18 Haziran 2023 Pazar

Calvin Klein- Defy Eau De Toilette / 2021

 















Calvin Klein- ABD moda markasıdır. Bugün Calvin Klein- Defy Eau De Toilette isimli parfümü konuşacağız. Turunçgiller, meyveler, lavanta, içkimsi hissiyat, sucul notalar, denizel notalar, baharatlar, ahşapsı notalar, odunsu notalar, vanilya ve amber içeriklidir. Tatlı, kuru, kremsi, sıcak, yapay, ferah ve yumuşak esintiler sunuyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Üstte bergamot, lavanta, ortada vetiver, alt notalarda amber aromaları açıklanmış. Biz buna birçok ekleme yapacağız.

Calvin Klein- Defy Eau De Toilette- tropik içki kokteyllerini andıran bir açılış yapıyor : Yeşil- sucul lavantalı tatlı bergamot- armut- ananas. Turunçgiller geri planda ve meyveler biraz daha baskındır. Buna denizel notalar destek veriyor. Orta kısımda biberli sıcak baharatlar mevcuttur. Karabiber- kakule- muskat troykası algıladım. Biberli baharatlar ile neredeyse aynı koku formunda ahşapsı kuru vetiver, baharatlarla harmanlanıyor. Sonlara doğru iyice yapay ve sentetik aromalar göreceğiz : Burada odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve kremsi vanilya- amber ikilisi bulunuyor.

Calvin Klein- Defy Eau De Toilette isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Çok hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Kapanıştaki yapaylık koku kalitesini aşağıya çekiyor ve baş ağrıtma potansiyeli taşıyor. Tene dengeli sıkılması gerekir. Dört- beş fıs yeter. Bunun dışında, günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. Tatlılık genele yayılmıştır ve son bölümde kremsi hale gelir. Nota geçişleri başarılıdır. Gerçekten kapanışa gelinceye kadar gayet ferah, enerjik ve yumuşak koku karakteri varken, sonlardaki kremsi yapaylık iyi olmamış.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder