27 Şubat 2023 Pazartesi

Lancome- La Vie Belle Intensement Eau De Parfum Intense / 2020

 















Lancome- Fransız moda markasıdır. Bugünkü konumuz, Lancome- La Vie Belle Intensement Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümü olarak seçilmiştir. Tatlı, kremsi, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, vanilya, amber, misk ve odunsu notalar barındırmaktadır. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- ahududu, pembe biber, bergamot,

Orta- kediotu, portakal çiçeği, yasemin,

Alt- vanilya, iris, benzoin, paçuli, sandal ağacı.

Lancome- La Vie Belle Intensement Eau De Parfum Intense isimli parfümün açılışı tatlı, kremsi ve gayet sıcak esintilerle yapılmaktadır. Meyveler, turunçgiller ve hafif baharatlar var : Ahududu, çilek, limon, bergamot, pembe biber ve kakule algılıyorum. Orta bölümünden sonlara kadar çiçeksi notaların dominasyonunu görmekteyiz : Kremsi yasemin, portakal çiçeği ve osmanthusun yanısıra, pudralı koku biçimleriyle kediotu, iris ve orkide tahmin ettim. Kapanışta ise kremsi & pudralı rayihalarla birlikte sıcaklık iyice artıyor : Gene çiçeksi notalar ( iris, orkide ) aşağıya iniyor. Buna vanilya, amber, misk ve yapay odunsu notalar ( paçuli ) katılıyor.

Lancome- La Vie Belle Intensement Eau De Parfum Intense isimli parfümde baharatlı- çiçeksi- vanilyalı / amberli koku gruplarına tesadüf ettiğimizi düşünürsek, Doğulu / Asyalı parfüm tarzıyla muhatap olduğumuzu söyleyebiliriz. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca güçlü kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Sıcaklık, kremsilik ve pudralılık genele yayıldığından ve son bölümde de bariz yapaylık olduğundan kalıcılık ve fark edilirlik değerleri artmış ve fakat tene dengeli dozaj verilmesi elzem olmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Şubat 2023 Cumartesi

Valentino- Voce Viva Eau De Parfum / 2020

 















Valentino- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Valentino- Voce Viva Eau De Parfum isimli bayan parfümünü değerlendirmekteyiz. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, misk, sütlü aromalar ve vanilya içeriklidir. Buruk, tozlu, pudralı, kremsi, sabunsu, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Çiçeksi- odunsu / misk kategorisinde gösterilmiştir. 

Üst- mandalina, bergamot, zencefil,

Orta- portakal çiçeği, gardenya,

Alt- vanilya, tonka fasülyesi, misk, sandal ağacı, meşe yosunu.

Valentino- Voce Viva Eau De Parfum isimli parfümün, şipremsi hissiyatta buruk turunçgillerle açılmış olduğunu görüyoruz. Mandalina, bergamot ve portakal olabilir. Bundan sonra, sıcak ve biberli zencefil merkezli baharatlar geliyor. Merkez- orta katmanda sabunsu- banyo sabunları gibi kokan ve fakat devamında pudralı hale gelen çiçeksi notalar var. Mimoza, nergis ve ebegümeci gibi yoğun sabunsu çiçekler sayılabilir. Sonradan pudralı hale geldiğine göre iris ve yasemin de bunlara eklenebilir. Gene pudralı misk notası da, pudralı çiçeksi notalarla aynı koku formunda / bu notaların artçısı gibi düşünülmelidir. Kremsi ve sütlü vanilya aroması, parfümün genel gidişatına tamamen zıt / ondan farklı ama koku karakterine gayet hoş bir yumuşak veren bir yapıdadır ve böylece sona gelinir.

Valentino- Voce Viva Eau De Parfum isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Oldukça yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşecektir. Bunu takiben sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli sıkılması lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Parfümün EDP formatında olması ve orta katmandan itibaren yoğun bir pudralılık- sabunsuluk barındırması kalıcılık ve fark edilirliği yükseltmiş ve tene dengeli dozaj şartını getirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Genel koku gidişatında bir yapaylığa rastlamadım. Notalar birbiriyle uyumlu olmayı başarmış.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Şubat 2023 Perşembe

Burberry- Mr. Burberry Element EDT / 2020

 















Burberry- İngiliz moda şirketidir. Şimdi Burberry- Mr. Burberry Element isimli parfümü konuşacağız. Tatlı, yapay, ferah, yumuşak ve serin rayihaları var. Aromatik otlar, mineral notalar, badem, turunçgiller, ambergris ve sucul notalar barındırıyor. Amber- fujer kategorisinde gösterilmiş.

Üstte yeşil badem, ortada ardıç meyvesi, alt notalarda mineral notalar, amber ve meşe yosunu aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Burberry- Mr. Burberry Element isimli parfümün açılışında tatlı ve yeşil kokan turunçgiller ( bergamot, mandalina ) ve kekremsi badem aroması yer alıyor. Tam burada birtakım yapay kokular geliyor. Mineral notaları algılamaktayız. Sonra gene yeşil ferah kokan aromatik otlar var. Aromatik, çamsı ve enerjik yapısıyla ardıç meyvesini hemen tanıyoruz ve yanında nane geçişlerinin de yapıldığını hissediyoruz. Aromatik otlar sucul notalarla desteklenmekte. Son kısımda tatlı kokan yapay ambergris bulunuyor.

Galiba son zamanlarda yeni bir tip fujer parfüm kategorisi keşfediyoruz : Tatlı yeşil ardıç meyveli- mineral notalı- yapay ambergrisli yeni bir aromatik- fujer. Bu parfümlerin örneklerini, bundan sonra sık sık görecek gibiyiz. Burberry- Mr. Burberry Element isimli parfüm de bunlardan biri oluyor. Buradaki yapay tatlılık ve yapay amber en azından beni rahatsız etmedi. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Tatlılık genele yayılmıştır.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Şubat 2023 Salı

Montale- Dark Vanilla EDP / 2020

 















Montale- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Montale- Dark Vanilla isimli parfümü tanıtacağız. Tatlı, yağlı, yumuşak, sıcak ve yapay esintileri var. Baharatlar, odunsu notalar, vanilya, amber ve deri içeriklidir. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilebilir. 

Üst- baharatlar,

Orta- deri, öd ağacı, paçuli, sandal ağacı,

Alt- vanilya, amber.

Montale- Dark Vanilla isimli parfümün başlangıcında tatlı ve sıcak baharatlar yer almakta : Tarçın teması, kakule ve biber olabilir. Devamında gene tatlı ve sıcak aromalar gelecektir. Odunsu notalar ( sandal ağacı, paçuli )- vanilya- amber troykası var. Buna son bölümde gayet yağlı ve yapaylık barındıran deri notası katılıyor ve parfüm tenden odunsu- deri vurgularıyla ayrılıyor. 

Montale- Dark Vanilla isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmekte. Ancak tene yakın kalmıyor, aksine sahibine ve dışarıya karşı boğucu yoğunlukta fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansı söz konusudur. Çünkü hem baharatlı- odunsu- derili yapısal düzen hem de geneldeki sıcaklık ve tatlılık bu sonucu getirmiştir. Gene aynı cümleden olmak üzere tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Sondaki yapaylığa da dikkat edilmelidir. Baharatlar ve vanilya yumuşak ve aromatik yapısıyla çok beğenimizi kazanıyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

20 Şubat 2023 Pazartesi

Koton- It's Bold For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Bugün Koton- It's Bold For Men isimli parfümü değerlendireceğiz. Meyveler, turunçgiller, deniz notaları, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar ve amber aromaları barındırıyor. Tatlı, şekerli, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Koton- It's Bold For Men isimli parfümün başlangıcı, oldukça tatlı & şekerli meyveler ve turunçgillerle yapılıyor. Kuş üzümü, aslan meyvesi, limon, mandalina ve portakal sayılabilir. Buna hemen deniz notaları katılmakta. Orta katmanda modern-tatlı- biberli baharatlar var. Bunları önden çiçeksi akorlar destekliyor. Bu sıcak ve aromatik baharatlar güllü tarçın- kakule ikilisidir. Güllü tarçın- biberli kakule de diyebiliriz. Sonlarda odunsu notalar ( yapay paçuli- sandal ağacı ) ve tatlı amber bulunuyor.

Koton- It's Bold For Men isimli parfümün şekerliliğe kayan genel tatlılığı beni rahatsız etmedi. Ancak, açılıştaki şekerli meyveler ve sondaki yapay odunsu notalarla birlikte düşünüldüğünde, tene dengeli sıkılması gerektiği ( dört- beş fıs ) ortaya çıkar. Çünkü toplamdaki şekerli yapaylık, koku kalitesi üzerinde olumsuz etki yapacaktır. Buna karşın baharatların aromatik ve yumuşak tarzı hoşuma gitti. Koku karakteri itibariyle büyük ölçüde ( meyveler fazlasıyla ve nane eksiğiyle ) Paco Rabanne- One Million isimli parfüme benziyor.

Koton- It's Bold For Men isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. İlk anda dışarıya karşı yüksek fark edilirliği olsa da, sonrasında sakinleşip tene yakın kalıyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı var. Baharatlar ve odunsu notalar bu performansta etkilidir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Şubat 2023 Pazar

Koton- Undercover For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Bugün Koton- Undercover For Men isimli parfümü yorumlayacağım. Deri, baharatlar, denizel notalar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, meşe yosunu ve misk aromaları barındırmakta. Tatlımsı, yumuşak, ferah ve sucul yapıdadır. Aromatik- baharatlı grupta gösterilebilir.

Koton- Undercover For Men- aromatik- yumuşak deri aromasıyla başlıyor. Denizel notalar buna eşlik etmekte. Orta bölümdeki yeşil ve ferah kokan erkeksi çiçeksi notaların, aynı zamanda sucul özellikler taşıdığını anlıyoruz. Sardunya, leylak ve portakal çiçeği olmalıdır. Orta katmanın devamındaki baharatlar da gene aromatik ve yumuşak yapısıyla beğenilmekte. Tatlımsı kakule- muskat- pembe biber hissettim. Kapanışta sucul hissiyat barındıran koku bileşenleri egemendir : Yumuşak odunsu notalar ( paçuli ), yeşil kokan meşe yosunu ve misk, bu anlamdadır. 

Koton- Undercover For Men isimli parfüm, aromatik / yeşil- baharatlı bir kolonya gibidir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar takdir ediliyor. 

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Matiere Premiere- Radical Rose EDP / 2020

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Matiere Premiere- Radical Rose isimli parfümü konuşacağız. Sıcak, yumuşak, ferah, yapay, hayvansal, metalik ve tatlı esintiler sunmaktadır. Baharatlar, amber, odunsu notalar, reçineler, misk ve çiçeksi notalar barındırıyor. Oryantal- çiçeksi grupta gösteriliyor.

Notaları gül, paçuli, safran, laden otu ve karabiber olarak açıklanmaktadır. Buna ilavelerimiz olacak. 

Matiere Premiere- Radical Rose isimli parfümün aromaları, aslında neredeyse hiç değişmeden sıcak, tatlı, yumuşak ve metalik güllü- safranlı- karabiberli- laden otlu- paçulili bir sıra takip ederek, tek parça halinde tene oturuyor. Burada çiçeksi notalar, gül sularını andıran metalik ve aynı zamanda ferah yapısıyla her katmanda etkindir. Baharatlar ( safran dahil ), orta katmanda kendini gösteren ve parfümün sonuna değin sürecek olan hayvansal ve yapay koku biçimlerinin başlangıcını oluşturuyor. Baharatlı kısımda sıcaklık çok yükseliyor. Kapanış faslına doğru keskin ve tatlımsı reçineler hissediyoruz. Laden otu olarak tahmin ettim. Bu reçineler birtakım odunsu notalarla birleşiyor. Bu odunsu notalar her şeyden önce yapay bir hayvansallığa sahiptir. Önce paçuli ve sonra sandal ağacı gelebilir. Son fazda hayvansallık katsayısını yükselten ve gene yapaylıktan nasibini alan amber ve misk aromaları olabilir.

Matiere Premiere- Radical Rose isimli parfümde aromalar genelde harman halindedir ve birbirinin içine geçmiş biçimde algılanır. Tene tek parça halinde hemen- birdenbire yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı bunaltıcı bir sıcaklık yayarak, yoğun ve saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende de dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. İki- fıs yeter. Bütün koku gruplarının güçlü olması, EDP formatında olması ve genele yayılmış sıcaklık ve hayvansallık düşünülürse elbette kalıcılık ve fark edilirlik çok artacak ve bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirecektir. Zaten genel beğeniye uygun değil. Meraklı koleksiyonerler kullanabilir. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk / serin havalar ve akşam saatleri için idealdir. Dış mekân davet kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

18 Şubat 2023 Cumartesi

Koton- Grass Lake For Men EDT


 














Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Şimdi Koton- Grass Lake For Men isimli parfümü yorumlayacağım. Aromatik otlar, lavanta, turunçgiller, sucul notalar, mineral notalar, baharatlar, meşe meşe yosunu, misk ve odunsu notalar içeriklidir. Tatlı, yumuşak, ferah, serin ve yapay esintileri var. Aromatik- baharatlı grupta gösterilebilir.

Koton- Grass Lake For Men isimli parfümü değerlendirmeye yeşil- çimensi kokan ferah aromalarından başlayacağız : Açılışta sucul ve mineral notalar eşliğinde aromatik otlar ( nane, ardıç meyvesi ), lavanta ve turunçgiller ( bergamot ) var. Sonda ise meşe yosunu- odunsu notalar ( paçuli )- misk troykasıyla muhatap olmaktayız. Orta bölümde yumuşak ve aromatik baharatları görüyoruz. Tatlı kakule- muskat algıladım. Kapanışta bir diğer odunsu notalar bileşeni, yapay sedir ağacı var. 

Koton- Grass Lake For Men isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Aromatik- yeşil kolonya tarzındadır. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Kapanıştaki yapaylık rahatsız edici değil. Genelde dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. 

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Şubat 2023 Cuma

Koton- Green Hunter For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Şimdi Koton- Green Hunter For Men isimli parfümü konuşacağız. Aromatik otlar, turunçgiller, denizel notalar, odunsu notalar, çiçeksi notalar, baharatlar ve amber aromaları barındırıyor. Tatlı, kremsi, sıcak, yumuşak, ferah ve sucul yapıdadır. Aromatik- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- ananas, mandalina, bergamot,

Orta- gül, deniz notaları, portakal,

Alt- odunsu notalar, amber, gurme notalar.

Koton- Green Hunter For Men isimli parfümün açılışında kremsi turunçgiller ( portakal, mandalina ) bulunuyor. Bunu yeşil kokan sucul karakterde aromatik otlar ( okaliptüs, nane, bambu ) takip ediyor. Orta katmandaki kremsi güllü- baharatlar ( kakule, biber, tarçın ), aynı zamanda ferah ve aromatik olmayı başarmıştır. Parfümde sıcaklığın olduğu / arttığı bölüm burasıdır. Son bölümde kremsi odunsu notalar ( paçuli )- amber ikilisi yer almakta.

Koton- Green Hunter- orta katmandan itibaren kremsilik barındırmasına rağmen, dengeli tatlılık ve uyumlu notalara sahiptir. Aromatik otların sucul olması ve baharatların çiçeksi notalarla ( gül ) desteklenmesi gibi hafif / aromatik koku geçişleri hoşumuza gitti. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir ancak kremsi aromalarla bile günün büyük bölümünde kalıcı olabiliyor. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevsime uygundur. 

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

16 Şubat 2023 Perşembe

Koton- Ultra Marine For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Bugün Koton- Ultra Marine For Men isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, denizel notalar, misk ve odunsu notalar içeriklidir. Tatlı, tuzlu, sucul, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Aromatik- akuatik grupta gösterilebilir.

Üst- greyfurt, kavun ağacı, mandalina,

Orta- kişniş, adaçayı, menekşe,

Alt- kaşmir ağacı, amber, aselbent, laden ağacı, köknar ağacı.

Koton- Ultra Marine For Men- tuzlu deniz suyu aromaları ve tuzlu turunçgillerle ( bergamot, mandalina ) açılıyor. Bunu yumuşak ve tatlımsı aromatik baharat nüansları ( kakule ) takip ediyor. Devamında yeşil ve ferah kokan erkeksi çiçeksi notalar ( menekşe, lotus, sardunya ) geliyor. Çiçeksi notalarda da bir miktar sucul hissiyat var. Yapay ve parlak odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve gene yapay tatlımsı misk kapanışı yapmıştır.

Koton- Ultra Marine For Men isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Aromatik- sucul kolonya tarzındadır. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Kapanıştaki yapaylık rahatsız etmiyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Şubat 2023 Çarşamba

Koton- Legacy Sport For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Bugün Koton- Legacy Sport For Men isimli parfümü inceliyoruz. Tatlı, kremsi, serin, yumuşak, ferah ve sucul yapıdadır. Turunçgiller, meyveler, aromatik otlar, baharatlar, misk, meşe yosunu ve amber içeriklidir. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilebilir.

Üst- şeytanteresi, greyfurt, limon, bergamot, mandalina, karpuz, yeşil elma, ananas,

Orta- karabiber, lavanta, süsen, kişniş, biberiye,

Alt- meşe yosunu, vanilya, sandal ağacı, pudramsı misk.

Koton- Legacy Sport For Men- tatlı ve köpüklü enerjik meyveler ve turunçgiller açılıyor. Meyveler daha baskın gibidir. Karpuz, yeşil elma, greyfurt ve bergamot olabilir. Devamında yeşil kokan- sucul ferah aromatik otlar geliyor. Daha doğrusu, bunlar çam esintileri tandansı ( kişniş, biberiye, lavanta, süsen ) veriyor. Orta katmanda, çam esintileriyle birlikte kakule- biber tarzında tatlımsı ve yumuşak baharatlar yer alıyor. Kremsi amber, yeşil kokan meşe yosunu ve pudramsı miskle kapanış olmaktadır.

Koton- Legacy Sport isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Aromatik- akuatik kolonya havasında olduğunu söyleyebiliriz. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar takdir ediliyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

14 Şubat 2023 Salı

Koton- Russet Night For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Erkek, kadın ve çocuk giyim, çanta, cüzdan, güneş gözlüğü, kozmetik ve parfüm gibi ürün gamları var. Bugün Koton- Russet Night For Men isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı, koyu, sıcak, ferah ve yapay esintiler sunmakta. Baharatlar, reçineler, odunsu notalar, turunçgiller, lavanta, deri, tütün ve amber aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösterilebilir.

Üst- limon, ananas, biber,

Orta- kakule, sardunya,

Alt- sandal ağacı, sedir ağacı, paçuli, vanilya.

Koton- Russet Night For Men isimli parfümün başlangıcında yer alan tatlı turunçgiller, limon ve mandalina olarak tahmin ediliyor. Orta katmanda tatlı lavantalı- biberli baharatlar ( karabiber, muskat, yenibahar ), aynı zamanda sıcak etkiler yapmakta. Baharatlara, neredeyse aynı koku formunda ağaç reçineleri ( laden otu ) katılıyor. Son bölümde zengin bir koku karışımı var : Yapay deri, öd ağacı merkezli odunsu notalar, sıcak tütün ve tatlı amber. Odunsu notalar bariz şekilde ahşapsı tarzdadır.

Koton- Russet Night For Men isimli parfümde, aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Biraz yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tamamen tene yerleşiyor. Yalnız tene yakın kalmıyor, daha ziyade özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Baharatlı, reçineli, derili ve odunsu bazlı yapısı vesilesiyle fark edilirlik ve kalıcılık performansı yüksektir. Zaten Doğulu / Asyalı parfüm tandanslarıyla belirlenen lavantalı- reçineli- aromatik baharatları çok beğeniyoruz. Son bölüme kadar dengeli tatlılık ve uyumlu notalar varken, kapanıştaki yapaylık ve yüksek sıcaklık koku karakterini bozuyor. Bu yüzden tene biraz dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Şubat 2023 Pazartesi

Koton- Black For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar firmasıdır. Bugün Koton- Black For Men isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Tatlı, şekerli, şuruplu, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Baharatlar, meyveler, amber, meşe yosunu ve odunsu notalarla şekilleniyor. Aromatik- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- üzüm, meşe yosunu, elma, limon, bergamot, ıtır,

Orta- akaju, karanfil, tarçın,

Alt- zeytin ağacı, sandal ağacı, vetiver, sedir ağacı, vanilya.

Koton- Black For Men isimli parfüm, şekerli- şuruplu meyvelerle açılıyor. Üzüm, elma, meşe yosunu, meyankökü ve vişne olabilir. Orta bölümde tatlı karanfil- tarçın biçiminde aromatik ve yumuşak baharatları sezinliyoruz. Karanfil daha baskındır. Tatlı odunsu notalar ( sandal ağacı )- amber kombinesi, yapay etkilere de yol açarak kapanışı gerçekleştiriyor.

Koton- Black For Men isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Yapaylığa yönelen şekerli tatlılığın genele yayılmasını düşünürsek, tene dengeli dozaj verilmesini ( üç- dört fıs ) ve çok sıcakta sıkılmamasını tavsiye edeceğiz. Buna dikkat edilirse günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- sonbahar arası geçiş dönemine uyabilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

12 Şubat 2023 Pazar

Koton- Adriatic Blue For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Şimdi Koton- Adriatic Blue For Men isimli parfüm hakkında konuşacağız. Turunçgiller, meyveler, ozonlu notalar, baharatlar, çiçeksi notalar, sucul notalar, lavanta, meşe yosunu, amber ve odunsu notalar barındırmakta. Tatlı, şekerli, köpüklü, serin, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Aromatik- meyveli kategorisinde gösterilebilir.

Üst- biber, bergamot,

Orta- ıtır, lavanta, reçine, vetiver, paçuli,

Alt- sedir ağacı, laden otu, amber.

Koton- Adriatic Blue For Men- turunçgiller ve meyvelerin senteziyle açılıyor. Bergamot, greyfurt ve limon gibi tatlı ve köpüklü turunçgiller baskındır. Armut ve ahududu gibi şekerli meyveler de var. Bunlar ozonlu notalar notalarla destekleniyor. Sonrasında hafifçe baharatlı geçişler yapılmış. Tatlı biber olmalıdır. Orta bölümden itibaren, büyük oranda yeşil ve ferah kokan aromalar egemen olmakta : Lavanta, menekşe ve gül gibi erkeksi çiçeksi notalar sucul hissiyata sahiptir. Meşe yosunu ve odunsu notalar ( vetiver ) kapanışa doğru etkilidir. Son fazda yapay bir tatlılığa sahip amber var. 

Açıklanan notalarda gösterilen ıtır çiçeği gül, amber ve limon karışımı gibi kokuyormuş.

Koton- Adriatic Blue For Men isimli parfüm, aromatik / yeşil- çiçeksi bir kolonya tarzındadır. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna yöneliktir. Son bölümde artan yapaylık ve şekerlilik nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Nota geçişleri başarılıdır.

Koku- 3 Kalıcılık- 3 

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Şubat 2023 Cumartesi

Koton- Ocean Wave For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Şimdi Koton- Ocean Wave For Men isimli parfümü değerlendireceğim. Tatlı, kremsi, şekerli, sabunsu, tuzlu, serin, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay rayihaları var. Ozonlu notalar, meyveler, baharatlar, çiçeksi notalar, sucul / denizel notalar, lavanta, turunçgiller, odunsu notalar, meşe yosunu, misk ve aromatik otlar barındırıyor. Aromatik- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Notalar konusunda hiçbir açıklama yapılmamış. Tahmin yürüterek gideceğim.

Koton- Ocean Wave For Men isimli parfümün açılışı çok yoğun ozonlu ve sucul / denizel notalarla yapılıyor. Hatta tuzlu deniz suyu aromaları olabilir. Çünkü tuzlu ve sabunsu kokular aldım. Devamında tuzlu deniz suyu aromalarıyla karışık biçimde şekerli tatlılıktaki meyveler ve turunçgiller var. Kuş üzümü, ahududu, ayva, mandalina ve limon algıladım. Meyveler daha ön plandadır. Sonra keskin yeşil kokan ve aynı zamanda ferah aromalara geçildi. Ardıç meyvesi ve biberiye gibi aromatik otlar olacaktır. Orta katmanda bu yeşil- bitkisel ve sucul hissiyatın önemi daha da büyümektedir. Lavanta, lotus, sardunya gibi erkeksi- yeşil çiçeksi notalar tahmin edilebilir. Tam bu sırada tatlı ve yumuşak baharat geçişleri ( kakule- muskat ) yapılıyor. Yeşil kokan meşe yosunu da ağırlığını koyuyor. Artık sonlara gelindiğini düşünürken, yapay odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve misk var. Buraya kadar daima serin aromalar görüyoruz. Ancak tene oturma devresinde parfüm oldukça sıcak ve tatlı hale gelmektedir. Anason- kakule- tarçın çizgisindeki modern tatlı baharatlara gene tatlı ve yapay vanilya destek veriyor.

Koton- Ocean Wave For Men isimli parfüm, aromatik / yeşil- baharatlı bir kolonya gibi düşünülebilir. Bu minvalde fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tene yerleşiyor : Tensel koku / tene yakın durma. Odunsu notalar ve vanilyadaki yapaylık rahatsız etmediğinden, tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna yöneliktir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html 

10 Şubat 2023 Cuma

Koton- Forestry For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Şimdi Koton- Forestry For Men isimli parfüm hakkında söz söyleyeceğiz. Tatlı, kremsi, pudralı, metalik, sıcak, yapay, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, lavanta, sucul notalar, metalik notalar, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Aromatik- yeşil grubunda gösterilebilir.

Notaları bergamot, biber, lavanta, toprak tentürü, sucul notalar, metalik notalar, kömür, ambroksan ve paçuli olarak açıklanıyor.

Koton- Forestry For Men isimli parfümün başlangıcı, gayet yoğun kremsi aromalarla gerçekleşiyor : Turunçgiller ( bergamot, portakal ), baharatlar ( biber, karabiber ) ve lavanta algıladım. Sonrasında sucul ve yeşil kokan notaları hissettim. Metalik notaları burnum seçti. Topraksı ( toprak tentürü ) notalar da olabilir. Her ikisi de yapaylık barındıran amber ( ambroksan ) ve odunsu notalarla ( paçuli ) sona geliniyor. Kapanış kısmı daha sonra pudralı yapıya çevrilecektir.

Koton- Forestry For Men isimli parfümde baştan sona tatlılık var. Bu durum, kremsilikle beraber gidiyor. Turunçgillerden lavantaya kadar sıcak, sucul & metalik notalar ekseninde serin ve yeşil kokan ve amber- paçuli çizgisinde tekrar sıcak rayihalar dönüşümlü biçimde teninizde yer ediniyor. Yalnız orta bölümdeki sucul, topraksı, metalik ve yeşil ve ferah kokan aromalar tamamen sentetik ve yapaydır. Buna rağmen rahatsız etmez. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duracaktır. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilişkilidir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği takviye edilebilir. Kapanıştaki yapay ve pudralı hissiyata dikkat edilerek, tene dengeli sıkılmasını tavsiye edeceğim. Dört- beş fıs yeter. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna yöneliktir. Aromatik- yeşil karakterde bir kolonya gibi düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Şubat 2023 Perşembe

Koton- Mystery For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Şimdi Koton- Mystery For Men isimli parfümü değerlendirmeyi düşünüyorum. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, metalik, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Baharatlar, turunçgiller, çiçeksi notalar, deri, odunsu notalar, amber ve tonka fasülyesi içeriklerine sahiptir. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Notaları hiçbir yerde açıklanmamış. Tahminler üzerinden gideceğiz.

Koton- Mystery For Men isimli parfümün başlangıcında kremsi ve şekerlilik barındıran biberli baharatların baharatların olduğunu zannediyoruz. Karabiber, yenibahar, pembe biber, kakule ve tarçın olmalıdır. Bir miktar metalik hissiyat olmakla beraber, büyük oranda tatlımsı kokan turunçgiller ( limon, bergamot, mandalina, greyfurt ), baharatları yumuşatarak takip etmektedir. Orta katmanın devamında, sucul karakterde diyebileceğimiz yeşil / bitkisel ve ferah kokan çiçeksi notalar var. Lotus, yasemin, frezya, zambak ve siklamen sayılabilir. Son bölüm ise tamamen yapay aromalardan oluşuyor : Deri, odunsu notalar ( sedir ağacı ), amber ve tonka fasülyesi sıralaması söz konusudur. Burada deri ve odunsu hiçbir özelliği olmadan ( tatlı ya da pudralı vs. ) sadece sentetik bir yapaylık veriyor. Amber ve tonka fasülyesi ise sıcak ve pudramsı bir yapaylığa meyletmiştir.

Koton- Mystery For Men isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Bunu takiben sahibine ve dışarıya karşı son derece saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Tene dengeli sıkılması şarttır. Yoksa baş ağrıtır. Üç- dört fıs yeter. Şekerli baharatlar ve pudralı kokan amber ve tonka fasülyesi marifetiyle / nedeniyle fark edilirlik ve kalıcılık çok artmış ve parfümün tene dengeli sıkılması gerekmiştir. Gerçekten şekerli tatlılık ve kremsilik parfümün geneline yayılırken, buna bir de son bölümde yapay pudralılık katılınca, parfüm baş ağrıtıyor. Orta katmandaki serinlik hariç, büyük ölçüde sıcaklık da var. İdeal sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

8 Şubat 2023 Çarşamba

Koton- Existence For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Bugün Koton- Existence For Men isimli parfümü inceleyeceğim. Lavanta, turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve tonka fasülyesi bu parfümü şekillendirmektedir. Tatlı, kremsi, yumuşak, ferah, sıcak ve yapay esintileri vardır. Oryantal- odunsu grupta gösteirlebilir.

Üst- lavanta, bergamot, biber,

Orta- zambak, iris ( süsen ), kakule,

Alt- vetiver, kumarin, paçuli.

Koton- Existence For Men isimli parfümün başlangıcında tatlımsı, yeşil ve ferah yapıda lavanta ve turunçgiller ( limon, bergamot ) yer almıştır. Sıcak ve tatlı baharatlar ( kakule, muskat, biber ) bundan sonra gelir. Gene yeşil / bitkisel ve serin yapıdaki çiçeksi notalar ( zambak, iris, siklamen ), orta bölümün bir diğer koku bileşenidir. Son bölümde sıcak, kremsi ve yapay aromalar vardır. Odunsu notalar ağırlıklı olmak kaydıyla vetiver- tonka fasülyesi- paçuli troykasını görmekteyiz.

Koton- Existence For Men isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu güçlü kalıcılığı vardır. Tene dengeli sıkılması ( üç- dört fıs ) gereklidir. Sıcak, tatlı ve kremsi tonlamalarla belirlenen baharatlar, odunsu notalar ve tonka fasülyesini düşündüğümüzde, elbette kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselecek ve parfümün tene dengeli sıkılması gerektiği anlaşılacaktır. Lavanta, turunçgiller ve çiçeksi notalardaki yeşil ve ferah yapısal düzen de koku kalitesini arttırıyor ve beğeniye yol açıyor. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk havalara ve serin öğleden sonra- akşam saatlerine yöneliktir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


7 Şubat 2023 Salı

Koton- The Strong Sport For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Bugün Koton- The Strong Sport For Men isimli parfümü yorumlayacağız. Turunçgiller, yeşil notalar, baharatlar, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, yumuşak, ferah, serin ve sıcak yapıdadır. Aromatik- yeşil grupta gösterilebilir. 

Üst- bergamot, limon, portakal, greyfurt, mandalina, 

Orta- elemi reçinesi, baharatlı notalar, 

Alt- sedir ağacı, beyaz misk.

Koton- The Strong Sport For Men isimli parfümün açılışında turunçgiller çeşnisi var. Yeşil, ferah, enerjik ve tatlımsı kokan bergamot, mandalina, limon, portakal ve greyfurt harmanlanmış. Bunu gene yeşil notalar ve yeşil / bitkisel havadaki tatlı baharatlar ( aromatik kakule, muskat ) destekliyor. Tatlı misk ve yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı, vetiver ) ile sona gelinmektedir. 

Koton- The Strong Sport For Men isimli parfümde aromalar turunçgiller harmanı, yeşil koku grubu ve miskli- odunsu notalar olarak sırasıyla görevini yapıyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği takviye edilebilir. Zaten günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz mevsimine yönelik aromatik- yeşil bir kolonya havasındadır. Tene özgürce sıkılabilir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Herhangi bir yapaylık yok. 

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Narciso Rodriguez- Pure Musc For Her EDP / 2019


























Narciso Rodriguez- ABD merkezli moda firmasıdır. Bugün Narciso Rodriguez- Pure Musc For Her isimli parfümü konuşacağız. Tatlı, kremsi, yumuşak, sabunsu, pudralı, metalik, soğuk- serin, sıcak, acı ve yapay koku geçişleri var. Çiçeksi notalar, misk, odunsu notalar, turunçgiller, vanilya ve aromatik bitkiler barındırmakta. Çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösteriliyor.

Notaları hakkında neredeyse hiçbir bilgi yok. Üstte misk, ortada çiçeksi notalar ve alt notada kaşmir ağacı açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız.

Narciso Rodriguez- Pure Musc ( saf misk ) For Her- önce yüksek kremsilik ve tatlılık barındıran sıcak aromalarla açılıyor. Burada yoğun bir miskle birlikte çiçeksi notalar ( gardenya, gül ) var. Sonra koku karakteri tamamen değişiyor. Temizlik malzemesi, yeni yıkanmış çarşaflar ve banyo sabunları gibi kokuyor. Gene çiçeksi notalar ön plandadır. Nergis, sümbülteber, kediotu ve hanımeli algıladım. Ayrıca turunçgiller ( bergamot, mandalina ), aldehitler, sentetik notalar, yeşil kokan aromatik otlar ( yeşil çay, kişniş, leylak ) hissediliyor. Bütün bunlar soğuk, serin, buzlu, acı, metalik, sabunsu ve pudralı rayihalara yol açmış. Tende kalan en son aromalar misk, vanilya ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) olmakta. Bunlar da sıcak ve kremsidir.

Narciso Rodriguez- Pure Musc For Her isimli parfümde aromalar kremsi ve sabunsu & pudralı katmanlar olarak sırasıyla tene yerleşiyor. Kremsi katmanlar kapanışta tekrar karşımıza çıkıyor. Gayet yavaş akışkanlık olduğu kanaâtindeyiz. Tene oturma işlemi iki saat sürüyor. Fark edilirlik özellikle dışarıya karşı yoğun ve güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca etkili kalıcılığı var. Misk, sabunsu ve pudralı çiçekler ve sandal ağacı kalıcılık ve fark edilirlik performansını yükseltmiş. Daha ziyade sonbahar- ilkbahar arası döneme, akşam saatlerine ve soğuk havalara uyacaktır. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde değerlendirebilirsiniz. Kremsi ve sabunsu & pudralı koku değişimlerinden olumsuz etkilenmemek amacıyla tene dengeli sıkılmalıdır. Zihin ve burun algısını zorlamaması için, üç- dört kez fıslatmak yeter. Nota geçişleri başarılıdır. Fakat kremsi ve sabunsu & pudralı rayihaların ardı ardına gelmesi, koku karakterinde dengesizliğe neden olmuş. Genel olarak, misk, sandal ağacı, vanilya ve kremsi çiçekleri beğendim.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

6 Şubat 2023 Pazartesi

Koton- Deep Forest For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Şimdi Koton- Deep Forest For Men isimli parfümü inceliyoruz. Turunçgiller, ozonlu notalar, sucul notalar, aromatik otlar, lavanta, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve amber içeriklerine sahiptir. Tatlı, kremsi, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Aromatik- odunsu kategorisinde gösterilebilir. 

Üst- mandalina, hava akoru, öğütülmüş nane yaprağı,

Orta- süsen kökü, adaçayı, lavanta, elma,

Alt- paçuli, amber ağacı, vetiver, beyaz misk.

Koton- Deep Forest For Men isimli parfümün açılışı yeşil kokan kremsi turunçgiller ( mandalina, limon, bergamot ) ve ozonlu ve sucul notalarla olmaktadır. Devamında, her daim ozonlu, sucul ve yeşil / bitkisel rayihalar hüküm sürecektir. Bu bağlamda, orta katmandaki aromatik otlar, lavanta ve çiçeksi notalar hep birden tatlımsı, yeşil ve ferah kokmaktadır : Nane teması, adaçayı, kişniş, lavanta, iris ( süsen ) ve sardunya bunlar arasında sayılabilir. Buraya değin bütün koku grupları serin ve enerjik yapıdadır. Son bölümde ise, sıcak, pudralı ve yapay tonlamalarla odunsu notalar ( paçuli )- amber kombinesi var. 

Koton- Deep Forest ( Derin Orman ) For Men isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalacaktır. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılığı var. Çünkü, kapanıştaki pudralı yapısal düzen bunu mümkün kılıyor. Günlük kullanımda tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı arttırılabilir. Sondaki pudralı ve yapay esintiler beni rahatsız etmedi. Bu bakımdan tene özgürce sıkılabilir. Bu minvalde, son bölüme kadar dengeli tatlılık ve uyumlu notalar takdir ediliyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uygundur. 

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Şubat 2023 Pazar

Koton- Wild Fire For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Bugün Koton- Wild Fire For Men isimli parfümü değerlendireceğim. Turunçgiller, deniz notaları, çiçeksi notalar, baharatlar, deri ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, pudralı, yapay, serin, sıcak, ferah ve yumuşak esintiler sunmakta. Aromatik- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- bergamot, limon, deniz notaları,

Orta- menekşe yaprağı, sardunya, yasemin, 

Alt- yosun, misk, sedir ağacı.

Koton- Wild Fire ( Orman Yangını ) For Men isimli parfümün kremsi ve ferah turunçgillerle başlamış olduğunu görmekteyiz. Bergamot, limon ve portakal algılanıyor. Bunu deniz notaları destekliyor. Orta bölümde yeşil karakterde olup, baharatlı da kokabilen çiçeksi notalar bulunuyor. Menekşe ve yasemin yeşil / bitkisel yapıdadır. Sardunya ve ylang ylang baharatlı kokuyor. Orta katmanın bir diğer koku grubu da tatlı baharatlardır. Tarçın- kakule ikilisini hissettim. Pudralı deri ve yapay odunsu notalar ( sedir ağacı ) ile sona gelinmekte. 

Koton- Wild Fire For Men isimli parfümde, son bölüme kadar gayet dengeli tatlılık ve uyumlu notalarla muhatap oluyoruz. Kremsi turunçgillerin ferah deniz notalarıyla takviye edilmesi de iyi fikirdir. Fakat kapanıştaki pudralı ve yapay aromalar koku karakterini bozuyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı vardır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş yeter. Baharatlı çiçeksi notalar ve pudralı deri notasının da etkisiyle kalıcılık artmış ve fakat tene dengeli sıkılması gerekmiştir. Dengeli dozajlama ile günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevsime uyabilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

4 Şubat 2023 Cumartesi

Koton- Oceanus For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Bugün Koton- Oceanus For Men isimli parfümün yorumunu yapacağız. Deniz / okyanus notaları, turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Tatlı, ekşimsi, ferah, yumuşak, serin ve sıcak esintileri var. Aromatik- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Notaları limon, bergamot, deniz notaları, gül, yasemin, sedir ağacı ve amber olarak açıklanmış. 

Koton- Oceanus For Men isimli parfümün açılışında ferah ve serin etkiler var. Deniz notaları ve ekşimsi turunçgiller ( limon, bergamot ) hissediliyor. Devamındaki çiçeksi notalar ( gül, yasemin, siklamen, zambak ) biraz sucul ama büyük ölçüde yeşil ve ferah kokmaktadır. Sondaki odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve amber ise yumuşak ve gayet tatlıdır. 

Koton- Oceanus For Men isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirleniyor. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Kaliteli bir aromatik- odunsu kolonya havasındadır. Gayet sade, basit ve düz çizgide giden bir koku karakteri yansıtıyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Şubat 2023 Cuma

Koton- Gentle Wind For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Şimdi Koton- Gentle Wind For Men isimli parümü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, buruk, ekşimsi, tozlu, sabunsu, merhemsi, tuzlu, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay rayihaları var. Turunçgiller, ozonlu notalar, sucul notalar, denizel notalar, çakmaktaşı, çiçeksi notalar, baharatlar ve odunsu notalar barındırmaktadır. Aromatik- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Koton- Gentle Wind For Men isimli parfüm, iki farklı koku grubundan meydana gelmiştir. Bu grupları aslında nota değişimleri üzerinden değerlendirmek daha doğru olur :

Örneğin, turunçgilleri ele alalım : Bunlar açılışta tatlı, buruk ve ekşimsi yapıdadır. Mandalina, limon ve portakal olabilir. Ancak orta katmana doğru, turunçgillerde bir değişim gözleniyor. Bu sefer kremsi greyfurt- bergamot kombinesi var. Bu iki farklı turunçgiller grubunun arasında, yeşil, sucul ve ozonlu notalar ve daha da olgunlaşma evresinde tuzlu deniz suyu aromaları hissettim.

Koton- Gentle Wind For Men isimli parfümün, yeşil ve ferah kokan aromalarının neler olabileceğini düşünürken, karşıma çiçeksi notalar çıktı. Menekşe ve yasemin tahminleri yapıyorum. Tene yerleşme safhasında bir de sabunsu tarzda sardunya ve hatta merhemsi çakmaktaşı notaları devreye girecektir.

Bir de baharatlar var : Bunlar uzun süren orta bölümün, çiçeksi notalarla beraber bir diğer koku bileşenidir. Önce kakule ve tarçın gibi yumuşak, aromatik ve tatlımsı baharatlar sahne aldı. Sonra bu baharatlar tozlu ve biberli hale geldi. Karabiber notasını algıladım.

Nihayet son bölümdeki odunsu notalara geliyoruz : Sedir ağacı, paçuli ve vetiver gibi aromalar tozlu, topraksı ve köksü yapıdadır. Böylece tenden ayrılıyor.

Koton- Gentle Wind For Men isimli parfüm, tatlı baharatlar kullanımı ile Paco Rabanne- One Million, ekşimsi ve buruk turunçgiller, çakmaktaşı, sabunsu sardunya ve genel anlamda odunsu notalar çizgisinde Hermes- Terre D'Hermes ve kremsi turunçgiller, yeşil çiçeksi notalar ve tuzlu deniz suyu aromaları bağlamında günümüz modern fujerleri ( Mont Blanc- Emblem ve Burberry- Mr. Burberry ) gibi parfümlere atıf yapıyor. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Bu denli çok sayıda ve değişken karakterde koku grubu, elbette çok yavaş ve kararlı bir akışkanlıkla, bir saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Devamında tene yakın kalmayı tercih ediyor. Yani, sakin ve tensel bir kokudur. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirleniyor. Günlük kullanımda tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir. Aslına bakılırsa, tatlımsılıktan sabunsu kadar uzanan geniş koku yelpazesi, en azından beni rahatsız etmedi. Tenime özgürce sıkabilirim. Ne var ki, çok sıcak havalarda, üç- yedi fıs aralığında dozaj ayarı yapılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyacaktır. Sabunsu sardunya ve tozlu odunsu notalardaki yapaylık da rahatsız etmiyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

2 Şubat 2023 Perşembe

Koton- Ultra Cool EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Bugün Koton- Ultra Cool isimli parfümün tanıtımını yapacağız. Tatlı, ekşimsi, buruk, ferah, sıcak, serin, buzlu, yumuşak ve yapay esintileri esintileri var. Aromatik otlar, turunçgiller, baharatlar, odunsu notalar ve amber / ambergris içeriklidir. Aromatik- baharatlı grubunda gösterilebilir. 

Notaları limon, mandalina, nane, zencefil, ambergris ve vetiver olarak açıklanmış.

Koton- Ultra Cool isimli parfümün başlangıcında buzlu aromatik otlar ve turunçgiller bulunuyor. Nane ve mandalina baskındır. Kişniş, limon ve portakal da olabilir. İlerleyen dakikalarda nane aroması daha yeşil- bitkisel ve ferah hale gelecek, turunçgiller ise canlı, ekşimsi ve buruk yapıya tahvil edecektir. Orta bölümde sıcak, aromatik ve tatlı baharatlar var. Zencefil temasını görüyoruz. Biber de olabilir. Son kısımda gayet tatlı ve gene sıcak bir amber / ambergris notasına vetiver merkezli yeşil kokan odunsu notalar eşlik edecektir.

Koton- Ultra Cool isimli parfümün açılışındaki buzlu aromatik otlar ve turunçgiller, serin yapısıyla teninizde hoş bir rahatlama sağlıyor. Ancak, özellikle orta katmandaki baharatların yüksek sıcaklığı da teninizde yakıcı bir ısınmaya neden oluyor. Genel hatlarıyla Giorgio Armani- Code Sport isimli parfümü andırıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durduğunu söylemek mümkündür. Çünkü dışarıya karşı pek esmiyor ve genelde sakin kalıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık performansına sahiptir. Baharatlı ve amberli yapısal düzen, kalıcılığı yükseltmiş görünüyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Ambergris notasındaki yapaylık rahatsız etmiyor. Bu sayede tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Şubat 2023 Çarşamba

Koton- Ultra Warm EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Bugün Koton- Ultra Warm isimli parfümü incelemesini yapacağım. Tatlı, pudralı, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, aromatik otlar, denizel notalar, vanilya, tonka fasülyesi, amber, meşe yosunu ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Aromatik- odunsu grupta gösterilebilir. 

Limon, deniz notaları, nane, adaçayı, sedir ağacı, tonka fasülyesi, vanilya, meşe yosunu, ambrette ( misk ebegümeci ) tohumu ve sandal ağacı notaları açıklanmış.

Koton- Ultra Warm isimli parfümün başlangıcında tatlı ve enerjik turunçgiller ve deniz notaları var. Limon, mandalina ve bergamot sayılabilir. Bunu yeşil ve ferah kokan aromatik otlar takip etmektedir. Nane teması, adaçayı ve kişniş hissettim. Kapanışa doğru algıladığım tonka fasülyesi, vanilya, amber ve sandal ağacı merkezli odunsu notaların hepsi pudralı ve yapay kokmaktadır. Son fazda yeşil ve ferah tarzda meşe yosunu var. 

Koton- Ultra Warm isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleştikten sonra sahibine ve dışarıya yoğun ve etkili bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık değerlerine ulaşıyor. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Kapanış bölümünde belirginleşmesiyle beraber tende uzun süre etkili olan sıcak, pudralı ve yapay rayihalarından ötürü kalıcılık ve fark edilirlik üst seviyeye çıkmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu hale getirmiştir. Tene dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyacaktır. Gene de çok sıcakta ve yaz mevsiminde kullanılırsa, boğucu olmasıyla rahatsız edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinze en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html