13 Haziran 2017 Salı

Vakko- V de Vakko EDT / 2009



Vakko- V de Vakko parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.  

Yeniden yorum...

Vakko- Türk modasının öncülerinden biridir. Vitali Hakko tarafından 1934 yılında kuruldu. Aslen yün, ipek ve pamuk eşarp üreticisidir. Erkek giyim ve aksesuar, ev dekorasyonu gibi ürün gamına parfümü de dahil etmiştir.

Bugün Vakko V de Vakko isimli parfümü inceleyeceğiz. Turunçgiller, lavanta, çiçeksi notalar, misk, amber, odunsu notalar ve meşe yosunu gibi koku içerikleri vardır. Tatlı, ekşimsi, buruk, sabunsu, yapay, ferah, yumuşak, ozonlu ve sucul yapıdadır. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- lavanta, bergamot, limon,

Orta- vetiver, yasemin, sardunya, paçuli, sedir ağacı,

Alt- misk, amber, vanilya, reçineler.

Vakko- V de Vako isimli parfümün açılışında tatlı lavanta ve ekşimsi ve buruk turunçgiller ( bergamot, portakal ) bulunuyor. Devamında ozonlu yapıda ferah- yeşil kokan çiçeksi notalar gelmekte. Sardunya, menekşe ve yasemin hissettim. Son kısımda tatlımsı amber ve misk ile birlikte yeşil koku formunda meşe yosunu vardır. Yumuşak ve yapay odunsu notalar sedir ağacı kontrolündedir. Böylece tenden ayrılıyor. 

Vakko- V de Vakko- lavanta, meşe yosunu ve misk aromalarıyla klasik yumuşak fujer tipi parfümlerin koku geleneğini sürdürüyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Tatlı lavanta ve ekşimsi bergamot sonradan sabunsu yapıya çevriliyor. Nota geçişleri başarılıdır. Tene dengeli sıkıldığı takdirde ( dört- beş fıs yeter ), seyreltilmiş ve şekerli hale gelmiş misk ve yapay odunsu notalar pek problem yaratmayacaktır. Böylece günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uydurulabilir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirleniyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


2 yorum:

  1. İlk sıkımda oldukça keskin hissettim.Bol sıkıldığında öksürtüp aksırtabilir şekilde.Lavanta çok belirgin sonra tuvalet koku gidericileri gibi.Kalbinde Lavanta hala belirgin ve biraz biraz odunsu hal almaya başlıyor.Farkedilirlik normal.Oturuşu tatlı sonlandırıyor ama aşırı değil.Gayet iyi bir maskülen hissettim.Vakko - Infiniti Edp ile benzeşiyorlar.Umarım yakın zamanda Vakko - Infiniti hakkında yazınızı okuyabilirim

    YanıtlaSil
  2. Vakko de Vakko klasik parfümü sardunya notası ile kendini hissettirip zamanla tatlanıp vanilya ve reçineler ile yumuşuyor ve o baştaki yüksek fark edilirliği muhafaza edemiyor. Erkeksiliğin yüksek olduğu parfüm kokusuyla klasik çizgisiyle, üstteki yorumcunun ifade ettikleri gibi edp formundaki İnfiniti'ye koku olarak yaklaşıyor. Tam bir takım elbise kokusu ve centilmen havası veren hususiyeti fevkalade.

    YanıtlaSil