31 Ağustos 2024 Cumartesi

29 Ağustos 2024 Perşembe

Narciso Rodriguez- Musc Nude For Her EDP / 2024

 















Narciso Rodriguez- ABD kökenli moda markasıdır. Bugün Narciso Rodriguez- Musc Nude For Her isimli parfüm hakkında yorum yapacağım. Çiçeksi notalar, tonka fasülyesi, meyveler, odunsu notalar, baharatlar ve misk aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Pudralı, şekerli, yapay, sıcak, yumuşak, ve ferah esintileri var. Şipre- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- beyaz çiçekler, yasemin, pembe biber,

Orta- misk, gül, portakal çiçeği,

Alt- tonka fasülyesi, paçuli, sedir ağacı.

Narciso Rodriguez- Musc Nude For Her isimli parfümün başlangıcında şipremsi tarzda şekerli çiçeksi notalar ( gül suyu ) ve meyveler ( ahududu, vişne, kayısı, şeftali ) var. Sonrasında pudralı koku grupları olan çiçeksi notalar ( gül, yasemin, kediotu, portakal çiçeği, zambak ), misk ve baharatlar ( pembe biber ) sahne alacaktır. Aslında buraya kadarki bütün aromalar şipremsi kokmaktadır. Ayrıca şekerli gül suyu ve gül notası her katmanda etkindir. Son fazda gene şekerli ve yapay tonka fasülyesi ve odunsu notalar ( paçuli, sedir ağacı ) bulunuyor. 

Narciso Rodriguez- Musc Nude For Her isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Biraz yavaş akışkanlıkla, yarım saat sonra tene yerleşmiş olacaktır. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. EDP konsantrasyonunda olması, bütün koku gruplarının güçlü olması, genele yayılmış sıcaklık ve şekerlilik, son bölümdeki yapaylık ve orta katmandaki pudralı çiçekler gibi doneleri ele alarak düşündüğümüzde, fark edilirlik ve kalıcılığın yüksek olmasını ve bu durumun tene dengeli sıkılmasını gerektirmesini anlayabiliyoruz. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk ve serin havalara ve akşam vaktine uygundur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Ağustos 2024 Salı

Narciso Rodriguez- Narciso Rodriguez For Him Veitver Musc EDT / 2024

 















Narciso Rodriguez- ABD kökenli moda markasıdır. Bugün Narciso Rodriguez- For Him Vetiver Musc isimli parfümü incelemek istiyorum. Odunsu notalar, aromatik otlar, misk, lavanta ve baharatlar bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, kremsi, ferah, yumuşak, metalik, sucul, sıcak. serin ve yapay rayihaları var. Aromatik- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- selvi bitkisi, kakule, muskat,

Orta- misk, sardunya, lavanta, kırmızı algler, buhur,

Alt- vetiver, paçuli, sedir ağacı.

Narciso Rodriguez- For Him Vetiver Musc isimli parfümün başlangıcında yeşil ve ferah kokan sucul aromatik otlar ( selvi bitkisi, kişniş ) ve lavanta var. Daha sonra aromatik ve yumuşak baharatlara geçilmektedir. Kremsi tatlılıkta ve sıcak kakule, muskat ve sardunyayı hissediyoruz. Buna gene kremsi misk katılıyor. Son bölümdeki odunsu notalar ( vetiver, sedir ağacı, paçuli ) metalik ve yapaydır.

Narciso Rodriguez- For Him Vetiver Musc isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duracaktır. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılığı var. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Odunsu notalardaki yapaylık bilinçli bir tercih olmalıdır. Zaten rahatsız edici bir tarafı yok. Bununla birlikte dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Ağustos 2024 Pazar

Zadig & Voltaire- This Is Really Him! Eau De Toilette Intense / 2024

 















Zadig & Voltaire- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Zadig & Voltaire- This Is Really Him! isimli parfüm hakkında konuşacağız. Buruk, ekşimsi, tatlı, tozlu, kuru, metalik, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Baharatlar, odunsu notalar, amber, turunçgiller e çiçeksi notalar bu parfümü şekillendiriyor. Aromatik- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üstte limon, greyfurt, ortada portakal çiçeği, metalik notalar ve alt notalarda amber ağacı ve palo santo ağacı aromaları açıklanmış.

Zadig & Voltaire- This Is Really Him! isimli parfümün açılışı buruk, ekşimsi ve canlı limon kolonyası tandanslıdır : Limon, bergamot, portakal, portakal çiçeği ve neroli gibi turunçgiller ve turunçgilli çiçeksi notalar var. Buna birtakım metalik notalar destek vermiştir. Devamında koku formu, tatlı turunçgiller ( limon- bergamot ) olarak açılıyor ve keskinleşiyor. Orta katmanda tatlı amber ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) bulunuyor. Ardından tatlı limonlu amber ve sandal ağacı biçiminde yorumla karşılaşıyoruz. Parfüm bu minvalde tenden ayrılacakken, yarım saat sonra karabiber, kakule, muskat ve biber gibi baharatlar sahne almaktadır. Bu baharatların karakteri de tatlı, biberli, tozlu ve kuru olarak değişmektedir.

Zadig & Voltaire- This Is Really Him! isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durduğunu söyleyebiliriz. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmaktadır. Tene özgürce sıkılabilir. Esasen, son bölümdeki baharatların marifetiyle Eau De Toilette Intense konsantrasyonundaki bir parfüme göre kalıcılık artmıştır. Ayrıca metalik notalar ve limonlu amber ve sandal ağacı eksenindeki sınırlı yapaylık da rahatsız etmediğinden, tene özgürce sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyabilen bir koku yelpazesi ortaya çıkmıştır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Ağustos 2024 Cuma

Zadig & Voltaire- This Is Really Her! Eau De Parfum Intense / 2024

 















Zadig & Voltaire- Fransız moda firmasıdır. Bugün Zadig & Voltaire- This Is Really Her! isimli parfümü değerlendirmek istedim. Çiçeksi notalar, baharatlar, aromatik otlar, meyveler, gurme notalar, odunsu notalar ve vanilya içeriklidir. Tatlı, şekerli, şuruplu, buruk, ekşimsi, yapay, sıcak ve ferah esintileri var. Oryantal- çiçeksi kategoride gösterilebilir.

Üst- pembe biber, fesleğen,

Orta- gül, kestane,

Alt- paçuli bal, vanilya.

Zadig & Voltaire- This Is Really Her! isimli parfümün şipremsi tarzda bir açılışı var : Buruk, ekşimsi ve tatlı rayihalar salıyor. Gül, yasemin, pembe biber, defne, fesleğen, ıhlamur, kuş üzümü ve bal gibi çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, aromatik otlar, meyveler ve gurme notalar birbirini takip ediyor ve orta katmana kadar iniyor. Sonlarda yapay ve şekerli paçuli merkezli odunsu notalar, gurme notalar ( bal ) ve vanilya yer alıyor. Parfüm yarım saat sonra iyice tene oturunca şekerli ve şuruplu meyveler ( aslan meyvesi, kuş üzümü, ahududu ) hissettim.

Zadig & Voltaire- This Is Really Her! isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ama bu söylediğimizi nüanse etmek lazımdır : Baştan sona ( gül notasından vanilyaya ) kadar çok hızlı akışkanlık var. Yukarıda belirttiğimiz gibi, yarım saat sonra iyice tene oturunca bütün koku grupları belirginleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelini forse eden ve sonlarda giderek yapaylaşan tatlı & şekerli tonlamalar söz konusu olduğunda kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını şart koşmuştur. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Ağustos 2024 Çarşamba

Parfums de Marly- Perseus EDP / 2024
















Parfums de Marly- Fransız niş parfüm firmasıdır. Şimdi Parfums de Marly- Perseus isimli parfümü tanıtacağız. Buruk, ekşimsi, tatlımsı, sabunsu, tozlu, kuru, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, meyveler, çakmaktaşı, odunsu notalar, misk ve ambergris içeriklidir. Odunsu- baharatlı kategoride gösterilebilir.

Üst- greyfurt, bergamot, kuş üzümü,

Orta- yeşil mandalina, vetiver, sardunya,

Alt- kuru ahşap, kaşmir ağacı, ambergris.

Parfums de Marly- Perseus isimli parfümün açılışında turunçgiller var : Bergamot, greyfurt ve portakal buruk ve ekşimsi kokuyor. Mandalina ise yeşil ve ferah yapıdadır. Arada meyvemsi nüanslar ( tatlımsı kuş üzümü ) hissettim. Ama koku gidişatında pek etkili değil. Devamında silme sabunsu notalar gelecektir : Çakmaktaşı, baharatlar ( karabiber, sardunya, biber ), odunsu notalar ( vetiver, sedir ağacı ), misk ve ambergris bu anlamdadır. Böylece kapanışa geliniyor. Kapanışta da birtakım koku değişimleri olacaktır. Çakmaktaşı iyice sabunsu ve merhemsi hale bürünüyor. Odunsu notalar da daha tozlu ve kuru tonlamalar yapıyor. Köksü ve ferah vetivere karşılık, topraksı ve kuru sedir ağacı var.

Parfums de Marly- Perseus isimli parfüm, genel koku hatları ile Hermes- Terre D'Hermes isimli parfüme benzemektedir. Yalnız Hermes- Terre D'Hermes isimli parfüme göre daha sabunsu kokmaktadır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ne var ki, son bölümdeki koku değişimleri ( çakmaktaşı- odunsu notalar ) için iki saat beklemek gerekiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Geneli domine eden baharatlı- odunsu yapısal düzen ve özellikle çakmaktaşından odunsu notalara kadar uzanan ve giderek yapaylık barındıran sabunsu aromaların etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Sabunsu aromalara dikkat edilmezse baş ağrısı yapıyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Ağustos 2024 Pazartesi

Roja Dove- Isola Sol Parfum / 2024

 















Roja Dove- İngiliz niş parfüm firmasıdır. Şimdi Roja Dove- Isola Sol isimli parfümü değerlendirmekteyim. Meyveler, turunçgiller, gurme notalar, çiçeksi notalar, misk, amber, tonka fasülyesi, reçineler, tuz notaları,, odunsu notalar, baharatlar ve ambroksan içeriklidir. Kremsi, pudralı, tuzlu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi- meyveli grupta gösteriliyor.

Üst- kayısı, şeftali, mandalina, limon, bergamot, turunç yaprağı, 

Orta- yasemin, ylang ylang, hindistancevizi, neroli,

Alt- tuz, misk, sandal ağacı, ambroksan, sedir ağacı, pembe biber, amiris ağacı reçinesi.

Roja Dove- Isola Sol isimli parfümün açılışı şipre tarzında olmaktadır. Kremsi ve sıcak meyveler ve turunçgiller var. Meyveler baskındır. Kayısı, şeftali, bergamot, mandalina ve limon olabilir. Daha sonra çiçeksi notalar sahne alıyor. Önce kremsi ve hindistancevizli- tropik çiçekleri sayalım : Ylang ylang, zambak, portakal çiçeği, neroli ve frezya hissediyoruz. Ardından pudralı çiçeksi notalar gelecektir : Yasemin, manolya, nergis ve mimozayı tahmin ediyorum. Orta bölümün devamı ve kapanış faslında da aynı gene kremsi ve sıcak rayihalarla misk, amber, tonka fasülyesi, reçineler ( amiris ağacı reçinesi ), tuz notaları ve / veya tuzlu sandal ağacı merkezli odunsu notalar ve baharatlar ( pembe biber ) ve ambroksan yer almıştır. Daha açık bir ifadeyle son bölüm, tuzlu sandal ağacı- pembe biber- ambroksan troykasından meydana gelmiştir.

Roja Dove- Isola Sol isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla tene yerleşmektedir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, etkili ve biraz da burun büken bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmesi gerekir. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan sıcaklık ve kremsilik, pudralı ve tuzlu rayihalar, bütün koku gruplarının güçlü olması ve özellikle son bölümde yapaylık barındıran tuzlu aromaların ( sandal ağacı- pembe biber- ambroksan ) etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik muazzam artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerek- şart kılmıştır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk ve serin havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Ağustos 2024 Cumartesi

Creed- Queen of Silk EDP / 2024

 















Creed- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Creed- Queen of Silk isimli bayan parfümü konu olarak seçilmiştir. Çiçeksi notalar, reçineler, meyveler, tütsü, turunçgiller, amber, odunsu notalar, vanilya ve ambroksan içeriklidir. Sıcak, yumuşak, ferah, yapay, tatlı ve kremsi rayihaları var. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- safran, osmanthus, manolya,

Orta- çarkıfelek, sümbülteber, paçuli, agar ağacı ( öd ağacı ),

Alt- vanilya, ambroksan, mür yağı, misk, sedir ağacı, tütsü.

Creed- Queen of Silk isimli parfümün açılışındaki çiçeksi notalar, meyveler ve turunçgiller gayet tatlı ve kremsidir. Lüks safran, manolya, yasemin, osmanthus, sümbülteber, çarkıfelek meyvesi, mango ve bergamot aromaları buna örnek verilebilir. Gene tatlı ve sıcak tütsüler ve reçineler ( mür yağı ) bunu takip ediyor. Yapay tatlılık veren odunsu notalar ( paçuli, öd ağacı ), amber, vanilya ve ambroksan gibi koku gruplarıyla sona geliniyor.

Creed- Queen of Silk isimli parfümde ana temaları ve / veya koku eksenini safran, sümbülteber, reçineli tütsüler, öd ağacı ve ambroksan oluşturuyor denilebilir. Diğer aromalar yardımcı / destekleyici elemandır. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve biraz da boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Hemen hemen bütün koku gruplarının güçlü olması, EDP konsantrasyonunda olması, genelde neredeyse şekerli tarza yaklaşan tatlılık ve son bölümdeki ( odunsu- vanilyalı aromalar ) yapaylık nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Ağustos 2024 Perşembe

Dolce & Gabbana- Q Eau De Parfum Intense / 2024

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Bugünkü konumuz, Dolce & Gabbana- Q Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümü olarak seçilmiştir. Şekerli, şuruplu, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay rayihalar sunuyor. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, misk, amber, vanilya ve odunsu notalar barındırıyor. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir.

Üst- limon, yasemin, portakal,

Orta- siyah kiraz, kediotu,

Alt- amber, odunsu notalar.

Dolce & Gabbana- Q Eau De Parfum Intense isimli parfümün şipre tarzındaki açılışında, şekerli & şuruplu kırmızı meyveler ( kiraz, vişne, böğürtlen ) ve turunçgiller ( limon, portakal, mandalina ) vardır. Bunu yasemin, kediotu, sümbül ve mimoza gibi pudralı çiçeksi notalar takip etmiştir. Son bölümde ise, önce yapaylıktan başka hiçbir özelliği bulunmayan odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve misk sahne alacaktır. Ardından yapay şekerlilik veren amber- vanilya- misk troykası hissedilecektir. 

Dolce & Gabbana- Q Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, etkili ve biraz da yapışkan bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi gereklidir. Dört- beş fıs yeter. Genele yayılmış sıcaklık, şekerlilik, orta katmandaki pudralılık ve özellikle son bölümde artan yapaylık baz alındığında kalıcılık ve fark edilirlik değerlerinin çok artmış olmasını ve bunun da tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmasını anlayabiliyorum. Yoksa baş ağrıtabilecek bir parfümdür. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Ağustos 2024 Salı

Hugo Boss- The Scent Elixir For Him Parfum Intense / 2024

 















Hugo Boss- Alman moda firmasıdır. Şimdi Hugo Boss- The Scent Elixir For Him Parfum Intense isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Tatlı, şekerli, kremsi, yapay, yumuşak, sıcak ve ferah esintiler sunuyor. Baharatlar, lavanta, odunsu notalar, misk, içkimsi notalar, meyveler, turunçgiller ve deri aromaları barındırmaktadır. Oryantal- şipre kategorisinde gösterilebilir.

Üstte kırmızı biber, ortada lavanta ve alt notalarda sandal ağacı aromaları açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız. 

Hugo Boss- The Scent Elixir For Him Parfum Intense isimli parfümün başlangıcını gerçekleştiren baharatlar şekerli tatlılıktadır. Kırmızı biber, sardunya ve kakule algıladım. Sonrasında orta katmanda şekerli tatlılık yerinde kalmak kaydıyla, gittikçe yapaylık barındıran misk, sandal ağacı tandanslı odunsu notalar, içkimsi notalar ( şarap ), meyveler ( ahududu, kuş üzümü ) ve bir miktar turunçgiller ( bergamot ) sahne alıyor. Orta katmanın devamında ise, koku karakteri yeşil ve ferah biçimlere evrilerek hem daha doğal kokuyor hem de daha beğenilir hale geliyor. Bu minvalde lavanta ve içkimsi notalar ( pelin otu içkisi, cin ) karşımıza çıkmaktadır. Yapaylık başka bir özelliği olmayan deri ve sedir ağacı merkezli odunsu notalar kapanışı yapmıştır.

Hugo Boss- The Scent Elixir For Him Parfum Intense isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Yalnız kırmızı biber- lavanta- sandal ağacı eksenini orta katmanının sonuna değin, diğer notalarla dönüşümlü olarak hissetmekteyiz. Gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tene yerleşmiş olacaktır. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Tene oturduktan sonra meyveler kremsi tonlamalar yapıyor. Parfümün geneline egemen olan şekerli tatlılık, koku karakterinde büyük ölçüde yer tutan yapaylık ve baharatlı- odunsu koku biçimlerinin marifetiyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


11 Ağustos 2024 Pazar

Prada- Luna Rossa Ocean Le Parfum / 2024

 















Prada- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Prada- Luna Rossa Ocean Le Parfum isimli parfümü konuşacağız. Sıcak, ferah, yumuşak, yapay, metalik, tatlı ve şekerli yapıdadır. Baharatlar, turunçgiller, deri, odunsu notalar, deiz- okyanus notaları, aromatik otlar ve ambroksan aromaları barındırmaktadır. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilmektedir.

Üstte limon, ortada safran ve alt notalarda amber extreme molekülü ve meşe ağacı aromaları açıklanmış. Buna eklemelerimiz olacak.

Prada- Luna Rossa Ocean Le Parfüm isimli parfümün başlangıcında turunçgiller, aromatik otlar ve deniz- okyanus notaları yer alıyor. Yeşil ve ferah kokan limon, nane- mentol, adaçayı ve okyanus notaları sıralanıyor. Şekerli tatlığa meyleden ve metalik etkiler de barındıran kakule ve safran gibi baharatlarla orta bölüme geçilmiştir. Gene metalik ve yapay ambroksan ve meşe ağacı türünden odunsu notalarla kapanışa yöneliyoruz. Yarım saat sonra yapay ve parlak deri notası da hissediliyor. 

Prada- Luna Rossa Ocean Le Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş ve kararlı bir akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi gerekiyor. Dört- beş fıs yeter. Genele yayılan sıcaklık, baharatlı- odunsu- amberli koku düzeni ve orta katmandan itibaren beliren metalik ve yapay rayihaları hesaba katarsak, kalıcılık ve fark edilirliğin yüksek oluşunu ancak bu nedenle tene dengeli sıkılması mecburiyetini anlayabiliriz. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Ağustos 2024 Pazartesi

Salvatore Ferragamo- Red Leather EDP / 2024

 















Salvatore Ferragamo- İtalyan ayakkabı tasarımcısı bir firmadır. Şimdi Salvatore Ferragamo- Red Leather isimli parfümü tanıtıyoruz. Turunçgiller, deri, çiçeksi notalar, baharatlar, aromatik otlar, ve odunsu notalar barındırmaktadır. Tatlı, pudralı, yapay, plastik, sıcak, yumuşak ama çok da ferah olmayan esintiler sunuyor. Deri grubunda gösterilmiş.

Üst- bergamot, zencefil, mandalina,

Orta- biberiye, iris, yasemin, 

Alt- deri, sandal ağacı, vetiver.

Salvatore Ferragamo- Red Leather isimli parfümün açılış faslında tatlı sayılabilecek bergamot, mandalina, zencefil ve kakule gibi turunçgiller ve baharatlar bulunuyor. Orta bölüme geçtiğimizde pudralı rayihalar algılıyoruz : Pudralı deri notasını destekleyen ve / veya aynen pudralı deri gibi kokan biberiye, adaçayı, yasemin, manolya ve iris tarzında aromatik otlar ve çiçeksi notalarla muhatap oluyoruz. Hatta bunların hepsi ütü buharı gibi yapaylık vermektedir. Sonda pudralı sandal ağacı merkezli odunsu notaların olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca bu bölümde deri notası tekrar karşımıza çıkacaktır. Önce düz yapay ve plastik bir deri sonra da oldukça pudralı bir deri notası tenimize yapışkan biçimde oturmuştur.

Salvatore Ferragamo- Red Leather isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, etkili ve biraz da burun büken bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Yukarıda söylediğimiz gibi çok da ferahlık barındırmayan yapısal düzeni, orta katmandan itibaren etkili olan pudralı ve yapay / plastik ( ve bundan dolayı fujer karakterdeki ) rayihaları ve EDP konsantrasyonunda olması gibi etkenlerle kalıcılık ve fark edilirlik çok artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Yoksa baş ağrıtabilir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Ağustos 2024 Cumartesi

Givenchy- L'Interdit Tubêreuse Noire EDP / 2024

 















Givenchy- Fransız moda firmasıdır. Bugün Givenchy- L'Interdit Tubêreuse Noire isimli bayan parfümü hakkında konuşacağız. Çiçeksi notalar, gurme notalar, meyveler, vanilya, turunçgiller, ahşapsı notalar, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Tatlı, şekerli, metalik, pudramsı, tozlu, acı, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor.

Üst- sümbülteber,

Orta- sümbülteber, portakal çiçeği,

Alt- odunsu notalar, kahve CO2, paçuli, vetiver.

Givenchy- L'Interdit Tubêreuse Noire isimli parfümün başlangıcını tatlı, şekerli ve metalik meyveler ve turunçgiller ( ? ) oluşturuyor. Aslan meyvesi, ahududu, erik, böğürtlen ve bergamot olmalıdır. Orta katmanda önce kremsi çiçeksi notalar ( sümbülteber, portakal çiçeği, osmanthus ) sonra da pudramsı çiçeksi notalar ( nergis, iris, mimoza ) görmekteyiz. Orta bölümün sonunda gurme notalar ( tozlu acı kahve ) ağırlığını hissettiriyor. Yüksek kremsilik barındıran vanilya, paçuli merkezli odunsu notalar ve amber notası da kapanış kısmında yer almıştır. 

Givenchy- L'Interdit Tubêreuse Noire isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yanaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşiyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Dört- beş fıs yeter. Bütün koku gruplarının güçlü olması, genele yayılan sıcaklık ve şekerli tatlılık, pudralılık ve yüksek kremsilikten ileri gelen yapaylık dolayısıyla fark edilirlik ve kalıcılık artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Ağustos 2024 Perşembe

Shiseido- Ginza Nigth Eau De Parfum Intense / 2024

 














Shiseido- Japonya merkezli kozmetik markasıdır. Bugün Shiseido- Ginza Night Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümünü değerlendirmekteyiz. Çiçeksi notalar, vanilya, meyveler, amber, turunçgiller ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, şekerli, metalik, kremsi, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Çiçeksi- meyveli- gurme kategorisinde gösteriliyor.

Üst- kuş üzümü, mandalina,

Orta- yasemin, gardenya, zambak,

Alt- sedir ağacı, vanilya.

Shiseido- Ginza Night Eau De Parfum Intense isimli parfümün şipremsi tarzda başlangıç yaptığını düşünüyorum. Şekerli ve metalik kuş üzümü, mandalina, ahududu ve bergamot gibi meyveler ve turunçgiller var. Meyveler daha baskındır. Devamında çiçeksi notalar gelmektedir. Önce şekerli çiçekleri algılıyoruz. Neroli, zambak ve portakal çiçeği olabilir. Sonra kremsi çiçeksi notalar sahne alacaktır. Bunları da yasemin, gardenya ve osmanthus olarak tahmin ediyorum. Yapaylıktan başka hiçbir özelliği bulunmayan odunsu notalar ( sedir ağacı ), vanilya ve amber kapanışı yapıyor. 

Shiseido- Ginza Night Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleştiğini söyleyebilirim. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Parfümün genelini kaplayan sıcaklık, şekerli tatlılık, kremsilik ve sondaki yapaylık ve bütün koku gruplarının güçlü olması gibi özellikleri dikkate alırsak, elbette kalıcılık ve fark edilirlik yükselecek fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirecektir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html