29 Eylül 2021 Çarşamba

Bottega Veneta- Essence Aromatique Pour Homme EDT / 2016


























Bottega Veneta- İtalyan deri eşya ve moda tasarım markasıdır.

Bottega Veneta- Essence Aromatique Pour Homme isimli parfümü inceleyeceğim.

Turunçgiller, aromatik otlar, odunsu notalar, ve yeşil bitkiler bu parfümü şekillendiriyor. Taze, sucul, yumuşak, tatlımsı, sabunsu ve keskin aromalar veriyor. Kaliteli bir kolonya havasındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik buna göre değerlendirilmelidir. Odunsu- aromatik grupta gösterilmektedir.

Üsttte bergamot, turunçgiller, orta notada paçuli yaprağı, çam, altta ise sedir ağacı notalarına yer verilmiş.

Bottega Veneta- Essence Aromatique Pour Homme- ferah, keskin ve sucul narenciye esintileriyle açılıyor. Bergamot ve mandalina olabilir. Bergamot biraz tozludur. Parfümün koku karakteri çok değişmez, düz çizgide gider. Sade ve basit bir formülasyonu vardır. Devamında keskin çam esintileri ve aromatik otlar gelir. Çam kozalağı, kişniş ve adaçayı gibi temiz ve hafif sabunsu kokular alınmaktadır. Hızlı bir akışkanlıkla tene oturur. Son bölümde tozlu sedir ağacı ve yumuşak misk vardır. Böylece tenden ayrılır. Tene oturma tamamlanınca, yumuşak baharatlar da ( kakule ) hissediliyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır.

Bottega Veneta- Essence Aromatique Pour Homme- tene özgürce uygulanabilir. Tene yakın durur ve hafifçe eser. Gün içinde tazelenir. Aromalar harman halindedir. Dengeli tatlılık ve olabildiğince uyumlu notalar görülür. Genel beğeniye hitap eder. Temiz ve pürüzsüz bir harman hissiyatı verir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

27 Eylül 2021 Pazartesi

Bottega Veneta- Eau Sensuelle EDP / 2016



























Bottega Veneta- İtalyan moda markasıdır. Bu markanın kadın kokularından, Bottega Veneta- Eau Sensuelle isimli parfümle ilgili inceleme yazısı yazacağız. Kremsi, yumuşak, tatlımsı ve yapay kokuları var. Çiçeksi notalar, vanilya, meyveler ve odunsu notalar barındırmakta. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmekte.

Şeftali, gardenya, yasemin, deri, vanilya ve paçuli notaları verilmiş.

Bottega Veneta- Eau Sensuelle- bir bütün halinde kremsi tonlamalar veren meyveler ve beyaz yumuşak çiçeklerle başlamakta. Şeftali, kayısı, yasemin, şakayık ve leylak gibi karışım var. Meyveler çiçeksi notaları destekliyor. Çiçekler orta katmana değin baskındır ve belli bir kaliteyi tutturmuş gibidir. Son kısımda tatlımsı vanilya ve yapay odunsu notalar var. Kremsi paçuli hissediliyor.

Bottega Veneta- Eau Sesuelle= Meyvelerle desteklenen çiçeksi bir parfüm. Kalıcılık ve fark edilirlik için, çiçeksi bir kolonyanın performansını düşünebiliriz. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Çiçeksi ve meyveli harman, hiç değişmeden tek parça gibi algılanır. Tatlılık sonlarda yükselir ama rahatsız etmez. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

25 Eylül 2021 Cumartesi

Loewe- Solo Loewe Origami EDT / 2016


























Loewe- İspanyol moda ve deri ürünleri markasıdır. Bugün Loewe- Solo Loewe Origami ismi verilen parfümü inceleyeceğim. Tatlı, metalik, serin, sucul, yumuşak ve enerjik esintileri var. Turunçgiller, aromatik bitkiler, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar ve amber gibi koku nüansları bulunuyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmekte.

Üst- limon, bergamot, fesleğen, biberiye, kakule, anason,

Orta- lavanta, sardunya, lavanta özü,

Alt- misk, amber, vetiver, paçuli, amber ağacı.

Loewe- Solo Loewe Origami isimli parfümü ben, YEŞİL NOTALAR üzerinden değerlendirmek istiyorum. Çünkü parfümde büyük ölçüde sucul hissiyat içinde yeşil kokan ferah bitkiler, çam esintileri, lavanta, erkeksi çiçeksi notalar ve vetiver gibi aromaları baskındır :

1- Tatlı limon- bergamot eşliğinde YEŞİL FESLEĞEN ve ÇAM ESİNTİLERİ açılışı yapmakta.

2- Sonrasında gene tatlımsı YEŞİL LAVANTA kokusunu algılıyoruz. Buna metalik ve tatlı anason ve biberli notalar destek veriyor.

3- Baskın sardunya ve lotus gibi YEŞİL- ERKEKSİ ÇİÇEKLER orta bölümü dolduruyor.

4- YEŞİL KOKAN VETİVER ile sona gelinmekte. Buna tatlı amber katılmakta.

Görüldüğü gibi, baskın yeşil katmanlar sırasıyla tene oturuyor. Aralarda turunçgiller, baharatlar ve amber gibi yardımcı elemanlar var.

Loewe- Solo Loewe Origami- dengeli tatlılık ve uyumlu notalara sahiptir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Kaliteli bir yeşil / bitkisel- odunsu kolonya tarzındadır. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirlenir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi için idealdir.

Parfümün ismi olan Origami ile ilgili bilgi verelim : Origami, kağıt katlama sanatıdır. Makas ve yapıştırıcı kullanmadan kağıdı katlayarak birtakım şekiller oluşturmaya dayanır. Origami sanatının ilk defa Çin' de ortaya çıktığı, sonra Budist rahipler eliyle Japonya' ya götürüldüğü söylenir. Günümüzde Japonya' da, okullarda çocuklara öğretilmektedir. Çocukların matematiksel zekâlarının gelişmesinde etkili olduğu ifade edilmektedir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Eylül 2021 Perşembe

Loewe- Loewe 7 Anonimo EDP / 2016



























Loewe- İspanyol moda markasıdır. Loewe- Loewe 7 Anonimo isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Deri grubunda gösterilmekte. Sıcak, tozlu, tatlı, kuru ve temiz esintiler sunmakta. Deri, tütsü, baharat, reçine ve odunsu notalarla biçimleniyor.

Üst- pembe biber, tütsü

Orta- deri, benzoin, vetiver,

Alt- laden otu, sandal ağacı.

Loewe- Loewe 7 Anonimo- dumansı baharatlarla açılıyor. Tütsülü karabiber var.

Sonra sıcak ve tozlu deri notası ve köksü ve yumuşak vetiver ana temadır.

Sonda ise, sıcak ve yapışkan sandal ağacı, kuru ahşapsı reçineler ve yumuşak amber görülmekte.

Loewe- Loewe 7 Anonimo için şunları söyleyebiliriz=

Sade, basit ve gösterişsiz tasarım var. Koku çok değişmiyor. Genelde düz çizgide gidiyor. Bunun nedeni, aromaların genel bir sıcaklık, kuruluk ve tozluluk içinde olmasıdır. Odunsu notalar özellikle tozludur. Notalar katman halindedir. Çok tatlılık yoktur. Deri notasından dolayı dengeli sıkılmalıdır. Bunun dışında, günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- kış dönemine ve soğuk havalara uyar. Çabuk terleyen yağlı tende, bir güne yakın kalıcıdır. Akışkanlık yavaştır. Tene oturması zaman alır. Ondan sonra tene yakın durur. Her daim güçlü fark edilirliği var.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

21 Eylül 2021 Salı

Prada- Prada L'Homme EDT / 2016



























Prada- İtalyan moda şirketidir. Bugün Prada- Prada L'Homme ismi verilen parfümü yorumluyoruz. Tatlı- şekerli, pudralı, yapay ve kremsi yapıdadır. Odunsu notalar, baharatlar, çiçeksi notalar, turunçgiller, deri ve vanilya aromaları vardır. Odunsu- şipre kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- neroli, karabiber,

Orta- iris, amber, menekşe, sardunya,

Alt- paçuli, sedir ağacı.

Prada- Prada L'Homme isimli parfüm koku biçimlerine göre ele alınacaktır :

Tatlı / şekerli aromalar : Daha sonra kremsi hale dönen şekerlenmiş turunçgillerle başlıyor. Mandalina ve portakal tahmin ediliyor. Kremsi meyvemsi tonlarda şeftali olabilir. Devamında tatlı kakule- biber tarzında baharatlar vardır.

Pudralı aromalar : Orta katmanda çiçeksi notaları göreceğiz. İlk önce tatlı çiçekler ve erkeksi yeşil çiçekler harmanı ( sardunya, menekşe, lotus ) olduğunu düşünüyoruz. Sonrasında pudralı çiçekler ( iris ) olabilir. Tene oturunca iris baskınlaşıyor. Pudralı vanilya klasik bir uygulama olmuş. Kapanış bölümüne geçmeden önce yeşil ve ferah aroma olarak vetiveri de sayabiliriz.

Yapay ve sentetik aromalar : İkisi de yapay verilmiş tatlı deri ve kremsi sedir ağacının yanı sıra, tatlılığı aşırı yükselten şekerli tonka fasülyesi ile son bölüm meydana gelmekte.

Prada- Prada L'Homme- pudralı, yapay ve kremsi aromaları ile hem dengeli sıkılmasını gerektirecek bir koku profiline, hem de her daim yüksek bir fark edilirlik ve kalıcılığa sahip olmakta. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca yapışkan bir kalıcılık yapıyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durması ile aynı zamanda dışarıya karşı yoğun fark edilirliği vardır. Turunçgiller, baharatlar ve çiçeksi notaların kremsi bir şekerliliğe sahip olması ve klasik tonka fasülyesi & vanilya içerikleri ile popüler şekerli fujer akımını  sürdürmektedir. Aromalar koku biçimlerine göre katman halindedir ve sırasıyla algılanmaktadır. Çok sıcakta sıkılmaz. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve toplantıları ile gece eğlencelerinde düşünülecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Eylül 2021 Pazar

Prada- Candy Kiss EDP / 2016

 














Prada- İtalyan moda firmasıdır. Bugünkü konumuz, Prada- Candy Kiss isimli bayan parfümü olacaktır. Tatlı, kremsi, şekerli, sabunsu, pudralı, buruk, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, misk ve vanilya içeriklidir. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir.

Üstte misk, ortada misk, portakal çiçeği ve alt notalarda misk ve vanilya aromaları açıklanmış. 

Prada- Candy Kiss isimli parfümün başlangıcında tatlı & kremsi ve sıcak turunçgiller ve kırmızı orman meyveleri yer alıyor. Bergamot, mandalina, kiraz, vişne, ahududu ve buruk tarzda armut sayılabilir. Şipremsi bir açılış yapılmış. Sonradan şekerli hale geliyor. Orta katmandaki çiçeksi notalar ise, büyük oranda pudralı ve bunu takiben sabunsudur. Kediotu, manolya, sümbül, yasemin, portakal çiçeği ve mimoza tahmin ediliyor. Buna gene pudralı vanilya- misk ikilisi katılacak ve sona gelinecektir. 

Prada- Candy Kiss isimli parfümün açılışında turunçgilli- meyveli harman görüyoruz. Diğer aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesinden sonra, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süreyle kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli sıkılması gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Yüksek tatlılıktan yoğun sabunsuluğa kadar genele yayılan koku karakteri ve sonda ( vanilya- misk ) iyice kendini hissettiren yapaylık nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış, fakat bu durum parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülmelidir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Eylül 2021 Cuma

Prada- Prada La Femme EDP / 2016





Prada- İtalyan moda şirketidir. Bugün Prada- Prada La Femme isimli parfüm, konu olarak seçildi. Çiçeksi notalar, vanilya ve bal notaları barındırıyor. Tatlı, kremsi, pudralı, sıcak, yumuşak ve ferah rayihalar sunmaktadır. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilmiştir.

Üst- manolya, bergamot, havuç tohumları,

Orta- frangipani, sümbülteber, ylang ylang, iris, baharatlar,

Alt- balmumu, vanilya, vetiver.

Prada- Prada La Femme isimli parfüm, büyük oranda çiçeksi koku karakterine sahiptir. Örneğin, tatlı- tropik çiçeklerle yapılan başlangıçta neroli, zambak, frangipani ve lotus yer alıyor. Orta bölümdeki kremsi tonlamalarla belirlenen beyaz çiçeksi notalar ise iris, yasemin ve frezya olmalıdır. Pudralı vurgular yapan sarı çiçeksi notaları ylang ylang, manolya ve sümbülteber biçiminde düşünebiliriz. Tatlı vanilya ve bal ikilisiyle parfüm tenden ayrılıyor.

Prada- Prada La Femme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Biraz yavaş akışkanlıkla, yarım saat sonra tene yerleşiyor. Bunu takiben, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik performansı gösterecektir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Orta katmandan itibaren koku karakterini yönlendiren kremsi ve pudralı tonlamalar kalıcılık ve fark edilirliği üst seviyeye çekmiş ve parfümün tene dengeli dozajlanmasını ( üç- dört fıs ) gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Nota geçişleri başarılıdır. Bunun dışında, bir yapaylığa rastlamadım.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Eylül 2021 Çarşamba

Tom Ford- Orchid Soleil EDP / 2016



























Tom Ford- ABD merkezli moda firmasıdır. Tom Ford- Orchid Soleil isimli bayan parfümünü incelemeye sıra geldi. Ana teması sümbül ve orkide çiçekleridir. Diğer notalar yardımcı elemandır. Sabunsu, pudralı ve metalik hissiyat baskındır. Kremsi, yumuşak, şekerli- tatlı ve bir miktar tozlu esintiler de görülecektir. Çiçek notaları baskındır. Turunçgil, baharat, odunsu notalar ve vanilya da hissedilmektedir. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- pembe biber, portakal, selvi bitkisi,

Orta- kırmızı lilya, sümbül,

Alt- vanilya, paçuli, kestane, krem kütüğü, orkide.

Tom Ford- Orchid Soleil değerlendirmesi=

Yumuşak biberli turunçgiller, açılışı yapmakta. Kakule ve pembe biber baskındır. Buna portakal ve mandalina gibi hafif asitli ve enerjik turunçgiller katılmaktadır.

Kremsi- yumuşak çiçek ve pudralı- sabunsu çiçek harmanı, orta katmanı oluşturuyor. İlk önce yasemin ve portakal çiçeği tarzında yumuşak çiçekler hissediliyor. Yumuşak çiçekler biraz da sucul etkiler veriyor. Sonra hemen pudralı kadınsı çiçekler sahne alıyor. Sümbül ve orkide, burada parfümü domine ediyor. Kadınsı çiçekler pudralı ve sabunsu olmanın yanında, aynı zamanda metalik ve tozlu hissiyat veriyor. Makyaj malzemesi ve ruj kokuları genel özelliktir.

Vanilya, misk ve paçuli= Son kısımda, vanilya ve misk aşırı ve şekerli tatlılığa yol açıyor. Buna odunsu nota olarak, kremsi paçuli eşlik ediyor. Böylece tenden ayrılıyor.

Tom Ford- Orchid Soleil- kapanıştaki aşırı tatlılığa çevrilen yapışkan aromalarından dolayı, dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Günlük kullanıma uyar. Ama sabah sıkılması tavsiye edilmez, rahatsız edici olur. Akşam, serin havalar ve sonbahar- kış dönemi için uygundur. Açık havada- dışarıda yapılan davet ve kokteyllerde kullanılır. Çabuk terleyen yağlı tende, kuvvetli biçimde iki gün kalmakta. Yoğun ve güçlü bir kokudur. Fark edilirliği, tene yerleşmesinden sonra bile güçlüdür. Her daim fark edilir performans gösterir.

Tom Ford- Soleil Orchid- hızlı akışkanlıkla tene oturur ve karakterini hemen belli eder= Ana temaları olan orkide ve sümbül, çabuk devreye girer. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe hissedilir. Kendi içinde uyumlu notaları varsa da, son bölümdeki şekerli tatlılık dezavantaj yaratmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


13 Eylül 2021 Pazartesi

Tom Ford- Ombre Leather 16 EDP / 2016




























Tom Ford- ABD merkezli moda firmasıdır. Tom Ford- Ombre Leather 16 ismini taşıyan parfümü yorumlayacağım. İsminin sonundaki 16 rakamı, parfümün 16 elementten oluşmasına ithafen verilmiş. Amber ve deri teması baskın yapılmaya çalışılmış. Tozlu, buruk, sıcak, kuru ve hayvansal aromalar var. Baharat, erkeksi çiçekler, odunsu notalar barındırır. Deri grubunda gösteriliyor.

Deri, menekşe yaprağı, kakule, yasemin, meşe yosunu ve paçuli notaları verlimiş.

Tom Ford- Ombre Leather 16- plastik, tozlu ve hayvansal deri ve amber işbirliğiyle açılıyor. Sıcaklık her zaman güçlüdür. Devamında tozlu ve pudralı çiçeklerden menekşe, iris ve yasemin tahmin ediliyor. Sıcak ve kuru baharatlar buna destek vermiş. Kakule ve safran olabilecektir. Çiçekler baskın olmak üzere, orta katmanda çiçeksi ve baharatlı vurguları görürüz. Kapanışta tozlu paçuli, odunsu notaları oluşturuyor. Yumuşak misk ve yapay amber notası kapanışı yapmakta.

Tom Ford- Ombre Leather 16' da, bizce bilinçli ve kontrollü verilmiş bit yapaylık ve sentetiklik var. Deri, çiçek ve amber bu anlamdadır. Konsept ve koleksiyonluk bir koku olmuş. Günlük kullanıma uymaz. Dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Tene oturması yavaş ve kararlı olmakta. Yağlı ve çabuk terleyen tende, iki gün boyunca kalıyor. Far edilirlik ilk anda yoğundur. Sonra tene oturup sakinleşir. Çok tatlılık yok. Yoğun tozlu, buruk ve kirli kokular var. Notalar harman halinde, iç içe geçmiştir. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam için uygundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

11 Eylül 2021 Cumartesi

Tom Ford- Vert Boheme EDP / 2016



























Tom Ford- ABD moda firmasıdır. Bu markanın Vert- Özel Harman serîsinden, Tom Ford- Vert Boheme isimli parfümü konuşacağız. Aromatik otlar, çiçeksi notalar, turunçgiller ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlımsı, keskin, ferah, yumuşak ve biraz sucul- ozonlu rayihaları var. Çiçeksi- yeşil kategorisinde gösteriliyor.

Vert : Yeşil. Bohem : Tasasız, derbeder, başıboş yaşayan kimse.

Mandalina, manolya, odunsu notalar, kasnı otu sakızı, menekşe yaprağı ve hanımeli gibi notalar açıklanmış. Buna eklemeler yapacağız.

Tom Ford- Vert Boheme- gayet ferah ve temiz yeşil çay aromasıyla açılmakta. Buna tatlı turunçgiller ( mandalina, limon ) katılıyor. Sonrasında sucul- yeşil bitkiler ve aromatik otlar ( kişniş, mate ) var. Orta kısımda yeşil kokan erkeksi çiçeklerden baskın olanı, menekşedir. Menekşe ozonlu yapısıyla hemen dikkati çekiyor. Portakal çiçeği de algılanıyor. Çiçeksi katmanın sonuna doğru oldukça tozlu, keskin ve acımsı çiçekler de var. Bu minvalde hanımeli örneğini verebiliriz. Yumuşak misk notası kapanışı yapacaktır.

Tom Ford- Vert Boheme isimli parfüm, son bölüm dışında dengeli tatlımsılık ve uyumlu aromalar veriyor. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir. Fark edilirliği tensel koku olmasıyla ilgilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilecek kolonya tarzındadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Notalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Eylül 2021 Perşembe

Salvatore Ferragamo- Uomo EDT / 2016




















Salvatore Ferragamo- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Salvatore Ferragamo- Uomo isimli parfümü incelemekteyiz. Tatlı / şekerli, sıcak, yumuşak, yapay ve kremsi bir yapısı var. Baharatlar, odunsu notalar ve vanilya gibi koku içerikleri vermekte. Oryantal- odunsu kategorisinde gösteriliyor.

Üst- karabiber, kakule, bergamot,

Orta- tiramisu, portakal çiçeği, ambroxan,

Alt- kaşmir ağacı, sandal ağacı, tonka fasülyesi.

Salvatore Ferragamo- Uomo- karabiber ve kakulenin oluşturduğu tatlı ve keskin baharat vurgularıyla açılıyor. Günümüz modern- tatlı baharatlı parfümler geleneğini sürdürüyor. Daha sonrasında koku karakteri düz çizgide gider ve çok değişmez. Orta bölümde tatlı ve kremsi kullanılan amber ve sandal ağacı var. Buna sonlarda, şekerli ve yapay vanilyanın katılması ile tatlılık yükselmektedir. Baştan sona tatlılık görülür. Notalar baharatlardan sonra, tek parça- katman olarak algılanır.

Salvatore Ferragamo- Uomo- şekerli vanilya nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yetecektir. Tene yapışan ve yakın duran bir kokudur. Hızlı bir akışkanlığı var. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava için tasarlanmış. Ancak dengeli dozaj verilirse, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyar. Çok sıcakta sıkılması tavsiye edilmez. Fark edilirliği ilk anda yoğundur. Sonra yumuşayıp sakinleşir. Kalıcılığı ise, çabuk terleyen yağlı tende, kolonya performansının biraz üstüne çıkmakta.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

7 Eylül 2021 Salı

Salvatore Ferragamo- Signorina Misteriosa EDP / 2016


























Salvatore Ferragamo- İtalyan moda firmasıdır. Bu markanın kadın kokuları arasında Salvatore Ferragamo- Signorina Misteriosa ( gizemli genç bayan ) yer almaktadır. Bu parfümle ilgili görüş belirteceğiz. Meyveli notalar, çiçekler, turunçgiller, odunsu notalar ve vanilya içerikleri bulunuyor. Tatlı, yumuşak, kremsi ve sütlü aromalar var. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilmekte.

Üst notada yabanî böğürtlen, neroli, ortada sümbül, portakal çiçeği, altta paçuli, süt kaymağı ve siyah vanilya köpüğü notalarına yer verilmekte.

Salvatore Ferragamo- Signorina Misteriosa isimli parfümün açılışında lezzetli tatlı meyveler var. Çilek, böğürtlen ve kuş üzümü olabilir. Bunu kremsi turunçgiller takip etmekte. Mandalina ve portakal tahminlerini yapıyoruz. Daha sonra çiçeksi bölüme geçiliyor. Bu çiçek harmanını, toplamda yeşil- turunçgilli ve yumuşak- kremsi olarak tarif edebiliriz. Portakal çiçeği, turunç yaprağı, leylak ve sümbül karışımı var. Odunsu notalardan kremsi paçuli, klasik bir seçim olmuş. Sütlü vanilya ile kapanışa gelinmekte.

Salvatore Ferragamo- Signorina Misteriosa- meyvelerin ve çiçeksi notaların harmanlandığı bir çalışma gibi duruyor. Açılışta tatlı meyveler ve orta bölümde yumuşak çiçekler baskındır. Başlangıçtaki şekerli tatlılık, sonrasında normale dönüyor ve dengeleniyor. Şekerli tatlılıkla başlayan ve yapay kremsilikle biten parfümün, yumuşak çiçek & sütlü vanilya kombinasyonu beğenilmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta.

Baştaki şekerli tatlılık, önce yüksek fark edilirlik yapıyor, sonra sakinleşip tensel koku haline geliyor. Tene dengeli sıkılması gereklidir. Kalıcılık ise, çiçeksi kolonya performansı kadar oluyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar- elbette dengeli sıkılırsa. Yapay odunsu notalar rahatsız edici sayılmaz.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Eylül 2021 Pazar

Guerlain- Guerlain L'Homme Ideal EDP / 2016



























Guerlain- Fransız markasıdır. Şimdi Guerlain- L'Homme Ideal isimli parfümle ilgili değerlendirme yapacağız. Tatlı, yumuşak, kremsi, şekerli, biraz tozlu esintiler yapar. Baharat, deri, vanilya ve odunsu notalarla biçimlenmiş görünüyor. Oryantal- odunsu kategorisinde yer almakta.

Üst- bergamot, badem, baharat karışımı,

Orta- gül, vanilya, tütsü,

Alt- tonka fasülyesi, sandal ağacı, deri.

Guerlain- Guerlain L'Homme Ideal- mandalina ve portakal gibi tatlı turunçgillerle açılıyor. Sonrasında pembe biber ve muskat gibi tatlımsı- yumuşak baharatlar gelir. Bu baharatlar orta kısımda tütsülü baharat formuna girecektir. Gene bu bölümde, yapay ve şekerli bir tatlılık vardır. Tonka fasülyesini tahmin ediyoruz. Yumuşak misk ve vanilya ile bu tatlılık dengelenmeye çalışılmış. Ne ki, pek başarılı olduğu söylenemez. Tozlu ve yapay deri ve mumsu sandal ağacı, kapanışı yapar. Sürpriz barındırmayan ve yenilik getirmeyen kokusu vardır.

Guerlain- Guerlain L'Homme Ideal- günümüz şekerli, tatlı ve vanilyalı kokularına bir örnek oluşturuyor. Genel beğeniye uyacaktır. Yalnız çok sıcakta sıkılırsa rahatsız eder. Sonbahar- kış, soğuk hava va akşam kokusudur. Dozajı ayarlanarak, dış mekândaki davet, kokteyl ve gece gezmelerinde kullanılır. Güçlü ve yoğun aromaları ile tende, iki günden fazla kalmaktadır. Fark edilirlik her daim güçlüdür. Tene oturma yavaştır. Sonradan tene yakın kalır. Şekerli ve tatlı aromalar, parfümün bütünlüğünü bozmaktadır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Eylül 2021 Cuma

Guerlain- Ambre Eternel EDP / 2016



























Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bu markanın, Ortadoğu pazarına yönelik ürettiği parfümler var. Bunlardan biri, Guerlain- Ambre Eternel olarak bilinmekte. Markanın Les Absolus d' Orient koleksiyonuna ait bulunuyor. Amber temalı olarak lanse edilmesine rağmen, deri başat notadır. Baharatlar, çiçekler, meyveler ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmekte. Kuru, tozlu, hayvansal, sıcak, yoğun ve güçlü esintiler yapar. Odunsu- oryantal kategorisinde gösterilmekte.

Üst- kakule, kişniş, tarçın, ambergis,

Orta- şeftali, ylang ylang, portakal çiçeği,

Alt- odunsu notalar, deri.

Guerlain- Ambre Eternel isimli parfümün açılışında deri, amber ve tozlu baharatların egemen olduğunu düşünüyoruz. Deri ve amber her zaman ana temadır. Açılışta koyu, hayvansal, tozlu bir deri- amber ikilisi baskın olmaktadır. Tozlu ve kuru baharatlar karabiber tandanslıdır ve yardımcı elemandır. Bir harman ve karıştırma var. Yalnız amber tatlımsı tonda kullanılmış. Devamında pudralı, kadifemsi ve makyaj malzemesi gibi kokan kadınsı çiçekler var. Sümbülteber, yasemin ve iris olabilir. Bunun yanında, çiçekler tene yerleşince, kremsi meyveler ( şeftali, kayısı ) algılanıyor. Son bölümde yumuşak odunsu notalar belirginleşiyor. Paçuli ve köksü vetiver tahminleri yapılıyor.

Guerlain- Ambre Eternel- baharat ve odunsu notalarla erkeksi biçimlere yöneliyor. Çiçekler de kadınsıdır. Baharat, deri, amber ve odunsu notalar sıcaktır. Çiçekler de buna nispetle biraz daha soğuk olmuştur. Meyveler daha sonra baharatları tatlandırıyor. Deri notası da, açılışta amberi hayvansal yapmaktadır. Notalar genelde harman halinde, iç içe geçmiştir. Tozlu ve tatlı esintiler arasında bir denge gözetilmiş. Belki deri notasında bir yapaylık olduğu düşünülecektir. Ama bu da bizce, kontrollü ve bilinçli verilmiş bir yapaylıktır. Çünkü, başka bir parfümde kullanılsa uyumsuz olabilecek bir sürü nota ( deri, amber, pudralı çiçek ) burada gayet başarılı harmanlanmış.

Guerlain- Ambre Eternel- günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Daha çok, deneysel, konsept ve koleksiyonluk bir koku gibi duruyor. Sonbahar- kış ve soğuk hava parfümüdür. Dengeli sıkılmalıdır. Yoğun, güçlü ve kalıcı yapısı var. Fark edilirliği her daim yüksektir. Ne var ki, tene oturup sakinleşir. Yağlı ve çabuk terleyen tende, üç gün boyunca kuvvetlice esmekte. Yağlı aromalar nedeniyle dozajı ayarlanmalı ve kıyafete sıkılmamalıdır. Hızlı bir akışkanlıkla tene oturmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


1 Eylül 2021 Çarşamba

Guerlain- Aqua Allegoria Pera Granita EDT / 2016

 















Guerlain- Fransız parfüm firmasıdır. Bugün Guerlain- Aqua Allegoria Pera Granita isimli bayan parfümünü incelemek niyetindeyim. Kremsi, şekerli, buruk, tatlımsı, pudralı, yapay, ferah, yumuşak ve sıcak esintileri var. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, amber ve misk aromalarına sahiptir. Çiçeksi- meyveli grupta gösteriliyor.

Üst- greyfurt, limon, bergamot,

Orta- armut, portakal çiçeği, osmanthus, hedione molekülü ( yapay yasemin ),

Alt- beyaz misk, sedir ağacı, meşe yosunu.

Guerlain- Aqua Allegoria Pera Granita isimli parfümün açılışını turunçgiller yapıyor. Fakat geri planda meyveler de var. Turunçgil ağırlıklı meyvemsi katman, toplamda kremsi, şekerli, buruk ve tatlımsı koku geçişlerine sahne olmaktadır. Limon, portakal, greyfurt, bergamot, mandalina, çilek ve armut hissediliyor. Kremsi & pudralı rayihalarla belirlenen çiçeksi notaları orta bölümde görmekteyiz. Osmanthus, gardenya ve portakal çiçeği kremsi yapıdadır. Yasemin, sümbülteber ve manolya da pudralı olabilir. Yapay tatlılıktaki amber- misk ikilisi kapanışı yapmıştır.

Guerlain- Aqua Allegoria Pera Granita isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı var. Tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Genele yayılan ve özellikle son bölümde yapaylaşan tatlılık ve kremsiliğe, orta katmanda bir de yoğun pudralı rayihalar eklenince kalıcılık EDT versiyonuna göre belirgin biçimde artmış ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Çok sıcak yaz mevsiminde ve kapalı ortamlarda rahatsız edebilir. Bu bakımdan sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine daha uygundur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Sıcaklık da genele yayılmıştır.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html