31 Mart 2013 Pazar

Giorgio Armani- Acqua di Gio Pour Femme Eau De Parfum / 1995



























Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Giorgio Armani- Acqua di Gio Pour Femme Eau De Parfum isimli parfümü inceliyoruz. Temel hareket noktası bizce, yağmur sonrası ıslanmış kır çiçeklerinin kokusu olmuş. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, sucul, kremsi, hafif, yumuşak ve tropik etkiler veriyor. Çiçeksi- meyveli grubunda bulunuyor.

Üst- şakayık, ananas, misk votkası, menekşe, şeftali, muz yaprağı, limon,

Orta- zambak, frezya, yasemin, sümbülteber, ylang ylang, vadi zambağı, gül, ozon notası,

Alt- sandal ağacı, amber, misk, sedir ağacı, sığla yağı.

Giorgio Armani- Acqua di Gio Pour Femme Eau De Parfum isimli parfüm kaliteli ve rafine çiçeksi- meyveli kolonya gibidir. Kalıcılık ve fark edilirlik böyle düşünülmelidir.

Tropik meyveler ve yeşil çiçeksi notalarla açılmakta. Tatlı, enerjik ve ozonsu yapısı var. Ananas, guava ve şeftali baskın meyveli notaları oluşturuyor. Açılışta ayrıca üzüm ve karpuz gibi meyveler hissettim. Leylak ve menekşe gibi yeşil- bitkisel çiçekler de algılanmakta.

Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu için ideal bir kokudur. Genel beğeniye hitap etmektedir. Aslında koku karakteri çok değişmiyor.

Orta kısımda baskın kremsi- yumuşak beyaz çiçekler var. Yasemin, gül, frezya ve zambak klasik tahminlerimiz oldu. Bu çiçekler sucul ve ferahtır.

Giorgio Armani- Acqua di Gio Pour Femme Eau De Parfum isimli parfüm, tene özgürce sıkılabilir. Gün içinde tazelenebilir. Hızlı akışkanlık yapar. Tene yakın durur. Dengeli tatlılık ve son bölüm hariç, uyumlu notalar var.

Sonda ise sedir ağacı merkezli yapay odunsu bazlar, misk ve vanilya bulunmakta. Yumuşak ve tatlımsı esintilerle kapanış gerçekleşmekte.

Giorgio Armani- Acqua di Gio Pour Femme Eau De Parfum isimli parfüm, çiçek ve meyve harmanı ile başlar. Orta bölümde çiçeksi katman vardır. Kapanışta odunsu notalar ve vanilyanın karışımı görülür.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

26 Mart 2013 Salı

Guerlain- Aqua Allegoria Pamplelune EDT / 1999

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Guerlain- Aqua Allegoria Pamplelune isimli bayan parfümünü incelemek istiyorum. Turunçgiller, odunsu notalar, aromatik otlar, amber, çiçeksi notalar, misk, meyveler ve vanilya aromaları bu parfümü biçimlendirmiş. Ekşimsi, buruk, tatlımsı, asitli, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintileri var. Turunçgil- aromatik grubunda gösterilebilir. 

Üst- greyfurt, bergamot,

Orta- Çin tarçını, turunç yaprağı, neroli,

Alt- paçuli, vanilya.

Guerlain- Aqua Allegoria Pamplelune isimli parfümün açılışında yer alan turunçgiller ekşimsi, buruk ve tatlımsıdır. Bir miktar meyveler de var. Mandalina, portakal, bergamot, greyfurt ve erik olmalıdır. Parfüm tamamen tene oturduktan sonra, tatlı mandalina ve asitli greyfurt iyice baskınlaşacaktır. Devamında turunçgilli- yeşil çiçeksi notalar ve yeşil ve ferah aromatik otlar harmanlanmaktadır. Neroli, portakal çiçeği, limon mine çiçeği, zambak ve yasemin aynı zamanda tatlı, buruk ve ekşimsi koku geçişleri yapmaktadır. Aromatik otlar ise, çok tatlı Çin tarçını, yeşil çay, turunç yaprağı ve kişniştir. Aslında parfümün buraya kadarki kısmı ferah, sıcak ve yumuşak esintiler vermesiyle beğeniliyor. Sonlara gelinirken, önce tatlı misk kokusu hissediyorum. Sonlara yapay tatlılıkta vanilya- amber ikilisi tenimde hakim oluyor. Bunu gene yapay ve tatlı odunsu notalar ( sandal ağacı, paçuli ) takip ediyor. Miskten paçuliye değin, bütün notalarda yükselen bir sıcaklık var. Böylece tenden ayrılıyor. 

Guerlain- Aqua Allegoria Pamplune isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Bunun istisnası, çiçeksi notalar ve aromatik otlar birbirinin içine geçerek harmanlanmasıdır. Yeşil / aromatik- turunçgilli- odunsu bir kolonya tarzındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik buna göre değerlendirilmelidir. Gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı arttırılabilir. Vanilya- amber- odunsu notalar eksenindeki yapaylık rahatsız etmediğinden, tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Turunçgillerden aromatik otlara kadar, genelde çok değişmeyen ve tekdüze giden bir koku karakteri var. 

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

10 Mart 2013 Pazar

Chanel- No. 5 Eau De Parfum / 1986

 















Chanel- Fransız moda şirketidir. Bugün Chanel- No. 5 Eau De Parfum isimli parfümü değerlendiriyoruz. Aldehitler, tonka fasülyesi, meyveler, vanilya ve çiçeksi notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, yumuşak, sabunsu, pudralı, sıcak, yapay, keskin ve plastiğimsi bir yapıdadır. Çiçeksi- aldehidik grubunda gösteriliyor.

Üst- aldehitler, ylang ylang, neroli, bergamot, şeftali,

Orta- iris, yasemin, gül, vadi zambağı,

Alt- sandal ağacı, vanilya, meşe yosunu, vetiver, paçuli.

Chanel- No. 5 Eau De Parfum- aldehitler, sarı çiçekler ( ylang ylang ) ve yoğun kremsi meyvelerle ( bergamot, şeftali ) açılmaktadır. Orta bölümde pudralı ve sabunsu çiçeksi notalar ( yasemin, iris, kediotu ) mevcuttur. Devamında gene bu çiçeklerle harmanmış vaziyette pudralı aromalar ( vanilya & tonka fasülyesi ) görmekteyiz. Kapanışta daha ziyade odunsu notalar egemendir. Tematik sandal ağacı kremsi- pudramsı yapıdayken, keskin bir paçuliyi plastiğimsi bir yapaylık içinde algılamaktayız. 

Chanel- No. 5 Eau De Parfum isimli parfüm genel bir sıcaklıkla belirlenen sabunsu- pudralı- kremsi rayihalar burun ve zihin algısını zorlayacağından, tene dengeli sıkılması gereklidir. Üç- dört fıs yetecektir. Elbette bu durum kalıcılık, fark edilirlik ve zaman- mekân açısından kullanım biçimini etkileyecektir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği de özellikle dışarıya karşı saldırganca esiyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam saatleri için uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. Orta bölümde çiçeksi notalar ve tonka fasülyesi & vanilya harmanlanıp iç içe geçmiştir. Diğer aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla, asıl karakteri olan çiçeksi- pudralı fujer tarzına yöneliyor. Nota geçişleri başarılıdır. Buna rağmen özellikle yoğun pudramsılık ve sonlardaki yapaylık parfümün kullanımını zorlaştırmaktadır. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Guerlain- Habit Rouge EDT / 1965


























Yeniden yorum...

Guerlain markası 1828 yılında kuruldu. Bu Fransız parfümevinin kurucusu Pierre - François Pascal Guerlain' dır. Guerlain- Habit Rouge- bazı kaynaklarda tarihteki ilk oryantal erkek parfümü olarak geçiyor.

Turunçgiller, tatlı baharatlar, odunsu notalar ve amber ile şekilleniyor. Tatlı, kremsi, pudralı ve tozlu esintiler veriyor. Odunsu- baharatlı kategoride gösteriliyor.

Üst- mandalina, defne, fesleğen, bergamot, gül ağacı, limon, misket limonu, mandalina, kırmızı biber,

Orta- karanfil, sandal ağacı, paçuli, tarçın, yasemin, sedir ağacı, gül,

Alt- laden ağacı, deri, amber, benzoin, meşe yosunu, vanilya.

Bu parfümü Jean- Paul Guerlain tasarlamış.

Guerlain- Habit Rouge- şöyle değerlendirilecektir...

Narenciye katmanı ve aromatik otlar açılışı yapar. Limon, mandalina, adaçayı ve fesleğen hissedilir. Ferah ve temiz açılış olmuş. Biraz tozlu ve buruk kokmakta.



Sonrasında yapay ve zorlama aromalar var. Ayrıca, bu kısım kadın parfümlerini andıracak şekilde makyaj malzemesi kokuları veriyor. Baharat ve çiçek katmanı var...

Baharatlar tatlımsı olmuş. Tarçın ve zencefil olabilir. Orta katmanda daha baskındır.

Çiçekler pudralı, sabunsu ve tozlu olmuş. Yasemin, karanfil ve lavanta olabilir.

Guerlain- Habit Rouge- son kısımda tatlılığını yükseltiyor. Şekerli tatlılık var. Pudralı vanilya var. Meşe yosunu var. Sırasıyla bunları hissediyoruz. Hayvansal ve yoğun deri ve amber notalarıyla kapanmakta.

Tatlılık baharatlarla nispeten dengeliydi. Son kısımda vanilyayla aşırıya kaçmış. Çiçekler, baharatları baskılarcasına yoğunlaşıyor ve yapaylık derecesine varıyor. Akışkanlık yavaştır. Bu durum, hiç olmazsa, yapay ve zorlama aromaların sizi daha az rahatsız etmesi demektir.

Guerlain- Habit Roüge- günün büyük bölümünde, kalıcılık bakımından etkilidir. Yoğun ve güçlü fark edilirlik verir. İdeal sonbahar- kış mevsimi kokusudur. Orta yaşa yaklaşan erkekler kullanabilir. Aşırı sıcakta sıkılmaz. Tene dengeli biçimde uygulanması gerekir. Çiçekler ve hayvansal notalar rahatsız edebilir. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Biraz sert ve köşeli harmanından dolayı tecrübeli kullanıcılara daha uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

6 Mart 2013 Çarşamba

Creed- Spring Flower EDP / 1996

 

 

Creed- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Creed- Spring Flower ( 1996 ) isimli bayan parfümünü tanıtıyorum. Tatlı, kremsi, yapay, sucul, ozonlu, serin, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, ambergris ve misk içeriklerine sahiptir. Çiçeksi- meyveli grupta gösteriliyor.

Üst- elma, kavun, şeftali,

Orta- yasemin, gül,

Alt- misk, ambergris.

Creed- Spring Flower ( 1996 ) isimli parfümün açılışında yer tutan meyveler şipremsi karakter barındırıyor. Tatlılıkla birlikte ozonlu ve sucul hissiyat veriyor. Kavun, şeftali ve elma sayılabilir. Orta bölümdeki çiçeksi notalar ise tatlı, kremsi ve yeşil- bitkisel tonlamalar yapacaktır. Yasemin, gül, boronya, siklamen ve frezya olmalıdır. Ambergris ve misk notaları da yapay bir tatlılık vermekle, son kısmı meydana getiriyor.

Creed- Spring Flower ( 1996 ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. EDP konsantrasyonunda olması sayesinde, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılık yapacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Çünkü son bölümdeki yapaylık rahatsız etmiyor. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uymaktadır. Meyveler ve çiçeksi notalar serin kokarken, misk ve ambergris notaları sıcaktır. Ambergris ve misk haricinde, dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Mart 2013 Salı

Carolina Herrera- Herrera For Men EDT / 1991





Carolina Herrera- ABD kökenli moda firmasıdır. Carolina Herrera' nın Herrera For Men isimli parfümünü incelemekteyiz.

Hemen söyleyelim: Bu parfümün aroması genelde Issey Miyake- Bleue Fraiche' den esintiler sunmakta. Ya da şöyle diyelim= Carolina Herrera- Herrera For Men; Issey Miyake- Bleue Fraiche' e ilham kaynağı olmuş. Çünkü, Carolina Herrea- Herrera For Men, 1991 yılında üretilmiş. Bleue Fraiche ise, daha sonraki tarihlerin ürünüdür. Açılıştaki rayihalar da Van Cleef & Arpels- Tsar benzeridir. Öyleyse, bu parfümü yorumlamak kolay...

Ana tema tütün olmak üzere; narenciye esintileri, aromatik otlar, baharatlar parfümü şekillendirmekte. Ayrıca şifalı ot benzeri esintiler parfümü domine etmiş. Sıcak ve tatlımsı bir parfüm olmuş. Odunsu- çiçeksi/ misk kategorisine alınmış.

Üst= Biberiye, lavanta, limon, portakal çiçeği,

Orta= Karanfil, yonca, sardunya,

Alt= Sandal ağacı, tütün, ambergris, misk.

Parfümün açılışı keskin ve güçlü şifalı / aromatik otlar ve limonla başlamakta. Biberiye notasını hemen hissettim. Tatlı bir lavanta var. Biberiyenin olduğu yerde, kesinlikle şifalı ot etkileri oluyor...

Bununla beraber, bu kısmı şöyle de değerlendirebilirim= Buruk ve güçlü yeşil bitkiler var. Canlı ve dinamik bir turunçgiller bunu destekliyor. Hatta adaçayı rayihaları da var. Dolgun, rafine ve kaliteli bir açılış, harmana da daha sonra yansımaktadır.

Bu açıklamalar şunu gösteriyor= Van Cleef & Arpels- Tsar ve Issey Miyake- Bleue Fraiche parfümlerinin karışımını başta ve genelde değerlendiriyoruz.

Orta katmanda, karanlık ve derin yeşil bitkiler ve odunsu notaların egemenliğini takdir ediyoruz. Biberiye gene burada mevcuttur. Orta notalardaki biberli rayihalar bundan kaynaklanıyor olmalıdır.

Kapanışta ve kısmen ortalarda bariz bir tatlılık var. Tatlımsı bir tütün, tatlı odunsu notalar ve baharatlar bulunmakta. Tütün burada ana tema olarak, parümü domine etmekte. İkinci sırada kuru ve buruk aromalar var. Açılış ve orta notalarda büyük oranda kuru, buruk ve acımsı aromalar varken, kapanışta parfüm tatlılaşmış.

Maskülen, kompleks ve ayrıntılı bir harman takdir ediliyor. Biraz köşeli bir yapısı da var. Ama tahammül edilmeyecek gibi değil. Sentetiklik, yapaylık yok.

Aromalar tene yapışıyor. Tene yakın duran bir yapısı var. Kalıcı ve güçlü aromalar var. Fark edilirlik değerleri başarılı olmakta.

Koku düzleminde şifalı- yeşil bitkiler/ limon- biberli notalar- tütün- odunsu notalar- baharatlar var. Amber notası baharat gibi algılanmakta. Notaları canlı ve belirgin biçimde algılamak mümkündür.

Derinlik ve konfor çizgisinde şifalı otlar- biberli notalar- odunsu notalar- baharatlar var. Bu bölüm en beğendiğim tarafı oldu. Bütün kalıcılık, güzellik ve kalite bileşenleri burada yer almaktadır.

Sonbahar- kış kokusu olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak, bence yaz sezonuna uygun bir yapısı var. Özellikle yaz sıcağında keskin ve ferah sayılabilecek şifalı ot ve limon esintileriyle tensel ve ruhsal açıdan terapi ve rahatlama yaratacaktır. Akşam ise, daha sofistike biçimde, baharatlı- odunsu yapısı fark edilmekte.

Tenimde 24 saati geçen bir kalıcılık yaptı. Kuvvetli ve baskın aromalar bu açıdan önem arz ediyor. Akışkan bir harmanı var. İki saat sonra tenime oturdu. Pek öyle rahatsız edici kokusu da yok. Bu nedenle ben, bol bol sıkabilirim.

Günlük kullanımda davet, toplantı, ofis ortamı ve gece eğlenceleri için deneyebilirsiniz. Bir sakıncası olacağını zannetmiyorum. Kibar ve centilmen işi bir parfüm olmuş.

Bu parfümü kullanırken, aklınıza gelecek şeyler, Ege ve Akdeniz florasında yabanî olarak yetişen şifalı otlar, baharat dükkânı esintileri, kuytu ve serin ormanlar olabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Mart 2013 Pazar

Jo Malone- Amber & Lavender Cologne / 1995

 















Jo Malone- İngiliz butik kozmetik ve parfüm markasıdır. BugünJo Malone- Amber & Lavender Cologne isimli parfümü inceleyeceğim. Çiçek, tatlı baharat, aromatik ot, odunsu notalar gibi nüanslar barındırıyor. Bence, lavanta merkezli bir amber temalı parfüm olarak değerlendirilebilir. Evet, çünkü daima ferah, yumuşak ve tatlı bir lavanta ve aromatik otlar parfümü şekillendirip, domine etmektedir. Amber notası ise, lavantanın etkisindedir. Lavantalı amber teması vardır. Bu, lavantalı- otsu bir amberdir. Jo Malone- Amber & Lavender Colgne oryantal- fujer kategorisine girebilir.

Üst notada bergamot, lavanta, nane, ortada zambak, karanfil, tarçın, altta ise mür yağı, paçuli ve amber açıklanmış. Dengeli bir tatlılık, aromatik- fresh biçimler, hızlı bir akışkanlık, notalarda uyum ve denge unsurları takdir edilir.

Jo Malone- Amber & Lavender isimli parfüm, açılışta keskin bir bergamot ve kirli ve tozlu limon- aromatik otlar hissettim. Sonrasında hemen tatlımsı ve gayet ferah bir lavanta sahne aldı. Aromatik otlar için keskin bir nane- fesleğen ve adaçayı tahminlerini yaptım. Çiçeksi rayihalar da, otsu biçimlere karışmış... Devamında aromatik tarzda tatlımsı baharatlar gelmekte. Tarçın, kakule, karanfil olarak kayda geçen yumuşak baharatlara, çiçeksi notalar da katkı sağlamakta. Portakal çiçeği olabilir... Kapanışta da yumuşak, ferah ve otsu amber notası baskın olmakla, buna odunsu notalar, yosunsu rayihalar ( meşe yosunu ) ve gene tatlımsı bir lavanta eşlik etmekte. Odunsu notalar yoğunlaşıyor ve sedir ağacı- paçuli tandanslı kuru ve tozlu etkiler yapıyor.

Tene yerleşme= Yumuşak baharatlar ve lavanta ile olmakta.

Kuruma= Amber, paçuli ve yosunlu kokular ile olmakta.

Genel karakter= Ortalardan itibaren lavanta baskın hale geliyor ve tende kuruma döneminde lavantalı- yosunlu yumuşak amber teması, parfümü domine etmekte. Kapanışa değin, bu karakteristik özellik değişmez.

Koku düzlemi= Turunçgiller- aromatik otlar, lavanta, çiçeksi notalar, yumuşak baharatlar, lavantalı amber, yosunlar ve odunsu bazlar sırasını takip ediyor. Aromalarda dengesizlik ve aşırılık yoktur. Turunçgiller ve otsu rayihalar bir katman oluştururken; yumuşak baharatlar, lavantalı amber ve odunsu bazlar da bir başka katmanı meydana getiriyor.

Derinlik ve konfor çizgisi= Lavantalı- yosunlu amber, yumuşak baharatlar ve nane aroması olarak kayda geçiyor. En fazla beğendiğimiz, hoşumuza giden ve kalitesini takdir ettiğimiz biçimler bunlardır. Ana tema olarak, lavanta ve yosunlar, amber notasının önüne geçmiştir. Lavanta ve yosunların arasına amber karıştırılmış gibidir.

Bu parfümün önemi= Lavanta, yosun, nane, fesleğen ve bergamot aromaları banyo kürü, aromatik masaj yağları ve hamam kokusu metaforlarını akla getiriyor. Bu yönüyle, zihin ve beden için dinlendirici, dengeleyici, rahatlatıcı bir etkiye sahip olabilir. Olumlu ve iyimser duygular verir.

Jo Malone- Amber & Lavender isimli parfüm, yeterli bir kalıcılık sağlıyor. Beyaz ve çabuk terleyen tende bir güne yakın kalıcılık vermekte. Tene yakın kalmayı tercih eden bir kokudur. Ancak, ilk anda fark edilirlik yüksektir. Notalar dengeli ve uyumlu olduğundan, dozaj konusunda serbestsiniz. Her mevsime, her sosyal ortama ve günün her saatine uygun bir koku karakterine sahiptir. Güvenle kullanılabilir. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmez. Herkesin beğenebileceği bir yapısı vardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 4


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Mart 2013 Cuma

Chanel- Cristalle EDP / 1993





























Chanel- Fransız moda şirketidir. Bu markanın bayan kokularından biri olan, Chanel- Cristalle isimli parfüm, bugünkü konumuzdur. Turunçgiller, meyveler, çiçekler, aromatik otlar ve odunsu notalar ile biçimlenmiş. Tozlu, pudralı, sabunsu, buruk ve az miktarda tatlı yapısı var. Çiçeksi grupta yer almakta.

Üst- mandalina,

Orta- şeftali, kavun, ylang ylang, yasemin,

Alt- vetiver, meşe yosunu.

Chanel- Cristalle ismini taşıyan parfümü koku grupları bakımından yorumlayacağız=

Şipremsi turunçgiller & kremsi meyveler ve aromatik bitkiler= Açılışta turunçgilli şipre havası var. Turunçgiller ve aromatik otlar açılışta daha baskındır ve tozlu ve buruk verilmiştir. Portakal ve limon, çok az tatlılık barındırıyor. Aromatik otlar fesleğen ve adaçayı olabilir. Şeftali ve kavun, yumuşak meyve olarak geri plandadır.

Pudralı ve sabunsu çiçekler= Orta bölüme, önce meyvelerle giriliyor. Fakat devamında pudralı çiçekler baskın çıkacaktır. Yasemin, iris ve ylang ylang burada önemlidir. Parfüm, tende çiçeklerle kuruyor.

Meşe yosunlu vetiver= Chanel- Cristalle- son bölümde yeşil kokan ferah meşe yosunlu vetiver temasını kullanmış. Köksü ve çimensi vetiver beğeniliyor.

Başlangıçta turunçgilli ve aromatik otlu bir karışım, orta kısımda da çiçeksi katman var. Sonda meşe yosunlu- limonlu vetiver, odunsu bazları temsil ediyor. Aromalar uyumlu ve dengeli verilmiş. Genelde şipre kolonyası havası yansıtıyor. Kalıcılığı kolonya performansının biraz üstündedir. Fark edilirliği, tene yakın kalmakla ilgilidir.

Chanel- Cristalle- bence tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanımda ve sosyal ortamlarda kendine yer bulur. İlkbahar- sonbahar arası geçiş dönemi kokusudur. Hızlı bir akışkanlıkla tene oturmakta. Temiz ve pürüzsüz turunçgiller, vetiver ve meşe yosunundan dolayı keyifle kullanılacaktır. Kapanışta da meşe yosunlu vetiverin içinde limon aroması hissediyor. Turunçgiller bu parfümde her zaman tozlu ve buruk yapıdadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html