29 Haziran 2023 Perşembe

Guerlain- Aqua Allegoria Flora Salvaggia EDT / 2021

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Guerlain- Aqua Allegoria Flora Salvaggia isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyorum. Meyveler, su notaları, çiçeksi notaları, güneş notları ve misk içeriklidir. Tatlı, pudralı, kremsi, sıcak, serin, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Çiçeksi grupta gösterilmiş.

Üst- su notaları, menekşe, kavun, kır çiçekleri,

Orta- güneş notaları, yasemin, portakal çiçeği,

Alt- menekşe, iris, beyaz misk.

Guerlain- Aqua Allegoria Flora Salvaggia isimli parfümün açılışında serin ve ferah tatlılığa sahip meyveler var. Karpuz aroması, ilk önce net olarak algıladığım nota oldu. Bunu kavun takip etti. Sucul notalar da bunu destekliyor. Sonrasında gene sucul hissiyat yerinde kalmak suretiyle yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar sahne aldı. Menekşe, lotus ve siklamen olabilir. Harmanda kır çiçekleri de yazıyor. Orta bölümdeki güneş notaları ( güneş kremi kokuları ) ve çiçeksi notalarla, parfüm iyice sıcaklaşıyor. Kremsi & pudralı rayihalar içinde güneş notaları, yasemin, portakal çiçeği, frezya ve gardenya hissediliyor. Son kısımda artık iyice pudralı çiçeksi notalar ( manolya, iris, sümbülteber ) ve misk aroması var. 

Guerlain- Aqua Allegoira Flora Salvaggia isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında, önce sucul meyveler ve yeşil çiçeklerle tene yakın duracakken; orta katmana doğru pudralı & kremsi çiçeklerle sonradan dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende, gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Tene biraz dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Orta bölümden sonlara değin artan sıcaklık, kremsilik, pudralılık ve son bölümdeki yapaylığın etkisiyle EDT versiyonu parfüme göre fark edilirlik ve kalıcılık yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Gene de günlük kullanımda tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı arttırılabilir. Böylece günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevsime uyacaktır. Ne var ki, sonbahar- kış sezonu, soğuk havalar ve akşam saatleri için de kullanım opsiyonu olabilir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde de düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder