15 Mayıs 2023 Pazartesi

Memo- Sicilian Leather EDP / 2021

 
















Memo- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Memo- Sicilian Leather isimli parfümü değerlendiriyoruz. Deri, odunsu notalar, turunçgiller, baharatlar, çakmaktaşı ( ? ) ve çiçeksi notalar barındırmakta. Tozlu, buruk, sabunsu, metalik, biraz ekşimsi, yapay, plastik ve ferah esintiler sunmakta. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- deri, limon, acı portakal, sedir ağacı,

Orta- misket limonu, bergamot, menekşe yaprağı, kişniş, kakule,

Alt- akigala ağacı, gayakum ağacı, köknar balzamı, paçuli.

Memo- Sicilian Leather ( Sicilya Derisi ) isimli parfüm, buruk ve metalik turunçgilleri başlangıçta kullanmıştır. Portakal ve bergamot hissediliyor. Hemen ardından erkeksi- yeşil kokan çiçeksi notalar ( menekşe teması ) gelmekte. Orta bölümde yumuşak ve aromatik baharatlar bulunuyor. Tozlu ama ferah karabiber, gene tematik bir koku formudur. Son bölüme doğru tozlu ve topraksı odunsu notalar sahne alacaktır. Bunlar vetiver temalıdır. Paçuli ve sedir ağacı gibi çeşitlemeleri de vardır. Kapanışta, artık uzun süre tek başına kalarak tende hakim olan yapay ve plastik deri temasını göreceğiz.

Memo- Sicilian Leather- genel koku karakteriyle Hermes- Terre D' Hermes isimli parfüme benziyor. Tek fark, yeşil kokan menekşe ve yapay deri notalarıdır. Aslında Memo- Sicilian Leather isimli parfümü, tematik kokular bazında portakal, menekşe, karabiber, vetiver ve deri aromalarının çizgisinde ele alabiliriz. Bir de şunu unutmayalım : Turunçgiller ve çiçeksi notalar arasında sabunsu- merhemsi bir koku olan çakmaktaşı notasını tahmin edebiliriz. Bu durum, özellikle parfüm tene oturduktan sonra anlaşılıyor. Ayrıca gene tene yerleşme safhasında turunçgiller de biraz ekşimsi vurgular yapmakta. Parfüm tatlılık barındırmaz. Buruk ve tozlu aromalar yoğundur. Kapanışa kadar da gayet yumuşak ve ferah aromalar vardır. Ancak son fazda yapaylık görülür. Ne ki, bu da koku karakterini pek bozmaz.

Memo- Sicilian Leather isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmekte. Bundan sonra, daha ziyade dışarıya karşı yoğun fark edilirliği oluyor. Yumuşak ve aromatik yapısı vesilesiyle sahibini ve dışarıyı- başka insanları rahatsız etmiyor. Tene özgürce sıkılabilir. Nota geçişleri başarılıdır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık değerlerine ulaşıyor. Odunsu- baharatlı / derili yapısı kalıcılıkta söz sahibidir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk ve serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder