27 Eylül 2023 Çarşamba

Calvin Klein- Euphoria Intense For Woman Eau De Parfum / 2021

 















Calvin Klein- ABD moda markasıdır. Şimdi Calvin Klein- Euphoria Intense For Woman Eau De Parfum isimli parfüm hakkında konuşacağız. Meyveler, turunçgiller, vanilya, odunsu notalar, aldehitler ve çiçeksi notalar barındırmakta. Ekşimsi, buruk, metalik, tatlı, şekerli, kremsi, sabunsu, pudralı, sıcak ve yapay esintileri var. Şipre- meyveli kategorisinde gösterilmiş.

Üstte kuş üzümü, ortada orkide ve alt notalarda paçuli aromaları açıklanıyor. Buna ilaveler yapacağız.

Calvin Klein- Euphoria Intense For Woman Eau De Parfum isimli parfüm, aldehitler ve sonradan şekerli hale dönüşen ve fakat şimdi ekşimsi, buruk ve metalik rayihalar salan meyveler ve turunçgillerle başlıyor. Kuş üzümü, armut, mandalina ve ahududu olacaktır. Orta bölümden sona değin çiçeksi notaları görmekteyiz. Önce şekerli ve kremsi çiçekler ( neroli, şakayık, zambak, gül, frezya, iris )  sahne alıyor. Sonra da sabunsu ve pudralı çiçekler ( orkide, manolya, nergis, mimoza, yasemin ) geliyor. Yapay tatlılık veren vanilya ve gene yapay odunsu notalarla ( paçuli ) kapanış gerçekleşmiştir.

Calvin Klein- Euphoria Intense For Woman Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleştiğini düşünüyoruz. Ne var ki tene yakın kalmıyor, aksine sahibine ve dışarıya karşı boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende, dört gün süren kuvvetli kalıcılık performansı göstermekte. Şekerli, kremsi, sabunsu ve pudralı rayihalar çok yoğun biçimde parfümü domine ettiğinden, kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselmiştir. Ancak şekerliden pudralıya kadar uzanan koku / tonlama değişimleri ve parfümün büyük kısmı için geçerli olan yapaylık nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde daha iyi sonuç verecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Eylül 2023 Pazartesi

Calvin Klein- Defy Eau De Toilette / 2021

 















Calvin Klein- ABD moda markasıdır. Bugün Calvin Klein- Defy Eau De Toilette isimli parfümü konuşacağız. Turunçgiller, meyveler, lavanta, içkimsi hissiyat, sucul notalar, denizel notalar, baharatlar, ahşapsı notalar, odunsu notalar, vanilya ve amber içeriklidir. Tatlı, kuru, kremsi, sıcak, yapay, ferah ve yumuşak esintiler sunuyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Üstte bergamot, lavanta, ortada vetiver, alt notalarda amber aromaları açıklanmış. Biz buna birçok ekleme yapacağız.

Calvin Klein- Defy Eau De Toilette- tropik içki kokteyllerini andıran bir açılış yapıyor : Yeşil- sucul lavantalı tatlı bergamot- armut- ananas. Turunçgiller geri planda ve meyveler biraz daha baskındır. Buna denizel notalar destek veriyor. Orta kısımda biberli sıcak baharatlar mevcuttur. Karabiber- kakule- muskat troykası algıladım. Biberli baharatlar ile neredeyse aynı koku formunda ahşapsı kuru vetiver, baharatlarla harmanlanıyor. Sonlara doğru iyice yapay ve sentetik aromalar göreceğiz : Burada odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve kremsi vanilya- amber ikilisi bulunuyor.

Calvin Klein- Defy Eau De Toilette isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Çok hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Kapanıştaki yapaylık koku kalitesini aşağıya çekiyor ve baş ağrıtma potansiyeli taşıyor. Tene dengeli sıkılması gerekir. Dört- beş fıs yeter. Bunun dışında, günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. Tatlılık genele yayılmıştır ve son bölümde kremsi hale gelir. Nota geçişleri başarılıdır. Gerçekten kapanışa gelinceye kadar gayet ferah, enerjik ve yumuşak koku karakteri varken, sonlardaki kremsi yapaylık iyi olmamış.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


23 Eylül 2023 Cumartesi

Valentino- Voce Viva Intensa Eau De Parfum Intense / 2021

 















Valentino- İtalyan moda markasıdır. Bugün Valentino- Voce Viva Intensa Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümünü inceleme konusu yapacağız. Turunçgiller, çiçeksi notalar, vanilya ve meşe yosunu gibi koku içeriklerine sahiptir. Tatlı, kremsi, buruk, tozlu, pudralı, sucul, sıcak, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Çiçeksi- vanilyalı grubunda gösterilebilir.

