23 Aralık 2021 Perşembe

Michael Kors- Wonderlust Sublime EDP / 2016




Michael Kors- ABD merkezli moda firmasıdır. Şimdi Michael Kors- Wonderlust Sublime isimli bayan parfümünü yorumlamaktayız. Tatlı, kremsi, pudralı ve yumuşak esintileri var. Meyveler, vanilya, çiçeksi notalar ve baharatlar barındırıyor. Oryantal- çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, mandalina, badem sütü, pembe biber,

Orta- kediotu, yasemin, karanfil, güneş çiçeği,

Alt- kaşmir ağacı, benzoin, sandal ağacı.

Michael Kors- Wonderlust Sublime isimli parfümün başlangıç faslında bademli kremsi meyveler var. Mandalina, portakal ve ahududu olabilir. Sonra yumuşak tatlı baharatlar geliyor. Bunlar biraz biberlidir. Tarçın, karanfil ve pembe biber algılıyoruz. Orta katmanda bir de yüksek kremsilik barındıran çiçeksi notalara tesadüf edeceğiz. Yasemin, inci çiçeği ve frezya tahminleri yapılmakta. Bunu pudralı kediotu destekliyor. Baharatlar ve çiçekler iç içe geçip harmanlanıyor. Sonda tatlı vanilya- amber ikilisi var.

Michael Kors- Wonderlust Sublime ( Harikalar Diyarı )- tene dengeli sıkılırsa ( dört- beş fıs ) günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyacaktır. Aslında dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde de kullanmak mümkündür. İdeal bir soğuk hava ve akşam vakti kokusu olarak değerlendirilebilir. Aromalar meyveler, çiçek ve baharat harmanı, vanilya ve amber sıralamasıyla tene yerleşmekte. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra çiçeksi- baharatlı- vanilyalı karakterini buluyor. Çiçeklerin yüksek kremsiliğine ve vanilyanın şekerlenebilen yapısına dikkat edilirse, kullanımı sorun oluşturmaz. Gene de nota geçişleri başarılıdır. Fark edilirliği ilk anda, özellikle sahibine karşı yoğun ve güçlüdür. Sonradan yumuşar ve tensel koku formuna tahvil eder. Çabuk terleyen yağlı tende kremsi ve pudralı rayihalarla gün boyu etkili kalıcılık yapıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Aralık 2021 Salı

Xerjoff- Vintage Casamorati Italica EDP / 2016

 















Xerjoff- İtalyan parfüm ve kozmetik markasıdır. Şimdi Xerjoff- Vintage Casamorati Italica ( 2016 ) isimli parfümün tanıtımını yapacağız. Gurme notalar, baharatlar, vanilya, odunsu notalar ve amber aromaları barındırmaktadır. Tatlı, şekerli, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak yapıdadır. Gurme- vanilya grubunda gösterilebilir. 

Üst- badem, süt, safran,

Orta- vanilya, tofi şekerlemesi,

Alt- sandal ağacı, beyaz misk, sedir ağacı.

Xerjoff- Vintage Casaromorati Italica ( 2016 ) isimli parfümün açılışında gurme notalar ve baharatımsı nüanslar yer alıyor. Badem sütlü- vanilyalı- karamelli bisküvi kokusu aldım. Baharatımsı geçiş olarak safran, buna destek vermiş. Bütün bu koku grupları tatlı & şekerli, sıcak, ferah ve yumuşaktır. Devamında şekerli vanilya ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) hissettim. Son kısımda bunlara tatlı amber vurgusu eşlik ediyor. 

Xerjoff- Vintage Casanorati Italica ( 2016 ) isimli parfümde, aslında çok değişmeyen ve düz çizgide giden koku karakteri görmekteyiz. Sıcaklık ve şekerli tatlılık genele yayılıyor. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı vardır. Tene özgürce sıkılabilir. Yukarıda söylediğimiz gibi, genele yayılan şekerli tatlılık ve parfümün gurme karakteri gereği, kalıcılık artmış ancak bu durum tene özgürce sıkılması için engel teşkil etmemiştir. Çünkü şekerli tatlılık ve özellikle sondaki ( vanilya- amber çizgisi ) yapaylık rahatsız etmiyor. Bu bakımdan rahat kullanım sunuyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyar. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5 


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Aralık 2021 Pazar

Clive Christian- VII Queen Anne Cosmos Flower EDP / 2016

 















Clive Christian- İngiliz niş parfüm markasıdır. Bugün Clive Christian- VII Queen Anne Cosmos Flower isimli bayan parfümünü yorumlamak amacındayım. Tatlı, kremsi, şekerli, ekşimsi, şuruplu, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, içkimsi notalar, çiçeksi notalar, misk, odunsu notalar, deri, gurme notalar ve amber içeriklerine sahiptir. Şipre- meyveli kategorisinde gösteriliyor.

Üst- mandalina, rom içkisi, pembe biber, elma,

Orta- erik, ylang ylang, osmanthus, yasemin, menekşe,

Alt- kakao kapsülü, karamel, benzoin, amber, deri.

Clive Christian- VII Queen Anne Cosmos Flower ( Kozmos Çiçeği ) isimli parfümün açılışındaki meyveler, turunçgiller ve içkimsi notalar tatlı- şuruplu- ekşimsi koku dönüşümleri gösteriyor. Erik, kayısı, mandalina, bergamot, mersin meyvesi ve rom içkisi olmalıdır. Devamında çiçeksi notalar var. Kremsi çiçekleri yasemin, osmanthus ve gül olarak sayabiliriz. Bunu pudralı çiçekler takip ediyor. Ylang ylang, iris, sümbülteber ve orkide olabilir. Şuruplu beyaz misk bunlara katılıyor. Kapanış kısmı odunsu & gurme notalardan oluşacaktır : Önce yapay öd ağacı ve deri ikilisini hissettim. Sonrasında tatlı kakao- karamel- sandal ağacı troykası var. Yapay tatlılıktaki amber ile nihayet sona gelinmektedir. 

Clive Christian- VII Queen Anne Cosmos Flower isimli parfümün başlangıcı ve orta bölümünün sonları klasik şipre parfüm yapılanmasına uygundur. Son bölüm ise, yukarıda belirtildiği gibi odunsu & gurme tarzındadır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene tamamen yerleşiyor. Bunu takiben özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün süren güçlü kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj ( üç- dört fıs ) verilmelidir. Kremsi, pudralı, yapay ve şekerli & tatlı rayihalarından dolayı kalıcılık ve fark edilirlik yükselse de, tene dengeli sıkılması gerekiyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


 

17 Aralık 2021 Cuma

Halloween- Halloween Man Shot EDT / 2016
























Halloween ( Cadılar Bayramı )- İspanyol parfüm ve kozmetik markasıdır. Şimdi Halloween- Halloween Man Shot isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, şekerli, ferah ve yapay esintiler veriyor. Baharatlar, içkimsi notalar, vanilya, odunsu notalar, amber, tonka fasülyesi ve tütün içeriklerine sahiptir. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilmiştir.

Üst- rom ve limonlu kokteyl, limon, kakule, karabiber,

Orta- zambak, adaçayı, iris,

Alt- amber ağacı, vanilya, deri.

Halloween- Halloween Man Shot- rom ve viski kokteyli gibi keskin ve asitli aromalarla açılmakta. Bu içkimsi notalar tatlı baharatlara da sirayet ediyor. Karabiber ve tarçın tahmin ediliyor. Sonra gene tatlılık barındıran vanilya mevcuttur. Bu vanilya, ilerleyen aşamada kremsi tonlamalar yapıyor. Ayrıca odunsu notalar ( paçuli ) ve amber de kremsidir. Sonlara doğru vanilyadan şekerli tonka fasülyesine geçilecektir. Yapay durumdaki tatlı tütünle kapanışa gelinmekte.

Halloween- Halloween Man Shot isimli parfümün nispeten ferah içkimsi açılışını beğendim. Tatlı vanilyalı baharatlar belli bir kalite ve lüks barındırıyor. Fakat ondan somra gelen bütün aromaların yüksek şekerlilik ve kremsilikle belirlendiğini düşünürsek, tene dengeli sıkılması lazımdır. Dört- beş fıs yeter. Sondaki yapaylığa da dikkat edilmelidir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği ilk anda dışarıya karşı yoğundur, devamında sakinleşir ve tensel koku haline gelir. Çabuk terleyen yağlı tende karabiber- vanilya- tütün ekseninde, günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılık yapacaktır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, akşam saatlerine ve soğuk havalara uygundur. Dış mekân davet ve toplantıları ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. Çok sıcakta sıkılmasını tavsiye etmiyorum. Yapaylık ve aşırı tatlılık bazen baş ağrıtabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Aralık 2021 Çarşamba

Bvlgari- Man Black Orient EDP / 2016





















Bvlgari- İtalyan mücevher ve takı firmasıdır. Bvlgari- Man Black Orient ismini taşıyan parfüm, değerlendirmeye alınmıştır. Sıcak, tozlu, tatlı, biberli ve yumuşak rayihaları var. Baharat, içki notası, çiçeksi notalar ve odunsu ve ahşapsı notalar genel harmanda hissediliyor. Oryantal- odunsu kategorisinde yer almakta.

Üst- rom, kakule,

Orta- gül, sümbülteber,

Alt- deri, öd ağacı.

Bvlgari- Man Black Orient- hızlı bir bir akışkanlıkla karakterini buluyor ve tene çabuk oturuyor. İçkimsi- kuru baharatları ( rom, kakule, muskat, pembe biber ), açılışta kullanmış. Sonrasında zaten kokusu çok değişmiyor ve erkeksi çiçeksi notalar ( safran, iris ), başlangıçtaki baharatlı yapı destekleniyor. Tozlu ve kuru deri notası ve kuru öd ağacı merkezli ahşapsı notalarla kapanışa geliniyor. Baharatlar, çiçekler ve ahşap notaları tamamen tek parça sıcaklık oluşturuyor. Bu nedenle aromalar harman halinde yapılanmıştır. İç içe geçme görülür. Tende baharat ve ahşap notalarıyla kurur. Sade, basit ve kolay anlaşılır bir karakteri var.

Bvlgari- Man Black Orient- sonbahar- kış, akşam saatleri ve serin havalara uygundur. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcıdır. Açık hava- dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyllerde kullanılır. Fark edilirlik ilk başta yoğundur, sonra tene oturup sakinleşir. Yoğun, güçlü ve sert aromalarından ötürü dozaj ayarlaması yapmalısınız. Notalar kendi içinde uyumlu ve dengelidir. Dengeli tatlılık ( baharatların orta bölümde tatlımsı- biberli yapıya dönmesiyle ) olduğu söylenebilir. Tene oturduktan yaklaşık bir saat sonra hafif tatlıca gül esintileri alınıyor. Ama genel harman içinde pek etkili değil.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

13 Aralık 2021 Pazartesi

Frederic Malle- Alber Elbaz Extrait De Parfum / 2016




























Frederic Malle- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün, Frederic Malle- Alber Elbaz isimli parfümü konuşacağız. Bu parfüm Dominique Ropion tasarımıdır. Çiçekler, meyvemsi notalar, tütsü, amber ve odunsu notalar barındırmaktadır. Tatlı- şekerli, yumuşak, kremsi ve ferah esintileri vardır. Çiçeksi- aldehidik kategorisinde gösteriliyor.

Yasemin, gül, şeftali, amber, tütsü, vetiver, paçuli ve aldehitler aroma olarak açıklanmakta.

Frederic Malle- Alber Elbaz isimli parfümün açılışını kremsi vurgular yönetiyor. Yumuşak beyaz çiçeklerin başlangıçta yer aldığını düşünmekteyiz. Yasemin, gül ve frezya olabilir. Yalnız çiçeklere, geri planda kremsi meyveler eşlik ediyor gibidir. Kremsi şeftali olabilir. Devamında tütsülü yumuşak amber geliyor. Bu sırada şunu fark ediyoruz... Yumuşak çiçekler daha bitkisel- yeşil çiçek formuna geçmiş. Son fazda ozonlu odunsu notalar seçiliyor. Yumuşak paçuli ve yeşil kokan vetiver olabilir.

Federic Malle- Alber Elbaz- başlangıçta kremsi meyveler ve orta katmandaki amber notası ile biraz şekerli tatlılık veriyor. Çok rahatsız etmiyor. Ama aşırı sıcak havada sıkılmasını tavsiye etmiyoruz. Bunun dışında, yeşil kokan çiçekler ve odunsu notalar ferah ve doğal olması ile beğeniliyor. Aromalar çiçeksi, tütsülü, ambersi ve odunsu katmanlar biçiminde, sırasıyla algılanıyor.

Frederic Malle- Alber Elbaz- hızlı akışkanlıkla tene oturur. Fark edilirliği ilk anda güçlüdür, sonra sakinleşir ve tene yakın kalır. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı bir günü geçmekte. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde değerlendirilebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

11 Aralık 2021 Cumartesi

Valentino- Valentino Uomo Intense EDP / 2016



























Valentino- İtalyan moda markasıdır. Valentino- Valentino Uomo Intense isimli parfümü yorumlayacağım. Şekerli bir tatlılık baskındır. Kremsi, yumuşak ve tozlu kokular verir. Deri temalıdır. Baharatımsı nüanslar, çiçeksi notalar ve vanilya aromaları belirgindir. Deri grubunda gösteriliyor. Koku karakteri çok değişmez, düz çizgide gider.

Üstte mandalina, adaçayı, ortada iris, tonka fasülyesi, alt notada deri ve vanilya aromaları açıklanmakta. 

Valentino- Valentino Uomo Intense- yoğun, güçlü ve kalıcı kokusuyla, tene çabuk yerleşiyor ve karakterini belli ediyor. Deri teması merkezdedir. Açılışta hafifçe, tatlımsı turunçgil ve aromatik otlar görülür. Mandalina, portakal ve adaçayı olabilir. Sonrasında tozlu ve pudralı çiçekler ( iris, menekşe ) gelmekte. Çiçekler maskülen tonlar veriyor. Orta kısımdaki şekerli tatlılığın tonka fasülyesi ve vanilya kaynaklı olması muhtemeldir. Ne var ki, vanilya daha baskındır. Bu da kremsi ve yumuşak bir tatlılığa yön vermektedir. Böylece tatlılık rahatsız etmez. Bölümde ayrıca tatlı baharat- pembe biber nüansları vardır. Sonlara doğru tozlu ve biraz yapay deri notası vardır. Aksayan tek yönü burasıdır. Bunun dışında, diğer notalar dengeli ve uyumludur. Tene yerleşme ve olgunlaşma deri, vanilya ve tonka fasülyesi ile olmakta.

Valentino- Valentino Uomo Intense- sade, basit ve minimalist karaktere sahiptir. Akışkanlık hızlıdır. Yağlı ve çabuk terleyen tende, bir günü geçen kalıcılğa imza atıyor. Fark edilirlik de, dışarıya karşı her zaman yoğundur. Bununla birlikte tene yakın durmakta. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Gece gezmeleri, davetler ve kokteyller için idealdir. Tenime özgürce uyguladım. Kapalı alanlarda dozaj ayarlaması yapılmalıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 Aralık 2021 Perşembe

Jacques Fath- Bel Ambre EDP / 2016



























Jacques Fath- Paris merkezli Fransız moda markasıdır. Jacques Fath tarafından kuruldu. Ev kokuları, parfümler ve kıyafet koleksiyonları gibi ürün gamına sahiptir.

Jacques Fath, haute couture olarak bilinen ( kişiye özel kıyafet tasarımı- özel beğeni ve sipariş üzerine tasarım anlamında moda felsefesi ) akımın önemli temsilcilerindendir. Birçok moda tasarımcısı yetiştirdi. Ayrıca ailesinde de yazarlar, moda illüstratörleri ve peyzaj ressamları vardı.

Jacques Fath- Fath's Essentials Bel Ambre isimli parfümü değerlendireceğiz. Amber notası, parfümdeki ana temadır. Baharat, turunçgil, çiçeksi notalar ve odunsu notalar ile şekillenmektedir. Tatlı, yumuşak, tozlu ve sıcak esintiler yapıyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir.

Biz bu parfümü kısaca Jacques Fath- Bel Ambre olarak adlandıracağız. Markanın Fath's Essentials koleksiyonuna ait bir çalışmadır.

Üst- ardıç meyvesi, karabiber, bergamot, limon,

Orta- beyaz çiçekler, iris, kimyon,

Alt- vetiver, amber, deri, misk.

Jacques Fath- Bel Ambre- koku biçimi ve ana hatlarıyla kuru odunlara, tütsülenmiş derilere, baharat çeşnisine ve çam esintilerine benzemekte.

Jacques Fath- Bel Ambre- çam esintilerinin, kuru biberli baharatların ve tozlu turunçgillerin harmanlandığı nefes kesici bir açılış yapmakta. Gayet koyu ve zengin bir çam kozalağı / çam esintisi ve karabiber, burnunuzu sarhoş edici aromalarla dolduruyor. Karabiberle birlikte tozlu bergamot kullanılmış. Devamında baharatlar daha da koyulaşıyor. Karabiber ve kimyon işbirliği hissediliyor.

Orta katmanda, baharatlı yapı yerinde durmakla, bu defa aynı forma sahip tozlu erkeksi çiçeksi notalar ( iris, yasemin ve ylang ylang ) algılanıyor. Amber teması da bu katmanda kendini göstermeye başlıyor. Erkeksi çiçeklerle karışmış vaziyettedir. Yalnız amberin, özellikle etkili olacağı bölüm kapanış faslıdır.

Son bölümde, amber teması iyice parfümün merkezine yerleşiyor. Bu kez amber, tozlu ve kirli deri notasıyla birliktedir. Deri notası sıcaklığı arttırıyor. Amberin karakteri koyu ve mumsu yapıdadır. Bu bölümde ayrıca tozlu odunsu notalar ( paçuli ) da, amber temasına yardımcı konumdadır.

Jacques Fath- Bel Ambre' nin şişesi ve içindeki esansı, çok kaliteli ve zengin aromalı konyak, viski ve votka gibi içkileri aklımıza getiriyor. Basit, sağlam ve kompakt yapılı şişe tasarımını ve koyu turuncu- hardal rengindeki esansın görüntüsünü çok beğeniyoruz. Beyaz zemin üzerine siyah yazılı etiket de sade ve elit bir hava yansıtıyor. Şişenin kapağı da mıknatıslı mekanizmaya sahiptir. Kapağı aniden kapanıyor. Parmaklarınızı kapağın üst kısmında tutun.

Hatta bu parfüm, tecrübesiz bir burna sahipseniz, komple baharatlı olarak tanımlanabilecek bir kokudur. Çünkü karabiberli baharatlar ve tozlu erkeksi çiçekler tek parça- baharat katmanı sayılır.

Koku düzlemi- çam esintisi, biberli baharatlar, erkeksi çiçekler, amber, deri- amber notası ve odunsu notalardır. Orta bölümdeki çiçekler de baharatlıdır. Biz sonlarda sandal ağacı ve vanilyayı da tahmin ettik. Çok tatlı olmayan koyu amber, bu hissiyatı vermiş olabilir. Aslında böylesine koyu ve baharatlı yapı içinde tütsüler de düşünülse, yanlış olmaz. Son kısımda, deri notasının hafiçe tütsülendiğini düşünmekteyiz.

Derinlik ve konfor noktası- amber, paçuli, karabiber ve çam esintisidir. En sevdiğimiz ve hoşumuza giden notaları sırayla belirttik. Bu notalar, kalite, kalıcılık ve güzellik unsurlarını oluşturuyor. Notalar katman halinde yapılanmıştır. Deri notası haricinde, diğer aromalar uyumlu ve dengelidir. Çok az bir tatlılık olduğu söylenebilir. Turunçgiller ve belki vanilya sınırlı tatlılık veriyor. Yavaş bir akışkanlıkla, bir saat içinde tene oturmakta. Tatlılık da zaten tene yerleşince hissediliyor.



Jacques Fath- Bel Ambre- sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Kapalı alanda dengeli sıkılmalıdır. Böylece günlük kullanıma uyar. Açık hava- dışarıda düzenlenen davet ve kokteyller ve gece gezmelerinde kullanılır. Ben tenime özgürce tatbik ettim. Yağlı ve çabuk terleyen tende, iki gün boyunca güçlü esintiler yapıyor. İlk anda fark edilirliği yüksektir. Sonra tene oturup yumuşar.

