29 Haziran 2021 Salı

Desigual- Dark Man EDT / 2015


























Desigual- İspanyol moda markasıdır. Bugün Desigual- Dark Man isimli parfümü yorumlayacağız. Tatlı, yumuşak, kremsi ve şekerli tonlamalar geneli kaplamıştır. Meyveler, baharatlar, çiçeksi notalar, vanilya ve gurme notalarla şekilleniyor. Oryantal- baharatlı grupta gösteriliyor. Ancak bence meyveli- çiçeksi grupta yer alabilir.

Üst- muskat, karabiber, zencefil, safran, tarçın.

Orta- portakal çiçeği, paçuli, vetiver, odunsu notalar,

Alt- meşe yosunu, misk, amber, tütün, tonka fasülyesi, vanilya.

Desigual- Dark Man isimli parfümün açılışı ozonlu- tatlımsı meyvelerle gerçekleşiyor. Kavun ve bergamot olabilir. Bunu meyveli baharatlar takip ediyor. Baharatlar daha sonra iyice yumuşuyor. Pembe biber ve kakule gibi klasik tahminler yapılabilir. Devamında yeşil kokan ozonlu çiçekler var. Lotus, leylak ve portakal çiçeği olabilir. Son bölümde tatlı çikolata ve kremsi vanilya olacaktır. Tende en son meyveli- çiçeksi nüanslar kalıyor.

Desigual- Dark Man- aslında ferah meyveli- çiçeksi genel havasıyla kadın parfümü bile zannedilebilir. Her daim tatlılık vardır ve bu durum, son kısımda şekerli tarafa meyletmektedir. Bu yüzden dengeli sıkılmalıdır. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine yönelik opsiyonunuz olacaktır. Meyveli- çiçeksi- vanilyalı kolonya gibi düşünürsek, fark edilirlik ve kalıcılık performansını kafanızda canlandırabilirsiniz. Günlük kullanımda tazelemeye müsaittir. Meyveler ve çiçeksi notalar seyreltilmiş bir hissiyat veriyor. Vanilya yapay kullanılmış. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Yavaş akışkanlıkla tene yakın duruyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Haziran 2021 Pazar

Olfactive Studio- Panorama EDP / 2015




























Olfactive Studio- Fransız parfüm şirketidir.

Olfactive Studio Panorama isimli parfümü inceliyoruz.

Aromatik otlar, çiçeksi notalar, hafif odunsu notalar ile biçimlenen bir parfümdür.

Dengeli tatlılık, uyumlu notalar, yumuşak aromalarla belirlenir.

Aromatik- yeşil kategorisinde değerlendiriliyor.

Olfactive Studio Panorama, kaliteli ve ferah kolonya tarzındadır.

Üst- vasabi notası, incir yaprağı, bambu yaprağı, bergamot, limon,

Orta- kasnı otu sakızı, kakule, menekşe yaprağı, yeni kesilmiş çimen,

Alt- laden reçinesi, köknar yağı, paçuli, tonka fasülyesi, vanilya, miskler, mür yağı.

Olfactive Studio Panorama, çok temiz, enerjik, canlı ve pozitif bir parfüm olmuş.

Açılışta birkaç nüans var=

- Bitkisel açılış- taze çimenler, keskin otlar, yeşil yapraklar, palmiye yaprağı.

- Bir miktar turunçgil- canlı ve tatlı bergamot, mandalina, misket limonu ve incir.

Bu iki koku nüansı birleşmiş.

Sonra sucul notalar ve yumuşak tarzda erkeksi çiçekler var= Menekşe, iris.

Kapanışta yumuşak odunsu bazlar, misk ve vanilya var.

Olfactive Studio Panorama için şunları ekleyebiliriz=

İlkbahar- yaz sezonu içindir. Günlük kullanım kokusudur.

Genel beğeniye yöneliktir. Gün içinde tazelenir.

Kalıcılık ve fark edilirlik kaliteli bir kolonya kadardır.

Hızlı bir akışkanlıkla tene oturur, tene yakın kalır.

Kokusu terapi etkisi yapar=

- İyimser bakış açısı, olumlu düşünme, moral- motivasyon sağlayıcı,

- Zihinsel açıdan uyarıcı ve dinlendirici, rahatlatıcı, sakinleştirici olur.

Aslında her markanın böyle bir parfümü piyasaya çıkarması gerekir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


25 Haziran 2021 Cuma

Atkinsons- Amber Empire EDT / 2015




























Atkinsons- Amber Empire, Maurice Roucel tarafından tasarlanmış amber temalı bir parfümdür. Tütsü, odunsu vurgular, vanilya, amber ve hafif reçineler şekillenmesinde önemlidir. Oryantal- odunsu grupta yer alabilir. Sandal ağacı, tütsü, mür yağı, vanilya ve oolong çayı gibi aromalar açıklanmış. Dengeli bir tatlılık, uyumlu notalar, kremsi ve yumuşak rayihalar hissedilmektedir.

Atkinsons- İngiltere- Londra merkezli parfüm ve kozmetik şirketidir. 1799 yılında James Atkinson tarafından kuruldu. James Atkinson, önce sabun ve parfüm üretimiyle işe başlar. Sonra da kraliyet ailesinin parfümorluğu mevkîne yükselir.

Sade, basit ve minimalist bir tasarıma sahip olan Atkinsons- Amber Empire- bütün aromaların harman halinde algılandığı bir yapı sunmaktadır. Mesela açılışta ferah aromatik otlar ( fesleğen, adaçayı ? ) ve yumuşak bir vanilya vardır. Devamında koku karakteri pek değişmez. Gene aromatik otlar baskındır. Bu defa buna kremsi bir amber eşlik eder. Tütsü ve karanfil rayihaları da algılanır. Parfüm, odunsu notalarla ( vetiver, sandal ağacı ) tene yerleşir ve güzel kokmaya başlar. Son bölümde amber ve reçineli odunsu notaların egemenliğini görürüz.

Atkinsons- Amber Empire- kaliteli ve ferah bir kolonya etkisi vermektedir. Kalıcılığını da bu kolonyavarî tarz belirler. Fark edilirlik konusunda da sakindir. Bu yönüyle günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Serbestçe tene uygulanabilir, rahatsız etmez. Fazla beklentiye girmeden, gün içinde tazelenerek kullanılır. Her mevsime uyan bir yapısı vardır.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

23 Haziran 2021 Çarşamba

MTV Perfumes- MTV Man EDT / 2015

 















MTV Perfumes- İspanyol parfüm markasıdır. Şimdi MTV Perfumes- MTV Man isimli parfümü yorumluyorum. Tatlı, ferah, yumuşak ve sıcak esintiler sunuyor. Meyveler, turunçgiller, aromatik otlar, odunsu notalar, baharatlar, tütün, reçineler ve ahşapsı notalar barındırıyor. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- kırmızı elma, mandalina, portakal, 

Orta- adaçayı, karabiber,

Alt- paçuli, tütün, reçineler, odunsu notalar.

MTV Perfumes- MTV Man isimli parfümün açılışında tatlı meyveler ve turunçgiller var. Elma, mandalina ve portakal hissettim. Sonrasında yeşil ve ferah aromatik otlar ve odunsu notalar sahne alıyor. Adaçayı, kişniş ve paçuli olmalıdır. Aromatik tatlılıktaki karabiber ve kakule, orta katmandaki baharatlardır. Ferah bir tatlılık veren tütün, reçineler, sedir ağacı merkezli odunsu notalar ve birtakım ahşapsı notalar da son bölümü oluşturmaktadır. 

MTV Perfumes- MTV Man isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Çok hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansı söz konusudur. Tene özgürce sıkılabilir. Orta katmanı kaplayan yoğun ve lüks baharatlar, dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar ve buna bağlı olarak yapaylığın bulunmaması gibi avantajlar sayesinde kalıcılık ve fark edilirlik bir EDT konsantrasyonundaki parfüme göre artmış ve tene dengeli sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. İstenirse dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde de kullanım opsiyonu olacaktır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Haziran 2021 Pazartesi

Estêe Lauder- Modern Muse Le Rouge EDP / 2015


























Estêe Lauder- ABD merkezli kozmetik ve parfüm şirketidir. Bugün Estêe Lauder- Modern Muse Le Rouge isimli kadın parfümünü konuşacağız. Tatlı, yumuşak, kremsi ve enerjik yapısı var. Meyveler, odunsu notalar, çiçeksi notalar, vanilya ve miskle şekillenmiş. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilmekte.

Üst- kuş üzümü, ahududu, pembe biber, safran,

Orta- Bulgar gülü, Mayıs gülü, yasemin, manolya yaprakları,

Alt- paçuli, vetiver, vanilya, ambrette ( misk ebegümeci ).

Estêe Lauder- Modern Muse Le Rouge- kuş üzümü, ahududu ve bergamot gibi tatlı- kırmızı meyvelerle başlamakta. Bunu tatlı gül ve kremsi yasemin- şakayık tarzında çiçeksi notalar takip etmekte. Kremsi tonlardaki vanilya, odunsu notalar ( paçuli ) ve misk kapanışı oluşturuyor.

Estêe Lauder- Modern Muse Le Rouge- dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Bu sayede şekerli- tatlı meyveler ve son bölümde şekerli yapıya bürünen vanilya koku güzelliği bakımından dengelenmiş olacaktır. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Çiçeksi- meyveli kolonya ölçüsünde kalıcılık ve fark edilirlik vermekte. Gün içinde tazelenebilir ama çok sıcakta sıkılmasa iyi olur.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Haziran 2021 Cumartesi

Loewe- Solo Loewe Cedro EDT / 2015































Loewe- İspanya- Madrid merkezli deri ürünleri, giyim ve lüks eşya markasıdır. Loewe- Solo Loewe Cedro isimli parfümü de sedir ağacı temalı olarak dizayn edilmek istenmiş.

Solo kelimesi yalnız, yalnızca, tek başına anlamına geliyor.

Loewe Solo Loewe Cedro için aromatik otlar, sucul notalar, turunçgiller, yumuşak baharatlar ve odunsu notalardan söz edilebilecektir. Her daim dengeli bir tatlılık vardır. Odunsu- baharatlı kategorisine konulmuştur. Tozlu, serin, bir miktar ekşimsi hissiyat da mevcuttur.

Üstte mandalina, pembe biber, ortada lavanta, muskat, alt notada ise sedir ağacı ve benzoin aromalarına yer verilmiş.

Loewe Solo Loewe Cedro, bir harman ve sentezle başlangıç yapmakta. Tene hemen yerleşiyor ve karakterini belli ediyor. Mandalina- portakal sentezi, kakule, biberli notalar ve lavanta aromalarını ilk anda algılamaktayız. Turunçgillerden asitli ve tatlı mandalina baskındır. Karabiber ve kakule gibi tozlu ama gayet yumuşak ve ferah baharatlar ise lavanta ile birlikte verilmiş. Devamında baharatlar yerinde dururken, lavantaya hindistancevizi katılmakta. Burada aromatik otlu nüanslar ön plana geçmekte. Son bölümde ise, yumuşak odunsu notalar, misk ve vanilya bulunuyor. Sedir ağacı teması da, bu kapanış faslında kendine yer bulacak ve uzun süre parfümü domine edecektir.

Loewe Solo Loewe Cedro için, genel durum bu merkezdedir. Şimdi biraz detaylara inelim...

Baharatlar yumuşak- biberli tonlardadır. Lavantadan dolayı sucul, serin ve daha aromatik hissiyat anlaşılıyor. Sedir ağacı vurgusu ise ana tema olmanın yanında, parfümün kapanışını büyük ölçüde ahşapsı tonlamalara çevirmektedir.

Koku düzleminde narenciye- biberli baharat- lavanta karışımı, sedir ağacı teması, misk ve vanilyayı görmekteyiz. Dengeli ve uyumlu notalar vardır. Hızlı bir akışkanlıkla tene oturur ve güzel kokar. Baharatlar tozlu ve sıcaktır. Aromatik otlar ve narenciye de tenimizde canlı, pozitif ve ferah etkilerle bizi rahatlatacaktır.

Derinlik ve konfor noktasında ahşapsı sedir ağacı teması, karabiber- muskat, mandalina, lavanta ve vanilya bulunmakta. Aslında beğenilmeyecek nota yoktur. Ben en çok beğendiğim aromadan başlayarak sıraladım. Ahşapsı sedir ağacı ve biberli notalar kalıcılığa katkı yapıyor. Lavanta, narenciye ve vanilya ise, ilk anda yüksek fark edilirlik vermekte.



Loewe Solo Loewe Cedro- sakin, huzurlu ve dingin aromalarıyla bize olumlu ve iyimser duygular aşılayacaktır. Lavanta, mandalina, ağaçsı notalar, karabiber bu anlamda önemlidir. Bu parfümün aurası stres ve kaygı giderici etkilere sahiptir. Zihinsel ve ruhsal dinlenme için terapi etkisi yapabilir.

Kalıcılık ve fark edilirlik için, kaliteli bir kolonya tarzını düşünmeliyiz. İlkbahar- yaz sezonu için ideal bir yapısı vardır. Günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Tene bolca uygulanabilir. Rahatsız etmez. Genel beğeniye yöneliktir. Gün içinde tazelenebilir. Kibar, centilmen ve sportif bir aroması vardır.

Koku- 5 Kalıcılık- 3





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

17 Haziran 2021 Perşembe

Antonio Banderas- King of Seduction Absolute EDT / 2015

 















Antonio Banderas, İspanyol aktör, yönetmen, film yapımcısı ve şarkıcıdır. Şimdi Antonio Banderas- King of Seduction Absolute isimli parfümü değerlendirmeyi düşünüyorum. Turunçgiller, aromatik otlar, badem, deniz notaları, lavanta, baharatlar, meşe yosunu, deri ve odunsu notalar barındırmakta. Tatlı, kremsi, tuzlu, serin, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Aromatik- odunsu grupta gösterilmekte.

Üst- greyfurt, pomelo ( Çin greyfurtu ) pelinotu, yeşil badem,

Orta- deniz notaları, lavanta, kakule,

Alt- deri, meşe yosunu, vetiver.

Antonio Banderas- King of Seduction Absolute isimli parfümün açılışı için tatlı, yeşil ve ferah kokan turunçgiller ( greyfurt, pomelo / Çin greyfurtu ), aromatik otlar ( pelinotu, kişniş ) ve badem aromalarından bahsedebiliriz. Daha sonra tuzlu deniz suyu aromaları eşliğinde yeşil kokan lavanta, kremsi baharatlar ( kakule, muskat ) ve meşe yosunu gelmekte. Bunların hepsi toplamda yeşil / bitkisel kokuyor. Yapay ve tatlı verilmiş deri ve odunsu notalar ( vetiver ) kapanışı yapıyor. 

Antonio Banderas- King of Seduction Absolute ( Baştan Çıkarma Kralı Mutlak ) isimli parfümde aslına bakılırsa, tatlılık ve yeşil / bitkisel aromalar genele yayılmıştır ve koku karakterinin yapısal özelliğine işaret eder. Başlangıçta yeşil ve ferah, orta katmanda tuzlu deniz suyu aromalarıyla karışmış ve sonda da yapaylık barındıran koku grupları, her zaman tatlılıkla harmanlanıyor / tatlılığı destekliyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirlenmekte. Gün içinde tazeleme ile fark edilirliği ve kalıcılığı arttırılabilir. Kaliteli bir aromatik- yeşil erkeksi kolonya gibi düşünülebilir. Nota geçişleri başarılıdır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna yöneliktir. Deri ve vetiver notasındaki yapaylık rahatsız etmediği için, tene özgürce sıkılabilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Haziran 2021 Salı

Lalique- Encre Noire A L'Extreme EDP / 2015

























Lalique- Fransa merkezli mücevher markasıdır. Lalique- Encre Noire A L'Extreme isimli parfüm hakkında kısa bir değerlendirme yapacağız. Bu parfümü çimensi vetiver teması domine etmekte. Tütsü, iris ve odunsu notalar da buna yardımcı olmakta. Baharatlı nüanslar da hissedilmekte. Tozlu, kuru, sıcak ve yumuşak esintiler sunmakta. Odunsu- aromatik kategorisinde gösteriliyor.

Üst- bergamot, elemi reçinesi, selvi bitkisi,

Orta- Haiti vetiveri, Java vetiveri, iris, tütsü,

Alt- paçuli, sandal ağacı, benzoin.

Lalique- Encre Noire A L'Extreme- keskin ve kuru bitkiler ( selvi bitkisi, adaçayı, ölmezotu ) ve tozlu turunçgiller ( bergamot- limon ) aromalarıyla başlangıç yapmakta. Turunçgiller geri planda, kuru otlara destek veriyor. Hızlı bir akışkanlıkla vetiver temasına geçiliyor. Orta bölümü ve parfümün bundan sonraki kısmını çimensi vetiver domine edecektir. Vetiver temasına iris ve tütsü katılıyor. Son bölümde de odunsu notalar ve tozlu amber görülecektir. Böylece tenden ayrılıyor. Kokusu çok değişmiyor. Düz çizgide gidiyor. Sade ve minimalist bir tasarımı vardır.

Hal böyle iken, biraz detaylara inelim...

Lalique- Encre Noire A L' Extreme- iris- erkeksi çiçekler destekli çimensi vetiver temasını her daim, ana koku karakteri olarak belirlemiş. Bu koku formu, parfümün sonuna kadar, tabir yerindeyse hiç değişmiyor. Yumuşak, ferah ve enerjik vetiver teması, Guerlain- Vetiver ve Carven Vetiver parfümlerini hatırlatan biçimde kullanılmış. Ayrıca klasik Lalique- Encre Noire çalışmasında gördüğümüz mürekkep benzeri hissiyatla karışık vetiver vurgusu burada yoktur. İris merkezli olduğunu tahmin ettiğimiz erkeksi çiçekler de, nispeten yeşil ve ferah kokusu ile, vetiver temasına başarıyla eşlik ediyor. Vetiver ve iris orta bölümde harmanlanmış. Bunlara orta bölümün sonlarında sıcak ve yanmış tütsüler katılması, iyi bir fikir olmuş.

Lalique- Encre Noire A L' Extreme parfümünün açılışında kekik ve melekotu gibi kuru otların olduğunu düşünebiliriz. Çok baharatlı bir parfüm değil. Belki orta katmanda hafif- biberli kakule var. Yanmış tütsüler kapanışa değin inecektir. Kapanışta aslında ahşapsı notalar daha baskındır. Tozlu ve topraksı paçuli ve mumsu sandal ağacı ahşap vurgusu veriyor.

Lalique- Encre Noir A L'Extreme- özellikle vetiver ve iris notalarıyla günlük kullanıma ve sosyal ortamlara yöneliktir. Her mevsim kullanılır. Tene özgürce sıkılabilir. Çok tatlılık yok. Uyumlu ve dengeli notalar verilmiş. Çabuk terleyen yağlı tende, hafif esintilerle gün boyu kalacaktır. Fark edilirlik de, zannediyorum dışarıya karşı daha etkilidir. Çünkü sahibine hissettirmeden fark edilirlik yapmakta. Tene çabuk oturuyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

13 Haziran 2021 Pazar

Jacques Bogart- Silver Scent Pure EDT / 2015



























Jacques Bogart- Fransız parfüm markasıdır. Jacques Bogart- Silver Scent Pure ismli parfüm incelenecektir. Turunçgil- aromatik grupta gösteriliyor. Meyveler, aromatik bitkiler, baharatlar ve odunsu notalar ile şekilleniyor. Tatlı, metalik, asitli ve yapay aromalar görülmekte.

Üst- greyfurt, elma, nane, bergamot,

Orta- portakal çiçeği, kakule, lavanta, muskat,

Alt- paçuli yaprağı, tik ağacı, öd ağacı, misk.

Jacques Bogart- Silver Scent Pure- tatlı ve asitli meyveler ve metalik aromatik otlarla açılıyor. Greyfurt ve elma gibi ferah meyveler var. Nane ve lavanta aromatik otları temsil ediyor. Tene oturunca yeşil- erkeksi çiçekler formuna girmekte. Bunu orta katmanda meyvemsi baharatlar takip ediyor. Kakule ve muskat tahmin ediliyor. Yumuşak misk ve yapay odunsu notalarla parfüm sonlanıyor. Parlak paçuli ve ahşap notaları önemlidir.

Jacques Bogart- Silver Scent Pure- her mevsime, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Kaliteli bir kolonya kadar kalıcı ve fark edilir olmakta. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Tene yakın kalır. Gün içinde tazelenir. Genel bir tatlılık var. Sucul aromatik otlar ve yapay odunsu bazlar, günümüz klasik parfümlerinde gördüğümüz özelliklerdir. Aromalar katman halindedir ve sırayla algılanmaktadır.

Koku- 3 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

11 Haziran 2021 Cuma

Yves Saint Laurent- La Nuit D' El Homme L 'Intense EDP / 2015


























Yves Saint Laurent- Fransız moda markasıdır. Şimdi Yves Saint Laurent- La Nuit D' El Homme L' Intense isimli parfümü yorumlayacağım. Pudralı, yumuşak, tozlu, kremsi, tatlımsı ve yapay esintileri var. Deri, odunsu notalar, vanilya, aromatik otlar ve çiçekler genel yapısını oluşturuyor. Oryantal grupta gösteriliyor.

Üstte menekşe, iris, ortada vanilya, adaçayı, alt notada paçuli ve tonka fasülyesi açıklanmış.

Yves Saint Laurent- La Nuit D! El Homme L' Intense isimli parfümün başlangıcında iris ve gül merkezli pudralı ve tozlu çiçeksi notaları görüyoruz. Sonrasında pudralı vanilya ve yumuşak deri akorları egemen olacaktır. Kremsi ve yapay odunsu notalar ( paçuli ) ve misk kapanışı yapar.

Yves Saint Laurent- La Nuit D' El Homme L' Intense- hızlı akışkanlıkla tene oturuyor ve karakterini hemen belli ediyor. Tene yerleştikten sonra erkeksi çiçeklerin ( iris baskın ) arasında hafif aromatik bitkiler ( adaçayı, kişniş ) algılanıyor. Ancak aromatik otlar, genel koku karakterinde baskın değil, yardımcı elemandır. Gene aynı minvalde, olgunlaşma döneminde deri notasına koyu- bitter çikolata ve kakao aromaları katılıyor. Gurme vurgusu, parfümü bir miktar tatlandırıyor. Parfüm tene yakın kalma eğilimi gösteriyor.

Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- kış sezonuna uyar. Aromalar her katmanda tematik koku formundadır. Dengeli tatlılık var. Yapay paçuli dışında uyumsuzluk yok. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı gün boyu sürer. Far edilirlik ilk anda yoğundur. Sonra tene oturup sakinleşiyor. Pudralı aromaların rahatsız edici olmaması, parfümün kullanım opsiyonunu ( mevsim, ortam, saat ) yükseltmekte.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 Haziran 2021 Çarşamba

Mancera- Black to Black EDP / 2015


























Mancera- Fransız parfüm firmasıdır. Şimdi Mancera- Black to Black isimli parfümü yorumlayacağım. Ana teması yapay ve ilacımsı kullanılan öd ağacı ve deri notasıdır. Metalik, yumuşak, tatlı ve sıcak esintileri var. Gül, baharat çeşnisi ve amber gibi yardımcı elemanları görmekteyiz. Deri grubunda gösterilmekte.

Üst- bergamot, safran, karanfil,

Orta- gül, yasemin, paçuli yaprağı, amber,

Alt- deri, beyaz misk, sandal ağacı, öd ağacı.

Mancera- Black to Black- yapay ve ilacımsı öd ağacı, deri ve safran vurgularıyla açılıyor. Devamında metalik gül var. Orta bölümde metalik hissiyat yoğunlaşıyor. Safran bu bölüme kadar iniyor. Metalik gül- safran teması ile tene oturma başlıyor. Son bölümde yumuşak amber ve misk bulunmakta.

Mancera- Black to Black isimli parfümün genel yapısı bu merkezdedir. Ancak iki saat sonra tamamen tene oturduğunda, karanfil benzeri tatlı baharatlar devreye giriyor ve en aşağıya kadar inerek amber notası ile birleşiyor... Karanfil- amber teması.




Bu parfümün temel koku nüanslarını toparlarsak, şöyle bir manzara ile karşılaşıyoruz=

- Öd ağacı- deri- safran,

- Gül ve safran,

- Karanfil- amber.

Açılıştan kapanışa değin, bütün katmanlar sırasıyla tene oturuyor. Kendi çapında tematik koku haline geliyor.

Mancera- Black to Black- her şeyden önce yapay, metalik ve ilacımsı kokularla belirlendiği için günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Dengeli sıkmak gerekir. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava için idealdir. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde kullanabilirsiniz. Tene yerleşme yavaş oluyor. Fark edilirlik her daim yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende, bir günü geçen kalıcılığı var.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

7 Haziran 2021 Pazartesi

Ferrari- Amber Essence EDP / 2015




























Ferrari- motor sporları ve yarış otomobilleri markasıdır.

Ferrari- Amber Essence ( Amber Özü ) isimli parfümü incelemek istiyoruz.

Sıcak, tatlı, tozlu, baharatlı ve reçineli bir yapıdadır. Odunsu notalar, tütsü ve aromatik otlar da genel karakteri belirler. Amber teması önemlidir. Odunsu- oryantal grubunda gösteriliyor. Amber, kaşmir ağacı, paçuli ve muskat gibi notalar açıklanmış. Biz de bunlara sırası geldikçe ilaveler yapğacağız.

Ferrari- Amber Essence- bizim kanaâtimize göre, viski veya votka türünden içki temasıyla başlamaktadır. Açılış metalik ve ekşimsi hissiyat vermekte. Bergamot ve mandalina da bunda etkili olabilir. Sonrasında hemen tarçın- karabiber tarzında biberli- tatlı baharatlar sahne alıyor. Bunlara içkimsi baharatlar diyebiliriz. Yumuşak tütsü vurgusu algılanıyor. Baharatlara tütsü ve aromatik otlar ( kişniş, nane ) katılıyor. Son bölümde odunsu notalar ve amber temasının egemenliğini görmekteyiz. Tozlu ve topraksı paçuli, reçineli amber ve yumuşak sandal ağacı vardır. Tenden de böyle ayrılmakta.

Ferrari- Amber Essence- çok fazla tatlılık barındırmıyor. Tozlu ve ekşimsi tonlamalar yoğundur. Sade ve minimalist bir karakter yansıtır. Aromalarda belli bir denge ve uyum gözetilmiş. Aroma geçişleri başarılı olmuş. Akışkanlık hızlı olduğundan, tene çabuk oturuyor.

Koku düzlemi= İçki teması, baharatlar, tütsü, aromatik otlar, odunsu notalar ve reçineli amberdir. Ortalarda içkimsi baharatlar, tütsülü baharatlar ve sonlarda da reçineli amber gibi nota harmanları görülmekte. Aromatik otlar bunların arasına karışmış.

Derinlik ve konfor çizgisi= İçkimsi baharatlar, reçineli amber, tütsü ve paçulidir. En beğendiğmiz ve hoşumuza giden aromaları böylece belirledik. Bu sözünü ettiğimiz çizgide kalıcılık, kalite ve güzellik unsurları bulunuyor. Amber teması genelde sonlara doğru etkilidir. Reçineli amber formuyla karşımızdadır. Odunsu notalardan paçuli, amberin etkisini güçlendirir.

Ferrari- Amber Essence- bütün aromalarıyla güçlü ve yoğun yapıdadır. Dengeli sıkmak gerekir. Dört- beş fıs yetecektir. Dozajı iyi ayarlanırsa, günlük kullanımda kendine yer bulur. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava gibi zaman dilimlerinde kullanılır. Kapalı alanlarda ve çok sıcakta uygun olmaz. Dışarıda düzenlenen davet, kokteyl ve gece eğlenceleri, bu parfüm için uygundur.

Ferrari- Amber Essence- ilk anda güçlü fark edilirlik yapar. Sonra tene oturuyor ve sakinleşiyor. Yağlı ve çabuk terleyen tende, en son amber, reçine ve paçuli ile iki gün boyunca kalmaktadır. Konsept ve koleksiyonluk koku olarak da değerlidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



ü- bergamot, kişniş yaprakları, buhur/ tütsü. o- muskat, kaşmir ağacı, sedir ağacı. a- amber, paçuli, misk. - 2016 versiyon.

5 Haziran 2021 Cumartesi

Frederic Malle- Monsieur Extrait De Parfum / 2015




















Frederic Malle- Fransız parfüm ve kolonya markasıdır. Frederic Malle- Monsieur ( Mösyö ) isimli parfümü değerlendirmeye alacağız. Bu parfümü Bruno Jovanovic tasarlamış. Ağır, yoğun, güçlü ve hayvansal vurgular, parfüme baştan sona egemen olacaktır. Sıcak, kirli, tozlu, topraksı ve yapay aromalar dikkat çekmektedir. Neredeyse hiç tatlılık yok gibidir.

Frederic Malle- Monsieur- paçuli temalı bir çalışma olarak görünüyor. Paçuli- tütsü kombinasyonu, bu parfümde önemli yer tutmaktadır. Odunsu notalar ve reçineler ağırlıktadır. Baharatlı biçimler, içki vurgusu ikinci sırada gelmektedir. Oryantal- vanilyalı grupta gösterilmekte. Ne ki, odun ve baharat nüansları daha fazla baskın olmuştur.

Üst notalarda mandalina, rom, ortada paçuli, sedir ağacı, tütsü, amber, alt notalarda vanilya ve misk aromaları açıklanmaktadır. Koku formu çok değişmez, genelde düz çizgide gider. Bu yönüyle basit ve minimalist bir tasarımı olduğunu söyleyebiliriz. Yalnız, birbirinin benzeri çok sayıda nota olması ile, uzun süreli kullanımlarda sıkıcı ve tekdüze yapıdadır.

Frederic Malle- Monsieur isimli parfümü tenime uygulamadan önce, isminin yaptığı çağrışımdan dolayı, son derece ferah, pozitif, centilmen ve kibar bir parfüm olabileceğini düşünmüştüm. İçerisinde bol miktarda aromatik otlar, turunçgiller, erkeksi çiçekler olabilirdi... Açılış bölümü bir miktar tozlu ve ekşimsi kokmalıydı... Erkeksi çiçekler biraz daha yeşil ve ferah olmalıydı... Sonra yumuşak baharatlar gelebilirdi... En son misk, meşe yosunu, belki tuzlu- çimensi vetiver veya topraksı- ferah paçuli ile kapanış olmalydı... Zihnimde kurguladığım şey, eski ve klasik kokan, 70' ler- 80' lere atıf yapan şipre tarzı bir parfümdü...

Ne var ki, Frederic Malle- Monsieur ( Mösyö / Beyefendi )- hiç de böyle kokmuyor. Karşımızda Arap- Orta Doğu tarzına çok yakın bir çalışma bulunuyor. Koku karakteri hiç de beklediğim gibi olmadı.

Hayvansal, reçineli, kirli ve yoğun bir açılış yapıyor. İlk anda tahminlerimiz deri, tütsü, laden otu ve paçuli biçiminde oldu. Saniyeler sonra kokusu bir tatlı ve metalik hale çevrildi. İçki teması ( şarap ) burnuma geldi. Kırmızı meyvelerin ( vişne- kiraz ) olabileceği öngörüsünü yaptım. Devamında çok tatlı olmayan koyu baharatlar ( karabiber- kimyon ) algıladım. Akışkanlık hızlı oldu ve tenime çabuk yerleşti. Gene paçuli- tütsü geldi. Paçuli merkezli odunsu notalar kapanışa doğru baskın olacaktır. Vetiver olabilir. Son kısımda tatlımsı ve yumuşak vanilya ve reçineli amber görünüyor. Tatlılık biraz yükselmiş.

Frederic Malle- Monsieur- reçine, deri, tütsü ve paçuli notalarını büyük ölçüde kirli ve hayvansal kullanmış. Vetiver köksü ve ferah verilmiş. Tatlılık genele yayılmamış. Ara nüans olarak kalmış. İçkimsi meyveler ve vanilya, sırası geldikçe parfümü biraz tatlandırıyor. 

Bu durumda, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Parfüm meraklılarının koleksiyonunda yer alabilir. Bu parfümü kendilerine saklayabilirler. Koku formu genel beğeniye hitap etmiyor. Yukarıdaki açıklamalarımız ışığında, her daim dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk havalar için uygundur. Dış mekânda kullanılabilir. Ama hiçbir sosyal ortama bu parfümle girilmemelidir.

Frederic Malle- Monsieur- yağlı ve çabuk terleyen tende, üç günü bulan müthiş yoğunlukta bir kalıcılık yapıyor. Tene yapışıyor ve kolay silinmiyor. Fark edilirliği de güçlüdür. Tene yerleştikten sonra bile atak ve saldırgan tarzını devam ettiriyor. Kıyafete sıkılması halinde leke bırakabilir. Notalar harman halinde verilmiş. İç içe geçen aromalar görülüyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Haziran 2021 Perşembe

Bond No. 9- B 9 EDP / 2015


























Bond No. 9- ABD kökenli parfüm markasıdır. Bu markanın bayan parfümlerinden- Bond No. 9- B 9 isimli kokuyu incelemek istiyoruz. Genelde bir tatlılık var. Bazen şekerli hissiyat veriyor. Ama bu durum rahatsız etmiyor. Tatlılık dengelenmiş. Çiçek, meyve, yumuşak baharat, misk ve odunsu notalar bu parfümü özetlemiş. Oryantal- baharatlı grupta yer alıyor. Ancak çiçeksi- meyveli katman, bence daha önemlidir. Safran, gardenya, amber ve misk aromaları verilmiş. Biz de buna eklemeler yapacağız.

Bond No. 9- B 9 parfümünü kısaca değerlendirelim...

Tatlı meyveler ve aromatik otlarla başlıyor. Canlı, enerjik ve ferah bir başlangıç yapmakta. Kuş üzümü, elma, mandalina hissediliyor. Adaçayı ve fesleğen araya karışmış. Tatlı meyveler yoğun, baskın ve biraz da metalik hissiyat vermektedir.

Yumuşak ve kremsi çiçekler & tatlımsı baharatlarla tene yavaş yavaş yerleşiyor. Tahminlerimiz yasemin, gül, kediotu, gardenya, safran ve kakule oldu. Orkide benzeri baharatlı ve tozlu çiçekler de burada önemlidir. Baharatları hafif biberli çizgiye taşır. Orta bölümde bir çiçek harmanı var... Yumuşak ve tatlı çiçekler biraz daha etkilidir.

Odunsu notalar ve vanilya merkezinde kapanış yapılır. Keskin vetiver ön plandadır. Tozlu sandal ağacı buna destek verir. Yumuşak misk ve vanilya ile sonlanır. Parfümün şekerlenmesi, daha ziyade vanilya ile ilgilidir. Rafine ve temiz bir harmanı var.

Bond No. 9- B 9- sade ve minimalist bir koku karakterine yönelmiştir. Sürprizi yok. Ama sıkıcı da değil. Güvenli ve konforlu bir kokusu var. Genel beğeniye uyacaktır. Günlük kullanıma izin verir. İstenirse tazelenebilir. Ama zaten güçlü ve yoğun aromalarıyla buna gerek kalmayacaktır. Her mevsime ve sosyal faaliyelere de uyum sağlar. İlk anda yoğun fark edlirliği var. Sonra sakinleşiyor ve tene oturuyor. Kendini, gün içinde sahibine hissetirmekte. Yağlı ve çabuk terleyen tene, gün boyu hafif esintiler yapmakta. Çiçek ve baharat harmanıyla tenimde kuruduğunu gözlemledim.

Koku- 5 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 Haziran 2021 Salı

Lacoste- Eau de Lacoste L. 12. 12. Jaune EDT / 2015




















Lacoste- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Lacoste- Eau de Lacoste L. 12. 12. Jaune isimli parfümü yorumlayacağım. Yumuşak, tatlı, ferah ve keskin kokuları var. Meyveler, baharatımsı notalar, aromatik otlar ve odunsu notalar bu parfümü biçimlendiriyor. Aromatik- meyveli grupta gösterilmekte.

Üst- greyfurt, pembe biber, tonik,

Orta- elma, kişniş,

Alt- selvi bitkisi, vetiver, amber.

Lacoste- Eau de Lacoste L. 12. 12. Jaune ( Sarı )- açılışta kısa süre ferah limon kolonyası tandansı veriyor. Sonrasında içkimsi meyve akorları ( armut, greyfurt ) başlangıca egemen oluyor. Bunu keskin ve tatlımsı baharatlar ( kakule, pembe biber ) takip etmekte. Sona gelindiğinde yumuşak amber, sucul- yeşil bitkiler harmanı ve hatta yeşil kokan ferah vetiver notalarını algılıyoruz. Genel anlamda yumuşak odunsu notalarla tenden ayrılıyor.



Lacoste- Eau de Lacoste L. 12. 12. Jaune- birbirine zincirle bağlanmış notalarla, hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Tene özgürce sıkılabilir. Uyumlu aromalar ve dengeli tatlılık görülür. Kalıcılık ve fark edilirlik kaliteli bir kolonya kadardır. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirlenir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz kokusudur.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html