16 Haziran 2023 Cuma

Guerlain- Aqua Allegoia Nettare Di Sole EDT / 2021

 















Guerlain- Fransız parfüm firmasıdır. Bugün Guerlain- Aqua Allegoira Nettare Di Sole isimli bayan parfümü konu olarak belirlenmiştir. Ekşimsi, buruk, tozlu, pudralı, kremsi, tatlımsı, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, sucul notalar, çiçeksi notalar, aromatik otlar, güneş notaları ve gurme notalar barındırıyor. Çiçeksi- şipre kategorisinde gösterilebilir.

Üst- portakal çiçeği, su notaları, bergamot,

Orta- güneş notaları, manolya, yasemin, gül,

Alt- bal.

Guerlain- Aqua Allegoria Nettare Di Sole ( Güneş Nektarı ) isimli parfümün açılışını ekşimsi ve buruk olmakla birlikte gayet canlı ve enerjik turunçgiller ve turunçgilli çiçeksi notalar yapmakta. Bergamot, limon, mandalina, portakal çiçeği ve tatlı neroli olabilir. Yalnız bunlar her daim sucul notalarla destekleniyor. Orta katmana doğru aromatik otlar sahne alacaktır. Adaçayı, mate yaprağı ve ölmezotu tahminleri yapıyorum. Aromatik otların olduğu bölümde, parfüm oldukça sıcak ve tozlu hale geliyor. Nihayet orta katmanda sıcaklık iyice artıyor. Bu defa pudralı ve kremsi koku karışımları var : Güneş notaları ( güneş kremi kokuları ) ile manolya, gül, yasemin ve hanımeli gibi çiçeksi notaları ve gurme notalar ( bal ) hissediyoruz. Orta bölümde kremsi olan bal aroması, kapanışta iyice tatlımsı yapıdadır. Böylece sona gelinir. 

Guerlain- Aqua Allegoria Nettare Di Sole isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tene yerleşmekte. Devamında tene yakın kalmayı tercih ediyor. Ya da şöyle diyelim : Sahibine karşı yoğun ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren güçlü kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ederiz. Dört- beş fıs yeter. Özellikle orta katmandaki kremsi & pudralı rayihalar, giderek artan sıcaklık ve gene orta bölümdeki çiçeksi notalar ve güneş notalarının yarım saat sonra yapay hale gelmesi gibi nedenlerle kalıcılık yükselmiş fakat bu durum tene dengeli dozaj verilmesini gerektirmiştir. Açılış kısmı ve orta katmanın başlangıcına kadar olan turunçgilli- aromatik bitkisel aromaların ferahlığını beğeniyoruz. Sonbahara- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve öğleden sonra- akşam saatlerine uygundur. Ayrıca dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder