7 Şubat 2020 Cuma

Tom Ford- Velvet Orchid EDP / 2014

 















Tom Ford Velvet Orchid EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com 

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tom Ford- ABD kökenli moda markasıdır. Bugün Tom Ford- Velvet Orchid isimli bayan parfümü hakkında konuşacağız. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, bal, reçineler, turunçgiller, deri, içkimsi notalar, amber ve vanilya içeriklidir. Sıcak, yumuşak, ferah, yapay, tatlı, şekerli, pudralı ve kremsi rayihaları var. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilmektedir.

Üst- bergamot, yeşil mandalina, rom, bal,

Orta- yasemin, gül yağı, siyah orkide, mor orkide, portakal çiçeği, manolya, sümbül, nergis, kediotu,

Alt- Peru balzamı, laden otu, sandal ağacı, mür yağı, süet, vanilya.

Tom Ford- Velvet Orchid isimli parfümün başlangıcında şekerli rayihalarla karşılaştım : Balla harmanlanmış içkimsi notalar ( rom, votka ) ve bergamot ve mandalina gibi turunçgiller algıladım. Devamında çiçeksi notalar geliyor. Kremsi orkideden sonra, pudralı- mor çiçekler ağırlığını hissettiriyor. Orkide pudralı hale gelmektedir ve bunu aynı özellikte kediotu, sümbül, yasemin, gül, nergis ve manolya takip etmektedir. Gerçi ilerleyen dakikalarda bütün bu çiçeksi notalar kremsi ( portakal çiçeği, gardenya ) tonlamalar yapacaktır. Son bölümde gene yüksek şekerli tatlılık ve bunun yanı sıra bariz bir yapaylık var : Mür yağı, laden otu ve balzam gibi reçineler, deri, vanilya, amber ve sandal ağacı tandanslı odunsu notalar buna örnek verilebilir.

Tom Ford- Velvet Orchid isimli parfümde koyu mor çiçeklerle kombine edilmiş mor orkide bulunuyor. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Nispeten ballı içkimsi notalar ve reçineler kendi içinde harmanlanmış vaziyettedir. Biraz yavaş akışkanlıkla, yarım saat sonra tene yerleşecektir. Ardından sahibine ve dışarıya karşı saldırgan, yoğun ve boğucu olabilen bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli ve yapışkan tarzda kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Aksi takdirde baş ağrıtabilir ve burun ve zihin algısını bozabilir. Parfümün açılış ve kapanış kısımlarında görülen ve son bölümde giderek artan yapaylığa eşlik eden şekerli tatlılık ve diğer aromalardaki yüksek pudralılık ve kremsilik gibi etkenlerle fark edilirlik ve kalıcılık performansı üst düzeye çıksa da, bu durum tene dengeli sıkılmasını elzem hale getirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder