31 Temmuz 2022 Pazar

Bottega Veneta- Knot Eau Absolue EDP / 2018























Bottega Veneta- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi bu markanın bayan kokularından, Bottega Veneta- Knot Eau Absolue isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, çiçeksi notalar, tütsü, deri ve odunsu notalar barındırmakta. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilmiş.

Üstte kediotu, neroli, ortada yasemin, lavanta, alt notalarda mür reçinesi ve opoponax aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapılacaktır.

Bottega Veneta- Eau Knot Absolue- şipre tarzına yakın ekşimsi turunçgillerle başlıyor. Bergamot, limon ve portakal olabilir. Devamında ferah yeşil lavanta ve gene yeşil- bitkisel karakterde turunçgilli çiçekler var. Portakal çiçeği ve limon- mine çiçeği tahminleri yaptım. Orta bölümde yanık tütsü, pudralı sandal ağacı ve yapay kirli deri aromaları baskınlaşıyor. Son bölümde tamamen sabunsu çiçeklerin ağırlığı var : Sabunsu yasemin ve kediotu algılanıyor. Bunlara biraz daha yoğun tozlu ve pudralı sümbülteber eşlik etmekte.



Bottega Veneta- Eau Knot Absolue isimli parfümün notaları şipremsi- yeşil turunçgiller- lavanta- çiçeksi notalar, hayvansal ve kirli aromalar ve sabunsu- kadınsı çiçekler olmak üzere üç değişik katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Akışkanlık gayet yavaştır. Çok sonraları hayvansal ve pudralı aromalarla tene yapışır. Aslında şipremsi- yeşil çiçekler, odunsu notalar ve deri çizgisinde bariz erkeksilik var. Sadece son bölüm kadınsı aromalardan oluşur. Başlangıç gayet ferah ve enerjiktir. Orta bölümde sıcaklık giderek artıyor. Bu nedenle tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Çok sıcakta kullanılmaz. Daha çok, sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülecektir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli bir kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği de hem sahibine, hem de dışarıya dönük olarak güçlü ve yoğundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Temmuz 2022 Cuma

Roja Dove- Enigma Aoud Parfum / 2018

 















Roja Dove- İngiliz niş parfüm şirketidir. Bugün Roja Dove- Enigma Aoud Parfum isimli parfümü incelemek istedim. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, vanilya, meyveler, misk ve ambergris içeriklidir. Sabunsu, pudralı, kremsi, tatlı, şekerli, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Oryantal- şipre kategorisinde gösterilebilir.

Üst- bergamot,

Orta- şeftali, gül, ylang ylang, sardunya, kediotu, yasemin, neroli,

Alt- vanilya, misk, sandal ağacı, agar ağacı ( öd ağacı ), iris, amber, paçuli.

Roja Dove- Enigma Aoud Parfum isimli parfüm, çiçeksi notalarla açılıyor ve orta katmana değin böyle iniyor : Önce banyo sabunları gibi kokan çiçekler var. Sümbül, mimoza, kediotu ve leylak olmalıdır. Devamında bu çiçeksi notalar pudralı tonlamalara çevriliyor. Yasemin, ylang ylang, gül ve sardunya sayılabilir. Artık orta bölüme gelen çiçeklerin, bu sefer kremsi vurgulara sahip olup gene kendisi gibi kremsi meyvelerle kaynaştığını göreceğiz. Osmanthus, neroli, portakal çiçeği, şeftali ve kayısı tahmin ediyorum. Son bölümde ise şekerli tatlılıkla birlikte yapaylık var : Odunsu notalar ( öd ağacı teması, paçuli ), vanilya, misk, ambergris ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) bu anlamda ele alınabilir.

Roja Dove- Enigma Aoud isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz kokusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Çiçeksi notalardan odunsu notalara kadar bütün koku gruplarının güçlü olması ve sabunsudan başlayıp yapaylığa kadar uzanan rayihalar hesaba katıldığında kalıcılık ve fark edilirliğin çok yükselip buna karşılık tene dengeli sıkılmasının gerekliliği şüphe götürmez. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Temmuz 2022 Çarşamba

Givenchy- Givenchy Gentleman Eau De Parfum / 2018


























Givenchy- Fransız moda şirketidir. Bugün Givenchy- Givenchy Gentleman Eau De Parfum isimli parfümü tanıtacağım. Sıcak, kremsi, tatlı, şekerli, yumuşak, tozlu ve yapay esintileri var. Baharatlar, vanilya, reçineler ve odunsu notalarla şekillenmiştir. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- karabiber, lavanta, bergamot,

Orta- iris kökü, tarçın, karanfil çeşnisi.

Alt- paçuli, vanilya, Tolu balzamı, benzoin. tonka fasülyesi.

Givenchy- Gİvenchy Gentleman Eau De Parfum isimli parfüm, baharat patlamasıyla açılmakta : Sıcak karabiber ve tatlı tarçın- karanfil gibi harman yapılmış. Bu baharatlar hemen kremsi tonlamalar yapacaktır. Gene kremsi vanilya bunlara destek veriyor. Sıcaklık giderek artıyor. Ancak ilginç biçimde baharatlar daha ferah ve aromatik hale geliyor. Vanilyalı reçineler, kapanışta tatlılığı yükseltip şekerli boyutlara vardırmaktadır. Tozlu paçuli, odunsu notaları temsilen parfümün genelinde farklı bir koku formatı olarak, parfümü sonlandırıyor.

Givenchy- Givenchy Gentleman Eau De Parfum isimli parfüm, yüksek kremsi ve tatlı koku karakteri dolaysıyla dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Buna karşın nota geçişleri başarılı verilmiş. Aromalar baharat çeşnisi hariç, katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Oldukça yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene yakın kalıyor ve reçinelerle yapışıyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Çabuk terleyen yağlı tende, baharatlı- vanilyalı koku biçimlenmesi ile gün boyu etkili bir kalıcılığı var. Fark edilirliği, tene yakın durmanın öncesinde, özellikle sahibine karşı güçlü ve yoğundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


25 Temmuz 2022 Pazartesi

Christian Dior- Dior Sauvage Eau De Parfum / 2018

 















Christian Dior- Fransız moda firmasıdır. Bugün Christian Dior- Dior Sauvage Eau De Parfum isimli parfümün incelemesini yapacağım. Turunçgiller, ambroksan, lavanta, baharatlar, meyveler ve vanilya içeriklidir. Tatlımsı, şekerli, yapay, sıcak, serin, yumuşak ve ferah esintileri var. Aromatik- fujer grubunda gösterilebilir.

Üst- bergamot,

Orta- sichuan biberi, lavanta, yıldız anason, muskat,

Alt- ambroksan, vanilya.

Christian Dior- Dior Sauvage Eau De Parfum isimli parfümün başlangıcını yapay tatlılıktaki ambroksan ve vanilya yapmaktadır. Bundan kesinlikle emin oluyoruz. Çünkü Christian Dior- Dior Sauvage Eau De Toilette isimli parfümün kapanışında, sözü geçen bu aromaları karakteristik kokusuyla algılamıştık. Bunu şekerli lavantalı baharatlar ( biber, pembe biber, muskat, anason ve / veya yıldız anason meyvesi ) takip etmektedir. Bu baharatlar, ilerleyen dakikalarda meyvemsi tonlamalar da veriyor. Yıldız anason meyvesi olabilir. Gene şekerli olabilen turunçgiller ( bergamot, limon, mandalina ) geri plandadır. Kapanışta bir defa daha ambroksan- vanilya ikilisini görüyoruz ki, verdiği yapay tatlılıkla baş ağrıtıyor.

Christian Dior- Dior Sauvage Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşmiş oluyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli bir kalıcılığı var. Tene dengeli dozaj verilmesi elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Neredeyse genele yayılan ve şekerli ve yapay tatlılıkla belirlenen ( ambroksan, vanilya ) koku ekseni nedeniyle / marifetiyle kalıcılık ve fark edilirlik değerleri artmasına rağmen, tene dengeli sıkılması gerekmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Temmuz 2022 Cumartesi

Viktor & Rolf- Flowerbomb- Nectar Eau De Parfum Intense / 2018

 















Viktor & Rolf- Hollanda merkezli moda markasıdır. Bugün Viktor & Rolf- Flowerbomb Nectar Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümü hakkında görüşlerimizi belirteceğiz. Ekşimsi, buruk, pudralı, tatlı, kremsi, şekerli, şuruplu, metalik, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, meyveler, aromatik otlar, çiçeksi notalar, tonka fasülyesi, amber, reçineler ve odunsu notalar barındırmakta. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilmekte.

Üst- barut, Çin tarçını, bergamot,

Orta- osmanthus, portakal çiçeği, yasemin,

Alt- vanilya, tonka fasülyesi, benzoin, paçuli. 

Viktor & Rolf- Flowerbomb Nectar Eau De Parfum Intense isimli parfümün açılışında ferah, metalik ve biraz da pudramsı kokular var. Ne olduğunu hemen çözemedim. Açıklanan notalarda barut yazıyor. Sonrasında parfümün aromaları daha anlaşılır hale geldi. Ekşimsi, buruk ve kremsi rayihalar algıladım. Bergamot, ahududu, portakal, Çin tarçını ve kişniş gibi turunçgiller, meyveler ve  yeşil kokan aromatik otlar hissettim. Orta katmanda pudralı & kremsi koku geçişleriyle yasemin, osmanthus, portakal çiçeği, mimoza ve zambak gibi çiçeksi notalar var. Son bölümde de toplamda şekerli tatlılık, şuruplu tonlamalar, kremsilik ve yapaylık barındıran tonka fasülyesi, amber, reçineler ( benzoin ) vanilya ve odunsu notalar ( paçuli ) yer almakta.

Viktor & Rolf- Flowerbomb Nectar Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesinin devamında, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansı gösteriyor. Tene dengeli sıkılması elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Nota geçişleri sorunsuz olmuş. Genele yayılmış şekerli ve hatta kapanışta iyice yapışkan duruma gelen tatlılık, gene kapanıştaki yapaylık ve kremsi & pudralı koku geçişleri fark edilirlik ve kalıcılığı yükseltirken, parfümün tene dengeli dozajlanmasını zorunlu kılıyor. Orta bölümdeki çiçeksi notalardan itibaren sıcaklık devreye girmekte. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile ece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Temmuz 2022 Perşembe

Gucci- Guilty Oud EDP / 2018

 















Gucci- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Gucci- Guilty Oud isimli parfümü yorumlayacağım. Çiçeksi notalar, meyveler, baharatlar, tütsü, amber, deri, odunsu notalar ve reçineler barındırmaktadır. Tatlı, şekerli, biraz ekşimsi, kuru, pudralı, sıcak, keskin, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- gül, böğürtlen, pembe biber,

Orta- paçuli, cypriol yağı,

Alt- agar ağacı ( öd ağacı ), deri, amber.

Gucci- Guilty Oud isimli parfüm, tatlı güllü- tatlı kırmızı meyveli ( böğürtlen, ahududu )- keskin tatlı pembe biberli açılış yapmaktadır. Biraz ekşimsi mersin meyvesi olabilir. Çiçeksi notalar, meyveler ve yumuşak baharatların yer aldığı başlangıç kısmı, aslında Modern- Arap parfümlerini andırıyor. Tene oturma döneminde gül notasının biraz daha pudralı yapıya evrildiğini göreceğiz. Devamında gene tatlı odunsu notalar ( paçuli ) ve tatlı reçineler ( aromatik sedir ağacı reçinesi ) geliyor. Bunu takip eden öd ağacı teması ve deri notası da tatlı ve kuru yapıdadır. Tatlı ve sıcak amber- tütsü kombinasyonuyla sona gelinmiştir. Deri, tütsü ve amber vurguları Doğulu / Asyalı özellikler taşıyor.

Gucci- Guilty Oud isimli parfümün, genele yayılmış ve şekerliliğe kayabilen tatlılık ve yapay odunsu notalar ( öd ağacı teması dahil ) nedeniyle tene dengeli dozaj verilmesi icap etmektedir. Üç- dört fıs yeter. Çünkü, yukarıda sözünü ettiğimiz bileşenler burun ve zihin algısını belli oranda zorlayabilecek biçimdedir. Ancak açılış bölümündeki ferah ve enerjik güllü- meyveli baharatları beğendim. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşiyor. Sonrasında özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende de iki gün boyunca güçlü kalıcılığı olacaktır. Bunda EDP formatında olmasının ve öd ağacı- deri- tütsü- amber çizgisinde ilerleyen daha baskın koku grubunun payı büyüktür. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Temmuz 2022 Salı

Zadig & Voltaire- Girls Can Do Anything EDP / 2018

























Zadig & Voltaire- Fransız moda markasıdır. Bu markanın baya kokularından, Zadig & Voltaire- Girls Can Do Anything isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, pudralı, sıcak, yapay ve bir miktar şekerli hissiyat vermekte. Meyveler, vanilya, çiçeksi notalar, amber, odunsu notalar ve hafif baharat esintileri yapacaktır. Oryantal- fujer grubunda gösterilmiş.

Girls Can Do Anything : Kızlar İçin Her Şeyi Yapabilecek biçiminde çevriliyor.

Üst- bergamot, armut, portakal çiçeği, mandalina,

Orta- tonka fasülyesi, sümbülteber,

Alt- eğreltiotu, vanilya, misk, ambroksan, karanfil, paçuli.

Zadig & Voltaire- Girls Can Do Anything- kremsi meyvelerle ( armut, portakal, mandalina ) başlıyor. Pudralı vanilya ve şekerli tonka fasülyesi hemen bunu takip ediyor. Orta bölümde pudralı yapı, sümbülteber ve yasemin tarzı çiçeksi notalarla olgunlaşmakta. Devamında ikisi de kremsi verilmiş vanilya ve paçuli sahne alacaktır. Aralarda tatlı karanfil nüansı var. Tatlı ve yapay amber kapanışı yapmaktadır.



Zadig & Voltaire- Girls Can Do Anything isimli parfümü, biz genelde pudralı ve kremsi katman olmak üzere ikiye ayırarak değerlendiriyoruz. Bu iki katman, dönüşümlü biçimde ten üzerinde egemenlik kuruyor. Tatlımsı katman ise, başta ve sonda yardımcı eleman konumunda olacaktır. Parfüm hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor ve yapışıyor. Ne var ki, aynı zamanda hem sahibine, hem dışarıya kaşı yoğun fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılık performansı iki gün boyunca etkilidir. Pudralı, kremsi ve şekerli katmanlardan dolayı tene dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde kullanılması uygundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Temmuz 2022 Pazar

Bvlgari- Splendida Magnolia Sensuel EDP / 2018


 

 














Bvlgari- İtalyan mücevher markasıdır. Bugün Bvlgari- Splendida Magnolia Sensuel isimli bayan parfümü hakkında konuşacağız. Turunçgiller, çiçeksi notalar, vanilya, odunsu notalar ve misk içeriklidir. Tatlı, kremsi, sabunsu, pudralı, tozlu, yumuşak, ferah ve sıcak esintiler sunuyor. Çiçeksi grupta gösterilmiş.

Üst- portakal çiçeği, mandalina,

Orta- manolya, portakal çiçeği, yasemin,

Alt- misk, vanilya, paçuli.

Bvlgari- Splendida Magnolia Sensuel isimli parfümi turunçgilli- çiçeksi ferah bir başlangıç yapıyor. Tatlı ve yeşil kokan mandalina ve neroli var. Bunu gene yeşil kokan ama bu defa tropik karakterli çiçeksi notalar takip etmekte. Portakal çiçeği, yasemin ve hibiskus ( nar çiçeği ) olmalıdır. Orta katmanı, manolya temalı çiçeksi notalar domine edecektir. Büyük ölçüde sabunsu, pudralı ve tozlu yapıdaki manolya ve sümbülteber önemlidir. Son bölümde toplamda kremsi vurgular yapılmış. Kremsi ve sütlü vanilya, misk ve paçuli merkezli odunsu notalar var.

Bvlgari- Splendida Magnolia Sensuel ( Şehvetli ) isimli parfümde çiçeksi notaların ağırlığını görüyoruz. Bunlar dengeli bir dönüşümle tatlı / yeşil- tropikal- sabunsu- pudralı tonlamalar yapıyor ve bu koku geçişleri burun ve zihin algısını rahatsız etmiyor. Ne var ki, gene de tene dengeli sıkılmasını önereceğiz. Üç- dört fıs yeter. Kapanıştaki kremsi- sütlü rayihalar da ferah olmayı başarmış. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla tene yerleşmekte. Yalnız tene yakın kalmıyor, aksine sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılığı var. Pudralı, tozlu, sabunsu ve kremsi tonlamalar kalıcılık ve fark edilirlikte etkilidir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfüm seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Temmuz 2022 Cuma

Tous- The Origin Oh! For Women Eau De Parfum / 2018

 














Tous- İspanyol mücevher markasıdır. Şimdi Tous- The Origin Oh! For Women Eau De Parfum ismli parfümü değerlendirmekteyiz. Tatlı, şekerli, kremsi, yapay, ferah ve yumuşak bir yapısı var. Meyveler, turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, amber, vanilya ve misk içeriklidir. Çiçeksi- meyveli grupta gösteriliyor. 

Üst-mandalina, kuş üzümü, pembe biber, limon, 

Orta- gül, iris,

Alt- ambroksan, tonka fasülyesi, misk, vanilya.

Tous- The Origin Oh! For Women Eau De Parfum- şekerli meyve sularını andıran bir açılış yapıyor. Meyveler ön plandadır. Turunçgiller buna destek verir. Kuş üzümü, ahududu, mandalina ve kan portakalı algılanıyor. Gene de ferah ve enerjik bir başlangıç sayılır. Yumuşak ve tatlımsı baharatlar ( pembe biber ) orta katmana geçişi sağlıyor. Devamında kremsi bir tatlılık barındıran çiçeksi notalar ( gül, iris ) var. Kapanışta yapay bir tatlılık içinde amber ( ambroksan )- vanilya- misk troykası yer almakta. 

Tous- The Origin Oh! For Women Eau De Parfum isimli parfüm, baştan sona tatlı, kremsi ve şekerli rayihalar yaymakta : Meyvemsi- çiçeksi- yapay amberimsi notalar buna örnek verilebilir. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Ne var ki, bir taraftan yumuşak ve ferah olmayı da başarıyor : Baharatlar ve bir nebze olsun çiçekler ve meyveler bu hissiyatı yansıtıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yapışma / yakın kalma eğilimi olduğunu düşünüyorum. Çünkü fark edilirlik dışarıya karşı pek etkili değil, daha ziyade tensel koku gibi duruyor. Yüksek tatlılık ve sonda iyice yapay hale gelen aromalara bakılırsa, kalıcılık performansı çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili oluyor. EDP konsantrasyonunda olması da kalıcılığa katkı yapıyor. Çok sıcak yaz günleri hariç- yılın diğer mevsimlerinde, öğleden sonra- akşam saatlerinde ve soğuk havalarda daha konforlu kullanım sunar. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Temmuz 2022 Çarşamba

Diesel- Only The Brave Street EDT / 2018




















Diesel- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Diesel- Only The Brave Street isimli parfüm hakkında konuşacağız. Meyveler, aromatik bitkiler, baharatlar, odunsu notalar, vanilya ve gurme notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, şekerli, keskin ve yumuşak tarzdadır. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- fesleğen, elma, bergamot, kekik,

Orta- meyan kökü, kakule, hedione melekülü,

Alt- sedir ağacı, vetiver, vanilya, amber ağacı, paçuli.

Diesel- Only The Brave Street isimli parfüm, meyvelerin ve aromatik otların senteziyle açılıyor : Tatlı elma, keskin fesleğen, içkimsi kokan bergamot ve kekik harmanlanmış. Sonra şekerli ve biraz yapay baharatlar vardır : Şekerlenmeye neden olduğunu düşündüğümüz meyankökü ve biber- kakule ikilisi algılanmakta. Son bölüm gayet detaylı ve zengin odunsu notalar, gurme aromalar ve vanilyadan oluşuyor : Kremsi vetiver ve vanilya, tatlı kakao ve tütsü bu anlamda sayılabilir.

Diesel- Only The Brave Street isimli parfümde orta katmandan itibaren tatlılık yükseliyor ve son bölümde şekerli noktaya varıyor. Ancak bu durum beni rahatsız etmedi. Günümüz parfümlerinde görülen sevimli bir tatlılık- şekerlilik olmuş. Tene özgürce sıkılabilir. Bunun haricinde nota geçişleri başarılıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Hızlı akışkanlıkla karakterini bulmakta. Fark edilirliği ilk anda yoğun ve kesindir. Sonra tensel koku formuna geçer. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bölümünde aromatik otlar, bergamot, baharatlar, kremsi aromalar ve kakao sayesinde kalıcı olabilmekte. Biraz dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Temmuz 2022 Pazartesi

Tiziana Terenzi- Caput Mundi Extrait de Parfum / 2018


























Tiziana Terenzi- İtalyan parfüm markasıdır. Bugünkü inceleme konumuz, Tiziana Terenzi- Caput Mundi isimli parfüm olacaktır. Çiçeksi notalar, ambergis, öd ağacı ve baharatlı nüanslar koku karakterini belirliyor. Tatlı, pudralı, sabunsu, kuru ve yapay aromaları var. Odunsu- çiçeksi grupta gösterilebilir. Paolo Terenzi tasarlamış.

Üst- gül, iris, vadi zambağı, capreuva ağacı / odunu,

Orta- Hindistan öd ağacı, sandal ağacı, paçuli, safran, iris,

Alt- ambergis, sedir ağacı, kaşmir ağacı, agar ağacı, Kamboçya öd ağacı.

Tiziana Terenzi- Caput Mundi- sabunsu tarzda çiçeklerle ( gül ve safran ) açılıyor. Pudralı ve baharatlı çiçeksi notalarla ( iris, zambak, yasemin ) devam ediyor. Kuru öd ağacı temalı odunsu notalar ve yapay verilmiş tatlı ambergris ile sona geliniyor. Bu haliyle klasik Arap parfümleri gibi kokuyor.

Tiziana Terenzi- Caput Mundi isimli parfüm, pudralı ve yapay vurgulardan dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca ideal sonbahar- kış, akşam vakti ve soğuk hava kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde kullanılır. Fark edilirliği hem sahibine hem de dışarıya karşı güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca etkili kalıcılık yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla karakterini yansıtır : Güllü- safranlı yapısal düzen- öd ağacı. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Son bölüm hariç, pek tatlılık barındırmaz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Temmuz 2022 Cumartesi

Memo- Tamarindo EDP / 2018


























Memo- Fransız parfüm ve kozmetik şirketidir. Şimdi Memo- Tamarindo isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, vanilya ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, tozlu ve ferah yapıdadır. Oryantal- baharatlı grubunda gösteriliyor.

Üst- bergamot, kakule, portakal, mandalina,

Orta- ananas, yasemin, hindistancevizi, şeftali, sümbülteber, ylang ylang,

Alt- benzoin, paçuli, vanilya.

Memo- Tamarindo- son bölüm hariç, tamamen kremsi tonlamalardan oluşan bir parfümdür : Kremsi kokan turunçgiller ve meyvelerin harmanıyla başlıyor. İlk anda turunçgiller baskındır. Mandalina ve portakal burada sözü edilmesi gereken aromalardır. Olgunlaşma evresinde şeftali ve ananas gibi meyveler belirginleşiyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Öncesinde dışarıya karşı yoğun bir fark edilirliği gözleniyor.

Memo- Tamarindo isimli parfümün orta katmanındaki çiçeksi notalar, parfümün genel gidişatı açısından önemlidir : Çünkü bu çiçekler vanilyalı- beyaz kremsi çiçek karakterindedir. Bu nedenle biz ylang ylang, frezya ve manolya gibi tahminler yapacağız. Kremsi vanilya ve tozlu odunsu notalar ( paçuli ) kapanışı yapmıştır. Elbette baştan sona değin sıcak, yumuşak ve ferah yapısal düzen içinde dengeli bir tatlılığa tesadüf edilir. Yani tene özgürce sıkılabilir. Ayrıca nota geçişleri uyumlu ve başarılıdır. Kuşkusuz bu yoğun vanilyalı kremsi çiçeksi notalar ve vanilya aroması, kalıcılığa da olumlu yansımıştır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca tatminkâr kalıcılık sağlamaktadır. Aromalar kremsi meyvelerin ve kremsi çiçeklerin kendi içinde harmanlanması ile sırasıyla tene yerleşiyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Temmuz 2022 Perşembe

Memo- Moroccan Leather EDP / 2018


























Memo- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Memo- Moroccan Leather ( Fas Derisi ) isimli parfümü konuşacağız. Koyu, tozlu, ferah, yumuşak ve sıcak yapıdadır. Deri teması, odunsu notalar, aromatik otlar ve baharatlar barındırmakta. Deri grubunda gösteriliyor.

Notaları iris, vetiver, deri, mandalina, zencefil, selvi bitkisi, ylang ylang, iris, portakal çiçeği, karabiber, vetiver, ambroksan, kasnı otu sakızı, deri, sığla yağı, tonka fasülyesi, misk olarak açıklanmış.

Memo- Moroccan Leather isimli parfümün açılışında koyu, tozlu ama yumuşak deri notası var. Deri notası ana tema olduğu için, parfümü bundan sonra her katmanda domine edecektir. Yumuşak biberli baharatlar ( zencefil- kakule ) orta bölümde yer almıştır. Bunu ferah yeşil kokan- tatlımsı aromatik otlar ( kişniş, yeşil çay ) destekliyor. Yumuşak ve hafifçe tozlu odunsu notalar ( sedir ağacı, vetiver ) kapanışı yapıyor.

Memo- Moroccan Leather- Kuzey Afrika ülkesi olan Fas' ın kültürü, sanatı, mimarîsi, geçim kaynakları, iklimi ve yemek kültüründen esinlenmiş : Fas' ın antik kentlerinin dar ve küçük sokakları, beyaz badanalı ve mavi renkte kapı ve pencereleri olan olan yöresel evleri, bu evlerin yuvarlak kemer ve tonozlu arabesk kapıları, palmiye ve portakal ağaçları, misk kokulu rüzgarları, deniz manzarası, deri işleme sanatları ve mutfak kültüründe kullanılan baharatları gibi Osmanlı ve Arap imparatorluk mirasını yansıtan özelliklerine değinilmiş.

Memo- Moroccan Leather isimli parfüm günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve dengeli sıkıldığı takdirde ( dört- beş fıs ) her mevsime uyar. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Dengeli tatlımsılık ve tozlulukla birlikte uyumlu notalar vardır. Çabuk terleyen yağlı tende, deri teması sayesinde gün boyunca tatminkâr kalıcılık yapar. Elbette kalıcılık performansında Eau De Parfum konsntrasyonunda olmasının etkisi de değerlendirilmelidir. İstenirse gün içinde tazelenebilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Temmuz 2022 Salı

Memo- Marfa Spices EDP / 2018

 















Memo- Fransız parfüm ve kozmetik şirketidir. Bugün Memo- Marfa Spices isimli parfümü konu seçtim. Tatlı, şekerli, şuruplu, kremsi, pudralı, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Meyveler, baharatlar, çiçeksi notalar, misk, odunsu notalar ve aromatik otlar barındırıyor. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Kakule, sedir ağacı, sümbülteber, portakal çiçeği, sandal ağacı, sabır otu ve beyaz misk gibi notalara yer verilmiş. Buna ilaveler yapacağım. 

Memo- Marfa Spices isimli parfümün açılışında tatlı, şekerli ve şuruplu meyvelerin olduğunu düşünmekteyim. Aslan meyvesi, çarkıfelek meyvesi, kuş üzümü, ahududu ve böğürtlen olabilir. Sonrasında tatlı kakule gibi baharatlı dokunuşlara var. Ama genel koku gidişatında pek etkili değil. Orta katmanda kremsi & pudralı çiçeksi notalar egemen olacaktır. Portakal çiçeği, sümbülteber, manolya, yasemin, papatya ve osmanthus olarak tahmin ediyorum. Pudralı misk bunlara katılıyor. Son bölümde ise tatlı ve pudralı tonlamaları birarada kullanan odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve yeşil ve ferah kokan aromatik otlar ( çimensi sabır otu ) var. 

Memo- Marfa Spices isimli parfümün pek baharatlı olduğunu söyleyemeyiz. Daha çok, çiçeksi notaların baskın olduğu bayan parfümlerine benziyor. Meyveler ve odunsu notalar da, bu çiçeklere yardımcıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli dozaj vermelisiniz. Üç- dört fıs yeter. Parfümün geneli sıcak, şekerli, pudralı ve kremsi aromalardan oluştuğu ve özellikle şekerli ve pudralı kısımlarda her an bir yapaylık / sentetiklik olduğu ve / veya hissedileceği için kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselirken, bu durum tene dengeli sıkılmasını gerek şart yapmıştır. Aksi takdirde baş ağrısına neden olabilir. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Temmuz 2022 Pazar

Chanel- Coco Mademoiselle Eau De Parfum Intense / 2018

 















Chanel- Fransız moda firmasıdır. Bugün Chanel- Coco Mademoiselle Eau De Parfum Intense isimli parfümü yorumlayacağız. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar, vanilya ve misk içeriklerine sahiptir. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, ferah, sıcak ve ferah aromaları var. Ambersi- odunsu grupta gösteriliyor. Fakat çiçeksi- vanilyalı grupta gösterilmesi daha uygun olur.

Üst- portakal, bergamot, limon, 

Orta- gül, meyveli notalar, yasemin,

Alt- paçuli, tonka fasülyesi, vanilya, laden otu, beyaz misk.

Chanel- Coco Mademoiselle Eau De Parfum Intense isimli parfümün başlangıcı, portakal ve limon tarzında ferah ve gayet tatlılık barındıran turunçgillerden oluşuyor. Buna tatlı ve şekerli meyveler destek vermiş. Aslan meyvesi ve ahududu olabilir. Orta bölümden kapanışa kadar tamamen kremsi aromalar göreceğiz. Bunlar çiçeksi notalar ( gül, yasemin ), odunsu notalar ( paçuli ) ve vanilya- misk ikilisidir.

Chanel- Coco Mademoiselle Eau De Parfum Intense- baştan sona tatlılık, yüksek kremsilik ve sıcaklık veriyor. Ne var ki, bu özellikler rahatsız edici değil. Büyük oranda ferah ve yumuşak yapısal düzen var. Ayrıca nota geçişleri başarılıdır. Tene özgürce sıkılabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Ama sıkıştan iki saat sonra dışarıya fark edilirlik yapması söz konusudur. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr biçimde kalıcı olmasının nedeni, yüksek kremsilik ve tatlılıktan kaynaklanıyor. Sabahleyin dozajını biraz ayarlamak gerekecektir. Bunun dışında günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Temmuz 2022 Cuma

Chanel- Bleu De Chanel Parfum / 2018



























Chanel- Fransız moda şirketidir. Bugün Chanel- Bleu De Chanel Parfum isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, odunsu notalar, aromatik bitkiler, tütsü, çiçeksi notalar ve amber aromalarıyla biçimleniyor. Tatlımsı, kremsi, ferah, yumuşak ve enerjik yapıdadır. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- limon rendesi, bergamot, nane, artemisia ( yavşan otu ),

Orta- lavanta, sardunya, yeşil notalar, ananas,

Alt- sedir ağacı, sandal ağacı, Iso E Super, tonka fasülyesi, amber ağacı.

Chanel- Bleu De Chanel Parfum isimli parfümün yeşil- bitkisel koku karakteri çok önemlidir ve parfümün gidişatında baskın çıkmaktadır. Bu bağlamda açılış faslı ve orta bölümde yeşil aromalara rastlayacağız. Sırasıyla bergamot- limon karışımı, aromatik otlar ( mentollü nane ve kişniş ), tatlı lavanta ve erkeksi çiçeksi notalar ( sardunya, neroli ) tamamen yeşil ve ferah kokmaktadır. Parfümün ikinci bölümü de odunsu- ambersi notalardan oluşmaktadır ve kapanışa değin sürmektedir. Kremsi sedir ağacı, tatlı sandal ağacı- amber ikilisi, sıcak tütsüler ve isli vetiver buna örnek verilebilir.

Chanel- Bleu De Chanel Parfum isimli parfüm, böylece iki temel koku katmanından meydana gelmiştir : Yeşil notalar ve odunsu- ambersi notalar. Bu katmanlar kendi içinde harmanlanıp, sırayla tene yerleşiyor. Yavaş akışkanlıkla da iki saat sonra tene yakın kalıyor. Fark edilirlik daha ziyade dışarıya karşı etkilidir. Kendini sahibine pek hissettirmez. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılık yapar. Yeşil ve ferah aromaların baskınlığı sayesinde günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Dengeli tatlılık ve genelde uyumlu aromalar bulunmaktadır. Yalnız son bölümde amber ve isli vetiverde kontrollü bir yapaylık varsa da, rahatsız etmiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html