28 Mayıs 2023 Pazar

Jesus Del Pozo- Nightology Suede Breeze EDP / 2021

 















Jesus Del Pozo- İspanyol moda firmasıdır. Şimdi Jesus Del Pozo- Nightology Suede Breeze isimli parfümü yorumlamak niyetindeyim. Ekşimsi, buruk, tatlımsı, pudralı, serin, sıcak, koyu, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, deri ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmiş. Deri grubunda gösteriliyor.

Üstte bergamot, portakal, ortada portakal çiçeği, sardunya ve alt notalarda deri ve paçuli aromaları açıklanmış. 

Jesus Del Pozo- Nightology Suede Breeze isimli parfümün ekşimsi, buruk ve tatlımsı turunçgillerle açıldığını görmekteyiz. Bergamot, limon ve mandalina var. Yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar bundan sonra geliyor. Portakal çiçeği, leylak ve sardunya olmalıdır. Yumuşak, koyu ve pudralı olabilen deri ve odunsu notalarla ( paçuli, sedir ağacı ) kapanışa yöneliyoruz. Ancak tene oturduktan bir saat sonra, deri notasında bir yapaylık hissediyoruz.

Jesus Del Pozo- Nightology Suede Breeze ( Süet Esintisi ) isimli parfümde, turunçgiller ve çiçeksi notaların kullanımı şipre tarzını yansıtıyor. Bu aromalar ve parfümün geneli serin- sıcak rayihaların dönüşümünü gösteriyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını gözlemledim. Fark edilirliği de büyük oranda tene yakın durmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Tene bir miktar dozaj ayarı yapılarak ( dört- beş fıs ) sıkılırsa iyi olur. Nota geçişleri başarılıdır.  Şipre tarzı yapısal düzen, sondaki pudralı rayihalar ve gene sondaki yapaylık hesaba katıldığında, kalıcılık ve fark edilirlik değerleri gayet başarılıyken, tene dengeli sıkılması gerekiyor. Özellikle tene dengeli dozaj verildiğinde günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyabilir. Fakat çok sıcakta sıkılması tavsiye edilmez. Daha ziyade sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder