18 Mayıs 2023 Perşembe

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Intenso EDT / 2021



 
 
Ermenegildo Zegna- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Ermenegildo Zegna- Z Zegna Intenso isimli parfümü inceliyoruz. Tatlımsı, şekerli, buruk, pudralı, metalik, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, vanilya, badem, odunsu notalar ve tonka fasülyesi içeriklidir. Baharatlı- fujer grupta gösterilebilir.

Üst- kakule, limon, mandalina, pembe biber,

Orta- iris, vetiver, sedir ağacı,

Alt- tonka fasülyesi, misk, amber, sandal ağacı, vanilya.

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Intenso isimli parfümün açılışı turunçgilli baharatlarla olmuş. Limon, mandalina, kakule ve pembe biber gibi notalar toplamda metalik, buruk ve tatlımsıdır. Orta bölümden sonlara kadar sıcak, pudralı ve yapay tarzda vanilya, iris temalı çiçeksi notalar ve tonka fasülyesi aromaları yer alıyor. Kapanışta da bunlara gene yapay sedir ağacı merkezli odunsu notalar katılacaktır.

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Intenso isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Biraz yavaş akışkanlıkla yarım saat sonra tene oturuyor. Fakat tene yakın durmaktan ziyade özellikle dışarıya karşı yoğun fark edilirliği var. Tene yerleşmesini takiben, baharatlar daha da şekerleniyor ve vanilya- tonka fasülyesi çizgisinde belirgin bir sıcaklık yükselmesi ve hafif bademsi akorlar hissediliyor. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık yapmakta. Yukarıda sözünü ettiğimiz sıcak, pudramsı ve yapay rayihalar kalıcılık ve fark edilirliğe olumlu katkı sağlamıştır. Gene aynı minvalde tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Aslında tatlımsı / ve sonradan şekerli baharatlar ve pudralı vanilya- iris- tonka fasülyesi eksenine bakarsak, modern şekerli fujerler tanımına uyabilecek bir koku karakteri var. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Uygun bir dozajlama ile yaz akşamları da kullanılabilir. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 yorum:

  1. Onur Bey,
    zegna intenso ve zegna forte arasında fark edilirlik ve yaz akşamları için de uygun olan hangisi ?
    Son zamanlarda populer olan invictus içinde bir kaç cümle ?
    İyi günler.

    YanıtlaSil
  2. İntenso, tatlı baharatlı bir kokudur. Aromasına bizim insanımız daha iyi tepki verir. Günlük parfüm kullanıcısı sıkıntı çekmez. Yaz için daha uygundur; kalıcıdır.

    Forte ise, ağır ve yoğun tütün, bal, tonka aromaları verir ve çoğu kişiye zorlayıcı gelebilir. Yaşınız gençse, İntenso daha tercih edilebilir bir parfüm olabilir. Kalıcılığı bende 1 güne yakın...

    İnvictus hakkında blogumda yorum yaptım. Takip edebilirsiniz. İyi günler...

    YanıtlaSil
  3. Selam,

    Zegna intensonun kalıcılığı ve kokusu konusunda puanlarınızı adil bulmadım doğrusu kalıcığı oldukça başarılı ve kokusuda piyasada ki bir çok YAPAY kokuya oranla daha başarılı 3. şişemi kullanıyorum ve inanın vazgeçilir bir koku değil.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. zegna intenso aldım ve çok memnun kaldım kalıcılığı 1 günden fazla kokusu ise mükemmel rahatlıkla günlük kullanımda tercih edilebilir

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Kışın iş dışında günlük kullanım için parfüm arıyorum.forte ile intenso arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım.yaşım 27.

    Birde intenso sanki ferah sabunsu gibi.ilkbahar yaza daha uygun gibi geldi bana.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Koku Armani code oldukça benziyor. Kalıcılığı iyi olsa da farkedilirlik oldukça zayıf. Tene yakın bir koku.

    YanıtlaSil