 Perşembe

Mont Blanc- Signature Absolue Eau De Parfum / 2023

 















Mont Blanc- teknoloji ve kırtasiye alanlarında faaliyet gösteren Alman markasıdır. Şimdi Mont Blanc- Signature Absolue Eau De Parfum isimli bayan parfümünü inceleme konusu seçtim. Tatlı, kremsi, şekerli, pudramsı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, meyveler, vanilya, turunçgiller, baharatlar, amber ve tonka fasülyesi aromaları bu parfümü şekillendirmektedir. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- armut, mandalina, pembe biber,

Orta- ylang ylang, frangipani, sümbülteber,

Alt- tonka fasülyesi, sedir ağacı.

Mont Blanc- Signature Absolue Eau De Parfum isimli parfümün açılışı şekerli & kremsi vurgularla olmuştur. Meyveler, turunçgiller ve baharatlar var. Armut, mandalina, limon, portakal ve pembe biber hissediliyor. Baharatlar daha ziyade ara geçiş nüansıdır. Önce şekerli ve kremsi ve sonradan pudramsı tonlamalar yapacak olan çiçeksi notalar, orta katmanı tamamen dolduruyor. Frangipani, yasemin, ylang ylang, sümbülteber, manolya ve iris gibi zengin ve sofistike bir karışım görüyoruz. Sarı çiçek ve tropikal çiçek tandansları mevcuttur. Gene şekerli yapıdaki tonka fasülyesi, vanilya ve amber notalarıyla kapanışa yöneliyoruz. 

Mont Blanc- Signature Absolue Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, sahibine dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi tavsiyesini yapacağım. Üç- dört fıs yeter. Parfümün geneline egemen olan şekerli ve kremsi rayihalar, orta bölümdeki bariz pudramsılık ve son bölümde artan yapaylık nedeniyle / vesilesiyle fark edilirlik ve kalıcılık performansı yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını lüzumlu hale getirmiştir. Ayrıca sıcaklık da genele yayılmıştır. Sonbahar- kış mevsimi, serin / soğuk havalar ve akşam saatleri için idealdir. Dış ortamda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Haziran 2024 Salı

Giorgio Armani- My Way Parfum / 2023

 















Giorgio Armani- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Giorgio Armani- My Way Parfum isimli bayan parfümünü değerlendirmekteyiz. Kremsi, tatlı, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, misk, vanilya, odunsu notalar, amber ve tütsü içeriklerine sahiptir. Çiçeksi- odunsu / misk kategorisinde gösterilmiştir. 

Üst- portakal çiçeği, acı portakal, bergamot,

Orta- solgun iris, sümbülteber, ambrette ( misk ebegümeci ),

Alt- beyaz misk, vanilya, sedir ağacı.

Giorgio Armani- My Way Parfum isimli parfümün bütün koku grupları kremsi tatlılıkta, sıcak, yumuşak ve ferahtır. Turunçgiller ( bergamot, portakal, mandalina ), çiçeksi notalar ( portakal çiçeği, osmanthus, iris, sümbülteber, yasemin ), misk, vanilya, sandal ağacı merkezli odunsu notalar, amber ve tütsü notaları birbirini takip eder. 

Giorgio Armani- My Way Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansı söz konusudur. Tene özgürce dozaj verilebilir. Genele yayılmış ama rahatsız etmeyen kremsi ve sıcak vurguları, çiçeksi notalardan tütsüye kadar olan güçlü koku grupları ve yapaylık barındırmaması sayesinde fark edilirlik ve kalıcılık artmış ve tene özgürce sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


9 Haziran 2024 Pazar

Matiere Premiere- Vanilla Powder EDP / 2023

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Matiere Premiere- Vanilla Powder isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Pudralı, sıcak, soğuk / serin, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Vanilya, misk, çiçeksi notalar, hindistan cevizi ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Çiçeksi / misk- vanilyalı grubunda gösterilebilir.

Notaları vanilya özü, hindistan cevizi tozu, beyaz misk, palo santo ağacı olarak açıklanmış.

Matiere Premiere- Vanilla Powder isimli parfümün açılışındaki pudralı hindistan cevizi notası, güneş kremlerini andırıyor. Daha sonra pudralı aromalar, parfümün kapanışına değin sürecektir. Bu minvalde vanilya, misk, çiçeksi notalar ( kediotu, sümbül, ebegümeci ) ve odunsu notalar ( sandal ağacı ? ) sıralaması söz konusudur.

Matiere Premiere- Vanilla Powder isimli parfümde hindistan cevizi ve vanilya aromaları sıcaktır. Misk- çiçeksi notalar çizgisinde soğuk / serin yapıya bürünür. Sandal ağacı vurgusuyla tekrar sıcaklaşır. Aslında odunsu notalar, ahşapsı hissiyat var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği görülecektir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Her şeyden önce parfümün genelinde hissedilen yapaylık ve pudralılık kalıcılık ve fark edilirliği arttırsa da, bu durum tene dengeli dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


7 Haziran 2024 Cuma

Tom Ford- Cafê Rose Eau De Parfum / 2023

 















Tom Ford- ABD merkezli moda firmasıdır. Şimdi Tom Ford- Cafê Rose Eau De Parfum ( 2023 ) isimli bayan parfümü hakkında görüş belirteceğim. Çiçeksi notalar, gurme notalar, baharatlar, reçineler, odunsu notlar ve amber içeriklidir. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, pudralı, şekerli, serin ve yapay esintiler sunmaktadır. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösteriliyor.

Üst- gül, kahve,

Orta- gül, paçuli, kakule, kişniş, ylang ylang,

Alt- buhur, sandal ağacı.

Tom Ford- Cafê Rose Eau De Parfum ( 2023 ) isimli parfüm, gül sularını andıran buruk, tatlımsı ve ferah bir başlangıç yapıyor. Çiçeksi notalar ( tatlı gül teması ) ve gurme notalar ( tatlı kahve teması ) mevcuttur. Şekerli & kremsi çiçeksi notalar ( gül, yasemin, ylang ylang ) bundan sonra geliyor. Orta bölümün devamında tatlı baharatlar ( kakule, muskat ) ve tatlı reçineler ( buhur ) ve sandal ağacı merkezli odunsu notalar bulunmaktadır. Sonlara doru, bir de pudralı çiçeksi notalar ( gül, iris, mimoza, papatya ) göreceğiz. Kapanış kısmında şekerli amber ve paçuli tandanslı yapay odunsu notalar vardır. 

Tom Ford- Cafê Rose Eau De Parfum ( 2023 ) isimli parfümde, gül temasına bütün koku katmanlarında rastlayacağız. Açılışta tatlı ve ferah, orta bölümde şekerli & kremsi ve kapanışa yaklaşırken pudralı tarzıyla karşımıza çıkacaktır. Başlangıçtaki tatlı gül- kahve kombinasyonu serindir. Diğer koku grupları ise sıcaktır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun etkili fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı vardır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Parfümün geneline hakim olan şekerliden pudralıya kadar yapısal düzen ve kapanışta iyice belirginleşen ve baş ağrıtma potansiyeli taşıyan yapaylığın etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış sezonu, serin / soğuk havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Haziran 2024 Çarşamba

Creed- Carmina EDP / 2023

 















Creed- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Creed- Carmina isimli bayan parfümünü inceliyorum. Meyveler, baharatlar, vanilya, ambergris, reçineler ve misk içeriklidir. Şuruplu, pudralı, koyu, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Çiçeksi- odunsu / misk kategorisinde gösterilmiştir. 

Üst- kara kiraz, safran, pembe biber,

Orta- gül, şakayık, menekşe, kaşmir ahşabı,

Alt- ambroksan, misk, mür yağı, buhur.

Creed- Carmina isimli parfümün açılışı öksürük şurupları gibidir. Şuruplu, pudralı ve oldukça koyu rayihalar aynı zamanda parfümün kapanışına değin etkilidir. Bu aromalar meyveler ( kiraz, vişne ), baharatlar ( safran, pembe biber ), çiçeksi notalar ( gül, şakayık, menekşe ) ve vanilyadır. Yapaylıktan başka özelliği olmayan ambergris, reçineler ve misk aromalarıyla sona gelinir. Bunlar ambergris, mür yağı, misk ve benzoin olarak sıralanır.

Creed- Carmina isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende dört boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Tene dengeli dozaj verilmesi gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Genel olarak şuruplu, pudralı ve yapay aromalarının marifetiyle kalıcılık ve fark edilirlik artsa da, bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmaktadır. Aksi takdirde baş ağrısı yapabilir. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Haziran 2024 Cumartesi

Avon- Full Speed Electric EDT / 2023

 















Avon- ABD kökenli kozmetik firmasıdır. Şimdiki konumuz, Avon- Full Speed Electric isimli parfüm olacaktır. Sıcak, serin, ferah, yumuşak, tatlı, şekerli ve yapay esintileri var. Baharatlar, aromatik otlar, lavanta, çiçeksi notalar, meyveler, ambroksan ve vanilya içeriklidir. Aromatik- fujer grubunda gösterilmiştir.

Notaları baharatlı nane, elma, sardunya, adaçayı, lavanta, biberiye, ambrox super molekülü, karabiber, kaşmir ağacı, vetiver, deri ve zerdeçal olarak açıklanıyor.

Avon- Full Speed Electric isimli parfümün açılışında bulunan baharatlı nane- sardunya biçimindeki aromatik otlar ve çiçeksi notalar son derece ferah, enerjik, yeşil- bitkisel ve oldukça sıcak kokmaktadır. Devamında, elma, adaçayı, fesleğen, biberiye ve lavanta gibi meyveler ve aromatik otlar da, açılıştaki yeşil ve ferah yapıyı hatta daha da serin ve dinamik hale getirerek pekiştiriyor. Şekerli ve yapay ambroksan- vanilya ikilisi bunu takip etmektedir. Sonlara doğru, gayet tatlı karabiber- zerdeçal- zencefil sıralamasıyla baharatları algılıyoruz. Tekrar şekerli yapaylık barındıran ambroksan ve vanilya işbirliği ile kapanış olmuştur.

Avon- Full Speed Electric isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duracaktır. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla belirlenmektedir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırma şansınız var. Ambroksan- vanilya eksenindeki yapaylık rahatsız etmediğinden, tene özgürce sıkılabilir. Aromatik- baharatlı- ambersi yapısıyla günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir. Kapanışa doğru tatlılığın yükselip bariz derece yapaylık hissedilmesine rağmen, genelde aromatik / yeşil ferah bir kolonya havasındadır. Ayrıca günümüz parfümlerinde artık sıkça görmeye başladığımız ambroksan- vanilya ikilisi, burada da tanıdık bir koku formudur.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html