Ağır, koyu, dolgun ve ağdalı harmana rağmen, temiz, rafine ve büyük ölçüde enerjik bir yapı gösteriyor. Amber, baharat ve odun gibi bileşenler başarılı biçimde karıştırılmış.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

7 Aralık 2021 Salı

Jacques Bogart- Club 75 EDT / 2016



























Jacques Bogart- Fransız parfüm markasıdır. Jacques Bogart- Club 75 isimli parfüm yorumlanacaktır. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösterilmekte. Turunçgil, baharat, meyve ve odunsu nota gibi nüansları var. Sucul, tatlı, yapay ve sıcak esintiler veriyor.

Üst- portakal, tarçın, limon,

Orta- lavanta, elma, reçineler,

Alt- sedir ağacı, misk, sandal ağacı.

Jacques Bogart- Club 75- günümüz tatlı baharatlı-meyvemsi baharatlı- yapay odunsu notalı koku örneklerinden birisi olması dolayısıyla genel beğeniye hitap etmektedir.

Açılıştaki tarçın merkezli tatlı baharatları portakal destekliyor. Turunçgillerle harmanlanmış tatlı baharatlar yumuşak ve moderndir. Sonrasında sucul lavanta ve meyvemsi baharatlar ( elmalı kakule ) sahne alıyor. Buraya kadar olan kısım, günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygun olduğunu düşündürüyor. Yapay odunsu notalar ( sedir ağacı baskın ) ve yumuşak misk, klasik bir kapanışı ifade ediyor. Tene özgürce sıkılabileceğini söyleyelim.

Jacques Bogart- Club 75- dengeli bir tatlılık ve yapay odunsu bazlar hariç- uyumlu notalar veriyor. Özellikle sıcak havalarda, orta katmanda yeşil bitkisel- lavanta baskınlaşabiliyor.  Tene hızlı bir biçimde oturuyor. Tene yakın kalıyor. Kaliteli bir kolonya tandansı ile yeterli bir fark edilirlik ve kalıcılık sağlıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Aralık 2021 Pazar

Yanık Biberli Baharatlar ve Dumansı Amber : Vertus- Ombre EDP / 2016



























amber temalı/ doğu etkili parfüm

Vertus markasıyla ilgili bilgi verir misiniz ?

Vertus markası, parfüm ve kozmetik firmasıdır. Çetin Akad tarafından kuruldu. Ortadoğu pazarına ve iç piyasaya yönelik parfümler üretiyor. Türkiye ve Fransa' da fabrikaları var. AR- GE, kalite kontrol ve inovasyon çalışmalarına önem veriyor.

Amber notasının parfümlerde hangi kullanılış biçimini daha çok beğeniyorsunuz ?

Odunsu amber kullanımını beğeniyorum. Amber temasının en güzel ve hoş biçimi, amber ve paçulinin harmanlanmasıdır. Böylece ambere tozlu, topraksı ve bitkisel bir tarz veriliyor. Ayrıca sedir ağacı, vetiver ve tütsü gibi odunsu notalar da, beraber kullanıldığında amber temasına çok yakışıyor. Bugün yorumlayacağımız Vertus- Ombre isimli parfüm de, amberi tütsü ve paçuli ile sentezleyerk bize sunuyor.


Vertus- Ombre isimli parfüm hakkında neler söylersiniz ?

Vertus- Ombre- amber temalıdır. Baharat, odunsu notalar ve vanilya gibi koku nüansları verir. Keskin, tatlı, yumuşak, tozlu, pudralı ve sıcak esintiler yapar. Odunsu- baharatlı kategoride gösterilebilir.

Üst- bergamot, kekik,

Orta- laden otu, vanilya, sedir ağacı, paçuli,

Alt- odunsu notalar/ agar ağacı, öd ağacı, sandal ağacı, misk.

Vertus- Ombre- koku karakteri açısından yanık biberli baharatlara, mesir macunlarına, yanmış tütsülere, kuru odunlara ve dumansı ambere benzetilebilir.

Vertus- Ombre- yanık biberli baharatların, yanmış tütsülerin ve tozlu turunçgillerin sentezlendiği açılışı ile hayranlık ve en yüksek düzeyde beğeni uyandırmakta.



Keskin biberli baharatlar başlangıcı domine ediyor. Kırmızı biber ve kekik çok sıcak ve yoğun esintiler yapıyor. Tozlu turunçgiller diyoruz, ama bu notalar baharatları güçlendirmek için verilmiş. Devamında odunsu- tütsülü ve reçineli baharatlar görülmekte. Tütsülü amber teması da orta bölümden itibaren parfümü domine edecektir. Sonlara gelinirken, amber teması yerinde duruyor. Buna kuru ahşapsı tonlamalar katılıyor. Pudralı sandal ağacı olabilir. Sonra, kuru odunsu notalar hissediyoruz. Sedir ağacı ve paçuli olarak düşünmekteyiz.  Nispeten kremsi ve yumuşak olduğunu anladığımız vanilya notası, benim tenimde etkinlik gösteren son notadır. En son, vanilya tek başına kalıyor.

Vertus- Ombre- aslında çok basit, sade ve kolay anlaşılır bir yapıdadır. Koku karakteri çok değişmez, düz çizgide gider. Ne var ki, çok koyu, dolgun, zengin ve muhteşem bir harmanı var. Kompakt ve sağlam bir yapı gösteriyor. Teninizi yakacak derecede harlı bir ateş, baştan sona kadar etkili oluyor. Çok sıcak ve hararetli bir kokusu var. Özellikle baharatlar çok sıcaktır.

Koku düzleminde baharatlar, tütsüler, dumansı- tütsülü amber, reçineler, odunsu notalar ve vanilya vardır. Notalar harman halinde algılanır. Yani iç içe geçmiştir. Uyumlu notalar ve dengeli bir tatlılık var. Gerçi tatlılıktan çok, keskin biberli rayihalar var. Ağaç reçineleri de sıcaklığı arttıran bir katmandır.

Derinlik ve konfor noktasında kırmızı biber, dumansı amber, tütsü, paçuli ve vanilya bulunuyor. En beğendiğmiz ve takdir ettiğmiz notalar bunlardır. Kaliteli, kalıcı ve olabilecek en güzel harman, karşımızda duruyor. Amber notasının, tütsü ve paçuli ile beraber kullanıldığı son bölüm ferah ve otsu kokular veriyor.

Vertus- Ombre- sonbahar- kış, akşam saatleri ve soğuk havalar için idealdir. Günlük kullanıma uyması için dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Daha çok, konsept ve koleksiyonluk kullanıma yöneliktir. Fark edilirlik baştan sona çok etkilidir. Yağlı ve çabuk terleyen tende, kalıcılığı iki günü geçiyor. Gece eğlenceleri ve dışarıda- açık havada düzenlenen kokteyl ve davetlerde kullanılabilir. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Ama her zaman yoğun ve saldırgan biçimde esecektir. Rafine ve temiz aromaları var.



Vertus- Ombre- size neler düşündürüyor ?

Vertus- Ombre- baharatlar, tütsüler ve amber temasıyla, kuşkusuz Doğuluı/ Asyalı bir koku formu veriyor. Başta, baharatlar mesir macunu gibi kokuyor. Vertus- Ombre' nin baharatları, Anadolu mutfağında, odun ateşinde çömlek kaplarda pişen ve harcına tarçın- karabiber- yenibahar katılan kuş üzümlü iç pilavların kokusunu andırıyor. Ortadoğu, İslam ve Türk toplumlarında baharat ticareti önemliydi. Bu ticaret mutfak kültürüne de yansımıştır.

Batınî- İsmailî tarikatına mensup tacirler, Endonezya, Malezya ve Hindistan' dan aldıkları baharatları deve kervanlarıyla, Ortadoğu' nun işlek liman ve merkezlerine ulaştırıyorlardı. Kimyon, tarçın, karabiber ve karanfil bu baharatlar arasında sayılabilir. Araplar, İslamiyet ile birlikte, 6. yüzyıldan itibaren dünya baharat ticaretini kontrol etmeye başladılar. Baharatlar çok kazanç getiren bir metaydı. Bu yüzden devletler arasında, baharat ticaret yollarını ele geçirmek için savaşlar bile yapıldı. Fenike, Yunan, Roma, Bizans, Arap, Venedik, Ceneviz ve en son Osmanlı devletleri Ortaçağ boyunca, sırasıyla baharat ticaretni ellerine geçirdiler.

Coğrafî keşiflerden sonra İspanya ve Portekiz; 17. yüzyıldan itibaren de Hollanda, Fransa ve İngiltere Güneydoğu Asya adaları, Hindistan ve Çin' in Hindistan' a yakın kıyılarınında egemenlik kurarak baharat ticaretini yönettiler.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Aralık 2021 Cuma

Byredo Parfums- Super Cedar EDP / 2016

 















Byredo Parfums- İsveç kökenli niş parfüm markasıdır. Bugün Byredo Parfums- Super Cedar isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlımsı, tozlu, kuru, ekşimsi, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var.  Odunsu notalar, çiçeksi notalar ve misk içeriklidir. Odunsu- çiçeksi / misk kategorisinde gösterilmekte.

Üstte gül, ortada sedir ağacı ve alt notalarda vetiver ve misk aromaları açıklanmış.

Byredo Parfums- Super Cedar isimli parfüm odunsu- çiçeksi yapısına koşut olarak, yumuşak aromatik sedir ağacı ve tatlımsı gül notasıyla açılıyor. Yeşil ferah kokan portakal çiçeği de olabilir. Devamında gene yumuşak ve bu sefer tozlu ama ferah odunsu notalar ( vetiver ) ve tatlımsı misk aromalarıyla tenden ayrılıyor. Sedir ağacı teması her zaman baskındır.

Byredo Parfums- Super Cedar isimli parfümün ana geçişleri yukarıda bahsettiğimiz gibi olmakla birlikte, parfüm tene oturduktan sonra hafif baharat ( tatlı pembe biber ) nüansları, ekşimsi- kuru meyveler ( erik, mersin meyvesi ) ve sonda iyice yapaylaşan amber ( ambroksan ) hissediyoruz. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Büyük ölçüde ferah ve enerjik yapısından ötürü tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Aralık 2021 Çarşamba

Juliette Has a Gun- Into The Void EDP / 2016



























Juliette Has a Gun- Fransız parfüm markasıdır. Juliette Has a Gun- Into The Void isimli parfümü yorumlayacağım. Deri, çiçeksi notalar, odunsu notalar, tonka fasülyesi ve misk notaları genelde hissediliyor. Tatlı, pudralı, kuru ve yumuşak esintiler var. Odunsu- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- meyan kökü,

Orta- orkide, tonka fasülyesi,

Alt- gayakum ağacı, papirüs bitkisi, sedir ağacı, paçuli, ambroksan.

Juliette Has a Gun- Into The Void isimli parfümü koku gruplarıma göre değerlendirebiliriz=

Otomobil lastiği ve petrol kokuları= Açılışı tam da böyledir. Pudralı ve koyu çiçeksi notalar baskındır. Buna kuru deri notası eşlik eder.

Pudralı & yumuşak çiçek harmanı ve tonka fasülyesi=  Orkide, zambak ve yasemin gibi, kadınsı çiçekler var. Orta bölümde tonka fasülyesi tatlılığı arttırıyor ve bu tatlılık meyan köküyle şekerli hale geliyor. Çiçekler de tatlılıkla sarmalanıyor.

Deri, ahşapsı notalar ve misk= Kapanışta gene kuru deri var. Kuru paçuli ve öd ağacı, ahşapsı notalar veriyor. Nispeten yumuşak misk vurgusunu son fazda algılıyoruz.

Juliette Has a Gun- Into The Void- günlük kullanıma uymaz. Eğer dengeli sıkılırsa, açık hava- dış mekân davet ve kokteyllerinde ve gece eğlencelerinde iş görür. Akşam, soğuk hava ve sonbahar- kış için idealdir. Fark edilirlik her daim yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı iki gün sürer. Aromalar, tene oturduktan sonra tek parça- katman halinde algılanır. Hızlı akışkanlıkla tene yapışır. Orkide, deri, tonka fasülyesi ve ahşapsı notalarla tene oturur. Pudralı, tozlu, şekerli ve kuru esintiler, işin gerçeği, insanın tenini yoruyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html