Üst- mandalina, bergamot,

Orta- yasemin zambağı, portakal çiçeği,

Alt- vanilya, meşe yosunu.

Valentino- Voce Viva Intensa Eau De Parfum Intense isimli parfümün başlangıcına, şipremsi karakterdeki buruk turunçgiller yerleştirilmiş. Bergamot, mandalina ve limon biraz tozluluk barındırıyor. Tatlı ve kremsi çiçeksi notalar orta katmanı dolduracaktır. Yasemin, frezya ve şakayık olmalıdır. Tene yerleşme safhasında bu çiçekler pudramsı hale gelebilir ya da iris ve mimoza gibi sınırlı pudralılık veren çiçekler olabilir. Kremsi vanilya bunlara destek vermekte. Son kısımda yeşil kokan sucul meşe yosunu yer alıyor.

Valentino- Voce Viva Intensa Eau De Parfum Intense isimli parfüm, büyük ölçüde bergamot, yasemin, vanilya ve meşe yosunu üzerine kurgulanmış görünüyor. Bir de bu notaların buruk, tozlu / pudramsı ve kremsi geçişlerine bakacak olursak, parfümün koku karakteri için şipremsi diyebiliriz. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Oldukça hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor ve fakat tene yakın kalmıyor, aksine dışarıya karşı yoğun bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu güçlü bir kalıcılığı vardır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Kalıcılık, fark edilirlik ve tene dengeli dozaj gibi doneleri belirleyen temel etkenin, elbette parfümün genelinde hakim olan tozlu, pudralı ve kremsi koku karakteri olduğunu belirtmeliyiz. Pudralı çiçeksi notalardan kremsi vanilyaya geçişte bir miktar yapaylık varsa da, en azından beni pek rahatsız etmedi. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Eylül 2023 Perşembe

Valentino- Donna Born In Roma Yellow Dream EDP / 2021

 















Valentino- İtalyan moda markasıdır. Bugün Valentino- Donna Born In Roma Yellow Dream isimli bayan parfümünü incelemeye karar verdik. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, amber, meyveler, çiçeksi notalar ve misk içeriklidir. Çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üstte limon, ortada gül ve alt notalarda beyaz misk aromaları açıklanmıştır. Buna ilaveler yapacağız. 

Valentino- Donna Born In Roma Yellow Dream isimli parfümünü açılışında şekerli meyveler ve kremsi turunçgiller olduğunu düşünüyoruz. Ahududu, aslan meyvesi, limon ve portakal olabilir. Daha sonra çiçeksi notalar geliyor. Kremsi çiçeklerden gül baskındır. Zambak ve frezya da algılanıyor. Yalnız, pudralı çiçeksi notaların olduğunu da tahmin ediyoruz. Yasemin, ebegümeci ve iris olmalıdır. Yapay tatlılıktaki misk- amber ikilisiyle kapanış gerçekleşmiştir. 

Valentino-- Donna Born In Roma Yellow Dream isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duracaktır. İlk anda tene yakın kalma eğiliminde olan fark edilirliği, 1 saat içinde yavaş yavaş dışarıya karşı esmeye başlıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili ve tatminkâr kalıcılığı var. Tene dengeli sıkılması lazımdır. Dört- beş fıs yeter. Şekerli, pudralı, yapay ve kısmen de kremsi rayihalarından dolayı kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve tene dengeli sıkılması şart olmuştur. Tene dengeli sıkılması şartıyla günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yönelik kullanım opsiyonu yaratılabilir. Ayrıca dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Eylül 2023 Salı

Valentino- Uomo Born In Roma Yellow Dream EDT / 2021

 















Valentino- İtalyan moda markasıdır. Bugün Valentino- Uomo Born In Roma Yellow Dream isimli parfümü yorumlamaya karar verdim. Aromatik otlar, içkimsi notalar, meyveler, turunçgiller, baharatlar, vanilya ve amber içeriklidir. Tatlı, kremsi, ekşimsi, sıcak, ferah ve yumuşak esintiler sunuyor. Aromatik- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- ananas, mandalina,

Orta- zencefil, zencefilli çörek, baharatlar,

Alt- vanilya, sedir ağacı özü.

Valentino- Uomo Born In Roma Yellow Dream isimli parfümün açılışını kremsi, ekşimsi, sıcak ve yeşil ve ferah esintiler oluşturmakta. Aromatik otlar, içkimsi notalar & içki kokteyli, meyveler ve turunçgiller yer alıyor. Pelinotu, defne, sıcak cin kokteyli ve / veya pelinotu içkisi, ananas, limon ve mandalina olmalıdır. Özellikle içki kokteyli yeşil / bitkisel kokuyor. Turunçgillerden limon ekşimsi ve mandalina- ananas kremsi yapıdadır. Devamında baharatlar vardır. Tatlı ve aromatik biberli zencefil, tarçın ve kakuleyi çok beğendim. Tatlı ve sıcak vanilya- amber kombinesiyle sona geliniyor. 

Valentino- Uomo Born In Roma Yellow Dream ( Roma' da Doğan Sarı Rüya ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende, gün boyu tatminkâr kalıcılığı olacaktır. Bununla birlikte gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Sıcak, tatlı ve kremsi rayihaların parfümü domine etmesi, güçlü ve yoğun kokan içkimsi notalar ve baharatlar ve yapaylığın neredeyse hiç olmaması sayesinde kalıcılık ve koku güzelliği artmış ve parfüm tene özgürce sıkılabilir hale gelmiştir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir. 

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Eylül 2023 Pazar

Dolce & Gabbana- The One Gold For Him Eau De Parfum Intense / 2021

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Bugün Dolce & Gabbana- The One Gold Form Eau De Parfum Intense isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, baharatlar, odunsu notalar, deri, amber ve misk aromaları barındırıyor. Keskin, tatlımsı, şekerli, asitli, kuru, sıcak ve yapay esintiler sunmakta. Odunsu- oryantal grubunda değerlendirilebilir.

Üst- kan portakalı, zencefil, bergamot,

Orta- adaçayı, kakule, sardunya,

Alt- paçuli, amber ağacı, vetiver.

Dolce & Gabbana- The One Gold For Him Eau De Parfum Intense- keskin, tatlımsı ve asitli turunçgillerle ( kan portakalı, bergamot ) açılmıştır. Devamında biberli ve tatlımsı sıcak baharatları ( zencefil, tarçın, kakule ) görmekteyiz. Sonlara doğru kuru odunsu notalar ( paçuli ) ile birlikte yapay ve plastik tarzda deri notası vardır. Gene yapaylıktan kurtulamayan amber- misk ikilisiyle kapanış gerçekleşmiştir.

Dolce & Gabbana- The One Gold For Him Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Nane ve gül notası eksiğiyle, Paco Rabanne- One Million isimli parfümü andırıyor. Modern- tatlı baharatlı parfüm geleneğini sürdürmekte. Yapay ve plastik deri notası koku formunu bozmuştur. Tene oturma evresinde amber ve misk notaları şekerli bir tatlılığa kayıyor. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olacaktır. Ayrıca dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde kullanılabilir. Nota geçişleri başarılı yapılmış. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende ise, baharatlı ve derili rayihalarıyla gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Eylül 2023 Cuma

Dolce & Gabbana- Light Bleu Forever Pour Homme EDP / 2021



 

Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Dolce & Gabbana- Light Blue Forever Pour Home isimli parfümü incelemek niyetindeyim. Sucul ve ozonlu notalar, turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar ve misk aromaları barındırıyor. Buruk, tatlımsı, metalik, yumuşak, ferah, serin ve yapay esintileri var. Odunsu- akuatik grupta gösteriliyor.

Üst- greyfurt, bergamot,

Orta- ozon notaları, menekşe yaprağı,

Alt- vetiver, beyaz misk, paçuli.

Dolce & Gabbana- Light Blue Forever Pour Homme isimli parfümün açılış bölümünde bergamot, greyfurt ve limon gibi turunçgiller var. Bunlar ozonlu, sucul ve buruk yapıdadır. Gene aynı koku formunda olmak üzere, yeşil ve ferah kokan erkeksi çiçeksi notalar ( ozonlu, buruk ve sucul ) orta katmanda yer almakta. Menekşe ve sardunya algıladım. Bu bölümde, ayrıca yeşil notalar ağırlığını hissettiriyor. Aralarda yumuşak- aromatik tatlı kakule tarzında baharatımsı geçişler yapılmış. Sonlarda paçuli merkezli yumuşak odunsu notalar ve misk var. Vetiver biraz geri planda kalmış. Odunsu notalar metalik ve yapaydır. 

Dolce & Gabbana- Light Blue Forever Pour Homme isimli parfüm, genelde sucul, ozonlu ve yeşil / bitkisel bir karaktere sahiptir. Ayrıca kaliteli bir aromatik- odunsu kolonya gibi düşünülebilir. Sözün hemen burasında, günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna yönelik bir koku olduğunu belirtelim. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı ve fark edilirliği takviye edilebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Son bölümdeki yapaylık bilinçli bir tercih olmalıdır ve rahatsız etmemektedir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Eylül 2023 Pazartesi

Parfums de Marly- Oriana EDP / 2021

 















Parfums de Marly- Fransız parfüm firmasıdır. Bugün Parfums de Marly- Oriana isimli bayan parfümü hakkında yorum yapacağız. Tatlı, şekerli, kremsi, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay rayihaları var. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, marşmelov, vanilya ve amber içeriklidir. Çiçeksi- meyveli / gurme kategorisinde gösterilmiştir.

Üst- mandalina, greyfurt, bergamot,

Orta- portakal çiçeği, ahududu, kuş üzümü,

Alt- marşmelov, krem şanti, misk, ambrette ( misk ebegümeci ).

Parfums de Marly- Oriana isimli parfümün açılışında şekerli tatlılık veren turunçgiller ve meyvelerden meydana gelen bir harman var. Turunçgiller biraz daha baskın olmak üzere mandalina, portakal, greyfurt, kuş üzümü ve ahududu yer alıyor. Bunlar enerjik hissiyat veriyor. Orta bölümdeki kremsi çiçeksi notaları osmanthus, portakal çiçeği, yasemin ve frezya olarak adlandırabiliriz. Yapay tatlılık barındıran sıcak marşmelov, vanilya ve amber aromalarıyla sona gelinmektedir.

Parfums de Marly- Oriana isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. EDP konsantrasyonunda olmasının etkisiyle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlayacaktır. Genele yayılmış şekerli tatlılık, kremsilik ve sondaki yapaylık beni rahatsız etmedi. Ancak günün farklı saatlerine göre dozaj ayarlamasıyla kullanılabilir. Normal şartlarda tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyar. Nota geçişleri başarılıdır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Eylül 2023 Cumartesi

Parfums de Marly- Delina La Rosêe EDP / 2021

 















Parfums de Marly- Fransız moda firmasıdır. Bugün Parfums de Marly- Delina La Rosêe isimli  bayan parfümünü inceleme konusu yaptık. Tatlı, şekerli, şuruplu, metalik, ferah, yumuşak, sıcak ve az miktarda yapay rayihaları var. Çiçeksi notalar, sucul notalar, meyveler, turunçgiller, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmiş.

Üst- aslan meyvesi armut, bergamot,

Orta- gül, şakayık, su notaları, çiçeksi notalar,

Alt- beyaz misk, odunsu notalar, vetiver.

Parfums de Marly- Delina La Rosêe isimli parfümün açılışında tatlı ve metalik gül, şakayık, yasemin ve frezya gibi çiçeksi notalar yer almaktadır. Buna sucul notalar eşlik ediyor ve çiçeksi notalar sucul hale geliyor. Orta bölümde şekerli tatlılıktaki meyveleri aslan meyvesi, çarkıfelek meyvesi ve armut olarak sıralayabiliriz. Bir de turunçgiller ( bergamot ) dokunuşu var. Şuruplu beyaz misk ve yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ve yeşil vetiver ) ile sona gelinmiştir.

Parfums de Marly- Delina La Rosêe isimli parfüm, gül temasına dayanıyor. Diğer çiçeksi notalar yardımcı elemandır. Çiçeksi notaların sucul ve metalik olması ve şuruplu beyaz misk, rahatsız edici olmayan bir yapaylığa sahiptir. Ne var ki nota geçişleri başarılıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılık yapması EDP formatında olmasına bağlanabilir. Tene özgürce sıkılabilir. İlkbahar- sonbahar arası geçiş dönemine, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara yöneliktir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Eylül 2023 Salı

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Uomo EDT / 2021



 

























Ermenegildo Zegna Z Zegna Uomo parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Ermenegildo Zegna- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Ermenegildo Zegna- Z Zegna Uomo isimli parfümü yorumlayacağım. Tozlu, ekşimsi, buruk, pudralı, metalik, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, deri ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmekte.

Turunçgiller, bergamot, portakal, menekşe yaprağı özü, sedir ağacı ve vetiver aromaları açıklanmış.

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Uomo isimli parfümün başlangıcında yeşil kokan erkeksi çiçeksi notalar var. Ancak gene de buruk ve tozlu rayihalar vermekle, menekşe ve iris tahmin ediliyor. Tozlu, ekşimsi ve buruk turunçgiller bundan sonra geliyor. Limon ve bergamot algılıyorum. Orta bölümde tozlu ve sıcak baharatlarla ( kimyon ) karşılaştım. Kapanışa doğru boğucu tozlulukta odunsu notalar ( vetiver, sedir ağacı ) yer almakta. Pudralı, tozlu ve sıcak deri vurgusuyla sona gelinmiştir.

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Uomo isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı var. Tozlu ve pudralı aromalar kalıcılığa özellikle etki yapıyor. Tozlu, ekşimsi, buruk ve pudralı yapısal düzenden dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Zaten ancak bu şekilde günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Çiçeksi notalarda metalik bir yapaylık hissedilebilir. Deri notasının pudralı tonlaması da yapaylığa yol açmıştır.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


3 Eylül 2023 Pazar

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Classico EDT / 2021

 















Ermenegildo Zegna- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Ermenegildo Zegna- Z Zegna Classico isimli parfümü inceliyoruz. Tatlı, kremsi, sucul, ozonlu, yumuşak, ferah, serin, sıcak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, lavanta, odunsu notalar, aromatik otlar, mineral notalar, baharatımsı nüanslar ve vanilya gibi aromaların bu parfümü şekillendirdiğini düşünmekteyim. Çünkü, henüz piyasaya çıkmış çok yeni bir parfüm olduğu için, hiçbir yerde notalarının açıklamasına rastlayamadım. Bu durumda, burun hissiyatımın ve koku tecrübemin izin verdiği ölçüde koku karakterini yorumlamaya çalışacağım. Aromatik- odunsu kategoride gösterilebilir.

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Classico- tatlı limon ve portakal aromalarıyla açılıyor. Turunçgiller çok canlı, enerjik ve doğal kokuyor. Sonrasında yumuşak, ferah, serin ve yeşil- bitkisel rayihalar var : Erkeksi çiçeksi notalar, aromatik otlar, yeşil yapraklar ve çimenler olabilir. Bu yeşil aromalar sucul ve ozonlu yapıdadır. Ayrıca çok net biçimde mineral notalar algılıyorum. Tahminlerimiz lavanta, neroli, sardunya, leylak, adaçayı ve okaliptüs sıralamasıyla belirleniyor. Tatlı çiçekler ( neroli ) kesin var. Orta bölümün devamında bu kez tatlı ve kremsi tonlamalar sahne alacak ve parfüm bir nebze sıcaklaşacaktır : Aromatik yumuşak baharatlar ( kakule, muskat ), vanilya ve vetiver olabilir. Yalnız kapanış faslında odunsu notalar ve misk baskın olacaktır. Yapay ve parlak sedir ağacı- misk kombinesini görmekteyiz.

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Classico isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Kaliteli aromatik- odunsu kolonya tarzındadır. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Son bölümdeki yapaylık bilinçli bir tercih olmalıdır ama rahatsız etmiyor. Nota geçişleri de başarılıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Eylül 2023 Cuma

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Intenso EDT / 2021



 
 
Ermenegildo Zegna- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Ermenegildo Zegna- Z Zegna Intenso isimli parfümü inceliyoruz. Tatlımsı, şekerli, buruk, pudralı, metalik, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, vanilya, badem, odunsu notalar ve tonka fasülyesi içeriklidir. Baharatlı- fujer grupta gösterilebilir.

Üst- kakule, limon, mandalina, pembe biber,

Orta- iris, vetiver, sedir ağacı,

Alt- tonka fasülyesi, misk, amber, sandal ağacı, vanilya.

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Intenso isimli parfümün açılışı turunçgilli baharatlarla olmuş. Limon, mandalina, kakule ve pembe biber gibi notalar toplamda metalik, buruk ve tatlımsıdır. Orta bölümden sonlara kadar sıcak, pudralı ve yapay tarzda vanilya, iris temalı çiçeksi notalar ve tonka fasülyesi aromaları yer alıyor. Kapanışta da bunlara gene yapay sedir ağacı merkezli odunsu notalar katılacaktır.

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Intenso isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Biraz yavaş akışkanlıkla yarım saat sonra tene oturuyor. Fakat tene yakın durmaktan ziyade özellikle dışarıya karşı yoğun fark edilirliği var. Tene yerleşmesini takiben, baharatlar daha da şekerleniyor ve vanilya- tonka fasülyesi çizgisinde belirgin bir sıcaklık yükselmesi ve hafif bademsi akorlar hissediliyor. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık yapmakta. Yukarıda sözünü ettiğimiz sıcak, pudramsı ve yapay rayihalar kalıcılık ve fark edilirliğe olumlu katkı sağlamıştır. Gene aynı minvalde tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Aslında tatlımsı / ve sonradan şekerli baharatlar ve pudralı vanilya- iris- tonka fasülyesi eksenine bakarsak, modern şekerli fujerler tanımına uyabilecek bir koku karakteri var. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Uygun bir dozajlama ile yaz akşamları da kullanılabilir. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html