31 Ekim 2023 Salı

Tom Ford- Ombre Leather Parfum / 2021

 















Tom Ford- ABD moda firmasıdır. Şimdi Tom Ford- Ombre Leather Parfum isimli parfümü inceliyorum. Çiçeksi notalar, ozonlu notalar, meyveler, deri, sucul notalar, odunsu notalar ve tütsü içerikleri vermekte. Tatlımsı, tozlu, pudralı, ekşimsi, yumuşak, ferah, yapay ve plastik esintileri var. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilebilir.

Üst- menekşe yaprağı, sedir ağacı,

Orta- yasemin zambağı, iris,

Alt- deri, odunsu notalar, tütün.

Tom Ford- Ombre Leather Parfum- ilk sıkışta hemen koklandığı zaman, ozonlu notalar eşliğinde gayet ferah ve enerjik aromalar sunuyor : Bunlar sucul ve yeşil- bitkisel karakterde ve ekşimsi kokan erkeksi çiçeksi notalar ( baskın menekşe teması, leylak ? ) ve gene ekşimsi meyveler ( salatalık ) biçiminde tanımlanabilir. Devamında tamamı pudralı vurgularla belirlenen çiçeksi notalar ( yasemin, iris, manolya ) ve deri notasının harmanlandığını söyleyebiliriz. Çiçeklerin pudralı kullanımı deri hissiyatına yol açmış da olabilir. Ayrıca deri notası plastik ve yapay kokuyor. Son bölümde, deri aromasına kuru tütsü ve tozlu ama yumuşak sedir ağacı gibi odunsu notalar katılmış olmalıdır.

Tom Ford- Ombre Leather Parfum isimli parfümde meyveli- yeşil çiçeksi açılış ve odunsu deri katmanları sırasıyla devreye giriyor. Orta bölümdeki pudralı çiçeksi- deri harmanı ise, ikisi arasında geçişi sağlıyor. Bu nedenle çok yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tene yerleşiyor. Tene yerleşmeyi takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Plastiğimsi deri notası de ilerleyen saatlerde tene iyice yapışıyor. Pudralı ve plastik aromaların koku karakterindeki ağırlığı hissedildikçe, çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapması pek de şaşırtıcı olmuyor. Gene bu yapaylık ve pudralılıktan dolayı tene dengeli dozaj verilmesi lazımdır. Üç- dört fıs yetecektir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Ekim 2023 Pazar

Tom Ford- Costa Azzurra Eau De Parfum / 2021

 















Tom Ford- ABD moda firmasıdır. Bugün Tom Ford- Costa Azzurra Eau De Parfum isimli parfümü yorumlayacağım. Meyveler, odunsu notalar, aromatik otlar, lavanta, tütsü, yosun notaları ve vanilya bu parfümü biçimlendirmiştir. Sıcak, tatlımsı, ekşimsi, mayhoş, sucul, kuru, küflü, ferah ve yumuşak esintiler yapar. Aromatik- sucul- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- dalgaların kıyıya attığı odun, agar ağacı ( öd ağacı ), deniz yosunu, kakule, ambette ( misk ebegümeci ),

Orta- limon, selvi bitkisi, lavanta, mandalina, mersin, artemisia ( yavşan otu ),

Alt- meşe ağacı, tütsü, buhur, vetiver, vanilya, mastik reçinesi.

Tom Ford- Costa Azzurra Eau De Parfum isimli parfümün açılışında kuru, küflü ve eskimiş odunlar ve ferah deniz yosunu notaları bulunmaktadır. Odunsu notaların neler olduğunu ilk başta anlayamasam da, deniz yosunu aromaları net olarak hissedebiliyorum. Sonra galiba ekşimsi ve mayhoş orman meyveleri / kırmızı meyveler geliyor. Bunlardan vişne aromasını gene net biçimde algılıyorum. Mersin bitkisi / meyvesi de olabilir. Orta bölümde kakule gibi bir baharat hissettim. Bu baharat sıcak ve biberli değil; gayet yumuşak, ferah ve hatta sucul bir yapıdadır. Bununla birlikte tatlı lavanta ve ferah yeşil bitkiler ( selvi bitkisi, adaçayı ) de orta katmanı dolduruyor. Nihayet parfüm son bölüme doğru sıcak ( tütsüler ) ve daha tatlı (vanilya- öd ağacı- vetiver ) hale geliyor. Kapanışta daha ziyade odunsu notaların egemenliğini takdir ediyoruz. Son fazda gene kuru, küflü ve eskimiş odunlarla karşılaşıyorum. Evet, bu sefer bu odunların meşe odunu / ağacı / ahşabı olabileceğine karar veriyorum. Parfümün başlangıcında ve sonunda aynı aromalar var.

Önemli olduğunu düşündüğüm ve sonradan fark ettiğim bir noktayı belirtmek istiyorum : Tom Ford- Costa Azzurra Eau De Parfum isimli parfümün başında ve sonunda rastladığımız kuru, küflü ve eskimiş odunlar, aslında deniz suyuna bulanmış- deniz suyuyla ıslatılmış odunlara benziyor. Yanında her daim ferah deniz yosunları da var. Hatta sucul- denizel notaların parfümün geneline egemen olduğunu söylemek abartı olmaz. Her katmanda bir şekilde sucul aromalara tesadüf etmekteyiz. Nispeten, bu duruma istisna teşkil eden kapanıştaki vanilya ve odunsu notalar haricinde, diğer bütün aromalar bu sucul- denizel notaların etkisindedir.

Tom Ford- Costa Azzurra Eau De Parfum isimli parfüm, gayet yavaş akışkanlıkla iki saat içinde tene yerleşmektedir. Açılıştaki odunsu notalar ve deniz yosunları ile orta katmandaki meyveli baharatlar, lavanta ve aromatik otlar birbirinin içine girip harmanlanmış. Diğer aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Yapaylık barındırmasa da, sürekli sucul- yosunlu odunsu notaları koklamak tekdüze ve sıkıcı olabiliyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca tatminkâr kalıcılık performansı gösteriyor. Fark edilirliği daha ziyade sakin ve sahibine dönüktür. Yani sıktıktan iki saat sonra tamamen tene yerleşince- tene yakın kalıyor. Eğer kokusu kıyafetinize sindiyse, orada bir hafta boyunca kalıcı olacağından emin olun, çünkü bir türlü koku kaybolmuyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Öğleden sonra, ılık havalar için de idealdir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılabilir. Tene özgürce sıkılabilir. Fakat ev ve ofiste kullanılacaksa, dozajına biraz dikkat edilmelidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Ekim 2023 Cuma

Giorgio Armani- My Intense EDP / 2021

 















Giorgio Armani- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Giorgio Armani- My Way Intense isimli bayan parfümünü yorumlamaktayız. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, şuruplu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri vardır. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, vanilya, odunsu notalar ve misk içeriklidir. Oryantal- çiçeksi grubunda gösteriliyor.

Üstte portakal çiçeği, acı portakal, ortada Hint sümbülteberi, sümbülteber ve alt notlarda vanilya ve sandal ağacı aromalarına yer verilmiş. Buna eklemeler yapacağız. 

Giorgio Armani- My Way Intense isimli parfümün açılışında şekerli ve şuruplu meyveler ve turunçgiller vardır. Kuş üzümü, ahududu, armut ve portakal olabilir. Orta katmanda çiçeksi notaların hakimiyetiyle karşılaşıyoruz : Neroli, portakal çiçeği ve menekşe şekerlidir. Yasemin, sümbülteber ve osmanthus da kremsidir. Kapanış bölümünde gene kremsi tonlardaki vanilya, sandal ağacı tandanslı odunsu notalar ve amber bulunuyor. Son fazda pudralı misk, yapay olduğundan baş ağrıtıyor.

Giorgio Armani- My Way Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Oldukça yavaş akışkanlıkla, iki saat içinde tene yerleşmektedir. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün EDP konsantrasyonunda olması, şekerli, tatlı ve kremsi rayihaların baştan sona etkisini sürdürmesi ve özellikle de pudralı misk notasının baş ağrıtabilmesi gibi etkenlerle kalıcılık ve fark edilirlik artarken aynı zamanda tene dengeli sıkılması gerekliliği ortadadır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Ekim 2023 Çarşamba

Giorgio Armani Prive- Cypres Pantelleria EDT / 2021

 















Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır. Bugün Giorgio Armani Prive- Cypres Pantelleria isimli parfümü değerlendiriyorum. Tatlımsı, buruk, ferah ve yumuşak yapısı var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, aromatik otlar, sucul notalar, meşe yosunu ve amber içeriklidir. Şipre grubunda gösteriliyor.

Üst- ağaç kavunu, bergamot, neroli, mandalina,

Orta- selvi bitkisi, sucul notalar, adaçayı,

Alt- meşe yosunu, vetiver, amber ağacı, paçuli.

Giorgio Armani Prive- Cypres Pantelleria- ferah ve enerjik şipremsi kolonya açılışı yapıyor. Tatlımsı ve buruk turunçgiller ve erkeksi çiçeksi notalar algıladım. Ağaç kavunu, bergamot, mandalina, portakal çiçeği ve turunç yaprağı tahmin ettim. Daha yeşil ve ferah kokan sucul aromalar önemlidir. Burada özellikle tematik selvi bitkisinin kokusunu alıyorum. Adaçayı ve meşe yosunu da var. Yüksek tatlılık veren yapay amber, kapanışı yapmıştır.

Giorgio Armani Prive- Cypres Pantelleria isimli parfüm, aslında çok kaliteli ve temiz aromatik- yeşil kolonya havasındadır. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Sondaki yapaylık bilinçli bir tercih olmalıdır ve rahatsız etmiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Ekim 2023 Pazartesi

Salvatore Ferragamo- Spicy Leather Parfum / 2021

 















Salvatore Ferragamo- İtalyan ayakkabı tasarımcısı bir markadır. Bugün Salvatore Ferragamo- Spicy Leather isimli parfüm hakkında görüşlerimizi açıklayacağız. Baharatlar, deri, odunsu notalar ve amber içeriklerine sahiptir. Tatlı, sıcak, koyu, yapay ve yumuşak yapıdadır. Deri- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- safran, bergamot, limon,

Orta- karabiber, muskat, adaçayı, sedir ağacı,

Alt- deri, sandal ağacı, paçuli.

Salvatore Ferragamo- Spicy Leather isimli parfümün başlangıcındaki safran, karabiber ve muskat gibi baharatlar, sıcak, biberli ve tatlımsıdır. Bunu koyu ve yapay deri notası takip eder. Odunsu notalar ( sandal ağacı, paçuli ) ve amber aromaları da sıcak ve yumuşak olup yapay bir tatlılık veriyor ve sona geliniyor. 

Salvatore Ferragamo- Spicy Leather isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve yoğun bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca güçlü kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılmış sıcaklık, tatlılık ve ortalardan itibaren görülen yapaylık nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve fakat durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Ekim 2023 Cumartesi

Salvatore Ferragamo- Intense Leather EDP / 2021

 















Salvatore Ferragamo- İtalyan ayakkabı tasarımcısı bir şirkettir. Şimdi Salvatore Ferragamo- Intense Leather isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Tatlı, ferah, sucul, yumuşak, yapay, serin ve sıcak rayihaları var. Turunçgiller, meyveler, baharatlar, çiçeksi notalar, deri, meşe yosunu ve amber içeriklidir. Deri grubunda gösteriliyor.

Üst- mandalina, pembe biber, adaçayı,

Orta- elma, iris, vadi zambağı,

Alt- deri, dünyevî notalar, misk, meşe yosunu.

Salvatore Ferragamo- Intense Leather isimli parfümün açılışında ferah, tatlımsı ve yeşil kokan turunçgiller ve meyveler var. Mandalina, elma ve portakal sıralanıyor. Arada, tatlı pembe biber gibi baharartımsı nüanslar olacaktır. Sonra gene yeşil ve ferah kokan tatlı aromalar hissettim. Sucul tarzda çiçeksi notalar bulunuyor. İris, zambak ve lotus algıladım. Yapay deri, yeşil kokan meşe yosunu ve gene yapay bir tatlılık barındıran amber, son bölümü meydana getirmektedir.

Salvatore Ferragamo- Intense Leather isimli parfüm, büyük ölçüde yeşil / bitkisel kokan aromalardan ( turunçgillerden meşe yosununa değin ) oluşuyor. Bunlar serin bir yapıdadır. Pembe biber ve amber notaları ise sıcaktır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Tene özgürce sıkılabilir. Çünkü yapay deri ve amber rahatsız etmiyor. Aromatik- yeşil erkeksi kolonya gibi düşünülebilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Ekim 2023 Salı

Amouage- Material Woman EDP / 2021

 















Amouage- Umman kraliyet ailesine ait niş parfüm markasıdır. Bugün Amouage- Material Woman isimli parfümü değerlendiriyorum. Tatlı, kremsi, kuru, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Amber teması, odunsu notalar, vanilya, tütsü ve reçineler bu parfümü biçimlendiriyor. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- paçuli, elemi reçinesi,

Orta- vanilya, benzoin,

Alt- tonka fasülyesi, gayakum ağacı, tütsü, öd ağacı, laden otu, osmanthus.

Amouage- Material Woman- açılıştan orta katmana kadar amber temasının yönetimi altındadır : Tatlı amber, kremsi amber ve tatlı vanilyalı amber troykası ile orta bölüme geliniyor. Sonrasında vanilyalı reçineler, sıcak tütsüler ve laden reçinesiyle tatlılık iyice yükseliyor. Kapanıştaki odunsu notalar ( kuru öd ağacı ) gene bu tatlılığı devam ettirmiştir.

Amouage- Material Woman isimli parfüm, amber temasının domine ettiği koku formu ve genel hatlarıyla Doğulu- Asyalı Parfüm kültür grubunun önemli bir temsilcisidir. Ayrıca gene bu minvalde erkek kullanımına da izin vermektedir. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Birbirine benzer koku formları olması dolayısıyla, hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmasının nedeni tatlı, kremsi ve sıcak aromaların parfümün geneline yayılmasıdır. Son bölümde tatlılık yükselse de rahatsız etmez, ancak tene dengeli dozaj verilmesini ( üç- dört fıs ) gerektirecektir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Ekim 2023 Pazar

Amouage- Boundless Man EDP / 2021

 















Amouage- Umman kraliyet ailesinin sahibi olduğu niş parfüm şirketidir. Şimdi Amouage- Boundless Man isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, baharatlar, vanilya, reçineler, tütün, gurme notalar ve odunsu notalar içeriklidir. Tatlı, kuru, asitli, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmekte.

Üst- kan portakalı, kakule, zencefil, elemi reçinesi,

Orta- vanilya, benzoin,

Alt- tütün, mür ağacı, kakao, tütsü, gayakum ağacı, vetiver, papirüs, paçuli, meşe yosunu.

Amouage- Boundless Man isimli parfümü, büsbütün tatlı ve sıcak aromalar yönetiyor : Başlangıçta asitli turunçgiller ( kan portakalı ) destekli biberli baharatlar ( kakule, zencefil, muskat ) hissediliyor. Devamında vanilya & vanilyalı reçineler sahne almakta. Sonlara doğru aromatik tütün ve gurme notalar ( kakao ) ve kuru odunsu notalar ( öd ağacı ) algılanacaktır. 

Amouage- Boundless Man isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bunu takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği söz konusudur. Baharatlı- vanilyalı- ahşapsı ( öd ağacı ) koku karakteri vesilesiyle çabuk terleyen yağlı tende üç boyunca kuvvetli kalıcılık performansına ulaşmakta. Genele yayılan ve vanilyalı reçineler aşamasında yapaylığa meyleden tatlılıktan dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Buna karşılık nota geçişleri başarılıdır. Sonbahar- kış sezonu, soğuk havalar ve akşam saatleri için idealdir. Dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde düşünülecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Ekim 2023 Cuma

Amouage- Honour 43 Woman EDP / 2021

 















Amouage- Umman kraliyet ailesine ait Arap niş parfüm markasıdır. Şimdi Amouage- Honour 43 Woman isimli parfümü değerlendiriyorum. Çiçeksi notalar, aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar, misk, tütsü, deri ve reçineler barındırmaktadır. Pudralı, sabunsu, yapay, tatlı, hayvansal, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- ravent yaprağı, karabiber, kişniş,

Orta- sümbülteber, yasemin, vadi zambağı, karanfil,

Alt- sandal ağacı, opoponaks, laden otu, buhur, vetiver, deri.

Amouage- Honour 43 Woman isimli parfümün açılışını pudralı çiçeksi notalar ( sümbülteber, yasemin, zambak, karanfil ) yapmıştır. Bunu yeşil ve ferah kokan aromatik otlar ve baharatlar takip edecektir. Ravent yaprağını hemen seçiyoruz. Karanfil ve kişniş de var. Sonrasında baharatlar açılıyor ve aromatik- tatlı karabiber gibi, karakteristik bir hale geliyor. Orta bölüme tamamen geçildiğinde hayvansal, tatlı ve yapay biçimde odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve reçineler ( buhur, opoponaks, laden otu ) hissetmekteyim. Pudralı ve yapay deri notası bunlara katılıyor. Devamında sabunsu tarzda misk teması ve çiçeksi notalar ( sümbül, mimoza, kediotu ) sahne almaktadır. Kapanışa doğru, önce sıcaklıktan başka hiçbir özelliği bulunmayan tütsüler ve odunsu notalar ( öd ağacı teması ) algıladım. Sonra da sabunsu misk ile karışık yapay reçineler ( buhur, opoponaks ) ile muhatap oldum.

Amouage- Honour 43 Woman isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gerçekten çok yavaş bir akışkanlıkla, dört saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Şimdiye kadar tenime en yavaş ve geç yerleşen parfüm, Amouage- Honour 43 Woman isimli parfüm oldu. Ardından sahibine dışarıya karşı yoğun, etkili ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Hatta 1- 2 fıs bile yeter. Aromatik otlar ve baharatlar hariç çok da ferahlık vermeyen yapısal düzeni ve baştan sona etkili olan ve özellikle orta bölümde baş ağrısı yapan ( pudralıdan hayvansallığa değin değişim gösteren ) karmaşık koku profili nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik çok fazla yükselmiş fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri le gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Ekim 2023 Çarşamba

Amouage- Opus XIII Silver Oud EDP / 2021

 















Amouage- Umman kraliyet ailesinin mülkü olan Arap niş parfüm markasıdır. Bugün Amouage- Opus XIII Silver Oud isimli parfümle ilgili görüşlerimizi belirteceğiz. Reçineler, odunsu notalar, tütsü, baharatlar, misk, misk ( civet ) yağı, deri, vanilya ve amber içeriklidir. Tatlı, kuru, hayvansal, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- cypriol yağı, paçuli, sedir ağacı,

Orta- agar ağacı ( öd ağacı ), vanilya,

Alt- misk ( civet ) yağı, huş ağacı, ambarome, gayakum ağacı ( öd ağacı ).

Amouage- Opus XIII Silver Oud isimli parfümün başlangıcında ferah yeşil kokan reçineler ve odunsu notalar ( paçuli- sedir ağacı ) mevcuttur. Buna kuru tütsüler destek verir. Orta katmana doğru, önce tatlı ve aromatik baharatlar sahne almaktadır. Safran ve kakuleyi hemen tanıdım. Devamında silme hayvansal ve elbette yapay aromalar geliyor : Misk ( civet ) yağı bunların en önemlisidir ki, burnum bunu da hemen algıladı. Deri ve öd ağacı temalı odunsu notalar da hayvansal notalardandır. Kapanışa gelinirken, tatlı vanilya- amber kombinesi güzel bir uygulama olmuş. Orta bölümün sonundaki deri- odunsu notalar ( öd ağacı ) ikilisi de, bu sefer karşımıza gayet tatlanmış olarak çıkıyor. Son fazda gene yeşil ve ferah kokan reçineler bulunuyor.

Amouage- Opus XIII Silver Oud isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Yalnızca hayvansal aromalar birbirinin içine geçmiş biçimde algılanıyor. Gayet hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende altı ( 6 ) gün boyunca, yapışkan tarzda kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Hatta bir- iki fıs yeter. Orta katmanın devamında gördüğümüz yüksek hayvansal aromalar, parfüm tene tamamen yerleştikten sonra koku karakterini domine ettiği ve bütün notaların üstünü adeta şal gibi örttüğü için kalıcılık ve fark edilirlik değerleri muazzam yükselmiş fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını icap ettirmiştir. Yoksa sığır derisi, ahır, terli insan vücudu ve tabaklanmış deri gibi kokan hayvansal aromalar baş ağrıtacak ve burun ve zihin algısını zorlayacaktır. Çünkü bu aromalarla birlikte yapaylık da artıyor. Yeşil kokan aromalar ( reçineler, paçuli, sedir ağacı ) ve tütsüler en beğendiğimiz koku grubudur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Yalnız bu parfümle ilgili bazı uyarılar yapayım : Gece gezmelerinde kullanabilirsiniz ama toplum içinde ve kapalı mekânlarda ( ev- ofis, davet, kokteyl ) kullanamazsınız. Hem sizi hem başkalarını rahatsız eder. Dışarıda gezerken kullanılabilir. Ayrıca genel beğeniye de uymaz. Parfüm meraklıları ve koleksiyoncuları için değerli bir hazine ve nadir bir parça olacaktır. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Ekim 2023 Pazartesi

Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Rouge / 2021

 















Givenchy L'Interdit Eau De Parfum Rouge parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Givenchy- Fransız moda markasıdır. Bugün Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Rouge isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, pudralı, keskin, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri veriyor. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, tütsü, odunsu notalar ve ambergris barındırmakta. Odunsu- baharatlı kategoride gösterilebilir.

Üst- kan portakalı, zencefil,

Orta- sümbülteber, yasemin, yenibahar yaprağı,

Alt- paçuli, sandal ağacı, vetiver.

Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Rouge- turunçgilli- çiçeksi bir açılış yapıyor. Keskin ve tatlı kan portakalını yeşil ve ferah kokan erkeksi neroli destekliyor. Devamında tatlı ve biberli aromatik baharatlar ( zencefil- yenibahar ) sahne almaktadır. Orta bölümde pudralı ve yapay çiçeksi notalar da yer alıyor. Sümbülteber ve yasemin olabilir. Kapanış faslını odunsu notalar ve amber forse edecektir : Sıcak tütsülü sandal ağacı baskın olmak üzere, yapay kokan paçuli ve ambergris net olarak algılanıyor.

Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Rouge isimli parfüm, gerçi bayan parfümü olarak dizayn edilmiş. Ne var ki, turunçgilli, baharatlı ve odunsu bazlı koku içeriğiyle tamamen alfa- erkeksi bir parfümdür. Hatta piyasada tanınmasından kısa süre sonra erkeklerin favori kokularından biri olacağına eminim.

Koku düzleminde turunçgilli çiçekler, baharatlar, çiçeksi notalar, tütsülü odunsu notalar ve ambergris sıralanıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yavaş akışkanlıkla, yarım saat içinde baharatlı- çiçeksi katmana geçiliyor. Bundan sonra özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği olacaktır. Tatlı, biberli, pudralı ve sıcak yapısından dolayı çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansı gösteriyor.

Derinlik ve konfor noktasında kan portakalı, neroli, baharatlar ve tütsülü sandal ağacı mevcuttur. En fazla beğendiğimiz ve hoşumuza giden aromalar bunlardır. Ayrıca bu koku ekseni kalıcılığın yanısıra koku kalitesine de katkı yapmakta. Yani koku karakterinde duygusal zarafete, aromatik yumuşaklığa ve tensel uyuma yol açmakla bir nevî kolay kullanım sunmaktadır.

Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Rouge isimli parfümde, nota geçişleri başarılı olmasına rağmen yapay aromalar ( orta bölümdeki pudralı çiçekler, sondaki paçuli ve ambergris ) nedeniyle koku kalitesi bozulmaya ve aşınmaya uğramıştır. Bu nedenle burun ve zihin algısını zorlayabilir ve baş ağrısı yapabilir. Çok sıcakta sıkmayın. Tene dengeli dozaj verin : Üç- dört fıs yeter. Baharatlı ve odunsu bazlı yapısal düzen, sadece sonbahar- kış, soğuk havalar ve akşam saatlerinde kullanılmasına imkân tanıyor. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Ekim 2023 Cumartesi

Givenchy- Gentleman Eau De Toilette Intense / 2021

 















Givenchy- Fransız moda markasıdır. Şimdi Givenchy- Gentleman Eau De Toilette Intense isimli parfümü incelemek istiyoruz. Tatlı, kremsi, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Baharatlar, çiçeksi notalar, aromatik otlar, tonka fasülyesi ve vanilya içeriklidir. Aromatik- baharatlı kategorisinde gösterilebilir.

Üst- kakule, defne ( reyhan ), bergamot,

Orta- iris, selvi bitkisi,

Alt- kumarin ( tonka fasülyesi ), sedir ağacı.

Givenchy- Gentleman Eau De Toilette Intense isimli parfümün başlangıcında, aromatik tarzda yumuşak ve tatlımsı baharatlar vardır. Kakule, muskat ve tarçın biçiminde sıralanır. Devamında yeşil ve ferah aromalar koku gidişatına egemendir. Reyhan ( defne ), selvi bitkisi, iris ve menekşe gibi aromatik otlar ve erkeksi özellikler barındıran çiçeksi notalar hissetim. Bir süre sonra baharatlar bile yeşil ve ferah hale geliyor. Kremsi ve yapay tonka fasülyesi- vanilya ikilisi kapanışı yapmıştır.

Givenchy- Gentleman Eau De Toilette Intense isimli parfüm, tene oturma döneminde bir nebze baharatların ve büyük ölçüde çiçeksi notaların iyice kremsi hale gelmesi ve bunlara yüksek tatlılıktaki tonka fasülyesi- vanilyanın katılmasıyla günümüz şekerli fujerlerine bir örnek teşkil etmekte. Sıcaklık son bölümde artıyor. Ancak yeşil / bitkisel hava, kendini her zaman bir yerlerden hatırlatıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yavaş akışkanlıkla, yarım saat içinde tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı vardır. Tene dengeli sıkılması gerekir. Dört- beş fıs yeter. Orta katmanın sonlarından itibaren giderek artan düzeyde etkili olan ve yapaylık barındıran yüksek kremsilik ve tatlılık, kalıcılık ve fark edilirlik performansını arttırmış ve fakat parfümün tene dengeli dozajlanmasını zorunlu kılmıştır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen devet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Ekim 2023 Perşembe

Givenchy- Irresistible Eau De Toilette / 2021

 















Givenchy- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Givenchy- Irresistible Eau De Toilette isimli bayan parfümü hakkında söz söyleyeceğiz. Kremsi, şekerli, tatlı, pudralı, sabunsu, kuru, sıcak, serin, soğuk, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, meyveler, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmiştir. 

Üstte gül, Çin tarçını, ortada Şam gülü, iris ve alt notalarda misk ve serdir ağacı aromaları açıklanıyor.

Givenchy- Irresistible ( Dayanılmaz ) Eau De Toilette isimli parfümün açılışında kremsi şekerlilikte meyveler var. Kuş üzümü, ahududu ve mango olmalıdır. Bunu kremsi tonlamalar yapan çiçeksi notalar ve yeşil / bitkisel aromatik otlar takip etmektedir. Gül, yasemin, frezya, kişniş ve Çin tarçını biçiminde tahmin ediyorum. Orta katmanda gene çiçeklerin ağırlığı söz konusudur. Bu kez, gül notası sabunsu hale gelmiştir. Pudralı yönü ağır basan çiçeksi notalar var. İris, nergis, ebegümeci ve sümbülteber olabilir. Pudramsı misk, kapanışa doğru gelindiğini haber veriyor. Kapanışta pudramsı kurulukta sedir ağacı ve paçuli gibi odunsu notalar var. Misk ve odunsu notalardaki yapaylık dikkatlerden kaçmıyor. 

Givenchy- Irresistible Eau De Toilette isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Oldukça yavaş bir akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği mevcuttur. Çabuk terleyen yağlı tende de gün boyu tatminkâr kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılması şarttır. Dört- beş fıs yeter. Orta bölümden itibaren etkisini gösteren bariz sabunsu & pudralı rayihalar ve buna bağlı yapaylık nedeniyle / vesilesiyle EDT versiyonu bir parfüme nazaran kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak bu durum tene dengeli dozaj verilmesini gerektirmiştir. Başlangıç kısmında ortalara kadar serin / soğuk ve ferah giden koku hissiyatı, orta bölümden sonlara kadar sıcak ve nispeten boğucu olmuştur. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uyar. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Ekim 2023 Salı

Michael Kors- Gorgeous! Eau De Parfum / 2021

 















Michael Kors- ABD moda firmasıdır. Şimdi Michael Kors- Gorgeous! Eau De Parfum isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, vanilya, tütün ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, ferah, kuru, sıcak ve yapay vurgular yapıyor. Çiçeksi- odunsu kategorisinde gösteriliyor.

Üst- yasemin zambağı, sümbül, portakal çiçeği, ylang ylang,

Orta- dumanlı tütün akoru,

Alt- sedir ağacı, gayakum ağacı ( öd ağacı ).

Michael Kors- Gorgeous! Eau De Parfum- tatlı ve kremsi yapıdaki turunçgiller ve meyvelerle başlıyor. Turunçgiller biraz daha ferah ve enerjiktir. Portakal, mandalina, ahududu ve kuş üzümü tahmin edilmekte. Orta bölümü oluşturan kremsi çiçeksi notalar klasik yasemin, manolya, sardunya ve sarı çiçek formundaki ylang ylangtır. Sıcak tütün ve yoğun kremsi vanilya bunlara eşlik ediyor. Tütsü benzeri rayihalar da alınıyor. Kapanıştaki odunsu / ahşap notalar yapaylık barındırmakta. Öd ağacı sıcak ve kurudur. Sedir ağacı ise daha yumuşaktır.

Michael Kors- Gorgeous! Eau De Parfum isimli parfümde açılıştaki turunçgiller, meylerin etkisindedir. Meyveler de aslen şuruplu ve şekerlidir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla çiçeksi katmana geçiliyor ve devamında tene yakın duruyor. İlerleyen aşamada sahibine yönelik olarak fark edilir olmayı ( tensel koku ) tercih edecektir. Genel bir tatlılık ve kremsilik olduğundan, tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyar. Gene de sabahleyin sıkılmamalıdır. Buna rağmen nota geçişleri başarılıdır. Çabuk terleyen yağlı tende 1,5 gün süreyle yaptığı kalıcılık memnun ediyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Ekim 2023 Pazar

Michael Kors- Super Gorgeous! Eau De Parfum Intense / 2021

 















Michael Kors- ABD moda şirketidir. Bugün Michael Kors- Super Gorgeous! Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümüyle ilgili yorum yapacağız. Turunçgiller, tütün, çiçeksi notalar, amber, baharatlar ve tonka fasülyesi içeriklidir. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- mandalina, mür ağacı reçinesi, bergamot,

Orta- ylang ylang, yasemin, portakal çiçeği, iris,

Alt- amber, tütün, sedir ağacı, tonka fasülyesi, buhur, sandal ağacı.

Michael Kors- Super Gorgeous! Eau De Parfum Intense isimli parfümün başlangıcında kremsi ve şekerli turunçgiller yer alıyor. Bergamot ve mandalina var. Sonrasında çiçeksi notalar sahne alacaktır. Neroli ve osmanthus gibi yeşil ve ferah kokan çiçekler ilk sırada bulunmakta. Bunu kremsi çiçekler takip etmekte. Yasemin ve iris olabilir. Ara nüans olarak baharatlı geçişler yapılmış. Tatlı tarçın- kakule ikilisini görüyoruz. Devamında tekrar çiçeksi notalar var. Bu kez pudralı ve hafifçe baharatlı tarzda ylang, ylang, mimoza ve nergis tahmin edilmekte. Yapay bir tatlılık barındıran amber- tütün- tonka fasülyesi troykasıyla sona gelinecektir.

Michael Kors- Super Gorgeous! ( Super Muhteşem ) Eau De Parfum Intense isimli parfümde baştan sona sıcak aromalar hissediliyor. Bu sıcaklık son bölümde daha da artmakta. Dengeli bir kremsilik ve pudramsılık var. Tatlı ve şekerli aromalar ise yapaylıktan kurtulamıyor. Ancak bu durum beni rahatsız etmedi. Gene de şekerlilikten pudralılığa doğru giden koku karakterine sonlarda iyice belirginleşen yapaylık eklenince, tene dengeli dozaj verilmesi gerekecektir. Üç- dört fıs yeter. Aynı minvalde yoğun kremsi- pudramsı yapısı kalıcılık ve fark edilirliği yükseltmiştir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Biraz yavaş akışkanlıkla yarım saat içinde tene yerleşiyor. Ne var ki, tene yakın kalmıyor, aksine özellikle dışarıya karşı yoğun fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki ün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmakta. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html