29 Nisan 2022 Cuma

Paco Rabanne- Pure XS ( Pure Excess ) For Him EDT / 2017




















Paco Rabanne- Fransız moda markasıdır. Bugün, Paco Rabanne- Pure XS ( Pure Excess ) For Him isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı / şekerli, keskin, yapay ve yumuşak yapısı var. Baharatlar, aromatik otlar, içkimsi notalar, odunsu notalar ve deri gibi koku nüansları veriyor. Aromatik- baharatlı grupta gösterilmektedir.

Üst- zencefil, yeşil notalar, kekik,

Orta- vanilya, tarçın, deri, likör,

Alt- sedir ağacı, mür reçinesi, şeker.

Paco Rabanne- Pure XS ( Pure Excess ) For Him - vanilyalı tarçın ve zencefil gibi, tatlı- biberli baharat kokularıyla başlangıç yapmakta. Devamında keskin aromatik otlar sahne alacaktır. Adaçayı ve kekik olarak tahmin edilmekte. Orta bölümde gene baharatlar devreye giriyor. Bu kez içkimsi ( rom ? ) baharatlar ve yumuşak deri notaları var. Buna tütsü aromaları eşlik etmekte. Şekerlenmiş yapay odunsu notaların sedir ağacı tandanslı olduğunu düşünmekteyiz. Böylece kapanış olmakta.

Paco Rabanne- Pure XS ( Pure Excess ) For Him- Özet=

* Tatlı- biberli baharatlar,

* Keskin aromatik otlar,

* İçkimsi baharatlar- deri- tütsü,

* Şekerli odunsu notalar.

Açılıştan kısa süre sonra tatlılık yükseliyor ve şekerli tonlara varıyor. Dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. İçki, vanilya, şeker ve deri notaları rahatsız edici olabileceğinden, yaz mevsiminde / aşırı sıcakta kullanılmamalıdır.

Paco Rabanne- Pure XS ( Pure Excess ) For Him isimli parfüm, sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki davet ve partiler ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. Akışkanlık yavaştır. İki saat içinde tamamen tene yerleşir. Deri, tütsü, vanilya ve baharatlar ile, belirgin biçimde tene yakın durma eğilimindedir. Aromalar genelde baharat harmanı, deri ve ahşapsı katman olarak ayrışır. Çabuk terleyen yağlı tende, bir güne yakın kalıcılığı var. Fark edilirlik ise, tene yakın durmasıyla ilgilidir ve daha sakindir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




27 Nisan 2022 Çarşamba

Narciso Rodriguez- Fleur Musc For Her EDP / 2017

 















Narciso Rodriguez- ABD kökenli moda şirketidir. Şimdi Narciso Rodriguez- Fleur Musc For Her isimli parfümü inceliyorum. Buruk, ekşimsi, şekerli, sabunsu, soğuk, metalik, kremsi, tatlı, pudralı, sıcak, yumuşak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, meyveler, baharatlar, çiçeksi notalar, misk, amber, odunsu notalar ve vanilya aromalarıyla şekilleniyor. Çiçeksi- odunsu / misk kategorisinde gösterilmekte.

Üst- pembe biber,

Orta- gül, misk, şakayık,

Alt- paçuli, menekşe, amber.

Narciso Rodriguez- Fleur Musc For Her isimli parfümün başlangıcında turunçgiller, meyveler ve baharatlar yer alıyor. Şipre tarzındaki buruk & ekşimsi ve şekerli aromaları bergamot, pembe biber, armut, kuş üzümü ve çilek olarak düşünmek mümkündür. Bergamot ve pembe biber soğuk ve metalik etkiler yapıyor. Meyveler daha sıcak ve şekerlidir. Devamında sabunsu gül- misk ikilisi var. Orta katman, tamamen çiçeksi notaların egemenliğinde geçilecektir : Şakayık, yasemin ve frezya tatlı- kremsi yapıdadır. Bunu pudralı aromalar takip eder : Nergis, menekşe, odunsu notalar ( paçuli ) ve amber vurguları ütü buharı gibi kokulara yol açmıştır. Sondaki şekerli vanilya iyice yapaylık barındırıyor.

Narciso Rodriguez- Fleur Musc For Her isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleştikten sonra sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu güçlü kalıcılık yapmasının nedeni, kremsi ve pudralı tonlamaların orta katmandan itibaren yoğunlaşmasıdır. Ekşimsilikten pudralılığa hatta yapaylığa kadar geniş yelpazedeki koku değişimleri burun ve zihin algısını zorlayacaktır. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış sezonuna, soğuk ve serin havalara ve akşam saatlerine uyar. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Nisan 2022 Pazartesi

Christian Dior- Eau Sauvage Parfum / 2017

 














Christian Dior- Fransız moda markasıdır. Bugün Christian Dior- Eau Sauvage Parfum ( 2017 ) isimli parfüm hakkında konuşacağız. Ekşimsi, buruk, tatlımsı, şekerli, yumuşak, ferah, sıcak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, meyveler, lavanta, çiçeksi notalar, vanilya, odunsu notalar, deri, baharatlar, tonka fasülyesi, meşe yosunu, reçineler ve amber içeriklidir. Turunçgil- aromatik grubunda gösteriliyor.

Üstte ağaç kavunu, bergamot, lavanta, ortada vetiver ve alt notalarda elemi reçinesi aromaları açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız. 

Christian Dior- Eau Sauvage Parfum ( 2017 ) isimli parfümün başlangıcı ekşimsi, buruk ve tatlımsı rayihalar salan turunçgillerle yapılmıştır. Bergamot, limon ve ağaç kavunu olmalıdır. Sonrasında şekerli lavanta baskındır. Buna gene şekerli çiçeksi notalar ( neroli, zambak ) ve meyveler ( kavun ) katılıyor. Çok tatlı olmayan vanilya, odunsu notalar ( vetiver ) ve misk aromaları parfümün kapanışını yapacak gibi duruyordu... Ya da ben öyle zannettim. Fakat buraya kadarki kısım, parfümün birinci bölümü olarak nitelenebilir. Devamında ikinci bölüm başlıyor. Burada ilk önce, yumuşak ve düz bir deri notasıyla karşılaşıyoruz. Sonra da tatlımsı ve sıcak baharatlar ( baskın karanfil- kakule ) sahne almaktadır. Bunu gayet şekerli ve elbette yapay bir tonka fasülyesi ve reçineler ( elemi reçinesi ) takip ediyor. Ardından yapay tatlılık veren meşe yosunu- amber kombinasyonu geliyor. Gene yapaylıktan kurtulamayan tatlı odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve vanilya ikilisi kapanışı işaretlemiştir. 

Christian Dior- Sauvage Parfum ( 2017 ) isimli parfüm, aslında şipre tarzında kaliteli bir limon kolonyası gibi açılıyor. Bu anlamda parfümün ilk bölümünde centilmen ve beyefendi bir hava var. 70' lerin- 80' lerin biraz eski kokan parfümlerini andırıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Bütün aromaların tene oturması elbette biraz zaman alıyor. Çok yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene tamamen yerleşiyor. İlk bölümde, fark edilirliği sakin ve tene yakın kalma eğiliminde iken, ikinci bölümde yavaş yavaş dışarıya karşı hafifçe esmeye başlıyor. Çabuk terleyen yağlı ten söz konusu olduğunda, 1, 5 gün süreyle kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli dozaj verilmesi tavsiye edilir. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılmış şekerli tatlılık ve ikinci bölümün ortalarından itibaren başlayıp kapanışa değin etkili olan bariz yapaylık nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık artmasına rağmen koku karakteri bozulmaya ve aşınmaya uğramış ve bu durum da tene dengeli sıkılması gerekliliğine yol açmıştır. İdeal sonbahar- kış / serin yaz günleri, soğuk hava ve akşam kokusudur. Günlük kullanıma uydurma riskine hiç girilmemelidir. Çünkü şekerli ve yapay rayihalar baş ağrıtabilir. En iyisi dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde faydalanmaktır. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Nisan 2022 Cumartesi

Calvin Klein- Obsessed For Men EDT / 2017


























Calvin Klein- ABD moda şirketidir. Şimdi Calvin Klein- Obsessed For Men isimli parfümü yorumlayacağız. Buruk, ekşimsi, metalik, kuru, tozlu ve yumuşak esintileri var. Baharatlar, aldehitler, turunçgiller, misk, lavanta, vanilya, deri ve çiçeksi notalar barındırıyor. Oryantal- odunsu kategoride gösterilmektedir.

Üst- greyfurt, sichuan biberi, kakule, limon, lavanta,

Orta- sedir ağacı, laden otu, deri, sardunya, ananas,

Alt- vanilya, paçuli, amboxan, amber ağacı, tarçın.

Calvin Klein- Obsessed For Men- deri, baharatlar ve vanilya haricinde, bütün notalarıyla Cerruti- Cerruti 1881 Pour Homme isimli parfüme benzemektedir.

Şimdi Cerruti- Cerruti 1881 isimli parfüme benzeyen aromalarından bahsedelim :

Calvin Klein- Obseessed For Men isimli parfüm, yumuşak ve ferah aldehitlerle başlıyor. Bundan sonra Cerruti- Cerruti- 1881 Pour Homme isimli parfüme atıf yapacak şekilde tozlu ve metalik turunçgiller ve yeşil ferah kokan aromalar ( lavanta, erkeksi yeşil çiçeksi notalar ) sahne alacaktır. Limon ve bergamot turunçgilleri oluşturmuştur. Bunlar tene oturma evresinde buruk ve ekşimsi kokacaktır. Sardunya, karanfil ve gül çiçeksi notaları temsil eder.

Calvin Klein- Obsessed For Men- orta katmanın devamındaki yapaylık barındıran tatlı deri ve kuru baharatlar ( tarçın- biber ) ve son bölümde yer alan yapay misk ve tatlımsı vanilyayla kendine özgü koku formuna yöneliyor.

Calvin Klein- Obsessed- For Men- turunçgiller, lavanta ve çiçeksi notalar ile aromatik- fujer kolonyası gibi davranıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği ilk anda dışarıya karşı yoğundur. Sonradan sakinleşip yumuşar. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılık yapabiliyorsa, bunu zannediyorum, deri, baharatlar ve vanilya aromalarına borçludur. Yalnız kuru baharatlardan dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Nota geçişleri başarılı olmasına karşın, yapay deri ve misk baş ağrıtabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Nisan 2022 Perşembe

The Merchant Of Venice- Venezia Essenza EDP / 2017


























The Merchant Of Venice- İtalyan niş parfüm firmasıdır. Bugün bu markanın Venezia Essenza koleksiyonuna ait bir kokudan bahsedeceğiz. The Merchant Of Venice ( Venedik Tüccarı )- Venezia Essenza Pour Homme isimli parfümü yorumlayacağız. Tozlu, koyu, kremsi, sıcak, yumuşak ve tatlı esintileri vardır. Deri, öd ağacı, baharatlar, odunsu notalar, kahve, vanilya ve amber koku nüansları belirgindir. Deri grubunda gösteriliyor.

Bergamot, muskat, vetiver, palo santo (?), laden otu, kahve, deri ve misk notaları açıklanıyor.

The Merchant Of Venice- Venezia Essenza Pour Homme- sıcak ve biberli baharatlarla başlıyor. Daha doğrusu, baharatlı vetiver vurguları hissediliyor. Muskat ve yenibahar, vetiver aromasına katılmış olabilir. Devamında şekerli bir vanilya görüyoruz. Hemen vanilyalı reçinelere çevriliyor. Buna tatlı amber katılıyor. Kapanışa gelinirken, parfümün kokusu gurme tarafa kaymaktadır. Tozlu kahve vurgularına tütsü destek veriyor. Bu koku formu, yanık kahveli- dumanlı sıcak tütsü biçiminde olgunlaşıyor. Son bölümde yapaylık hissedilmekte. Koyu deri ve kimyasal- ilacımsı öd ağacı yer almakta.

The Merchant Of Venice- Venezia Essenza Pour Homme- şekerli vanilya ve yapay deri ve öd ağacı nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış, akşam vakti ve soğuk hava kokusudur. Çok sıcakta kullanma riskine girilmemelidir. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılacaktır. Notalar sondaki yapaylığa değin, belli bir denge ve uyum gösteriyor. Devamında koku formu bozuluyor. Aromalar genelde harman halindedir ve iç içe geçmiştir ( baharatlı vetiver, vanilyalı reçine, kahve- tütsü vs ). Fark edilirlik ilk yoğun ve saldırgandır. Sonra hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kuvvetli kalıcılık yapıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

19 Nisan 2022 Salı

Burberry- Mr. Burberry Eau De Parfum / 2017



























Burberry- İngiliz moda markasıdır. Burberry- Mr. Burberry Eau De Parfum isimli parfümü değerlendiriyoruz. Koyu, tozlu, pudralı, tatlımsı ve ferah esintileri vardır. Aromatik otlar biberli baharatlar, odunsu notalar ve vanilya bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- odunsu kategoride gösteriliyor.

Üst- greyfurt, kakule, tarhun,

Orta- lavanta, sedir ağacı, muskat,

Alt- paçuli, amber, sandal ağacı, vetiver, benzoin, tarçın.

Burberry- Mr. Burberry Eau De Parfum isimli parfüm,  yeşil kokan ferah aromatik otlarla açılıyor. Bu aromalar, parfüm tene oturduktan sonra tatlımsı yeşil lavanta, yeşil- sucul bitkiler ve hatta yeşil- çimensi vetiver biçiminde olgunlaşacaktır. Nane baskındır. Kişniş ve kuru ot olarak tarhun olabilir. Orta bölümde biberli baharatlar var. Bunların içinde kuru tarçın baskın durumdadır. Bunu odunsu notalar desteklemekte. Kuru tarçın ve tozlu- topraksı paçuliyle sona doğru yaklaşılıyor. Kapanışta ikisi de pudralı verilmiş vanilya ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) bulunuyor.

Burberry- Mr. Burberry Eau De Parfum isimli parfüm başlangıçta, birbiriyle zaman içinde yer değiştiren yeşil kokan / bitkisel aromaları kullanmış. Bu bölüme yeşil notalar harmanı diyelim. Çünkü iç içe geçmiş olarak algılanıyor. Bunu tarçın- paçuli katmanı ve pudralı notalar katmanı takip etmekte. Bunlar da sırasıyla devreye giriyor. Gayet yavaş akışkanlık var. İlk anda dışarıya karşı esen bir fark edilirlik, sonra da tene yakın kalma söz konusudur. Tatlımsı- kuru tarçın, biraz burun algısını zorlayabilir. Onun dışındaki notalar dengeli ve uyumludur. Özellikle yeşil bitkisel harman çok kaliteli ve rafine görünüyor. Eğer kuru tarçını dert etmeyecekseniz, teninize bolca uygulayabilirsiniz. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uydurmak için, çok ufak dozaj ayarlamaları yapılabilir. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bölümünde kalıcılık yapmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Nisan 2022 Pazar

Loewe- Solo Loewe- Esencial EDT / 2017


























Loewe- İspanyol moda markasıdır. Şimdi Loewe- Solo Loewe Esencial isimli parfüm hakkında konuşacağız. Aromatik otlar, narenciye esintileri, baharatlar, odunsu notalar ve vanilya aromaları vardır. Tatlı, kuru, buzlu, pudralı, sıcak, keskin ve ferah bir yapıdadır. Odunsu- aromatik kategorisinde gösteriliyor.

Üst- mandalina, nane, lavanta, misket limonu,

Orta- muskat, mate, kekik, biberiye, kakule,

Alt- paçuli, tütsü, tonka fasülyesi, gayakum ağacı.

Loewe- Solo Loewe- Esencial- BUZLU NOTALAR ile açılıyor : Tatlı misket limonu, keskin nane ve yeşil- tatlı lavanta harmanı ile başlangıçta BUZLU ve İÇKİMSİ HİSSİYAT oluşmuş.

Orta bölümde keskin YEŞİL BİTKİLER ( kekik, biberiye ) baskındır. Buna tatlı baharatlar ( kakule, kimyon ) destek vermekte.

Son fazda kuru paçuli, kuru ve sıcak tütsüler ve pudralı vanilya- tonka fasülyesi var.

Loewe- Solo Loewe Esencial isimli parfüm, dengeli tatlılık ve uyumlu notalar veriyor. Aromalar buzlu notaların harmanı, yeşil- bitkisel katman ve odunsu- vanilyalı katman olmak üzere sırasıyla devreye giriyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Kaliteli bir aromatik- odunsu kolonya tarzındadır. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

14 Nisan 2022 Perşembe

Sospiro- Diapason EDP / 2017


























Sospiro- İtalyan niş parfüm markasıdır. Bu marka, İtalyan resim, müzik, opera ve tiyatro sanatlarından ilham alarak parfüm üretiyor. Akdeniz iklimine özgü narenciyeleri, aromatik otları ve ağaç kokularını parfümlerinde nota olarak kullanıyor.

Bugün esasen amber temalı bir koku olan Sospiro- Diapason isimli parfüme biraz değineceğiz. Tatlı baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve reçineler ile biçimlenmekte. Tatlı, yumuşak, pudralı sıcak ve kremsi esintileri var. Firmanın sitesinde odunsu- amberli, diğer kaynaklarda ise odunsu- çiçeksi/ misk kategorisinde gösteriliyor.

Üst- gül, sardunya,

Orta- gayakum ağacı, sedir ağacı,

Alt- amber, vetiver, misk.

Sospiro- Diapason- tatlı gül ve pudralı safranla başlangıç yapıyor. Devamında safran & sardunya harmanıyla baharatlı çiçeklere tahvil ediyor. Orta bölümde hem baharatlı çiçeksi notalar hem de tatlı ve yumuşak baharatlar ( tarçın, kakule ) var. Bunu yeşil kokan ferah vetiver takip ediyor. Son kısımda dumanlı ve sıcak kokular belirginleşiyor. Tütsü olabilir. Yumuşak tarzda öd ağacı var. Reçineli amber aromalarıyla kapanış olmakta.

Sospiro- Diapason- amber temasını büyük ölçüde en sona saklamış. Tenden en son ayrılan nota olan amber, reçineli- tütsülü ve odunsu yapısıyla tene yapışkan ve sıcak biçimde tutunuyor ve uzun süre esiyor. Öd ağacının yumuşak kullanılması, vetiverin yeşil- çimensi kokması ve tatlı baharatlardaki sükûnet ve dinginlik... hepsi başarılı ve güzel uygulamalardır. Böylece dengeli tatlılık ve uyumlu aromalara ulaşılır. Hatta vetiver, çiçeksi notaların bile orta bölümde yeşil ve ferah kokmasına yol açmıştır. Aromalar genelde harman halinde ve iç içe geçmiş olarak algılanıyor.

Sospiro- Diapason isimli parfüm, erkek ve kadın kullanımına yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Yavaş bir akışkanlıkla iki saat içinde tene oturur. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Sonrasında sakinleşir ve tene yakın kalır. Kalıcılığı ise, çabuk terleyen yağlı ten baz alındığında gün boyu sürmektedir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

12 Nisan 2022 Salı

Valentino- Uomo Acqua EDT / 2017


























Valentino- İtalyan moda markasıdır. Bugün, Valentino- Uomo Acqua isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı, yumuşak, sucul, pudralı, ve tozlu esintiler sunmakta. Turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar, aromatik otlar ve deri aromaları bu parfümü biçimlendirmiş. Deri grubunda gösterilmektedir.

Üstte mandalina, domates, ortada adaçayı, paçuli, alt notada deri ve iris aromaları açıklanmış.

Valentino- Uomo Acqua- tatlı narenciyeler ve ferah ve sucul aromatik bitkilerle başlıyor. Mandalina baskındır. Ekşimsi bergamot da hissediliyor. Buna adaçayı ve kişniş katılıyor. Devamında yeşil kokan, ferah paçuli geliyor. Yumuşak deri notası ve pudralı erkeksi çiçeksi notalar sonlara doğru etkili ve baskın olmakta. İris ve yasemin gibi çiçekleri sayabiliriz. Tende kalan son nota, pudralı misk oluyor.

Valentino- Uomo Acqua ( Su ) isimli parfüm, aslında üç değişik koku katmanı veriyor...

- Açılışta narenciye esintileri ve aromatik otlarla, ferah limon kolonyası gibi kokuyor. Burada tatlı ve biraz asitli mandalina ve yeşil kokan adaçayı egemen unsurdur. Hatta kuru meyvemsi hissiyat ( erik ) da olabilir.

- Sonrasında odunsu notalar ( paçuli ) bile bu yeşil- bitkisel koku formunu sürdürmekte.

- Kapanışta koku karakteri bariz şekilde değişiyor= Pudralı ve bir miktar tozlu erkeksi çiçekler ve ferah deri notası harmanlanmış.

Böylece aromaların harman halinde iç içe geçtiğini, ama her katmanda farklı koku biçimlerinin olduğunu görürüz. Basit, sade ama gösterişli ve sürprizli bir harman vardır... Dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar verilmiş.

Valentino- Uomo Acqua- ferah erkeksi kolonya tarzındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik böyle değerlendirilmelidir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz kokusudur. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmaktadır. Pudralı çiçekler bile rahatsız edici sayılmaz. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


11 Nisan 2022 Pazartesi

Issey Miyake- Nuit D' Issey Bleu Astral EDT / 2017




























Issey Miyake- Japon moda firmasıdır. Bugün Issey Miyake- Nuit D' Issey Bleu Astral isimli parfümü konuşacağız. Turunçgiller, deri, aromatik otlar ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, ferah, metalik ve yumuşak yapısı var. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst notada misket limonu, kişniş, ortada deri, altta amber ağacı ve odunsu notalar açıklamış. Buna ilaveler yapacağız.

Issey Miyake- Nuit D' Issey Bleu Astral isimli parfüm, tatlı ve metalik misket limonu ile canlı ve enerjik bir açılış yapıyor. Sonrasında limonlu deri notası gibi özgün ve farklı bir uygulamayı çok takdir ettim. Yumuşak sedir ağacı, gayet temiz ve pürüzsüz vurgularıyla orta katmanı domine etmekte. Sonralara doğru aromatik otlar kendini gösteriyor. Fesleğen ve kişniş, sucul- ozonik ve yeşil kokan hissiyat vermekte. Keskin çam reçinesini de kapanışta beğendiğimiz aroma olarak kaydedelim.

Issey Miyake- Nuit D' Issey Bleu Astral- aslında her şeyiyle ve bütün katmanları ile ferah bir parfüm... Bu ferahlık özellikle misket limonu, sedir ağacı ve çam reçinesi çizgisinde çok belirgindir. Açılışta kontrollü ve bilinçli seçim olduğu düşünülen metalik turunçgiller bile kusurlu sayılmaz. Zaten parfümün genelinde her daim kendini dayatan sucul- ozonik hissiyat söz konusudur. Yani ismindeki Nuit : Gece- Karanlık vurgusuna rağmen, karşımızda son derece Açık- Aydınlık bir parfüm var... Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir. Kaliteli erkeksi kolonya tarzındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik, gün içinde tazeleme ile arttırılabilir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar mevcuttur.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

8 Nisan 2022 Cuma

Dolce & Gabbana- The One Pour Femme Eau De Toilette / 2017






















Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Bugün Dolce & Gabbana- The One Pour Femme Eau De Toilette isimli parfümü yorumlayacağız. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve vanilya aromalarına sahiptir. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, ferah ve biraz yapay esintiler sunuyor. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösteriliyor.

Üst- aslan meyvesi, mandalina, şeftali, bergamot çiçeği,

Orta- zambak, portakal çiçeği, ylang ylang, yasemin, vadi zambağı, süpürge çiçeği,

Alt- vetiver, vanilya, misk, amber, meşe yosunu.

Dolce & Gabbana- The One Pour Femme Eau De Toilette- büyük oranda şekerli hissiyata meydan veren tropik meyvelerle açılıyor. Bu yüksek tatlılıkta pay sahibi olan kokunun, aslan meyvesi olduğunu düşünmekteyiz. Bunun dışında, turunçgil tandanslı meyveler tatlı mandalina- portakal ikilisidir. Daha sonra kremsi tonlarda çiçeksi notalar geliyor. Gene bir yüksek tatlılık hissediyoruz. Neroli olabilir. Yasemin ve zambak algılanıyor. Araya kremsi şeftali karışmış. Devamında kremsi vanilya sahneye çıkmaktadır. Sonlara doğru gene çiçeksi notalarla karşılaşıyoruz. Bu defa sucul karakterde yeşil kokan çiçekler tahmin edilecektir. Sardunya ve siklamen olabilir. Kapanışta tatlı vanilya ve kremsi odunsu notalar ( vetiver ) vardır. Vanilya notasında bir yapaylık dikkatimizi çekiyor.

Dolce & Gabbana- The One Pour Femme Eau De Toilette isimli parfümde, genele yayılan bir tatlılık görülüyor. Nota geçişleri başarılı verilmiş. Ancak şekerliliğe kaçan tatlılıktan dolayı dengeli dozaj verilmesi lazımdır. Dört- beş fıs yeter. Aromalar harman halinde iç içe geçmiş biçimde algılanmaktadır. Gerçekten de, kremsi koku grubuna dahil çiçekler, vanilya ve şeftalinin orta katmanda sentezlendiği aşikârdır. Bunlar tek parça- yekpare gibi hissediliyor. Gene açılışta bir meyve karışımından bahsedebiliriz. Bu harman halindeki notalar sanıyorum, parfümün gayet yavaş akışkanlıkla tene oturmasında da etkili oluyor. Zaten ondan sonra, özellikle dışarıya karşı güçlü bir fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende ise, üç günü geçen kuvvetli kalıcılığı vardır. Tene dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Nisan 2022 Perşembe

Jimmy Choo- Man Ice EDT / 2017



























Jimmy Choo- İngiliz moda markasıdır. Bugün, Jimmy Choo- Man Ice ( Buz ) isimli parfümü inceleyeceğim. Yumuşak, tatlı, tozlu, serin ve ferah kokular veriyor. Turunçgiller, aromatik otlar, odunsu notalar ve misk gibi aromaları vardır. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- mandalina, bergamot, ağaç kavunu,

Orta- vetiver, paçuli, sedir ağacı, elma,

Alt- misk, yosun, ambroxan.

Jimmy Choo- Man Ice isimli parfüm tozlu ama ferah turunçgillerle başlangıç yapmakta. Klasik limon ve bergamot, kaliteli limon kolonyaları gibi kokmakta. Buna hemen buzlu ve keskin nane vurgusu katılıyor. Orta bölümde gene kaliteli ve ferah turunçgilli vetiver aromasını görmekteyiz. Bergamot baskınlaşıyor ve daha tatlımsı hale geliyor. Son kısımda paçuli merkezli yumuşak ve tozlu odunsu notalar ve misk vardır. Turunçgiller ise halen geri planda hissediliyor.

Jimmy Choo- Man Ice isimli parfümün karakteri şöyle özetlenebilir= Ana hatlarıyla kaliteli ve doğal klasik limon kolonyası biçimindedir. Açılışta turunçgilli- buzlu nane, orta bölümde bergamotlu vetiver ve sonda geride turunçgillerin eşlik ettiği odunsu notalar vardır.

Jimmy Choo- Man Ice- günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Hızlı akışkanlık yapar. Kaliteli bir kolonya kadar kalıcılık sağlar. Dengeli tatlılık ve harman halinde uyumlu aromalar görülür.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Nisan 2022 Salı

Frederic Malle- Promise Extrait De Parfum / 2017


























Frederic Malle- Fransız niş parfüm ve kozmetik markasıdır. Bugün Frederic Malle- Promise Extrait De Parfum isimli parfümü inceleyeceğim. Yağlı, sıcak, yumuşak, tatlı, kremsi, ferah ve yoğun aromalarla belirlenen koku karakteri yansıtır. Baharatlar, çiçeksi notalar, reçineler, deri, tütün, amber ve meyvemsi akorlar bu parfümün genel gidişatında önemlidir. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmektedir. Dominique Ropion tarafından tasarlanmış.

Bulgar gülü, Türk gülü, elma, pembe biber, karanfil, paçuli, cypriol yağı ve laden otu gibi notalar açıklanmış.

Frederic Malle- Promise Extrait De Parfum- ferah meyvemsi baharatları başlangıçta kullanmış. Pembe biber ve tarçın algılanıyor. Bu baharatların karakteri daha ziyade güllü- meyveli olarak tarif edilebilir. Meyvelerden klasik kuş üzümü akla geliyor. İlk önce meyvemsi olan baharatlar, sonra hemen tene yerleşiyor ve güllü baharatlar biçimine giriyor. Orta bölümde, meyvemsi baharatlara koşut olarak tatlı tütün yer alacaktır. Devamında koku karakteri büyük ölçüde değişmekte. Yağlı ve hayvansal bir deri notası baskınlaşıyor. Bununla beraber misk yağı da olabilir. Sonlara doğru yumuşak ve tatlımsı amber hissediliyor. Bu arada keskin laden reçinesini hesaba katmamız gerekir.

Frederic Malle- Promise Extrait De Parfum- nota katmanları açısından iki bölüme ayrılabilir :

Birinci bölümde, klasik meyveli- güllü baharatlar ve tatlı tütünle geleneksel Arap parfümü açılışı yapılmış. İkinci bölüm, yağlı deri, misk yağı ve reçinelerle Amouage- Interlude Man esintileri veriyor. Yalnız elbette bu parfümün daha hafif ve aromatik versiyonu gibi davranmakta. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Son bölümde sıcaklık giderek artmakta.

Promise : Şeref sözü vermek. Frederic Malle markasının sitesindeki açıklamaya göre, Ortadoğu coğrafyasında, iki kişi arasında en katı onur  şartı ile yapılan sözlü anlaşmayı ifade eder.

Frederic Malle- Promise Extrait De Parfum isimli parfüm, genelde dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar ortaya koymakta. Nota geçişleri bu anlamda başarılıdır. Ne var ki, kapanışta tene yapışan yağlı, reçineli ve yoğun aromalara dikkat edilmeli ve kullanırken dozaj ayarı yapılmalıdır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği her zaman, özellikle dışarıya karşı yüksektir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık yapar. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde kullanmak mümkündür.



Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Nisan 2022 Pazar

Antonio Banderas- The Secret Temptation EDT / 2017






















Antonio Banderas- İspanyol aktör, yönetmen, film yapımcısı ve şarkıcıdır. Kendi adına çıkardığı parfümlerle ünlüdür. Bunlardan biri olan, Antonio Banderas- The Secret Temptation isimli parfümü konuşacağız. Tatlı, sıcak, yumuşak, kremsi ve şekerli yapıdadır. Baharatlar, çiçeksi notalar ve vanilya gibi koku nüansları var. Odunsu- baharatlı grubunda gösterilmiş.

Üst- bergamot, pembe biber, elemi reçinesi, kakule,

Orta- artemisa ( yavşan otu ), fesleğen, yasemin,

Alt- odunsu notalar, vetiver, misk, vanilya.

Antonio Banderas- The Secret Temptation- bence meyvemsi baharatlarla açılmakta. Yalnız açılışta reçinemsi bir tatlılık da var. Elemi reçinesi olabilir. Baharatlar ise kakule- tarçın tarzındadır ve biraz biberli tondadır. Devamında parfüm ferah ve aromatik havaya bürünüyor : Erkeksi- yeşil çiçekler olabilecektir. Kremsi yasemin baskındır. Portakal çiçeği tahmin ediliyor. Son kısımda iyice şekerlenmiş yapay vanilya tatlılığı yükseltiyor. Tene oturması yavaş bir akışkanlıkla oluyor. Vanilyalı baharatlar biçiminde bir olgunlaşma var.

Antonio Banderas- The Secret Temptation isimli parfüm, şekerli tatlılıktan dolayı dengeli sıkılırsa, günlük kullanım, sosyal ortam ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemi kokusu olabilir. Fark edilirliği ilk anda özellikle dışarıya karşı yüksektir. Sonra sakinleşip tensel koku durumuna geçer. Çabuk terleyen yağlı tende, vanilyalı baharatlar daha uzun süre tutunduğu için kalıcılık bir miktar artıyor. Aromalar aslında tene yerleştikten sonra tek parça- harman halinde hissediliyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Nisan 2022 Cuma

Thierry Mugler- A Men Kryptomint EDT / 2017
























Thierry Mugler- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Thierry Mugler- A Men Kryptomint isimli parfümü inceliyoruz. Sucul ve ozonik notalar, aromatik otlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, vanilya, tonka fasülyesi ve gurme notalar barındırıyor. Kremsi, tatlı, şekerli, yumuşak ve ferah yapıdadır. Oryantal- fujer kategorisinde gösterilmiştir.

Üstte nane, adaçayı, ortada sardunya, alt notada paçuli, tonka fasülyesi, çikolata, kahve ve vanilya aromaları açıklanmış.

Thierry Mugler- A Men Kryptomint isimli parfüm iki farklı koku katmanına göre değerlendirilebilir :

1- Sucul ve ozonik karakterde yeşil aromalar : Bunlar parfümün açılış ve orta bölümünü tamamen domine etmektedir. Aromatik otlar, lavanta ve erkeksi çiçekler bu anlamdadır. Yumuşak ve enerjik nane- adaçayı ile başlangıç yapılıyor. Hemen tatlı lavanta yönetiminde gül ve sardunya gibi çiçeksi aromalar sahne almakta. Bu bölüm uzun sürüyor.

2- Gurme aromalar : Thierry Mugler- A Men Kryptomint isimli parfüm, yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tene yerleştiği zaman, koku karakteri büsbütün değişiyor. Kremsi paçuli, şekerli vanilya- tonka fasülyesi ve tatlı çikolata & kakao vurguları kapanış bölümünü dolduracaktır. Kuşkusuz tatlı / şekerli hissiyatın yoğunluğu, parfümü dengeli sıkmayı gerektiriyor. Dört- beş fıs yeter.

Thierry Mugler- A Men Kryptomint- başlangıçta ve orta katmanda ferah ve uyumlu aromalar, ancak son bölümde yapay ve sentetik koku biçimleri sunmakta. Birbirine tezat oluşturan ve sırasıyla devreye giren koku katmanlarından dolayı, kullanımı biraz zor olacaktır. Günün farklı farklı saatlerine göre dengeli dozaj verilmelidir. Sabahleyin kullanılması tavsiye edilmez. Daha ziyade akşam vakti, soğuk havalar ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde kullanılabilir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. Fark edilirliği her zaman yoğun ve güçlüdür. Gurme notaların etkisi ile çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı olmayı başarıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html