31 Ağustos 2020 Pazartesi

Roja Dove- A Goodnight Kiss Parfum / 2015

 















Roja Dove A Goodnight Kiss Parfum parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Roja Dove- İngiliz niş parfüm firmasıdır. Şimdi Roja Dove- A Goodnight Kiss Parfum isimli bayan parfümünü değerlendirmeye karar verdim. Çiçeksi notalar, amber, misk, vanilya ve odunsu notalar barındırıyor. Sabunsu, pudralı, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Oryantal- çiçeksi kategoride gösterilebilir. 

Üst- bergamot,

Orta- kediotu, yasemin, ylang ylang, gül, neroli, sardunya, şeftali,

Alt- iris, amber, misk, sandal ağacı, vanilya, paçuli.

Roja Dove- A Goodnight Kiss Parfum isimli parfümde açılışı yoğun sabunsu çiçeksi notalar ( kediotu, manolya, gül, yasemin, mimoza, iris ) yapıyor. Bunu pudralı sarı çiçekler ( ylang ylang, hanımeli, papatya ) takip ediyor. Orta bölümün devamında ve sonları kapsayacak şekilde, pudralı çiçeksi notalarla karışmış yapay amber, misk, vanilya ve sandal ağacı temalı odunsu notalarla karşılaşıyoruz.

Roja Dove- A Goodnight Kiss Parfum ( İyi Geceler Öpücüğü ) isimli parfümün genel koku gidişatı çiçeksi notalardan oluşmakla sade ve basittir ve çok değişmeden düz çizgide gitmektedir. Çiçeksi notalar baskındır. Diğer aromalar ( amber- sandal ağacı ekseni ) yardımcı elemandır. Koku karakteri açısından da aynı şey söylenebilir. Silme sabunsu ve pudralı rayihalarla, aromalar sanki tek parça- harman halinde algılanıyor gibidir. Yalnızca çiçeksi notaların koku karakterinin değişmesiyle ( sabunsuluktan pudramsılığa geçiş ) birlikte koku karakterinde- sınırlı bir katmanlaşma görülmektedir. Parfümün tene yerleşmesi de, çiçeksi notaların marifetiyle birdenbire, yani sıktıktan hemen sonra oluyor. Burada hızlı akışkanlıktan ziyade, katmanların tek parça- külçe halinde tene oturması söz konusudur. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmesi tavsiye edilir. Üç- dört fıs yeter. Koku karakterinin yoğun sabunsu & pudralı çiçeklerden oluşması ve son bölümde etkisi iyice artan yapaylık hesaba katıldığında, fark edilirlik ve kalıcılık değerlerinin yükselmesini ve bu durumun tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmasını anlayabiliyoruz. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder