1 Şubat 2020 Cumartesi

Tom Ford- White Patchouli EDP / 2008




Tom Ford White Patchouli EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Tom Ford- ABD moda markasıdır. Bugün Tom Ford- White Patchouli isimli bayan parfümünü yorumlayacağız. Paçuli temalı olması istenmiş. Ancak paçuli, son kısım dışında pek etkili değildir. Kadın parfümü olarak lanse edilse de, erkek kullanımına da izin verir. Önce buruk, ekşimsi ve tozlu, sonradan tatlı, kremsi, yumuşak ve ferah özellikler gösterir. Ayrıca kuru, sabunsu ve pudralı yapısı da vardır. Turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, tütsü ve odunsu notalarla şekillenir. Çiçeksi- şipre kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- bergamot, şakayık, kişniş, beyaz çiçekler,

Orta- gül, yasemin, ambrette ( ebegümeci ).

Alt- paçuli, tütsü, odunsu notalar.

Tom Ford- White Patchouli isimli parfüm, ekşimsi ve buruk fakat dinamik turunçgiller ile açılıyor. Bergamot baskındır ve buna limon eşlik eder. Devamında karabiber merkezli tozlu ve biberli baharatlar gelmektedir. Karabibere geri planda karanfil destek veriyor. Parfüm sıcaklaşıyor. Orta bölümde tamamen çiçeksi bir harman göreceğiz : Yeşil kokan çiçekler ve kremsi çiçekler ( şakayık, portakal çiçeği ? ) sentezlenmiş. Bunlara tatlı gül katılmış. Orta bölümün sonunda çiçeksi notalar bariz biçimde pudralı ve sabunsu ( yasemin, iris ) hale geliyor. Kapanışta ise kuru ve dumanlı tütsü belirginleşiyor. Tende tutunan en son aroma, yeşil kokan kremsi paçuli olmuş.

Tom Ford- White Patchouli- hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fazla bir tatlılık yok. Buna karşılık birbiriyle uyumlu aromalar var. Fakat fark edilirliği de dışarıya karşı yoğun ve etkilidir. Aromalar, çiçeksi harman dışta tutulacak olursa, genelde katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Çabuk terleyen yağlı tende, kuvvetli biçimde iki gün kalıcılık sağlamakta. Tene dengeli sıkılırsa ( üç- dört fıs ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Yalnız, her şeyden önce ideal bir sonbahar- kış kokusudur. Soğuk havalar ve akşam saatleri için de düşünülebilir. Dış ortam davet ve kokteylleri ve gece gezmelerinde kullanılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğenerek kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html






1 yorum:

  1. ☀☀☀☀ Tom Ford White Patchouli ☀☀☀☀

    Tom Ford'un kadınlar için yeni parfümü. Tom Ford'un piyasaya Eylül 2008'de piyasaya çıkardığı White Patchouli modeli, beyaz paçuli, Givaudan evinin parfüm uzmanları ile işbirliği içinde oluşturuldu. Beyaz çiçekler, paçuli, şakayık, bergamot, yasemin, gül, kişniş ve miski amber tohumu notalarıdır. Parfüm beyaz bir cam şişede üç boyutta mevcuttur: 30, 50 ve 100 ml edt ve vücut losyonu olarak piyasada bulabilirsiniz. Mert Alas ve Marcus Piggott kampanyanın fotoğrafçılarıdır. Reklamın yüzü popüler şarkıcı Erykah Badu'dur.

    YanıtlaSil