28 Haziran 2016 Salı

Frederic Malle- Dries Van Noten Par Extrait De Parfum / 2013





















Frederic Malle, Fransız niş parfüm markasıdır. 2000 yılında faaliyete geçti. Kurucusuyla aynı isimi taşıyor. Yenilikçi teknoloji ve değerli hammaddeler kullanarak parfüm üretiyor.

Frederic Malle- Dries Van Noten Par, bu markayla ilgili ilk parfüm yorumumuzun konusudur.

Birarada kuruyan notalar. Bu parfümü Bruno Jovanovic tasarlamış. Baharat, odun, çiçek gibi bazlar hissedilir. Odunsu- oryantal grupta değerlendirilir. Notaları da şöyle veriliyor=

Sandal ağacı, öd ağacı, tonka fasülyesi, vanilya, safran, yasemin, misk, bergamot, limon, muskat, karanfil, paçuli, odunsu notalar ve balzam...

İlk sıkışta yoğun ve keskin bir odunsu vanilya algıladım. Buna misk eşlik ediyor. Sonra baharatlı vanilyaya çevrildi. Bu haliyle tam bir hacı yağı esintili Arap parfümü efekti yapmaktadır. Devamında safran, yasemin, öd ağacı hissiyatıyla Arap esintileri perçinleniyor. Bu aşamada kuruma ve tene oturma başlar. Gene keskinlik var. Yumuşak ve tatlı baharatlar devreye girdiğinde, kokusu daha kabul edilebilir hale geliyor= Kremsi baharat olarak karanfil, zencefil var. Çok az bergamot algıladım. Kapanışa doğru paçuli merkezli odunsu notalar, misk ve yumuşak bir amber alınmaktadır.

İlk anda sert, saldırgan ve yağlı biçimlerle başlıyor. Sonrasında tene oturup sakinleşiyor ve güzel kokuyor. Sakinleştiğinde kremsi ve yumuşak baharatlarla lüks ve detaylı bir koku hissi vermektedir. Aslında kokusu genelde düz çizgide ilerler ve pek değişmez. Ne ki, bu sıkıcı değil. Açılışta tozlu bir hava da söz konusudur.

Koku düzlemi= Odunsu vanilya- baharatlı vanilya- Arap etkili çiçekler- tatlı baharatlar- paçuli- amber olarak genel bir gidişat gösteriyor. Sonlara doğru parfüm şekerleniyor. Bu biraz rahatsız edebilir. Onun haricinde, özellikle ortalarda dengeli bir tatlılık var.

Derinlik ve konfor noktası= Baharatlı vanilya- karanfil/ zencefil- paçuli- amber en beğendiğimiz ve takdir ettiğimiz bölüm oldu. Kalite, güzellik ve kalıcılık nüansları burada daha belirgindir. Ayrıca bu kısımda yumuşama ve lüks hissiyat başlıyor. Koku basitleşiyor, ama o ölçüde de zenginleşiyor.

Tenimde kalıcılığı 1,5 günü buldu. Fark edilir yapısı baharatlar, misk ve odunsu notalarla ilgilidir. Sonbahar- kış dönemine uyar. Soğuk hava ve akşam kokusudur. Dedelerimizin kullandığı miskli- amberli kokulara öykünen bir yapısı vardır. Orta notalarda katmanlaşma var. Baharatlar egemendir. Günlük kullanıma pek uygun değil. Yoğun ve keskin aromalardan ötürü dengeli sıkılmalıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

25 Haziran 2016 Cumartesi

Nishane- Pasion Choco Extrait de Parfum / 2013





























Nishane- Pasion Choco isimli parfümü yorumlayacağım. İstanbul merkezli parfüm ve kolonya markası Nishane' nin kokuları, blog sayfamızın en değerli parfümlerinden sayılmalıdır.

Nishane Pasion Choco- ilk anda tatlı meyve, misk, orkide, vanilya ve sakız aromalarıyla tenime yerleşti ve çok güzel rayihalar saldı. Oryantal- vanilyalı grubunda gösterilmekte. Daha sonra koku karakteri biraz daha oturunca, kakao- çikolata, kahve gibi gurme notalar ve yumuşak baharatlar hissettim. Dengeli bir tatlılık ve nispeten uyumlu notalar olduğunu söylemeliyim.

Üst- çarkıfelek meyvesi, kahve, greyfurt,

Orta- bitter çikolata, ıhlamur çiçeği, orkide, kişniş,

Alt- vanilya, benzoin / sakız, paçuli, siyah misk.

Nishane Pasion Choco yorumu=

Yoğun ve güçlü olarak, tropik meyveli açılışı var. Ananas, portakal ve yumuşak vanilya hissediliyor. Devamında misk, orkide ve yumuşak baharatlı notalar ( kakule, zencefil ) yer almakta. Kokusu tenime yerleşmeye başlayınca, gurme tarzına yöneldiğini anladım= Kahve, tütün, bitter çikolata- kakao tonlamaları yaptı. Sıcak, yumuşak, yoğun ve baharatlı yapısal düzene geçti. Kapanışta da koku nüansları çok değişmiyor= Kremsi ve yumuşak vanilya & amber işbirliği var. Reçineli odunsu notalar ( sedir ağacı ve paçuli ) var. Paçuli tozlu- topraksı tonlardadır...

Nishane Pasion Choco, genel beğeniye uymakta. Yoğun ve güçlü aromalarından ötürü dengeli sıkılmalıdır. Dengeli dozaja dikkat edilirse, her mevsime uygun yapısı olduğu görülecektir. Ama genellikle sonbahar- kış döneminde kullanılması tercih edilecek gibi görünüyor. Kalıcılık ve fark edilirlik başarılıdır. Yağlı ve çabuk terleyen tende iki güne yakın, kuvvetli esintiler yapacaktır. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Böylece sahibine dönük fark edilirlik yapar. Açık hava partileri, davetler ve gece gezmeleri için ideal olacaktır. Akşam vakti ve soğuk havalarda da performansından memnun kalırsınız. Kapalı alanlarda ise dozajına dikkat etmelisiniz.

Koku- 5 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

22 Haziran 2016 Çarşamba

Christian Dior- Miss Dior Eau De Toilette / 2013

 















Christian Dior- Fransız moda firmasıdır. Şimdiki konumuz, Christian Dior- Miss Dior Eau De Toilette ( 2013 ) isimli bayan parfümü olacaktır. Buruk, metalik, kremsi, tatlı, şekerli, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak yapıdadır. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, amber, vanilya, odunsu notalar ve reçineler barındırıyor. Şipre- çiçeksi kategoride gösteriliyor.

Üst- kan portakalı,

Orta- Şam gülü, Bulgar gülü, neroli, 

Alt- paçuli.

Christian Dior- Miss Dior Eau De Toilette ( 2013 ) isimli parfümün şipremsi başlangıcında buruk ve biraz metalik kan portakalı, mandalina ve bergamot gibi turunçgilleri görüyoruz. Sonrasında kremsi çiçeksi notalar sahne alıyor. Gül, iris ve zambak olabilir. Ancak çiçeklerde bir miktar şekerli tonlamalar mevcuttur. Öyleyse neroli ve portakal çiçeği gibi tahminler de yapabiliriz. Orta katmanın devamını tatlı ve şekerli baharatlar oluşturuyor. Tarçın, safran ve zencefil vardır. Gene şekerli tarzdaki amber, vanilya, odunsu notalar ( paçuli ) ve reçinelerle ( benzoin ) sona gelinmiştir.

Christian Dior- Miss Dior Eau De Toilette ( 2013 ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşmiş oluyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği söz konusudur. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Silme şekerli tonlamalar yapan ve elbette tatlılığı gereksiz yere yükseltip, bir de üstüne bariz yapaylık barındıran çiçeksi notalar ( neroli, portakal çiçeği ), baharatlar, amber, vanilya, paçuli ve benzoin reçinesinin etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılması şart koşmuştur. Yoksa baş ağrıtma ve burun ve zihin algısını zorlama potansiyeli vardır. Sıcaklık genele yayılmıştır. Buruk turunçgiller ve kremsi çiçeksi notalar şipre, diğer aromalar ise Doğulu / Asyalı özellikler taşıyor. Sonbahar- kış mevsimine soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile  gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Haziran 2016 Pazar

Parfüm Kültür Gruplarına Kısa Bir Bakış / makale




Parfüm alanında uzmanlaşmak için, kendimizi parfüm kültür grupları konusunda yetiştirmeliyiz. Marka bazında değil, Parfüm Kültür Grupları bazında kendinizi yetiştirmelisiniz.

Ben, parfümü, kültür gruplarına ayırarak anlamaya çalışıyorum.

Giorgo- Armani- Eau Pour Homme- tarzındaki klasik centilmen parfümlerinin en önemli özelliği- kaliteli ve ferah bir limon kolonyasının içine,aromatik otlar ve tatlı baharatlar doldurulmuş gibi kokmasıdır. Beyefendi, centilmen kokusu olarak hafızamıza yerleşmiştir. Aromatik otlar ve turunçgiller biraz tozlu, ekşimsi kokar. Bahaharatlar tatlı ve yumuşaktır. Bazı örneklerde sabunsu çiçekler ve / veya erkeksi çiçekler olabilmektedir. Çam benzeri kokular, meşe yosunu ve klasik odunsu notalar içermektedir.

Akdeniz etkili parfümlerin keskin baharatlı versiyonu olan Giogio Armani- Code Sport- merkezde biberli zencefil kokuları verir. Biberli baharat kokuları, keskin nane harmanı ve vetiver notası ile kuvvetlendirilmiştir. Diğer Akdenizli parfümlerde, canlı ve enerjik narenciyeler ve aromatik otlar vardır. Bunlara orta katmanda tatlı baharatlar eşlik eder. Bu parfümler Akdeniz coğrafyasının bitki ve çiçek florasını akla getirir.

Şifalı ot temalı parfümlerde kullanılan aromatik otlar, Anadolu' nun dağlarında yabanî olarak yetişen şifalı otları hatırlatır. Ayrıca bu tür parfümleri kullandığınızda, kendinizi bir hamam veya termal kaplıcada, şifalı sularla banyo yapıyormuş gibi hissedersiniz. Bunun nedeni, bazı parfüm örneklerinde, şifalı otların yanında meşe yosunu aromasının kullanılmış olmasıdır. Ferah ve canlı aromatik bitkiler, genelde tütün, meşe yosunu ( Burberry- London For Men ) ve tatlı baharatlarla ( Issey Miyake- L'Eau D'İssey Bleue Fraiche ) harmanlanmıştır.

Paco Rabanne- One Million EDT- modern tatlı baharat temalı parfümlerin öncüsüdür ve ilk temsilcisidir. Bu bakımdan parfüm dünyasında yeni bir akım ve çağ başlatmıştır. Daha önce de, piyasada şüphesiz tatlı baharat kokulu parfümler vardı. Ne var ki, Paco Rabanne- One Million ile beraber, tarihte ilk defa, tatlı baharatlar bir parfümün merkezine ana tema olarak yerleşmiş ve onun koku formunu baskın olarak kontrol etmiştir.

Paco Rabanne- One Million' da, ilk defa tatlı baharat teması görülür. Merkezde tarçın tandanslı tatlı baharat çeşnisi vardır. Bunları açılışta keskin ve metalik nane ve turunçgiller ( portakal, greyfurt ) destekler. Yapay ve sentetik deri ve amber kokularıyla sonlanır.

Bazı örneklerde, tatlı ve yumuşak kullanılan misk ve amber, tatlı baharatlara katkı yapar. Tatlı baharatlar önden, narenciye ve aromatik otlarla desteklenir.

Modern parfüm deyince, biz ağaçsı ve odunsu notaların yoğunlaştığı parfümleri anlıyoruz ( modern / odunsu parfümler ). Odun ve ağaç aromaları, en başta bir parfüme modern karakter kazandırmaktadır. Sonra buna biberli ve tozlu baharatlar ( Marc Jacobs- Bang Man ) destek verir. Bazı örneklerde doğal minealler ( Hermes- Terre D' Hermes Parfum ) bulunabilir. 

Doğulu / Asyalı parfümler, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerindeki görkemli saray yaşantılarını, ziyafetlerini, o dönemin cami ve külliye mimarîsini düşündüren parfümlerdir. Şifalı otlar, tatlı baharatlar, kırmızı meyveler, reçineler, tütsüler, tütünler ve bal aromaları bu parfümlerin karakteristik özelliğidir.

Serge Lutens- Ambre Sultan- Doğu etkili parfümler akımını başlatmıştır. Amber temasına şifalı otlar, çam esintileri ve baharatlar destek vermektedir.

Hacı yağı esintili parfümler, hacca giden dede ve ninelerimizin, bize oradan getirdiği hacı kokularını hatırlatır. 

Kirli, tozlu, sabunsu, pudralı ve hayvansı kokular veren baharat ve çiçekler baş roldedir. Sığır derisi gibi kokan amber, civer ( misk yağı ) ve misk ( Serge Lutens- Cuir Mauresque ) önemlidir. Bazı örneklerde yağlı ve dumansı deri ve tütün bulunabilir.

Arap etkili parfümlerin bizde yaptığı çağrışımlar uçsuz bucaksız çöller, bedevî çadırları, deve ile yapılan seyahatler ve Arap mutfağında kullanılan ağır ve yoğun baharatlardır.

Arap parfümlerinin klasik versiyonunda gül, tütsü, misk, civet yağı, öd ağacı, mür yağı ve safran notaları vardır. Yardımcı elemanlar ise yumuşak & maskülen çiçeklerin karışımıdır. Buna örnek olarak, Amouage- Gold Man verilebilir. Kirli, tozlu, sabunsu, pudralı ve hayvansı verilmiş baharat ve çiçekler, hacı yağı esintileri içinde kaynaşır.

Arap parfümlerinin modern versiyonu ise, lüks- modern tatlı baharatlar ve kremsi ve yumuşak çiçekleri harmanlamaktadır. Amouage- Jubilation ( XXV ) Man, buna örnektir. Modern Arap parfümleri, bu kültür ve coğrafya ile yakından teması olan Fransız parfümorların tasarladığı kokulardır. 

Hayvansal / Misk yağı temasını barındıran parfümler, ölmüş hayvan cesedi, terli vücut, sığır derisi, motor yağı, kösele ve deri mont gibi kokmakta ve insanın algı ve tahammül sınırlarını zorlamaktadır.

Abdul Samad Al Qurashi- Dahn Oud Ateeque- yoğun bir biçimde sunduğu kirli, yağlı, tozlu, dumansı misk yağı, deri, tütün, tonka fasülyesi, öd ağacı, paçuli ve yapay / plastik baharatlar ve çiçeklerle, hayvansal parfümlerin en belirgin- referans örneklerinden biridir.

Faberge Brut Original- kirli, tozlu, buruk, ekşimsi turunçgiller ve aromatik otlar, sabunsu çiçekler ve tonka fasülyesi ve vanilyadan kaynaklanan çok tatlı / şekerli notalarından dolayı, klasik şipre / fujer parfümlerinin önemli bir temsilcisidir. Bu tip parfümler 80' li yılların havasını yansıtır. Azzaro- Pour Homme- ise, tütün ve zencefil merkezli başka bir fujer tarzı parfümdür. Klasik çam esintileri, meşe yosunu, odunsu notalar ve erkeksi çiçekler birlikte kullanılmıştır. Aramis- Classic de, başka bir önemli şipre tarzı kokudur. Eski, tozlu, buruk ve ekşimsi aromatik otlar, turunçgiller, tozlu baharatlar, misk, deri, odunsu notalar ve meşe yosunu barındırır.

Bazı şipre / fujer kokularda içki temasına rastlanır. Genelde aromatik otlar, turunçgiller, çiçekler ve baharatlar sırasıyla ekşi, tozlu, buruk, kirli, sabunsu ve hayvansı biçimde kokar. Bu parfümler Fransız kökenlidir.

Bütün bu açıklamalardan sonra, şu soru sorulabilir :

Parfüm kültür gruplarında neden yalnızca erkek parfümlerine yer verdiniz, kadın parfümlerinden de örnekler olamaz mı ?

Bu, doğru ve haklı bir sorudur. Ancak, benim gibi, kendini parfümler alanında yetiştirmek isteyenler, kısa sürede şu gerçeği kavrayacaklardır :

Parfümde yetkinlik ve uzmanlaşma, parfüm kültür grupları üzerinden olmak zorundadır. Ve en fazla kültür grubu da erkek parfümlerinin içinde toplanmaktadır. Dolayısı ile uzmanlaşma, büyük ölçüde erkek parfümlerini anlamakla, analiz etmekle olur.

Kadın parfümlerinde kültür grubu sayısı daha az ve sadedir. Çiçeksi, meyveli, vanilyalı, oryantal / Doğulu parfümler bu anlamda sayılabilir. Erkek parfümlerinde de çiçek, meyve, vanilya... uygulamaları görülmektedir. 

13 Haziran 2016 Pazartesi

Xerjoff- Amber Star EDP / 2013


























Xerjoff- İtalyan parfüm markasıdır. Bugün amber temalı bir çalışma olan, Xerjoff- Amber Star isimli parfümü konuşacağız. Koyu, tatlı, yumuşak, sıcak ve bir miktar kirli rayihaları var. Amber, tütsü, odunsu notalar, vanilya ve reçineler gibi koku nüansları veriyor. Oryantal- odunsu grupta gösterilmekte.

Üst- ylang ylang, sedir ağacı, ambergis,

Orta- gayakum ( öd ) ağacı, mür reçinesi, gurjan balzamı,

Alt- vanilya, sandal ağacı, benzoin, opoponax.

Xerjoff- Amber Star isimli parfüm, koyu ve tatlımsı amber- ambergris temasıyla başlamakta. Bunu kuru ve ahşapsı öd ağacı takip etmekte. Devamında yanık tütsüler eşliğinde mür reçinesi, şekerli vanilya, tütsülü sandal ağacı- amber vurguları vardır. Böylece sona gelinir.

Xerjoff- Amber Star- bize bütün notaları genel bir sıcaklık ve hararet içinde sunuyor. Ambergris ve öd ağacı aromaları kirli ve biraz da yapay verilmiş. Mür reçinesi ve vanilya tatlılığı yükseltiyor. Ne var ki, en azından benim için rahatsız edici değil. Aromalar iki parçalı harman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir : Amber- ambergris harmanı ve tütsülü sandal ağacı- vanilya harmanı. Aslında notalar kendi içinde uyumlu olmuş. Elbette ortalardan itibaren yüksek tatlılık var- tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Çabuk terleyen yağlı tende, kuvvetli biçimde iki gün kalıcılık yapıyor. Yapışkan reçineler, vanilya ve tütsüler sayesinde, fark edilirliği her daim yüksektir. Hızlı akışkanlıkla önce tene yakın kalıyor, sonra saldırgan bir fark edilirlikle esiyor. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uyun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

10 Haziran 2016 Cuma

Calvin Klein- Encounter Fresh EDT / 2013



























Calvin Klein- ABD moda firmasıdır. Bugün, ferah ve enerjik kolonya tarzındaki Calvin Klein- Encounter Fresh isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlımsı, yumuşak, asitli, metalik, sıcak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, sucul notalar, içkimsi aromalar, baharatımsı aromalar, aromatik otlar ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, mojito,

Orta- kakule, rom, lavanta,

Alt- laden otu, paçuli, sandal ağacı.

Calvin Klein- Encounter Fresh- içkimsi turunçgillerle açılıyor. Bunu şöyle tarif edebiliriz= Ferah, asitli ve biraz metalik vurgular eşliğinde içkimsi limon kolonyası... Bergamot ve rom içkisi olabilir.

Sonrasında hemen tatlı lavanta ve sucul notalar / sucul aromatik otlar ( adaçayı, kişniş ) geliyor.

Orta bölümde parfüm sıcak ve biberli hale geliyor. Kakule- biber tarzında yumuşak baharatlar var.

Calvin Klein- Encounter Fresh isimli parfümün kapanış bölümünde, klasik ana akım parfümlerde rastladığımız yapay ve parlak odunsu notalar ( paçuli, sandal ağacı ) ve misk yer almakta.

Calvin Klein- Encounter Fresh ( karşılaşma taze )- dengeli tatlılık ve genelde uyumlu notalar veriyor. Yapay odunsu notalar hariç, bir sorun yok. Açılış ve orta notalarda içkiye yatırılmış turunçgilli- lavantalı- sıcak baharatlı bir harman görmekteyiz. Bu bölüm içki kokteyli gibi kokuyor. Odunsu notalar yardımcı eleman durumundadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. İlkbahar- yaz sezonu, günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Kaliteli bir kolonya kadar kalıcılık sağlamakta. Tene özgürce sıkılabilir. Gün içinde tazelenebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


7 Haziran 2016 Salı

Bentley- Bentley For Men EDT / 2013




























Bentley- İngiliz lüks otomobil markasıdır. Şimdi Bentley- Bentley For Men isimli parfümle ilgili değerlendirme yapacağız. Oryantal- baharatlı grupta yer alıyor. Sıcak, yumuşak, kremsi ve tozlu kokuları vardır. Baharatlar, içki nüansları, deri ve tütsü aromaları verir. Tasarımcısı Nathalie Lorson olarak açıklanmış.

Üst- karabiber, bergamot, defne yaprağı,

Orta- adaçayı, tarçın, rom, odunsu notalar,

Alt- deri, benzoin, sedir ağacı, paçuli.

Bentley- Bentley For Men isimli parfümün ana teması tatlı baharatlardır. Diğer notalar ise yardımcı elemandır.

Bentley- Bentley For Men- ana tema etrafında şekillenen koku grupları açısından ele alınacaktır=

Açılış= Baharatlar.

Orta bölüm= Baharatlar ve tütsü.

Orta bölümün devamı= Baharatlar ve tatlı deri.

Son bölüm= Baharatlar ve tatlı amber / sandal ağacı / öd ağacı.

Baharatlar başlangıçta biberli- tatlı yapıdadır. Orta bölüme doğru yardımcı nüans olarak, baharatlara içki vurgusu katılmakta= Karabiber- tarçın- votka.

Bentley- Bentley For Men- ana tema olarak baharatları verdiği için, koku formu çok değişmez, düz çizgide gider. Baharatlardan kaynaklı olmak üzere her daim sıcaklık ve tatlılık vardır. Diğer aromalar da buna göre ( sıcak & tatlı ) kurgulanmıştır. Bu nedenle aromalar katman halindedir ve tene hızlı bir şekilde oturduktan sonra tek parça algılanır. Aslında notalar kendi içinde bir uyumludur.

Bentley- Bentley For Men- EDT konsantrasyonunda olmasına karşın baharatlar, deri ve ahşapsı notalar ( sandal ağacı & öd ağacı ) ile son derece fark edilir ve kalıcı performans gösteriyor.

Fark edilirlik= İlk anda yoğun, sonra yumuşayınca tene yakın.

Kalıcılık= Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu.

Baharatlar, deri ve amber dolayısıyla yapışkan bir tatlılık vardır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Böylece günlük kullanıma ve sosyal faaliyetlere uyar. İdeal bir sonbahar- kış kokusudur. Akşam vakti ve soğuk havalarda kullanılır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

4 Haziran 2016 Cumartesi

Juliette Has a Gun- Oil Fiction EDP / 2013



























Juliette Has a Gun- Fransız parfüm markasıdır. Romano Ricci tarafından kurulmuştur. Juliette Has a Gun- Oil Fiction ( Petrol Yağı ) isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Amber temalıdır. Çiçeksi notalar, baharatlı nüanslar, odunsu notalar ve reçineler barındırmakta. Tatlı, kremsi, yumuşak, pudralı ve tozlu esintileri vardır.

Üst- bergamot, amber, ylang ylang, paçuli, iris,

Orta- sümbülteber, laden otu, papirüs, safran, ambroxan,

Alt- vanilya, sandal ağacı,

Juliette Has a Gun- Oil Fiction- açılışta çiçeksi amber, orta katmanda baharatlı amber ve kapanışta da vanilyamsı reçineler ve sandal ağacı şeklinde özetlenebilir.

Amber notası her daim ana temadır. Açılışta bu temaya, pudralı- tozlu çiçek ve yumuşak beyaz çiçek harmanı eşlik etmektedir. Sümbülteber, iris, ylang ylang ve yasemin karışımı tahmin ediliyor. Orta katmanda safran ve kakule gibi, hafif biberli yumuşak baharatlar, amberin yanındadır. Son bölümde kuru sandal ağacı vurguları, ahşapsı tonlamalar yapmış. Bir de vanilyamsı reçineler algılıyoruz.. Tatlılık bir miktar artıyor ama rahatsız etmiyor.





Juliette Has a Gun- Oil Fiction- son bölümde vanilyamsı reçineleri tek başına bırakmış. Sandal ağacı da pudralı ya da kremsi kullanılmamış. Kuru- ahşapsı bir yapı seçilmiş. Bu başarılı uygulamayı takdir ediyoruz. Böylece şekerli bir tatlılığa yol açılmamış. Tatlılık dengelenince de, sandal ağacı baş ağrıtmıyor. Yalnızca, başlangıçtaki pudralı çiçekler burun algısını yorabilir.

Juliette Has a Gun- Oil Fiction- dengeli sıkılırsa günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyar. Sonbahar- ilkbahar arası dönemde kullanılır. Çok sıcakta boğucu olur. Akşam ve soğuk hava için idealdir. Özel anlamda gece eğlenceleri ve açık hava- dış mekân davet ve kokteylleri için düşünülecektir. Fark edilirlik her zaman yoğundur. Yavaş bir akışkanlık yapar ve yapışkan reçinelerle tene yerleşir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcıdır. Aromalar, amber teması merkezde olmak üzere, katman halindedir. Pudralı çiçeklerle kadın kullanımına ve geri kalan aromalarla da erkek kullanımına uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




1 Haziran 2016 Çarşamba

Parfums de Marly- Oajan EDP / 2013



























Parfums de Marly- Oajan isimli parfümü inceliyoruz. Modern- tatlı baharat temalı bir kokudur.

Parfums de Marly- Fransa- Paris merkezlidir ve kraliyet parfüm markasıdır. Parfums de Marly- Oajan genel koku karakteriyle, Paco Rabanne- One Million' un daha kalitelisi olarak, koku arşivimizde yerini almıştır.

Tarçın ve hafif biber merkezli tatlı baharatlar, turunçgiller ve odunsu notalarla biçimlenmektedir.

Genelde tatlılık bulunuyor. Tozlu rayihalar ve tütsü- duman kokuları da algılanıyor. Tatlılık orta katmandan itibaren yükselse de, benim için rahatsız edici olmadı. Oryantal- odunsu grubunda yer alacaktır.

Üst- tarçın, bal, osmanthus,

Orta- benzoin, laden otu, ambergis, artemisia,

Alt- paçuli, misk, vanilya, tonka fasülyesi.

Parfums de Marly- Oajan- asitli ve metalik turunçgiller ve meyvelerle başlamakta. Greyfurt, portakal, elma olarak tahmin ediyoruz. Bu hissiyat uzun sürmedi. Hemen tatlı baharatlı katmana geçildi. Tarçın merkezli tatlı baharatlardan pembe biber ve kakuleyi seçmekteyiz. Bu bölümde ballı bir tatlılık da hissediliyor. Aromatik otlar ( adaçayı, kişniş ) almaktayız. Kapanış kısmı da yumuşak vanilya ve amber, tütsü, mumsu sandal ağacı ve tozlu bir paçuliden oluşmuştur. Alt katmanda odunsu notalar biraz daha baskındır.

Parfums de Marly- Oajan- günümüz modern- tatlı baharat temalı parfümlerine başarılı ve yüksek kaliteli bir örnek teşkil etmektedir. Sade, basit ve minimalist koku karakteriyle de beğenilmektedir. Kokusu büyük değişimlere, sürprizlere sahne olmuyor... Ama ballı- tatlı baharat, tütsü ve kremsi amber kullanımıyla çok keyifli ve günlük kullanımda tatmin edici bir tarafa yöneliyor.

Koku düzlemi= Turunçgiller, ballı baharatlar, vanilya, amber ve odunsu notalar olarak görülmekte. Baharatların içindeki aromatik otlar ve sondaki reçineler yardımcı elemandır. Orta katmandaki yüksek tatlılığa rağmen, aromalar uyumlu ve dengelidir.

Derinlik ve konfor noktası= Ballı- tatlı baharatlar, tütsü, amber, aromatik otlar ve paçuli olarak seçilmekte. Bu notalar kalite, kalıcılık ve güzellik çıtasını gösteriyor. Son bölümde odunsu notaların hatırı sayılır ağırlığını görmekteyiz. Parfümün rahatsız edici bir tatlılığa kayması böylece engellenmiştir.

Parfums de Marly- Oajan- dengeli sıkılması halinde günlük kullanıma uyacaktır. Üç- dört fıs yeterli olur. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşir ve güzel kokar. Güçlü, yoğun ve kalıcıdır. Tazelemeye gerek yoktur. Kalıcılığı yağlı ve çabuk terleyen tende, kuvvetlice iki günü geçer. İlk sıkışta yoğun fark edilirlik yapar. Sonra ten kokusu haline gelir.

Kapalı alanlarda dozajı dikkatli ayarlanmalıdır. Daha ziyade, açık alan ( davet, kokteyl, gece gezmesi ) kokusudur. Sonbahar- kış, öğleden sonra- akşam, serin yaz akşamları ve soğuk havalar için idealidir. Baharatlar ve odunsu notaların doğal, yumuşak ve enerjik esintiler yaptığını ekleyelim.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html