31 Aralık 2023 Pazar

Carolina Herrera- Bad Boy Cobalt Eau De Parfum Electrique / 2022

 















Carolina Herrera- ABD moda şirketidir. Bugün Carolina Herrera- Bad Boy Cobalt Eau De Parfum Electrique isimli parfümü inceleme konusu olarak belirledim. Lavanta, baharatlar, meyveler, odunsu notalar ve çiçeksi notalarla biçimleniyor. Tatlı, ferah, ekşimsi, yumuşak, mayhoş, sıcak, küflü, serin ve yapay esintileri var. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- lavanta, pembe biber,

Orta- erik, sardunya,

Alt- vetiver, yer mantarı, sedir ağacı, meşe odunu / ağacı.

Carolina Herrera- Bad Boy Cobalt Eau De Parfum Electrique isimli parfüm, yeşil ve ferah koku formuyla açılıyor. Lavanta kesin olarak algılanıyor. Ekşimsi ve mayhoş erik- mersin meyvesi olduğunu tahmin ettiğimiz meyveler buna eşlik ediyor. Devamında sardunya ve siklamen gibi erkeksi tarzda yeşil çiçeksi notalar da hissedilmekte. Orta bölümdeki yumuşak, aromatik ve tatlımsı baharatlar pembe biber kaynaklıdır. Yanında kakule de olabilir. Küflü ve biraz yapay biçimde meşe odunu / ağacı ve vetiver gibi odunsu notalar kapanışı yapmıştır.

Carolina Herrera- Bad Boy Cobalt Eau De Parfum Electrique isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, büyük oranda dışarıya karşı etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık yapmakta. EDP formatında olması, kalıcılık ve fark edilirliği yükseltmiş görünüyor. Nota geçişlerinin başarılı olması, aromatik ve ferah yapısı ve son bölümdeki rahatsız etmeyen yapaylığı sayesinde tene özgürce sıkılabilir, günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Yeşil koku grubu ve çiçeksi notalara kadar serin, baharatlar ve odunsu notalar bölümünde de sıcak rayihaları var. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Aralık 2023 Cuma

Carolina Herrera- 212 Heroes Forever Young For Women EDP / 2022

 















Carolina Herrera- ABD moda firmasıdır. Şimdi Carolina Herrera- 212 Heroes Forever Young For Women isimli parfümü incelemek istiyorum. Meyveler, çiçeksi notalar, turunçgiller, misk ve odunsu notalar barındırmakta. Tatlı, şekerli, sabunsu, pudralı, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Çiçeksi- meyveli grupta gösteriliyor.

Üstte ahududu, mandalina, ortada yasemin, portakal çiçeği ve alt notalarda sedir ağacı ve sandal ağacı aromalarına yer verilmiş.

Carolina Herrera- 212 Heroes Forever Young For Women isimli parfümün açılışında biraz şekerliliğe kaçan tatlı meyveler ve turunçgiller var. Meyveler baskındır. Ahududu, çilek, mandalina ve portakal olmalıdır. Sabunsu & pudralı tonlamalarla çiçeksi notalar orta bölümü dolduruyor. Portakal çiçeği, yasemin, sümbül ve mimoza sayılabilir. Sabunsu tarzdaki odunsu notalar ve misk aromalarıyla kapanışa varmaktayız. Sandal ağacı, misk ve sedir ağacı sıralamasıyla notaları algılıyoruz.

Carolina Herrera- 212 Heroes Forever Young For Women isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşmiş olacaktır. Bunu takiben, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ediyorum. Üç- dört fıs yeter. Baştaki şekerli tatlılık, ortalardan itibaren görülen şipre tarzında pudralı & sabunsu rayihalar ve gene orta bölüm ve kapanışa sirayet eden yapaylık dolaysıyla kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak parfümün tene dengeli sıkılması elzem olmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Aralık 2023 Çarşamba

Carolina Herrera- Very Good Girl Glam EDP / 2022

 















Carolina Herrera- ABD merkezli moda markasıdır. Bugün Carolina Herrera- Very Good Girl Glam isimli bayan parfüm hakkında konuşacağız. Tatlı, şekerli, şuruplu, yapay, yumuşak, ferah ve sıcak yapıdadır. Meyveler, çiçeksi notalar, gurme notalar, vanilya ve misk içeriklidir. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilebilir.

Üstte vişne, acı badem, ortada gül, zambak ve alt notalarda vanilya ve vetiver aromalarına yer verilmiş.

Carolina Herrera- Very Good Girl Glam isimli parfümün başlangıcında bulunan tatlı, şekerli ve şuruplu meyveleri vişne, kiraz, ahududu ve kızılcık olarak sayabiliriz. Bunlara tatlı gurme notalar ( badem ) katılacaktır. Orta bölümdeki çiçeksi notalar tatlı ve kremsi gül, zambak, frezya ve gardenyadan oluşuyor. Gül baskındır. Yapay tatlılıktaki vanilya ve misk aromalarıyla sona gelinmektedir.

Carolina- Herrera- Very Good Girl Glam isimli parfümde bademli vişne / kiraz- gül- vanilya eksenli bir koku gidişatı görülüyor. Genele yayılan sıcaklık, ferahlık ve yüksek tatlılık dikkat çekiyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Aslında EDP konsantrasyonunda olması vesilesiyle, çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılığı vardır. Geneldeki yüksek şekerli tatlılık ve sondaki yapaylık nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Aralık 2023 Pazartesi

Gucci- Flora Gorgeous Jasmine EDP / 2022

 















Gucci- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Gucci- Flora Gorgeous Jasmine isimli bayan parfümünü incelemek istiyoruz. Buruk, ekşimsi, tozlu, sıcak, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, misk ve amber aromaları barındırıyor. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- mandalina, bergamot, karabiber,

Orta- yasemin, Arap yasemini, manolya, gül,

Alt- benzoin, sandal ağacı, paçuli.

Gucci- Flora Gorgeous Jasmine isimli parfümün açılışı şipre tarzında olmuş : Buruk, ekşimsi ve ferah turunçgiller var. Bergamot, mandalina ve limon olabilir. Bir geçiş nüansı olarak tozlu ve biberli baharatlarla karşılaşıyoruz. Karabiber ve pembe biber olarak tahmin etmek mümkündür. Orta katmanda bulunan beyaz çiçeksi notalar buruk yasemin, manolya, osmanthus ve gülden oluşuyor. Son bölümde ise tamamen yapay koku grupları var : Odunsu notaları sandal ağacı ve paçuli temsil ediyor. Misk ve amber ardından geliyor. 

Gucci- Flora Gorgeous Jasmine ( Muhteşem Yasemin ) isimli parfümde, aslında çok değişmeyen, düz çizgide giden, sade ve basit bir koku karakteri mevcuttur. Şöyle ki, parfümün genelini buruk ve ekşimsi rayihalar domine etmektedir. Çiçeksi yönü ağır basıyor. Kapanış bölümü tamamen düz yapay aromalardan meydana geliyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığa sahiptir. Tene dengeli sıkılması tavsiye edeceğiz. Dört- beş fıs yeter. Buruk, ekşimsi ve tozlu yapısal düzenin marifetiyle ( ve çiçeksi- odunsu yönü ağır basmak suretiyle ) kalıcılık ve fark edilirlik performansı artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İlginç bir şekilde, son bölümü domine eden yapaylık hiç rahatsız etmiyor. Hatta turunçgilli- çiçeksi aromalar yeni yıkanmış çarşaflar, temiz ve serin hava ve temizlik hissi verdiği için zihin ve burun algısı üzerinde rahatlatıcı bile oluyor. Sonbahar- ilk bahar arası geçiş dönemine, soğuk havalara ve öğleden sonra- akşam saatlerine yöneliktir. Dış mekân davet ve kokteyllerinde sizi memnun edecektir. İç mekânda ( ev, ofis ) kullanılacaksa, dozaj ayarı yapılmalıdır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Aralık 2023 Cumartesi

Gucci- Guilty Intense Eau De Parfum Pour Femme / 2022

 















Gucci- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Gucci- Guilty Intense Eau De Parfum Pour Femme isimli parfümün yorumunu yapacağım. Aslında baştan sona kremsi, tatlı, ekşimsi, pudralı, yapay, sıcak ve yumuşak esintileri var. Sonradan da şekerli rayihalar hissediliyor. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar, vanilya ve amber içeriklerine sahiptir. Çiçeksi- şipre kategorisinde gösterilebilir.

Üst- menekşe, mandora ( mandalina- portakal arası bir meyve ), aslan meyvesi, 

Orta- erik, sümbülteber, ylang ylang, 

Alt- paçuli, vanilya, vetiver.

Gucci- Guilty Intense Eau De Parfum Pour Femme isimli parfümün başlangıcında tematik menekşe vurgulu çiçeksi notalar, turunçgiller ( mandalina, portakal ya da mandora ) ve meyveler ( aslan meyvesi, erik ) görmekteyiz. Menekşe burada yoğun pudralı tonlardadır. Turunçgiller ve meyveler ( aslan meyvesi ) biraz daha kremsidir. Erik ekşimsi- pudramsı vurgular yapar. Aslan meyvesi de, parfüm tene oturunca şekerleniyor. Daha sonra gelen çiçeksi notalar ( sümbülteber, ylang ylang, manolya, yasemin ), benim tenimde kremsi & pudralı koku değişimlerine sahne oldu. Odunsu notalar, vanilya ve amber notalarıyla parfüm tenden ayrılıyor. Kremsi paçuli, pudralı vanilya- amber ve tekrar kremsi vetiver biçiminde bir sıralama olduğu anlaşılıyor.

Gucci- Guilty Intense Eau De Parfum Pour Femme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Gerçekte, uzun süre pudralı menekşe ve kremsi meyveler / turunçgiller ekseninde karar kılıyor. Tene oturma işlemi tamamlanınca, sahibine ve dışarıya karşı çok saldırgan ve yoğun bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı vardır. Tene dengeli dozaj verilmesi tavsiye edilir. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan pudralı, kremsi, tatlı / şekerli ve ekşimsi rayihaların yüksek sıcaklıkla birleşmesi ve odunsu notalar ve amber çizgisindeki bariz yapaylık sonucu fark edilirlik ve kalıcılık yükseliyor, baş ağrısı yapma potansiyeli taşıyor ve tene dengeli sıkılması gerekiyor. Bu parfümün ilginç bir özelliği, neredeyse bütün aromalarının ( meyvelerden ambere kadar ) aynı anda kremsi- pudralı- ekşimsi- sıcak kokabilmesidir. Böylece yekpare ( tek parça ) koku karakteri yansıttığı söylenebilir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Aralık 2023 Perşembe

Salvatore Ferragamo- Bright Leather EDP / 2022

 















Salvatore Ferragamo- İtalyan ayakkabı tasarım firmasıdır. Şimdi Salvatore Ferragamo- Bright Leather isimli parfümü değerlendirmek üzereyiz. Turunçgiller, aromatik otlar, deri, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlımsı, kuru, sabunsu, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintiler sunuyor. Deri grubunda gösterilmiş.

Üst- bergamot, mandalina, greyfurt,

Orta- beyaz deri, fesleğen, biberiye,

Alt- sedir ağacı, misk, paçuli.

Salvatore Ferragamo- Bright Leather isimli parfümün açılışını yeşil ve ferah kokmakta olan limon, bergamot, ve mandalina gibi turunçgiller yapacaktır. Bu turunçgiller aynı zamanda tatlımsıdır. Kuru ve sabunsu fesleğen, biberiye ve kişniş olduğu tahmin edilen aromatik otlar bundan sonra gelir. Ancak, tene oturma evresinde, aromatik otlarda bariz bir yapaylık ve sentetiklik hissediliyor. Buna yumuşak deri notası katılır. Kuru tonlamalar yapan misk ve odunsu notalar ( paçuli, sedir ağacı ) kapanışı gerçekleştiriyor.

Salvatore Ferragamo- Bright Leather ( Parlak Deri ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı  akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılığı mevcuttur. Gene de gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Sabunsu ve yapay aromatik otlar biraz rahatsız edebileceğinden, tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevsime uyar. 

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Aralık 2023 Salı

Tous- Tous Man Chill EDT / 2022

 















Tous- İspanyol mücevherat markasıdır. Bugün Tous- Tous Man Chill isimli parfüm incelenmeye çalışılacaktır. Turunçgiller, lavanta, çiçeksi notalar, aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar ve misk içeriklidir. Tatlı, serin, sıcak, yumuşak, ferah, keskin, sucul ve yapay esintiler sunuyor. Aromatik- meyveli grupta gösteriliyor.

Üst- misket limonu, kakule, karabiber,

Orta- lavanta, biberiye, muskat,

Alt- paçuli, vetiver, kuru odun / ağaç, amber.

Tous- Tous Man Chill isimli parfümün açılışında tatlımsı- yeşil ve ferah kokan aromalar bulunmaktadır ve aslına bakılırsa parfümün genelini bu yeşil- bitkisel koku biçimleri domine etmektedir. Turunçgiller ( misket limonu, bergamot, mandalina ), lavanta, erkeksi çiçeksi notalar ( neroli, leylak, limon mine çiçeği ) ve aromatik otlar ( ardıç meyveleri, kasnı otu sakızı, biberiye ) başlangıçtan orta katmanın sonuna kadar koku gidişatına hakimdir. Burada özellikle yeşil çiçekler ve aromatik otlar ekseninde bir miktar sucul hissiyat da mevcuttur. Aynı zamanda, bu çamsı / çam benzeri aromatik otlar, tene oturma devresinde daha keskin biçimler alıyor. Orta bölümde aromatik tatlılıktaki baharatları ( kakule, pembe biber, karabiber ) göreceğiz. Açılıştaki yeşil notalar serinken, baharatlarla birlikte sıcak vurgulara geçiliyor. Kapanışta odunsu notalar ve misk yer almıştır. Yapay sedir ağacı, baş ağrısı yapmaya müsaittir. Vetiver biraz daha yeşil / sucul ve ferahtır. Misk notası da sucul ve seyreltilmiş yapıdadır.

Tous- Tous Man Chill isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazelemeyle kalıcılığı ve fark edilirliği arttırılabilir. Yapay sedir ağacından dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz sezonuna uyacaktır. Ferah yeşil- aromatik bir kolonya gibi düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Aralık 2023 Pazar

Hugo Boss- Alive Eau De Parfum Intense / 2022

 















Hugo Boss- Alman moda şirketidir. Şimdi Hugo Boss- Alive Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümünü değerlendirmeye çalışacağım. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya, amber, odunsu notalar ve reçineler barındırıyor. Tatlı, şekerli, kremsi, pudramsı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveli- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üstte ahududu, ortada vetiver ve alt notalarda benzoin aromaları açıklanmış. Biz buna eklemeler yapacağız.

Hugo Boss- Alive Eau De Parfum Intense isimli parfümün açılışının şekerli tatlılık veren kırmızı orman meyveleriyle yapıldığını düşünüyoruz. Ahududu, çilek, kuş üzümü ve böğürtlen olmalıdır. Daha sonra büyük ölçüde kremsi kokan çiçeksi notalar geliyor. Fakat bu çiçeksi notaların son fazı pudramsı olacaktır. Yasemin, manolya, frezya, iris ve zambak tahmin ediliyor. Son bölümde gene kremsi rayihalar var. Vanilya, amber, sandal ağacı merkezli odunsu notalar ve yapışkan bir tatlılık barındıran reçineler ( benzoin ) bu anlamda ele alınabilir. 

Hugo Boss- Alive Eau De Parfum Intense isimli parfümde genele yayılmış bir sıcaklık, şekerli tatlılık ve kremsi tonlamalar var. Başlangıçtaki meyveler belli bir ölçüde ferah ve enerjiktir. Yalnız kapanış bölümünde, iyice yükselen ve yapışkan hale gelen tatlılık ( benzoin reçinesi ) baş ağrıtıyor. Buna rağmen nota geçişleri başarılıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bunu takiben, sahibine ve dışarıya karşı boğucu bir fark edilirliği olmaktadır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli sıkılması tavsiye edilir. Üç- dört fıs yeter. Şekerli tatlılık, kremsi vurgular ve özellikle sondaki yapışkan tatlılık gibi doneler hesaba katıldığında, fark edilirlik ve kalıcılık yükseliyor fakat tene dengeli sıkılması da gerekiyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Aralık 2023 Çarşamba

Clive Christian- XXI Art Deco Amberwood EDP / 2022

 















Clive Christian- İngiliz niş parfüm şirketidir. Bugünkü konumuz, Clive Christian- XXI Art Deco Amberwood isimli parfüm olacaktır. Markanın Soylu Koleksiyonu eserlerindendir. Tatlımsı, kuru, hafifçe tozlu, pudralı, yapay, yumuşak, sıcak ve ferah yapıdadır. Aromatik otlar, baharatlar, tütün, odunsu notalar, deri, çiçeksi notalar, amber, vanilya, misk, tonka fasülyesi ve reçineler bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- melek otu, adaçayı, bergamot, pembe biber,

Orta- odunsu notalar, tütün, helvetolide molekülü ( misk koku ailesi : Misk, ambrette, armut. Meyvemsi odunsu, çiçeksi notalar ), paçuli,

Alt- adaçayı, tonka fasülyesi, vanilya, misk, kaşmir ahşabı, iris, cypriol yağı, ambroksan, laden otu, agar ağacı ( öd ağacı ). 

Clive Christian- XXI Art Deco Amberwood isimli parfümün açılışında yeşil ve ferah kokan aromatik otlarla birlikte tatlımsı baharatlar bulunuyor. Melek otu, adaçayı, ölmezotu, pembe biber ve muskat yer alıyor. Sonrasında kuru ve hafifçe tozlu rayihalar gelmektedir. Tütün, odunsu notalar ( paçuli, sedir ağacı ), deri ve öd ağacı temalı odunsu notalar bu anlamdadır. Bunu pudralı çiçeksi notalar ( iris, yasemin ) takip edecektir. Son bölümde hepsi de gayet tatlı olan amber, vanilya, misk ve tonka fasülyesi vurguları vardır. Bunlara yeşil ve ferah yapıdaki reçineler ( cypriol yağı ) katılıyor. 

Clive Christian- XXI Art Deco Amberwood isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşiyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği mevcuttur. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün süreyle kuvvetli kalıcılık yapıyor. Tene dengeli dozaj verilmesi elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Aksi takdirde bazı kişilerde baş ağrısı yapabilir. Genele yayılan sıcaklık ve son bölümdeki yapaylıkla ( pudralı çiçekler ve amber- tonka fasülyesi çizgisi ) birlikte odunsu- baharatlı yapısal düzen kalıcılık ve fark edilirliği fevkalade arttırmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Aromatik otlar, reçineler ve baharatların ferahlığı psikolojik açıdan rahatlatıcı olduğu için beğeniliyor. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


11 Aralık 2023 Pazartesi

Givenchy- Gentleman Eau De Parfum Reserve Privêe / 2022

 















Givenchy- Fransız moda markasıdır. Bugün Givenchy- Gentleman Eau De Parfum Reserve Privêe isimli parfümü tanıtıyoruz. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, köpüklü, sıcak, yağlı, yumuşak, ferah ve yapay esintiler yapmaktadır. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, deri, gurme notalar, içkimsi notalar, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Oryantal- vanilyalı grupta gösterilmiş.

Üstte bergamot, ortada iris, kestane ve alt notalarda viski, odunsu notalar ve amber aromaları açıklanmış.

Givenchy- Gentleman- Eau De Parfum Reserve Privêe isimli parfümün başlangıcında kremsi tonlamalar yapan turunçgiller ( bergamot, limon ), çiçeksi notalar ( baskın iris, menekşe ) ve baharatlar ( kakule ) vardır. Orta katmanda çiçeksi notaların ağırlığı hissedilir. Kremsi & pudralı koku karışımları içinde yumuşak iris ve yasemin algıladım. Pudralı verilmiş deri- kakao ikilisi bunu takip etmektedir. Sonlara doğru, bu kakao notası iyice yağlı hale gelip şekerli bir tatlılıkta karar kılacaktır. Kapanışta viskili- tatlı / köpüklü amber ve kremsi odunsu notalar ( vetiver ) yer alıyor.


Givenchy- Gentleman Eau De Parfum Reserve Privêe isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Orta katmandan itibaren koku karakterine egemen olan kremsi, pudralı ve şekerli aromalar ve özellikle gurme notalardaki bariz yapaylık nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselmiş, ancak tene dengeli sıkılması zorunlu hale gelmiştir. Ayrıca sıcaklık genel yayılmıştır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


9 Aralık 2023 Cumartesi

Penhaligon's- Sports Car Club EDP / 2022

 















Penhaligon's- İngiliz parfüm, kolonya ve kozmetik şirketidir. Şimdi Penhaligon's- Sports Car Club isimli parfümü değerlendirmeye sıra geldi. Tatlı, metalik, keskin, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintileri var. Odunsu notalar, reçineler, aromatik otlar, baharatlar, ambroksan ve amber içeriklidir. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş. Aromatik- yeşil bir yönü de var.

Üstte çam ağacı, pembe biber, ortada selvi bitkisi, okaliptüs ve alt notalarda ambroksan, paçuli ve misk aromalarına yer verilmiş.

Penhaligon's- Sports Car Club isimli parfümün açılışında keskin ve yeşil kokan odunsu notalar ve reçineler bulunuyor. Çam ağacı / kozalağı ve çam sakızı reçinesi net olarak hissediliyor. Bunu bir dizi yeşil ve ferah kokan aromatik otlar takip edecektir. Okaliptüs, nane, selvi bitkisi ve biberiye algıladım Aralarda pembe biber gibi, gene yeşil koku formundan nasibini almış baharatımsı nüanslar var. Sonlara doğru tatlı ambroksan ve metalik paçuli tarzında odunsu notalarla karşılaştım. İki saat sonra tamamen tene oturan parfümde, bu kez hepsi de tatlı kokan ve sıcaklığı yükselten reçineli amber / ambroksan ve odunsu notalar ( sandal ağacı ve paçuli ) hissediliyor.

Penhaligon's- Sports Car Club ( Spor Araba Kulübü ) isimli parfümde, yeşil koku grubunu meydana getiren aromalar ( çam ağacı- pembe biber arası ) harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanır. Odunsu- amber içerikli aromalar da nispeten katman halindedir ve sırasıyla görevi yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Bütün koku gruplarının ( özellikle yeşil koku grubu ) sert ve güçlü olması, çam ağacı- çam sakızı gibi notaların keskinliği ve belli ölçüde yapaylık barındıran ambroksan ve paçuli gibi aromalar düşünüldüğünde, elbette kalıcılık ve fark edilirlik artacak ve bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirecektir. Aslında bu haliyle günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Genel beğeniye de yöneliktir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Aralık 2023 Perşembe

Burberry- Hero Eau De Parfum / 2022

 















Burberry- İngiliz moda markasıdır. Bugünkü konumuz, Burberry- Hero Eau De Parfum isimli parfüm olacaktır. Odunsu notalar, baharatlar, tütsü, reçineler, amber ve çam esintileri barındırıyor. Tatlı, şekerli, tozlu, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintiler sunmaktadır. Odunsu- baharatlı kategorisinde gösteriliyor.

Üst- çam iğneleri, buhur,

Orta- benzoin, tütsü,

Alt- Atlas sedir ağacı, Himalaya sedir ağacı, Virjinya sedir ağacı.

Burberry- Hero Eau De Parfum isimli parfümün, tozlu ve biberli baharatlar ( karabiber, kimyon ) ve tütsüyle başladığına kanaât getirdim. Devamında yeşil ve ferah yapıdaki çam iğneleri, gene tütsüyle desteklenmiş. Sonlara doğru, önce yapay tatlılıkla belirlenen reçineler ( benzoin ) ve amber mevcuttur. Sonra da gene odunsu notalar ve tütsü gelir. Tatlı ve şekerli kokan sandal ağacı ve nispeten yumuşak ve ferah tarzda sedir ağacı odunsu notaları temsil etmektedir. 

Burberry- Hero Eau De Parfum isimli parfümde sıcaklık genele yayılmıştır ve açılışta yüksek dozdadır. Ancak rahatsız etmez. Yapay tatlılıktaki benzoin ve amber ikilisinin yanı sıra şekerli sandal ağacı da rahatsız etmiyor. Fakat gene de, yüksek yayılımda üçüncü kişileri rahatsız edebileceği için tene dikkatli sıkılmalıdır. Ferah çam iğneleri ve tütsü kombinasyonunu beğendim. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Önce sakin ve tensel koku gibi davranıyor ve tene yakın duruyor. Yarım saat sonra dışarıya karşı etkili fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli sıkılması gereklidir. Dört- beş fıs yeter. Koku karakterinde baharatlar ve odunsu notaların forse edici unsur olması, genele yaylan sıcaklık ve benzoin- amber- sandal ağacı üçgeninde görülen yapay / şekerli tatlılıktan ötürü kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş ve fakat tene dengeli dozaj verilmesi elzem hale gelmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Aralık 2023 Salı

Mont Blanc- Legend Red EDP / 2022

 















Mont Blanc- kırtasiye ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Alman markasıdır. Şimdi Mont Blanc- Legend Red isimli parfümü incelemek istiyoruz. Tatlı, kremsi, sucul, ozonlu, köpüklü, keskin, yapay, serin, sıcak, ferah ve yumuşak yapıdadır. Turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar, tonka fasülyesi ve vanilya aromaları barındırıyor. Aromatik- baharatlı kategoride gösterilebilir.

Üst- kan portakalı, greyfurt, kakule,

Orta- sedir ağacı, ardıç meyveleri, adaçayı,

Alt- maun ağacı, sedir ağacı, tonka fasülyesi.

Mont Blanc- Legend Red isimli parfümün açılışında tatlı, sucul, ozonlu ve köpüklü turunçgiller var. Keskin kan portakalı kokusu hemen burnuma geldi. Yanında greyfurt yer almakta. Orta bölüm, yeşil koku grubundan örnekler veriyor. Aromatik otlar ve baharatlar var. Ardıç meyvelerinin keskin yeşilliğini tanıyoruz. Buna adaçayı eklenmiş. Tatlı kakule, klasik bir baharat kullanımı olmuş. Parfümün sonları yapay ve kremsi aromalardan müteşekkildir. Yapay odunsu notaları sedir ağacı kontrol etmekte. Tonka fasülyesi ve vanilya da kremsi esintiler yapmakta. 

Mont Blanc- Legend Red isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca tatminkâr kalıcılık yapmasını, EDP konsantrasyonunda olmasına bağlıyorum. Açılıştan orta katmana değin, son derece ferah, enerjik ve beğeni düzeyi yüksek bir koku olması ve son bölümdeki yapaylığın da rahatsız edici olmaması dolayısıyla tene özgürce sıkılabilir. Gene aynı minvalde günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Nota geçişleri başarılıdır. Turunçgillerden baharatlara kadar olan bölüm serin, odunsu notalar ve vanilya arası da sıcak esintiler sunuyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html 

3 Aralık 2023 Pazar

Shiseido- Ginza Eau De Parfum Murasaki / 2022

 















Shiseido- Japonya merkezli kozmetik markasıdır. Şimdi Shiseido- Ginza Eau De Parfum Murasaki isimli bayan parfümünün incelemesi yapılacaktır. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve vanilya içeriklidir. Tatlı, şekerli, şuruplu, kremsi, pudramsı, soğuk, sıcak, metalik, yapay, yumuşak ve ferah esintileri var. Çiçeksi- meyveli kategorisinde gösterilmiş.

Üst- nar, elma, menekşe,

Orta- mor salkım, frezya, yasemin,

Alt- kaşmir ahşabı, kaşmeran, sandal ağacı.

Shiseido- Ginza Eau De Parfum Murasaki isimli parfümün başlangıcı şekerli ve şuruplu meyvelerle gerçekleşiyor. Nar, kızılcık ve kuşburnu olabilir. Sonra metalik ve şekerli çiçeksi notalar hissediliyor. Neroli, menekşe, zambak ve frezya algıladım. Bu çiçekler, tene oturma devresinde pudramsı hale çevrilecektir. Bu bağlamda iris, kediotu ve yasemin akla gelebilir. Gayet yüksek kremsilikteki vanilya ve odunsu notalarla ( sandal ağacı ) sona gelinmiştir.

Shiseido- Ginza Eau De Parfum Murasaki isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Genele yayılmış bulunan şekerli tatlılık, kremsilik, orta katmandan itibaren etkili olan pudramsılık ve neredeyse baştan sona görülen yapaylık, kalıcılık ve fark edilirlik değerlerini yükseltmekle birlikte tene dengeli dozaj mecburiyetini getirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk / serin hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. Çok sıcak yaz günlerinde sıkılması doğru olmaz. Çünkü yapay ve pudralı aromalar baş ağrıtabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Aralık 2023 Cuma

Issey Miyake- L'Eau D'Issey Pour Homme Eau & Cedre Eau De Toilette Intense / 2022

 















Issey Miyake- Japonya merkezli moda markasıdır. Şimdi Issey Miyake- L'Eau D'Issey Pour Homme Eau De Toilette Intense isimli parfümü değerlendirmek istiyoruz. Ekşimsi, buruk, tatlı, serin, yumuşak, ferah, sucul ve yapay esintiler sunuyor. Turunçgiller, baharatlar ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiştir.

Üstte kakule, ortada sedir ağacı ve alt notalarda vetiver ve paçuli aromalarına yer verilmiş.

Issey Miyake- L'Eau D'Issey Pour Homme Eau & Cedre isimli parfümün açılışını yapan turunçgiller ekşimsi, buruk ve biraz da sucul karakterdedir. Gayet enerjik ve canlı limon, mandalina ve bergamot hissediliyor. Bunu takip eden tatlı ve aromatik baharatları kakule ve biber olarak tanıyoruz. Kapanışı gerçekleştiren yumuşak, tatlı ve sucul özellikte odunsu notalar, bir miktar yapaylık barındırıyor ama rahatsız edici değil. Sedir ağacı teması önemlidir. Vetiver ve paçuli buna eklemleniyor.

Issey Miyake- L'Eau D'Issey Pour Homme Eau & Cedre isimli parfümde baştan sona serin ve sucul bir yapı bulunuyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilişkilidir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Aslında kaliteli bir odunsu- aromatik erkeksi kolonya havasındadır. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Yapay odunsu notalar rahatsız edici olmadığından, tene özgürce sıkılabilir. Hatta sondaki yapaylığı göz ardı edersek, dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var diyebiliriz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Kasım 2023 Çarşamba

Versace- Pour Femme Dylan Purple EDP / 2022

 











Versace- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Versace- Pour Femme Dylan Purple isimli parfüm hakkında konuşacağız. Tatlı, şekerli, pudralı, kuru, ferah, yumuşak, sıcak hayvansal ve yapay esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, turunçgiller, ambroksan, ahşapsı notalar, tütsü, odunsu notalar ve misk aromaları bu parfüm şekillendirmiş. Meyveli- çiçeksi grupta gösterilmekte.

Üst- armut, acı portakal, bergamot,

Orta- mahonya çalısı / bitkisi, frezya, nar çiçeği,

Alt- ambroksan, Iso E Super, Silkolid ( hayvansal misk- amber kokusu veren molekül ), belambra ağacı, sedir ağacı.

Versace- Pour Femme Dylan Purple isimli parfümün başlangıcında yer alan meyveler ve turunçgiller, şekerli tatlılıkla belirleniyor. Armut, ahududu, bergamot ve portakal olmalıdır. Meyveler basındır. Bunu şekerli çiçeksi notalar takip etmekte. Önce baskın tarzda gül, nar çiçeği ve sonra neroli ya da portakal çiçeği olabileceğini düşünüyorum. Devamında pudralı çiçeksi notalar yoğunlaşıyor. Frezya burada pudralı kullanılmış. Sümbül ve manolya da var. Son bölümde ise, neredeyse hepsi yapay tatlılık veren aromalar algıladım. Ambroksan, odunsu notalar ( vetiver, sedir ağacı ), misk, ahşapsı notalar ( maun ağacı ) ve tütsü sıralaması söz konusudur. Sıcaklık artmaktadır. Tene oturunca ahşapsı notalar ve tütsü daha kuru yapıya çevriliyor. Ayrıca bu dönemde amber- misk ekseninde hayvansal rayihalar var.

Versace- Pour Femme Dylan Purple isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Meyveli ve turunçgilli bölüm, diğer notalara göre daha ferah ve enerjik olmuş. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirliği var. Meyveler ve çiçeksi notalar ekseninde şipre karakterden bahsedebiliriz. Burası aynı zamanda parfümün kadınsı yönüdür. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ederiz. Üç- dört fıs yeter. Kapanış faslı ( yapay amberden tütsülere kadar ) erkeksi ve Doğulu / Asyalı karakterdedir. Aslında koku karakterini meydana getiren bütün aromalar ( şekerli tatlılıktan hayvansallığa kadar- yapaylık da dahil olmak üzere ) kalıcılık ve fark edilirliği yükseltmiş ve fakat parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanmak doğru bir seçim olur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Kasım 2023 Pazartesi

Maison Crivelli- Hibiscus Mahajad Extrait De Parfum / 2021

 















Maison Crivelli Hibiscus Mahajad Extrait De Parfum parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Maison Crivelli- Paris merkezli Fransız niş parfüm markasıdır. 2018 yılında Thibaud Crivelli tarafından kurulmuştur. Thibaud Crivelli' nin amacı, doğadan ilham alarak ( ör. patlayan bir volkanın yamaçlarında yanmış sandal ağacı ) tüm duyulara seslenen güzel parfümler yaratmaktı. Bunun için, özgün yetenekleri olan parfümorları biraraya getirdi. Onlardan uzmanlıklarını, deneyimlerini ve sanatsal yaratıcılıklarını ortaya koymalarını istedi. 

Bugün Maison Crivelli- Hibiscus Mahajad isimli parfümü değerlendireceğiz. Tatlı, şekerli, şuruplu, metalik, ferah, yumuşak, sıcak, serin ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, aromatik otlar, vanilya, meyveler, baharatlar, amber / ambroksan ve deri aromaları bu parfümü şekillendirmiş. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Notaları ebegümeci, nar, kuş üzümü, gül, vanilya, orkide, Çin tarçını, amber, deri, nane, misk ambrette ( ebegümeci ), tarçın olarak açıklanmış.

Maison Crivelli- Hibiscus Mahajad isimli parfümün açılışında tatlı, şekerli ve şuruplu kırmızı meyveler var. Kuş üzümü, kızılcık, nar ve aslan meyvesi olmalıdır. Orta bölüme geçildiğinde çiçeksi notalar, aromatik otlar ve baharatlarla karşılaşıyoruz. Şekerli ve metalik çiçekler ebegümeci, gül, siklamen, sardunya ve orkide olarak sayılabilir. Bunu yeşil ve ferah kokan nane, kişniş ve Çin tarçını gibi aromatik otlar takip ediyor. Baharatlar ise tatlı tarçın ve karanfildir. Son kısımda iyice yapay hale gelen ancak tatlılığından bir şey kaybetmeyen amber / ambroksan, vanilya ve deri aromaları bulunmaktadır.

Maison Crivelli- Hibiscus Mahajad isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca yapışkan ve kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Extrait De Parfum formatında olması, baştan sona etkili olan şekerli tatlılık ve kapanıştaki yapaylık ( amber- deri çizgisi ) gibi doneler dikkate alındığında fark edilirlik ve kalıcılık performansının yükselmesini ve fakat bu durumun tene dengeli sıkılmasını gerektirdiğini anlamaktayız. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, serin / soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Kasım 2023 Cumartesi

Ex Nihilo- The Hedonist EDP / 2021

 















Ex Nihilo The Hedonist EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Ex Nihilo- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Ex Nihilo- The Hedonist isimli parfümün tanıtımını yapıyoruz. Tatlı, şekerli, yapay, plastik, yumuşak, sıcak ve ferah esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, deri, odunsu notalar, misk ve tonka fasülyesi aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Odunsu- baharatlı kategoride gösterilebilir.

Üst- bergamot, zencefil,

Orta- akigala ağacı, sedir ağacı,

Alt- vetiver, misk, tonka fasülyesi.

Ex Nihilo- The Hedonist isimli parfümün başlangıcında yer tutan turunçgiller ve baharatlar, tatlı ve şekerli kokmakla birlikte ilginç biçimde yeşil ve ferah yapıdadır. Limon, bergamot, zencefil ve kakule hissettim. Sonrasında bariz yapaylıktaki deri ve öd ağacı temalı odunsu notalar var. Kapanış kısmında gördüğümüz bütün koku grupları dümdüz bir yapaylığa meyletmiştir : Sedir ağacı ve vetiver odunsu notaları temsil ediyor. Misk ve tonka fasülyesi buna destek vermektedir. Son fazda gene plastik deri notası var. 

Ex Nihilo- The Hedonist isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Parfümün geneline egemen olan şekerli tatlılık ve deri- öd ağacı çizgisinden başlamak üzere belirginleşen yapaylık nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artarken, bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Aksi takdirde baş ağrıtabilir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


23 Kasım 2023 Perşembe

Parfums de Marly- Haltane EDP / 2021

 















Parfums de Marly Haltane EDP parfümünün EDT versiyonunu bizdeb sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Parfums de Marly- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Parfums de Marly- Haltane isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Tatlı, buruk, pudramsı, metalik, köpüklü, sıcak, ferah, yumuşak, yağlı, plastiğimsi ve yapay esintileri vardır. Lavanta, baharatlar, aromatik otlar, turunçgiller, gurme notalar, içkimsi notalar, çiçeksi notalar, deri ve odunsu notalar barındırmakta. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor. 

Üst- adaçayı, lavanta, bergamot,

Orta- pralin, safran,

Alt- agar ağacı ( öd ağacı ), sedir ağacı, mürver ağacı.

Parfums de Marly- Haltane isimli parfümün başlangıcındaki aromalar lavanta, aromatik otlar ( adaçayı, kişniş ) ve turunçgillerdir ( bergamot, limon ). Bunlar tatlımsı, metalik ve yeşil kokan tarzdadır. Açılış büyük oranda ferah ve enerjiktir. Geri planda buruk ve köpüklü içkimsi notalar ( şarap veya şampanya ? ) olabilir. Devamında önce gayet tatlı gurme notalar ( çikolata ) ve sonra tatlı, aromatik, sıcak ve yağlı aromalar geliyor. Bu aromaların neler olabileceğini irdeleyelim : Bir kere kesinlikle safran algılıyorum. Çünkü yoğun sıcaklıkla beraber yağlı vurgular önemlidir. Bu safranı çiçeksi nota değil de, baharatımsı nüans gibi düşünebiliriz. Çünkü arkasından biberli baharatlar hakim oluyor. Kakule ve karabiberi tahmin ediyorum. Son bölümde, orta katmana koşut olarak tatlı ve yağlı odunsu notalar ( öd ağacı, sedir ağacı ) vardır. Bunların baskın olanı öd ağacıdır. Buna yapay ve plastiğimsi deri notası katılıyor.

Parfums de Marly- Haltane isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleştikten sonra sahibine ve dışarıya karşı oldukça saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Parfümü domine eden baharatlar, deri ve odunsu notaların yüksek tatlılık, yağlılık, sıcaklık ve yapaylık barındırması dolayısıyla kalıcılık ve fark edilirlik yükseliyor ve bu durumda da parfümün tene dengeli sıkılması gerekiyor. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk / serin havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Kasım 2023 Salı

Jean Paul Gaultier- Scandal Pour Homme EDT / 2021

 















Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Jean Paul Gaultier- Fransız moda şirketidir. Şimdi Jean Paul Gaultier- Scandal Pour Homme isimli parfüm hakkında konuşacağız. Turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, gurme notalar, odunsu notalar ve tonka fasülyesi içeriklidir. Tatlı, şekerli, pudralı, yumuşak, ferah, sıcak ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilmiştir.

Üst- adaçayı, mandalina,

Orta- karamel, tonka fasülyesi, 

Alt- vetiver.

Jean Paul Gaultier- Scandal Pour Homme isimli parfümün başlangıcında limon ve mandalina gibi gayet tatlı ama ferah turunçgiller vardır. Bunu yeşil ve ferah kokan aromatik otlar takip eder. Nane, adaçayı, okaliptüs ve kişniş sayılabilir. Orta katmanda tatlı- biberli ve yumuşak baharatlar algılamaktayım. Tarçın, kakule ve muskat gibi zengin bir aroma grubu olduğu söylenebilir. Bunu şekerli karamel gibi, gurme notalar destekliyor. Sonlara doğru yumuşak odunsu notalarla karşılaşıyoruz. Çimensi vetiver önde geliyor. Sedir ağacı biraz daha geri planda ve yapay kokuyor. Pudralı ama yapay etkilerle tonka fasülyesi, kapanışı yapıyor.

Jean Paul Gaultier- Scandal Pour Homme isimli parfümde aromalar ( baharat harmanı hariç ) genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Aslına bakılırsa çok yavaş akışkanlıkla ve kademeli bir tene yerleşme safhası vardır. Tene tamamen oturduğunda, sıkıştan sonra iki saati geçmiş oluyor. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya karşı çok saldırgandır. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Gene aynı minvalde, orta katmandan itibaren yükselen ve sonlara doğru şekerli tonlamalar yapan tatlılık ve kapanıştaki iyiden iyiye belirgin hale gelen yapaylık dolayısıyla da kullanımına dikkat edilmelidir. Böylece burun ve zihin algısını zorlama ve baş ağrısı yapma ihtimali en aza indirgenmiş olur. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün gün boyunca kuvvetli kalıcılığının olmasının nedeni, yüksek tatlılık ve pudralı aromalarda ( tonka fasülyesi ) aranmalıdır. Buna karşılık nota geçişleri başarılıdır. Koku karakteri modern- tatlı baharatlı parfümler ve şekerli fujerler arasında konumlanmıştır. Başlangıçtan orta katmanın sonuna değin turunçgiller, aromatik otlar ve baharatlar gayet enerjik, kaliteli ve aromatik yapısıyla beğenimizi kazanıyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Kasım 2023 Pazar

Memo- Argentina EDP / 2021

 















Memo Argentina EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@ gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Memo- Fransız parfüm şirketidir. Şimdi Memo- Argentina isimli bayan parfümünü yorumlamak istiyorum. Baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, misk ve reçineler barındırıyor. Tatlı, metalik, ilacımsı, sıcak, ve yapay esintiler sunuyor. Çiçeksi grupta gösterilmiş.

Notaları gül, Türk gülü, ambrette ( misk ebegümeci ), agar ağacı ( öd ağacı ), pembe biber, Arap yasemini, Mısır yasemini, manolya ve cypriol yağı olarak açıklanmaktadır. 

Memo- Argentina isimli parfümün başlangıcı tatlı baharatlarla yapılıyor. Tarçın ve pembe biber hissettim. Devamında tatlı, metalik, ilacımsı ve yapay etkilerle çiçeksi notalar ( gül teması ), odunsu notalar ( öd ağacı teması ) ve gene çiçeksi notalar ( yasemin, ebegümeci, manolya ) geliyor. Kapanıştaki misk ve odunsu reçineler ( laden otu ) bile yapaylıktan kurtulamıyor. 

Memo- Argentina isimli parfümün, geleneksel Arap parfümleri sınıfına girecek şekilde, gül, öd ağacı ve odunsu reçineler üzerine bina edildiğini anlıyoruz. Diğer notalar yardımcı elemandır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılık performansı gösterecektir. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Fark edilirlik ve kalıcılığının yüksek olması ve tene dengeli sıkılması şartı, parfümün geneline yansıyan metalik tatlılık ve ilacımsı yapaylık nedeniyledir. Dış ortamda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünülecektir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Kasım 2023 Cuma

Louis Vuitton- Imagination EDP / 2021

 











Louis Vuitton Imagination EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Louis Vuitton- Fransız moda şirketidir. Bugün Louis Vuitton- Imagination isimli parfümü inceliyoruz. Tatlı, şekerli, yapay, ferah, yumuşak ve sıcak esintileri var. Turunçgiller, reçineler, baharatlar, ambroksan, aromatik otlar ve çiçeksi notalar barındırıyor. Turunçgil- aromatik kategorisinde gösterilmiştir. 

Üst- ağaç kavunu, bergamot, portakal,

Orta- neroli, zencefil, tarçın,

Alt- siyah çay, ambroksan, gayakum ağacı ( öd ağacı ), buhur.

Louis Vuitton- Imagination isimli parfümün açılışında tatlı, şekerli ve ferah kokan limon, ağaç kavunu, bergamot, portakal, neroli ve portakal çiçeği gibi turunçgiller ve turunçgilli çiçeksi notalar var. Tatlı aromatik karabiber, zencefil ve tarçın tarzındaki baharatlar da orta katmanda önemlidir. Yeşil / bitkisel ve ferah yapıdaki aromatik otlar ( siyah çay, kişniş, yeşil çay ) buna destek veriyor. Yapay tatlılık barındıran ambroksan ve reçineler ( buhur ) kapanışı yapmıştır. 

Louis Vuitton- Imagination isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Çok hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılığı var. Koku gruplarının güçlü olması ve EDP formatında olması kalıcılığı arttırmıştır. Tene özgürce sıkılabilir. Çünkü son bölümdeki yapaylık ( ambroksan- buhur ) rahatsız etmez. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Kasım 2023 Çarşamba

Xerjoff- Vintage Casamorati Italica EDP / 2021

 















Xerjoff Vintage Casamorati Italica EDP ( 2021 ) parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Xerjoff- İtalyan parfüm ve kozmetik firmasıdır. Bugün Xerjoff- Vintage Casamorati Italica ( 2021 ) isimli parfümü değerlendirmeye alıyoruz. Gurme notalar, misk, vanilya, baharatlar ve odunsu notalar içeriklidir. Tatlı, şekerli, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Gurme- vanilya kategorisinde gösterilebilir.

Üst- süt, badem, safran,

Orta- tofi şekerlemesi, vanilya,

Alt- beyaz misk, sandal ağacı.

Xerjoff- Vintage Casamorati Italica ( 2021 ) isimli parfümün açılışındaki kokuyu, sütlü- bademli veya badem sütlü- karamelli bisküviye benzettim. Baharatımsı nüanslar da var. Safran olmalıdır. Başlangıçtaki bütün aromalar tatlı, yumuşak, ferah ve sıcaktır. Sonra koku pek değişmiyor. Orta bölümde şekerlenmiş vanilya ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) var. Kapanışa da bu şekilde varılıyor. Son fazda buna tatlı amber katılacaktır. 

Xerjoff- Vintage Casamorati Italica ( 2021 ) isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Tene özgürce sıkılabilir. Genele yayılmış şekerli tatlılığın etkisiyle kalıcılık yükseliyor ve son bölümdeki şekerli yapaylık da rahatsız etmediğinden tene özgürce sıkılabiliyor. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine yöneliktir. Ayrıca dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde de düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Kasım 2023 Pazartesi

Hermes- H 24 Eau De Toilette / 2021



 
 














Hermes H 24 Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Hermes- Fransız moda markasıdır. Şimdi Hermes- H 24 Eau De Toilette isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Turunçgiller, baharatlar, denizel notalar, odunsu notalar ve mineral notalar barındırıyor. Metalik, tozlu, yumuşak, serin, sıcak, tuzlu ve ferah yapıdadır. Aromatik- yeşil grupta gösteriliyor.

Notaları adaçayı, nergis, metalik notalar ve gül ağacı olarak açıklanmış. Bunlara eklemeler yapacağız.

Hermes- H 24 Eau De Toilette isimli parfümün açılışı  ferah yeşil kokan mineral aromaların desteklediği metalik turunçgillerle olmaktadır. Greyfurt ve portakal sayılabilir. Tuzlu deniz suyu aromaları da algılıyoruz. Sonra yumuşak ve tozlu karabiber- kimyon gibi baharatlar gelmektedir. Açılıştaki serinlik, burada sıcaklığa tahvil ediyor. Son kısımda tozlu vetiver ana tema olmak üzere, sedir ağacı gibi odunsu notalar mevcuttur.

Hermes- H 24 Eau De Toilette isimli parfümde tatlılık neredeyse hiç yok, bunun yerine genelde tozlu, tuzlu ve metalik kokular var. Ancak notalar uyumlu ve dengelidir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilişkilidir. Çabuk terleyen yağlı tende, baharatlar ve odunsu notalarla gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlıyor. Ne var ki, günlük kullanımda tazelemek suretiyle kalıcılığı ve fark edilirliği arttırılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Kasım 2023 Cumartesi

Burberry- Hero Eau De Toilette / 2021

 















Burberry Hero Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Burberry- İngiliz moda şirketidir. Bugün Burberry- Hero Eau De Toilette isimli parfümü yorumlayacağım. Metalik, sucul, tatlımsı, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Aromatik otlar, mineral notalar, turunçgiller, baharatlar ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmiş.

Üst- bergamot,

Orta- ardıç meyvesi, karabiber,

Alt- Atlas sedir ağacı, Virjinya sedir ağacı, Himalaya sedir ağacı.

Burberry- Hero ( Kahraman ) Eau De Toilette isimli parfümün açılışnda metalik turunçgiller ( bergamot ) ve sucul- mineral notalar yer almıştır. Devamında yeşil kokan ferah aromatik otlar var. Ardıç meyvesinin canlı ve enerjik çamsı kokusunu hemen tanıdım. Kısa sürede turunçgiller de sucul hale geliyor. Orta bölümde aromatik tarzda yumuşak ve tatlımsı baharatlar ( kakule ) yer almakta. Sona doğru odunsu notalar hissediliyor. Önce ferah yeşil kokan vetiver ve sonra tematik yapay ve parlak sedir ağacı var.

Burberry- Hero Eau De Toilette isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Aromatik baharatlı- odunsu bir kolonya havasındadır. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Tatlılık genele yayılmıştır ve dengelidir. Nota geçişleri başarılıdır. Sedir ağacındaki yapaylık bilinçli bir tercih olmalıdır, rahatsız etmiyor ve notaların genel uyumunu bozmuyor. Ardıç meyvesinden itibaren başlayan yeşil- aromatik vurgular aslında kakule ve vetivere kadar egemen olmakla koku kalitesini arttırıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Kasım 2023 Perşembe

Chrisitan Dior- Sauvage Elixir EDP / 2021

 













Christian Dior Sauvage Elixir EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Christian Dior- Fransız moda şirketidir. Şimdiki konumuz, Christian Dior- Sauvage Elixir isimli parfüm olacaktır. Turunçgiller, lavanta, baharatlar, amber ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Buruk, tatlı, şekerli, kekremsi, serin, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Aromatik- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- tarçın, muskat, kakule, greyfurt,

Orta- lavanta,

Alt- meyan kökü, sandal ağacı, amber, paçuli, vetiver.

Christian Dior- Sauvage Elixir isimli parfümün başlangıç bölümünü şu şekilde formüle edebiliriz : Buruk ve yeşil kokan lavantalı- greyfurtlu- tatlı tarçın. Gördüğümüz gibi, lavanta destekli turunçgiller ve baharatlar, hatta açılış ve devam notalarını oluşturuyor. Tarçın biraz kekremsidir. Kakule de olabilir. Baharatlara, şekerli meyan kökünün de katılarak tatlılığı yükselttiğini söyleyebiliriz. Kapanış faslı da tamamen yapay aromalardan meydana gelmiştir. Burada amber yapay bir tatlılık veriyor. Paçuli ve vetiver merkezli odunsu notalar ise, sadece yapay olarak adlandırabileceğimiz bir türdendir.

Christian Dior- Sauvage Elixir isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı vardır. Tene dengeli sıkılması gerekiyor. Dört- beş fıs yeter. Orta bölümden itibaren yükselen tatlılık ve sonlarda iyice belirginleşen yapaylık nedeniyle kalıcılık performansı artmış ancak bu durum, parfümün tene dengeli dozajlanmasını şart koşmuştur. Tene dengeli sıkılması halinde sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyacaktır. Lavantalı turunçgiller serin, diğer aromalar ( baharatlar, amber, odunsu notalar ) sıcaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Kasım 2023 Salı

Paco Rabanne- Invictus Victory Eau De Parfum Intense / 2021

 















Paco Rabanne Invictus Eau De Parfum Intense parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Paco Rabanne- Fransız moda şirketidir. Bugün Paco Rabanne- Invictus Victory Eau De Parfum Intense isimli parfüm hakkında konuşacağız. Baharatlar, lavanta, tonka fasülyesi ve amber aromaları bu parfümü biçimlendiriyor. Kremsi, tatlı, pudralı, sucul, yumuşak, yapay ve sıcak esintileri var. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösterilebilir.

Üst- pembe biber, limon,

Orta- buhur, lavanta,

Alt- vanilya, tonka fasülyesi, amber.

Paco Rabanne- Invictus Victory Eau De Parfum Intense- kremsi baharatlarla ( tarçın, pembe biber ) açılıyor ve hemen ardından tatlı ve sucul lavanta geliyor. Baharatlar, lavantanın etkisiyle yumuşak, aromatik ve biraz da biberli bir hâl almıştır. Biz buna lavantalı baharatlar diyelim. Açılış ve orta bölüm böyledir. Son fazda ise pudralı & kremsi koku değişimleri gösteren tonka fasülyesi ve yapay tatlılığa sahip amber var. Tonka fasülyesinin pudralı yönü daha baskındır.


Paco Rabanne- Invictus Victory Eau De Parfum Intense isimli parfüm, aslında lavantalı baharatlar ve tonka fasülyesi & amber çizgisinde giden ve kendi koku katmanı içinde harmanlanan aromalara sahiptir ve bunlar sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği daha ziyade tene yakın kalmasıyla belirlenir. Ancak çok sıcak havalarda sıkılmamalıdır ki, sahibini rahatsız etmesin. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılığı var. Yoğun kremsi ve pudralı yapısı, kalıcılığa ve kişiye yönelik tensel fark edilirliğe katkı yapmıştır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. Sıcaklık, kremsilik ve pudralılık bütün koku katmanlarına sirayet etmiştir. Sonlardaki yapaylık da dikkatli kullanımı gerektiriyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Kasım 2023 Pazar

Paco Rabanne- Phantom EDP / 2021

 















Paco Rabanne- Phantom EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Paco Rabanne- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Paco Rabanne- Phantom isimli parfümü değerlendireceğiz. Tatlı, kremsi, şekerli, ekşimsi, kuru, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Lavanta teması, turunçgiller, meyveler, tütsü, odunsu notalar ve vanilya aromaları barındırıyor. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- lavanta, limon kabuğu rendesi, limon, 

Orta- lavanta, elma, tütsü, dünyevî notalar, paçuli,

Alt- vanilya, lavanta, vetiver.

Paco Rabanne- Phantom- dediğimiz gibi, lavanta teması üzerine kurulmuştur. Bu minvalde açılıştan kapanışa değin lavanta aromasını göreceğiz. Sıralama şöyledir :

- Tatlı lavantalı ekşimsi limon- limon kabuğu,

- Tatlı lavantalı yeşil elma,

- Tatlı & yeşil lavantalı kremsi vanilya- vetiver.

Paco Rabanne- Phantom isimli parfümün açışında ekşimsi ama ferah ve enerjik turunçgiller var. Orta bölümde gene aynı ferahlıkta meyveler, bu kez dumanlı tütsüler ve sıcak ve kuru odunsu notalar ( paçuli ) ile birlikte verilmiştir. Son bölümdeki kremsi vanilya- vetiver ikilisi, çok da rahatsız etmeyen bir yapaylık içindedir.

Paco Rabanne- Phantom isimli parfümde, aromalar lavanta temasının etrafında şekilleniyor ve katman halinde sırasıyla devreye giriyor. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yapıştığını / yakın kaldığını söyleyebiliriz. Çünkü sıkıştan sonra, sadece ilk anda kısa süreliğine dışarıya karşı- sınırlı bir fark edilirlik yapıyor. Sonra hemen sakinleşip, tensel koku formuna geçiyor. Sonuçta, fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Kapanıştaki kremsi yapaylığı önemsemezsek- es geçersek tene bol miktarda, özgürce sıkabiliriz. Ancak bu dengesiz dozaj ( şekerlenebilen lavantanın da etkisiyle ) çok sıcakta rahatsız edebilir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığını takviye etmek isteyebiliriz. Gene de kuvvetli aromalarıyla buna gerek kalmayacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı var. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- sonbahar arası geçiş dönemine uygundur. Tatlılık genele yayılmıştır ve son bölümde iyice kremsi tonlamalarla yapay hale gelip, koku kalitesini aşağıya çekmektedir. Bununla beraber nota geçişleri sorunsuzdur.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


31 Ekim 2023 Salı

Tom Ford- Ombre Leather Parfum / 2021

 















Tom Ford- ABD moda firmasıdır. Şimdi Tom Ford- Ombre Leather Parfum isimli parfümü inceliyorum. Çiçeksi notalar, ozonlu notalar, meyveler, deri, sucul notalar, odunsu notalar ve tütsü içerikleri vermekte. Tatlımsı, tozlu, pudralı, ekşimsi, yumuşak, ferah, yapay ve plastik esintileri var. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilebilir.

Üst- menekşe yaprağı, sedir ağacı,

Orta- yasemin zambağı, iris,

Alt- deri, odunsu notalar, tütün.

Tom Ford- Ombre Leather Parfum- ilk sıkışta hemen koklandığı zaman, ozonlu notalar eşliğinde gayet ferah ve enerjik aromalar sunuyor : Bunlar sucul ve yeşil- bitkisel karakterde ve ekşimsi kokan erkeksi çiçeksi notalar ( baskın menekşe teması, leylak ? ) ve gene ekşimsi meyveler ( salatalık ) biçiminde tanımlanabilir. Devamında tamamı pudralı vurgularla belirlenen çiçeksi notalar ( yasemin, iris, manolya ) ve deri notasının harmanlandığını söyleyebiliriz. Çiçeklerin pudralı kullanımı deri hissiyatına yol açmış da olabilir. Ayrıca deri notası plastik ve yapay kokuyor. Son bölümde, deri aromasına kuru tütsü ve tozlu ama yumuşak sedir ağacı gibi odunsu notalar katılmış olmalıdır.

Tom Ford- Ombre Leather Parfum isimli parfümde meyveli- yeşil çiçeksi açılış ve odunsu deri katmanları sırasıyla devreye giriyor. Orta bölümdeki pudralı çiçeksi- deri harmanı ise, ikisi arasında geçişi sağlıyor. Bu nedenle çok yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tene yerleşiyor. Tene yerleşmeyi takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Plastiğimsi deri notası de ilerleyen saatlerde tene iyice yapışıyor. Pudralı ve plastik aromaların koku karakterindeki ağırlığı hissedildikçe, çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapması pek de şaşırtıcı olmuyor. Gene bu yapaylık ve pudralılıktan dolayı tene dengeli dozaj verilmesi lazımdır. Üç- dört fıs yetecektir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html