16 Mayıs 2023 Salı

Guerlain- Samsara Eau De Parfum / 2021

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Guerlain- Samsara Eau De Parfum ( 2021 ) isimli bayan parfümün değerlendirmek istiyorum. Kremsi, tatlı, şekerli, ekşimsi, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, vanilya, tonka fasülyesi ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmiştir. Çiçeksi- odunsu / misk kategorisinde gösteriliyor. 

Üst- turunçgiller,

Orta- ylang ylang, yasemin,

Alt- sandal ağacı, iris, vanilya, tonka fasülyesi.

Guerlain- Samsara Eau De Parfum ( 2021 ) isimli parfümün başlangıcında kremsi, şekerli ve ekşimsi koku dönüşümleri gösteren turunçgiller var. Bergamot, portakal, mandana ve limon tahmin edilebilir. Özellikle portakal ve mandalina, şekerli ve kremsidir. Turunçgilli kısım, parfümün diğer katmanlara nazaran daha ferah ve enerjiktir. Daha sonra çiçeksi notalar geliyor : Önce kremsi çiçeksi çiçekler sahne alacaktır. Yasemin, menekşe, frezya ve gardenya olabilir. Devamında pudralı çiçekler var. İris, ylang ylang, sümbül ve mimoza hissettim. Pudralı tarzdaki vanilya, tonka fasülyesi ve sandal ağacı temalı odunsu notalar kapanışı yapıyor. Özellikle bu son bölümde vanilya- tonka faüslyesi- sandal ağacı ekseninde bariz yapaylık var. Sıcaklık genele yayılmıştır. 

Guerlain- Samsara Eau De Parfum ( 2021 ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Biraz yavaş akışkanlıkla, 15 dakika sonra tene yerleşmektedir. Bunu takiben, sahibine ve dışarıya karşı boğucu ve saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ediyorum. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan şekerli tatlılık, kremsilik, pudralılık ve sondaki yapaylık dolayısıyla kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş ve fakat bu durum parfümün tene dengeli dozajlanmasını icap ettirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekândaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünülecektir. Turunçgillerden odunsu notalara kadar bütün aromalar, kremsi, şekerli, ekşimsi ve pudralı kullanıldığı için, bu parfüm klasik şipre parfüm yapılanmasına daha uygundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder