31 Temmuz 2023 Pazartesi

Scalpers- The Club EDP / 2021

 















Scalpers- İspanyol moda firmasıdır. Şimdi Scalpers- The Club isimli parfümü incelemeye karar verdim. Turunçgiller, gurme notalar, aromatik otlar, lavanta, tütün, baharatlar, ambergris ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlımsı, metalik, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintileri var. Odunsu- aromatik grupta gösterilmektedir. 

Üst- kakao, greyfurt, adaçayı, 

Orta- tütün, lavanta, zencefil,

Alt- odunsu notalar, ambergris, paçuli, vetiver.

Scalpers- The Club isimli parfümün açılışını turunçgiller ( greyfurt, mandalina ) ve gurme notalar ( kakao ) yapmaktadır. Bunu, orta katmanın sonuna değin aromatik otlar ( adaçayı, kişniş ), lavanta, tütün ve baharatlar ( zencefil, kakule ) takip etmektedir. Saydığımız bütün bu koku grupları tatlımsı, metalik, yumuşak, sıcak, ferah ve yeşil / bitkisel kokmaktadır. Yani koku tonlamaları açısından bir yekparelik ve homojenlik ( tek parça ve birlikte / iç içe geçmiş- aynı anda türdeş kokular ) ile karşılaşıyoruz. Son kısımda ise yapay ambergris ve yeşil ve ferah kokan odunsu notalar ( paçuli, vetiver ) bulunmaktadır.

Scalpers- The Club isimli parfümde turunçgiller ve baharatlar arasını kapsayan aromalar iç içe geçmiş ve harmanlanmış biçimde algılanır. Ambergris ve odunsu notalar da katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı söz konusudur. Tene özgürce sıkılabilir. Tütün, zencefil, paçuli ve vetiver çizgisindeki güçlü vurgular, son kısımda rahatsız etmeyen yapaylık ve EDP formatında olması sayesinde kalıcılık performansı yükselmiş ve tene özgürce sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Temmuz 2023 Cumartesi

Gucci- Flora Gorgeous Gardenia EDP / 2021

 















Gucci- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Gucci- Flora Gorgeous Gardenia isimli bayan parfümünün tanıtımını yapacağız. Tatlı, şekerli, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak yapısı var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, emer şeker, odunsu notalar, amber ve vanilyamsı reçineler barındırmaktadır. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- armut çiçeği, kırmızı meyveler, mandalina,

Orta- gardenya, yasemin, frangipani,

Alt- esmer şeker, paçuli.

Gucci- Flora Gorgeous Gardenia isimli parfümü, açılış kısmı ve orta katmanın sonuna kadarki koku gruplarını içine alacak biçimde değerlendirmek, sanıyorum ki daha doğru olur. Çünkü şipre karakter yansıtan bu aromalar bir bütünlük arz ediyor. Bu minvalde, baskın meyveler, turunçgiller ve çiçeksi notaların hepsi yüksek oranda şekerli tatlılık vermesi dolayısıyla parfümün koku gidişatını kapanış faslına kadar sürdürecek ve forse edecektir : Mandalina, bergamot, portakal, armut, kuşburnu, kızılcık, gardenya, neroli, frezya, yasemin ve frangipani gibi aromaları buna örnek verebiliriz. Son bölümde de şekerli rayihalar devam ediyor. Şekerli vurgular ( esmer şeker ), paçuli tandanslı odunsu notalar, amber ve vanilyamsı reçineler ( benzoin ) büyük ölçüde yapaylık barındırmaktadır. 

Gucci- Flora Gorgeous Gardenia ( Muhteşem Gardenya ) isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Yoksa baş ağrıtır ve burun ve zihin algısını zorlar. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan yapışkan şekerli tatlılık, sıcaklık ve özellikle sonda belirginleşen yapaylığın etkisiyle fark edilirlik ve kalıcılık değerleri yükselse de, bu durum tene dengeli sıkılması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Bu haliyle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusu olabilecektir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Temmuz 2023 Perşembe

Clive Christian- Jump Up And Kiss Me Hedonistic EDP / 2021

 















Clive Christian- İngiliz niş parfüm markasıdır. Şimdi Clive Christian- Jump Up And Kiss Me Hedonistic isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Markanın Addictive Arts ( Bağımlılık Yapan Sanatlar ) koleksiyonuna aittir. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, tütün, deri, odunsu notalar, amber ve vanilya aromaları bu parfümü biçimlendirmiş. Tatlı, sıcak, şekerli, yapay, pudralı, yağlı, yumuşak, hayvansal, kirli ve ferah esintileri var. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- vişne, mate yaprağı, mandalina, menekşe yaprağı, adaçayı, bergamot, neroli, limon, greyfurt,

Orta- papirüs, tütün, yasemin, iris,

Alt- amber, tonka fasülyesi, deri, vanilya, sandal ağacı, misk, kaşmir ağacı, paçuli, laden otu, meşe yosunu, vetiver. 

