1 Ağustos 2023 Salı

Jesus Del Pozo- Nightology Exquisite Lily EDP / 2021

 















Jesus Del Pozo- İspanyol moda firmasıdır. Bugün Jesus Del Pozo- Nightoloy Exquisite Lily isimli parfüm hakkında konuşacağız. Tatlı, şekerli, kremsi, şuruplu, buruk, pudralı, sıcak, serin, koyu, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, deri ve odunsu notalar barındırıyor. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üstte safran, aslan meyvesi, ortada gül, zambak ve alt notalarda papirüs ve sedir ağacı aromaları açıklanmıştır.

Jesus Del Pozo- Nightology Exquisite Lily isimli parfümün başlangıcı tatlı, şekerli ve şuruplu meyvelerden oluşuyor. Aralarda buruk tonlamalar da var. Aslan meyvesi, çarkıfelek meyvesi, armut ve mango olmalıdır. Sonrasında çiçeksi notalar gelmektedir. Önce koyu ve pudralı safran hissettim. Sonrasında kremsi kokan yasemin ve frezya var. Bunlara yeşil ve ferah yapıdaki gül ve zambak destek veriyor. Sonlarda ise pudralı deri ve yapay odunsu notalar ( sedir ağacı ) mevcuttur. 

Jesus Del Pozo- Nightology Exquisite Lily ( Nefis Zambak ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Biraz hızlı akışkanlıkla tene yerleştiği söylenebilir. Devamında özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli sıkılması lazımdır. Dört- beş fıs yeter. Kremsi ve yeşil / bitkisel yapıdaki çiçeksi notaları beğendim. Ancak diğer koku gruplarına dikkat etmek gerekir. Koku karakterindeki şekerli, tatlılık, kremsilik, pudralılık ve yapaylık gibi değişken unsurlardan dolayı fark edilirlik ve kalıcılık yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli dozaj verilmesini gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder