4 Haziran 2023 Pazar

Valentino- Voce Viva Intensa Eau De Parfum Intense / 2021

 















Valentino- İtalyan moda markasıdır. Bugün Valentino- Voce Viva Intensa Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümünü inceleme konusu yapacağız. Turunçgiller, çiçeksi notalar, vanilya ve meşe yosunu gibi koku içeriklerine sahiptir. Tatlı, kremsi, buruk, tozlu, pudralı, sucul, sıcak, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Çiçeksi- vanilyalı grubunda gösterilebilir.

Üst- mandalina, bergamot,

Orta- yasemin zambağı, portakal çiçeği,

Alt- vanilya, meşe yosunu.

Valentino- Voce Viva Intensa Eau De Parfum Intense isimli parfümün başlangıcına, şipremsi karakterdeki buruk turunçgiller yerleştirilmiş. Bergamot, mandalina ve limon biraz tozluluk barındırıyor. Tatlı ve kremsi çiçeksi notalar orta katmanı dolduracaktır. Yasemin, frezya ve şakayık olmalıdır. Tene yerleşme safhasında bu çiçekler pudramsı hale gelebilir ya da iris ve mimoza gibi sınırlı pudralılık veren çiçekler olabilir. Kremsi vanilya bunlara destek vermekte. Son kısımda yeşil kokan sucul meşe yosunu yer alıyor.

Valentino- Voce Viva Intensa Eau De Parfum Intense isimli parfüm, büyük ölçüde bergamot, yasemin, vanilya ve meşe yosunu üzerine kurgulanmış görünüyor. Bir de bu notaların buruk, tozlu / pudramsı ve kremsi geçişlerine bakacak olursak, parfümün koku karakteri için şipremsi diyebiliriz. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Oldukça hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor ve fakat tene yakın kalmıyor, aksine dışarıya karşı yoğun bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu güçlü bir kalıcılığı vardır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Kalıcılık, fark edilirlik ve tene dengeli dozaj gibi doneleri belirleyen temel etkenin, elbette parfümün genelinde hakim olan tozlu, pudralı ve kremsi koku karakteri olduğunu belirtmeliyiz. Pudralı çiçeksi notalardan kremsi vanilyaya geçişte bir miktar yapaylık varsa da, en azından beni pek rahatsız etmedi. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder