22 Haziran 2017 Perşembe

Viktor & Rolf- Spicebomb EDT / 2012



Viktor & Rolf Spicebomb parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Viktor & Rolf, Hollanda merkezli hazır giyim markasıdır. Viktor Horsting ve Rolf Snoeren tarafından 1992- 93 yılında kurulur. Aynı yıl Paris' te ilk koleksiyonu görücüye çıkar. 2005 yılında parfüm üretimine başlar.

Bugün Viktor & Rolf- Spicebomb ( Baharatlı Bomba ) isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, şekerli, yumuşak, sıcak, ferah, yapay, asitli ve buzlu kokuları var. Turunçgiller, baharatlar, odunsu notalar, tütün ve deri içeriklerine sahiptir. Odunsu- baharatlı grupta lanse ediliyor.

Üst- bergamot, greyfurt, pembe biber, elemi reçinesi,

Orta- safran, tarçın, kırmızı biber,

Alt- vetiver, tütün, deri akoru.

Viktor & Rolf- Spicebomb isimli parfümün önemi, Paco Rabanne- One Million' ın öncülük ettiği modern tatlı baharatlı kokular geleneğinin temsilcilerinden biri olmasıdır.

Viktor & Rolf- Spicebomb- tatlı, buzlu ve biraz asitli turunçgillerle açılıyor. Baskın olarak greyfurt var. Bergamot buna eklemlenmiş. Devamında parfümü uzun süre domine edecek olan tatlı baharatlar geliyor. Burada gene baskın olarak, ilginç bir biçimde karabiber görmekteyiz. Tarçın buna geri planda destek veriyor. Baharatlar tatlı hatta şekerli kıvamdadır. Oysa karabiber notasının, parfümlerde genellikle tozlu ve biberli kullanılmasına alışığızdır. Son bölüme gelirsek, yeşil- ferah kokan odunsu notalar ( vetiver ), tatlı tütün ve yapay- plastiğimsi deri notası ile kapanış gerçekleşiyor.

Bir de bu parfümün alt okumasını yapalım :

Viktor & Rolf- Spicebomb isimli parfüm, aslında sıkıştan kısa süre sonra çok kaliteli ve lüks bir karabiber notasını bize sunuyor. Bu karabiber, elbette tatlı ve şekerlidir. Ancak açılışta saman alevi gibi parlayıp, sonra hemen geri çekilen turunçgiller var. Greyfurt, bunların önde gelenidir. Sonra zaten orta bölümü silme karabiber- tarçın gibi tatlı baharatlar dolduruyor. Ne var ki bazı burunlar, bu baharatları pembe biber- kırmızı biber ve safran biçiminde de algılayabilir. Bu gayet normal bir şey... Çünkü baharatların öncesinde tatlılığın çok yükselip şekerli hale gelmesi, bize tatlı meyvemsi kokular veren elemi reçinesinin işe karışmış olabileceğini düşündürüyor. Baharatlar da sıcak ve şekerli tonlamalar yapıyorken, akla önce kırmızı biber- pembe biber gelebilir. Çünkü ben, parfüm tasarım çalışmalarımda, pembe biber esansının çok şekerli- meyvemsi koktuğunu deneyimlerimden biliyorum... Bu tatlı- şekerli baharatlar kapanışa değin hakim olacak ve devamında tütün ve vetiverin de tatlımsı kokmasına yol açacaktır. Son fazda deri notasının yapaylığı çok tanıdık bir uygulamadır.

Viktor & Rolf- Spicebomb- şekerli ve yapay verilen baharatlar ve deri aromasından dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyar. Sabah saatlerinde ve çok sıcak yaz mevsiminde kullanılmaz. En ideali akşam vaktinde ve soğuk / serin havalarda kullanmaktır. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla baharat katmanına geçiliyor ve bu aromalar tene kısa sürede yapışıyor. Fark edilirlik ilk anda özellikle dışarıya karşı yoğun olmasına rağmen, tene yerleştikten sonra zayıf kalıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Nota geçişlerinde sorun yok. Yalnız yüksek tatlılık genele yayıldığından, dikkatli kullanmak gerekir. Baharatların şekerli karabiber ağırlıklı olması hoşuma bile gitti. Ne ki, bu noktada dengeli dozaj verilirse rahatsız etmez.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder