31 Ekim 2022 Pazartesi

Parfums de Marly- Cassili EDP / 2019

 















Parfums de Marly- Fransız niş parfüm firmasıdır. Bugünkü konumuz, Parfums de Marly- Cassili isimli bayan parfümü olacaktır. Meyveler, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, pudralı, şekerli, ekşimsi, tozlu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay rayihalar salıyor. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir.

Üst- kuş üzümü, çiçeksi notalar, gül,

Orta- frangipani, erik, petelya, mimoza,

Alt-vanilya, tonka fasülyesi, sandal ağacı.

Parfums de Marly- Cassili isimli parfümdeki meyveler tatlı, şekerli ve ekşimsi yapıda olmak üzere açılışı gerçekleştiriyor. Ahududu, kuş üzümü, erik, yaban mersini, aslan meyvesi ve çilek olabilir. Orta katmandan sonlara doğru uzanan çizgide, çiçeksi notaları göreceğiz. Bunlar tropik, kremsi ve pudralı / sarı karakterdedir. Frangipani, petelya, lotus ( tropik ), yasemin, frezya, osmanthus ( kremsi ) ve mimoza, iris, ylang ylang ve sümbülteber ( pudralı / sarı ) gibi tahminler yapılabilir. Kapanışta ise pudralı sandal ağacı ve paçuli gibi odunsu notalar bulunmakta. Tene oturma evresinde paçuli, biraz daha tozlu hale geliyor.

Parfums de Marly- Cassili isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tamamen tene yerleşmiş oluyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca güçlü bir kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli sıkılması lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelini domine eden şekerliden pudralıya kadar olan tonlamalar, kalıcılık ve fark edilirliği yükselterek, tene dengeli dozaj verilmesini icap ettirmiştir. Gene ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusu olduğunu belirtmeliyiz. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Çiçeksi notalarla birlikte sıcaklık artıyor. Tropik çiçeklerde özellikle ferah ve enerjik hissiyat seziliyor. Odunsu notalarda yapaylık mevcuttur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Ekim 2022 Cumartesi

Parfums de Marly- Sedley EDP / 2019

 















Parfums de Marly- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Parfums de Marly- Sedley isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, kremsi, keskin, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, lavanta, aromatik otlar, ambroksan, amber ve vanilya aromalarıyla biçimlenmekte. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor. 

Üst- nane, limon, bergamot, greyfurt, mandalina,

Orta- lavanta, biberiye, buhur, sardunya,

Alt- ambroksan, vetiver, kaşmeran, sandal ağacı, sedir ağacı, paçuli.

Parfums de Marly- Sedley- tatlı, köpüklü ve sonradan yeşil kokan turunçgillerle açılıyor. Limon ve bergamot tatlıdır. Mandalina yeşil yapıdadır. Orta katmanda yeşil ve ferah kokan lavanta ve aromatik otlar ( keskin biberiye ) var. Kapanış kısmındaki aromaları da şöyle gruplandıralım : Yapay ambroksan ve kremsi vanilya kombinasyonu ve bunlardan ayrı olarak gene kremsi amber. Son fazda sıcaklık ve yapaylık artmıştır. 

Parfums de Marly- Sedley isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapıyor. Kapanıştaki sıcak ve yapay vurgular hem kalıcılığı yükseltiyor hem de tene dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılığı var. Tene üç- dört kez fıslatmak yeterlidir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Açılış ve orta katmandaki yeşil ve ferah yapısal düzen çok beğenimizi kazanmakla birlikte, sondaki yapaylık koku karakterini bozmuştur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Ekim 2022 Perşembe

Guerlain- Cuir Intense EDP / 2019

 















Guerlain- Fransız moda markasıdır. Şimdi Guerlain- Cuir Intense isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Pudralı, sıcak, tatlı, yumuşak, kirli, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, deri, çiçeksi notalar, misk, tütün, odunsu notalar ve ahşapsı nüanslar bu parfümü biçimlendirmektedir. Oryantal- odunsu grubunda gösterilebilir.

Üst- osmanthus, ylang ylang,

Orta- deri, misk,

Alt- tütün, sandal ağacı, sedir ağacı.

Guerlain- Cuir Intense isimli parfümün başlangıcını, aromatik tatlı- kırmızı meyvelerle ( ahududu, kuş üzümü ) desteklenen yumuşak deri notası yapıyor. Pudralı tarzda iris, sardunya, osmanthus ve ylang ylang gibi çiçeksi notaları da orta bölümde görmekteyiz. Bunlar, parfüm tene oturduktan sonra otomobil lastiği gibi kokuyor. Ardından yumuşak deri ve misk temaları geliyor. Kirli bir tütün notası önce nokta vuruşu yapıyor ve sonra da kirli tütün- sandal ağacı merkezli odunsu notalar biçimine girerek sıcaklığı arttırıyor. Elbette burada yapaylık da var. Gene yumuşak sedir ağacı / ahşabı tandanslı odunsu notalar ile kapanış gerçekleşiyor.

Guerlain- Cuir Intense isimli parfümde, açılışı oluşturan meyveli- derili harman haricinde diğer aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Deri- tütün- odunsu notalar ekseni ve yapaylık barından pudralı çiçekler & kirli tütün- sandal ağacı ikilisi düşünüldüğünde, kalıcılık ve fark edilirlik değerlerinin yükselmesine rağmen aynı zamanda tene dengeli sıkılması zorunluluğu anlaşılmaktadır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Ekim 2022 Salı

Guerlain- Encens Mythique EDP / 2019



Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Guerlain- Encens Mythique ( Efsanevî Tütsü ) isimli parfümü inceliyoruz. Ferah, yumuşak, tatlımsı, sıcak ve biraz tozlu rayihaları var. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, biberli baharatlar ve amber ile şekilleniyor. Odunsu- şipre kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- gül, aldehitler, safran,

Orta- pembe biber, vetiver, paçuli,

Alt- odunsu notalar, ambergis, buhur.

Gurlain- Encens Mythique- tatlı gül, biberli safran ve ve pembe biber açılışına sahiptir. Enerjik gül ve biberli baharat tonlamaları güzel ve lüks bir uygulamadır. Sonrasında yeşil- bitkisel koku karkteri gelecek ve bu da ferah ve yumuşak etkiler yapacaktır. Odunsu notalardan paçuli ve vetiver algılanıyor. Klasik yeşil erkeksi çiçekler sardunya ve leylak olarak tahmin ediliyor. Tatlı ve yapay ambergris ve deri notası ile sona geliniyor.

Guerlain- Encens Mythique isimli parfümün Tom Ford- Japon Noir isimli parfümle benzerliği bulunuyor. Özellikle son kısım böyledir. Odunsu ve çiçeksi notaların kullanımı da aynı şekildedir. Güllü- biberli katman- odunsu- çiçeksi katman ve deri notası sıralamasıyla tene oturuyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor ve deri notasıyla yapışkanlık sağlıyor. Açılışta tatlı gül notası, aldehitlerin de etkisiyle biraz yapay hale gelmiş. Son kısımda belli bir oranda yapaylık görüyoruz. Onun dışında dengeli tatlılık ve orta bölümde uyumlu aromalar var denilebilir. Dengeli sıkılırsa ( üç- dört fıs ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili kalıcılığı söz konusudur. Fark edilirlik ilk anda yoğundur, sonradan tene yerleşip sakinleşir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Ekim 2022 Pazar

Guerlain- Bois Mysteriux EDP / 2019


























Guerlain- Fransız parfüm şirketidir. Şimdi Guerlain- Bois Mysteriux ( Gizemli Ahşap ) isimli parfümü değerlendiriyoruz. Koyu, sıcak, ferah, yumuşak, tatlı, tozlu ve yapay aromaları var. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, deri ve aromatik otlar barındırıyor. Deri grubunda gösteriliyor.

Üst- neroli, şöhret çiçeği,

Orta- sedir ağacı, paçuli, yasemin,

Alt- deri, mür yağı.

Guerlain- Bois Mysteriux- yeşil kokan turunçgilli çiçekler ( neroli,  limon mine çiçeği ) ve yeşil aromatik otlarla ( kişniş, artemisia ? ) açılıyor. Tozlu paçuli ve yeşil kokan yasemin bunu takip ediyor. Tabaklanmış koyu ve sıcak deri notası, sıcak tütsüler ve tatlı- yapay laden ( ahşap ) reçinesiyle kapanış olmakta.

Guerlain- Bois Mysteriux isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Pek tatlılık yok. Onun yerine özellikle son kısımda sıcak, yapay, koyu ve tozlu aromalar baskınlaşmıştır. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılır. Çabuk terleyen yağlı tende yapışkan biçimde iki gün kalıcılık yapmakta. Fark edilirliği her daim yoğun ve saldırgandır. Yavaş akışkanlıkla iki saat sonra, deri, reçine ve tütsü kombinasyonu ile tene yakın kalacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Ekim 2022 Cuma

Guerlain- Mon Guerlain Eau De Parfum Intense / 2019

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Guerlain- Mon Guerlain Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümünü tanıtmak istiyorum. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, sabunsu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Lavanta, vanilya, tonka fasülyesi, turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve baharatımsı nüanslar bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- lavanta, mandalina, bergamot,

Orta- Tahiti vanilyası, Madagaskar vanilyası, iris, yasemin, gül, 

Alt- kumarin, paçuli, meyan kökü, benzoin, sandal ağacı, beyaz misk.

Guerlain- Mon Guerlain Eau De Parfum Intense isimli parfümün açılışını yapan kremsi ve şekerli turunçgilleri mandalina, portakal ve bergamot biçiminde tahmin etmek mümkündür. Sonrasında pudralı vanilya ve sabunsu lavanta geliyor. Orta katmanda gene lavantaya koşut olarak, sabunsu karakterde iris, manolya, gül, yasemin ve kediotu gibi çiçeksi notalara rastlamaktayız. Son kısım şekerli ve yapay aromalardan oluşuyor : Tonka fasülyesi, sandal ağacı tandanslı odunsu notalar ve baharatımsı geçiş olarak meyan kökü şekerli yapıdadır. Bir diğer odunsu nota olan paçuli ise, dümdüz bir yapaylığa sahiptir. 

Guerlain- Mon Guerlain Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene yerleşmesi tamamlanıyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de altı ( 6 ) gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Koku karakterinde hakim ve zorlayıcı unsur olan ve kremsilikten şekerliliğe değin uzanan ve değişen aromalar nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını şart koşmuştur. Gerçekten, bir kere sabunsu lavanta burun ve zihin algısını zorluyor. Pudralı vanilyaya bir dereceye kadar tahammül edebiliyoruz. Yalnız sonlara doğru lavantanın şekerli hale gelmesi; bununla aynı dönemde şekerli tonka fasülyesi ve sandal ağacının devreye girmesi; meyan kökü notasının kapanışta şekerliliği yükseltmesi ve toplam olarak bütün bir son bölümde yapaylık hissedilmesi parfümü dikkatli kullanılmadığı zaman baş ağrısı yapacak raddeye getiriyor. Bu durumda sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusu olduğunu belirtelim. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanmak en iyisidir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Ekim 2022 Çarşamba

Guerlain- Aqua Allegoria Flora Cherrysia EDT / 2019

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Guerlain- Aqua Allegoria Flora Cherrysia isimli bayan parfümü hakkında söz söyleyeceğiz. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar ve misk bu parfümü şekillendirmiş. Sucul, ozonlu, tatlımsı, şekerli, pudralı, kremsi, ferah, yumuşak, serin, sıcak ve yapay esintiler sunuyor. Aromatik- meyveli kategorisinde gösterilmiş.

Üst- karpuz, bergamot,

Orta- kiraz çiçeği, armut, gül,

Alt- beyaz misk, menekşe, odunsu notalar.

Guerlain- Aqua Allegoria Flora Cherrysia isimli parfümün açılışını yapan aromalar sucul, ozonlu, ferah, serin ve tatlımsıdır. Baskın karpuz, bergamot, limon ve armut gibi meyveler ve turunçgiller var. Sonrasında yoğun bir pudralı yapılanma ve elbette sıcaklık söz konusudur. Çiçeksi notalar ve misk algıladım. Gül, kiraz, nergis ve ebegümeci olarak tahmin ediyorum. Kapanışı da kremsi ve şekerli çiçeksi notalar yapmaktadır. Kremsi çiçekleri frezya, yasemin ve iris olarak düşünebiliriz. Şekerli çiçekler menekşe, neroli ve zambak olabilir.

Guerlain- Aqua Allegoria Flora Cherrysia ( Kiraz Bitkisi ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duracaktır. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Böylece, bir nebze de olsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uydurulabilir. Ayrıca dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Orta bölümden itibaren artan pudralılık, şekerlilik ve yapaylık nedeniyle ( pudralı çiçeksi notalar / misk- şekerli çiçeksi notalar ) tene dengeli sıkılması gerekiyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Ekim 2022 Pazartesi

Hugo Boss- The Scent Absolute For Him EDP / 2019


























Hugo Boss- Alman moda markasıdır. Şimdi Hugo Boss- The Scent Absolute For Him isimli parfümü değerlendirieceğim. Turunçgiller, meyveler, lavanta, baharatlar, odunsu notalar, vanilya ve deri aromaları vermekte. Sucul, ozonlu, tatlı, şekerli, kremsi, ekşimsi, tozlu, yumuşak ve ferah yapısı var. Oryantal- baharatlı grupta gösterilmekte.

Üstte zencefil, ortada maninka meyvesi ve alt notada vetiver aromaları açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız.

Hugo Boss- The Scent Absolute For Him- şekerli yapıdaki turunçgiller ve meyvelerle açılıyor. Turunçgiller baskındır. Mandalina, portakal ve vişne olabilir. Özellikle meyvelerde ekşimsilik var. Şekerli baharatlar bunu takip ediyor. Biberli zencefil ve kakule hissediliyor. Bu arada sucul ve ozonlu hissiyat var. Yeşil ferah kokan lavanta ve erkeksi çiçeksi notalar ( sardunya, lotus ) tahmin edilmekte. Turunçgiller ve baharatlar, orta bölümde kremsi hale geliyor. Son bölüme geçilirken tatlımsı yapay deri, yumuşak ve tozlu odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve kremsi vanilya algılanıyor.

Hugo Boss- The Scent Absolute For Him isimli parfümün şekerli ve yapay aromaları burun ve zihin algısında zorlanmalara neden olabilir. Bu minvalde turunçgiller, baharatlar ve deri notalarına dikkat edilmek suretiyle dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Sucul ve ozonlu çiçeksi notaları beğendim. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılabilir. Fark edilirliği daha ziyade tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende, zencefil- deri- vanilya ekseninde günün büyük bölümünde tatminkâr bir kalıcılık veriyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Ekim 2022 Cumartesi

Hugo Boss- Bottled Oud Aromatic EDP / 2019


























Hugo Boss- Alman moda şirketidir. Şimdi Hugo Boss- Bottled Oud Aromatic isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Tatlı, sıcak, yumuşak, koyu, sıcak, yapay ve bir miktar ferah esintileri var. Reçineler, öd ağacı, içkimsi notalar, vanilya ve birtakım yeşil bitkiler & çiçeksi notalar bu parfümü yönetmekte. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilmiş.

Üstte portakal çiçeği, ortada mür ağacı reçinesi ve alt notada agar ( öd ) ağacı aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Hugo Boss- Bottled Oud Aromatic isimli parfüm, ferah ve aromatik yeşil kokan çiçeksi notalarla açılmakta. Tatlımsı portakal çiçeği, sardunya ve lavanta olabilecektir. Yalnız buraya bir şerh koyalım : Yeşil çiçekleri geri planda içkimsi notalar destekleyebilir. Viski ya da rom içkisi akılıma geliyor. Orta bölümde bariz sıcaklık var. Bunun ağaç reçineleri ( laden otu ) ve öd ağacından kaynaklandığını düşünüyorum. Son kısımda bu koku formu aynen devam ediyor. Farklı olarak biraz kremsi nüanslarda vanilya hissediliyor. Parfüm yarım saat içinde tamamen tene oturunca, kişniş ve mate yaprağı gibi ferah yeşil bitkiler olabilir.

Hugo Boss- Bottled Oud Aromatic- genelde dengeli tatlılık ve uyumlu notalar veriyor. Portakal çiçeği, lavanta, aromatik otlar ve ağaç reçineleri bu dengeli tatlılığı temsil ediyor. Kapanışta ise öd ağacı ve vanilya, yapay vurgularla yüksek tatlılığa yol açmış. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği de tensel koku olmasıyla ilgilidir. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıya devreye girer. Son kısımdaki yapaylığa dikkat edilerek dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uygün olur. Muhtemel Eau De Parfum konsantrasyonunda olmasının etkisiyle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu yeterli ve tatminkâr bir kalıcılık yapıyor. Ara sıra kendini hissettiriyor. Yeşil- bitkisel karakterdeki çiçekler ve aromatik otlar, parfümün daha sakin, mutedil ve hatta sucul özellikler taşıması sonucunu getirmiş. Böylece kullanım kolaylığı açısından nispeten işlevsel bir parfüm olmuş.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

12 Ekim 2022 Çarşamba

Hugo Boss- Bottled Infinite EDP / 2019


























Hugo Boss- Alman moda şirketidir. Bugün Hugo Boss- Bottled Infinite isimli parfümü yorumlayacağız. Baharatlar, çiçeksi notalar, lavanta, misk, meyveler, odunsu notalar ve aromatik otlar barındırmakta. Tatlı, kremsi yumuşak, ferah ve sucul bir yapısı mevcuttur. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- elma, mandalina, tarçın, adaçayı,

Orta- lavanta, paçuli, biberiye,

Alt- sandal ağacı, zeytin ağacı.

Hugo Boss- Bottled Infinite- kremsi meyvelerle ( mandalina, portakal, armut ) başlıyor. Bunu ferah çam esintileri ve yeşil bitikiler ( biberiye, kişniş ) takip etmekte. Tatlı lavanta burada baskındır. Orta katmana doğru tatlımsı- kremsi baharatlar ( baskın tarçın, kakule ) ve yeşil kokan ferah çiçeksi notalar ( menekşe, yasemin ) sahne alacaktır. Son bölüm odunsu notalardan olışuyor : Yeşil kokan paçuli ve kremsi sandal ağacı.

Hugo Boss- Bottled Infinite isimli parfümde, yeşil koku formuna dahil çiçeksi notalar / lavanta ve aromatik otlar sucul karakterdedir. Baharatlar, meyveler ve sandal ağacının da tatlımsı- kremsi kokması, parfümün kendi içinde koku bütünlüğünü gösteriyor. Aromalar meyveli nüanslar, yeşil koku harmanı, baharatlı ve odunsu katmanlar şeklinde yapılanmış ve sırası geldikçe devreye girmiştir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmaktadır. Zaman zaman kremsiliğe kaçan koku karakteri gene de rahatsız etmiyor. Çünkü yeşil ve sucul aromalar burada dengeleyici roldedir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyacaktır. Kaliteli bir yeşil & çiçeksi kolonya havasındadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

10 Ekim 2022 Pazartesi

Hugo Boss- Bottled Oud Saffron EDP / 2019


























Hugo Boss- Alman moda markasıdır. Şimdi Hugo Boss- Botled Oud Saffron isimli parfümü inceleyeceğiz. Yağlı, keskin, yapay, tatlımsı, pudralı ve sıcak yapısı var. Öd ağacı / odunsu notalar, çiçeksi notalar, reçineler, deri ve baharatımsı nüanslar barındırıyor. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üstte safran, gül, ortada laden otu ve alt notada agar ( öd ) ağacı notaları açıklanmış.

Hugo Boss- Bottled Oud Saffron isimli parfüm, tatlı gül aromasıyla nokta vuruşu yaparak açılıyor. Bu, biraz da gül sularını andıran bir açılıştır. Bunu pudralı çiçeksi notalar ( baskın safran ve yasemin ) takip etmektedir. Orta katmanda tozlu ve biberli baharatımsı nüanslar ( safran, pembe biber ) var. Sonrasında yapay ve plastik biçimlerde deri, öd ağacı ve ağaç reçineleri ( laden reçinesi ) sahne alıyor. Son bölümde ise büyük oranda hayvansal misk algılanmakta.

Hugo Boss- Bottled Oud Saffron isimli parfümde tatlı gül notası hariç, diğer bütün katmanlarda giderek artan ivmeyle sıcaklık ve yapaylık / sentetiklik var. Zaten sadece başlangıçta tatlılık göreceğiz. Genelde tozlu, yağlı ve pudralı tonlamalar parfüme hakim olmuş. Deri, öd ağacı, reçineler ve misk aromaları hem sıcak hem yağlıdır. Bu açıklamalardan çıkacak sonuç : Parfümün tene dengeli ( üç- dört fıs ) sıkılması, yalnızca sonbahar- kış, akşam saatleri ve soğuk havalar gibi dönem ve zaman seçeneklerinde kullanılması gerektiğidir. Ayrıca dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde değerlendirilmelidir. Gül, safran ve öd ağacı aromaları baskındır ve bu yönüyle klasik Arap parfümleri geleneğini sürdürmektedir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat içinde tene oturur. Öd ağacı, deri, reçineler ve misk vurgusuyls tene yapşır. Fark edilirliği ilk anda sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgandır. Sonradan sakinleşir ve tensel koku haline gelir. Çabuk terleyen yağlı tende sıcak, yapay ve yağlı yapısından dolayı gün boyu kuvvetli kalıcılık yapmaktadır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Ekim 2022 Pazar

Gucci- Bloom Ambrosia di Fiori EDP / 2019

 















Gucci- İtalyan moda şirketidir. Bugün Gucci- Bloom Ambrosia di Fiori isimli bayan parfümü hakkında konuşacağız. Meyveler, çiçeksi notalar, tonka fasülyesi, vanilya ve misk aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, kremsi, şekerli, ekşimsi, pudralı, sıcak, yumuşak ve ferah esintiler sunuyor. 

Üstte yasemin, hanımeli, ortada sümbülteber ve alt notalarda gül ve iris aromaları açıklanmış. 

Gucci- Bloom Ambrosia di Fiori isimli parfümün başlangıcı, benim daha önce hiç rastlamadığım bir tarzda gerçekleşiyor : Tatlı, kremsi, şekerli, ekşimsi ve pudralı rayihaların hepsi birden var. Bu, aynı zamanda ilginç ve garip durumdur. Çünkü, koku karakterini çözmeyi ilk başta zorlaştırıyor. Açılışı kırmızı & ekşimsi orman meyvelerinin yaptığını düşünüyorum. Çilek, ahududu, kiraz, armut ve erikten bahsedebiliriz. Devamında çiçeksi notalar geliyor. Önce yüksek dozda pudralı ve sıcak esintiler veren çiçekler var. Yasemin, hanımeli, iris ve sümbülteber olmalıdır. Sonra yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar bunu takip ediyor. Sardunya, siklamen, portakal çiçeği ve gül sıralaması yapabiliriz. Kapanışa doğru pudralı tonka fasülyesi belirginleşiyor. Pudralı & kremsi koku değişimleri gösteren vanilya- misk ikilisiyle kapanış olgunlaşıyor. 

Gucci- Bloom Ambrosia di Fiori isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Fazla acele etmeden, yarım saat içinde yavaş akışkanlıkla tene yerleştiğini söyleyebilirim. Çünkü başlangıçtaki koku karmaşasının yerine oturması ve neyin ne olduğunun anlaşılması için zamana ihtiyaç var. Sonra da zaten hem sahibine hem de dışarıya karşı gerçekten boğucu ve saldırgan bir fark edilirliği oluyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığının olmasına şaşırmıyorum. Her şartta tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Koku karakterini tamamen forse eden yüksek tatlılıktan yoğun pudralılığa kadar değişen rayihaları nedeniyle fark edilirlik ve kalıcılık artmış ve tene dengeli dozajlanması mecburiyet olmuştur. Yoksa burun ve zihin algısını zorlama ve baş ağrıtma olasılığı inkâr edilemez boyutlardır. En iyisi sonbahar- kış, soğuk havalar ve akşam saatleri skalasında kullanmaktır. Dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Ekim 2022 Cuma

Gucci- Guilty Pour Homme Cologne / 2019


























Gucci- İtalyan moda markasıdır. Bugün Gucci- Guilty Pour Homme Cologne isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlımsı, pudralı, buruk, ekşimsi, ferah ve bir miktar sucul esintiler vermekte. Aromatik otlar, çiçeksi notalar, misk, turunçgiller ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor.

Üst- bergamot, biberiye, ardıç meyvesi,

Orta- menekşe, kediotu, selvi bitkisi,

Alt- paçuli yaprakları, sedir ağacı, beyaz misk.

Gucci- Guilty Pour Homme Cologne- enerjik ve ferah bir açılış yapıyor : Buruk ve ekşimsi limon merkezli turunçgiller ve çam esintileri gibi kokan tatlımsı ve sucul aromatik otlar ( biberiye, ardıç meyvesi, kasnı otu sakızı ) algıladım. Sonrasında erkeksi yeşil çiçekler sahne almakta : Sardunya ve menekşe gene sucul etkiler bırakıyor. Çiçeksi notalar, parfüm tene yerleşince pudramsı tonlamalar da yapıyor : İris ve kediotu gibi klasik tahminler devreye girecektir. Kapanışta gene yeşil- bitkisel koku formu vardır : Yeşil kokan ferah paçuli, odunsu notaları temsil ediyor. Buna seyreltilmiş yumuşak misk katılıyor.

Gucci- Guilty Pour Homme Cologne isimli parfüm, hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Dengeli tatlılık ve uyumlu görülmekte. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsini.z Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Ekim 2022 Çarşamba

Gucci- Memoire d'une Odeur EDP / 2019

 















Gucci- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Gucci- Memoire d'une Odeur isimli parfümü değerlendiriyoruz. Turunçgiller, misk, çiçeksi notalar, odunsu notalar, acı badem, amber ve baharatlar barındırıyor. Tatlı, kremsi, pudramsı, yumuşak, ferah ve sıcak esintileri var. Çiçeksi- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- papatya, acı badem,

Orta- misk, Hint yasemini, yasemin,

Alt- sandal ağacı, sedir ağacı, vanilya.

Gucci- Memoire d'une Odeur isimli parfümün başlangıcında ve devamında yeşil kokan ferah aromalar var. Yeşil turunçgiller bergamot ve limon merkezlidir. Yeşil çiçeksi notalardan papatya baskındır. Neroliyi de sayabiliriz. Bunlara geri planda acı badem nüansı eşlik ediyor. Orta katmana tamamen geldiğimizde, tatlı baharatlar ( tarçın, kakule ) ve kremsi yasemin başta olmak üzere, pudramsı hanımeli gibi çiçeksi notalar var. Son bölüm silme kremsi aromalardan oluşuyor : Amber- odunsu notalar ( sandal ağacı )- misk. Odunsu- ambersi kokularla parfüm tenden ayrılıyor.

Gucci- Memoire d'une Odeur isimli parfümün açılış faslı şipre ve orta notaları da oryantal tarza göz kırpıyor. Yeşil aromalar ve baharatlı- çiçeksi aromalar kendi içinde harmanlanmış vaziyettedir ve sırasıyla devreye girer. Diğer aromalar da bunları takip ediyor. Gene de gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bu işlemden sonra, fark edilirlik bakımından tene yakın kalmayı tercih edecek ve dışarıya karşı pek esmeyecektir. Ne var ki, tene dengeli sıkılırsa ( üç- dört fıs ) sahibini rahatsız etmez. Çünkü orta katmandan itibaren sıcaklık ve tatlılık / kremsilik yükselmesine, hiç olmazsa tedbir almak gereklidir. Nota geçişleri başarılı verilmiş. İdeal sonbahar- kış, ılık ilkbahar, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Kapalı ortamlarda ( ev, ofis ) kullanma riskine pek girilmemelidir. Çabuk terleyen yağlı tende, kremsi ve pudralı vurgularla gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Ekim 2022 Pazartesi

Zadig & Voltaire- This Is Her No Rules EDP / 2019


























Zadig & Voltaire- Fransız moda firmasıdır. Bugün Zadig & Voltaire- This Is Her No Rules isimli parfümü inceliyoruz. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya, misk ve odunsu notalarla şekilleniyor. Tatlı, kremsi, yumuşak ve ferah yapıdadır. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösteriliyor.

Üst- bergamot, yasemin, armut,

Orta- kestane, çırpılmış krema, vanilya, portakal çiçeği,

Alt- kum, sandal ağacı, kaşmir ağacı.

Zadig & Voltaire- This Is Her No Rules- tatlı- kremsi meyvelerle başlıyor. Armut, aslan meyvesi ve bergamot gibi meyvelerin geri planında sucul etkiler hissediliyor. Sonrasında yeşil kokan sucul ve ozonlu çiçeksi notalar geliyor. Portakal çiçeği, lotus, yasemin ve frezya gibi çiçekler seçiliyor. Bu arada sucul hissiyat artmakta. Sütlü vanilya, kremsi odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve misk kapanışı yapacaktır.

Zadig & Voltaire- This Is Her No Rules isimli parfümün baştan sona ferah ve enerjik yapısı olduğunu söyleyelim. Su ve ozon kaynaklı nüanslar bunda özellikle etkilidir. Bu bağlamda dengeli tatlılık ve uyumlu notalar verdiğini kabul edebiliriz. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığını arttırmayı isteyebilirsiniz. Ancak buna pek gerek kalmayacak. Zaten Eau De Parfum konsantrasyonunda olmasına binaen, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu yeterli ve tatminkâr kalıcılığı olacaktır. Kremsi çiçekler ve vanilya da bu performansa katkı yapmakta. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirleniyor. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. Ne var ki, her mevsime de uyacaktır. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Ekim 2022 Cumartesi

Zadig & Voltaire- This Is Him No Rules EDT / 2019

 

Zadig & Voltaire- Fransız moda markasıdır. Şimdi Zadig & Voltaire- This Is Him No Rules isimli parfümü konuşacağız. Buruk, ekşimsi, tozlu, tatlımsı, yapay, yumuşak, ferah ve hafif rayihaları var. Turunçgiller, odunsu notalar, hafif baharatlar, amber ve çiçeksi notalar barındırmakta. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmekte.

Üst- greyfurt, pembe biber, limon,

Orta- sardunya, lavanta, vanilya, tütsü,

Alt- sedir ağacı, vetiver, ambroxan, paçuli.

Zadig & Voltaire- This Is Him No Rules- buruk ve ekşimsi turunçgillerle açılıyor. Hemen ardından hafif baharatımsı notalarla tozlanıyor. Canlı ve enerjik limon, portakal, misket limonu ve pembe biber hissediyoruız. Erkeksi yeşil çiçeksi notalar orta bölümde yer almıştır. Bunlar lavanta, siklamen ve sardunyadır. Kapanışta yumuşak ve biraz tozlu odunsu notalar ( vetiver baskın ) ve yapay tatlı ambergris mevcuttur. Son kertede yumuşak bir tütsü olabilir.

Zadig & Voltaire- This Is Him No Rules isimli parfümde, yapay verilmiş ambergrisin rahatsız etmediğini söylersek, parfüm günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Bunun dışında dengeli tatlılık ve uyumlu notalar vardır. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Tene özgürce sıkılabilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html