Tom Ford- ABD moda firmasıdır. Bugün Tom Ford- Costa Azzurra Eau De Parfum isimli parfümü yorumlayacağım. Meyveler, odunsu notalar, aromatik otlar, lavanta, tütsü, yosun notaları ve vanilya bu parfümü biçimlendirmiştir. Sıcak, tatlımsı, ekşimsi, mayhoş, sucul, kuru, küflü, ferah ve yumuşak esintiler yapar. Aromatik- sucul- odunsu kategorisinde gösterilebilir.
Üst- dalgaların kıyıya attığı odun, agar ağacı ( öd ağacı ), deniz yosunu, kakule, ambette ( misk ebegümeci ),
Orta- limon, selvi bitkisi, lavanta, mandalina, mersin, artemisia ( yavşan otu ),
Alt- meşe ağacı, tütsü, buhur, vetiver, vanilya, mastik reçinesi.
Tom Ford- Costa Azzurra Eau De Parfum isimli parfümün açılışında kuru, küflü ve eskimiş odunlar ve ferah deniz yosunu notaları bulunmaktadır. Odunsu notaların neler olduğunu ilk başta anlayamasam da, deniz yosunu aromaları net olarak hissedebiliyorum. Sonra galiba ekşimsi ve mayhoş orman meyveleri / kırmızı meyveler geliyor. Bunlardan vişne aromasını gene net biçimde algılıyorum. Mersin bitkisi / meyvesi de olabilir. Orta bölümde kakule gibi bir baharat hissettim. Bu baharat sıcak ve biberli değil; gayet yumuşak, ferah ve hatta sucul bir yapıdadır. Bununla birlikte tatlı lavanta ve ferah yeşil bitkiler ( selvi bitkisi, adaçayı ) de orta katmanı dolduruyor. Nihayet parfüm son bölüme doğru sıcak ( tütsüler ) ve daha tatlı (vanilya- öd ağacı- vetiver ) hale geliyor. Kapanışta daha ziyade odunsu notaların egemenliğini takdir ediyoruz. Son fazda gene kuru, küflü ve eskimiş odunlarla karşılaşıyorum. Evet, bu sefer bu odunların meşe odunu / ağacı / ahşabı olabileceğine karar veriyorum. Parfümün başlangıcında ve sonunda aynı aromalar var.
Önemli olduğunu düşündüğüm ve sonradan fark ettiğim bir noktayı belirtmek istiyorum : Tom Ford- Costa Azzurra Eau De Parfum isimli parfümün başında ve sonunda rastladığımız kuru, küflü ve eskimiş odunlar, aslında deniz suyuna bulanmış- deniz suyuyla ıslatılmış odunlara benziyor. Yanında her daim ferah deniz yosunları da var. Hatta sucul- denizel notaların parfümün geneline egemen olduğunu söylemek abartı olmaz. Her katmanda bir şekilde sucul aromalara tesadüf etmekteyiz. Nispeten, bu duruma istisna teşkil eden kapanıştaki vanilya ve odunsu notalar haricinde, diğer bütün aromalar bu sucul- denizel notaların etkisindedir.
Tom Ford- Costa Azzurra Eau De Parfum isimli parfüm, gayet yavaş akışkanlıkla iki saat içinde tene yerleşmektedir. Açılıştaki odunsu notalar ve deniz yosunları ile orta katmandaki meyveli baharatlar, lavanta ve aromatik otlar birbirinin içine girip harmanlanmış. Diğer aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Yapaylık barındırmasa da, sürekli sucul- yosunlu odunsu notaları koklamak tekdüze ve sıkıcı olabiliyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca tatminkâr kalıcılık performansı gösteriyor. Fark edilirliği daha ziyade sakin ve sahibine dönüktür. Yani sıktıktan iki saat sonra tamamen tene yerleşince- tene yakın kalıyor. Eğer kokusu kıyafetinize sindiyse, orada bir hafta boyunca kalıcı olacağından emin olun, çünkü bir türlü koku kaybolmuyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Öğleden sonra, ılık havalar için de idealdir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılabilir. Tene özgürce sıkılabilir. Fakat ev ve ofiste kullanılacaksa, dozajına biraz dikkat edilmelidir.
Koku- 4 Kalıcılık- 5
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder