16 Haziran 2017 Cuma

Valentino- Uomo EDT / 2014


























Valentino Uomo parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz. onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Valentino, İtalyan moda markasıdır ve Valentino Garavani tarafından kurulmuştur. Hazır giyim, aksesuar, ayakkabı vs. üretir. Birçok moda ödülü kazanmış.

Valentino Uomo, deri grubunda gösteriliyor. Gurme tarzı da belirgindir. Sıcak, kremsi ve yoğun rayihaları var. Kakao, kahve, odunsu notalar, baharatlı nüanslar algılanmakta. Dengeli ve hafif bir tatlılık parfüme egemendir.

Üst- bergamot, mersin ağacı,

Orta- kavrulmuş kahve çekirdekleri, çikolata, fındık,

Alt- deri, sedir ağacı.

Başlangıçta ekşi bergamot ve mayhoş meyveler ( mersin ) var. Fresh, taze ve canlı etkiler görülür. Sonra ortalardan başlayarak, gurme tarzı- yenilebilir şeyler takdir edilir. Kahve/ kakao ve çikolata ilk seçilen aromalardır. Sonra ben, fındık değil de, karamelli bisküvi gibi biçimlenme hissettim.  Çikolata gayet doğal ve dolgun olmuş. Kapanışta da deri ve sedir ağacı merkezli odunsu notalar bulunur. Sade, basit ve sürprizi olmayan bir kokudur.

Maskülen ve yoğun aromalar var. Tene oturma döneminde, gurme tarzıyla Rochas Men, Dior Homme ve Bond No. 9 New Haarlem gibi parfümlerden örnekler vermektedir. Günlük kullanıma uyar. Dengeli sıkılırsa rahatsız etmeyecektir. Çünkü, yoğun ve biraz da yapay kalmış kakao- kahve, bazı kişileri rahatsız edebilir. Dior Homme ve Bond No. 9 New Haarlem kadar kaliteli değil. Ne var ki, başlangıçtaki aromatik otlar ve ekşi turunçgiller ve kapanışta bulunan odunsu hissiyat, yeterli bir lüks ve kaliteye işaret ediyor. Öğleden sonra ve akşam daha iyi sonuç verecektir. Davet, kokteyl ve günlük gezmeler için düşünülebilir. Şişe tasarımı, bizim eski ve çok kaliteli limon kolonyalarımızın şişesini andırıyor. Ben beğendim. Şişesindeki dolgunluk harmanına da yansımış. Tende kalıcılığı 12 saate değin kuvvetlidir, sonra yumuşar. Fark edilirlik de memnun edici olmuş. Sonbahar- kış mevsimine yakın duruyor.

Bir eleştiri= Aslında bu parfümde kakao, kahve, çikolata gibi aromalara yer verilmeyebilirdi. Çok güzel ve rafine turunçgiller, aromatik otlar ve odunsu notalarla klasik bir parfüm ortaya konulabilirdi.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ben beğenmedim. Dior homme nin bir versiyonu gibi. Zaten bu tarz cinsiyetsiz parfumlerle hiç aram yok. Daha maskülen olabilirdi. Günümüz modern şekerli genç işi unisex parfumlerin aynısı. Tavsiye etmiyorum.

    YanıtlaSil