30 Ocak 2021 Cumartesi

Amouage- Sunshine Woman EDP / 2015



Amouage, Umman kraliyet ailesine ait Arap niş parfüm markasıdır. Parfümlerinde değerli ve pahalı esanslar kullanıyorlar. Tütsü, misk, mür yağı, misk yağı, paçuli, gül, zambak, safran ve öd ağacı gibi geleneksel esansları tatlı kırmızı meyveler, tatlı baharatlar ve bazen de aromatik otlarla harmanladıklarını görmekteyiz.

Amouage Sunshine isimli koku ise, bir kadın parfümü olarak tasarlanmış. Odunsu bazlar, çiçek harmanı, tütsü, meyve karışımı gibi koku nüansları var. Aromatik- fresh yönü başlangıçta dikkat çekiyor. Daha sonra tütsü, öd teması ve ağaçsı akorlarla Arap etkileri de görülüyor. Oryantal- çiçeksi/ vanilyalı grupta değerlendirilebilir.

Üst- artemisia, kuş üzümü, badem,

Orta- osmanthus, yasemin, manolya, vanilya,

Alt- ardıç meyvesi, paçuli, papirüs, beyaz tütün.

Açılışa bakalım= Tatlı- sulu kırmızı meyveler var. Yalnız bir miktar asitli narenciye de var= Kuş üzümü, ahududu ve greyfurt olarak tahmin ettim. Yumuşak bir misk- badem işbirliği biçiminde kokular da hissettim. Sonra çiçek harmanı önemlidir= Yasemin, frezya, zambak gibi beyaz çiçekler var. Reçineli, yapışkan, kremsi ve açılışa nazaran biraz daha şekerli bir tatlılık algılanıyor. Ama beni rahatsız etmedi. Buraya değin, klasik bir kadın parfümü ile muhatap oluyoruz...

Kapanışa gelelim= Şekerliliğe kayan tatlılık devam ediyor. Vanilya ve misk anlaşması var. Devamında reçineli odunsu notalar, yumuşak tütsü ve öd ağacı vurgusu ile Arap tandansları belirgindir. Odunsu notaları sedir ağacı ve paçuli olarak düşündüm. Parfüm, bu klasik Arap esanslarıyla tenden ayrılıyor.

Nota harmanı var= Özellikle parfüm tene oturunca, meyve- çiçek harmanı önemlidir. Sonlarda da ağaçsı notaların reçinelerle karışımı görülmekte. Akışkanlık ve tene yerleşme gene hızlıdır ve iki saatte tamamlanır. Aromalar dengeli ve uyumlu olur.

Yaz mevsimine uygun bir kokudur. Gün içinde tazelenebilir. İlk anda güçlü bir meyveli patlamayla fark edilirliği yüksek olmakta. Kalıcılık ise, hafif, ferah, yumuşak tarzına istinaden yeterli düzeydedir. Aslında güçlü ve yoğun bir kolonya biçiminde düşünülebilir. Sıcak ve güçlü odunsu notalar beğenilmekte. Yalnız kapanışta yoğun bir tütsü- öd teması ve vanilya ile karşılaşabilirsiniz. Bu bakımdan dengeli sıkmak gerekir. Kaliteli, temiz ve seçkin bir harmanı var. Davet, kokteyl, gece gezmesi için düşünülebilir. Öğleden sonra- akşam ve soğuk havalar için de ideal seçim olur.

Koku- 4 Kalıcılık- 3





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

29 Ocak 2021 Cuma

Amouage- Sunshine Man EDP / 2015



























Amouage- Arap parfüm sanatının önemli temsilcilerindendir. Amouage- Sunshine Man isimli koku, bugün incelenecektir.

Metalik, tozlu, kuru ekşimsi ve buruk rayihalar genelde hissediliyor. Tatlılık ikinci plandadır. Aromatik otlar, ekeksi çiçekler, turunçgiller ve bir miktar odunsu notalar ile şekillenir. Aromatik- turunçgil grubuna sokulabilir.

Üst- brandy içkisi, portakal, lavanta, ölmez otu,

Orta- bergamot, ardıç meyvesi, adaçayı,

Alt- tonka fasülyesi, vanilya, sedir ağacı.

Amouage- Sunshine Man- aromatik otlar, kuru meyveler ve metalik kokular gibi bir harman vermekte. Tenime ilk defa sıktığımda, bunları anladım. Tenime oturmasını bekledim ve sonra aromaları kendi zihnimde sıraya soktum...

Açılışın içkimsi kuru meyvelerle olduğuna karar veriyorum. Tam olarak, içki notalı ( birendi )- hafif tatlı kuru erik hissiyatı almaktayım

Sonra kuru ve metalik bir lavanta algıladım. Bu uygulama, bana Serge Lutens- Gris Clair parfümünün açılışını anımsattı. Aromatik otlar burnuma geldi. Aromatik otları lavanta kontrol ediyor. Adaçayı ve kişniş de olabilir. Aromatik otlar tozlu, buruk ve ekşimsi yapılanmış. Aslında bu bölüm biraz da yeşil kokan otlar / çiçekler olarak algılanmaya müsaittir. Çünkü lavanta ve adaçayı bunu düşündürüyor.

Aromatik otlarla beraber karışık olarak, turunçgiller var. Bergamot ve limonu tahmin ediyoruz. Bu turunçgiller de gene tozlu, buruk, ekşimsi ve biraz kirli verilmiş. Özellikle turunçgiller, şipre tarzına daha yakındır. Bir miktar tatlılık barındırıyor.  Aromatik otlarla tene yavaşça yerleşiyor. Son kısımda tatlılık biraz artmaktadır. Vanilya bunda etkilidir. Yapay odunsu notalar ( sedir ağacı ) ile tenden ayrılmakta.

Amouage markasının genel çizgisine uymayan bir parfüm olmuş. Aromatik otlar ve şipre turunçgiller, bu markada uygulama olarak pek görülmez. Klasik Arap notalarından ayrı bir geleneği işaret etmekle, genel beğeniye biraz daha yöneliktir.

Amouage- Sunshine Man- yoğun ve güçlü aromatik otlar ile, başarılı bir kalıcılık performansı gösteriyor. Tende bir güne yakın, hafif esintilerle kalıyor. Fark edilirliği başlarda yoğunken, sonra normale dönüyor. Tene yakın durup sakinleşiyor. Notalarda bir harman ve sentez vardır. Açılışta içkimsi erik notası kendi başınadır. Sonrasında aromatik otlar ve şipre turunçgiller iç içe geçerek, kaynaşır. Odunsu notalar da kapanışta ayrı bir böümü oluşturur.

Amouage- Sunshine Man- sonbahar- ilkbahar arası bir döneme uygundur. Yaz mevsiminde ve çok sıcakta sıkılmamalıdır. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Daha çok, açık hava partileri, davetleri ve gece gezmeleri için idealdir. Akşam ve soğuk hava kokusudur. Tene oturması geyet yavaştır. Notalarda bir dengesizlik ve uyumsuzluk var mı ? Bence, bütün notaların bilinçli bir tercih olarak ekşimsi, buruk ve tozlu verildiğini varsaymak daha doğru olur. Koku formları açısından başarılı bir çalışma olduğunu kabul edelim.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

27 Ocak 2021 Çarşamba

Amouage- Opus IX EDP / 2015























Amouage- Opus IX (9) isimli parfümü mağazada denedim= İlk anda baharat, odunsu notalar, aromatik bitkiler ve yumuşak beyaz çiçeksi notalar hissettim. Tene çabuk yerleşmekte. Sonra tenimde hayvansal notalarla kuruma eğilimi gösterdi. Hayvansal vurguların misk yağı ve deri notasından kaynaklandığını düşündüm. Keskin ve ilacımsı bir öd ağacı temasının da, hayvansal biçimlenmede katkısı olduğunu anladım.

Amouage- Umman kraliyet ailesinin sahibi olduğu bir markadır. Genellikle klasik Arap parfüm sanatının örneklerini gözümüzün önüne sermektedir. Bu minvalde tütsü, paçuli, hayvansal sandal ağacı, öd ağacı, misk, civet yağı, safran, zambak, gül, kimyon gibi bileşenleri parfümlerinde kullanmaktadır. Arap sanatının kokuları ağır ve ağdalı baharatlar, pudralı ve tozlu çiçekler ve hayvansal notalarla şekilleniyor. Bugün inceleyeceğimiz Amouage Opus IX- klasik bir Arap parfümü çalışmasıdır. Sıcak, yağlı, tozlu ve yoğun rayihalar vermektedir. Bir miktar tatlılık ve yumuşak esintiler vardır. Oryantal- baharatlı grubunda yer alabilir.

Amouage Opus IX- markanın Kütüphane Koleksiyonu eserlerinden biridir.

Üst- kamelya, yasemin, karabiber,

Orta- öd ağacı, deri, balmumu,

Alt- vetiver, ambergis, civet yağı.

Amouge Opus IX- bir harman ve sentezle açılmakta= Tütsü, misk ve yumuşak baharatlar ( kakule, zencefil ) açılışta egemendir. Tene hemen yerleşir. Sonrasında makyaj çantasına benzer kokular hissettim= Yoğun pudralı ve tozlu çiçekler ( manolya, yasemin ) bunda etkilidir. Bu dakikadan itibaren bu tarz çiçeksi notaların genel gidişata yön vereceğini göreceğiz... Devamında başlangıçtaki tütsüler tekrar belirginleşiyor. Tene yerleşme ve olgunlaşma safhasında, bu sefer hayvansal notalar baskın olacaktır= Deri, öd ağacı, misk, misk yağı daha fazla kendini belli eden hayvansal vurgulardır. Mumsu ve yapışkan amber ise ikinci sırada gelmektedir. Kirli, tozlu, ağır, yoğun ve yapışkan aromalar vardır. Elbette bir sentetiklik ve zorlanma hissedilmektedir. Kapanışı da bu notalar yapıyor. Ama kapanış fazında, ahşap tonlamasına çevrilen odunsu notaların parfümü bir nebze ferah ve enerjik hale getirdiğini söyleyelim...

Amouage- Opus IX- bu haliyle günlük kullanıma uymaz. Dengeli sıkmak gerekir. İki- üç fıs yeter. Konsept ve koleksiyonluk bir kokudur. Sosyal ortamlarda, sıradan insanların pek de iyi tepkiler vermeyeceği bir parfümdür. Bu parfümü kendinize saklamalısınız. Fark edilirliği her daim etkin ve güçlüdür. Kalıcılığı ise tozlu ve pudralı çiçekler ve hayvansal notalar sayesinde iki günü geçmektedir. Sonbahar- kış dönemi için uygundur. Soğuk havalar ve akşam saatleri için idealdir. Kapalı alanlarda kullanılması, beğenilmeme riskini beraberinde getirir. Akşam davetleri ve kokteylleri ve gece gezmeleri için düşünülebilir. Dış mekân ve dengeli dozaj önemlidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

25 Ocak 2021 Pazartesi

Nishane- Wûlong Cha Extrait de Parfum / 2015


























Nishane- Türk parfüm markasıdır. Şimdi Nishane- Wûlong Cha isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, yumuşak ve ferah yapıdadır. Aromatik otlar, turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar ve misk gibi koku nüansları bulunuyor. Aromatik- yeşil grubunda gösterilmekte.

Notaları bergamot, portakal, litsea çiçeği, mandalina, oolong çayı, muskat, misk ve incir olarak açıklanmış.

Oolong çayı, Çin' in Fujian bölgesinde yetiştirilen ve Çin, Japonya ve Tayvan' da beğeniyle tüketilen yöresel bir çaydır.

Nishane- Wûlong Cha- oolong çayı temalı bir parfüm olarak tasarlanmış. Açılışta tatlı turunçgiller ( mandalina, limon ) ve geri planda ozonlu meyveler ( incir, aslan meyvesi ) yer alıyor. Daha sonra baskın ferah yeşil çay aroması ve incir yapraklarıyla yeşil kokan bir yapıya yönelmekte. Ayrıca gene orta bölümde yeşil çiçekler ( yasemin, lotus ) olacaktır. Yumuşak meyveli misk vurgusuyla sona geliniyor.

Nishane- Wûlong Cha- yeşil çiçekler, sucul- bitkisel karışımlar ve meyveli nüanslarla kaliteli kolonya havasındadır. Günlük kullanımda tazelemeyle kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tensel koku olmasıyla ilgilidir. Aromalar katman halindedir ve hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülür. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir.

Koku- 5 kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Ocak 2021 Cumartesi

Nishane- Munegû Extrait de Parfum / 2015





























İstanbul' da yerleşmiş bulunan Nishane markası, kaliteli ve güzel parfüm çalışmaları yapmakta. Anladığım kadarıyla, her bir parfüm üzerinde titiz ve dikkatli deneyler yapmışlar ve bu parfümlerin lansmanı, fiyatlandırması ve piyasaya sürümü konusunda hiç acele etmemişler...

Nishane Munegû isimli parfümü konu alıyoruz. Bu parfüm, sıcak, tatlı ve gayet akışkan aromalar veriyor. Çiçeksi- odunsu/ misk grubunda gösteriliyor. Yumuşak baharatlar, odunsu bazlar ve koyu ve yoğun çiçeksi notalar ile biçimleniyor.

Aromaları da portakal, sedir ağacı/ kimyon, kakule, muskat, sardunya, ylang ylang/ paçuli, laden otu, buhur- tütsü, tütün ve amberli notalar olarak açıklanıyor.

Tozlu mandalina, kuru tütsüler ve hafif çiçeksi notalar başlangıcı oluşturmakta. Daha sonra kimyon ve zencefil bazlı biberli- yumuşak baharatlar sahne almakta. Orta katmana doğru, koyu erkeksi çiçekler fark edilmekte. Bu çiçekler baharatlıdır. Ve baharatlı çiçekleri biz, sardunya ve iris çiçeği işbirliği içinde tahmin ederiz. Baharatlı çiçekler, zencefil- kimyon tarzındaki baharatları da iyice kuvvetlendirmiş, daha sıcak ve yoğun hale getirmiştir. Son bölüme gelindiğinde, gene kuru tütsüler, yumuşak tütün, tatlı ve sıcak amber vardır. Bu aromalar da esas olarak reçineli odunsu notaların egemenliğini kabul etmiş görünür. Bu odunsu notalar kuru ve tozlu paçuli merkezinde, tütsü, sedir ağacı biçiminde özetlenebilir. Böylece bu bölüm daha sıcak, yoğun, güçlü ve tatlılık oranı biraz daha yükselmiş aromalardan oluşur.

Nishane- Munegû, gayet dolgun, zengin ve detaylı bir harmana sahiptir. Bu markanın en başarılı örneklerinden biri kabul edilmelidir. Tozlu, topraksı, tatlı, yumuşak nüanslar teninizde yer değiştiriyor. Bir yapaylık, sentetiklik hissetmedim. Doğal, rafine ve temiz olmayı beceren aromalar var. Ama yoğun ve güçlü yapısından ötürü dengeli sıkmalısınız.

Koku düzlemi= Narenciye- çiçek aromaları, tütsüler, biberli baharatlar, erkeksi çiçekler, reçineli odunsu notalar ( tütsü, sedir ağacı ), tütün, amber ve paçuli teması olarak özetlenebilir. Son kısım, paçuli teması denebilecek kadar, bu aroma tarafından domine edilmiştir. Notalar dengeli ve uyumludur. Orta bölümde baharat katmanı ile tene yerleşme başlar.

Derinlik ve konfor çizgisi= Kimyon- zencefil karışımı, amber, tütün ve reçineli genel odunsu bazlar olarak şekillenebilir. Bu aromaları çok beğendik ve takdir ettik. Gayet güzel, hoş, kalıcı ve değerli aromalar olduğunu söyleyelim. Odunsu notalardan paçuli, özellikle önemlidir. Çünkü lüks ve zengin bir amberle birleşmiştir.

Nishane Munegû için şu doneleri verelim= Sonbahar- kış, soğuk havalar, serin yaz akşamları için idealdir. Üç- dört defa fıslatmak yeterlidir. Fark edilirlik fazladır. Kalıcılık güçlüdür. Tende iki güne yakın kalıcılık yapar. Hatta reçineli odunlar, amber ve bir kısım baharatlar ile, tende iyice yağlı hale gelebilir. Kıyafete sıkmayın, leke yapabilir. Çoğu kişinin takdir edemeyeceği ve anlayamayacağı bir hazine teşkil eder. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Gene de açık hava partileri, gezmeleri çin daha uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

21 Ocak 2021 Perşembe

Nishane- Suede Et Safran Extrait de Parfum / 2015


























Nishane- Türk parfüm markasıdır. Bugün Nishane- Suede Et Safran isimli parfümü değerlendireceğiz. Tatlı, kremsi, yumuşak,sıcak, kuru ve ferah yapıdadır. Baharatlar, deri ve safran temaları, Çiçeksi nüanslar ve yeşil bitkiler gibi koku biçimleri mevcuttur. Deri grubunda gösteriliyor.

Ambrette ( misk ebegümeci ), safran, süet, zencefil, kimyon, misk ve deri aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Nishane- Suede Et Safran isimli parfümün açılışında, önce yeşil kokan tatlımsı çiçekleri ( lotus, zambak ) algılıyoruz. Bunlara yeşil bitkisel karışımlar eşlik ediyor. Yumuşak ve enerjik bir başlangıç yapılmış. Devamında kuru ve biraz biberli- tatlımsı baharatlar ( zencefil, yenibahar ) geliyor. Baharatlara orta katmanda baharatlı safran katılacaktır ve baskın koku formu olacaktır. Ancak baharatlar bile, başlangıçtaki gibi yeşil ve ferah kokuyor. Kapanışta kuru ve hafif süet / deri aroması belirginleşiyor. Bunu yumuşak misk ve belirli düzeyde tatlılık barındıran kremsi vanilya desteklemektedir.

Nishane- Suede Et Safran-som bölüm dışında, bütün katmanlarda yeşil- bitkisel tonlamalar yaptığı için günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. Tene özgürce sıkılabilir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar vermektedir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği özellikle dışarıya karşı güçlü ve yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında kalıcılık yapabiliyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


19 Ocak 2021 Salı

Nishane- Musiqa Oud Extrait de Parfum / 2015


























Nishane- İstanbul merkezli parfüm markasıdır.

Nishane Musiqa Oud ismini taşıyan parfümle ilgili konuşalım...

Öd ağacı temalı olmak üzere, odunsu notalar genel gidişata yön vermekte.

İlk anda, harman halinde tatlı baharat, öd ağacı, sandal ağacı, vetiver, safran aromalarını algıladım.

Dengeli bir tatlılık olduğunu düşündüm. Genelde notaları uyumlu olmuş.

Yalnız sonradan yapay bir deri notası aldım.

Nishane Musiqa Oud- Modern / Arap tarzı bir koku karakteri vermekte. Nedenini açıklayacağız.

Oryantal- odunsu kategoride olması kararlaştırılmış.

Greyfurt, amiris ağacı, cypriol yağı, öd ağacı, safran, amber, meşe yosunu, sandal ağacı, gayakum ağacı.

Bu aromalar gösterilmekte.

Açılışta bir harman ve sentez görülür= Yağlı ve keskin öd ağacı ana temadır.

Öd ağacı, safran, sandal ağacı, tütün aromaları başlangıçta hissediliyor.

Toparlarsak, sıcak ve yoğun baharatlı, tütsülü ve ahşapsı bir açılışı vardır.

Kısa sürede tene oturma ve karakterini yansıtma eğilimindedir.

Başlangıçtaki koku nüansları çok değişmez, düz çizgide gider.

Nishane Musiqa Oud- orta katmanda biraz ferah ve enerjik kokular yaymaktadır=

Vetiver merkezli yumuşak odunsu notalar bu bölümde baskındır.

Vetiver, asitli misket limonu, yosunlu rayihalar ve otlar orta katmanı güzelleştiriyor. Tatlılık artıyor.

Yumuşak ve kremsi amber ve mumsu ve yoğun sandal ağacı ile sonlara geliniyor.

Kapanışta amber, sandal ağacı, yağlı öd ağacı ve gene safran olduğu anlaşılır.

Nishane Musiqa Oud, genel notalarıyla klasik Arap parfümü olmuş=

Öd ağacı, safran, odunsu bazlar, tütsü...

Modern Arap tarzını da yansıtmakta=

Orta katmandaki vetiver, narenciye, aromatik otlar, yosunlar...

Koku düzleminde öd ağacı / safran, tütsülü odunlar, ahşapsı tonlar, vetiver, turunçgiller / aromatik otlar, amber / sandal ağacı ve baharatlı öd ağacı notalarını sırasıyla algılıyoruz. Sıcak, yoğun, kremsi, yumuşak, tozlu ve sentetik ( deri notası ) biçimler iç içe geçmiştir.

Derinlik ve konfor noktasında vetiver, turunçgiller, otlar, tütsü, amber & sandal ağacı; en beğendiğimiz ve hoşumuza giden aromalardır. Zengin, güçlü, kaliteli ve dopdolu bir harman görmekteyiz.

Bu haliyle sonbahar- kış- ilkbahar dönemine denk gelmekte.

Yoğun ve güçlü aromaları nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Tende yağlı bir tabaka bırakabilir.

Yağlı ve çabuk terleyen tende bir günden fazla kalıcıdır.

İlk andaki yoğun fark edilirlik sonradan sakinleşiyor.

Tene yakın kalıyor, sahibine kendini hissettiriyor.

Akşam, soğuk havalar bu parfümü kullanmak için uygundur.

Günlük kullanıma pek uymaz. Gene de akşam saatlerinde, dışarıdaki davet ve kokteyller için idealdir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


17 Ocak 2021 Pazar

Serge Lutens- Cannibale EDP / 2015



























Serge Lutens- Fransız kozmetik ve parfüm markasıdır. Bugün Serge Lutens- Cannibale isimli parfümü konu seçtim. İlk denemelerimde tatlı, keskin, tozlu ve biraz metalik kokular verdiğini anladım. Öd ağacı, baharat, gül ve çiçek karışımı bu parfümü şekillendirmiş gibidir. Oryantal- baharatlı grubunda değerlendirilebilir.

Serge Lutens- Cannibale- ilk anda yoğun ve güçlü esintiler vermekte. Tatlı ve keskin aromalar bunun nedenidir. Narenciye ve kırmızı meyve çeşnisi olabilir. Keskin ve metalik kokular da aromatik otlardan kaynaklanacaktır. Şimdi bu verîleri hafızamızda toparlayalım...

Mandalina, bergamot, kuş üzümü, böğürtlen ve viski notaları olabilir. Adaçayı ve ardıç meyvesi olabilir. Bu parfümle ilgili pek bir bilgi verilmemiş. Bu yüzden yaklaşık tahminlerle gideceğiz.

Orta kısımda reçineli tatlı baharatlar hissediliyor. Laden otu tarzı reçine, karanfil, pembe biber ve muskat olabilir. Aralarda çiçeksi notalar var... Tozlu ve pudralı süsen, yasemin, gül ve leylak olabilir. Son bölümde şekerli bir tatlılık var. Vanilya ve mür yağını söyleyebiliriz. Tozlu ve yapay deri ve sandal ağacıyla kapanmakta. Hayvansal miskten gelen bir sıcaklık var...

Serge Lutens- Cannibale- kadınsı çiçekler, Arap tarzı baharatlar ve reçineler ve hayvansal notalarla açıklanabilecek bir koku karakterine yönelmiş. Aromalar katman halinde yapılanmış. Son kısma kadar dengeli, uyumlu ve akışkan aromalar var. Hayvansal esintiler iyi olmamış. Dengeli sıkmak lazımdır. Akşam saatleri, soğuk havalar ve sonbahar- kış sezonu için düşünülebilir. Günlük kullanıma uymaz. Akşamları düzenlenen gezinti ve davetlerde kullanılır. Fark edilirlik her zaman güçlüdür. Akışkanlık yavaş olmakta. Sonra tene oturup yumuşuyor. Yağlı ve çabuk terleyen tende, iki gün boyunca kuvvetli esintiler yapar. Kıyafete sıkılırsa leke bırakabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

15 Ocak 2021 Cuma

Serge Lutens- Sidi Bel- Abbes EDP / 2015



























Serge Lutens- Fransız niş parfüm markasıdır. Serge Lutens- Sidi Bel- Abbes ismini taşıyan parfümü değerlendireceğim. Kremsi, tatlı, yumuşak, tozlu esintiler bulunur. Gül, amber, misk, öd ağacı, baharat ve bir miktar hayvansal nüanslar olduğunu düşünüyorum. Oryantal- odunsu grupta yer alabilir. Genelde Arap tandanslı parfüm havası vermektedir.

Tütün, balmumu, kimyon, deri ve vanilya gibi notalara yer verilmiş. Biz de bunlara ilaveler yapacağız.

Serge Lutens- Sidi Bel- Abbes- tatlı kırmızı meyveler ve içkimsi tütün aromaları ile başlamakta. Vişne, ahududu, kuş üzümü ve şarap notaları olabilir. İlk anda tatlılık yüksektir. Sonra normale döner. Yanmış tütün, ot ve saman kokuları ile belirginleşen tatlı baharatlar, orta bölümü domine etmekte. Karanfil, kimyon ve muskat olabilir. Gül, iris ve yasemin gibi yumuşak çiçekler de buna katılıyor. Son bölümde tatlılık artıyor. Vanilya ve misk olabilir. Yapay ve kirli aromalar kapanışta baskınlaşıyor. Hayvansal ve tozlu deri, öd ağacı ve amber burada etkilidir. Ayrıca aşırı sıcaklık görülür.

Aromalarda, hiç olmazsa son kısma kadar belli bir uyum ve denge vardır. Bununla beraber hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşir. Ne var ki, koku formu sonlarda bozuluyor. Dengeli sıkmak gerekir. Üç- dört fıs yetecektir. Kapalı alanlarda kullanılmaz.

Serge Lutens- Sidi Bel- Abbes- sonbahar- kış dönemi, akşam vakti ve soğuk havalar için uygundur. Çabuk terleyen yağlı tende, bir günü geçen kuvvetli kalıcılık yapar. Fark edilirlik ilk anda güçlüdür. Sonra tene yakın durur. Davet, kokteyl ve gece eğlencelerinde kullanılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seöip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

13 Ocak 2021 Çarşamba

Alfred Dunhill- Icon EDP / 2015


























Alfred Dunhill- İngiliz moda markasıdır. Alfred Dunhill- Icon isimli parfüm, aromatik otlu- turunçgilli- yeşil erkeksi çiçekli kaliteli bir centilmen kolonyası izlenimi veriyor. Çam esintileri ve odunsu notalar da genel koku formu içindedir. Metalik, tatlımsı, tozlu ve yapay esintiler sunuyor. Ferah ve dinamik fujer yapısı ile dikkat çekmekte. Odunsu- aromatik grubunda gösterilmekte.

Üst- bergamot, portakal çiçeği, karabiber, turunç,

Orta- lavanta, karabiber, kakule, adaçayı, ardıç meyvesi,

Alt- vetiver, öd ağacı, deri, meşe yosunu, iris.

Alferd Dunhill- Icon isimli parfümü, kısaca koku katmanlarına göre değerlendirmek istiyoruz=

1- Turunçgiler ve çam esintileri= Açılış böyledir. Canlı ve dinamik bergamot, burada biraz tatlımsı olmuş. Genel anlamda ferah çamsı kokular açılışta belirgindir. Ardıç meyvesi baskındır. Çam esintilerinin içinde aromatik otlar olduğunu düşünebiliriz. Ne var ki, aromatik otlar daha ziyade, orta katmanda erkeksi çiçeklerle beraber karşımız çıkacaktır.

2- Yeşil- erkeksi çiçekler ve aromatik bitkiler= Buruk ve metalik lavanta, erkeksi çiçekleri ana tema olarak götürüyor. Ama lavantada bir ferahlık fark ediliyor. İris & süsen de erkeksi çiçekler için yardımcı elemandır. Sonra ikinci sırada önemli olabilen buruk ve tozlu aromatik otlar var...Fesleğen ve adaçayı sayılabilir. Aralarda, ferah ve aromatik kakule- biber tarzında baharatlar var. Ama pek etkili değil. Aromatik otlar ve erkeksi çiçeklerin arasına bir miktar baharat karışmış...

3- Odunsu notalar= Yapay ve parlak sedir ağacı, buradaki baskın odunsu bazdır. Biraz da köksü ve yumuşak vetiver ve yumuşak misk olabileceğini düşünelim...

Alfred Dunhill- Icon- her şeyden önce, erkeksi bir kolonya tarzından hareketle, günlük kullanım, her mevsim ve sosyal ortamlar için idealdir. Tene özgürce sıkılabilir. Çam esintileri ve erkeksi çiçekler, biraz daha fazla kalıcılığa imkân verebilir. Fark edilirlik ilk anda yoğundur. Devamında hızlı akışkanlık ve tene oturma ile birlikte sakinleşir. Aromalar görüleceği üzere, katman halindedir. Dengeli bir tatlılık var. Yapay odunsu notalar kaliteyi bir miktar düşürüyor. Onun dışında soru yok.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

11 Ocak 2021 Pazartesi

Alfred Dunhill- Icon Absolute EDP / 2015



























Alfred Dunhill- İngiliz moda markasıdır. Alfred Dunhill- Icon Absolute isimli parfüm, öd ağacı, safran merkezli baharatlar ve deri notalarıyla klasik Arap parfümü özellikleri göstermektedir. Genel anlamda baharatlı ve odunsu/ ahşapsı nüanslar etkili olacaktır. Kuru, yağlı, sert, sıcak, acımsı, koyu ve yapay- plastik esintileri de bu görüşümüzü destekler niteliktedir. Bu nedenle günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Daha çok, konspet ve koleksiyonluk bir kokudur. Odunsu- baharatlı grubunda gösterilmektedir.

Üst- bergamot, karabiber,

Orta- safran, gül, yasemin,

Alt- öd ağacı, tütün yaprakları, deri.

Alfred Dunhill- Icon Absolute- ilacımsı ve tıbbî etkili öd ağacını başlangıca almış. Acımsı, yağlı, plastik ve kuru esintiler var. Safran tandanslı kuru baharatları, bunun devamında görüyoruz. Karabiber yardımcı elemandır. Kapanışta hayvansal notalar var= Yapay ve sentetik kuru deri notası, misk yağı ve gene yağlı öd ağacı aromaları var. Öd ağacı, ahşap vurgusuna yakın kullanılmış.

Alfred Dunhill- Icon Absolute- bence sınırlı bir tatlılık veriyor. Tene yerleşme döneminde, kuru baharatların tatlandığını düşünüyoruz. Yani çok fazla bir tatlılık yok. Genel koku itibariyle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam parfümüdür. Notalar harman halindedir ve iç içe geçmiştir. Yapay, yağlı, hayvansal ve ilacımsı etkiler yoğun olduğu için, notalarda bir uyum ve denge yoktur. Ama tene yavaş bir akışkanlıkla oturması iyi olmuş. Hiç olmazsa, dengeli bir sıkışla daha az rahatsız bir koku formu tutturulabilir. Çabuk terleyen yağlı tende, üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapar. Fark edilirlik de her daim yoğundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 Ocak 2021 Cumartesi

Vertus- Vanilla Oud EDP / 2015


























Vertus- Fransa merkezli parfüm şirketidir. Bugün, bu markanın vanilya temalı çalışması olan Vertus- Vanilla Oud isimli parfümden bahsedeceğiz. Tatlı, kuru, yumuşak, sıcak ve kremsi yapısı vardır. Baharatlar, reçineler ve öd ağacı temel koku nüanslarıdır. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmekte.

Üst- elma, bergamot, ravent bitkisi, safran,

Orta- kaşmir ağacı, öd ağacı, safran, siklamen, yasemin, gül, menekşe,

Alt- vanilya, öd ağacı, sandal ağacı, vetiver, karamel, tonka fasülyesi, gayakum ağacı, paçuli, sedir ağacı, misk.

Vertus- Vanillla Oud isimli parfümü koku gruplarına göre değerlendiriyoruz=

Vanilya, ana temadır. Parfümünün açılışında tatlı, orta bölümde kuru ve kapanış faslında da yumuşak- kremsi vanilya görülür.

Vertus- Vanilla Oud- karamelli yanık vanilya efektiyle açılıyor. Kısa süre içinde reçineli ve yapışkan hale geliyor.

Baharatlar, orta katmanda yumuşak ve tatlıdır. Reçineli sıcak baharat formundadır. Sonda ise hafifçe kendini belli eder.

Baharatlar derken, safran ve muskat gibi Arap tarzı baharatları kastediyoruz. Bunlar orta bölümde vanilyalı baharat formuna girmiştir. Son bölümde misk ve vanilyayla birlikte kullanılmıştır.

Öd ağacı pek baskın değildir. Orta bölümde reçineli baharatlarla birlikte harmanlanmıştır. Kuru ve ahşapsı kokmaktadır.

Yani kısaca Vertus- Vanilla Oud- karamelli vanilya, reçineli baharatlar ve kuru öd ağacı karışımlı bir kokudur. Özellikle karamelli- yanık- kremsi vanilya kullanımı ile gurme tarzı yansıtır. Koku karakteri çok değişmez, düz çizgide gider.

Vertus- Vanilla Oud- nota geçişlerinin uyumlu / başarılı olduğu, ama vanilyadan dolayı yüksek tatlılığın görüldüğü bir çalışmadır. Tene yapışan ve yakın kalan vanilya ve reçineler sebebiyle dengeli sıkılması gerekir. Böylece ideal bir sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava parfümü olduğu anlaşılır. Kapalı alanlarda ve çok sıcakta sıkılmaz. Daha çok, dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyllerde ve gece gezmelerinde kullanılır. Fark edilirliği her daim yüksektir. Çabuk terleyen yağlı tende, üç gün kuvvetli kalıcılık yapar. Yavaş akışkanlıkla tene oturur.

Markanın en fazla satan parfümü olduğunu da belirtelim...

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

7 Ocak 2021 Perşembe

Vertus- 1001 EDP / 2015


























Vertus- Fransa merkezli parfüm markasıdır. Genellikle Arap- Orta Doğu temalı parfümler üretiyor. Vertus- 1001 isimli parfüm de bunlardan biridir. Arap edebiyatının önemli eserlerinden Binbir Gece Masalları' na atıf yapmaktadır. Koyu, kirli, sıcak, tatlı ve yapay esintiler veriyor. Çiçek, baharat, misk yağı ve öd ağacı gibi bileşenlere sahiptir. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmiştir.

Üst- misket limonu, bergamot, zencefil, tarçın, kakule,

Orta- mimoza, karanfil, menekşe, iris, gül, manolya, sümbülteber,

Alt- amber, sandal ağacı, vetiver, vanilya, meşe yosunu, misk, kaşmir ağacı, sedir ağacı, paçuli.

Vertus- 1001- biberli- kuru baharatlarla başlıyor. Tarçın ve kakule olabilir. Bu uygulamayı güzel bulup beğendiğimizi söyleyelim. Baharatlarda tazelik ve ferahlık hissediliyor. Yalnız bu hissiyat çok kısa sürüyor. Hızlı akışkanlıkla orta bölüme geçiliyor. Burada hastane gibi kokan yapay çiçekler vardır. Baskın olan safranın yanında iris ve karanfil olarak tahmin ediyoruz. Bununla aynı koku formunda öd ağacı ve misk yağı ( hayvansal misk ) ile kapanış yapılmakta. Öd ağacı yağlı, ilacımsı, koyu ve yapay etkilerle belirleniyor. Çiçekler, öd ağacı ve misk yağının yapay ve sentetik oluşu, baş ağrıtacaktır. Dengeli dozaj verilmesi gerekir. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca bu nedenle günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz.

Vertus- 1001- sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Çok sıcakta sıkılmaz. Öd ağacı ve hayvansal misk aromalarıyla tene yapışır ve kuvvetli fark edilirlik yapar. Çabuk terleyen yağlı tende, üç gün boyunca yoğun kalıcılık sağlar. Aromalar harman halinde iç içe geçmiş. Tatlılığın yapay öd ağacı ve belki de hayvansal miske eklemlenen vanilyadan geldiğini düşünebiliriz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Ocak 2021 Salı

Vertus- Bois et Cuir EDP / 2015



























Vertus- Fransa merkezli parfüm markasıdır. Şimdi Vertus- Bois et Cuir isimli parfüm hakkında görüşlerimizi belirteceğiz. Tatlı, yumuşak, kremsi ve ferah bir yapısı var. Meyveli, aromatik otlu ve vanilya bir koku formu sunuyor. Deri grubunda gösterilmiş. Ama meyveli tonlamalar daha baskındır.

Üst- bergamot, greyfurt, sarmaşık, adaçayı, elma,

Orta- amber, sedir ağacı, paçuli, yasemin, siklamen, lavanta,

Alt- öd ağacı, sandal ağacı, köknar balzamı, tonka fasülyesi, vanilya, meşe yosunu, deri, misk.

Vertus- Bois et Cuir- tatlı, kremsi ve ferah meyvelerle başlamakta. Greyfurt gibi turunçgiller baskındır. Bunu elma destekliyor. Sonrasında açılışla aynı koku formunda aromatik otlar ve bir miktar yumuşak çiçekler gelmekte. Adaçayı, kişniş, fesleğen ve lavanta karışımı var. Kapanış faslında bir bütün halinde- yeşil kokan yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve meşe yosunlu ferah vetiver var. Tonka fasülyesinden dolayı bu bölümde tatlılık yüksektir.

Vertus- Bois et Cuir isimli parfümde iki değişik koku formu görmekteyiz=

- Yeşil kokan aromatik bitkiler, odunsu notalar ve meşe yosunu, ortalardan itibaren bir harman oluşturuyor.

- Vanilya ve tonka fasülyesi gibi kremsi notalar, gene ortalardan başlayarak tatlılığı arttırıyor.

Vertus- Bois et Cuir- sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemi kokusudur. Tatlılık yüksek olduğu için, dengeli sıkılmalıdır. Bu şartla günlük kullanıma ve sosyal faaliyetlere uyacaktır. Tatlılık elbette yapay etkiler veriyor. Akışkanlık yavaştır. Tene tonka fasülyesi ile yapışır. Fark edilirlik ilk anda saldırgandır. Sonrasında sakinleşip tene yakın kalır. Kalıcılığı ise, çiçeksi- meyveli kolonya kadardır. Parfümde deri notasına hiç rastlanmaz.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Ocak 2021 Pazar

Vertus- Amber Elixir EDP / 2015


























Vertus- Fransa merkezli parfüm markasıdır. Bugün, amber temalı Vertus- Amber Elixir ismi verilen parfümü inceleyeceğim. Harmanında çiçekler ve meyveler önemli yer kaplıyor. Kremsi amber de buna destek veriyor. Tatlı, yumuşak, sıcak ve ferah esintileri var. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor. Ne var ki, çiçeksi- meyveli- vanilyalı tanım, daha uygun olacaktır.

Üst- rom, karabiber, greyfurt, yavşan otu, kurutulmuş meyveler,

Orta- amber, safran, laden otu, kaşmir ağacı, sedir ağacı,

Alt- tik ağacı, sandal ağacı, tonka fasülyesi, kunduz yağı, misk.

Vertus- Amber Elixir- içkimsi tatlı meyvelerle başlıyor. Greyfurt, kayısı ve şeftali ve votka tahmin edilmekte. Enerjik ve metalik bir yapısı var. Orta kısımda yumuşak çiçeksi katman görülmekte. Safran ve yasemin baskındır. Son bölümde tatlımsı amber, kremsi tonka fasülyesi ve vanilya var. Tatlılık yükselip, yapay hale geliyor.

Vertus- Amber Elixir- daha ziyade kadın kullanımına yönelik gibi duruyor. Çiçeksi- meyveli- vanilyalı yapısı böyle düşündürüyor. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Aromalar katman halindedir ve sırayla hissedilir= Çiçek, meyve vs. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Hafif ve yumuşak aromalarından dolayı, çiçeksi kolonya tarzında kalıcılık yapar. Aynı minvalde günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Son kısım hariç, dengeli ve uyumlu notalar var. Tene yerleştikten sonra, meyveli katman kremsi ve buruk yapıya çevriliyor. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 Ocak 2021 Cuma

Vertus- Oud Noir EDP / 2015



























Vertus- Ortadoğu pazarına yönelik kokular üreten bir parfüm ve kozmetik markasıdır. Vertus- Oud Noir isimli parfümü yorumlayacağız. Öd ağacı temalıdır. Biberli baharat, meyve, deri, odunsu notalar, çiçekler ve hayvansal notalar vermekte. Tozlu, tatlı, metalik ve sıcak rayihalar sunuyor. Odunsu grupta gösterilmiş.

Üst- limon, elma, greyfurt, safran, erik, ravent bitkisi,

Orta- siklamen, manolya, gül, sardunya, karanfil, iris, sedir ağacı, amber,

Alt- öd ağacı, vetiver, sandal ağacı, vanilya, kunduz yağı, paçuli, gayakum ağacı, misk.

Vertus- Oud Noir isimli parfümün yorumu şöyle olacaktır=

Tatlı meyve ve keskin turunçgil harmanıyla açılır. Greyfurt, elma, ekşimsi erik baskındır. Ferah, pozitif ve enerjik başlangıç beğenilmekte. Buna yeşil bitkiler ve sucul hissiyat gibi ara nüanslar eşlik ediyor.

Orta katmanda tatlımsı baharat & yumuşak kremsi çiçek sentezi var. Çiçekler daha baskındır, baharatlar geri plandadır. Çiçekler erkeksi tarzdadır. Siklamen, sardunya ve karanfil sayılabilir. Pembe biber ve safran, hafifçe bunların arasına karışmış. Tene oturma döneminde, bu sefer kadınsı- tozlu çiçekler sahne alıyor. Sümbülteber ve iris olabilir. Pudralı tonlar da egemendir.

Tozlu öd ağacı, tütsü ve hayvansal tarzdaki misk ve sandal ağacı, son bölümü oluşturuyor. Tozlu ve metalik paçuli ve sedir ağacı odunsu bazları temsil ediyor. Vanilya ile nispeten kremsi tonda bir kapanış yapılıyor.

Vertus- Oud Noir- son kısım hariç, dengeli ve uyumlu notalar veriyor. Ayrıca tatlılık da dengelidir. Ne ki, hayvansal biçimler son bölümde koku formunu bozmakta. Yapay ve sentetik hissiyat var. Sıcaklık da aşırı yükseliyor. Son bölüm ferah bir misk ve odunsu notalarla verilebilirdi. Öd ağacı ve tütsü kullanımı, buradaki tek başarılı noktadır.

Vertus- Oud Noir- açılış ve orta katmanı ile ( narenciye, çiçek ) günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyar. Son bölümdeki yapaylık da düşünülerek, dengeli sıkılmalıdır. Hızlı akışkanlık ve çabuk tene oturma görülür. Tene oturunca sakinleşiyor. Fark edilirliği ilk anda yoğundur, sonra tene yakın durur. Yağlı ve çabuk terleyen tende, gün boyu kuvvetlice esiyor. Sonbahar- ilkbahar arasında kullanılır. Soğuk havalara ve akşam saatlerine de uyar. Notalar genelde harman halinde yapılanmış.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html