31 Ocak 2024 Çarşamba

Memo- Madurai EDP / 2022

 















Memo- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Memo- Madurai isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, misk ve amber içeriklidir. Şekerli, tatlı, kremsi, sıcak, serin, ferah, yumuşak ve yapay esintiler sunmakta. Çiçeksi- meyveli kategorisinde gösterilmiştir.

Notaları Arap yasemini, Hint yasemini, Mısır yasemini, şeftali, sandal ağacı, zerdeçal, sümbülteber, kadife çiçeği, süet, adaçayı, ve bergamot olarak açıklanıyor.

Memo- Madurai isimli parfümün açılışında kremsi ve şekerli tropik meyveler yer almakta. Şeftali, mango, guava ve turunçgil tandanslı bergamotu sayabiliriz. Daha sonra, tamamen yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar geliyor. Yasemin, siklamen, kadife çiçeği ve sümbülteber tahmin ettim. Sondaki odunsu notalar ( sandal ağacı ), misk ve amber de şekerli rayihalarla belirlenmekte.

Memo- Madurai isimli parfümde meyvemsi ve çiçeksi katmanlar serinken, diğer notalar sıcaktır. Bütün koku grupları yumuşak ve ferah yapılanmıştır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili kalıcılığının olması kremsi, şekerli ve sıcak koku karakterine bağlanabilir. Şekerli yapıdaki meyveler, sandal ağacı, misk ve amber yapaylık barındırıyor ama rahatsız etmiyor. Buna karşın tene biraz dengeli ( dört- beş fıs ) sıkmayı tercih edebilirsiniz. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Ocak 2024 Pazartesi

Memo- Sherwood EDP / 2022

 















Memo- Fransız niş parfüm şirketidir. Bugün Memo- Sherwood isimli parfüm hakkında görüş belirtmek istiyorum. Tatlı, kremsi, pudralı, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Meyveler, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, vanilya, tütsü ve ağaçsı / ahşapsı notalar bu parfümü şekillendirmektedir. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- havuç tohumları, kuş üzümü, pembe biber,

Orta- portakal çiçeği, baharat çeşnisi, gül,

Alt- sandal ağacı, kaşmir ağacı, meşe ağacı.

Memo- Sherwood isimli parfümü koku grupları açısından inceleyeceğim. Önce koku gidişatındaki ana hatlarına değinelim : 

Memo- Sherwood isimli parfümün açılışını gayet ferahlık barındıran kremsi tatlılıktaki meyveler yapıyor. Kuş üzümü ve ahududu olmalıdır. Sonrasında meyvemsi notalar, çiçeksi notalar ve baharatlar gelmektedir : Bunu şöyle formüle edebiliriz : Meyvemsi- tatlı güllü baharatlar. Başlangıçtaki meyvelere tatlı gül katılıyor ve pembe biber ve yıldız anason meyvesi / baharatımsı nüansı tarzında baharat çeşnisiyle zengin bir karışım görüyoruz. Sonlara doğru pudralı odunsu notalar ( sandal ağacı teması ) & vanilya, sıcak tütsüler ve yeşil ve ferah kokan ağaçsı & ahşapsı notalar ( meşe ağacı ) bulunuyor. Kapanış bölümünde sıcaklık artıyor.

Memo- Sherwood isimli parfümün ara nüanslarında ise, meyvemsi- güllü baharatları daha ayrıntılı hale getiren tatlı portakal çiçeği ve osmanthus gibi çiçeksi notaları sayabiliriz. Ayrıca tene oturma evresinde sandal ağacı- vanilya ikilisi iyice kremsi vurgular yapmaktadır. Meyvemsi- güllü baharatlar kendi içinde harmanlanırken, diğer aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Biraz yavaş bir akışkanlıkla, yarım saat sonra tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Kremsi, pudralı ve sıcak rayihalarına ve baharatlı- odunsu yapısına istinaden kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükseliyor. Ancak bu kremsi ve pudralı yapısal düzen rahatsız edici olmadığından ve bariz bir yapaylık da barındırmadığından tene özgürce sıkılabilir. Bu sayede günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Yalnızca çok sıcak yaz günlerinde hafif bir dozaj ayarlaması ile kullanılabilir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde de sizi memnun edecektir.

Memo- Sherwood isimli parfüm, İngiltere'nin Nottinghamshire kasabasındaki Sherwood isimli ormanlarından ve ünlü İngiliz haydut Robin Hood' dan esinlenmiştir. İngiliz halk hikâyelerine göre Robin Hood, zenginlerin mallarını çalıp fakirlere dağıtan ( zenginden alıp fakire veren ) bir kahramandır ve maceraları da Sherwood ormanlarında geçmektedir. Robin Hood, 12. yüzyıldaki Norman işgaline direnmiş, fakir halka zulmeden ve onu ağır vergilerle ezen despot şeriflerle mücadele etmiş, haksız yoldan kazanç sağlayan zenginlerin mallarını ellerinden alıp yoksul halka dağıtmıştır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Ocak 2024 Cumartesi

Oryantalizmin Batı' ya Uzantısı : Memo- Iberian Leather EDP / 2022

 















Memo- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Memo- Iberian Leather isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Deri, baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Tatlı, kuru, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah, yapay ve hayvansal rayihalar veriyor. Deri grubunda gösterilmiş.

Üst- biberiye, sardunya, kişniş, bergamot, 

Orta- karanfil, tarçın, safran, iris, osmanthus, gül, vadi zambağı,

Alt- deri, agar ağacı ( öd ağacı ), köknar balzamı, vetiver, meşe yosunu, sandal ağacı, amber, sedir ağacı, vanilya, misk.

Memo- Iberian Leather isimli parfümün tatlı deri vurgusuyla açıldığını anlıyoruz. Devamında tatlı baharatlar gelmektedir. Yeşil ve ferah kokan tarçın- kakule- pembe biber troykasına, lüks bir tatlılık yayan safran katılıyor. Orta katmanın bir diğer koku grubu da pudralı & tatlı koku geçişleri sunan çiçeksi notalardır. İris, yasemin ve osmanthus olabilir. Kapanışa doğru odunsu notaların hakimiyetini ve bunlara amber notasının destek vermiş olduğunu göreceğiz. Tatlı öd ağacı, kuru paçuli ve tatlı ve biraz hayvansal kokan amber- sandal ağacı ikilisi bu anlamdadır. 

Memo- Iberian Leather isimli parfüm, özellikle deri, tatlı baharatlar ve amber ekseninde klasik Doğulu / Asyalı parfümlerin başarılı bir örneğini oluşturuyor. Amber ve sandal ağacının hayvansal hissiyat vermesi de, aslında bu Doğulu kimliğini pekiştiriyor. Bu Doğu tarzı aromaların arasına, biraz daha kadınsı çiçekler serpiştirilmiş ama parfümün maskülen yanı da vurgulanmış.

Koku düzleminde deri, tatlı baharatlar, kadınsı çiçeksi notalar, odunsu notalar ve hayvansal notalar algılanıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bunu takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmaktadır.

Derinlik ve konfor çizgisinde yeşil kokan baharatlar ( tarçın, kakule, pembe biber ), paçuli ve belli bir dereceye kadar amber notası bulunmaktadır. Bu koku ekseninde güzellik, zarafet ve hoşluk gibi duygu / durumlar hissetmemizin yanısıra, kalıcılık ve fark edilirliğe olan yüksek katkıyı görebiliyoruz. Nota geçişleri de başarılıdır.

Memo- Iberian Leather isimli parfümde genele yayılmış bulunan ve orta bölümdeki çiçeklerden itibaren yükselen tatlılık ve pudralı ve hayvansal koku grupları nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş, ancak bu durum parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca gene, belli oranda çiçeksi notaların ve büyük ölçüde sondaki hayvansal aromaların yapaylığını da hesaba kattığımızda parfümün ne denli dikkatli kullanılması gerekeceğini takdir ederiz. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Ocak 2024 Perşembe

Guerlain- Aqua Allegoria Nerolia Vetiver EDP / 2022

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugünkü konumuz, Guerlain- Allegoria Nerolia Vetiver isimli bayan parfümü olacaktır. Çiçeksi notalar, meyveler, turunçgiller, aromatik otlar, odunsu notalar ve misk bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, buruk, tozlu, ferah, yumuşak ve serin yapıdadır. Odunsu- çiçeksi / misk kategorisinde gösterilmiştir.

Neroli, vetiver, incir ve defne gibi notalar açıklanmış. Buna ilaveler yapılacaktır.

Guerlain- Aqua Nerolia Vetiver isimli parfümün açılışında tatlı ve yeşil kokan neroli, limon mine çiçeği ve sardunya gibi çiçeksi notalar bulunuyor. Ayrıca buruk ve tozlu bergamot ve limon gibi turunçgillerden bahsedilebilir. Ancak neroli temalı çiçeksi notalar baskın görünüyor. Sonrasında tatlı incir temalı meyvelerle karşılaşıyoruz. Orta katmandan sonlara değin yeşil, ferah ve tozlu kokan aromatik otlar ( defne yaprağı, incir yaprağı ) ve odunsu notalar ( vetiver ) vardır. Sonda tozlu ama yumuşak misk yer almıştır. 

Guerlain- Aqua Allegoria Neroila Vetiver isimli parfümde aromalar atman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı olacaktır. Ancak gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği takviye edilebilir. Büyük oranda canlı ve enerjik olan ve yapaylık hissettirmeyen koku karakteri sayesinde tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

24 Ocak 2024 Çarşamba

Guerlain- L'Homme Ideal L'Intense de Guerlain Eau De Parfum / 2022

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Guerlain- L'Homme Ideal L'Intense de Guerlain Eau De Parfum isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Çiçeksi notalar, baharatlar, amber, sigara dumanı, odunsu notalar, vanilya, reçineler, deri, tonka fasülyesi ve tütsü aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, kuru, tozlu, acı, yapay ve sıcak rayihaları vardır. Oryantal- odunsu kategoride gösterilebilir.

Üst- badem, acı biber, kakule,

Orta- deri, gül, laden otu,

Alt- sigara dumanı, tonka fasülyesi, vanilya, sandal ağacı, paçuli.

Guerlain- L'Homme Ideal L'Intense de Guerlain Eau De Parfum isimli parfümün acı biberli, tatlı, tozlu ve kuru tonlamalarla belirlenen açılışında acı biber ve kakule gibi baharatları tahmin etmekteyim. Daha sonra kuru, dumanlı ve tütsülü vurgular eşliğinde deri ve sigara dumanı kokularını aldım. Arada tatlı çiçeksi notalar bulunuyor. Gül notası, nokta vuruşu yapmış. Kapanışa gidilirken yapay tatlılıkta reçineler ( laden otu ), tonka fasülyesi ve vanilya içeriklerine rastlamak mümkündür. Son fazda ise kuru, tatlı ve ahşapsı tarzda sandal ağacı- paçuli gibi odunsu notalar vardır.

Guerlain- L'Homme Ideal L'Intense de Guerlain Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, boğucu, saldırgan ve tahammül edilmez bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende de dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. İki- üç fıs yeter. Bütün koku gruplarının çok güçlü olması, genele yayılmış sıcaklık ve özellikle deri- sigara dumanı- laden otu- tonka fasülyesi- vanilya eksenindeki yoğun, tahammülü hakikaten zor ve baş ağrısı yapan yapaylık gibi faktörler göz önüne alındığında kalıcılık ve fark edilirlik çok yükselmiş ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde- ama dozajına çok dikkat edilerek- düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Ocak 2024 Salı

Guerlain- Epices Exquises EDP / 2022

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Guerlain- Epices Exquises isimli parfümün tanıtımını yapacağım. Tatlı, metalik, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri vardır. Baharatlar, gurme notalar, tütsü ve odunsu notalar barındırmaktadır. Aromatik- baharatlı kategorisinde gösterilebilir.

Üst- kakule, melek otu, pembe biber,

Orta- karabiber, kahve,

Alt- sandal ağacı, agar ağacı ( öd ağacı ) paçuli.

Guerlain- Epices Exquises isimli parfümün başlangıcında, aromatik tatlı karabiberin ana tema olduğu baharatlar ( kakule, pembe biber ) vardır. Karabibere, aynen kendisi tatlı gurme notalar ( kahve ) destek veriyor. Bir yandan da sıcak tütsüler algılıyoruz. Bu bölümü biberli baharatlar ve sıcak tütsüler şeklinde formüle edebiliriz. Gene tatlı ve biraz yapay odunsu notalar ( sandal ağacı- paçuli ) ile kapanışa gelinmektedir.

Guerlain- Epices Exquises isimli parfümde sade, basit ve gösterişsiz bir yapılanma görmekteyiz : Aromatik- metalik baharatlar ve tütsü. Diğer notalar yardımcı eleman gibi konumlanmıştır. Son bölümdeki yapaylığın rahatsız etmediğini söylediğimiz zaman, geriye şikâyet edecek çok bir şey de kalmıyor. Dengeli tatlılık ve büyük ölçüde uyumlu notalar vardır. Aromatik karabiber- kahve- tütsü troykası, hem tende hem de burun ve zihin algısında çok hoş intibalar ( duygular, izlenimler ) bırakıyor. Bu saydığımız notalar, bu parfümü Modern Parfümler kategorisine koymamız için, bize yeterli gerekçe sağlıyor.  Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Çünkü baharatlar, gurme notalar ve tütsüler çok sakin, dingin ve huzurlu yapıdadır. Çabuk terleyen yağlı tende iki boyunca kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene özgürce sıkılabilir. Karabiber teması- kahve- tütsü ekseninde kalıcılık artar, fark edilirlik yeterli düzeydedir ve parfümün genelinde rahatsız edici ve dengesiz notalar ya da koku yapılanması da olmadığı için tene özgürce sıkmakta beis yoktur. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve dozaj ayarlamasına göre ( üç- dokuz fıs ) her mevsime uygun bir parfümle karşı karşıyayız. Ayrıca sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatlerinde de kullanım opsiyonu değerlendirilebilir. Bu durumda dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Ocak 2024 Pazar

Calvin Klein- Defy Eau De Parfum / 2022

 















Calvin Klein- ABD kökenli moda markasıdır. Bugün Calvin Klein- Defy Eau De Parfum isimli parfümü incelemeyi düşünüyorum. Lavanta, aromatik otlar, turunçgiller, baharatlar, deri ve odunsu notalar barındırıyor. Buruk, tatlı, kremsi, sabunsu, ferah, keskin, yumuşak, serin, sıcak, hayvansal ve yapay esintiler sunuyor. Odunsu- deri kategorisinde gösterilmiştir.

Üstte mandalina, karabiber, ortada süet, deri ve alt notada vetiver aromaları açıklanıyor. 

Calvin Klein- Defy Eau De Parfüm isimli parfümün açılışındaki lavanta, aromatik otlar ( nane, fesleğen ) ve turunçgiller ( mandalina, limon ) keskin, buruk ve yeşil / bitkisel kokmaktadır. Lavanta ve nane çok baskındır. Sonrasında kremsi tatlılıktaki baharatları ( karabiber- kakule ) algılıyoruz. Yapay ve hayvansal deri vurgusuyla sona doğru yaklaşılıyor. Kapanışta yeşil ve sabunsu kokan vetiver, odunsu notaları temsil edecektir.

Calvin Klein- Defy Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilişkilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr ve biraz da etkili / yoğun kalıcılığı vardır. Tene dengeli sıkılması gerekiyor. Dört- beş yeter. Lavanta- nane ikilisinin ve sondaki vetiver notasının çok baskın olması, ortalardan itibaren görülen yapaylık, hayvansallık ve sabunsuluk ve parfümün EDP formatında olması gibi nedenler / faktörler dolayısıyla kalıcılık artmış ve parfümün tene dengeli sıkılması zorunlu olmuştur. Bu donelere dikkat edilirse günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Ocak 2024 Cuma

Calvin Klein- Eternity For Men Parfum / 2022

 















Calvin Klein- ABD moda markasıdır. Bugün Calvin Klein- Eternity For Men Parfum isimli parfümü değerlendirmek niyetindeyim. Tatlı, sabunsu, köpüklü, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Lavanta, içkimsi notalar, turunçgiller, reçineler, baharatlar ve vanilya içeriklidir. Aromatik- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üstte lavanta, ortada rom içkisi ve alt notada vanilya aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Calvin Klein- Eternity For Men Parfum isimli parfümün başlangıcını tatlı lavanta, turunçgiller ( bergamot, limon ) ve reçineler ( elemi reçinesi ) troykası yapmaktadır. Aslına bakılırsa tatlılık biraz yükselmiş. Devamında tatlılık yerinde kalmak kaydıyla, içkimsi notalar ( köpüklü rom içkisi ), baharatlar ( kakule, hindistancevizi, tarçın ) ve vanilya aromaları ile parfümün hem orta katmanı hem de kapanış bölümü hızlıca geçiliyor.

Calvin Klein- Eternity For Men Parfum isimli parfümde lavanta, vanilya ve rom aromaları yapay ve sentetik kokuyor. Ayrıca parfümün tene oturunca, lavanta sabunsu hale geliyor. Sıcaklık ve tatlılık genele yayılmış. Baharatlar ferah, aromatik ve yumuşaktır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını söyleyebiliriz. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirlenecektir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Tene dengeli sıkılması lazımdır. Dört- beş fıs yeter. Parfümün kalıcılık performansını yükselten ve fakat tene dengeli sıkılmasını gerektiren unsurlar Parfum konsantrasyonunda olması, genele yayılmış tatlılık, lavanta notasındaki sabunsuluk, lavanta- vanilya- rom eksenindeki yapaylık ve içkimsi notalar, baharatlar ve vanilya aromalarının parfümü domine etmesidir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, öğleden sonra- akşam saatlerine ve soğuk havalara uygundur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Ocak 2024 Çarşamba

Calvin Klein- Eternity For Women Eau De Parfum Intense / 2022

 















Calvin Klein- ABD moda firmasıdır. Bugün Calvin Klein- Eternity For Women Eau De Parfum Intense isimli parfümü konu seçtim. Kremsi, buruk, tatlımsı, ekşimsi, sabunsu, pudralı, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üstte gül, ortada sichuan biberi ve alt notada yasemin aromaları açıklanmış. Buna eklemeler yapılacaktır. 

Calvin Klein- Eternity For Women Eau De Parfum Intense isimli parfümün başlangıcını meydana getirmiş olan meyveler ( erik, armut, ahududu, kayısı, yaban mersini ? ) ve turunçgiller ( bergamot, portakal, mandalina ) kremsi, buruk, tatlımsı ve ekşimsi kokmaktadır. Sabunsu ve pudralı tonlamalar yapan çiçeksi notalar ise, orta katmanı doldurmuştur. Gül ve yaseminin baskın olduğunu düşünmekle birlikte sümbül, mimoza ve manolya gibi tahminler yapıyorum. Arada tatlı karanfil gibi, baharatımsı nüanslar var. Her ikisi de pudralı kokan misk ve sandal ağacı merkezli odunsu notalarla kapanış gerçekleşiyor. 

Calvin Klein- Eternity For Women Eau De Parfum isimli parfüm, açılıştan kapanışa değin şipre parfüm özellikleri gösteriyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesinden sonra, sahibine ve dışarıya karşı boğucu ve saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli sıkılması gerekiyor. Üç- dört fıs yeter. Orta katmandan itibaren görülen sabunsu, pudralı rayihalar ve son kısımda buna eklenen yapaylık ( misk- sandal ağacı ) nedeniyle / dolayısıyla fark edilirlik ve kalıcılık artmış ve fakat bu durum parfümün tene dengeli sıkılmasını icap ettirmiştir. Sonbahar- kış mevsimine, soğuk havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Ocak 2024 Pazartesi

Avon- Full Speed Surfer EDT / 2022

 















Avon- ABD merkezli kozmetik markasıdır. Bugün Avon- Full Speed Surfer isimli parfüm hakkında konuşacağız. Ozon notaları, turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar ve ambroksan aromaları barındırmaktadır. Sıcak, serin, ferah, yumuşak, yapay ve tatlımsı yapıdadır. Aromatik- fujer grubunda gösterilebilir. 

Üst- ozon notaları, misket limonu,

Orta- kakule, baharatlı nane, karabiber,

Alt- vetiver, laden otu, paçuli.

Avon- Full Speed Surfer isimli parfümün başlangıcında ozon notaları ve ferah ve yeşil kokan turunçgiller vardır. Misket limonu- limon sentezi görüyoruz. Sonrasında, tatlımsı ve yumuşak aromatik otlar ve baharatlar gelmektedir. Baharatlı nane ve aromatik kakule- karabiber çeşnisinde yeşil- bitkisel bir hava seziliyor. Gene vetiver ve paçuli gibi, yeşil ve ferah kokan odunsu notalar ve dümdüz yapay bir ambroksan notasıyla kapanışa yönelmekteyiz. 

Avon- Full Speed Surfer isimli parfümde, denebilir ki, baştan sona yeşil ve ferah kokan rayihalar bulunuyor. Bunlar açılışta ozonlu notalarla desteklenirken, sonda ise yapay ambroksan tarafından sınırlandırılıyor. Pek tatlılık yoksa da ferah ve enerjik bir yapısal düzen vardır. Çünkü ferahlığın temel sebebi, yukarıda kısaca izah ettiğimiz gibi parfümün aromatik- yeşil kolonya havasında olmasıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirlenecektir. Gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir. Kapanış kısmındaki yapaylık rahatsız etmez ve bu sayede tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Ocak 2024 Cumartesi

Avon- Full Speed Quantum EDT / 2022

 















Avon- ABD merkezli kozmetik markasıdır. Bugün Avon- Full Speed Quantum isimli parfümü incelemek istiyoruz. Çiçeksi notalar, aromatik otlar, amber, ambroksan ve odunsu notalar içeriklidir. Tatlı, yapay, serin, sıcak, ozonlu, ferah ve yumuşak esintileri var. Aromatik- fujer grubunda gösterilebilir.

Ozonlu notalar, sardunya, sedir ağacı ve amber gibi aromalar açıklanmış. Buna eklemeler yapılacaktır.

Avon- Full Speed Quantum isimli parfümün açılışında ferah ozonlu notalar var. Hemen arkasından baharatlı sardunya- nane biçiminde, hafifçe tatlı çiçeksi notalar ve aromatik otlar geliyor. Bunu yeşil ve ferah kokan aromatik otlar çeşnisi takip etmektedir. Fesleğen, biberiye, adaçayı ve mate yaprağı hissetim. Yapaylıktan başka bir özelliği olmayan amber- misk- ambroksan- sedir ağacı merkezli odunsu notalarla kapanış gerçekleşiyor.

Avon- Full Speed Quantum isimli parfümün yapısı ferah aromatik- yeşil bir kolonyayı andırıyor. Tatlılık pek yok. Yeşil- bitkisel rayihalar daha baskın olarak var. Günümüz aromatik- fujer parfümlerindeki gibi, burada da yapay amber / ambroksan bulunuyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilişkilidir. Gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir. Sondaki amber- ambroksan ekseni rahatsız edici olmadığından, tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Ocak 2024 Perşembe

Medical Beauty Research- I' Or Pure Gold EDP / 2022

 















Medical Beauty Research- Alman kozmetik ve parfüm firmasıdır. Bugün Medical Beauty Research- I' Or Pure Gold isimli bayan parfümünü incelemek istedim. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, vanilya, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Şipre- çiçeksi kat6egorisinde gösterilebilir.

Üst- limon, portakal, elma, şeftali,

Orta- yasemin, lavanta, lavandin, yeşil notaların çiçek esansları,

Alt- amber, sedir ağacı, misk, paçuli, vanilya.

Medical Beauty Research- I' Or Pure Gold isimli parfümün başlangıcı kremsi ve şekerli meyveler ve turunçgillerden meydana gelmektedir. Şeftali, aslan meyvesi, armut, portakal ve mandalina olmalıdır. Devamında kremsi & pudralı koku değişimleri gösteren çiçeksi notalar var. Yasemin, lavanta, mimoza ve frezya tahmin ediliyor. Tene oturma döneminde bu çiçekler ya yeşil kokacaktır ya da çiçeksi notaların karakteri değişip yeşil ve ferah yapıya evrilecektir. Sardunya, siklamen ve neroli olabilir. Son kısımda kremsi tonlamalarla tanınan vanilya- amber ve pudralı odunsu notalar ( paçuli ) var. Kapanış faslında yapaylık artıyor. Çünkü kremsi ve pudralı yapısal düzen boğucu hale geliyor.

Medical Beauty Research- I' Or Pure Gold isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Yalnız orta katmandan itibaren kremsi ve pudralı tonlamalar iç içe geçmiş veya üst üste binmiştir. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonra da sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli sıkmak şarttır. Üç- dört fıs yeter. Neredeyse genele yayılmış bulunan kremsi & pudralı rayihalar, orta bölümden başlayarak artan sıcaklık ve sondaki bariz yapaylık dolaysıyla kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselmiş ve fakat parfümün tene dengeli sıkılması elzem olmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Ocak 2024 Salı

Medical Beauty Research- Perfect & Brillant EDP / 2022

 















Medical Beauty Research- Alman kozmetik ve parfüm şirketidir. Yüz bakımı, saç bakımı, kişisel temizlik ve güneş kremi kategorilerinde ürün gamları var. Bugün Medical Beauty Research- Perfect & Brillant isimli parfümü değerlendirmeyi düşünüyorum. Turunçgiller, aromatik otlar, lavanta, çiçeksi notalar, baharatlar, tonka fasülyesi, vanilya, meşe yosunu ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Tozlu, buruk, ekşimsi, pudralı, sabunsu, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Aromatik- fujer grubunda gösterilebilir.

Üst- bergamot, kakule, greyfurt, lavanta, muskat, biberiye, adaçayı,

Orta- elma, karanfil, sardunya, vadi zambağı, portakal çiçeği, 

Alt- tarçın, çam, yosun, misk, paçuli, sandal ağacı, tonka fasülyesi, vanilya.

Medical Beauty Research- Perfect & Brillant isimli parfümün açılışında turunçgiller ( limon, bergamot ), lavanta ve yoğun çam esintilerini oluşturan aromatik otlar ( adaçayı, biberiye, kişniş ) hissediliyor. Aromatik otlar bir miktar yeşil / bitkisel kokuyor. Sonrasında yeşil ve ferah kokan portakal çiçeği ve sardunya gibi çiçeksi notalar gelecektir. Orta katmanda çiçeksi notalar iyice baskındır. Sabunsu & pudralı rayihalarla karanfil, zambak, yasemin ve iris var. Sabunsu baharatlar ( tarçın, karanfil ) olabilirse de pek etkili değil. Pudralı tonlamalarla belirlenen odunsu notalar ( paçuli ), deri, tonka fasülyesi ve vanilya ile kapanışa yöneliyoruz. Son fazda ferah ve yeşil tarzda meşe yosunu var. 

Medical Beauty Research- Perfect & Brillant isimli parfümde tatlılık neredeyse hiç yok. Firmanın doğal içerikli ürünler üretmesinden dolayı da yapaylığa rastlamadım. Sıcak, tozlu ve pudralı / sabunsu biçimler genele yayılmıştır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ederim. Dört- beş fıs yeter. Genele yayılan tozludan pudralılığa kadar değişen koku biçimleri nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik artacak ve fakat tene dengeli dozaj verilmesi gerekecektir. Yapaylığın olmaması sonbahar- kış mevsiminde rahat kullanım sağlar. Fakat yaz sezonunda sabunsu ve pudralı tonlamalara dikkat edilerek kullanılmalıdır. Böyle yapılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyar. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde de sizi memnun edecektir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


7 Ocak 2024 Pazar

Hermes- H 24 Eau De Parfum / 2022

 















Hermes- Fransız moda markasıdır. Bugün Hermes H 24 Eau De Parfum isimli parfümün tanıtımını yapmaktayız. Ekşimsi, buruk, tozlu, metalik, pudralı, tatlı, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Turunçgiller, çiçeksi notalar, aromatik otlar, baharatlar, deri, vanilya, misk, amber, meşe yosunu ve tütsü bu parfümü biçimlendirmektedir. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmiştir.

Notaları meşe yosunu, adaçayı, sklaren molekükü, nergis ve gül ağacı aromaları açıklanıyor.

Hermes- H 24 Eau De Parfum isimli parfümün başlangıcında yer alan koku grubu, turunçgillerdir. Ekşimsi, buruk ve tozlu bergamot, limon ve ağaç kavunu vardır. Gene aynı karakterdeki ( tozlu, buruk, ekşimsi ) aromatik otlar bunu takip ediyor. Adaçayı, tarhun ve kişniş olabilir. Yarım saat sonra bu aromatik otlar daha yeşil ve ferah kokan ve aynı zamanda metalik yapıya dönüşecektir. Orta katmanda çiçeksi & baharatlı bir harman olduğunu zannediyoruz. Önce pudralı çiçeksi notalar sahne aldı. Nergis, papatya ve hanımeli tahminleri yaptım. Yalnız işin tam burasında, ütü buharına benzer bir sıcaklık ve metalik hissiyat söz konusudur. Sonra gene pudralı ve sıcak tarzda karanfil- kekik gibi baharatlar algıladım. Kapanış faslında da pudralı yapısal düzen devam ediyor : Misk, vanilya, deri ve amber bu anlamda sayılabilir. Parfüm gün boyunca tenimde etkili oldu. Ve en son yeşil kokan meşe yosunu ve sıcak tütsüler hissettim.

Hermes- H 24 Eau De Parfum isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Çiçeksi & baharatlı aromalar ise, iç içe geçerek harmanlanmıştır. Gayet yavaş akışkanlıkla, 2 saat sonra tene yerleşmiş oluyor. Devamında tensel koku formuna geçiyor. Yani fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende de gün boyu tatminkâr kalıcılığı vardır. Orta bölümden sonlara doğru gittikçe daha fazla etkili olan pudralı koku karakteri ve bundan kaynaklanan kademeli yapaylık nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş yeter. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Ocak 2024 Cuma

Hermes- Terre D'Hermes Eau Givrêe EDP / 2022

 















Hermes- Fransız moda markasıdır. Şimdi Hermes- Terre D'Hermes Eau Givrêe isimli parfümü yorumlamak istiyoruz. Ekşimsi, buruk, sabunsu, tozlu, kuru, merhemsi, serin / soğuk, sucul, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar ve mineral notalar barındırmaktadır. Turunçgil- aromatik grubunda gösteriliyor. 

Üstte ağaç kavunu, ortada ardıç meyveleri, karabiber ve alt notalarda odunsu notalar ve mineral notalar açıklanmıştır. Buna ilaveler yapacağız. 

Hermes- Terre D'Hermes Eau Givrêe isimli parfümün açılışında önce ferah mineral notalar ve hemen ardından ekşimsi, buruk ve sucul turunçgiller ( ağaç kavunu, limon, bergamot ) yer alıyor. Sabunsu ama ferah aromatik otlar ( ardıç meyveleri, kasnı otu sakızı, adaçayı ) bunu takip ediyor. Orta bölümde yeşil ve ferah kokan erkeksi çiçeksi notalar ( sardunya, leylak, siklamen ) var. Arada, güneş altında ısıtılmış taş efekti verilmiş. Devamında kuru, tozlu ve biraz biberli baharatlar ( karabiber, yenibahar ) sahne alıyor. Merhemsi ve sabunsu çakmaktaşı notası buna eklemleniyor. Tozlu, topraksı ve köksü odunsu notalar ( tematik vetiver, paçuli, sedir ağacı ) kapanışı yapmak üzereyken, son fazda, aslında her katmanda etkili olan mineral notaları hissetmekteyiz. 

Hermes- Terre D'Hermes Eau Givrêe isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. EDP formatında olmasının etkisiyle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılığı var. Sabunsu ve tozlu rayihalara rağmen yapaylık hissetmedim ve bunun da marifetiyle tene özgürce sıkılabileceğini belirtmek isterim. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Kaliteli ve ferah yeşil aromatik- odunsu kolonya havasındadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Ocak 2024 Çarşamba

Zadig & Voltaire- This Is Him! Vibes of Freedom EDT / 2022

 















Zadig & Voltaire- Fransız moda markasıdır. Bugün Zadig & Voltaire- This Is Him! Vibes of Freedom isimli parfüm hakkında yorum yapacağım. Lavanta, turunçgiller, meyveler, aromatik otlar, baharatlar, tütsü, odunsu notalar, vanilya ve amber içeriklidir. Sabunsu, tatlımsı, topraksı, sucul, serin, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri vardır. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilmektedir.

Üstte lavanta, mandalina, ortada kakule, tütsü ve alt notalarda sedir ağacı ve paçuli aromalarına yer verilmiş.

Zadig & Voltaire- This Is Him! Vibes of Freedom isimli parfümün başlangıcındaki lavanta, aromatik otlar ( incir yaprağı, nane ? ), meyveler ( incir ) ve turunçgiller ( mandalina, portakal ) tatlımsı, sucul, serin, ferah ve yeşil / bitkisel kokmaktadır. Ancak birkaç dakika içinde lavanta, iyice sabunsu hale gelecektir. Orta bölümü oluşturan aromatik, sıcak ve tatlı baharatlara ( kakule, muskat ), gene kendisi gibi tütsü notası eşlik ediyor. Kapanışa doğru geldiğimizde önce odunsu notaları, sonra da vanilya ve amber ikilisini görmekteyiz. Odunsu notalar sedir ağacı, paçuli ve sandal ağacıdır. Bunların genel yapısı sıcak, tatlı, yumuşak ve topraksıdır. Özellikle sedir ağacı tematik bir koku olarak öne çıkarken, dumanlı ve talaşlı bir hissiyat verir. Gene vanilya ve amber de sıcak ve tatlıdır. Hatta tütsü vurgusu aşağılara kadar inebilir.

Zadig & Voltaire- This Is Him! Vibes of Freedom isimli parfümde, aslına bakılırsa dengeli tatlılık ve sonradan sabunsu yapıya çevrilen lavanta hariç uyumlu notalar vardır. Lavanta notasının, ilerleyen saatlerde sabunsu yapı nedeniyle iyice yapaylaştığını kabul etmeliyiz. Genel olarak lavanta- incir yaprağı / incir- mandalina / portakal- kakule- tütsü- sedir ağacı çizgisinde bir koku ekseni olduğunu söyleyebiliriz. Diğer notalar yardımcı elemandır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleştiğini belirtmek yanlış olmayacaktır. Yalnız fark edilirlik ve kalıcılığının zayıf kaldığını, kısa süre içinde anladım. Çabuk terleyen yağlı teniniz varsa, bu konuda biraz daha şanslısınız ama fark edilirlik ve kalıcılık performansını takviye etmek için, her şartta gün içinde parfümü tazelemek gerekiyor. Çünkü, ancak belli kalitede bir erkeksi kolonya gibi davranıyor. Sabunsu lavantanın, koku kalitesini biraz aşağıya çektiğini kabul etsek dahi, tene özgürce sıkmakta bir sakınca yoktur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Ocak 2024 Pazartesi

Zadig & Voltaire- This Is Her! Vibes of Freedom EDP / 2022

 















Zadig & Voltaire- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Zadig & Voltaire- This Is Her! Vibes of Freedom isimli parfümün değerlendirmesi yapılacaktır. Tatlı, şekerli, sabunsu, buruk, kremsi, yapay, sıcak, serin, ferah ve yumuşak yapıdadır. Çiçeksi notalar, meyveler, baharatlar, turunçgiller, misk, gurme notalar ve vanilya içeriklidir. Odunsu- çiçeksi / misk kategorisinde gösterilmiştir.

Üstte armut, şakayık, ortada gül, yasemin ve alt notalarda kestane ve krem şanti aromaları açıklanmış.

Zadig & Voltaire- This Is Her! Vibes of Freedom isimli parfümün açılışını yapan meyveler ve turunçgiller şekerli tatlılık barındırıyor. Şöyle de diyebiliriz : Tatlı & şekerli koku değişimleri gösteriyor. Armut, çilek, ahududu, portakal ve mandalina sıralaması görülüyor. Meyvemsi yön daha basındır. Daha sonra çiçeksi notalar gelecek ve bunların arasına baharatlar girecektir. Yeşil / bitkisel ve ferah kokan çiçeksi notalar ilk sırayı alıyor ve serin bir yapı gösteriyor. Şakayık, gül ve sardunya hissettim. Sabunsu ve buruk tonlardaki baharatlar ( biber, muskat ), çiçeksi notalar ( gül, yasemin, manolya ) ve misk aromaları bunu takip etmektedir. Gene tatlı & şekerli vanilya ve gurme notalar ( krem şanti ), başlangıçtaki koku düzeninden örnekler sunarak, kapanışı gerçekleştirmiştir. 

Zadig & Voltaire- This Is Her! Vibes of Freedom isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Yavaş bir akışkanlıkla, yarım saat içinde tene yerleşiyor. Devamında fark edilirlik ve kalıcılık performansı zayıf kalıyor. Bu, nispeten çiçeksi- meyveli bir kolonya gibi olmasından da ileri gelebilir ya da tensel bir koku olmayı tercih etmesi de söz konusu olabilir. Fark edilirliğinin tene yakın durmasıyla ilgili olabileceğini farz etmeliyiz. Günlük kullanıma pek uymaz. Bununla birlikte sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Bu takdirde ara sıra tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Ne olursa olsun, tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılmış olan şekerli tatlılık, sabunsu rayihalar ve bütün bunlardan kaynaklanan yapaylık nedeniyle tene dengeli dozaj verilmesi gerekiyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılık sağlayabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html