1 Temmuz 2023 Cumartesi

Memo- Corfu EDP / 2021

 












Memo- Fransız parfüm markasıdır. Bugünkü konumuz, Memo Corfu isimli parfüm olacaktır. Ekşimsi, sabunsu, pudralı, ferah, yumuşak, serin, sıcak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, güneşte ısıtılmış taş efekti, misk ve amber içeriklidir. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor. 

Üst- ravent yaprağı, limon, greyfurt, Çin tarçını, kuş üzümü, mandalina, portakal, bergamot, reyhan,

Orta- gül yağı, sardunya, ahududu, vadi zambağı, yasemin, şeftali, iris, Nard Himalaya ( jatamansi çiçeği ), karanfil, 

Alt- misk, paçuli, sedir ağacı, kaşmir ahşabı, ambrette ( misk ebegümeci ), sandal ağacı, amber, meşe yosunu, tonka fasülyesi.

Memo- Corfu isimli parfümün açılışı yeşil / bitkisel ve ferah tarzda oluyor : Ekşimsi kokan ama canlı ve enerjik olmayı başaran turunçgiller ( bergamot, limon, portakal, mandalina ) ve aromatik otlar ( defne / reyhan, kişniş, ravent yaprağı, adaçayı ) var. Çok kaliteli erkeksi limon kolonyası başlangıcını çok beğendim. Sonrasında güneşte ısılmış taş efekti hissiyatı söz konusudur. Orta katmandan sonlara değin, giderek yüksek miktarda bir sabunsulaşma ve pudralılaşma ile karşı karşıyayız : Gül, yasemin, iris, sardunya ve karanfil gibi kadınsı çiçeksi notalar orta bölüme egemendir. Gene pudralı ancak yapay misk- amber ikilisi kapanışı yapmıştır. 

Memo- Corfu isimli parfüm, neredeyse hiç tatlılık vermiyor. Onun yerine sabunsu ve pudralı rayihalar orta bölümden başlayarak parfümü domine etmiştir. Parfümün neredeyse tamamı, Hermes- Voyage D'Hermes isimli parfümden esintiler sunuyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşmektedir. Devamında sahibine dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Orta katmandan itibaren etkili olan yüksek pudralılık ve sabunsuluk, sondaki yapaylık ve parfümün EDP formatında olması kalıcılık ve fark edilirliği arttırmış ve fakat parfümün tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Korfu adası, Yunanistan' ın kuzeybatısında yer alıyor. Akdeniz' in uzantısı olan İyon Denizi' nde bir adadır. Etrafında küçük adacıklar vardır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder