27 Şubat 2014 Perşembe

Emporio Armani- Diamonds Eau De Parfum For Women / 2007


 

 
 













Emporio Armani- İtalyan moda markası Giorgio Armani' nin alt markasıdır. Bugün Emporio Armani- Diamonds Eau De Parfum For Women isimli parfümü konuşacağız. Meyveler, çiçeksi notalar, misk, amber ve vanilya aromaları bu parfümü şekillendirmiş. Buruk, ekşimsi, kremsi tatlı pudralı, sabunsu, yapay, sıcak, serin / soğuk, ferah ve yumuşak esintileri var. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmektedir. 

Üst- aslan meyvesi, ahududu,

Orta- gül, paçuli, frezya, sedir ağacı, vadi zambağı,

Alt- vanilya, amber, vetiver.

Emporio Armani- Diamonds Eau De Parfum For Women isimli parfümün başlangıcını yapan meyveler, şipremsi, buruk ve ekşimsi tarzdadır. Aslan meyvesi, ahududu ve kızılcık olabilir. Orta bölümde çiçeksi notalar hakimdir. Önce kremsi tatlılık vermekle birlikte aynı zaman yeşil ve ferah kokan gül, frezya ve zambak gibi çiçekleri hissettim. Sonrasında pudralı ve sabunsu rayihalarla belirlenen yasemin, kediotu, ylang ylang, sümbül ve leylak sahne aldı. Bunlara gene pudralı koku formunda misk notası katıldı. Yapaylıktan başka bir özelliği olmayan ancak bir miktar de tatlımsılık barındıran amber- vanilya ikilisiyle sona geliyoruz. 

Emporio Armani- Diamonds Eau De Parfum For Women isimli parfümde kremsi tatlılık veren koku grupları sıcak, pudralı & sabunsu aromalar ise biraz daha serin ve soğuktur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla, yarım saat sonra tene yerleşmesi tamamlanıyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. EDP konsantrasyonunda olması, şipremsi koku karakteri ( kremsi, pudralı & sabunsu biçimler ) ve orta katmanın devamındaki pudralı & sabunsu çiçeksi notalardan kapanıştaki tatlımsı amber- vanilya kombinesine değin süren yapaylık dolayısıyla kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Şubat 2014 Pazartesi

Alfred Dunhill- Pure For Men EDT / 2006





Beyaz biber, süsen / iris, lotus yaprağı ve kakule notalarını veriyor.

Hafif ve tatlı, yaz mevsimine uyan bir yapısı var.

 Buna karşın, kalıcılık gayet iyi değerlerde. Tatlı baharat- odunsu kategorisinde.

Beyaz biber, karabiber ile aynı ağaçta yetişen bir bitki ve baharatmış. Yalnız, kokusu ondan farklı. Lotus, yağmur ormanlarında yetişen ve tohumları tatlı olan bir bitki/ çiçek.

Burada beyaz biber ve kakule, parfüme sıcak ve baharatlı bir aroma kazandırmakta. Süsen ve lotus yaprağı ise tatlı, yumuşak ve serin bir rayiha veriyor.

Notalar iyi harmanlanmış. Kaliteli, sakin, dengeli bir parfüm.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

15 Şubat 2014 Cumartesi

Nautica- Voyage For Men EDT / 2006






















Nautica- ABD kökenli giyim ve mobilya markası olarak biliniyor. 1983 yılında tasarımcı David Cho tarafından kuruldu. Parfüm, saat, kıyafet ve mobilya üretimi yapmakta. Daha ziyade erkek koleksiyonu var. Nauticus- Latince : Gemi.

Şimdi Nautica- Voyage For Men isimli parfüm incelenecektir. Tatlı, yumuşak, ferah, sucul ve ozonsu bir kokudur. Meyveler, çiçekler, aromatik otlar, odunsu notalar ve misk bu parfümü şekillendiriyor. Odunsu- akuatik grupta gösterilmekte.

Üstte yeşil yapraklar, elma, ortada mimoza, lotus, alt notada amber, misk, yosun ve sedir ağacı aromaları açıklanmış.

Nautica- Voyage For Men- sırasıyla ozonlu tatlı meyveler, sucul ve yeşil kokan çiçeksi notalar & bitkiler ve tuzlu deniz suyu, odunsu notalar ve misk aromaları tene hızlı akışkanlıkla oturuyor. Tene yakın kalıyor. Sade, basit ve çok değişmeyen bir kokusu var. Aromalar katman halindedir.

Nautica- Voyage For Men- başlangıçta meyve ve turunçgil harmanını kullanmış. Meyveler daha baskındır. Kavun, armut ve bergamot algılanıyor. Meyveler tatlıdır. Ama bergamot tuzlu verilmiş. Erkeksi yeşil çiçeksi notalar lotus, lavanta ve leylak olarak düşünülüyor. Arada sucul bitkiler var. Bunlara tuzlu deniz suyu eşlik ediyor. Sedir ağacı ve misk aromalarıyla sona geliniyor.

Odunsu notalar ve meyvelerde yapaylık ve sentetiklik hissediliyor. Tuzlu su ve ozon notası gibi yapay notalar da kullanılmış. Ferah erkeksi kolonya tarzı ile günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz kokusudur. Kolonya derecesinde kalıcılığa ve fark edilirliğe sahiptir. Gün içinde tazelenebilir. Tene bolca uygulanabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

13 Şubat 2014 Perşembe

Courvoisier Cognac- Courvoisier L'Edition Imperiale EDT / 2006 'da Serge Lutens Esintileri
















doğu etkili parfüm




Courvoisier markası hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ?


Bu marka, 200 yıldır konyak üreten Fransa kökenli bir içki firmasına ait. Fransız İmparatoru Napolyon da bu içki firmasının müdavimlerindendi. Parfüm de üretiyorlar. L' Edition İmperiale, Kraft İnternational Marketing tarafından yaratılmış ve piyasaya sürülmüş bir parfüm.

Kraft yöneticilerinden ve bu parfümün fikir yaratıcılarından Paul N. Braun, markanın çok önemli bir geçmişe ve oturmuş, yüksek bir kaliteye sahip olmasının, yarattıkları parfümde de marka değeri olarak devam etmesini hedeflediklerini söylüyor... ( alıntı- enbir.com ).

Kullanıcı olarak 25- 35 yaş arası erkeklere yönelik tasarlanan parfüm, odunsu- oryantal olarak açıklanmış. Kısaca C.L.İ olarak ifade etmek istiyorum. Bu parfümü tesadüfen bir alışveriş merkezinde denedim ve bayağı beğendim.


Harmanında neler var ?


Üst- kakule, mandarin, tagette ( Mısır kökenli bir çiçek ), kişniş,

Orta- sedir ağacı, dumanlı çay, zambak, menekşe,

Alt- vetiver, köknar, balsam, deri, amber.


C.L.İ nasıl bir parfüm ?


Serge Lutens 'ten esintiler taşıyor. En önemli özelliği bu. Harmanına bakarsak, balzam, deri, dumanlı çay, kişniş görüyoruz. Bunlar Serge Lutens 'lerde de var. Kişniş ve ağaçımsı notalar Ambre Sultan 'ı çağrıştırıyor. Sonra deri, çay, tütsü- tütün benzeri notalar Chergui esintileri vermekte. Balzam kullanımı Arabie 'de; dumanlı çay ve asitli turunçgiller Mandarine Mandarin 'de gördüğmüz özelliklerdir. Aslında Serge Lutens' lerin genelinde balzamlar, reçineler- sakızlar, tütün- bal ikilisi, tütsüler, deri- amber kullaımını görmekteyiz. Courvoisier L'Edition İmperiale de, Sege Lutens' lerden rol kapan bir parfüm olmuş.

O zaman şunu, öncelikle ifadeye koymak icap eder = C. L. İ' nin en güzel ve en beğenilesi tarafı, yani derinlik ve konfor noktası, Serge Lutens' lerde çok rastladığımız tütsü, deri, amber ve ağaçımsı-reçinemsi notaların sahneye çıkmasıdır...


Koku karakteri hakkında neler söylersiniz ?



Baştan sona baharatlı ve yoğun bir karakteri var. Ne var ki, rahatsız edici değil. Köşeli ve yırtıcı da değil. Gayet yumuşak, doğal, dolgun ve zengin bir harmanı olduğunu söylemeliyim. Genelde tatlımsı, yumuşak odunsu- oryantal bir parfüm olmuş. Maskülen ve çok kalıcı aromalar var. Notalar oturmuş, dengeli ve uyumlu yapı gösteriyor.

Açılışı hafif baharatlı- meyvemsi ve biraz da asitli turunçgillerle olmuş. Kakule ve kişniş baş roldedir. Burada bile kalıcılık değerleri uzun sürüyor. Daha ilk anda yüksek kalibreli ve adam gibi bir parfümle karşılaşıyorsunuz. Şişesindeki dolgunluk harmanına da yansımış. Bariz biçimde kalite ve konfor kokan bir şaheser...

Koku düzlemi için kısaca şunu diyebiliriz= Turunçgil/ meyvemsi notalar, odunlar, çiçeksi- otsu notalar, reçine ve amber...

Sonra, parfümün derinlik ve konfor noktası = Sedir ağacı, dumanlı çay, yoğun ve egzotik çiçek notaları, otlar, balzamlar, reçinemsi rayihalar, deri ve amber...




 Fazla söze gerek yok aslında. Bu notaların ve aromaların her biri altın değerinde. Heyecan verici ve egzotik bir karışım. Kalp ve dip notalar birbirinin içine geçmiş ve yekpare bir katman oluşturmuş= Burası yumuşak, tatlımsı, dumansı, sıcak rayihalar estirmekte. Anlatılacak gibi değil. Mesela deri- amber yumuşak, çok kaliteli ve baskın bir ton veriyor. Vetiver ve balzam birleşince, ortaya reçine benzeri bir aroma çıkıyor. Balzam ve amber kremsi bir tatlılık ve yumuşaklık hissettiriyor. Parfümün tenden ayrılışına kadar tam bir şölen havası var. Deri, amber, otsu notalar ile tenden ayrılıyor. Neredeyse bir gün boyunca, hafif esintilerle tende kalıyor.


Bu parfüm size neyi hatırlatıyor ?


C. L. İ, karanlık, şifalı, derin, gösterişli ve dopdolu bir harman vermekte. Başlangıçta tatlı baharat karakterini yansıtıyor. Ortalarda ve sonlara doğru şifalı otlar, tütsüler, ağaçımsı notalar egemen oluyor. Bu parfüm, her yönden değişik bir deneyim ve duygu dünyasını hatıra getirmekte. İstanbul 'un ya da Bursa' nın kapalıçarşılarında bir gezinti. Mısır çarşısından baharat ve şifalı bitkiler satın almak. Ballı- baharatlı macunların kokusu. Bir işadamının ağır maun mobilyalarla, yumuşak deri kanapelerle düzenlenmiş ofisi. Çam ormanlarında gezinti ve reçine kokusunu içinize çekmek... vb.




İstanbul' daki en ünlü kapalıçarşı, Yeni Cami arkasında bulunan Eminönü Mısır Çarşısı' dır. Orayı ziyaret etmiştim. Aktarlarıyla ünlü bu çarşıyı, 1660 yılında Padişah 4. Mehmed' in annesi Turhan Valide Sultan yaptırmış. Mısır' dan gelen vergilerle yapıldığı için, Mısır Çarşısı adını vermişler. Yeni Cami vakfiyesine dahil yapılardan biridir.



Dünyanın en güzel bitki, baharat ve çiçekleri Asya' da, Doğu 'da bulunur. Ve dünyanın en güzel parfümleri Fransız tasarımcıların elinden çıkar... Fransa' yı ben, bu yönüyle Doğu 'ya benzetirim. Fransa, zihin ve duygu dünyamızda harekete getirdiği etkiler bakımından, Avrupa' nın, Batı' nın '' Doğu'' sudur...




Şüphesiz, Courvoisier Cognac- Courvoisier L'Edition İmperiale de '' Doğu '' etkili egzotik bir parfüm. Böyle bir şaheseri denemekten çok memnun oldum.  Bugüne değin, karşılaştığım en iyi parfümlerden biri.

Koku - 5 Kalıcılık -5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Şubat 2014 Salı

Hermes- Elixir des Merveilles Eau De Parfum / 2006
























Hermes- Fransız moda firmasıdır. Bu markanın bayan parfümleri arasında yer alan Hermes- Elixir des Merveilles Eau De Parfum isimli parfümü konuşacağız. Odunsu notalar, gurme notalar, amber, tütsü ve reçinelerle şekilleniyor. Oryantal- fujer grubunda gösterilmektedir.

Notaları Peru balzamı, vanilya şekeri, amber, sandal ağacı, tonka fasülyesi, paçuli, reçineler, karamel, meşe odunu, tütsü, portakal kabuğu ve sedir ağacı olarak açıklanıyor.

Hermes- Elixir des Merveilles Eau De Parfum isimli parfüm, baskın nota olarak, baştan sona değin pudralı sandal ağacını seçmiş görünüyor. Pudralı ve koyu sandal ağacı aromasıyla yapılan açılıştan sonra, orta bölümde sıcak, pudralı ve yanık- şekerli tonlamalar veren reçineler- karamel- tütsü- sandal ağacı katmanı ile karşılaşıyoruz. Bu aromalar neredeyse tek parça halinde tene oturuyor. Hızlı bir akışkanlıkla tene yakın kalıyor ve yapışkan hissiyat veriyor. Bu nedenle aşırı sıcaklık ve tatlılık meydana geliyor- tene dengeli sıkılmalıdır. Çok sıcak havalarda kullanılmaz. Kapanışta nispeten yumuşak ve ferah olabilen kremsi vanilya- amber vardır.

Hermes- Elixir des Merveilles EDP- sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanabilirsiniz. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Koku karakteri gurme tarzıdır ve orta bölümden itibaren tekdüze ilerler. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı iki günü bulmaktadır. Bunda şekerli yapışkanlığın etkisi büyüktür. Gene aynı şekilde, fark edilirliği her daim yoğun ve saldırgandır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Şubat 2014 Pazar

Roberto Cavalli- Black EDT / 2006



























Roberto Cavalli, kıyafet, gözlük ve parfüm ( ilki 2002 ' de ) üreten İtalyan moda markası. İlk butiğini 1972 yılında açmış.

Genel karakteri, Lacoste- (Silver) Pour Homme ile neredeyse aynıdır. Yalnız, kalıcılık, harman kalitesi, nota dengeleri bakımından ondan bir- iki gömlek üstün sayılır.

Aromatik ve ferah bir yapı gösteriyor. Güney Amerika ve Hindistan kökenli baharatların Akdeniz çiçekleri ile uyumlu ve yumuşak karışımı, teninizde daha önce alışılmadık bir tazelik ve dinamizm bırakıyor.



Üst- Kişniş, tarhun, bambu,

Orta- Lavanta, sardunya, beyaz biber;

Alt- Erz ağacı, hint baklası, misk.

Nota geçişleri uyumlu ve dengeli yapılmış. Kendi adıma, sentetiklik ve yapaylık hissetmedim. Baştan sona yumuşak, serin, ferah, taze ve hafif tatlımsı bir parfüm. Kalıcılık kuvvetli şekilde yarım gün sürüyor. Yaz esintilerini teninize taşıyan bir koku.

İlk sıkışta burnunuz tatlımsı baharlı ve meyvemsi bir rayiha almakta. Bu da kişniş aromasıdır. Sonra tarhun ve yumuşak odunsu aromalar alınmakta. Yani açılış meyve, otsu akor, odun gibi bir biçim almış. Serin ve taze bir başlangıç. Ve bu, parfüm tenden ayrılana değin böyle...

Orta notalarla birlikte çiçeklerin egemenliği başlıyor;  ama başlangıçtaki otlar, meyveler kendini alttan alta hissettirmekte.  Tatlımsı bir lavanta baş role geçmiş. Sonra hafif biberimsi bir rayiha, bu arada yoğun çiçek akorları... Genel hissiyat bu. Ortalardan itibaren kalıcılık başlıyor.

Daha sonra ise, parfüm tenden ayrılana değin  buruk bademsi notalar, değerli ağaçlar, misk ve tütsü benzeri aromalar hissediyorum. Aslında, son bölümde hafif tatlımsı baharatlar da var. Bu bölüm sıcak ve mistik notlar vermekte. Ve parfümün en güzel yeri burası. Çünkü buradaki aromalar zengin, derin, lüks ve sıradışı bir harmanla muhatap olmamız anlamına geliyor. İşte bu nedenle, Lacoste- Silver Pour Homme' dan daha kaliteli görünüyor... Evet, tatlı baharatlar, miskler, tütsüler, yumuşak odunlar, ağaçımsı notalar... ne ararsanız var. Sadece bu aromalardan bile müthiş bir parfüm yaratılabilir.

Hem sonra, baştaki otsu- meyveli- odunsu açılış alışılmadık bir tarzı yansıtıyor. Bir de yoğun ve egzotik çiçekleri, biberleri düşünün... Ne kadar kaliteli, üst düzey, yaratıcı bir parfümle karşılaştığımı görüyorum.

Yeni biçilmiş çimler, Muson ikliminin hakim olduğu, yağmur ormanlarıyla kaplı Güneydoğu Asya ülkeleri, biberli- baharatlı macunlar, vanilya ve badem aromalı kahve, Güney Fransa' nın lavanta tarlaları... Roberto Cavalli- Black, sizi egzotik coğrafyalara ve farklı kültürlere götürüyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Şubat 2014 Cuma

Montale- Blue Amber EDP / 2006




























Montale- Blue Amber- amber & vanilya temalı bir kokudur. Tozlu amber ve tatlı- yumuşak vanilya sentezi vardır. Doğulu parfüm özellikleri gösterir. Sıcak, yoğun ve keskin biçimler sunar. Aromaları da genelde kirli, tozlu, baharatlı, hayvansal ve ilacımsı etkilere sahiptir. Pek fazla tatlılık yoktur.

Montale- Arap / Doğu etkili parfümler üretmeye ağırlık veren Fransız parfüm markasıdır.

Montale- Blue Amber, ayrıca odunsu notalar, baharatlar ve aromatik otlarla biçimleniyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösterilmekte. Bergamot, sardunya, paçuli, vetiver, kişniş, amber ve vanilya gibi notalar açıklanmakta.





Montale- Blue Amber- keskin ve tozlu bir açılış yapmakta. Ayrıca kirli, hayvansal ve sıcak rayihalar da alınmakta. Başlangıcını paçuli, deri, vetiver, pudralı çiçekler olarak tahmin ettim. Tozlu ve topraksı odunsu notalar çok keskin ve yoğun biçimde açılışa egemen oluyor. Sonrasında makyaj çantası gibi kokan pudralı çiçekler ( yasemin, sardunya ) ve biberimsi baharatlar ( zencefil ) gelmekte. Açılışı karmaşa yaratmış. Pek de beğenmedim. Devamında, biraz tozlu ama ferah ve limonlu kokan aromatik otlar sahne almakta. Fesleğen, nane gibi aromatik otlar, yeşil- sucul yapraklar gibi kokuyor... Yumuşak baharatlar da buna destek veriyor. Tozlu sandal ağacı ve amber vurgusu orta katmandan itibaren yerleşiyor. Sonrasında amber, yumuşak- tatlı vanilya ile, ana tema olarak birleşecektir. Alttan da bir miktar aromatik otlar hissediliyor. Tenden de böylece ayrılıyor.



Montale- Blue Amber' in orta katmanı ile son bölümündeki amber teması, vanilya güzel, modern ve lüks etkiler yapıyor. Ayrıca, gene ortalara doğru kullanılan yeşil aromatik otlar da dinamik ve pozitif esintileriyle beğenilmekte. Açılışı pek beğenmediğimizi söylemiştik. Açılışta yapay ve sentetik bir yapılaşma var. Bu haliyle genel beğeniye hitap etmeyeceğini düşünüyoruz. Konsept ve koleksiyonluk kullanıma uygun görünüyor. Günlük kullanıma da uygun değil.

Sonbahar- kış dönemi, soğuk havalar ve gece için düşünülebilir. Aromalarda yoğun, kirli, tozlu, baharatlı nüanslar var. Bu yüzden dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Kalıcılığı üç günü buluyor. Aromalar tene yapışıyor. Ağırkanlı bir parfüm olduğundan, akışkanlık fazla değil. Aromalar bütünüyle zorlanıyor. Fark edilirlik ise, zaten başta yoğun ve saldırgan oluyor. Dışarıyı rahatsız edebilir. Aromatik otlar, vanilya ve amberle yumuşama gösteriyor ve burası beğeni seviyesine daha yakın oluyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Şubat 2014 Çarşamba

Versace- Versace Man Eau Fraiche EDT / 2006























İtalyan moda markası Versace' in akuatik- odunsu sınıfına giren parfümü Versace- Versace Man Eau Fraiche isimli parfümü değerlendireceğim.

Turunçgil, aromatik notalar, odunsu notalar ve hafif baharatlar gibi koku nüansları mevcuttur. Fresh, tatlı, sucul, okyanusal etkiler vermekte.

Üst- bergamot, gül ağacı, kakule, limon, yıldız meyveler,

Orta- tarhun otu, adaçayı, sedir ağacı, karabiber,

Alt- amber, safran, misk, odunsu notalar, çınar.

Kaliteli bir açılış yapıyor= Ferah ve taze turunçgiller ( limon, bergamot ) ve biraz da hafif baharatlar ( kakule, biber, karabiber ). Açılışta ozon ve deniz kaynaklı etkiler de var. Bu etkiler sentetiklik olarak verilmiş. Ama kötü değil. Sonra bu, ozon / akuatik etkiler devam ederken; sahneye aromatik otlar çıkmakta. Burada aynı minvalde vetiver benzeri notalar var. Ortalarda böylece yeşil bitkisel notaların egemenliği başlıyor. Kapanışta da genellikle amber ve odunsu notalar kombinasyonuna tesadüf ediliyor. Tenden böylece ayrılıyor.

Her daim tatlımsı, taze, soğuk, sucul notalar var. Bunlara baharatlardan gelen hafif ve sıcak etkiler de katılıyor. Ne ki, baharatlar genel koku karakterinde etkin eleman değil; yardımcı unsur durumundadır. Diğer sucul- aromatik notaların arasına karışmış ve onlar gibi algılanan notalardır. Odunsu notalar ise kuru etkiler yapmakta. Genel hissiyat; aromatik otlar ve deniz esintilerinin merkezde olduğu yolundadır.

Koku düzlemi= Turunçgiller- ozon / deniz notaları- aromatik otlar- amber- odunsu notalar. Genel gidişat böyleyken, diğer notalar yardımcı elemandır.

Derinlik ve konfor noktası= Aromatik otlar- amber- odunsu notalar. Bu çizgide kalıcılık ve kalite artmakta.

Şüphesiz yaz mevsimi parfümüdür. Ne var ki, amber ve odunsu notalar ekseninde kalıcılığı benim tenimde kuvvetli vurgular yaptı= Önce güçlü biçimde 12 saati buluyor, tene yakın duruyor. Sonra bir 4 saate değin hafif esintiler yapıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, yaz sezonuna yönelik, sucul/ denizel nüanslı bir parfümden bu kadar kalıcılık beklemiyordum.

Yeni yıkanmış çarşaflar, denizel etkiler, yağmur suyu, kolonya tarzına yakın koku karakteri, yağmurla yıkanmış bitkiler... bunları hatırlatıyor.

Bol bol sıkmakta bir sakınca olmaz. Günlük kullanıma uygundur. Güvenle kullanılabilir. Dengeli ve uyumlu aromalar var. Yalnızca açılışta ozon- deniz kaynaklı sentetiklik var. Her ortama uyum sağlar. Yumuşak, taze, otsu ve hafif tatlımsı etkilerle genel beğeniye yönelik bir yapı gösteriyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Şubat 2014 Pazartesi

John varvatos- Vintage EDT / 2006




















John varvatos, klasik ve spor giyim, cilt bakımı ve koku koleksiyonuna sahiptir.

Vintage, bağ bozumu anlamına geliyor.

John varvatos- Vintage, odunsu- şipre grupta lanse ediliyor. Tatlı, yumuşak, kremsi bir parfümdür. Aromatik otlar, yumuşak baharatlar, odunsu bazlar ve bir miktar tütün ile şekillenir.

Üst- pelin otu, fesleğen, ravent, ayva, rezene, karabiber,

Orta- ardıç meyvesi, lavanta, tarçın, yasemin, süsen kökü, yeşil bitkiler,

Alt- tonka fasülyesi, tütün, süet, paçuli, meşe yosunu, köknar balzam, odunsu notalar.

John varvatos-Vintage aromatik otların ve tatlı kırmızı meyvelerin karışımı ile başlıyor. Nane, fesleğen, lavanta, kuş üzümü, kiraz gibi bir sentez olabilir. Ferah, taze, dinamik ve enerjik bir açılış yapmış. Bu bölüm uzun sürmekte. Tene oturma, bu başlangıç notaları ile oluyor. Yumuşak bir tarçın, bitkisel notalar bunu takip etmekte. Orta katman baharatlıdır. Yumuşak, kadifemsi ve tatlı & pudralı çiçek harmanı da ilginçtir... İris, menekşe, yasemin gibi çiçekler var. Baharatlar da devam ediyor. Parfümün sonlarına geldiğimizde, önce tatlılığın arttığını ve şekerlenmeye doğru gittiğini söyleyelim. Bu minvalde tonka fasülyesi, misk, vanilya ve reçineler gibi tahminler yaptık. Devamında odunsu- tütünsü rayihalar var. Kapanışta bu aromaların bir sentez oluşturduğunu anlıyoruz.

Aslında kaliteli bir kolonya olabilir. Kalıcılık da buna göre değerlendirilmelidir. Fark edilirlik ilk anda yüksektir. Sonra tene yakın kalır. Yapaylık, sentetiklik hissetmedim. Bu anlamda dozajda serbestlik olacaktır.

Her mevsim ve her ortam için idealdir. Günlük kullanıma uygundur. Soğuk havalar ve akşam saatlerinde egzotik baharatlar ve aromatik otlar ile esas karakterini belli eder ve beğenilir. Gün içinde tazelenebilir. Notalar gayet akışkan, dengeli ve uyumludur. Sürprizi olmayan, ama insanı tatmin eden bir yapısı vardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 Şubat 2014 Cumartesi

David & Victoria Beckham- David Beckham Intimately EDT / 2006


















David ve Victoria Beckham çiftinin kariyeri ve başarıları herkesin bildiği şeylerdir. Konuşmaya gerek yok. Biri ünlü bir futbolcudur. Diğeri de Spice Girls  müzik grubunun eski üyesi olarak biliniyor.

 Bu marka, İngiliz parfüm markasıdır.

David Beckham Intimately- aromatik- fujer grubunda gösterilmiş. Ben, aromatik- fujer bir tarafını görmedim. Bence, bu parfüm odunsu- baharatlı ve amberli bir yapısal düzen arz etmekte. Neden böyle düşündüğümü birazdan açıklayacağım.

Önce, şu kadarını söyleyeyim= Bu parfüm; odun, amber ve baharat rayihaları ile şaşırtıcı biçimde Costume National Homme' a benzemiş. Bu güzel bir şey... Bu parfümü yorumlamak da kolay... Haydi, başlayalım...

Açıklanan notaları bile Costume National Homme' un aynısı olmuş=

Üst= Greyfurt, bergamot, kakule;

Orta= Muskat, menekşe, yıldız anason;

Alt= Sandal ağacı, amber, paçuli.

Costume National Homme' dan tek eksiği, bence, reçinelerin olmamasıdır.. Ona göre daha basit bir versiyon gibi durmakta.

David Beckham İntimately- mesir macunu rayihalarını düşündüren biçimde, yoğun bir sıcaklığa sahip baharat çeşnisiyle açılmakta. Harmanını önceden bilmediğim için, zencefil- tarçın olarak algıladım. Tatlı baharatlı ve yoğun başlangıç beni çok memnun etti. Baharatlarda, aynen Costume National Homme gibi, pütürlü- köşeli bir yön de var. Bu kötü değil, çok güzel. Parfüm tene kısa sürede oturup yapışıyor ve iyice ısınıyor. Gene merkezde baharatlar olmak üzere, bu defa keskin bir anason hissettim. Biraz da yoğun ve pudralı çiçek rayihası aldım. Zambak, menekşe olabilir, diye düşündüm.

Daha sonra kuru ve sıcak odunsu notalar kendini gösterdi. Ve çok güzel ve lüks odunsu amber rayihaları ile tenimden ayrıldı. Yalnız, tende ilk anda kalıcılığı yüksek olacakmış hissi veriyor. Ama sonra sönük kalıyor. Aradaki ayrıntıları boş versem, silme baharat- mesir macunu kokuları var, diyeceğim...

Rahatsız edici bir yapaylık, sentetiklik yok. Rafine, dolgun, gösterişli ve akışkan bir harmanı var. Notalar katman olarak algılanıyor. Özellikle baharatlar bu cümledendir. Tarçın- zencefil- anason üçlüsü var. Başta belki keskin ve biraz da metalik turunçgilleri ( bergamot ) alabilirsiniz. Ne var ki, ben, onları da baharat katmanı içinde algılamaktayım.

Odunsu notalar ( sandal ağacı- paçuli ) ve amber de, parfümü şekillendiren bir diğer bileşenlerdir. Bunlar da odunsu- amber olarak yorumlanabilir. Çünkü, iç içe girmiş. Aynı şey baharatlar için de geçerlidir. Buna göre, akışkanlık açısından sade ve basit notalarla karşı karşıyayız.

Koku düzleminde yoğun tatlı baharatlar- pudralı çiçekler- odunsu notalar- odunsu amber var.

Derinlik ve konfor noktasında baharatlar- odunlar- odunsu amber var.

Yeterli bir kalıcılık ve fark edilirlik yapıyor. Genelde sıcak, tatlı, yoğun, kuru tonlar sözkonusudur. Harman elbette kalite, güzellik ve zenginlik unsurlarını fazlasıyla barındırıyor. Yalnız kalıcılık konusu biraz geride kalmış. İlk sıkışta kuvvetli, ama sonra gittikçe azalan bir kalıcılığı var. İlk anda yanıldım. Parfümlerin ne kadar kalıcı olduğunu anlamak için, bir gün beklemek gerekiyor.

Tenimde kalıcılığı 10 saati buldu. Dengeli sıkılması lazımdır- başlangıçta kuvvetli ve yoğun aromalar var. Buna dikkat edilirse, günlük kullanıma uygundur. Sabah hariç, her saat sıkılabilir. Özellikle akşamları daha egzotik kokular yayar. Soğuk hava ve kış mevsimi için ideal bir kokusu var. Üç- dört fıs tatbik ederek, davetlere gidebilirsiniz. Parfüm konusunda tecrübeli olmayanlar, hacı yağı olduğunu düşüneceklerdir. Aldırmayın, modern bir tatlı baharat parfümüdür. Maskülen aromalarıyla beğenilecektir.

Koku - 5 Kalıcılık - 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html