4 Haziran 2017 Pazar

Yves Saint Laurent- La Nuit De L'Homme Eau De Toilette / 2009





Yves Saint Laurent La Nuit De L'Homme Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz. : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Yves Saint Laurent- Fransız moda şirketidir. Bugün Yves Saint Laurent- La Nuit De L'Homme Eau De Toilette isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Turunçgiller, meyveler, içkimsi nüanslar, baharatlar, lavanta, odunsu notalar ve amber bu parfümü şekillendirmiş. Tatlı, kremsi, şekerli, kuru, sıcak, yapay, yumuşak ve bir miktar ferah vurguları var. Odunsu- baharatlı kategorisinde gösteriliyor.

Üst- kakule,

Orta- sedir ağacı, bergamot, lavanta,

Alt- kimyon, vetiver.

Yves Saint Laurent- La Nuit De L'Homme Eau De Toilette isimli parfümün açılışında şekerli ve içkimsi hissiyat veren turunçgiller var. Bergamot, mandalina ve cin / votka olabilir. Turunçgillerin sonuna içki kokteyli benzeri rayihalar eklenmiş. Turunçgiller sonradan iyice kremsi hale geliyor. Orta katmanda tatlı meyvemsi- kremsi baharatlar var. Tarçın, biber ve kakule algılanmakta. Bunlara tatlımsı lavanta katılıyor ve lavantalı- tatlı baharatlar biçimine giriyor. Kapanışı yumuşak odunsu notalar ve tatlımsı amber yapıyor. Kremsi tonlardaki baskın sedir ağacı- vetiver yapaylık barındırmakta. Vetiverin çimensi- otsu yapıda olduğu anlaşılıyor.

Yves Saint Laurent- La Nuit De L'Homme Eau De Toilette isimli parfümde vişneli- kuru erikli yumuşak modern baharatlar, yoğun ve kesif rayihalar salmasına rağmen rahatsız etmiyor. Lavanta ve otsu vetiver de beğendiğim notalardandır. Ancak diğer aromalardaki tatlı, şekerli ve yüksek kremsi yapı, burun ve zihin algısını zorluyor ve baş ağrısı yapabiliyor. Bu nedenle tene dengeli dozaj şarttır. Dört- beş fıs yeterli olur. Ayrıca sabahleyin sıkılmasını tavsiye etmem. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla baharatlı kısma geçiliyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı kuvvetli fark edilirliği var. EDT formatında olması nedeniyle kalıcılık pek yoğun sayılmaz. Tatlı ve kremsi rayihalar genele yayılmasaydı, günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığının arttırılabileceğini söylerdim. Ancak tam da bu yüksek tatlılık yüzünden, tene dengeli sıkmak zorunda kalınacağı gerçektir. Sonbahar- kış, soğuk hava, akşam saatleri ve ılık yaz günleri için kullanım opsiyonu var. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html



 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder