19 Haziran 2017 Pazartesi

Frederic Malle- Musc Ravageur Extrait De Parfum / 2000




























Frederic Malle Musc Ravageur EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Frederic Malle- Fransız niş parfüm ve kozmetik markasıdır. Markanın kurucusu olan Frederic Malle parfüm tasarlamıyor. Onun yerine, dünyanın en ünlü ve yetenekli parfümorlarını biraraya getiriyor ve yaratıcı özgürlük ve sınırsız malî kaynaklar sunarak, onlara parfüm tasarlatıyor.

Bugün Frederic Malle- Musc Ravageur isimli parfümü değerlendireceğim. Maurice Roucel isimli parfümorun tasarımıdır. İçkimsi notalar, odunsu notalar, turunçgiller, misk, baharatlar, bal, vanilya, misk yağı ve amber aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, şekerli, yapay, hayvansal, yağlı, yumuşak ve sıcak yapıdadır. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösterilmiştir.

Üst- lavanta, bergamot, mandalina,

Orta- tarçın, karanfil,

Alt- sandal ağacı, tonka fasülyesi, vanilya, öd ağacı, sedir ağacı, misk, amber.

Frederic Malle- Musc Ravageur isimli parfümün açılışında, eğer sıktıktan hemen sonra koklarsanız- çok yoğun hissedilmeyen içkimsi ( rom ? ) turunçgiller ( bergamot- mandalina ) yer alıyor. Hatta yeşil ve ferah kokan lavanta bile hissediliyor. Devamında hemen yağlı ve hayvansal aromalara geçiliyor : Misk- misk yağı- vanilya. Orta katmanda tatlı, yumuşak ve sıcak baharatlara tesadüf etmekteyiz : Tarçın teması ve karanfil. Buna tatlı amber katılacaktır. Yanık odunsu vanilya- bal- misk troykası ile oldukça şekerli tonlamalarla kapanış gerçekleşiyor.

Frederic Malle- Musc Ravageur isimli parfüm yoğun, güçlü ve keskin hayvansal nota içerikleri tarafından yönetiliyor. Yağlı ve hayvansal misk ana temadır ve bütün katmanlarda- az ya da çok etkisini sürdürerek, parfümü domine eder. Rahatsız edici bu misk yağı, bazı tenlerde daha saldırgan olabilir. Bu nedenle hemen burada söyleyelim, tene dengeli sıkmak şarttır. Hatta iki- üç fıs bile, yüksek performans için yeterli sayılacaktır. Gene aynı anlamda, tene oturduktan sonra amber notası iyice şekerleniyor ve vanilya da  yoğun bir pudramsı karaktere çevriliyor. Parfüm her daim dikkatli kullanılmalıdır.

Koku düzlemi içkimsi notalar, turunçgiller, hayvansal notalar, baharatlar, amber ve şekerli notalardan oluşuyor. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hayvansal aromalar hızlı akışkanlıkla tene yapışıyor. Her ne kadar genelde hayvansallık ve son bölümde de şekerli hissiyat varsa da nota geçişleri başarılıdır. 

Derinlik ve konfor çizgisinde içkimsi turunçgiller, tarçın, şekerli hale gelmeden önceki tatlı amber ve odunsu vanilya vardır. Bu saydığımız aromalar, diğerlerine göre daha yumuşak, ferah ve taze / enerjik yapısıyla beğeniliyor. Elbette kalıcılık ve fark edilirliğe de katkı yapıyor ama ten kimyası ve burun algısı açısından güzellik ve kaliteyi ileri sürüyor. 

Frederic Malle- Musc Ravageur isimli parfümü, hayvansal miskli- amberli koku arayanlar deneyebilir. Ancak günlük kullanıma uymaz. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Bu denli yağlı, hayvansal ve sıcak koku nüansları, kalıcılık ve fark edilirliğin yüksek ve boğucu olması sonucunu getirecektir : Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık ve sahibine ve dışarıya yönelik etkili fark edilirlik yapmaktadır. Hayvansal içerikli bile olsa bütün koku katmanlarıyla Doğu / Asya kökenli parfümler geleneğinin temsilcisidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


1 yorum: