31 Ekim 2015 Cumartesi

Tom Ford- Cafê Rose Eau De Parfum / 2012


 


























Tom Ford- ABD moda markasıdır. Tom Ford- Cafê Rose Eau De Parfum ( 2012 ) isimli parfümü yorumlayacağız. Kahve ve gül temalı olarak düşünülmüş. Kuru, tozlu, sıcak, yumuşak, kremsi ve tatlı kokular hissediliyor. Gurme notalar, çiçekler, baharatlar, tütsüler ve odunsu- ahşapsı notalar genel biçimlenmede önemlidir. Çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- safran, karabiber, gül,

Orta- Türk gülü, Bulgar gülü, kahve,

Alt- tütsü, amber, sandal ağacı, paçuli.

Tom Ford- Cafê Rose Eau De Parfum ( 2012 ) isimli parfümün başlangıcı safran ve karabiber tarzında keskin- biberli baharatlar tarafında yapılmaktadır. Devamında güllü kahve hissediliyor. Son kısımda tütsülü amber, ahşapsı notalar ( sandal ağacı ) ve kuru paçuli vurgulu odunsu notalar görülecektir.

Tom Ford- Cafê Rose Eau De Parfum ( 2012 ) isimli parfümün- sade ve basit tasarlandığını anlıyoruz : Baharat, güllü kahve ve ahşapsı notalar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşir. Aromalar katman halindedir. Odunsu notalar ve baharatların genel karakteri tozlu olmasıdır. Sıcaklık daha ziyade tütsülü amber ve ahşap tonlarından kaynaklanır. Güllü kahve ise ferah ve yumuşaktır. Parfüm tene yakın kalıyor. Kalıcılık ve fark edilirlik, kaliteli bir kolonya değerlerinin üstünde bir çıtayı gösteriyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Aromalar dengeli ve uyumludur. Dengeli tatlılık vermektedir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


28 Ekim 2015 Çarşamba

Alexandre J.- Silver Ombre EDP / 2012






















Alexandre J.- Fransız kolonya ve parfüm markasıdır. Değerli hammaddeler kullanarak, usta işçilik prensibiyle koku tasarlamaya önem veriyor. Koku kavramını, lüks nesneye dönüştürerek yeniden keşfetmek istiyor.

Alexandre J.- duyulara hitap eden mükemmel malzeme kullanımını hedeflemektedir. Kendisini, malzeme ve duyuların mimarı olarak görüyor.

Markanın Collector / Toplayıcı serîsinden, Alexandre J.- Silver Ombre isimli parfümü konu belirlemekteyiz. Tatlı, yumuşak, kremsii hafif ve sıcak esintiler yapmakta. Meyveler, odunsu notalar, baharatlar, tütsü ve amber teması bu parfümü yönetiyor. Oryantal- vanilyalı grubunda gösteriliyor.

Ahududu, limon, armut, elma, gül, buhur, karanfil, sandal ağacı, iris, safran, misk, paçuli, amber, vanilya ve beyaz ahşap gibi aromalar açıklanmış.

Alexandre J.- Silver Ombre isimli parfümü koku grupları bakımından inceleyeceğiz=

Tatlı meyveler= Ferah ve enerjik meyvelerin tatlı- kırmızı meyve tandanslı olduğunu düşünüyoruz. Ahududu, çilek ve armut sayılabilir.

Baharatlı amber ve tütsü= Orta bölüm, amber temasının devreye girdiği bölümdür. Yalnız tek başına değil- baharatlarla beraber şekilleniyor. Karanfil ve safran, yardımcı eleman olabilir. Buna yanmış tütsü efekti katılacaktır.

Amber= Tütsülü ama yumuşak bir amber, kapanışı domine ediyor. Buna kuru paçuli ( odunsu baz ) eşlik etmekte.

Alexandre J.- Silver Ombre- rafine, temiz ve dingin harmanıyla beğeniliyor. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Dengeli tatlılık ve ortalardan itibaren sıcaklık ( tatlı baharatlar ) görülmektedir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Kalıcılığı ise, sabah sıkarsın- akşama kadar kalır- denilebilecek kadar olmuş. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve her mevsim kokusu olarak düşünülebilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

25 Ekim 2015 Pazar

Alexandre J.- Golden Oud EDP / 2012





















Alexandre J.- Fransız parfüm ve kolonya markasıdır. Bu markanın The Collector- Toplayıcı serîsine ait olan Alexandre J.- Golden Oud isimli parfümü inceleyeceğiz. Kuru, tozlu, koyu, metalik, keskin ve ferah aromaları vardır. Öd ağacı temasıyla birlikte ahşapsı notalar harmanda önemli yer tutar. Turunçgiller ve yosun rayihaları yardımcı elemandır. Oryantal- odunsu grubunda gösteriliyor.

Üst-güneş notaları, mandalina,

Orta- vetiver, beyaz ahşap, sandal ağacı, menekşe, paçuli

Alt- misk, öd ağacı, meşe yosunu.

Alexandre J.- Golden Oud- ünlü İtalyan seyyah ve maceraperest Marco Polo' nun İpek Yolu seyahatlerinden esinlenmiş.

Başlangıçta, mandalina ve portakal olduğunu tahmin ettiğim keskin ve metalik turunçgiller mevcuttur. Sonra tek parça- katman halinde ahşapsı ve ağaçsı notalar hissediliyor. Devamında odunsu notaların arasından yeşil kokan ferah paçuli ve yosun rayihaları sıyrılmakta. Son olarak, kuru öd ağacı vurgusuyla, parfüm teninizi terk ediyor.

Alexandre J- Golden Oud- yavaş bir akışkanlıkla, zaman içinde tene yerleşiyor. Genelde ahşap teması vardır ve bu notalar parfümü domine eder. Ahşap teması her şeyden önce, kuru ve tozludur. Ne var ki, daha sonra, yeşil paçuli- çimensi yumuşak vetiver tarzında daha ferah odunsu notalar, bu genel biçimlenmeden ayrılır. Aromalar tene yakın kalır. Pek tatlılık yoktur. Yapay öd ağacı dışında, sorunlu bir nota tespit etmedik. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam için idealidir. Yoğun ve güçlü yapısından ötürü dengeli sıkılmalıdır. Açık hava- dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılır. Fark edilirliği ilk anda yoğundur. Sonra sakinleşir ve yumuşar. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapmaktadır.

Alexandre J.- Golden Oud isimli parfümün de içinde bulunduğu The Collector serîsi, Oryantalizm, çöl ve Fransız barok mimarîsi metaforlarından hareketle tasarlanmış.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

22 Ekim 2015 Perşembe

Parfums MDCI- Chypre Palatin EDP / 2012


























Parfums MDCI- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Parfums MDCI- Chypre Palatin isimli parfümü değerlendirmeye girişeceğiz. Tozlu, ekşimsi, buruk, metalik, sabunsu ve pudralı kokular daha yoğundur. Tatlılık ve sıcaklık da barındırıyor. Çiçeksi notalar, baharatlar, vanilya ve meyveler bu parfümü şekillendiriyor. Şipre- meyveli grubunda gösteriliyor.

Üst- lavanta, laden otu, sümbül, kasnı otu sakızı, kekik, adaçayı, clementine, aldehitler,

Orta- iris, yasemin, gardenya, gül, erik,

Alt- sığla yağı, benzoin, tolu balzamı, vanilya, civet ( misk ) yağı, deri, costus, meşe yosunu, ölmezotu.

Parfums MDCI- Chypre Palatin- ilk anda yoğun sabunsu ve pudralı rayihalar salmaktadır. Kadınsı çiçeksi notalar açılışı domine etmektedir. Devamında buruk ve metalik hissiyat söz konusudur. Aromatik otlar ve turunçgiller olabilir. Bir müddet bekledikten sonra, başlangıçtaki çiçekleri sümbülteber, iris, gül, yasemin ve gardenya olarak tahmin ettim. Bergamot, adaçayı, fesleğen, lavanta ve çam reçinesi bunu takip etmektedir.

Nispeten orta kısımda da çiçeksi yapı pudralı ve sabunsu haliyle devam ediyor. Yalnız bu koku biçimine tatlımsı, buruk ve şekerli aromalar katılıyor. Erik, ahududu ve şeftali gibi tatlı ve mayhoş meyveler hissediliyor. Çiçekler biraz daha tatlı ve kremsi hale geliyor. Tarçın ve kakule gibi tatlı baharatlar mevcuttur. Pudralı vanilya ve hayvansal misk kapanışı yapacaktır. Son kısımda sıcaklık özellikle artıyor.

Parfums MDCI- Chypre Palatin- hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor ve karakterini hemen belli ediyor: Çiçeksi aromalar, vanilya ve turunçgiller pudralı, metalik, sabunsu, tozlu ve hayvansal kısmı oluşturuyor. Meyveler, baharatlar ve orta bölümde koku formu değişen çiçekler tatlı- şekerli, kremsi ve buruk tonlamalar veriyor. Orta bölümde tatlılık artıp şekerli yapıya çevriliyor. Son bölümde ise tatlılığın yanında hayvansallık da görülüyor. Pudralı, şekerli, tatlı ve hayvansal aromaların yapışkan biçimde tene oturduğunu / tene yakın kaldığını tespit etmekteyiz. Bu açıdan kalıcılık ve fark edilirlik gayet saldırgan olmakta. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapmakta. İlk anda fark edilirliği yüksek yoğunluktadır. Sonrasında sakinleşir ve tensel koku formuna geçer. Yalnız gün içinde, kendini sahibine ara sıra hissettiriyor.

Parfums MDCI- Chypre Palatin isimli parfümün tene tene dengeli sıkılması gerekecektir. Dört- beş fıs yeterli olur. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde ideal bir seçimdir. Pudralı, şekerli ve hayvansal vurgular burun ve zihin algısı için yorucu olsa da, notalar dengeli ve uyumludur. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanır. Pudralı- sabunsu- metalik aromalar açılışta, şekerli- pudralı- kremsi aromalar orta bölümde, pudralı- hayvansal aromalar da kapanışta harmanlanır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

19 Ekim 2015 Pazartesi

Parfümde Tütün Notasının Kullanılışı / makale



Bugün, tütün notasının parfümlerde kullanılış biçimlerine kısaca göz atacağız. Bir takipçimiz, bizden bu yönde bir istekte bulunmuştur. Kendisini onore etmek için bu yazıyı yayımlamaya karar verdik.

Tütün aroması, şimdiye değin incelediğimiz parfümlerde gördüğümüz üzere;

1- Çeşitli notalarla harmanlanmış vaziyette,

2- Bazı parfüm kültür- gruplarında ana tema veya yardımcı eleman olarak kullanılmaktadır.

Açıklamalara geçelim...

1- Tütün aroması genellikle tütsü, deri, amber, misk, misk yağı, reçine, sakız, balzam, bal ve bazen de ikinci dereceden baharatlar ve odunsu notalarla sentezlenmiş olarak karşımıza çıkmaktadır.

2- Tütün notasına denk gelinen parfüm kültürleri tespit ettiğimiz kadarıyla şunlardır=

- Doğulu ( Asyalı ) parfümler

- Tatlı baharatlı parfümler

- Şifalı ot temalı parfümler

- Hacı yağı esintili parfümler

- Şipre- fujer grubundaki parfümler



Bu parfüm kültür- gruplarına bir ya da iki örnekle temas edip, tütün notasının nasıl kullanıldığına değineceğiz.

Doğulu parfüm kategorisindeki Parfum D' espoir Amber& Ylang Ylang' da, açılıştaki odunsu- tütünsü amberi pudralı ve ıtırlı çiçekler takip ettiği için, bu parfüm çok fazla tatlılık barındırmaz.

Gene Doğulu parfümlerden Serge Lutens Chergui, yoğun bir tatlılık içerisinde bal, tütün, reçineli amber ve odunsu notaları kombine etmiştir.

By Kilian Back to Black, bana göre, Doğulu nüanslar veriyor. Genel bir tatlılık içinde kırmızı meyveler, tütün, vanilya ve bal aromalarını bünyesinde topluyor.



Tatlı baharatlı ve şifalı ot temalı parfümlere gelelim...

Calvin Klein One Shock, genelde tatlılık barındırır. Kapanışı amber, misk, odunsu notalar, deri ve tütünle yapar. Baharat ve ahşap notalarıyla sentezlenen tatlı bir tütün vardır.

Burberry London ise, yosunlu şifalı otların arasına tatlı baharatların karışmasıyla, parfüm dünyasında özgün bir örnek teşkil eder. Tütün de bu arada, baharatlarla birlikte tatlı olarak algılanır.



Deri notasının kontrolündeki Trussardi Uomo Man, fujer grubunda ele alınmasına karşılık, hacı yağı esintili bir kokudur. Deri, tütün, yosun ve ağaç notaları kalıcılık ve kaliteye katkı sağlar. Tene oturunca hacı yağı esintileri yapmaktadır. Bu parfümde tütün notasının, kirli, tozlu, sabunsu, ve hayvansı baharatlar ve çiçeklerle kombine edildiği ve onlar gibi koktuğu anlaşılır.




Creed Tabarome Millesime, tütün temalı bir parfümdür. Tütün, koku hissini domine eder. Amber, tütün, deri ve odunsu notalı bir kapanışı vardır. Zencefil- tütün gibi ilginç bir sentez görülür. Bu parfümde yumuşak ve doğal bir tütün bulunur. Baharatlar da tatlımsı ve yumuşaktır. Ancak, amber ve deri yapay kullanılmıştır. Creed Tabarome Millesime; tütün- paçuli- amber- deri çizgisinde aromatik- fujer grubuna dahil edilebilir. Yalnız zencefil- tütün- odunsu notalar şeklinde bakılırsa, odunsu- baharatlı kategoriye girmesi gerekir.



Klasik 70' ler- 80' ler kokusu olan ve aromatik- fujer grubuna sokulan Azzaro Pour Homme' a bakalım= Başlangıçta çok güzel, lüks ve gösterişli tatlı zencefil- tütün rayihaları alınıyor. Kapanışta kirli, ağır ve tozlu tütün ve amber vardır. İki ayrı tütün temasının ortasında acı baharatlar, yosunlar, çam esintileri, lavanta ve sabunsu hissiyat fark edilir.



Bu söylediklerimizi özet yapalım=

Doğulu, şifalı ot temalı ve tatlı baharatlı parfümlerde, genelde yumuşak, doğal ve tatlı tütün görülüyor.

Hacı yağı esintili ve fujer karakterindeki parfümlerde ise, tütün notası kirli, tozlu, ağır, sabunsu ve pudralı çiçekler ve baharatlarla birlikte- onlar gibi kullanılır.

Şüphesiz, tütün temasının olduğu birçok parfüm vardır. Araştırılsa, bunların sayıları 100 rakamını rahatça geçer. Yerimiz kısıtlı olduğundan, çok şöhretli tütün parfümlerine bile yer veremediğimizin farkındayız. Parfümde tütün temasına değinen monografik ( tek yayınlar ) bildiğimiz kadarıyla yoktur. Biz böyle bir açığı kapatmak için, bu konuya kısa bir giriş yapmak istedik.

Parfümde tütün temasını konu alan bir yazı yazmamız hususunda bizi teşvik eden takipçimiz Sayın Alper Zeybek' e teşekkürlerimizi sunuyoruz...


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




16 Ekim 2015 Cuma

Ermenegildo Zegna- Javanese Patchouli EDT / 2012































İtalyan moda markası Ermenegildo Zegna, Essenze koleksiyonuna dahil, odunsu bazlı- modern bir parfüm çıkarmış= Ermenegildo Zegna Javanese Patchouli, adını Endonezya' nın Cava Adası' ndan alıyor.

Baharatlı, bitkisel, odunsu bazlı, turunçgilli ve paçuli temalı bir kokudur. Odunsu- baharatlı tarzdadır. Notaları paçuli, bergamot, pembe biber, sedir ağacı ve tonka fasülyesi olarak verilmiş.

Tozlu- topraklı ve yoğun paçuli ve ekşimsi bergamotla modern bir başlangıç yapar. Tatlı baharat/ hafif biber kaynaşması oryantal esintiler verir. Sedir ağacı merkezli bir kapanış vanilya/ badem vurgularıyla güçlenir. Ve odunsu reçineler parfüme son noktayı koyar.

Dengeli bir tatlılık hissedilir. Koku çok değişmez, düz çizgide ilerler. Sonlarda öd ağacı benzeri rayihalar alınır. Bu, sedir- tonka işbirliğinden olmalıdır. Zaten, tatlılık büyük oranda tonka fasülyesinden kaynaklanır. Parfümde bitkisel notalar da değerlendirilir. Bu his, başta ve ortalarda belirgindir. Kapanış gerçi sedir ağacı tonlamalıdır. Ne ki, paçuli kendini baştan sona gösterir ve koku karakterini forse eder.

Paçuli- tonka ekseninde tene oturma ve güzelleşme görülür. Bir noktadan sonra tene yakın durur. Diğer elemanlar arada bir etkisini gösterir.

Koku düzleminde paçuli- turunçgiller- baharat- odunsu notalar- vanilya- reçine var. Reçine, vanilya ve ağaçsı notalar iç içe geçmiştir. Rafine ve akışkan notalar alınır.

Derinlik ve konfor noktasında paçuli- tatlı baharat- sedir ağacı var. Bu aromalar çok beğenilmekte. Kalıcılık, güzellik ve kalite hissi bu çizgide toplanır.

Tatlı, ekşimsi, tozlu... tonlar beğeni ve güzellik duygularına olumsuz yansımıyor. Hatta bu durum, parfümün zengin, detaylı ve sofistike tarafıdır. Genel beğeniye uygundur ve bilinç seviyenizi yükseltecek bir yorumdur. Kalıcılık bir günü çok geçer. Fark edilirlik de bu anlamda başarılıdır.

Davet, gece eğlenceleri ve sportif faaliyetlerde sizi çok iyi temsil eder. Akşam ve serin hava parfümüdür. Sonbahar- kış zamanı düşünülmelidir, Paçulinin yoğunluğu, dengeli sıkış gerektirir. Koleksiyonunuza mutlaka ekleyin. Odunsu nüanslar ve pembe biber gibi hafif baharatlar parfümün modern tarafını işaret eder.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Ekim 2015 Salı

Maison Francis Kurkdjian- Amyris Femme Extrait De Parfum / 2012

 















Maison Francis Kurkdjian- Fransız niş parfüm firmasıdır. Şimdi Maison Francis Kurkdjian- Amyris Femme isimli parfüm hakkında konuşacağız. Turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar, reçineler, vanilya, amber ve hindistancevizi sütü aromaları barındırıyor. Ekşimsi, buruk, tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, sabunsu, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- limon çiçeği, portakal,

Orta- amiris ağacı reçinesi, iris,

Alt- vetiver, misk, amber.

Maison Francis Kurkdjian- Amyris Femme isimli parfüm, ekşimsi ve buruk tarzdaki bergamot, mandalina ve portakal gibi turunçgillerle açılıyor. Bu, gene de olabildiğinde ferah bir başlangıçtır. Yeşil- bitkisel çiçeksi notalar ( limon çiçeği, portakal çiçeği, menekşe ) da bu ferahlığı devam ettiriyor. Kremsi tatlılıktaki yasemin ve şakayık gibi çiçekler tatlılığı yükseltiyor. Pudralı ve sabunsu kokan iris ve kediotu gibi çiçeksi notalar, sıcaklığı arttırıyor ve zihin ve burun algısı açısında boğucu olabiliyor. Şekerli amiris ağacı reçinesi, kremsi vanilya- amber ikilisi, zaten yüksek olan tatlığı gereksiz yere şekerli hale getiriyor. Ferah hindistancevizi sütüyle kapanış gerçekleşmekte.

Maison Francis Kurkdjian Amyris Femme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ne var ki tene yakın durmaktansa, dışarıya karşı yoğun bir boğuculukla fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Orta katmandan itibaren kendini gösteren kremsi, şekerli- tatlı, pudralı ve sabunsu rayihalar kalıcılık ve fark edilirliği yükseltmiştir. Ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Üç- dört fıs yeter. Zaten son bölümde ( reçine, vanilya, amber ) yapaylık da var. Bu haliyle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

10 Ekim 2015 Cumartesi

Byredo Parfums- Black Saffron EDP / 2012

 















Byredo Parfums- İsveç merkezli niş parfüm firmasıdır. Bugün Byredo Parfums- Black Saffron isimli parfümü konuşacağız. Tatlı, şekerli, yapay, plastik, buruk, pudralı, sabunsu, yumuşak, sıcak ve ferah rayihaları var. Turunçgiller, meyveler, misk, deri, çiçeksi notalar, aromatik otlar ve odunsu notalar barındırıyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- safran, ardıç meyveleri, greyfurt,

Orta- deri, menekşe,

Alt- ahududu, kaşmir ağacı, vetiver.

Byredo Parfums- Black Saffron isimli parfümün açılışını yapan buruk, pudralı ve sabunsu rayihaları çiçeksi notalar ( safran ) ve aromatik otlar ( ardıç meyvesi ) olarak açıklayabiliriz. Devamında ardıç meyvesini, gene çiçeksi notalarla ( menekşe ) beraber göreceğiz. Ancak bu defa yeşil ve ferah kokacaktır. Orta bölümün sonunda ise, meyveler ve turunçgillerle muhatap oluyoruz. Şekerli tatlılıktaki ahududu, kuş üzümü, greyfurt ve portakalı algılıyoruz. Kapanış bölümüne geldiğimizde plastik deri ve şekerli misk notaları yapaydır. Vetiver tandansı odunsu notalar da yeşil- bitkisel bir tarzı yansıtıyor.

Byredo Parfums- Black Saffron isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Oldukça yavaş bir akışkanlıkla, iki saat sonra tamamen tene yerleşecektir. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Pudralıdan şekerliye kadar geniş yelpazede tonlamalar yapması ve son bölümdeki yapay deri- misk ikilisinin baş ağrıtma potansiyeli taşıması gibi etkenlerle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk ve serin havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Ekim 2015 Cuma

Comme des Garcons- Amazingreen EDP / 2012



 

























Japon niş parfüm markası Comme Des Garcons' un uniseks parfümü, aromatik/ yeşil- odunsu gruba dahil edilmiş. Harmanı ilginç notalar barındırıyor.

Üst= Palm ağacı yaprakları, yeşil biber, çiğ sis, orman yaprakları,

Orta= İvy yaprakları, süsen kökleri, kişniş tohumu, çakmaktaşı,

Alt= Barut akoru, vetiver, duman, beyaz misk.

Koku düzlemini verelim= Yeşil nota, yaprak, biberli nota, çakmaktaşı, misk, duman, otsu- dumansı rayihalar hissedilmekte.

Derinlik ve konfor noktasını verelim= Aromatik yeşil notalar, biberli tonlar, çakmaktaşı/ misk ve kişniş, otsu- dumansı notalar belirgin ve en güzel kısmı oluşturmakta.




Çakmaktaşı- beyaz misk ve duman düzleminde barut benzeri hissiyat var.

Sonra çakmaktaşı ve kişniş ortalardan itibaren sahne alıyor. Kişnişin meyvemsi tonları açılışta da  hafiften alınıyor. Çakmaktaşı buruk, merhemsi ve acı rayihalar salıyor. Kişniş ise yumuşak ve meyvemsi bir tatlılık veriyor. Burası parfümün en ilginç bölümü olmuş. Açılışta serin, ferah, taze ve tatlımsı yeşil notalar ve kişniş bulunuyor. Ot ve dumanla karanlık ve buruk bir kapanış yapıyor.

Yaz mevsimine uygun bir koku karakteri var. Kalıcılık tenimde 10 saate yakın. Günlük hayatın içinde her mekânda kullanım opsiyonu bulunuyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

8 Ekim 2015 Perşembe

Perris Monte Carlo- Ambre Gris EDP / 2012




























Perris Monte Carlo- İtalyan parfüm firmasıdır. Bugün Perris Monte Carlo- Ambre Gris ismini taşıyan parfümü incelemek istiyoruz. Amber temalı olarak tasarlanmış. Odunsu nota, baharat ve hayvansal nota gibi koku nüansları var. Koyu, kirli, tozlu ve kuru esintiler yapmakta. Oryantal grupta gösteriliyor.

Üstte artemisia, ortada gül, sardunya, alt notada sandal ağacı, sedir ağacı, amber, kumarin, vanilya, laden otu ve misk yer almakta.

Perris Monte Carlo- Ambre Gris- baharatlı amberle başlıyor. Buruk, ekşimsi ve tozlu bir açılış olmuş. Aslında başlangıçta yapay ve sentetik deri notasının olduğunu da düşünebiliriz. Baharatlar sardunya- iris gibi erkeksi çiçeklerden kaynaklanabilir. Devamında hayvansal- deri- amber kombinasyonu var. Tozlu ve topraksı odunsu notalar ( sedir ağacı- paçuli ) ve hayvansal bir amber kapanışı yapmakta.

Kokusu çok değişmiyor, düz çizgide gidiyor. Aromalar harman halindedir. Yani iç içe geçmiştir. Hiç tatlılık yok. Tamamen koyu, kirli ve hayvansal yapı var. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Yapay ve sentetik kokular baskındır. Bu haliyle de nota uyumu ve dengesi gibi şeylerden bahsedilemez. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşiyor. Yapışkan aromalar tende egemen oluyor. Bu yüzden dengeli sıkılmalıdır.

Perris- Monte Carlo- Ambre Gris- sonbahar- kış, akşam vakti ve soğuk hava kokusudur. Fark edilirlik ve kalıcılık güçlüdür. Baştan sona fark edilir performansı var. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı bir günü geçmektedir. Ancak koleksiyonluk bir koku olarak değerlendirilebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

7 Ekim 2015 Çarşamba

Roja Dove- Amber Aoud Parfum / 2012

 















Roja Dove- İngiliz niş parfüm markasıdır. Bugün Roja Dove- Amber Aoud Parfum isimli parfümü konuşacağız. Sıcak, yumuşak, ferah, yapay, tatlı, buruk, metalik ve ilacımsı yapıdadır. Odunsu notalar, baharatlar, tütsü, reçineler, amber, ambergris, misk yağı, deri ve çiçeksi notalar barındırmaktadır. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- bergamot, limon, misket limonu,

Orta- gül, incir, ylang ylang, yasemin, 

Alt- agar ağacı ( öd ağacı ), ambergris, safran, tarçın, misk, yağı, sandal ağacı, iris, kökü, huş ağacı, misk, paçuli, meşe yosunu.

Roja Dove- Amber Aoud Parfum isimli parfümü iki farklı koku grubuna ayırarak değerlendirmek istiyorum :

Açılıştan orta katmanın sonuna kadar tatlı, sıcak, yumuşak, reçineli ve hayvansal yapaylığa sahip aromalar vardır. Amber, ambergris, baharatlar ( safran, tarçın ), öd ağacı temalı odunsu notalar,  tütsü, reçineler ( laden otu ), misk yağı, odunsu notalar ( paçuli ), deri ve gene odunsu notalar ( sandal ağacı ) çok çabuk tene oturuyor ve baskınlaşıyor. Aslında bu hayvansal katman, kendi içinde tek parça biçiminde bütünleşmiş ve harmanlanmıştır.

Roja Dove- Amber Aoud Parfum isimli parfümün son kısmını buruk, ilacımsı, metalik ve gene yapay çiçeksi notalar meydana getiriyor. Gül, ylang ylang, yasemin ve iris sayılabilir.

Roja Dove- Amber Aoud Parfum isimli parfümde hayvansal notaların iç içe geçip harmanlandığını yukarıda söylemiştim. Çiçeksi notalar ise katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, boğucu, yapışkan ve saldırgan fark edilirliği bulunuyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi gerekir. İki- üç fıs yeter. Parfümün hayvansal ve çiçeksi katmanlarının da çok güçlü olması, baştan etkili olan ve baş ağrıtma potansiyeli taşıyan yapaylık ve tatlıdan ilacımsılığa kadar değişen rayihalar düşünüldüğünde kalıcılık ve fark edilirlik değerleri çok yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını şart koşmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


6 Ekim 2015 Salı

Diesel- Fuel For Life L' eau For Him EDT / 2012





















Diesel- İtalyan moda markasıdır. Bugün Diesel- Fuel For Life L' eau For Him isimli parfüm değerlendiriyoruz.

Mine çiçeği, kalo, lavanta, güneş çiçeği notaları var. Diesel Fuel For Life' ın güncel versiyonudur. Tam bir yaz kokusu. Gene de kalıcılığı ve baskınlığı fazla. Fuel For Life' ın sivri köşeleri, L'eau For Him' de yumuşatılmış. Meselâ o bayık ve boğucu anason burada yok. İyi ki de yok. Parfüm böylece adama dönmüş.

Çiçeksi- aromatik bir koku. Tatlımsı lavanta baş roldedir.  Öteki çiçek notaları bunu destekliyor. Zaten genelde bir tatlılık var. Turunçgil bazlı notalar da aldım. Hafif, ferah, serin, dinlendirici bir etkisi söz konusu. Lavanta elbette kaliteyi ve kalıcılığı yükseltiyor. Baştan sona pek değişiklik göstermeyen, sürprizi olmayan, güvenli bir parfüm.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html





5 Ekim 2015 Pazartesi

Iceberg Burning Ice EDT / 2012























Yanan Buz... Iceberg- Burning Ice.

Iceberg, İtalyan spor modasının temsilcilerinden bir marka olarak, modern tarzı yansıtan, ferah, dinamik bir kolonya üretmiş. Iceberg Burning Ice; narenciyeli amberi deniz notaları ile harmanlayarak, odunsu bazlı modern bir parfüm ortaya koymaktadır. Bu nedenle, bu parfüm önemlidir. Oryantal- fujer grubunda gösterilmekle birlikte, yumuşak baharat esintileri daha baskındır. Parfümün genelinde dengeli bir tatlılık ve aromatik biçimlenme değerlendirilmektedir.

Üst= Kakule, bergamot, elma,

Orta= Deniz notaları, adaçayı, paçuli,

Alt= Misk, amber, kaşmir ağacı, vanilya.

Başlangıçta baharatlı zencefil ve tatlı elma var. Yumuşak baharat ve meyveli tonlar...

Sonra aromatik otlar ve sucul- okyanus tabanlı notalar gelir.

Kapanışta yumuşak odunsu notalar ( paçuli ), misk ve vanilyalı kremsi amber hissederiz.

Ateş- su- odun anlaşması. Doğada özgür halde bulunan elementler... Sıcak ve yumuşak baharatlar, taze ve fresh aromatik otlar, serinlik veren su notaları ve amber gibi aslında doğada olmayan bir notanın ferah narenciye ve deniz suyuyla karışımı... 

Modern ve özgün bir parfüm.

Daha da ilginç olan ne, biliyor musunuz ?

Birkaç gün önce, modern amber temalı bir parfüm olsa ve oradaki amber, narenciye esintileri ve hatta tuzlu okyanus suyu ile harmanlansa acaba ne olur, diye düşünüyordum.

Biz amberi böyle bilmezdik. Yani, amber genelde tütün, tütsü, bal, baharat, reçine gibi Doğulu nüanslarla kombine ediliyor. Narenciye ve deniz tabanlı fresh bir amber, parfümlerde pek akla gelmez.

Ortalardan itibaren turunçgiller baskınlaşıyor ve sonlarda narenciye esintili ambere dönüşüyor. Sucul- aromatik hissiyat da amberi etkiliyor. Iceberg- Burning Ice- Yanan Buz' un özeti budur.

Tozlu- topraksı bir paçuli, parfümün odunsu bazlarını aromatik adaçayı ile birlikte kotarmışa benziyor.

Tatlı, tuzlu, yumuşak, soğuk, sıcak ton değişimleri var. Notalar, rafine, dengeli, akışkan ve harmanlanmış haldedir. Güzel, kaliteli ve hoş bir kolonya olmuş. Çöl sıcaklarında sizi kurtarır. Yaz mevsimine, günlük faaliyetlere yöneliktir. Hafif baharat, vanilyalı amber ve paçuli ile kalıcılık ve fark edilirlik yerine getiriliyor. Tene yakın duruyor. Bilip tanıdığımız modern kokulara benzemeyen tarafı, bu kompleks kolonyayı tercih edilir yapacaktır. Basit ve çok değişmeyen kokusu var. Tende kalıcılığı günün üçte birinde sürer ve hafifçe eser.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html


4 Ekim 2015 Pazar

Aramis- Gentleman EDT / 2012





Aramis markası 1964 yılında kuruluyor, ilk parfümünü 1966' da çıkarıyor. ABD merkezli kozmetik ve güzellik şirketi Estee Lauder bünyesinde yer alan bir markadır. Kurucusu E. Lauder, önce cilt bakım ürünleri satarak işe başlamış. Firmanın alt markaları Tommy Hilfiger, Michael Kors, Donna Karan vs.

Üstte= Laksa yaprakları, siyah biber, zencefil;

Ortada= Safran, kekik, sedir ağacı;

Alt= Kehribar, tütün yaprakları, laden reçinesi, amber.

Açılışı son derece doğal, canlı ve enerjik bir biçim almış. Keskin biber, yenibahar, karabiber ve zencefil. Bu bölüm sıcak ve rahatlatıcı tondadır.. Sonra devreye egzotik ve sıcak baharatlar giriyor. Buraya kadar bariz bir biçimde Burberry London etkilerini görmek mümkün. İlk sıkıştan 10 saniye sonra koku karakteri Burberry Sport'u hatırlatıyor. Baskın ve zengin odunsu notalar kendini belli etmekle beraber parfümün kendi özgün kişiliği meydana çıkıyor.

Koku düzlemini özetleyelim= Baharat çeşnisi- tütün- amber ve reçine notaları olmuş. Parfümün derinlik ve konfor noktası olarak, tütün- amber- reçine ( laden otu ) notalarını kabul edebiliriz. Tütün ve amber kullanımı ile deri merkezli dumansı bir hissiyat elde edilmekte ve bu, parfüme egzotik ve sıcak bir yorum katmakta. Tütün ve reçine düzleminde tütsü benzeri bir his var. Tütün- amber- reçine üçlüsüne baktığımızda, burası odunsu- amber temalı rayihalar vermekte. Ve bütün bu deri- odun- duman tonlamasının çok derinlerden hissedilen egzotik ve şifalı bir karışım olduğunu belirtmeliyiz. Alttan alta otsu notalar da alınmıyor değil. Odunsu notalar sedir ağacı merkezli olabilir. 

Özetle, parfüm odunsu-baharatlı bir yapıdadır. Baskın ve sıcak notalar yumuşak ve enerjik notalarla gayet başarılı şekilde harmanlanmış. Kalıcı ve sofistike bir kokudur. Tenimde 20 saat kadar kaldı. Üzerinde çalışılmış ve emek verilmiş. Kalite hissi üst düzeyde. Asla rahatsız edici değil. Fark edilirlik de başarılı olmakta. Dozaj konusunda sorun olmaz. Çünkü, günlük kullanıma ve her türlü sosyal ortama uyum sağlayan hafif ve fresh aromalar vardır.

 Doğunun baharatları ve Akdeniz coğrafyasının bitkilerinin karışımı ilginç ve özgün bir deneyimdir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Ekim 2015 Cumartesi

Tom Ford- Noir Pour Homme Eau De Parfum / 2012

 















Tom Ford- ABD moda markasıdır. Şimdi Tom Ford- Noir Pour Homme Eau De Parfum isimli parfümü incelemek istiyorum. Çiçeksi notalar, baharatlar, turunçgiller, amber, vanilya, odunsu notalar, deri ve misk yağı içeriklerine sahiptir. Tatlı, yapay, buruk, sıcak, ekşimsi, yağlı, kremsi, hayvansal, ferah, tozlu, plastiğimsi, metalik, pudralı ve yumuşak esintileri var. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- menekşe, pembe biber, kimyon, bergamot, mine çiçeği,

Orta- iris, gül, karabiber, muskat, sardunya, adaçayı, 

Alt- paçuli yaprağı, amber, vanilya, misk yağı, deri, opoponax, benzoin, vetiver, sığla yağı.

Tom Ford- Noir Pour Homme Eau De Parfum isimli parfümün açılışında, nokta vuruşu olarak yeşil ve buruk çiçeksi notalar var. Tematik menekşeyi algılıyorum. Bunu tatlı ve sıcak baharatlar ( pembe biber, kimyon ) takip etmiştir. Buruk ve ekşimsi yapıdaki turunçgiller, bize henüz açılış bölümünün bitmediğini gösteriyor. Bergamot, limon ve limon mine çiçeği ferah esintiler sunuyor. Yüksek tatlılık ve kremsilik barındıran amber, vanilya ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) ile parfümün sonuna geldiğimizi düşünmüştüm...

Ancak, bundan sonra Tom Ford- Noir Pour Homme Eau De Parfum isimli parfümün ikinci bölümü başlıyor : Önce tozlu ve sıcak karabiber gibi, baharat dokunuşu görüyoruz. Devamında komplike olup koku biçimleri neredeyse tek tek anlaşılan çiçeksi notalar sahne almaktadır. Pudralı iris, metalik ve yapay gül ve yeşil ve ferah kokan sardunya bunlardan sayılabilir. Nihayet artık kapanışa geldiğimizi hissediyorum. Burada bizi, önce tozlu odunsu notalar ( paçuli, sedir ağacı, vetiver ) karşılıyor. Bunlara yapay ve plastiğimsi deri notası ekleniyor. Yağlı, hayvansal ve çok yüksek sıcak esintilerle belirlenen odunsu notalar ( öd ağacı ), misk yağı ve gene deri aromasıyla parfüm sonlanıyor.

Tom Ford- Noir Pour Homme Eau De Parfum isimli parfümün, tabiri caizse iki ayrı parfüm gibi yapılanması ve / veya iki farklı koku grubundan meydana gelmiş olması, hem burun ve zihin algısını gerçekten zorluyor hem de koku karakterinin çözülmesini ilk anda zorlaştırıyor. Öyle ki, birinci bölümden ikinci bölüme geçiş için hatta yarım saat beklemek gerekiyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Çok yavaş akışkanlıkla, bir saat sonra tamamen tene yerleşmiş oluyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı çok saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üçü gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozajlanmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Parfümün ikinci yarısındaki pudralıdan hayvansallığa kadar giden geniş koku skalası nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselmiş ve tene dengeli sıkılması şart olmuştur. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

2 Ekim 2015 Cuma

Fendi- Fan di Pour Homme EDT / 2012













İtalyan moda evi Fendi, 1918 yılında Roma merkezli olarak kuruldu. 1930- 40' lı yıllarda Roma dışında butik mağazalar açtı. Kurucusu Adele Casagrande' dir. Deri, kürk, parfüm, gözlük, lüks eşya, hazır giyim, çanta gibi ürün gamları var. Deri ve kürk kıyafetlerde modern ve yenilikçi tekniklerle beğeni kazanmakta.

Fendi- Fan di Pour Homme ile ilgili konuşalım.

Aromatik- odunsu bir kokudur. Deri, odunsu notalar, baharat notaları ve turunçgiller koku karakterini belirliyor.

Notaları basit ve sade olmuş :Turunçgiller, ağaçsı notalar, deri, kakule, pembe biber ve defne.

Turunçgil karışımı ferah ve tatlı bir başlangıca meydan vermiş. Daha sonra parfüm tene oturup güzelleşiyor. Deri ve ağaçsı notalar kuru, sıcak, sofistike bir yorum biçimine tahvil etmekte. Devamında modern tarzda tatlı baharatlar var Bu kısımda aromatik notaların da alındığını söyleyelim.

Koku düzleminde neredeyse bütün notalar algılanmakta. Genel bir tatlılık var. Sevimli, hoş, modern bir koku. olmuş. Rahatsız edici bir ey yok. Notalar birbiriyle dengeli ve uyumlu.

Derinlik ve konfor noktasında güzellik, kalıcılık ve kalite unsurları olarak karşımıza ağaçsı notalar/ deri ve tatlı baharatlar çıkmakta. Aslında yalnızca bu notalar bile parfümün mesajını vermek için yeterli olacaktır.

İlkbahar ve yaz sezonu parfümü olarak görülebilir. Bununla beraber her mevsime, her ortama uyar. Tende kalış süresi odun ve baharat katmanında artmakta= Hafif esintilerle 12 saat. Günlük kullanımda tazeleme yapılabilir. Herkesin beğeneceği bir koku karakteri var.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Ekim 2015 Perşembe

Amouage- Opus VI EDP / 2012























Christopher Chong- Amouage Opus VI (6) parfümü de dahil olmak üzere, Amouage markasının birçok çalışmasına imza atmıştır. Bunlar arasında Epic Man, Epic Woman, Lyric, Journey gibi kokular önemlidir. Christopher Chong, Amouage markasının yaratıcı direktörü / Kreatif Direktörü konumundadır. Hong Kong doğumludur ve Londra' da yaşamaktadır.

Christopher Chong- Arap ve Çin kültürlerine öykünerek parfüm tasarlıyor. Arap parfüm sanatının geleneksel esansları olan gül, sandal ağacı, reçineler ve yoğun baharatları parfümlerinde kullandığını anlamaktayız. Parfüm yaratırken, hareket noktasının İpek Yolu hikâyeleri olduğunu ifade ediyor. Bir müzik ya da hikâyeden esinlenerek parfüm tasarlıyor. İnce bir işçilik ve sanat zevki ile koku yaratmaya önem vermekte...

Amouage Opus VI- esasen amber temalı bir parfüm olmuş. Bunun yanında tütsü, baharat, reçine, öd ağacı ve odunsu notalar da genel karakterde önemli olacaktır. Markanın Kütüphane Koleksiyonu' na ait bir çalışmadır. Sıcak, yoğun ve aromatik otlu nüanslar da vardır. Pek bir tatlılık barındırmaz. Daha ziyade kuru, tozlu ve hayvansal hissiyat dikkate değerdir. Oryantal- baharatlı kategorisine girebilir.

Üst- tütsü, yenibahar, sichuan biberi,

Orta- ipek otu, cypriol yağı, paçuli,

Alt- laden otu, sandal ağacı, amber.

Amouage Opus VI- başlangıcını ve devamındaki genel karakterini oluşturan tütsülü biberler, şifalı otlar, keskin baharatlar ve yanmış kuru otlar harmanı ile en yüksek düzeyde hayranlık ve beğeni duygularımızı uyandırmaktadır...

Açılışta tütsü notasını keskin biberli baharatlar takip etmektedir. Keskin baharatların içine, aromatik- şifalı otların katıldığını anlarız. Baharat olarak en baskın olanı karabiber gibi duruyor. Bunun geri planında kırmızı biber ve kimyonu tahmin etmekteyiz. Sonrasında karabiber ve kimyon birleşecektir. Burası işte, doğal bir baharat dükkânı esintileri veriyor. Amouage Opus VI' da, aromatik otlardan söz edilirken sanıyorum, fesleğen, rezene gibi tahminler yapılacaktır. Çünkü, bir müddet sonra, tenimde reçineli baharatlara tahvil eden koku formunun içinde, bu şifalı bitkiler de olabilecektir. Bu katmanla birlikte, tene yerleşmenin ve olgunlaşmanın ilk işaretleri de verilmiş olacaktır...

Amouage Opus VI- başlangıçtan orta katmana ininceye kadar, gayet komplike ve detaylı yapı gösteriyor. Ancak ondan sonra, parfümün ana temasını oluşturacak olan sandal ağacı ve amber sentezine nihayet geçilecektir. Bu arada bunu nüanse edelim= Amber notası vanilya efekti veren odunsu ve yumuşak bir amberdir. Bunun aksine, sandal ağacı notası hayvansal bir formdadır ve mumsu, yapışkan ve tutkal gibi yapısı ile ağdalı ve yoğun kıvamdadır. Hatta parfümün kapanışında bu sandal ağacını bir daha göreceğiz... Orada misk & civet yağı ve keskin öd ağacı ile karışmış biçimde, dengesiz sıkılırsa baş ağrıtacak tonda daha ağır bir hayvansallıkla verilmiş olacaktır...

Amouage Opus VI' da şüphesiz amber de önemlidir. Amber kullanımına, parfümün derinlik ve konfor noktasını işaret ederken, daha detaylı temas edeceğiz. Şimdiye kadarki açıklamalarımızdan Amouage Opus VI' nın baharat dükkânı ve Arap hacı yağları koku formlarını akla getirecek yönde ilerlediği söylenebilir.

Koku düzleminde tütsülü baharat, otsu biçimler, reçineler, reçineli baharat, odunsu amber ve hayvansal sandal ağacı bulunmaktadır. Bir harman halinde notalar kaynaşmış. Ama sandal ağacı, öd ağacı vurgusu ve misk çizgisinde bir yapaylık ve sentetiklik görülür. Parfüm zorlanır ve kolayca akışkanlık gösteremez.

Derinlik ve konfor noktasında karabiber, kimyon, şifalı otlar, amber teması ve odunsu notalar olacaktır. En çok beğenip takdir ettiğimiz aromaları böylece saydık. Amber kullanımına değinelim... Hayvansal sandal ağacı gibi, bünyeyi zorlamaz. Vanilyalı yumuşak bir amber olarak karşımıza gelmektedir. Sonrasında kapanışta paçuli notasının önderlik ettiği ferah ve dinamik odunsu notalar ile birleşir ve parfüm sanatındaki en güzel ve en lüks haline tahvil eder.

Amouge Opus VI- kuru ama ferah ve yeşil kokan odunsu notalara yer veriyor. Baharatlar keskin olmakla birlikte, kimyon hariç tatlı ve yumuşaktır. Kapanışta tozlu odunsu notalara rastlanır. Yalnız paçuli köksü ve topraksıdır.

Bu yönüyle sonbahar- kış dönemi, soğuk havalar ve akşam saatlerine uygundur. Serin yaz akşamları da düşünülür. Daha ziyade dış mekânda kullanılmalıdır. Kapalı alanda sıkılacaksa, dozajına dikkat edilmelidir. Açık hava partileri, kokteyl ve gece gezmeleri için uygundur. Kıyafete sıkılması halinde leke yapabilir.

Amouage Opus VI- güçlü bir fark edilirlik ve kalıcılık veriyor. Yukarıdan aşağıya derin, zengin ve kompakt bir parfüm... Yoğun ve saldırgan aromalar görülür. Tene çabuk oturur. Dışarıya dönük fark edilirlik yapar. Yağlı ve çabuk terleyen tende, neredeyse dört gün kalıcılık yapmaktadır. Dengeli sıkılırsa ( üç- dört fıs ) hayvansal notalar devreye girmez ve insanı tensel ve ruhsal açıdan yormaz.

Koku- 4 Kalıcılık- 5





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html