19 Şubat 2023 Pazar

Matiere Premiere- Radical Rose EDP / 2020

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Matiere Premiere- Radical Rose isimli parfümü konuşacağız. Sıcak, yumuşak, ferah, yapay, hayvansal, metalik ve tatlı esintiler sunmaktadır. Baharatlar, amber, odunsu notalar, reçineler, misk ve çiçeksi notalar barındırıyor. Oryantal- çiçeksi grupta gösteriliyor.

Notaları gül, paçuli, safran, laden otu ve karabiber olarak açıklanmaktadır. Buna ilavelerimiz olacak. 

Matiere Premiere- Radical Rose isimli parfümün aromaları, aslında neredeyse hiç değişmeden sıcak, tatlı, yumuşak ve metalik güllü- safranlı- karabiberli- laden otlu- paçulili bir sıra takip ederek, tek parça halinde tene oturuyor. Burada çiçeksi notalar, gül sularını andıran metalik ve aynı zamanda ferah yapısıyla her katmanda etkindir. Baharatlar ( safran dahil ), orta katmanda kendini gösteren ve parfümün sonuna değin sürecek olan hayvansal ve yapay koku biçimlerinin başlangıcını oluşturuyor. Baharatlı kısımda sıcaklık çok yükseliyor. Kapanış faslına doğru keskin ve tatlımsı reçineler hissediyoruz. Laden otu olarak tahmin ettim. Bu reçineler birtakım odunsu notalarla birleşiyor. Bu odunsu notalar her şeyden önce yapay bir hayvansallığa sahiptir. Önce paçuli ve sonra sandal ağacı gelebilir. Son fazda hayvansallık katsayısını yükselten ve gene yapaylıktan nasibini alan amber ve misk aromaları olabilir.

Matiere Premiere- Radical Rose isimli parfümde aromalar genelde harman halindedir ve birbirinin içine geçmiş biçimde algılanır. Tene tek parça halinde hemen- birdenbire yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı bunaltıcı bir sıcaklık yayarak, yoğun ve saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende de dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. İki- fıs yeter. Bütün koku gruplarının güçlü olması, EDP formatında olması ve genele yayılmış sıcaklık ve hayvansallık düşünülürse elbette kalıcılık ve fark edilirlik çok artacak ve bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirecektir. Zaten genel beğeniye uygun değil. Meraklı koleksiyonerler kullanabilir. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk / serin havalar ve akşam saatleri için idealdir. Dış mekân davet kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder