7 Haziran 2017 Çarşamba

Yves Saint Laurent- L' Homme Intense Eau De Parfum / 2013



























Yves Saint Laurent L' Homme Intense Eau De Parfum parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Fransız markası Yves Saint Laurent' in oryantal- ağaçsı parfümü Yves Saint Laurent L' Homme Intense Eau De Parfum klasik versiyonuna göre, şüphesiz daha yoğun ve baskın aromalara sahip olmakta. Koku karakterine bakacağız.

Üst- limon, bergamot, karabiber,

Orta- artemisia ( yavşan otu ), portakal çiçeği, menekşe yaprakları,

Alt- ağaçsı notalar, ambergris/ gri kehribar.

Buna göre; odunsu notalar, narenciye, çiçekler, amber koku karakterini belirlemiş.

Yves Saint Laurent- L' Homme Intense Eau De Parfum isimli parfümde, çok basit ve anlaşılır aromalar ve başlangıç mevcuttur. Başlangıç yoğun ve güçlü baharatlarla ( karabiber, kakule ) gerçekleşmekte. Ne var ki, şart koyalım : Ekşi ve metalik turunçgiller ( limon, bergamot ) de, bu açılışı pekalâ forse edebilir... Zaten bu iki unsur, parfümü daha baştan, burnunuzu zorlayacak bir derekeye getiriyor. Daha sonra baharatlar ve çiçeksi notalar ( portakal çiçeği osmanthus, menekşe ) gelir. Burada parfüm tene oturur ve güzelleşir. Yalnız, tene yakın duruyor, fazla bağırmıyor. Baharatlar yumuşak ve sıcak etkiler yapmakta. Tenden ayrılış da odunsu amber tonlar ile gerçekleşmiş.

Yves Saint Laurent- L' Homme Intense Eau De Parfum isimli parfümün ayrıntıları önemlidir :

Amber ve büyük ölçüde baharat kullanımından da kaynaklanan bir hayvansallık var. Amber ve baharatlar kirli, tozlu, yoğun vurgular yapmış.

Çiçekler nispeten yumuşak olarak, baharatlara karışmış.

Açılış zaten metalik yapıdaydı. Bu da demektir ki, parfümde öyle fazla bir tatlılık yok. O zaman hacı yağına yönelen bir koku karakteri mi var ?

Hayır, pek sayılmaz. Klasik versiyona göre daha yoğun ve baskın aromalar yapılmak istenmiş. Ama, özellikle hayvansı ve kirli amberle kantarın topuzu biraz kaçmış görünüyor. Odunsu notalar da keza kuru ve sıcak etkiler yapmakta.

Kötü parfüm mü ? Değil...

Belki şöyle... Yoğun ve kirli amberden dolayı, amber temalı parfüm denemek isteyenler için, bir fikir verebilir. Tabiî, baharatları da düşünürsek...

Bunlar benim yorumlarım... Farklı düşünenler olabilir.

Yves Saint Laurent- L! Homme Intense Eau De Parfum ismini taşıyan parfümde, belli bir kalite düzeyi bulunmakta. Ağır aromalara tahammül ederseniz.

Koku düzleminde baharat, turunçgil, çiçek, ağaçsı notalar ve amber var. Genelde bütün notalar sırayla alınmakta. İki saat içinde tene yerleşiyor.

Derinlik ve konfor çizgisinde baharat ve odunsu amber var. Neden ? Bence kapanışta amber- ağaç kombinasyonu biçimine girmiş. Kalıcılık, kalite güzellik hissi, her ne kadar yoğun ve tahammülü zor da olsa, bu çizgide bulunuyor.

Yves Saint Laurent- L' Homme Intense Eau De Parfum şüphesiz parfüm tarzında olduğu için yoğun ve güçlü aromaları ile sonbahar- kışa yakın duruyor. Dengeli sıkılması şarttır. Üç- dört fıs yeter. Kalıcılık değerleri 1,5 günü işaret etmekte. Günlük kullanıma uymaz. Daha çok, konsept kullanıma uyar. Akşam daha iyi sonuç verir. Resmî davetlerde, ama dengeli dozajla kullanılmalıdır; diyorum ve noktayı koyuyorum.

Koku -4 Kalıcılık -5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder