5 Temmuz 2023 Çarşamba

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Classico EDT / 2021

 















Ermenegildo Zegna- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Ermenegildo Zegna- Z Zegna Classico isimli parfümü inceliyoruz. Tatlı, kremsi, sucul, ozonlu, yumuşak, ferah, serin, sıcak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, lavanta, odunsu notalar, aromatik otlar, mineral notalar, baharatımsı nüanslar ve vanilya gibi aromaların bu parfümü şekillendirdiğini düşünmekteyim. Çünkü, henüz piyasaya çıkmış çok yeni bir parfüm olduğu için, hiçbir yerde notalarının açıklamasına rastlayamadım. Bu durumda, burun hissiyatımın ve koku tecrübemin izin verdiği ölçüde koku karakterini yorumlamaya çalışacağım. Aromatik- odunsu kategoride gösterilebilir.

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Classico- tatlı limon ve portakal aromalarıyla açılıyor. Turunçgiller çok canlı, enerjik ve doğal kokuyor. Sonrasında yumuşak, ferah, serin ve yeşil- bitkisel rayihalar var : Erkeksi çiçeksi notalar, aromatik otlar, yeşil yapraklar ve çimenler olabilir. Bu yeşil aromalar sucul ve ozonlu yapıdadır. Ayrıca çok net biçimde mineral notalar algılıyorum. Tahminlerimiz lavanta, neroli, sardunya, leylak, adaçayı ve okaliptüs sıralamasıyla belirleniyor. Tatlı çiçekler ( neroli ) kesin var. Orta bölümün devamında bu kez tatlı ve kremsi tonlamalar sahne alacak ve parfüm bir nebze sıcaklaşacaktır : Aromatik yumuşak baharatlar ( kakule, muskat ), vanilya ve vetiver olabilir. Yalnız kapanış faslında odunsu notalar ve misk baskın olacaktır. Yapay ve parlak sedir ağacı- misk kombinesini görmekteyiz.

Ermenegildo Zegna- Z Zegna Classico isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Kaliteli aromatik- odunsu kolonya tarzındadır. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Son bölümdeki yapaylık bilinçli bir tercih olmalıdır ama rahatsız etmiyor. Nota geçişleri de başarılıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder