31 Mayıs 2022 Salı

Dolce & Gabbana- The Only One EDP / 2018























Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Şimdi bu markanın bayan kokularından biri olan, Dolce & Gabbana- The Only One isimli parfümü değerlendireceğiz. Sabunsu, pudralı, şekerli, tatlı ve kremsi yapıdadır. Vanilya, gurme notalar, çiçeksi notalar ve meyvelerle koku karakteri belirleniyor. Oryantal- vanilyalı kategorisinde gösterilmiş.

Üst- bergamot, menekşe, portakal,

Orta- iris, kahve, armut, gül, portakal çiçeği,

Alt- paçuli, vanilya, karamel.

Dolce & Gabbana- The Only One- kremsi meyveler ( portakal- mandalina ) ve tatlı gülle açılmakta. Hafif sabunsu ve daha sonra pudralı hale gelen çiçeksi notalar ( iris- menekşe ), orta bölümü oluşturuyor. Acı kahve aroması, şekerli vanilya ve karamel gibi gurme notalar kapanışı yapmaktadır.

Dolce & Gabbana- The Only One isimli parfümde öncelikle, kremsi- sabunsu- pudralı- yüksek şekerli nota sıralamasının peşpeşe gelmesi, burun ve zihin algısı açısından yorucu olacaktır. Bu nedenle parfümün tene kontrollü ve dengeli sıkılmasını tavsiye edeceğiz. Üç- dört defa fıslatmak yeterli olur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapıyor. Şekerli ve yapışkan son bölüm, bu performansta etkilidir. Fark edilirliği ilk anda yoğun olmakla, devamında tensel koku formuna geçer. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, öğleden sonra- akşam vaktine ve soğuk havalara yöneliktir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde kullanmak daha doğru olacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Mayıs 2022 Pazar

Dolce & Gabbana- Garden EDP / 2018

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Bugünkü konumuz, Dolce & Gabbana- Garden isimli bayan parfümü olacaktır. Çiçeksi notalar, turunçgiller, hindistancevizi, vanilya, badem, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Kremsi, şekerli, tatlı, sabunsu, pudralı, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Çiçeksi- meyveli- gurme kategorisinde gösteriliyor.

Üst- manolya, neroli, mandalina,

Orta- hindistancevizi, frangipani, ylang ylang,

Alt- vanilya, badem sütü, sandal ağacı.

Dolce & Gabbana- Garden isimli parfümün açılışını kremsi ve şekerli çiçeksi notalar ( mimoza, manolya, neroli, portakal çiçeği ) ve turunçgiller ( mandalina, portakal ) yapmıştır. Gene kremsi tarzda hindistancevizi aroması bunu destekliyor. Orta katmanda da oldukça sabunsu rayihalar salan çiçeksi notaları görmekteyiz. Sümbül, kediotu, ylang ylang ve frangipani olmalıdır. Kremsi ve pudralı koku değişimleri gösteren son bölüm vanilya, badem, amber ve sandal ağacı merkezli odunsu notalardan oluşmaktadır. Özellikle bu bölümde yapaylık dikkat çekiyor.

Dolce & Gabbana- Garden isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süreyle kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılmış olan sıcaklık, şekerli tatlılık, kremsilik ve pudralılık ile birlikte kapanıştaki yapaylık da düşünülürse, fark edilirlik ve kalıcılık değerlerinin artması ve fakat bu durumda tene dengeli sıkılması mecburiyeti anlaşılabilir bir husustur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Mayıs 2022 Cuma

Dolce & Gabbana- The One Grey Pour Homme Eau De Toilette Intense / 2018


























Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Dolce & Gabbana- The One Grey Pour Homme Eau De Toilette Intense isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Buruk, ekşimsi, tozlu, metalik, kuru, yumuşak ve tatlımsı yapısı var. Aromatik otlar, turunçgiller, lavanta, odunsu notalar, baharatlar ve tütün gibi koku nüansları görülmekte. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- greyfurt, kişniş, fesleğen, kakule,

Orta- lavanta, sardunya, adaçayı,

Alt- vetiver, paçuli, laden otu, tütün.

Dolce & Gabbana- The One Grey Pour Homme Eau De Toilette Intense isimli parfümün açılışındaki buruk ve ekşimsi rayihalar, turunçgiller ve aromatik otlardan ileri geliyor. Metalik yapısı belirgin olan bergamot ve greyfurt var. Fesleğen ve adaçayı ise kuru ve keskin tonlamalarıyla çam esintilerini andırıyor. Orta bölümde tatlımsı koku formunu göreceğiz : Lavanta ve yumuşak baharatlar ( tarçın, kakule ) böyledir. Sonda tozlu odunsu notalar ( paçuli ) ve kuru tütün yer almakta.

Dolce & Gabbana- The One Grey Pour Homme Eau De Toilette Intense- metalik ve tozlu aromalarıyla yapaylık barındırıyor. Bunun haricinde dengeli tatlılık var. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Nota geçişleri de genelde başarılı sayılır. Yavaş akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği açılışta yoğun ve güçlüdür. Devamında tene yakın durarak sakinleşir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Mayıs 2022 Çarşamba

Bond No. 9- Dubai Platinium EDP / 2018


























Bond No. 9- ABD merkezli parfüm şirketidir. Şimdi Bond No. 9- Dubai Platinium isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Kaynaklarda bayan parfümü olarak tanıtılıyor. Ancak erkek kullanımına daha yakındır. Baharatlar, vanilya, tütsüler, odunsu notalar ve reçinelerle şekilenmiş. Genelde tatlımsı rayihaları belirgindir. Sıcak, tozlu, yapay ve bir miktar ferah esintiler de sunar. Odunsu- baharatlı kategoride gösteriliyor.

Üst- tütsü, pembe biber, kakule,

Orta- zencefil, sedir ağacı, laden otu, vanilya,

Alt- agar / öd ağacı, kaşmir ahşabı, papirüs.

Bond No. 9- Dubai Platinium- kakule- pembe biber- zencefil sıralamasıyla başlıyor. Bunlar tütsülü ve tatlı baharatlardır. Elbette tütsüden dolayı yüksek sıcaklık da verir. Bunu takip eden ağaç reçineleri ( laden reçinesi ) de, başlangıçtaki koku formuyla özdeştir. Yapay öd ağacı ve tatlı vanilya ile sona gelinir. Gene sıcaklık ve son bölüme özgü olarak yüksek şekerli tatlılık görüyoruz.

Bond No. 9- Dubai Platinium isimli parfüm, şekerli hissiyata varan tatlılık, yapaylık ve tozlu biçimler nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört yeter. Sadece sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusu olabilir. Başka türlü kullanılmaz. Dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde tercih edilir. Çabuk terleyen yağlı tende pembe biber, zencefil, laden otu, öd ağacı ve vanilya çizgisinde daha yüksek oktanlı bir kalıcılık ve fark edilirlik yapar. İki gün boyunca güçlü kalıcılık sağlar. Sahibine ve dışarıya yönelik etkili fark edilirliği vardır. Hızlı akışkanlıkla baharatlı karakterini bulup tene yapışmaktadır. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanır : Tütsülü- baharatlı- ağaçsı harman ve vanilya katmanı.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Mayıs 2022 Pazartesi

Bond No. 9- New Bond Street EDP / 2018



Bond No. 9- ABD  kökenli moda markasıdır. Bugün Bond No. 9- New Bond Street isimli parfümü yorumlamak niyetindeyim. Kremsi, tatlı, şekerli ve yapay esintileri var. Gurme notalar, turunçgiller, baharatlar, deri ve odunsu notalar içerklidir. Oryantal- vanilya grubunda gösterilmekte.

Üst- bergamot, karabiber, vadi zambağı,

Orta- kakao, kahve, kestane,

Alt- paçuli, vanilya, sandal ağacı, deri ağacı.

Bond No. 9- New Bond Street isimli parfümün açılışını yapan kremsi turunçgiller, bergamot ve portakal tandanslı olmalıdır. Şekerli baharatlar bunu takip etmekte. Tarçın ve kakule hissediliyor. Gurme notalardan tatlı kahve- kakao ikilisi, orta katmanda baharatları desteklemiş. Son kısımda odunsu notalar ve deri aroması var. Kremsi paçuli, şekerli sandal ağacı ve yapaylık barındıran tatlı deri vurguları kapanışı oluşturuyor.

Bond No. 9- New Bond Street- genelde tatlı, şekerli ve kremsi tonlamaları nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Zaten çabuk terleyen yağlı tende 1, 5 gün boyunca kuvvetli kalıcılık sağlıyor. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgandır. Bununla birlikte nota geçişleri başarılı yapılmış. Turunçgiller, baharatlı- gurme harman ve odunsu- deri katmanı yapılanması var. Bu katmanlar sırasıyla devreye giriyor. Hızlı akışkanlıkla tene yapışma eğilimindedir. Fakat tende olgunlaşması için iki saat gerekecektir. Çünkü özellikle gurme notaların karakteri geç şekilleniyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Mayıs 2022 Cumartesi

Narciso Rodriguez- Narciso Rodriguez For Him Bleu Noir Eau De Parfum / 2018

 















Narciso Rodriguez- ABD merkezli moda firmasıdır. Şimdi Nsrciso Rodriguez- For Him Bleu Noir Eau De Parfum isimli parfüm hakkında konuşacağız. Turunçgiller, baharatlar, misk, amber ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, metalik, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Oduns- baharatlı grupta gösterilebilir.

Misk, vetiver, sedir ağacı, abanoz ağacı ve amber gibi notalar açıklanmış. 

Narciso Rodriguez- For Him Bleu Noir Eau De Parfum isimli parfümün açılışı tatlı ve metalik turunçgillerle yapılıyor. Bunu tatlı baharatlar takip ediyor. Bergamot, mandalina, greyfurt, portakal, tarçın, kakule, zencefil ve biber aromalarını algılıyoruz. Devamında gelen misk, amber ve odunsu notalar ( abanoz ağacı, sedir ağacı, vetiver ) ile tatlılık ve sıcaklık artacaktır. Yapay özellikteki sedir ağacı- vetiver ikilisi kapanışı gerçekleştiriyor. 

Narciso Rodriguez- For Him Bleu Noir Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Genele yayılan fakat rahatsız etmeyen tatlılık ve sıcaklık ( bu arada sondaki yapay odunsu notalar da rahatsız etmiyor ) ve baharatlı- odunsu yapısal düzen sayesinde fark edilirlik ve kalıcılık yükselirken, aynı zamanda tene özgürce sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk ve serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dozaj ayarlaması ile yaz mevsiminde, günlük kullanım ve sosyal ortamlarda bile kendine yer bulabilir. Ayrıca dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Mayıs 2022 Perşembe

Narciso Rodriguez- Rouge EDP / 2018

 















Narciso Rodriguez- ABD moda markasıdır. Şimdi Narciso Rodriguez- Rouge isimli kadın parfümünü değerlendireceğiz. Tatlı, kremsi, pudralı, tozlu, ferah, yumuşak ve sıcak esintileri var. Meyveler, misk, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Çiçeksi- odunsu / misk kategorisinde gösterilmiştir. 

Üst- iris, gül,

Orta- misk, sümbülteber,

Alt- tonka fasülyesi, vanilya, beyaz sedir ağacı özü, sedir ağacı, sandal ağacı, vetiver.

Narciso Rodriguez- Rouge- şekerliliğe kaçan ferah tatlı meyvelerle açılıyor. Kuş üzümü, ahududu ve aslan meyvesi tahmin ediliyor. Devamında çiçeksi katman sahne alacaktır. Tatlı ve kremsi çiçeksi notalar ( gül, iris, yasemin ) ve pudralı ve tozlu sarı çiçeksi notalar ( ylang ylang, kediotu, sümbülteber, mimoza ) birbirini takip etmekte. Pudralı çiçeklerin son kısmında, gene onlar gibi pudralı misk var. Daha sonra tamamen kremsi aromalara geçiliyor. Toplamda tonka fasülyesi ve odunsu notalar ( sedir ağacı, sandal ağacı ) yer alıyor. Tenden böylece ayrılmakta.

Narciso Rodriguez- Rouge isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Ancak şekerli, kremsi, pudralı ve tekrar şekerli- kremsi yapısal düzenle sıralanan aromalar- bu kadar birbirine benzemez aromanın tende sık sık yer değiştirmesi, burun ve zihin algısı açısından yorucu olabilmekte ve baş ağrıtma potansiyeli taşımaktadır. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Gayet hızlı akışkanlıkla pudralı miskli çiçeklere geçiliyor. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgandır. Kremsi ve pudralı aromaların baskın niteliği, iki sonuç ortaya koyuyor : Çabuk terleyen yağlı tende üç boyunca etkili olan kalıcılık ve parfümün ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusu olması. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Mayıs 2022 Salı

Parfums de Marly- Percival EDP / 2018

 















Parfums de Marly- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Parfums de Marly- Percival isimli parfümü yorumlamak niyetindeyiz. Ekşimsi, buruk, tozlu, sabunsu, pudralı, ferah, yumuşak, serin ve yapay esintileri var. Turunçgiller, lavanta, çiçeksi notalar, misk, amber ve odunsu notalar bu parfümü biçimlendiriyor. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilebilir.

Üst- lavanta, mandalina, bergamot, sardunya,

Orta- hedione çiçeği / molekülü ( yapay yasemin ? ), menekşe, kişniş, yasemin, tarçın,

Alt- ambroksan, amber ağacı, köknar balzamı, misk, sedir ağacı.

Prfums de Marly- Percival isimli parfümün başlangıcında ekşimsi, buruk, tozlu ve yeşil kokan lavanta ve turunçgiller ( bergamot, mandalina ) yer alıyor. Devamında sabunsu & pudralı yapıdaki çiçeksi notalar sahne alıyor. Bunlar banyo sabunları gibi kokmakta : Yeşil / bitkisel menekşe ilk sırayı alıyor. Yasemin, sümbül ve kediotu bunu takip ediyor. Gene sabunsu tarzda ve yapay kokan misk- amber ikilisi sonlara doğru hissedilmekte. Kapanışta sedir ağacı merkezli tozlu odunsu notalar var. 

Parfums de Marly- Percival isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla yarım saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Bunu takiben, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca güçlü bir kalıcılık performansı olacaktır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılmış bulunan ekşimsilikten sabunsuluğa kadar değişen koku formları ve sondaki yapaylık vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve fakat parfümün tene dengeli dozajlanması şartı meydana gelmiştir. Yeşil ve ferah kokan lavanta ve menekşe en beğendiğimiz bölüm oldu. Nota geçişleri de başarılıdır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Mayıs 2022 Pazar

Parfums de Marly- Delina Exclusif EDP / 2018

 















Parfums de Marly- Fransız parfüm şirketidir. Bugün Parfums de Marly- Delina Exclusif isimli bayan parfümünü konu seçtim. Meyveler, turunçgiller, hindistancevizi sütü, çiçeksi notalar, odunsu notalar, tütsü, amber ve vanilya içeriklidir. Tatlı, şekerli, metalik, yumuşak, ferah, biraz sucul, serin, sıcak ve yapay esintileri var. Çiçeksi- vanilyalı grupta gösterilebilir.

Üst- aslan meyvesi, armut, bergamot,

Orta- gül, agar ağacı ( öd ağacı ), tütsü,

Alt- vanilya, amber, odunsu notalar.

Parfums de Marly- Delina Exclusif isimli parfümün başlangıcında, bir miktar şekerli tatlılık barındıran ve tropikal özellikler de taşıyan meyveler ve turunçgiller var. Aslan meyvesi, armut, kayısı ve bergamot seçiliyor. Buna hindistancevizi sütü katılıyor. Devamında tatlı gül merkezli çiçeksi notalar sahne alacaktır. Ancak şakayık ve lotus da buna eşlik edebilir. Tene oturma devresinde çiçekler biraz sucul yapıya tahvil ediyor. Metalik tatlılık veren odunsu notalar ( öd ağacı )- tütsü ikilisiyle kapanışa doğru gidiliyor. Son bölümde tatlı amber- vanilya kombinesi görülecektir.

Parfums de Marly- Delina Exclusif isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği büyük ölçüde tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Ne var ki, tene yerleşmesi tamamlanınca, yaklaşık 1 saatlik dilim içinde dışarıya karşı biraz daha etkili bir fark edilirliği olabiliyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Genelde oldukça enerjik ve ferah yapıdadır. Meyveli- çiçeksi kısım serin, diğer aromalar ( özellikle amber- vanilya ) sıcak esintiler sunuyor. Odunsu notalar, amber ve vanilya eksenindeki yapaylık beni pek rahatsız etmedi. Bu sayede tene özgürce sıkılabilir. Şekerli tatlılıkla birlikte, aromaların genel yapısının da yoğunluğunu düşünürsek, kalıcılık ve fark edilirlik değerlerinin yüksek olması anlaşılabilir bir durumdur. Bu haliyle günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yönelik kullanım opsiyonu var. Hatta günlük kullanımda tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Mayıs 2022 Cuma

Zadig & Voltaire- Just Rock! For Him EDT / 2017


























Zadig & Voltaire- Fransız moda markasıdır. Bugün Zadig & Voltaire- Just Rock! For Him isimli parfümü yorumlayacağım. Sıcak, yumuşak, tatlımsı, pudralı, kuru ve bir miktar kremsi esintiler sunmakta. Vanilya, odunsu notalar, deri, baharatlar ve amber gibi koku nüansları veriyor. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmektedir.

Notaları amber, paçuli, vanilya, baharat çeşnisi ve odunsu notalar olarak açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız.

Zadig & Voltaire- Just Rock! For Him isimli parfüm, yanık tütsüler eşliğinde kuru paçuliyle başlamakta. Devamında koyu ama yumuşak deri notası geliyor. Buradaki deri aroması, tabakhanede işlemden geçirilmiş deri ve / veya yağlı deriden imal edilmiş kaliteli deri ceket gibi kokmakta. Orta bölüme doğru, pudralı vanilya teması ağırlığını hissettiriyor. Sonlara gelindiğinde pudralı vanilya nispeten yumuşama eğilimi gösteriyor ve sınırlı bir şekerli tonka fasülyesi ve kremsi amber notalarına yol veriyor. Geri planda genelde yumuşak odunsu notalar gizlenmiş. Kapanış kısmında artık sıcak karabiber aroması tek başına kalıyor...

Zadig & Voltaire- Just Rock! For Him isimli parfümde tütsü, paçuli, deri, vanilya ve karabiber gibi nota katmanları görmekteyiz. Bunlar yavaş bir akışkanlıkla, sırasıyla tene yerleşiyor. Odunsu notalar, amber ve tonka fasülyesi de ara nüans ve yardımcı elemandır. Parfüm en sonunda tene yakın kalıyor. Sonlara doğru tatlılık yükseliyor. Ne var ki, notalar uyumlu ve dengeli olmuş.

Zadig & Voltaire- Just Rock! For Him- dengeli sıkılması şartıyla günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Temel koku katmanları olan tütsülü paçuli, deri, pudralı vanilya ve karabiber ile fark edilirlik ve kalıcılık performansı yükselmekte. Çabuk terleyen yağlı tende, iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı vardır. Fark edilirliği de ilk anda, özellikle dışarıya karşı yüksektir. Sonra sakinleşip sahibine dönük fark edilirlik yapar.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Mayıs 2022 Çarşamba

Jean Paul Gaultier- Classique Eau De Parfum Collector / 2017

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Jean Paul Gaultier- Classique Eau De Parfum Collector isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, pudralı, sabunsu, metalik, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Çiçeksi notalar, misk, odunsu notalar, içkimsi notalar ve tonka fasülyesi içeriklerine sahiptir. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- rom, gül, mandalina,

Orta- nergis, orkide,

Alt- vanilya, amber, tonka fasülyesi, sandal ağacı.

Jean Paul Gaultier- Classique Eau De Parfum Collector- içkimsi notalar ve çiçeksi notalarla açılmıştır. Metalik rom ve tatlı gül hissediliyor. Bunu pudralı ve baharatlı sarı çiçeksi notalar takip etmekte. Ylang ylang, mimoza ve orkide olabilir. Devamında yoğun bir sabunsuluk var : Sabunsu çiçekler devreye girebilir veya pudralı çiçeksi notalar sabunsu vurgulara çevrilmiş olabilir. Banyo sabunları gibi kokular algıladım. Papatya, nergis, leylak ve kediotu tahmin ediyorum. Bunlara gene aynı koku formunda ( banyo sabunları kokan ) misk katılıyor. Pudralı tonka fasülyesiyle sona gelinmekte.

Jean Paul Gaultier- Classique Eau De Parfum Collector isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tene yerleşiyor. Bunu takiben dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılık değerlerine ulaşıyor. Yoğun pudralı- sabunsu aromalar ve genele yayılan sıcaklık, kalıcılık ve fark edilirliğe yüksek performans katmıştır. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde değerlendirebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Mayıs 2022 Pazartesi

Versace- Dylan Blue Pour Femme EDP / 2017

 















Versace- İtalyan moda şirketidir. Bugün Versace- Dylan Blue Pour Femme isimli parfümle ilgili yorum yapacağım. Tatlı, kremsi, pudralı, kuru, yağlı, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, meyveler, odunsu notalar ve misk içeriklerine sahiptir. Çiçeksi- meyveli grupta gösteriliyor.

Üst- yeşil elma, kuş üzümü, yonca, beni unutma çiçeği, şişo,

Orta- şeftali, kuşburnu, petelya, gül, yasemin,

Alt- misk, odunsu notalar, sığla yağı, paçuli.

Versace- Dylan Blue Pour Femme isimli parfümün açılışında tatlı elma, kuş üzümü, kuşburnu ve kremsi şeftali gibi meyveler var. Daha sonra çiçeksi notalar sahne alıyor : Önce yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar ( siklamen, leylak, boronya ) görmekteyiz. Orta bölümdeki yasemin, gül ve zambak gibi çiçeklerin yapısı kremsidir. Çiçeksi katmanın son fazında pudralı ve oldukça yağlı çiçekler ( mimoza, nergis, hanımeli ) var. Misk aroması da pudralı yapısıyla bu çiçeklere dahildir. Paçuli tandanslı kuru odunsu notalarla tenden ayrılıyor. 

Versace- Dylan Blue Pour Femme isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla tene yerleşmesi 1 saati buluyor. Devamında tene yakın kalmaktansa, özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren güçlü kalıcılığı mevcuttur. Kremsi ve pudralı aromalar kalıcılık ve fark edilirliği yükseltmiştir. Aynı nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Son bölümdeki pudralı vurguların yağlanmasından gelen yapaylık hissiyatı baş ağrısı yapabilir ve burun ve zihin algısını zorlayabilir. Bunun dışında nota geçişleri başarılıdır. Meyvemsi başlangıç ve devamındaki yeşil / bitkisel çiçeksi notaları beğeniyoruz. Koku karakteri şipre parfümlere yakın duruyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Mayıs 2022 Cumartesi

Comme des Garcons- Floriental EDP / 2017



























Comme des Garcons- Japon moda ve parfüm markasıdır. Bugün Comme des Garcons- Floriental ismini taşıyan parfümü değerlendireceğiz. Tatlı, ekşimsi yumuşak, tozlu ve keskin olabilen koku nüanslarına sahiptir. Meyveler, baharatlar, reçineler, amber ve odunsu notalarla şekilleniyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmektedir. Notalar katman halindedir ve sırası geldikçe devreye girer.

Notaları pembe biber, erik, tütsü, laden otu, sandal ağacı ve vetiver olarak açıklanıyor. Klasik Comme des Garcons notaları, dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar barındırmakta.

Comme des Garcons- Floriental- keskin karabiberle başlıyor. Bunu ekşimsi- tatlı meyveler ( vişne, erik ) takip ediyor. Orta kısımda baharatlar biraz daha yumuşak ve aromatik hale gelecektir. Biber ve tütsü biçimine girecektir. Sonlara doğru önce kremsi amber ve sonra reçineli amber teması sahne alıyor. Böylece kapanışa geliniyor. Yumuşak tonlardaki baharatlar ve odunsu notaların etkisiyle günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Tene özgürce sıkılabilir.

Comme des Garcons- Floriental- hızlı akışkanlıkla hemen karakterini buluyor ve tene yerleşiyor, tene yakın kalıyor. Tene yerleşme dönemindeki koku değişimlerine bakmak gerekecektir: Başlangıçtaki ekşimsi meyveler, içkimsi meyvelere çevriliyor. Ayrıca sonlarda odunsu notalar belirginleşiyor. Kuru ahşapsı tonlarda öd ağacı hissediliyor. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Kalıcılık da, çabuk terleyen yağlı tende bir güne ulaşmaktadır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Mayıs 2022 Perşembe

Tom Ford- Noir Anthracite EDP / 2017



























Tom Ford- ABD moda markasıdır. Şimdi Tom Ford- Noir Anthracite isimli parfüm hakkında konuşacağız. Koyu, tozlu, küflü, yumuşak, sıcak & serin, tatlımsı ve kuru rayihaları var. Turunçgiller, odunsu notalar, baharatlar ve tütsü aromaları belirgindir. Şipre grubunda gösterilmektedir.

Üst- bergamot, sichuan biberi, zencefil,

Orta- baharat çeşnisi, çiçeksi notalar,

Alt- sandal ağacı, sedir ağacı, abanoz ağacı.

Tom Ford- Noir Anthracite isimli parfümün koku sıralaması bize göre şöyle oluşmuştur :

Bergamot : Parfüm ferah, tatlımsı ve yeşil kokan bergamot aromasıyla açılıyor. Bunu kişniş, papirüs ve yeşil çay tarzında aromatik otlar destekliyor. Başlangıç tamamen ferah, yumuşak ve bitkisel yapıdadır.

Karabiber : Tom Ford- Noir Anthracite- orta bölümde sıcak biberli baharatları kullanmış. Karabiber ana temadır. Turunçgil tandanslı enerjik ve yumuşak baharatlar, bir karışım ve harman sunuyor. Kuru tonlarda verilen karabiber elbette burada baskındır.

Sedir ağacı & ahşapsı notalar : Son bölümde, odunsu notaları koyu, küflü, dumansı / tütsülü rayihalar salan sedir ağacı yönetmektedir. Bu hissiyat kapanışta tozlu ve yumuşak ahşap vurgularına çevrilecektir.

Tom Ford- Noir Anthracite- çok değişmeyen ve genelde düz çizgide giden bir koku karakteri yansıtıyor. Bergamot, karabiber ve sedir ağacı notaları ana geçişleri ve koku katmanlarını meydana getiriyor. Sırasıyla bu notaları algılıyoruz. Diğerleri yardımcı elemandır. Aromalar uyumludur ve çok az tatlılık vardır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapıyor. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Fark edilirlik tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. Yalnız sabah saatlerinde ve çok sıcak havalarda dozajına dikkat edilmelidir.

Tom Ford- Noir Anthracite- bir çeşit taş kömürü olan antrasit isimli kaya türünden esinlenilerek tasarlanmış.

Antrasit isimli taş kömürü hakkında çeşitli kaynaklarda bazı bilgiler veriliyor : Siyah, füme veya koyu gri renginde, camsı ve parlak yapıda kaya türüdür. En değerli, en dayanıklı ve yüksek kalorili kömür çeşidi olarak bilinir. Sert ve saydamdır. % 95' i karbondan oluşur, saflık derecesi çok yüksektir. Nem içeriği düşüktür. Doğal bir katı yakıt çeşididir. Koku ve duman çıkarmadan, zorlukla tutuşup yanar ve yandığında çok fazla ısı verir. Doğada sınırlı miktarda bulunduğundan, çok değerlidir. Isınmadan çok, kimyasal reaksiyonlarda indirgeyici olarak kullanılır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Mayıs 2022 Salı

Tous- 1920 The Origin EDP / 2017



























Tous- İspanyol mücevher markasıdır. Tous- 1920 The Origin isimli parfümü incelemek istiyoruz. Yumuşak, tatlı, ferah ve bir miktar tozlu yapıdadır. Meyve, baharat, çiçek ve odunsu nota gibi koku nüansları vardır. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, karabiber, kakule,

Orta- kimyon, yasemin, yeşil çay,

Alt- sedir ağacı, paçuli, ambergris.

Tous- 1920 The Origin- açılışta kakuleli- biberli yumuşak baharatları kullanıyor. Bunlar hafif tatlımsı ve tozludur. Tatlı meyveler sonra gelir. Bergamot ve çilek olabilir. Orta katmanda yeşil- erkeksi çiçekler ve ferah aromatik otlar var. Bunlar sucul hissiyat veriyor. Yeşil çay, kişniş, yasemin, lotus ve iris tahminlerini yapıyoruz. Yumuşak ve hafifçe tozlu odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve misk ile kapanış gerçekleşiyor. Yumuşak süet- deri vurgusu da, parfüm tene yerleştikten sonra hissedilmektedir.

Tous- 1920 The Origin- hızlı akışkanlıkla tene yakın duran ve erkeksi kolonya kadar kalıcılık ve fark edilirlik yapan bir kokudur. Çiçeksi- odunsu nüanslar ve süet / deri aromaları daha fazla ön plandadır. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Baharatlar ve odunsu notalarda seyreltilmiş ve yapay hissiyat var. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 Mayıs 2022 Pazar

Davidoff- Horizon Extreme EDP / 2017


























Davidoff- İsviçreli aksesuar markasıdır. Tütün, konyak, gözlük, parfüm ve yazı gereçleri üretmekte ve kafe işletmeciliği yapmaktadır. Bugün Davidoff- Horizon Extreme isimli parfüm hakkında konuşacağız. Keskin, tatlı / şekerli, kremsi, yumuşak ve yapay esintileri var. İçkimsi notalar, baharatlar, meyveler, reçineler, odunsu notalar, deri ve amber aromaları barındırmakta. Oryantal- odunsu grupta gösteriliyor.

Üst- greyfurt, zencefil, biberiye,

Orta- cypriol yağı, sedir ağacı, muskat, deri,

Alt- amber, sandal ağacı.

Davidoff- Horizon Extreme- keskin votka- viski tarzında içkimsi notalar ve şekerli- buruk kırmızı meyveler ile ( kiraz, vişne, böğürtlen ) açılmaktadır. Orta bölümde şekerli tatlılık veren baharatlar ( tarçın, zencefil ) yer alıyor. Sonrasında ağaç reçineleri ve sedir ağacı harmanlanmıştır. Yapay ve tatlı deri, kremsi amber ve gene tatlı sandal ağacı kapanışı meydana getiriyor.

Davidoff- Horizon Extreme isimli parfüm, aslında bütün bir koku karakterini oluşturan aromaları ile keskin, yapay, yüksek tatlılık barındıran, yoğun içkimsi- baharatlı- reçineli yapısından dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Ayrıca bu minvalde yalnızca sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusu olabilecek durumdadır. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanmak daha uygundur.

Davidoff- Horizon Extreme- hızlı akışkanlıkla karakterini belli etmekte : İçkimsi- baharatlı- derili- amberli parfüm. Aromalar şöyle harmanlanıp iç içe geçmiştir : İçkimsi- meyveli baharatlar, ağaç reçineli odunsu notalar, deri- amber- sandal ağacı. Fark edilirlik hem sahibine, hem dışarıya karşı çok yoğun ve etkilidir. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı kuvveti biçimde iki günü bulur ve yapışkan tarzdadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html