12 Haziran 2023 Pazartesi

Carolina Herrera- Good Girl Very EDP / 2021

 















Carolina Herrera- ABD moda firmasıdır. Bugün Carolina Herrera- Good Girl Very ( Çok İyi Kız ) isimli bayan parfümünü değerlendirmeye karar verdim. Tatlımsı, ekşimsi, buruk, şekerli, kremsi, pudralı, metalik, sıcak, serin, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, vanilya, meyveler, turunçgiller ( ? ) ve gurme notalar içeriklidir. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmiştir.

Üstte aslan meyvesi, kuş üzümü, ortada gül ve alt notalarda vanilya ve vetiver aromaları açıklanmakta. 

Carolina Herrera- Good Girl Very isimli parfüm şipremsi bir açılış yapıyor. Tatlımsı, ekşimsi, buruk, metalik ve sonra hemen şekerliye dönen rayihalar var. Meyveli bir başlangıç olduğu düşüncesindeyim. Kırmızı meyveler- tatlı meyveler karışımı içinde kuş üzümü, kuşburnu, kiraz ve şekerli aslan meyvesi var. Turunçgiller varsa da geri planda kalmış. Bergamot olabilir. Buraya değin, genellikle serin esintiler var. Bunları kremsi gül önderliğinde çiçeksi notalar takip ediyor. Şakayık ve frezya da olabilir. Devamındaki aromaları gurme notalar olarak kodlayabiliriz ve yenilebilen şeylere benzetebiliriz : Karamelli- fındıklı- vanilyalı kek kokusu. Bisküvi kokusu. Meyveli- güllü- vanilyalı kek kokusu. Böylece son bölümün, sıcak ve tatlı yapıdaki karamel, vanilya, fındık, kırmızı meyveler ve gülden oluştuğunu söyleyebiliriz. Parfümün tene oturma evresinde gül notası pudralı hale geliyor, sıcaklık artıyor ve özellikle vanilya aromasındaki yapaylık dikkat çekiyor. 

Carolina Herrera- Good Girl Very isimli parfümün gül ve vetiver notası üzerine kurgulandığı belirtilmekte. Fakat ben, bariz bir vetiver notası almıyorum. Daha çok, sonlarda gurme notaların varlığı hakimdir. Aromalar meyveler ve gülden oluşan katmanlar ve gurme & meyveli- güllü harman biçiminde sırasıyla devreye giriyor. Elbette gurme notalar birbirinin içine geçmiştir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. EDP formatında olmasının ve gurme notaların da etkisiyle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu süren tatminkâr kalıcılığı mevcuttur. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. Parfümün geneline yayılmış bulunan şekerli, kremsi ve pudramsı tonlamalar ve son kısımdaki yapaylık nedeniyle tene dengeli sıkılmasını tavsiye edeceğim. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca çok sıcak havalarda da sıkılırsa bunaltıcı olur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder