19 Şubat 2020 Çarşamba

Tom Ford- Lost Cherry EDP / 2018


























Tom Ford Lost Cherry EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Tom Ford- ABD merkezli moda şirketidir. Şimdi Tom Ford- Lost Cherry ( Kayıp Kiraz ) isimli parfümü yorumlayacağım. İçkimsi notalar, meyveler, çiçeksi notalar, acı badem vurgusu, odunsu notalar ve vanilya içeriklidir. Buruk, ekşimsi, tatlı, şekerli, şuruplu, keskin, pudralı, yapay ve sıcak esintiler sunuyor. Oryantal- çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- vişne, likör, acı badem,

Orta- vişne, gül, yasemin zambağı, erik,

Alt- Peru balzamı, tonka fasülyesi, sandal ağacı, vetiver, sedir ağacı, benzoin, tarçın, karanfil, paçuli, vanilya.

Tom Ford- Lost Cherry isimli parfümün açılışında ilk dikkatimi çeken şey, yoğun ve keskin bir acı badem vurgusu oldu. Sonra hemen koyu ve buruk içkimsi notalar sahne aldı. Şarap teması baskınlaştı. Vişne likörü tadı geldi. Kırmızı şarap içiyormuş hissine kapıldım. Bu içkimsi vurgular iki dakika sonra olgunlaştı ve kiraz, erik ve kuş üzümü gibi buruk meyvelere yol açtı. Devamında bu meyveler biraz daha şekerli / şuruplu biçime girdi. Tene oturma döneminde koku karakteri tamamen değişti. Bu defa yoğun pudralı kokular algıladım. Burada çiçeksi notalar akla gelebilir. Pudralı kullanılmış yasemin, iris ve gül olabilir. Bununla birlikte gene pudralı ama yapay ve plastik etkileri olan odunsu notalar ( sandal ağacı ? ) olabilir. Son kısımda şekerli hissiyata kaçmayan, dengeli bir tatlı vanilya bulunmakta.

Tom Ford- Lost Cherry isimli parfümü koku grupları açısından değerlendirirsek, şu sonuçlara varacağız :

A- Acı bademli- likörlü- buruk meyveli içki notaları.

B- Pudralı çiçeksi notalar ve odunsu notalar.

C- Tatlı vanilya.

Burada sondaki vanilya notası hariç, diğer aromaların kendi katmanlarında harmanlanarak iç içe geçtiğini görürüz. Elbette bu katmanlar sırası geldikçe devreye girecektir. İşte tam da bu nedenle tene oturma işlemi çok uzun sürüyor. Yani oldukça yavaş bir akışkanlıkla, bütün aromalar iki saat sonra tene yapışıyor ve yakın kalıyor. Mesela acı badem ve likör vurgulu içkimsi notalar, hatta orta katmana kadar inmektedir.

Tom Ford- Lost Cherry- ilk anda dışarıya karşı kuvvetli fark edilirliğe sahiptir. Çok sonraları sakinleşip tensel koku haline gelecektir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca etkili bir kalıcılık yapmakta. Bunda zannediyorum, pudralı çiçeksi notalar ve sandal ağacı önemli rol oynuyor. Bir de gene şu pudralı notalar meselesi, tene dengeli dozajı gerektirecektir. Çünkü baş ağrıtma ve burun algısını zorlama potansiyeli barındırıyor. Üç- dört fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder