31 Ocak 2022 Pazartesi

Clive Christian- C For Men Woody Leather With Oudh Intense EDP / 2017

 















Clive Christian- İngiliz niş parfüm firmasıdır. Şimdi Clive Christian- C For Men Woody Leather With Oudh Intense isimli parfümü değerlendirmeye karar verdim. Tatlı, pudralı, yağlı, hayvansal, plastik, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, odunsu notalar, tütün, çiçeksi notalar ve deri aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Odunsu- deri kategorisinde gösterilebilir. 

Üst- agar ağacı ( öd ağacı ), mandalina,

Orta- tütün, safran,

Alt- deri, odunsu notalar, oryantal notalar.

Clive Christian- C For Men Woody Leather Oudh Intense isimli parfümün açılışında tatlı mandalina ve limon gibi turunçgiller var. Ferah ve enerjik bu başlangıçtan sonraki bütün koku grupları hayvansal, yağlı, plastik, pudralı, sıcak ve yapay olacaktır. Önce hayvansal, plastik ve yağlı odunsu notalar ( öd ağacı teması ), tütün ve çiçeksi notalar ( safran teması ) geliyor. Sonra pudralı deri- çiçeksi notalar ( safran )- odunsu notalar ( paçuli ) sahne alıyor. Böylece parfüm tenden ayrılacaktır.

Clive Christian- C For Men Woody Leather Oudh Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Nerdeyse başlangıçtan hemen sonra etkili olan ve koku gidişatını domine eden ve pudralılıktan yapaylığa değin geniş bir yelpazede belirlenen yoğun hayvansal biçimler, kalıcılık ve fark edilirliği yükseltmiş ve fakat parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Ocak 2022 Cumartesi

Clive Christian- L For Women Floral Chypre With Rich Patchouli EDP / 2017

 















Clive Christian- İngiliz niş parfüm markasıdır. Bugün Clive Christian- L For Women Floral Chypre With Rich Patchouli isimli parfümü incelemek istedim. Çiçeksi notalar, odunsu notalar ve misk içeriklidir. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintiler sunmaktadır. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilmiştir.

Üstte çiçeksi notalar, ortada gül, yasemin ve alt notalarda paçuli aromaları açıklanıyor. 

Clive Christian- L For Women Floral Chypre With Rich Patchouli isimli parfümün açılışı, tatlı ve kremsi çiçeksi notalar tarafından yapılıyor. Gül, yasemin, manolya ve frezya hissediliyor. Devamında gül- yasemin teması, yeşil ve ferah kokan bir yapıya tahvil edecektir. Kremsi odunsu notalar ( paçuli ) ve tatlı misk aromaları kapanışı gerçekleştirmiştir. Burada yapaylık mevcuttur.

Clive Christian- L For Women Floral Chypre With Rich Patchouli isimli parfümün koku karakteri düz çizgide gidiyor. ve çok değişmiyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği takviye edilebilir. Son bölümdeki yapaylık ve genele yayılmış kremsi tatlılık rahatsız etmediğinden, tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Nota geçişleri başarılıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Ocak 2022 Perşembe

Clive Christian- E For Men Gourmand Oriental With Sweet Clove EDP / 2017

 















Clive Christian- İngiliz niş parfüm markasıdır. Bugün Clive Christian- E For Men Gourmand Oriental With Sweet Clove isimli parfümü yorumlamak amacındayım. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, vanilya, odunsu notalar, tütsü, ve reçineler barındırıyor. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üstte karanfil çeşnisi, adaçayı, ortada ylang ylang, gül yağı ve alt notalarda sandal ağacı aromaları açıklanmaktadır. 

Clive Christian- E For Men Gourmand Oriental With Sweet Clove isimli parfümün açılışı ve devamı çiçeksi notalardan meydana gelmektedir. Yanık tatlı karanfil başlangıcından sonra kremsi ylang ylang, osmanthus ve manolya geliyor. Bunu tatlı gül ve sardunya takip ediyor. Karanfille birlikte sıcak tütsüler olabilir. Gayet şekerli ve elbette yapay vanilya, odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve reçineler ( benzoin ) kapanışı yapmıştır.

Clive Christian- E For Men Gourmand Oriental With Sweet Clove isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Tene biraz dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böyle yapılırsa günlük kullanıma, sosyal faaliyetler ve her mevsime uyar. Notalarının güçlü olması, genele yayılan tatlı / kremsi ve şekerli rayihalar, son bölümdeki yapaylık ve EDP formatında olması gibi etkenler, fark edilirliği ve kalıcılığı takviye etmiş ve fakat parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Nota geçişleri sorunsuz olmuş. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Ocak 2022 Salı

Amouage- Blossom Love EDP / 2017



























Amouage- Umman kraliyet ailesinin parfüm markasıdır. Arap parfüm sanatının seçkin örneklerini veriyor. Bugün Amouage- Blossom Love isimli kadın parfümünü yorumlamak istiyorum. Tatlı, kremsi, yumuşak ve ferah bir yapısı var. Meyveli notalar, çiçekler, vanilya ve misk genel koku karakterini oluşturuyor. Çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, kediotu,

Orta- amaretto içkisi, ylang ylang, gül, kiraz çiçeği,

Alt- amber, tonka fasülyesi, vanilya, süet.

Amouage- Blossom Love isimli parfümde, açılış içkimsi- tatlı kırmızı meyvelerle ( kiraz- vişne ) yapılmış. Bunu çiçeksi harman takip ediyor. Şöyle ki, yeşil- bitkisel & yumuşak- kremsi beyaz çiçek karışımı var. Gül, yasemin, kediotu, frezya ve tropik tarzda ylang ylang olarak düşünüyoruz. Bize göre, yeşil kokan sucul ve ferah çiçekler ağırlıktadır. Son bölümde kremsi bademli vanilya ve misk hissedilmektedir.

Amouage- Blossom Love ( Çiçek Aşkı )- hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Kaliteli çiçeksi- meyveli- vanilyalı kolonya gibi düşünülebilir. Ne ki, çabuk terleyen yağlı tende, yoğun çiçeksi aromalarla gün boyu kalıcı olmaktadır. Fark edilirliği de ilk anda yoğundur. Sonra sakinleşir ve tensel koku haline gelir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Yoğun kremsilik de rahatsız etmez. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiştir. Sade,basit ve çok değişmeyen koku formuyla günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

23 Ocak 2022 Pazar

Amouage- Figment Man EDP / 2017





Amouage- Umman kraliyet ailesinin yönetimindeki niş parfüm markasıdır. Şimdi Amouage- Figment Man isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, buruk, yumuşak, ferah ve bir miktar tozlu rayihaları var. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve vanilya aromalarıyla biçimleniyor. Oryantal- odunsu grupta gösteriliyor. Ne var ki, yeşil / aromatik- odunsu yönü daha ağır basmakta.

Üst- limon, sardunya, pembe biber,

Orta- sandal ağacı, hayvansal notalar, vetiver,

Alt- laden otu, gayakum ağacı, dünyevî notalar.

Amouage- Figment ( hayâl ürünü ) Man- bence incir temalı tatlı ve gayet enerjik meyvelerle başlıyor. İncir meyvesi ve yaprağı baskın olarak hissedilmekte. Buna limon katılıyor. Daha sonra buruk ve ekşimsi meyvelere geçilecektir. Erik ve portakal olabilir. Orta bölümde tamamen erkeksi- yeşil çiçekler egemendir. Sardunya, lotus ve yasemin tahmin edilmekte. Bu bölümde ayrıca, çiçeksi notalarla beraber yeşil yapraklar, çimenler ve otlar karışım yapılmış. Kapanışa doğru yeşil kokan çimensi vetiver, neredeyse ana tema düzeyine yükseliyor. Tende kalan son aroma, kremsi vanilya olacaktır.

Amouage- Figment Man isimli parfüm, incir meyvesinin her daim bütün katmanlarda kendini gösterdiği bir çalışma teşkil etmekte. Gene baştan sona yeşil ve hatta sucul kokan ( çiçekler, bitkiler, vetiver ) bir yapısı olduğunu söyleyelim. Bu yönüyle kaliteli bir meyveli- yeşil kolonya havasındadır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla algılanmaktadır. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Hızlı akışkanlıkla karakterini bulur. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Ocak 2022 Cuma

Amouage- Beach Hut Man EDP / 2017



























Amouage- Arap niş parfüm sanatının seçkin örneklerini veren bir markadır. Bugünkü konumuz, Amouage- Beach Hut ( plaj kulubesi ) Man isimli parfüm olacaktır. Kremsi, tatlı, enerjik ve yumuşak yapısı var. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve aromatik otlar önemli koku bileşenleridir. Odunsu- aromatik grupta gösterilmektedir.

Üst- nane, portakal çiçeği, kasnı otu sakızı,

Orta- vetiver, meşe yosunu, sarmaşık,

Alt- mür, reçinesi, paçuli, odunsu notalar.

Amouage- Beach Hut Man isimli parfümün açılışında enerjik kremsi turunçgiller baskındır ve ardından tatlı meyveler gelir. Limon, greyfurt ve armut sıralaması var. Turunçgiller tende uzun süre tutunuyor ve buna keskin nane aroması ( ve belki fesleğen ) destek veriyor. Orta katmana naneli turunçgil gibi koku formuyla inilmekte. Burada yeşil- erkeksi çiçekleri göreceğiz. Portakal çiçeği ve yasemin algılanıyor. Son kısımda çimensi- köksü vetiver, kuru paçuli ve yumuşak misk yer alacaktır.

Amouage- Beach Hut Man- kaliteli narenciyeli- odunsu kolonya tarzındadır. Keskin turunçgiller, nane ve odunsu notalarla fark edilirlik ve kalıcılık performansı normalin üstünde artıyor. Mükemmel bir harman yapılmış. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmasına rağmen, fark edilirliği yoğun ve güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende de, günün büyük kısmında kalıcılık sağlayabiliyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu için idealdir. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Ocak 2022 Çarşamba

Tiziana Terenzi- Porpora Extrait de Parfum / 2017



























Tiziana Terenzi- İtalyan nişi parfüm markasıdır. Şimdi Tiziana Terenzi- Porpora isimli parfümü yorumlayacağım. Baharatlar, meyveler, çiçeksi notalar, tütsü, misk, odunsu notalar ve amber barındırmakta. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilmiş.

Üst- gül, ahududu, tarçın, karanfil çeşnisi,

Orta- Bulgar gülü, haşhaş, tütsü, paçuli,

Alt- kestane, benzoin, amber, misk, mür reçinesi.

Tiziana Terenzi- Porpora- Meyveli- güllü baharatlarla başlıyor. Tatlı- kırmızı meyve tonları var. Ahududu ve çilek olabilir. Tatlı gül ve modern tatlı baharat vurgusu ( tarçın- karanfil ) önemlidir. Orta kısımda tatlı baharatlar sıcak tütsüler eşlik ediyor. Sonlara doğru sıcak tütsüler yerinde kalmak kaydıyla, gene buna sıcak odunsu notalar ( paçuli ) ekleniyor. Kapanışta sıcaklığın artmasında bir diğer etken de yapay verilmiş misk- amber kombinasyonudur.

Tiziana Terenzi- Porpora isimli parfümde ferah ve enerjik düzeydeki meyveli- güllü baharatları takdir ediyoruz. Parfüm açılıştan itibaren çok hızlı akışkanlıkla tene yakın duracaktır. Sıcak tütsüler ve odunsu notalar devreye girdiğinde, tene dengeli dozaj verilmesi ( üç- dört fıs ) gerekiyor. Çünkü son bölümdeki yapay amber baş ağrıtabilir. Aromalar genelde harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanır : Meyveli- güllü baharat harmanı, sıcak tütsü- paçuli harmanı vs. Son bölüm haricinde dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Fark edilirliği ilk anda dışarıya karşı yoğundur. Sonra yumuşar ve tensel koku formuna geçer. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca tatminkâr kalıcılık sağlıyor. Tarçın, tütsü, paçuli ve amber kalıcılık konusunda baskındır. Tene dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Ocak 2022 Pazartesi

Tiziana Terenzi- Foconero Extrait de Parfum / 2017


























Tiziana Terenzi- İtalyan niş parfüm markasıdır. Bugün Tiziana Terenzi- Foconero isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, kremsi, sabunsu, yumuşak, ferah ve enerjik yapısı var. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, ozonlu ve sucul hissiyat, odunsu notalar ve misk bu parfümü şekillendiriyor. Aromatik- akuatik grupta gösterilmektedir.

Üst- kimon, bergamot, misket limonu, kekik, ardıç meyvesi, lavanta,

Orta- tuz, ylang ylang, vadi zambağı, sümbül, ozonik notalar, kakule,

Alt- meşe yosunu, sandal ağacı, paçuli, vetiver.

Tiziana Terenzi- Foconero- turunçgillerle açılıyor. Bunların kremsi tonlamalar yaptığını anladığımızda, misket limonu ve bergamot tahminleri akla daha yakın olacaktır. Sonrasında yeşil kokan ferah aromatik otlar var. Bunlar çam esintileri gibi kokuyor. O zaman ardıç meyvesi, fesleğen ve adaçayı tahminleri yapacağız. Orta bölümde hafif banyo sabunları gibi kokan ve ozonlu ve sucul hissiyat da veren çiçeksi notalar hissettim. Sümbülteber, leylak ve ylang ylang olabilir. Son bölümde yumuşak misk ve odunsu notalar ( sedir ağacı ) var.

Tiziana Terenzi- Foconero isimli parfüm, kaliteli erkeksi limon kolonyasının içine aromatik otlar ve ferah çiçekler doldurulmuş gibi kokuyor. Turunçgiller kremsi ve enerjiktir. Aromatik otlar yeşil ve ferah yapıdadır. Çiçeksi notaların sabunsu hissiyatı dengelidir. Yumuşak ve köksü sedir ağacı beğenilmektedir. Kısacası dengeli tatlılık, uyumlu notalar ve tene özgürce sıkılabilme gibi avantajlar sunmaktadır. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Fark edilirliği tensel koku olmasıyla ilişkilidir. Gerçekten hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Yalnız çabuk terleyen yağlı tende biraz daha yüksek bir performansla, günün büyük kısmında tatmin edici kalıcılığı var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Ocak 2022 Cumartesi

Tiziana Terenzi- Eclix Extrait de Parfum / 2017



























Tiziana Terenzi- İtalyan niş parfüm markasıdır. Şimdi Tiziana Terenzi- Eclix isimli parfümü incelemekteyiz. Kremsi, tatlı, sabunsu, pudralı, sıcak ve ferah yapıdadır. Turunçgiller, çiçeksi notalar, vanilya ve odunsu notalar barındırıyor. Çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösteriliyor. Paolo Terenzi tasarımıdır.

Üst- vanilya, badem, iris, mandalina, limon,

Orta- limon, menekşe, zambak, turunç yaprağı,

Alt- sandal ağacı, sedir ağacı, iris kökü, misk, amber.

Tiziana Terenzi- Eclix isimli parfüm mandalina ve portakal merkezli kremsi turunçgilleri başlangıca yerleştirmiş. Bunu banyo sabunları gibi kokan ferah çiçeksi notalar takip ediyor. Menekşe, zambak ve yasemin gibi klasik tahminler yapıyoruz. Son bölüme doğru pudralı katmanlar devreye giriyor. Sandal ağacı tandanslı odunsu notalar, vanilya ve misk ile parfüm sıcaklaşıyor.

Tiziana Terenzi- Eclix isimli parfüm, günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevsime yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Çünkü dengeli tatlılık, uyumlu notalar ve genel beğeniye uygun bir yapı gösteriyor. Üstelik pudralı yapı da rahatsız etmiyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Ocak 2022 Perşembe

Vertus- Sole Patchouli EDP / 2017



























Vertus- Fransa merkezli parfüm markasıdır. Bu markanın paçuli temalı kokusu olan Vertus- Sole Patchouli isimli parfüm, konu olarak işlenecektir. Tatlı, yumuşak, tozlu, yağlı ve kremsi vurguları önemlidir. Paçuli temasına çiçeksi notalar, misk ve amber eşlik eder. Odunsu- yeşil kategorisinde yer alabilir.

Üst- yeşil notalar, paçuli, iris kökü,

Orta- paçuli, mimoza,

Alt- paçuli, marşmelov, civet ( misk ) yağı.

Vertus- Sole Patchouli- tozlu ve yağlı paçuli vurgusuyla başlıyor. Bunu yeşil- bitkisel kokan paçuli takip etmekte. Yardımcı eleman olarak yasemin, mimoza ve frezya gibi kremsi ve yumuşak çiçeksi notalar hissediliyor. Kapanışta tatlımsı paçuli, misk ve kremsi amber bulunuyor.

Vertus- Sole Patchouli isimli parfümde, her katmanda paçuli temasına rastlıyoruz. Diğer aromalar buna eşlik ediyor. Paçuli yağlarını andıran koyu ve yoğun açılıştan sonra, paçuli teması daima ferah, enerjik ve canlı esintiler sunacaktır. Paçuli katmanları sırasıyla tene yerleşiyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Dengeli tatlılık ve genelde uyumlu notalar vardır. Aslında her mevsime, günlük kullanıma ve sosyal faaliyetlere rahatlıkla uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Kaliteli bir odunsu- çiçeksi kolonya ölçüsünde kalıcılık yapmaktadır. Gün içinde tazelenebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

11 Ocak 2022 Salı

Vertus- Monarch EDP / 2017



























Vertus- Fransa merkezli parfüm şirketidir. Şimdi Vertus- Monarch ( Hükümdar ) ismini taşıyan parfümle ilgili konuşacağız. Meyveler, baharatlar, vanilya, misk, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve gurme notalar koku bileşenlerini oluşturmuş. Tatlı, kremsi, yumuşak, tozlu ve ferah esintiler veriyor. Odunsu- baharatlı grupta değerlendirilebilir.

Üst- karabiber, ardıç meyvesi, limon,

Orta- yasemin, karanfil çeşnisi, selvi bitkisi,

Alt- odunsu notalar, meşe yosunu, reçineler, misk.

Vertus- Monarch- tatlı- kırmızı meyvelerin ( çilek- ahududu ) baskınlığında başlamakta. Hemen limonlu karabiber ve tatlı karanfil gibi ferah baharatlar geliyor. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Baharatları kremsi ve yumuşak beyaz çiçeksi notalar ( yasemin- manolya ) destekliyor. Devamında parfümde gurme tarzı bir tozlanma ve tatlanma meydana geldiğini düşündüren işaretler alıyoruz : Tozlu kakao- çikolata ikilisi olabilir. Yalnız daha sonra bu tatlanma ve şekerli hissiyatın, kremsi vanilya ve miskten (?) de kaynaklanabileceğini hesaba katmalıyız. Kapanışta yumuşak ve yeşil kokan odunsu notalar bulunmakta. Yeşil- bitkisel vetiver gayet hoş bir uygulama olmuş. Yumuşak sedir ağacı buna katılıyor.

Vertus- Monarch- günlük kullanım, sosyal ortam ve her mevsim için ideal bir kokudur. Tene özgürce sıkılabilir. Sondaki tatlı- şekerli hissiyat da beni rahatsız etmedi. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Sonrasında sakinleşip tene yakın durur. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde kalıcı olmakta. Aromalar kremsi çiçeklerle desteklenmiş meyvemsi baharat katmanı, vanilyalı- gurme notalar ve odunsu notalar olmak üzere katman halinde sırasıyla tene yerleşiyor. Aslına bakılırsa, kapanışa doğru yükselen tatlılığa rağmen birbiriyle uyumlu notalar takdir ediliyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 Ocak 2022 Pazar

Vertus- Narcos'is EDP / 2017



























Vertus- Fransa merkezli kozmetik ve parfüm firmasıdır. Vertus- Narcos'is ismini taşyan parfümü değerlendiriyoruz. Gurme notalar, baharatlar, odunsu notalar, meyveler ve amber vurgusu bu parfüm için önemlidir. Kremsi, tatlı, yumuşak, pudralı ve tozlu esintileri var. Ben bu parfümü baharatlı- gurme grubunda göstermek istiyorum.

Üst- kahve, ravent bitkisi, mandalina, kakule,

Orta- mango, amber, zencefil,

Alt- ambergis, vetiver, şeftali.

Vertus- Narcos'is isimli parfüm, kakuleli kahve ( aromatik kahve ) vurgusuyla açılıyor. Sıcak, yumuşak, tozlu ama ferah başlangıç çok hoşumuza gitti. Devamında ara nüans olarak tozlu kahve aroması hissedilecektir. Orta bölümde meyvemsi notaları görüyoruz. Bunlar önce tropik meyveler ve sonra pudralı meyveler biçiminde anlaşılacaktır. Mango, guava ve mandalina kremsi tonlamalar yapıyor. Şeftali ve kayısı da biraz daha pudralı tarafa kayacaktır. Sonlarda çok güzel ve lüks bir baharatlı amber var. Zencefilli- biberli amber diyebiliriz. Buna kremsi vetiver eşlik edecektir. Odunsu notaların tamamen belirginleşmesiyle parfüm tenden ayrılıyor.

Vertus- Narcos'is isimli parfüm, pudralı meyvelerden dolayı dengeli sıkılırsa, günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yönelik bir koku olabilecektir. Bunun haricinde dengeli tatlılık ve genelde uyumlu notalar olduğu söylenebilir. Yavaş bir akışkanlıkla iki saat içinde tene oturmakta. Ambersi- odunsu bazlarla tene daha yakın kalmakta. Aromalar gurme tarzı- meyveli- ambersi & odunsu biçimde katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşmektedir. Çabuk terleyen yağlı ten baz alınırsa, kalıcılığı gün boyu etkili olabilmektedir. Bunda baharatlı amber ve gurme notaların rolü vardır. Fark edilirliği ilk anda yoğun ve güçlüyken, sonradan yumuşayıp sakinleşiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

6 Ocak 2022 Perşembe

Bond No. 9- Dubai Gold EDP / 2017




Bond No. 9- ABD kökenli niş parfüm markasıdır. Bugün Bond No. 9- Dubai Gold isimli parfümü yorumluyoruz. Baharatlar, odunsu notalar, amber ve içkimsi notalar barındırıyor. Sıcak, tatlı, yumuşak, keskin, yapay ve ferah yapıdadır. Oryantal- baharatlı grupta gösterilmiş.

Üst- brendi içkisi, safran, acı portakal,

Orta- zencefil, sedir ağacı, gayakum ağacı,

Alt- misk, amber, paçuli, sandal ağacı.

Bond No. 9- Dubai Gold isimli parrfüm, keskin rom içkisiyle açılıyor ve bunun hemen ardından keskin biberli baharatlar geliyor. Safran çok net biçimde hissediliyor. Buna zencefil- tarçın gibi tatlı baharatlar destek veriyor. Sonlara doğru odunsu notalar sahne alacaktır. Tozlu olmakla birlikte yapay paçuli ve sıcak ve keskin sandal ağacı kapanışı domine edecektir. Buradaki tek istisna, koku karakterini ferahlatan tatlımsı yumuşak amberdir.

Bond No. 9- Dubai Gold isimli parfüm, çok hızlı akışkanlıkla tene yapışıyor / yakın kalıyor. Ancak öncesinde etkili bir fark edilirlik yapıyor. Parfümün genelindeki yüksek tatlılık ve sıcaklık, bazen baş ağrıtıcı boyutlara gelebiliyor. Bu yüzden tene dengeli dozaj verilmelidir. Sadece üç- dört fıs sıkmalısınız. Aromalar katman halindedir ve tene sıeasıyla yerleşir. Klasik anlamda sonbahar- kış, akşam vakti ve soğuk hava kokusudur. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya karşı her daim yüksektir. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Bond No. 9- Dubai Gold : Tene yapışma / yakın kalma : Sandal ağacı, paçuli, amber, safran ve tarçın. Fark edilirlik & kalıcılık : Sonradan misk yağı efekti veren ve garip biçimde şekerlenen sandal ağacı- amber ikilsi, tarçın ve paçuli. Bütün bu saydığımız aromalar aynı zamanda baş ağrısı yapabilecek yapaylıktadır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Ocak 2022 Çarşamba

Bond No. 9- New York Nights EDP / 2017



























Bond No. 9- ABD kökenli niş parfüm markasıdır. Bugün Bond No. 9- New York Nights isimli parfümü konuşacağız. Çiçeksi notalar baskındır. Denizel ve sucul aromalar, gurme notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, yumuşak ve ferah yapısı var. Oryantal- vanilyalı kategorisinde gösteriliyor.

Üst- gardenya, karanfil, yasemin,

Orta- çiçeksi notalar, deniz notaları, paçuli, sandal ağacı,

Alt- kahve, karamel.

Bond No. 9- New York Nights isimli parfüm, çiçeksi notaların harmanıyla açılmakta. Yeşil kokan ferah çiçekler ile kremsi çiçekler birlikte kullanılmış. Yasemin, frezya, gardenya, siklamen ve osmanthus olarak tahmin ettik. Kremsi çiçekler daha bir miktar tatlanıyor. Bu çiçeksi notalara tuzlu deniz suyu aromaları eşlik ediyor. Kremsi paçuli, sonlara doğru odunsu notaları temsil edecektir. Tatlı gurme notalar ( karamel- kahve ikilisi ) kapanışı gerçekleştirmiştir.

Bond No. 9- New York Nights isimli parfüm, bir yönüyle çiçeksi, bir yönüyle gurme koku özelliği göstermekte. Aromalar da buna göre katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yavaş bir akışkanlıkla, 1 saat sonra çiçeksi katmandan gurme notalara geçiliyor. Deniz ve su kaynaklı aromalar yardımcı elemandır. Aslına bakılırsa dengeli tatlılık var. Yalnızca kremsi paçulide yapaylık bulunuyor. Özellikle gurme notalar kalıcılığa ve çiçeksi notalar da fark edilirliğe etki ediyor. Çabuk terleyen tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlıyor. Fark edilirliği büyük oranda dışarıya karşı esecektir. Tene dengeli sıkılırsa ( dört- beş fıs ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygun olacaktır. İlerleyen dönemde gurme notalar tene yapışıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Ocak 2022 Pazartesi

Roberto Cavalli- Florence EDP / 2017


























Roberto Cavalli- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi bu markanın bayan kokularından, Roberto Cavalli- Florence isimli parfümü inceliyoruz. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, turunçgiller, amber ve gurme notalarla şekilleniyor. Tatlı, kremsi, şekerli, sıcak, yumuşak, yapay ve bir miktar ferah yapısı var. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilmektedir.

Üst- mandalina, kuş üzümü,

Orta- portakal çiçeği, greyfurt çiçeği, ebegümeci tohumu,

Alt- paçuli, misk, amber.

Roberto Cavalli- Florence- kremsi tonlarda ve biraz ferahlık veren turunçillerle açılmıştır. Mandalina ve portakal hissediliyor. Orta bölümü çiçeksi notalar yönetecektir. Gene kremsi yönü ağır basan bu çiçekler yasemin, frezya ve portakal çiçeği olabilir. Kapanışta odunsu notalar, amber ve gurme hissiyat var : Tatlılık ve sıcaklık artmak koşuluyla sandal ağacı, yapay amber, tütsü (?) ve karamel olduğunu düşünüyorum.

Roberto Cavalli- Florence isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Yavaş akışkanlıkla tene oturduğunu farz edeceğiz. Çünkü kremsi çiçekler katmanında, uzun süre ten üzerinde sabit kalıyor. Yüksek tatlılık var ama nota geçişleri sorunsuz olmuş.

Roberto Cavalli- Florence isimli parfümün kremsi turunçgilleri geri planda ekşimsi rayihalar da barındırmaktadır. Çiçeksi aromalarda ise kremsi- tatlı vurgular iyice belirginleşmiştir. Bir de buna yüksek tatlılık yapan odunsu- ambersi- gurme notalar eklenince, toplu olarak şu görüşleri sunacağız :

- Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yetecektir. Böyle yapılmazsa burun ve zihin algısını zorlayabilir, baş ağrıtabilir.

- İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusu olmuş. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde kullanılabilir.

- Kalıcılık ve fark edilirlik performansı yüksek olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği özellikle dışarıya karşı güçlü ve yoğundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Ocak 2022 Cumartesi

Roberto Cavalli- Uomo Silver Essence EDT / 2017























Roberto Cavalli- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Roberto Cavalli- Uomo Silver Essence isimli parfüm hakkında konuşacağız. Çiçeksi notalar, baharatlar, aromatik otlar, odunsu notalar ve vanilya bu parfümü biçimlendirmiş. Tatlı, yumuşak, yapay, kremsi ve sucul hissiyat var. Oryantal- odunsu kategoride gösterilmekte.

Üst- zencefil, menekşe yaprakları, kakule,

Orta- iris kökü, sardunya, lavanta,

Alt- meşe yosunu, tonka fasülyesi, paçuli, vetiver.

Roberto Cavalli- Uomo Silver Essence isimli parfüm, sucul ve yeşil karakterdeki erkeksi çiçekleri başlangıca koymuş. Tatlı lavanta ön planda görünüyor. İris ve bir miktar baharatlı sardunya buna destek veriyor. Ferah aromatik otlar ve sucul notalar da, aslında yeşil- bitkisel çiçeklerin devamı gibidir. Adaçayı ve kişniş olabilir. Devamında ilginç biçimde, yeşil kokan yumuşak baharatlar sahne almakta. Kakule, biber ve zencefil de aromatik hissiyat sunuyor. Kapanışta yapay odunsu notaları kremsi paçuli temsil etmekte. Tatlı vanilya baskınlaşıyor. Son fazda çimensi- köksü vetiver var...

Roberto Cavalli- Uomo Silver Essence- basit ve sade bir koku karakteri yansıtıyor. Şöyle ki, çiçekler, aromatik otlar, baharatlar ve vetiver notası tamamen yeşil- bitkisel ve sucul yapıdadır. Bu minvalde koku karakteri çok değişmeden, düz çizgide gitmektedir. Değişen şey, sadece nota katmanları oluyor. Erkeksi çiçeklerle aromatik otların harmanlandığını, diğerlerinin de katman halinde ayrıştığını görüyoruz. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Akışkanlık hızlıdır ve parfüm tene yakın kalır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uygundur. Kalıcılık ve fark edilirlik değerleri için bir done vermek gerekirse, kaliteli ve ferah erkeksi kolonya tarzında olduğunu belirtelim. Tene özgürce sıkılabilir. Gün içinde tazelenebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html