7 Ekim 2015 Çarşamba

Roja Dove- Amber Aoud Parfum / 2012

 















Roja Dove- İngiliz niş parfüm markasıdır. Bugün Roja Dove- Amber Aoud Parfum isimli parfümü konuşacağız. Sıcak, yumuşak, ferah, yapay, tatlı, buruk, metalik ve ilacımsı yapıdadır. Odunsu notalar, baharatlar, tütsü, reçineler, amber, ambergris, misk yağı, deri ve çiçeksi notalar barındırmaktadır. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- bergamot, limon, misket limonu,

Orta- gül, incir, ylang ylang, yasemin, 

Alt- agar ağacı ( öd ağacı ), ambergris, safran, tarçın, misk, yağı, sandal ağacı, iris, kökü, huş ağacı, misk, paçuli, meşe yosunu.

Roja Dove- Amber Aoud Parfum isimli parfümü iki farklı koku grubuna ayırarak değerlendirmek istiyorum :

Açılıştan orta katmanın sonuna kadar tatlı, sıcak, yumuşak, reçineli ve hayvansal yapaylığa sahip aromalar vardır. Amber, ambergris, baharatlar ( safran, tarçın ), öd ağacı temalı odunsu notalar,  tütsü, reçineler ( laden otu ), misk yağı, odunsu notalar ( paçuli ), deri ve gene odunsu notalar ( sandal ağacı ) çok çabuk tene oturuyor ve baskınlaşıyor. Aslında bu hayvansal katman, kendi içinde tek parça biçiminde bütünleşmiş ve harmanlanmıştır.

Roja Dove- Amber Aoud Parfum isimli parfümün son kısmını buruk, ilacımsı, metalik ve gene yapay çiçeksi notalar meydana getiriyor. Gül, ylang ylang, yasemin ve iris sayılabilir.

Roja Dove- Amber Aoud Parfum isimli parfümde hayvansal notaların iç içe geçip harmanlandığını yukarıda söylemiştim. Çiçeksi notalar ise katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, boğucu, yapışkan ve saldırgan fark edilirliği bulunuyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi gerekir. İki- üç fıs yeter. Parfümün hayvansal ve çiçeksi katmanlarının da çok güçlü olması, baştan etkili olan ve baş ağrıtma potansiyeli taşıyan yapaylık ve tatlıdan ilacımsılığa kadar değişen rayihalar düşünüldüğünde kalıcılık ve fark edilirlik değerleri çok yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını şart koşmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder