30 Ağustos 2021 Pazartesi

Bond No. 9- Sutton Place EDP / 2016



























Bond No. 9- ABD merkezli parfüm markasıdır. Bond No. 9- Sutton Place ismini taşıyan parfümü tanıtacağız. Tatlı, kremsi yumuşak, şekerli ve kuru bir yapısı vardır. Meyveler, çiçeksi notalar, baharatlar, vanilya, amber ve deri temasıyla biçimleniyor. Oryantal- vanilyalı kategoride gösteriliyor.

Üst- bergamot, mandalina, pembe biber, Çin tarçını, ananas,

Orta- yasemin, zambak, paçuli,

Alt- amber, misk, deri, vanilya.

Bond No. 9- Sutton Place isimli parfümün başlangıcındaki meyveleri, Creed- Aventus' un meyveli vurgularına benzetiyorum : Baskın ananas, greyfurt ve mandalina var. Önce tatlı- şekerli ve sonra tropik- kremsi yapıdadır. Devamında yeşil kokan ferah çiçeksi notalar geliyor. Bu çiçekler de orta katmanda kremsi yapıya çevriliyor. Yasemin, leylak ve menekşe hissediliyor. Ayrıca çiçeklere eklemlenen sıcak ve tatlı baharatlar bulunuyor. Yumuşak ve aromatik tarçın- kakule ikilisini görüyoruz. Son bölümde koyu ve kuru deri notası baskındır. Buna kremsi vanilya eşlik eder.

Bond No. 9- Sutton Place- bu haliyle günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. Yapay ve zorlayıcı deri temasından dolayı dengeli sıkılmalıdır. Diğer aromalar birbiriyle uyumludur. Dengeli tatlılık vardır. Aromalar genelde katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşmektedir. Yavaş akışkanlıkla iki saat içinde tene oturuyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende, deri ve vanilya aromaları ile kalıcılık performansı biraz daha artıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize  katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

29 Ağustos 2021 Pazar

Bond No. 9- Dubai Citrine EDP / 2016



























Bond No. 9- ABD kökenli niş parfüm firmasıdır. Bugünkü konumuz, Bond No. 9- Dubai Citrine isimli parfüm olacaktır. Tatlı, kremsi, şekerli, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, meyveler, meşe yosunu, misk ve amber aromalarıyla şekillenmekte. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmekte.

Üst- bergamot, köknar balzamı, kırmızı meyveler, deniz yosunu,

Orta- sardunya, zambak, manolya, kadife çiçeği,

Alt- meşe yosunu, misk, vetiver, amber.

Bond No. 9- Dubai Citrine isimli parfümde, çok hızlı akışkanlıkla tene yakın kalan ve yapışan aromalar görmekteyiz : Şekerli meyveler, yeşil kokan ferah çiçeksi notalar, kremsi tonlarda çiçeksi notalar, meşe yosunu, misk ve yapay amber notaları katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir.

Bond No. 9- Dubai Citrine isimli parfümün başlangıcını oluşturan şekerli meyveler aslan meyvesi, ahududu ve bergamot olmalıdır. Çünkü tene yumuşak şekerler gibi yapışıyor. Sardunya, siklamen ve zambak da yeşil- bitkisel ve sucul tarzdaki çiçeklere örnek verilebilir. Kremsi çiçekler yasemin, frezya ve papatya biçiminde yapılanmış. Gene kapanışta yeşil koku formunu yansıtan meşe yosunu var. Buna misk ve tatlımsı amber katılıyor.

Bond No. 9- Dubai Citrine- bu haliyle günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Genelde şekerli tatlılık varsa da, rahatsız edici değil. Nota geçişleri başarılı yapılmış.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

26 Ağustos 2021 Perşembe

Bond No. 9- Dubai Amber EDP / 2016



























Bond No. 9- ABD kökenli parfüm markasıdır. Şimdi Bond No. 9- Dubai Amber isimli parfümü değerlendireceğim. Misk yağı ve amber aromaları önemlidir. Odunsu notalar, baharatlar, reçineler ve çiçeksi notalar barındırmakta. Tatlı, sıcak, yumuşak, yoğun, yağlı, yapay ve koyu aromaları vardır. Oryantal grupta gösteriliyor.

Üst- pembe biber, bergamot, ahududu, safran,

Orta- Gurjan balzamı, gül, gayakum ağacı, yasemin,

Alt- sedir ağacı, amber, vanilya.

Bond No. 9- Dubai Amber- yoğun bir hayvansallıkla açılmakta : Sıcak ve yağlı hayvansal misk çok belirgin hissediliyor. Buna misk / civet / kunduz yağı da diyebiliriz. Sıcak ve yağlı yapısal düzen aynen devam etmekle, bu sefer öd ağacı ve ağaç reçineleri / laden ağacı sahne alıyor. Orta katmanda baharatları görmekteyiz : Safran ve pembe biber, biraz daha yumuşak ve tatlı esintiler yapıyor. Bunu tatlı çiçeksi notalar ( gül, yasemin ) destekliyor. Gene nispeten yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve koyu / yağlımsı amber & ambergris vurgusuyla kapanışa gelinmiştir.

Bond No. 9- Dubai Amber isimli parfümde hayvansal verilmiş aromalar ( misk yağı, ambergis, öd ağacı ) baskındır ve özellikle yağlı yapısından dolayı baş ağrısı yapabilir. Tene dengeli sıkılmalıdır. İki- üç fıs yeter. Yalnızca sonbahar- kış dönemi, akşam vakti ve soğuk havalar için uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde- o da dengeli dozajla kullanılabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla tene yerleşiyor. Hayvansal açılıştan sonra, diğer notalar iki saati bulan süre içinde olgunlaşıyor. Sıcak ve yağlı tonlamalar baştan sona etkildir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılıkla esmekte. Fark edilirliği de sahibine ve dışarıya yönelik olarak yoğun ve saldırgandır. Tatlı ve yumuşak yapıdaki baharatlar ve çiçeksi notalar parfümün en sevilen ve rahatça kullanım imkânı sağlayan aromaları olacaktır. Hayvansal ve yapay aromalar zihin ve burun algısını zorlarken, baharatlar ve çiçekler teninizi rahatlatıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Ağustos 2021 Çarşamba

Bond No. 9- Madison Avenue EDP / 2016



























Bond No. 9- ABD kökenli niş parfüm firmasıdır. Şimdi Bond No. 9- Madison Avenue isimli parfümü yorumlayacağız. Tatlı, kremsi, yumuşak ve yapay esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar, gurme notalar ve amber içeriklidir. Şipre- çiçeksi grubunda gösteriliyor.

Üst- elma, bergamot, kuş üzümü, böğürtlen.

Orta- gül, yasemin, manolya,

Alt- paçuli, pralin, ambroksan.

Bond No. 9- Madison Avenue ( Madison Caddesi )- aslında başlangıçtan orta katmanın sonuna kadar silme kremsi tonlamalar yapmakta. Kuş üzümü, ahududu ve bergamot gibi yüksek tatlılık barındıran kremsi meyvelerle açılıyor. Gene kremsi çiçeksi notalar ( yasemin, manolya, sardunya ) ve kremsi odunsu notalar ( paçuli ) aynı koku formunu sürdürüyor. Tatlı çikolata ve yapay amberle sona geliniyor.

Bond No. 9- Madison Avenue isimli parfüm büyük ölçüde kremsi yapısından dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Ayrıca amberdeki yapaylığa varan tatlılık da baş ağrıtabileceğinden bu hususa dikkat edilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Böylece öğleden sonra- akşam vaktine, soğuk havalara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olabilir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yavaş akışkanlıkla tene oturmakta ve gurme karakterini bulmakta. Yüksek tatlılık veren kremsi meyveler ilk anda dışarıya karşı güçlü bir fark edilirliğe işaret ediyor. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı bir güne yaklaşıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Ağustos 2021 Pazartesi

Trussardi- Uomo The Red EDT / 2016
























Trussardi- İtalya kökenli aksesuar ve moda firmasıdır. Eldiven, valiz, el çantası, ev ve ofis aksesuarları üretiyor. Şimdi Trussardi- Uomo The Red ismini taşıyan parfümü incelemek istiyoruz. Tatlı, kremsi, yumuşak, ferah ve bir miktar ekşimsi rayihaları var. İkincil önemde kuru, tozlu ve şekerli hissiyattan söz edebiliriz. Meyveler, aromatik otlar, baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, deri ve tonka fasülyesi gibi koku nüanslarına sahiptir. Aromatik- fujer grubunda gösterilmektedir.

Üst- ağaç kavunu, muskat, konyak, kasnı otu sakızı,

Orta- menekşe yaprağı, sardunya, adaçayı,

Alt- paçuli, deri, tonka fasülyesi.

Trussardi- Uomo The Red- içkimsi meyvelerle başlangıç yapıyor. Viskili- konyaklı keskin ve tatlı meyveler kavun, mandalina ve ayva kokuları vermekte. Bunu hemen tatlı baharatlar takip ediyor. Tarçın ve zencefil olabilir. Bu bölüm, içkimsi- keskin baharatlar formuna çevriliyor. Açılış çok katmanlı, detaylı ve zengindir. Orta bölümde, bu sert karakter biraz daha yumuşamakta : Toplamda çam esintili aromatik otlar ve yeşil- erkeksi çiçekler vardır. Nane, biberiye, rezene, menekşe ve sardunya tahmin ediliyor. Daha ferah, centilmen ve kibar bir koku bileşeni söz konusudur. Son kısım, kremsi paçuli ve şekerli vanilya ( tonka fasülyesi ? ) ile tatlılığın yükseldiği bir aşama olacaktır. Kuru ve nispeten tozlu deri notası, bu şekerli tatlılığın dışında kalan ünik bir koku formudur.

Trussardi- Uomo The Red- içkimsi meyveler, içkimsi baharatlar ve yeşil kokan erkeksi çiçeklerle niş parfümlerin kalitesini yakalıyor. Ancak kapanıştaki kremsilik ve şekerlilik, koku biçiminin bozulmasına yol açıyor. Sondaki yüksek tatlılıktan dolayı dengeli dozaj verilmelidir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta ve dışarıya karşı da yüksek fark edilirlik yapmakta. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı olabiliyor. Aromalar katman halinde, sırasıyla tene yerleşir : İçkimsi- meyveli- baharatlı kısım, yeşil- bitkisel notalar ve şekerli aromalar...

Trussardi- Uomo The Red- dengeli sıkılırsa günlük kullanımda kendine yer bulur. Gene de sonbahar- kış, akşam saatleri ve soğuk havalar için daha uygun olduğunu söyleyelim. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

21 Ağustos 2021 Cumartesi

Trussardi- Amber Oud EDP / 2016

























Trussardi- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Trussardi- Amber Oud isimli parfümle ilgili birkaç söz söyleyeceğiz. Reçineler, baharatlar, deri, öd ağacı ve amber vurguları yapılmıştır. Metalik, kuru, yağlı, tatlı, yapay ve sıcak aromalar vardır. Oryantal- odunsu grupta yer almaktadır.

Üst- limon, pembe biber, sardunya, elemi reçinesi,

Orta- tütsü, benzoin, öd ağacı,

Alt- vetiver, paçuli, deri, öd ağacı.

Trussardi- Amber Oud- metalik baharatlarla başlıyor. Biberli ve sıcak baharatlar ( kakule- pembe biber ) algılanmakta. Ne var ki, keskin bir tatlılık da fark ediliyor. Reçineler olabilir. Elemi reçinesinden gelen meyvemsi reçineler akla yatkın görünüyor.

Daha sonra parfüm, tematik kokulara ayrılıyor :

Öd ağacı vurgusu : Orta katmandaki reçineli öd ağacı ve kuru öd ağacı buna örnek verilebilir. Yağlı ve yapay deri notası da öd ağacına destek veriyor.

Amber vurgusu : Genellikle son bölümdeki reçineli amber & sade amber tonlamaları bu bağlamda düşünülebilir. Buna yanık tütsü notası yardımcıdır.

Böylece, Trussardi- Amber Oud isimli parfümün başlangıçta baharatlar, ortada öd ağacı ve sonda amber katmanlarından oluştuğu ve diğer notaların da yardımcı eleman olduğu anlaşılır. Tatlılık neredeyse her zaman yüksektir. Öd ağacı ve deri vurgularına da dikkat edilmelidir. Bu nedenle dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca çok sıcakta sıkılmasa iyi olur. Sonbahar- kış, soğuk havalar ve akşam vakti için idealdir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılabilir. Aslında kokusu düz çizgide gidiyor ( öd ağacı- amber ekseninde ) ve çok değişmiyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık yapıyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Reçineler, deri ve öd ağacı ile tene yapışıyor. Fark edilirliği her daim yoğun ve yüksektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

19 Ağustos 2021 Perşembe

Amouage- Bracken Man EDP / 2016





Amouage- Arap niş parfüm markasıdır. Umman kraliyet ailesinin yönetimindedir.

Bugün, Amouage- Bracken Man ismini taşıyan parfümü konu seçtim. Sıcak, yumuşak, tatlı ve hafif esintileri var. Baharat, odunsu bazlar ve meyve nüanslarıyla biçimlenir. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilmekte.

Üst- bergamot, limon, selvi bitkisi, lavanta, muskat, karanfil,

Orta- sardunya, sandal ağacı, sedir ağacı, tarçın,

Alt- paçuli, misk.

Amouage- Bracken Man- tatlı ve enerjik meyveler ve lavanta ile açılıyor. Limon, elma ve bergamot olabilir. Devamında yumuşak biberli baharatlar gelecektir ve ana tema karanfil olacaktır. Önce baskın karanfil ve sonra geri planda pembe biber gibi tatlımsı baharatlar var... Son kısımda tatlı ve yumuşak sandal ağacının, tematik koku formu olduğuna karar veriyoruz. Çünkü hem orta notalardaki karanfil temasını destekliyor, hem de sonda ( sandal ağacı ) tek başına kalıyor.

Yani kokunun özeti= Tatlı meyveler, lavanta, karanfil ve sandal ağacı.

Amouage- Bracken Man isimli parfümdeki genel tatlılığın dozajı iyi ayarlanmış. Notalar da uyumlu ve dengelidir. Temiz, rafine ve pürüzsüz hissiyat var. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Notalar katman halindedir ve sırası geldikçe görevini yapar. Tene özgürce sıkılabilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Kaliteli bir kolonya havası vermekte. Fark edilirlik ve kalıcılık böyle düşünülmelidir. Çok sade ve basit bir koku formu var.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

17 Ağustos 2021 Salı

Amouage- Bracken Woman EDP / 2016



























Amouage- Umman kraliyet ailesine ait bir parfüm markasıdır. Arap parfüm sanatının en seçkin örneklerini veriyor. Bugün, Amouage- Bracken Woman isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı, yumuşak ve ferah bir yapıdadır. Ana karakteri çiçeksi notalarla belirleniyor. Odunsu notalar ve aromatik otlar buna yardımcıdır. Aromatik- yeşil kategorisinde gösterilmesi uygun olur.

Üst- yabanî çilek, eğreltiotu,

Orta- zambak, nergis, papatya, deri,

Alt- paçuli, vetiver, huş ağacı.

Hemen belirtelim, Amouage- Bracken Woman- baştan sona yeşil karakterdedir. Yani yeşil bitkiler, otlar, yapraklar, çayır- çimen kokuları ve yeşil- erkeksi çiçekler parfümün karakterini özetlemektedir. Kokusu çok değişmez ve düz çizgide gider. Tamamen ferah, tatlımsı ve yumuşak esintiler vardır. Sade ve minimalist bir kolonya tarzındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik, kolonya kadar olmaktadır. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Temiz, doğal ve pürüzsüz hissiyat veriyor.

Amouage- Bracken Woman- başlangıçta kısa süre, incir- incir yaprağı nokta dokunuşu yapıyor. Devamında hemen yeşil karaktere geçiyor. Önce çayır- çimen, ot, yaprak ve bitki kokuları alıyorsunuz. Sonra bence erkeksi- yeşil çiçeklerin hakimiyeti başlıyor. Yasemin, nergis, leykak ve sardunya olabilir. Kapanışta da yeşil koku karakteri sürmektedir. Çimensi ve köksü vetiver bu bölümün ana temasıdır. Vetiver notasına yoğun topraksı kokular eşlik ediyor. Geri planda tozlu paçuli olabilir. Odunsu notalar yumuşak yapıdadır.

Orta katmanda yeşil çiçeklerle tene oturma ve olgulaşma başlıyor. Yeşil bitkiler buna destek veriyor. Doğal sonuç olarak, yeşil vetiver kapanışı yapıyor. Özellikle açılış ve orta bölümde bitkisel & çiçeksi harman / kaynaşma gözden kaçmayacaktır. Aromalar dengeli ve uyumludur. Zaten geneli yansıtan yeşil karakter, ten üzerinde ve duygu planında afrodizyak etkiler yapacaktır. Rahatlatıcı, sükûnet verici ve dinlendirici bir kokusu vardır...

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

15 Ağustos 2021 Pazar

Amouage- Opus X EDP / 2016




















Amouage- Umman kraliyet ailesinin parfüm markasıdır. Bu markanın Kütüphane Koleksiyonu eserlerinden Amouage- Opus X isimli parfüm incelenecektir. Yapay, metalik, kimyasal ve tatlı esintileri var. Çiçekler, deri notası, öd ağacı ve amber gibi koku nüansları vermekte. Oryantal- çiçeksi grupta yer almakta.

Üst- mayıs gülü, kırmızı gül, gül,

Orta- sardunya, deri, vernik akoru,

Alt- metalik notalar, öd ağacı, ylang ylang, ambrarom.

Amouage Opus X- genel koku itibariyle pek değişim göstermiyor. Düz çizgide gidiyor. Açılıştan sona kadar kola, portakallı gazoz- fanta ve kolalı jelibon gibi kokuyor. Açılış metalik, yapay ve oksitli vurgularla gerçekleşiyor. Ne olduğunu anlamaya çalışıyorum, çünkü karmaşa ve düzensizlik var... Başlangıç özellikle portakallı gazoz gibi olmuş. Asitli ve köpüklü turunçgiller olduğunu varsayalım. Ama notalar yerine oturmamış. Portakallı gazoz olarak bildiğimiz Fanta' nın köpürtülmüş hali gibi duruyor. Metalik çiçekler olabilir. Deri ve öd ağacı olabilir. Aslında bütün aromalarda kimyasal içerikler ve boya benzeri kokular ve yapaylık var.

Asitli mandalina ve portakal. Metalik gül, sardunya ve yasemin. Sulandırılmış, oksitlendirilmiş ve metalik hale getirilmiş deri ve öd ağacı.

Amouage Opus X- bu haliyle günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Eğer kullanılacaksa dengeli sıkılmalıdır ve sonbahar- kış, soğuk havalar ve akşam vakti seçilmelidir. Bu parfümün, bir kimya laboratuvarında geçekleştirilen özel bir deneme olduğunu düşüneceğim. Çünkü bu kadar yapay, sentetik, kimyasal ve metalik bir düzen, ancak özel bir tercih anlamında kabul edilebilir. Kalıcılık ve fark edilirlik tenimde yüksek olmadı. Genelde dengesiz bir tatlılık da var.

Koku- 2 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

13 Ağustos 2021 Cuma

Amouage- Lilac Love EDP / 2016






















Amouage- Umman kraliyet ailesinin yönetimindeki niş parfüm markasıdır. Bugün Amouage- Lilac Love ( Leylak Aşkı ) isimli bayan parfümünü inceleyeceğiz. Sabunsu, kremsi tatlı- şekerli, tozlu ve yumuşak rayihaları var. Çiçeksi notalar, gurme notalar ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Çiçeksi- gurme kategorisinde değerlendirilebilir.

Üst- yasemin, gül, gardenya, şakayık, kediotu,

Orta- iris, kakao, tonka fasülyesi,

Alt- sandal ağacı, paçuli, vanilya.

Amouage- Lilac Love- kremsi ve yumuşak çiçeklerle başlamakta. Yasemin, lotus ve gardenya olabilir. Biraz da yeşil- bitkisel kokular veriyor. Devamında hafifçe sabunsu tonlarda çiçekler var. İris, kediotu ve sümbül tahminlerini yapıyorum. Orta katmanda sabunsu çiçekler ile gurme notaların harmanlandığını düşünebiliriz. Tozlu kakao ve şekerli vanilya ile yapışkan biçimde tene oturuyor. Son kısımda pudralı olduğu tahmin edilen sandal ağacı var. Böylece tenden ayrılıyor.

Amouage- Lilac Love isimli parfümün açılışında kremsi yasemin ve orta notalarında sabunsu iris baskınlaşıyor. Diğer çiçeksi nüanslar yardımcı elemandır. Hatta orta katmanın devamında çiçekler pudralı tonlamalar yapıyor ve tozlu kakao ile birleşiyor. Kapanışta pudralı yapı, sandal ağacı ile pekiştiriliyor. Buradaki tek istisna, vanilyanın şekerli olup tatlılığı yükseltmesidir.

Çiçeksi ve gurme notalar zaten birer katman oluşturuyor. Pudralı & sabunsu çiçekler ile gurme notaların da orta katmanda bütünleşip iç içe geçtiğini görmekteyiz. Akışkanlık da hızlı oluyor ve parfüm tene çabuk oturuyor. Son bölümdeki şekerli tatlılık haricinde, notalar uyumlu ve dengelidir.

Amouage- Lilac Love- dengeli dozaj verildiği takdirde günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyacaktır. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde kullanılabilir. Kremsi ve yeşil kokan çiçkler başlangıcı ferah ve enerjik hale getiriyor. Sonrasında dengeli bir dozajlama ile parfümden keyif alınabilir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı olmakta. Fark edilirliği her daim yüksektir. Tene yerleşince sakinleşir ve konfor kokusu olur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

11 Ağustos 2021 Çarşamba

Roberto Cavalli- Uomo EDT / 2016
























Roberto Cavalli- İtalyan moda şirketidir. Bugün, Roberto Cavalli- Uomo isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, pudralı, tozlu, yumuşak ve yapay esintileri var. Baharatlar, aromatik bitkiler, çiçekler ve odunsu notalar barındırmakta. Oryantal grupta gösteriliyor.

Üstte menekşe, iris, ortada bal, lavanta, alt notada sedir ağacı, paçuli ve tonka fasülyesi notaları açıklanmakta.

Roberto Cavalli- Uomo isimli parfümün başlangıcında koyu, dolgun ve yoğun aromalar var. Ne olduğunu anlamaya çalıştım. Sonrasında açılışının erkeksi çiçeklerle yapıldığına karar verdim. Pudralı ve tozlu biçimde iris ve safran, burnuma geldi. Bunu takiben, erkeksi çiçeklerin karakteri değişti. Daha yumuşak, ferah, sucul ve yeşil- bitkisel çiçekler sahne aldı= Tatlı lavanta burada baskındır. Menekşe ve yasemin de olabilir. Arada sucul aromatik otlar var. Adaçayı ve kişniş gibi klasik tahminler yaptım. Çiçeksi bölüm, ten üzerinde gayet uzun sürüyor.

Roberto Cavalli- Uomo- ikinci bölümde biberli baharatları kullanmış. Gerçi daha sonra, bu baharatlar iyice tatlanıyor. Zencefil- kakule tarzında baharatlar var. Sıcaklık ve keskinlik artıyor.

Kapanış faslında yapay odunsu notalar var. Kremsi paçuli baskın olmakla, yumuşak sedir ağacı da hissediliyor. Son fazda tatlı tütün, bal ve tonka fasülyesi ile tatlılığı yükselten, hatta şekerli hale getiren gurme notalar yer alıyor.

Roberto Cavalli- Uomo isimli parfümde yeşil erkeksi çiçekler ve biberli baharatlar beğenimizi kazandı. Bu aromalar yumuşak, taze ve dengeli tatlılık veren bir yapıdadır. Odunsu notalar, pudralı çiçekler ve gurme notalar ise şekerli tatlılık, yapaylık ve uyumsuzluk barındırıyor. Aromalar genelde katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Yavaş akışkanlıkla tene yakın kalır.

Bu haliyle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılır. Fark edilirlik her daim güçlüdür. Pudralı çiçeksi notalar ve gurme tarzının etkisiyle kalıcılık, normal bir kolonya performansının biraz üstündedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 Ağustos 2021 Pazartesi

Roberto Cavalli- Paradiso Assoluto EDP / 2016

 















Roberto Cavalli- İtalyan moda şirketidir. Bugün Roberto Cavalli- Paradiso Assoluto isimli bayan parfümü hakkında konuşacağız. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, turunçgiller, vanilya, reçineler ve meyveler bu parfümü şekillendirmektedir. Buruk, ekşimsi, sabunsu, pudralı, kremsi, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Şipre- çiçeksi grubunda gösteriliyor.

Üst- mor salkım, pembe biber, greyfurt, bergamot, limon, 

Orta- yasemin, zambak, çarkıfelek meyvesi,

Alt- vanilya, kaşmir ağacı, sandal ağacı, paçuli.

Roberto Cavalli- Paradiso Assoluto isimli parfümün açılışında şipremsi tarzda buruk ve ekşimsi turunçgiller var. Bergamot, limon ve mandalina sayılabilir. Orta bölüme geçildiğinde pudralı & sabunsu çiçeksi notalarla karşılaşıyoruz. Mimoza, zambak, nergis, yasemin, mor salkım, sümbül ve kediotu biçiminde tahmin ediyorum. Kremsi ve sıcak rayihalar salan ve aynı zamanda yapaylıktan da nasibini alan sandal ağacı merkezli odunsu notalar, reçineler ( benzoin ) ve vanilya aromaları ile sona yaklaştığımızı düşünüyorum. Son fazda yapaylıktan başka bir özelliği olmayan odunsu notalar ( paçuli ) ve kremsi tropikal meyveler ( çarkıfelek meyvesi, şeftali, mango ) bulunuyor.

Roberto Cavalli- Paradiso Assoluto isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşecektir. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Şipremsi yapısı gereği bütün aromalarının güçlü olması, ekşimsilikten pudralılığa kadar değişen kadar değişen koku formları ve kapanıştaki baş ağrısı yapan yapaylık ( sandal ağacından mangoya kadar ) gibi etkenlerle fark edilirlik ve kalıcılık muazzam yükselmiş fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatlerine uyar. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Ağustos 2021 Cumartesi

Davidoff- Horizon EDT / 2016



























Davidoff- İsviçreli tütün üreticisi bir firmadır. Bugün Davidoff- Horizon ( Ufuk ) isimli parfümü yorumlayacağım. Ekşimsi buruk, tatlımsı, keskin, tozlu, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, gurme notalar, çam kokular, odunsu notalar ve baharatlar barındırmakta. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- greyfurt, biberiye, mandalina, zencefil,

Orta- paçuli, sedir ağacı, muskat, karabiber, susam,

Alt- vetiver, kakao.

Davidoff- Horizon isimli parfümün başlangıcında ekşimsi ve buruk turunçgiller ( greyfurt- mandalina ) yer almıştır. Buna hemen keskin çam esintileri eşlik etmekte. Devamında orta katmanda tatlımsı ve biberli baharatları ( karabiber- zencefil ) görmekteyiz. Tozlu paçuli ve tatlı vetiver, odunsu notaları temsil ediyor. Son fazda tatlı vetiver ve tatlı kakao harmanlanmış. Tatlılık yükseliyor ama rahatsız etmiyor.

Davidoff- Horizon- genelde dengeli tatlılık ve uyumlu notalar veriyor. Bütün koku nüansları yumuşak ve ferah yapıdadır. Aromalar katman halindedir ve hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Yalnız kapanışta vetiver- kakao ikilisi iç içe geçmiş ve sentez oluşturmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanımda tazelenebilir. Ancak biberli baharatlar, çam kokuları ve tozlu paçuli sayesinde, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapacağından, buna pek gerek kalmayacaktır. Fark edilirliği nispeten tensel koku olmasıyla ilgilidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Ağustos 2021 Perşembe

Davidoff- Amber Blend EDP / 2016



























Davidoff- İsviçreli puro üreticisidir. Son dönemde Blend Collection ( Harman Koleksiyonu ) ismiyle bir çalışma başlattı. Niş parfüm konseptinde üç adet koku piyasaya sürdü. Bunlardan biri olan Davidoff- Amber Blend isimli parfüm bugünkü konumuzu oluşturacaktır.

Davidoff- Amber Blend- Amber temalıdır. Oryantal- baharatlı grubunda değerlendiriliyor. Baharatlar, odunsu- ahşapsı notalar, içkimsi notalar ve bir miktar deri vurgusuyla şekilleniyor. Tozlu, buruk, ekşimsi, kuru, metalik ve sıcak esintiler yapıyor.

Üstte muskat, tarçın, ortada rom, amber, alt notada balzam ve sandal ağacı aromaları açıklanmış.

Davidoff- Amber Blend- bana göre, şipremsi tozlu bergamotla başlıyor. Bu turunçgil nüansı, küçük bir dokunuştur. Devamında içkimsi kuru- biberli baharatlar sahne alacaktır. Tarçın ve muskat, koku formunu daha sıcak hale getiriyor. Sonrasında içkimsi- metalik amber teması, parfümü domine etmeye başlayacaktır. Orta katman itibaren artık biberli- baharatlı amber formunu görmekteyiz. Son kısımda ise, bir harman ve karıştırma vardır= Kuru ve tozlu verildiğini düşündüğümüz odunsu notalar ( paçuli ) ve deri, birliktedir. Sandal ağacı da ahşapsı tonlamalar veriyor.

Davidoff- Amber Blend isimli parfümün koku gruplarını şöyle yorumlayabiliriz= İçkimsi- biberli amber teması, Modern / Doğulu nüanslar vermekte. Kuru ve tozlu odunsu notalar ve deri vurguları da daha çok, günümüzün Modern kokularında görülen bir özelliktir. Pek tatlılık yok. Genelde kuru, tozlu ve sıcak esintiler var. Koku karakteri çok değişmiyor, düz çizgide gidiyor. Yani içkimsi baharat, amber ve odun vurguları, parfümün açılışından sonra harmanlanmış ve iç içe geçmiştir.

Davidoff- Amber Blend- bu haliyle çok sıcakta sıkılmaz. Ayrıca dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam için idealdir. Açık hava- dış ortam davet ve toplantıları ile gece gezmelerinde kullanılır. Bence yapaylık barındırmıyor. Daha ziyade, baharat, içki ve ahşap notalarına dikkat edilmelidir ( bkz. dengeli dozaj ). Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı iki günü buluyor. Fark edilirliği de her daim yoğun ve güçlüdür. Deri, ahşap ve paçuli tonlamalarıyla tene yerleşir. Ancak akışkanlık yavaş ve kararlıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Ağustos 2021 Salı

Van Cleef & Arpels- Ambre Imperial EDP / 2015


















Van Cleef & Arpels- Fransız mücevher, saat ve parfüm üreticisidir. Bugünkü konumuz, bu markanın amber temalı parfümü Van Cleef & Arpels- Ambre Imperial olacaktır. Tatlı, kremsi, yumuşak, pudralı, keskin ve tozlu rayihaları var. Biberli baharatlar, vanilya, reçineler, deri, tütsü, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösterilmekte.

Üst- pembe biber, bergamot,

Orta- benzoin, amber, vanilya, tonka fasülyesi,

Alt- odunsu notalar.

Van Cleef & Arpels- Ambre Imperial- keskin ve metalik biberlerle başlıyor. Tatlımsı pembe biber- kakule ikilisi var. Sonra yeşil kokan bergamot ve yumuşak ve kremsi çiçekler gelmekte. Yasemin ve manolya olabilir. Bunu pudralı vanilya ve vanilyalı beyaz çiçekler takip ediyor. Kapanışta tatlı- reçineli amber, yumuşak deri, tütsü ve ahşapsı notalar ( maun ağacı ? ) bulunacaktır.

Van Cleef & Arpels- Ambre Imperial isimli parfümde pudralı vanilya baskın, kremsi amber de buna yardımcu elemandır. Ayrıca yeşil kokan bergamot, kremsi çiçekler ve vanilya- deri vurguları da L'Occitane- Ambre isimli parfümü andırıyor. Aromalar katman halindedir ve sırayla tene yerleşmektedir. Notalar uyumludur, sonlarda yükselen tatlılık da ( vanilya, amber, reçine ) rahatsız etmez. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık sağlıyor. Fark edilirlik de ilk anda yoğun ve saldırgandır. Sonradan sakinleşir ve tensel koku haline gelir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uygundur. Tene özgürce sıkılabilir.

Van Cleef & Arpels- Ambre Imperial isimli parfüme başka bir açıdan da bakabiliriz :

Tematik / baskın notalar ve bunlara yardımcı elemanlar.

Pudralı vanilya temasına tatlı ve reçineli amber ve vanilyalı beyaz çiçekler yardımcıdır.

Tütsü ve ahşap notalarına yumuşak deri notası yardımcıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 Ağustos 2021 Pazar

Moschino- Fresh Couture EDT / 2015



























Moschino- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Moschino- Fresh Couture isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Tatlı, kremsi ve yumuşak esintiler parfümü forse eder. Genel karakter olarak duş jeli ve şampuan gibi kokular verir. Turunçgiller, çiçekler, meyveler ve odunsu notalar barındırır. Bir miktar sabunsu hissiyat var. Çiçeksi- meyveli grubuna verilmiş. Tatlılık sonlarda şekerli hale geliyor. Ama rahatsız etmiyor.

Üst- bergamot, mandalina, ylang ylang,

Orta- şakayık, ahududu, osmanthus,

Alt- odunsu notalar, paçuli, ambroxan.

Moshino- Fresh Couture- kremsi turunçgiller ve tatlı- kırmızı meyvelerle başlıyor. Keskin ve parlak mandalina ve sucul- lezzetli ahududu ve çilek belirgindir. Devamında biraz sabunsu olabilen yumuşak ve kremsi çiçekler var. Frezya, şakayık ve yasemin sayılabilir. Tozlu ama yumuşak odunsu notalardan sedir ağacı ve paçuli ile kapanışa geliniyor. Bu kısımda yumuşak ve şekerli vanilya da mevcuttur. Tatlılık bir miktar yükseliyor. Ne ki, temiz, canlı, enerjik ve pozitif koku formunu bozmuyor.

Moschino- Fresh Couture- tatlı ve yumuşak çiçek ve meyve aromalarına geri planda katılan yeşil- cul aromatik bitkiler sayesinde, duş jeli, şampuan ve bazen de mutfak temizlik malzemesi kokuları vermekte.  Taze ve ferah bir kokusu var. Notalar harman halinde algılanır. Yani, bütün koku formu neredeyse- tek parça gibidir. İlkbahar- yaz mevsimine, günlük kullanıma ve sosyal faaliyetler uyar. Tene bolca uygulanır. Kaliteli ve ferah bir kolonya kadar, kalıcı ve fark edilir olacaktır. Aslında koku formu pek değişmiyor. Sade, basit ve gösterişsiz bir yapısı var. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Tene yakın kalmakta.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html