Clive Christian- Jump Up And Kiss Me Hedonistic isimli parfümün açılışında gayet tatlı hatta neredeyse şekerli hissiyata kayan kırmızı meyveler turunçgiller var. Kiraz, vişne ve böğürtlen baskındır. Greyfurt, mandalina ve portakal geri planda kalıyor. Bunu erkeksi tarzda yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar takip edecektir. Menekşe baskındır. Neroli, portakal çiçeği ve limon mine çiçeği olabilir. Orta bölümde önce oldukça sıcak ve biraz kirli tütün notasını hissediyoruz. Orta bölümün devamından kapanış faslına kadarki bütün aromalar pudralı, yapay, hayvansal, yağlı ve baş ağrısı yapmaya müsait biçimdedir : Deri, çiçeksi notalar ( iris, yasemin, zambak ), odunsu notalar ( sandal ağacı ), amber ve vanilya bu anlamda ele alınabilir. Burada özellikle, tene oturma evresinden sonra koku karakteri belirginleşiyor. Derimsi çiçekler var ya da şöyle diyebiliriz : İris, yasemin ve zambak gibi çiçeksi notalar, deri vurgusunu daha yağlı, yapay ya da hayvansal hale getirmiş. Çiçekler, deri notasının güçlü kokusunu daha da takviye etmiş. Sandal ağacındaki hayvansallık daha fazla öne çıkıyor. Vanilya ise daha yapay forma geçiyor. Elbette bu kadar ağır ve yoğun koku ekseni olunca, sıcaklığın da genele yayılması doğaldır.

Clive Christian- Jump Up And Kiss Me Hedonistic isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Yalnızca, yukarıda özelliklerinden uzunca bahsettiğimiz hayvansal aromalar, nispeten iç içe geçip bütünleşmiş biçimde algılanıyor. Gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan bir fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Tene dengeli dozaj verilmesi elzemdir. Bkz. Hayvansal koku grubu baş ağrıtabilir. Üç- dört fıs yeter. Kısaca şöyle söyleyelim : Parfümün geneline hakim olan tatlılıktan yapaylığa değin uzanan rayihalar ve özellikle hayvansal aromaların etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış olmasına rağmen, tene dengeli sıkılmasının gerekliliği her zaman akılda tutulmalıdır. Bu haliyle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusu olabilecektir. Günlük kullanımda yer bulamaz. Herkes kullanamaz. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


25 Temmuz 2023 Salı

Viktor & Rolf- Spicebomb Infrared EDT / 2021

 















Viktor & Rolf- Hollanda merkezli moda markasıdır. Bugün Viktor & Rolf- Spicebomb Infrared isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Meyveler, baharatlar, tütün, reçineler, turunçgiller ve amber içeriklidir. Tatlı, şekerli, köpüklü, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- kırmızı meyveler, pembe biber, safran,

Orta- tarçın, kırmızı biber,

Alt- tütün, benzoin.

Viktor & Rolf- Spicebomb Infrared ( Kızılötesi ) isimli parfümde, kırmızı meyveli- tütünlü baharatlar başlangıçta yer almıştır. Aslında meyvelerden bile baskın olan bir turunçgil aroması vardır ki, o da tatlı ve köpüklü greyfurttur. Kırmızı meyveler ise çilek, kuşburnu, kızılcık ve ahududu olabilir. Bu tatlı- kırmızı orman meyveleri, daha sonra elemi reçinesiyle şekerli bir tatlılığa yönelmiştir. Tatlı, biberli ve sıcak baharatlar tarçın- safran- kırmızı biber troykasıdır. Koku karakteri çok değişmiyor ve düz çizgide gidiyor. Tatlı tütün ve yapay amberle sona gelinmekte. Buradaki yapay ve şekerli tatlılığın benzoin / aselbent reçinesinden ileri geldiğini düşünebiliriz.

Viktor & Rolf- Spicebomb Infrared isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Kısa süreliğine, dışarıya karşı güçlü fark edilirlik yapsa da / yapacakmış gibi dursa da hızlı akışkanlıkla tene yakın kamayı tercih ediyor. Baharatlı, tütünlü, reçineli aromalarından ve ortalardan başlayarak yapay ve şekerli vurgularından dolayı çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlıyor ve fakat tene dengeli dengeli sıkılması gerekiyor. Üç- dört fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- sonbahar arası geçiş dönemine uyacaktır. Çok sıcakta ve iç mekânda ( ev, ofis ) kullanılması önerilmez. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Akşam saatleri ve soğuk / serin havalar da bir diğer kullanım opsiyonunu oluşturur. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Temmuz 2023 Pazar

Issey Miyake- Fusion D'Issey Extreme EDT / 2021

 















Issey Miyake- Japon moda markasıdır. Bugün Issey Miyake- Fusion D'Issey Extreme isimli parfümü konuşacağız. Baharatlar, amber, aromatik otlar, odunsu notalar, çiçeksi notalar ve mineral notalar barındırıyor. Tatlı, sıcak, ferah, soğuk ve yumuşak esintiler sunuyor. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilmiş.

Üst- bergamot, kakule,

Orta- hindistancevizi, nane, lavanta, mineral notalar, güneş notaları,

Alt- sandal ağacı, paçuli.

Issey Miyake- Fusion D'Issey Extreme isimli parfüm, tatlı baharat çeşnisiyle açılmakta : Yumuşak, sıcak ve biberli tarzda kakule, tarçın ve hindistancevizi algıladım. Sonrasında yeşil kokan ferah aromatik otlar ve çiçeksi notalar geliyor. Soğuk nane- lavanta birlikteliğini görüyoruz. Buna mineral notalar katılıyor. Son kısımda tatlılık ve sıcaklık yükselecektir. Odunsu notalar ( sandal ağacı- paçuli ) baskın olmakla, buna amber destek vermiştir.

Issey Miyake- Fusion D'Issey Extreme isimli parfümün baharatları ( özellikle kakule, tarçın ) ve odunsu amber vurguları Costume National Homme isimli parfümü andırıyor. Baharatların, hindistancevizi aroması ve mineral notalarla yumuşatılıp aromatik hale getirilmesi çok güzel bir fikir olmuş. Nane ve lavanta aromalarının enerjisini de beğeniyoruz. Kapanışta tatlılığın yükselmesi de rahatsız etmiyor. Ben, kendi adıma ciddî bir yapaylığa rastlamadım. Bu bakımdan tene özgürce sıkılabilir. günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Kısa süreliğine dışarıya karşı esmek istese de, hemen sakinleşip tene yakın kalıyor. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık yapmasının vesilesi, sıcak baharatlı- odunsu yapısıdır. Günümüz modern- tatlı baharatlı parfümler furyasının güzel bir örneğini teşkil ediyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Temmuz 2023 Cuma

Thierry Mugler- Alien Goddes EDP / 2021

 















Thierry Mugler- Fransız moda markasıdır. Şimdi Thierry Mugler- Alien Goddess isimli bayan parfümünü değerlendirmek amacındayız. Tatlı, yumuşak, şekerli, sıcak, kremsi, yapay, pudralı, ferah ve sabunsu rayihaları var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, misk, tonka fasülyesi ve amber aromaları bu parfümü biçimlendiriyor. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- hindistanceizi suyu, bergamot,

Orta- yasemin, kediotu,

Alt- vanilya, kşamir ağacı.

Thierry Mugler- Alien Goddess isimli parfümün açılışını kremsi şekerlilik veren meyveler ve turunçgiller yapıyor. Ahududu, aslan meyvesi, yaban mersini, bergamot, limon ve mandalina karışımı var. Aslında şipremsi bir açılışa sahiptir. Sonrasında çiçeksi notalar sahne almakta. Pudralı çiçeklerden yasemin, iris ve sümbülteber örnek verilebilir. Sabunsu çiçeklerden ise kediotu, ebegümeci ve nergis tahmin ediyoruz. Gene sabunsu misk bunları destekliyor. Şekerli ve elbette yapay tonka fasülyesi ve amber ikilisiyle sona gelinecektir.

Thierry Mugler- Alien Goddes isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Biraz yavaş bir akışkanlıkla, yarım saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Bunu takiben, sahibine ve dışarıya karşı boğucu ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi tavsiye edilir. Üç- dört fıs yeter. Parfümü baştan sona domine eden yüksek kremsi, şekerli, pudralı ve sabunsu tonlamalardan ötürü fark edilirlik ve kalıcılık yükselmiş ve bu durum parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekânda gerçekleşen kokteyl ve davetler ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Temmuz 2023 Çarşamba

Prada- Luna Rossa Ocean EDT / 2021

 















Prada- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Prada- Luna Rossa Ocean isimli parfümü yorumlayacağım. Denizel notalar, lavanta, çiçeksi notalar, sucul notalar, odunsu notalar, aromatik otlar, misk ve deri içeriklerine sahiptir. Tatlı, pudralı, sıcak, serin, yapay, yumuşak ve ferah esintileri var. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilmiş.

Üst- bergamot, pembe biber, artemisia ( yavşan otu ),

Orta- lavanta, iris, adaçayı, süet, safran,

Alt- misk, vetiver, paçuli, karamel.

Prada- Luna Rossa Ocean isimli parfümün açılışında denizel ve sucul aromalar var. Sonra tatlı ve yeşil kokan lavanta ve aromatik otlar ( adaçayı, mate yaprağı, artemisia ) sahne alıyor. Pudralı, sıcak ve yapay koku grubuyla sona geliniyor. Bu grupta çiçeksi notalar ( iris, safran ), deri, odunsu notalar ( paçuli ) ve misk bulunuyor.

Prada- Luna Rossa Ocean isimli parfüm, denizel / sucul hissiyat barındıran lavanta ve aromatik otlarla günümüz modern parfümleri gibi başlıyor. Ancak pudralı koku grubuyla birlikte, büyük ölçüde ağır fujerlere dönüşüyor. Aromalar denizel / sucul lavanta & aromatik otlar ve pudralı koku grubu- harmanı olarak sırasıyla devreye giriyor. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tene yerleşecektir. Devamında özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık yapacaktır. Pudralı koku grubu, fark edilirlik ve kalıcılığı arttırmıştır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine uyar. Dış mekân davet ve kokteyllerinde sizi memnun edecektir. Pudralı ve yapay aromalarına dikkat etmek suretiyle tene dengeli dozaj ( dört- beş fıs ) uygulanmalıdır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Temmuz 2023 Pazartesi

Hermes- Twilly d'Hermes Eau Ginger EDP / 2021

 















Hermes- Fransız moda markasıdır. Şimdi Hermes- Twilly d'Hermes Eau Ginger isimli parfümünü tanıtacağım. Çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, reçineler ve misk içeriklidir. Tatlı, şekerli, kuru, sıcak, yapay, yumuşak ve ferah esintileri var. Çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösterilmiştir.

Üstte şakayık, ortada zencefil, şekerlenmiş zencefil ve alt notalarda sedir ağacı aromaları açıklanmış.

Hermes- Twilly d'Hermes- Eau Ginger isimli parfümün açılışında gayet tatlı ama enerjik gül ve şakayık gibi çiçeksi notalar var. Sonrasında biberli ve sıcak baharatlar gelmekte. Bu baharatlar yoğun biçimde burnunuza hücum ediyor. Zencefil, biber ve kakule algıladım. Baharatlar hemen şekerleniyor ve şekerli zencefil teması baskın oluyor. Şekerli- reçinemsi baharatlar da diyebiliriz. Elemi reçinesi olabilir. Sonlara doğru kuru odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve yapay tatlımsı misk hissediliyor.

Hermes- Twilly d'Hermes Eau Ginger isimli parfüm, basitçe baharatlar / zencefil teması üzerine kurgulanmış. Diğer notalar yardımcı eleman konumunda kalmış. Baharatlar parfümü domine ettiği için, başlangıç bölümü hariç erkeksi parfüm gibi kokuyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Çok hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Dışarıya karşı pek esmiyor. Şekerli ve yapay vurgular ve tatlılığın genele yayılması beni rahatsız etmedi. Gene de tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter.  Sabahleyin sıkılmasını tavsiye etmem. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. Fark edilirliği büyük oranda tene yakın durmasıyla belirlenmekte. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlaması, biberli ve şekerli baharatların marifetidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Temmuz 2023 Cumartesi

Mont Blanc- Explorer Ultra Blue EDP / 2021

 















Mont Blanc- kırtasiye ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Alman markasıdır. Şimdi Mont Blanc- Explorer Ultra Blue isimli parfümü inceliyorum. Tatlı, kremsi, sıcak, yumuşak, ferah, sucul ve yapay esintileri vardır. Turunçgiller, hindistancevizi sütü, baharatlar, deniz tuzu, deniz notaları, amber ve odunsu notalar barındırmaktadır. Turunçgil- aromatik grubunda gösterilmiş.

Üst- bergamot, pembe biber, egzotik meyveler,

Orta- deniz notaları, ambergris,

Alt- odunsu notalar, paçuli yaprağı, deri.

Mont Blanc- Explorer Ultra Blue- tatlı ve kremsi turunçgiller ( bergamot, mandalina, misket limonu ) ve hindistancevizi sütü aromalarıyla başlamıştır. Orta bölümdeki aromatik- sıcak baharatlar ( pembe biber, kakule ) gene tatlı ve kremsidir. Baharatlara deniz tuzu, deniz notaları ve sucul notalar eşlik ediyor / karışıyor ve son bölümdeki yapay tatlılık veren amber ve odunsu notalara ( paçuli ) kadar inerek sirayet ediyor. 

Mont Blanc- Explorer Ultra Blue isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Genele yayılan tatlı ve kremsi rayihalar rahatsız etmiyor. Ancak deniz tuzu ve yapay odunsu notalar ve amber biraz baş ağrıtabileceğinden tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Bu sayede günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uydurulabilir. Hindistancevizi sütlü turunçgiller ise, parfüme çok hoş tropik bir hava vermiş. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. EDP konsantrasyonunda olmasının etkisiyle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlıyor. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Temmuz 2023 Perşembe

Emporio Armani- Stronger With You Absolutely EDP / 2021

 















Emporio Armani- İtalyan moda markasıdır. Bugün Emporio Armani- Stronger With You Absolutely isimli parfümü değerlendireceğiz. İçkimsi notalar, reçineler, turunçgiller, baharatlar, lavanta, vanilya, odunsu notalar, amber, deri ve tütsü içeriklerine sahiptir. Kuru, sıcak, şekerli, tatlı, kremsi, yumuşak, plastiğimsi ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- fujer kategorisine sokulabilir.

Üst- rom, elemi reçinesi, bergamot, 

Orta- lavanta, turunç ( portakal çiçeği ), 

Alt- kestane, vanilya, paçuli, sedir ağacı.

Emporio Armani- Stronger With You Absolutely isimli parfümün başlangıcında şekerli içkimsi notalar ( rom ) ve turunçgiller ( bergamot- mandalina ) harmanı yer alıyor. Devamında orta katmanı tamamen baharatlar domine edecektir. Ana teması tatlı lavantalı şekerli tarçın olan bu baharatlar, daha sonra iyice biberli ve sıcak olmak üzere kakule- biber biçiminde çeşitlenecektir. Baharatlara gene orta katmanda kremsi yönü ağır basan amber- vanilya ikilisi destek veriyor. Kuru odunsu notalar ( paçuli ), yapay ve plastiğimsi deri ve sıcak tütsülerle sona geliniyor.

Emporio Armani- Stronger With You Absolutely- açılışta içkimsi turunçgillerle beraber, tatlı reçinelere de bir pay bırakıyor. Bu reçineler meyvemsi hissiyat verdiğinden, elemi reçinesi tahminini yapacağız. Ayrıca orta katmanın gelişme evresinde baharatlar da kremsi hale geliyor. Bu da tatlı & kremsi kokan amber ve vanilyadan kaynaklanabilir.

Koku düzleminde içkimsi notalar, turunçgiller, reçineler, lavanta aromalı baharatlar, amber, vanilya, odunsu notalar, deri ve tütsü biçimlenmesi görülmektedir. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Sadece turunçgiller birbiriyle karışarak harmanlanmış. Lavanta, amber ve vanilya aromaları da baharatlara destek vermiş. Hızlı akışkanlıkla lavantalı baharatlar kısmına geçiliyor.

Derinlik ve konfor noktasında rom, kakule, biber, amber, paçuli ve tütsü aromalarını beğeniyoruz. Bunlar diğer nota gruplarına göre daha rafine, dingin ve temiz hissiyat veriyor. Ayrıca bir bakıma, parfümün ana aksını / istasyonlarına oluşturduğu için önem taşıyor. Gene bu nedenle koku karakterinin en zengin ve kaliteli unsurları burada bulunuyor.

Emporio Armani- Stronger With You Absolutely- hızlı akışkanlıkla baharatlı katmana yöneldikten sonra, dışarıya karşı oldukça saldırgan bir fark edilirlikle esmeye başlıyor. Aslında, toplu halde gayet yüksek tatlılığa yol açan aromaları ( vanilya, amber, reçineler ve baharatların büyük kısmı ) göz önünde tutarsak ve yoğun fark edilirliği de unutmazsak, parfümün tene dengeli sıkılması gerektiği sonucuna varacağız. Bence üç- dört fıs yeter. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık performansı gösteriyor. Tatlılığın yüksek olması kalıcılık ve fark edilirlik üzerinde temel etkendir. Deri notasındaki yapaylık da kaliteyi olumsuz etkilemiş. Buna rağmen nota geçişleri sorunsuz olmuş. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Temmuz 2023 Salı

Bvlgari- Man Terrae Essence EDP / 2021

 















Bvlgari- İtalyan mücevher markasıdır. Bugün Bvlgari- Man Terrae Essence isimli parfümü inceleyeceğim. Turunçgiller, çakmaktaşı, toprak tentürü, baharatlar, odunsu notalar ve reçineler barındırıyor. Buruk, biraz tozlu, sabunsu, ferah, yumuşak ve sıcak yapıdadır. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- Calamansi meyvesi, ağaç kavunu,

Orta- vetiver, iris,

Alt- dünyevî notalar, sığla yağı.

Bvlgari- Man Terrae Esence- buruk ve ferah turunçgilleri ( portakal, mandalina ) başlangıca yerleştirmiş. Buna toprak tentürü- topraksı notalar eşlik ediyor. Devamında buruk ve biraz sabunsu hissiyata yol açan çakmaktaşı notası var. Orta katmanda yumuşak aromatik baharatlar, karabiber tandanslıdır. Sıcaklık artıyor. Topraksı vurgular yapan odunsu notalar ( vetiver teması, sedir ağacı ) ve ağaç reçinesi ( laden otu ? ) kapanışı gerçekleştiriyor.

Bvlgari- Man Terrae Essence isimli parfüm, genel hatlarıyla Hermes- Terre D'Hermes isimli parfümün daha aromatik ve yumuşak versiyonudur. Pek tatlılık yok, daha ziyade buruk ve tozlu / yumuşak tonlamalar var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık yapmasının nedeni, EDP konsantrasyonunda olmasında aranmalıdır. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirleniyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Notalar birbiriyle uyumludur ve nota geçişleri başarılıdır. Ferah, enerjik ve doğal aromasıyla beğeniliyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Temmuz 2023 Pazar

Narciso Rodriguez- Musc Noir For Her EDP / 2021

 















Narciso Rodriguez- ABD merkezli moda firmasıdır. Şimdi Narciso Rodriguez- Musc Noir For Her isimli parfümü yorumlayacağım. Ekşimsi, tatlımsı, kremsi, pudralı, sıcak ve yapay esintileri var. Meyveler, deri, çiçeksi notalar ve vanilya içeriklidir. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üstte erik, ortada misk, kediotu ve alt notalarda süet aromaları açıklanmakta. Biz buna ilaveler yapacağız. 

Narciso Rodriguez- Musc Noir For Her- şipremsi bir açılış yapmakta. Ekşimsi ve tatlımsı meyveler ( erik, böğürtlen, ahududu ) olabilir. Orta bölümden neredeyse kapanışa değin çiçeksi notaların egemenliği var : Önce kremsi çiçekler ( yasemin, manolya, frezya ) ve sonra da, aradaki kremsi vanilyayı takiben pudralı çiçeksi notalar ( kediotu, papatya, nergis ) sahne alacaktır. Pudralı deri vurgusuyla sona gelinmekte.

Narciso Rodriguez- Musc Noir isimli parfümde orta katmandan başlayarak sıcaklık artıyor. Pudralı deri notasında yapaylık var. Kremsi vanilya da tatlılığı yükseltiyor. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleştiğini düşünüyoruz. Çünkü şipremsi meyveli nokta vuruşundan hemen sonra çiçeksi notalara geçilmekte. Yalnız tene yakın kalmayı değil de, özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapmayı tercih ediyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle güçlü kalıcılık yapmasını, şipremsi- pudramsı yapısına bağlıyorum. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kenidinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Temmuz 2023 Cuma

Chloe- Eau De Parfum Naturelle / 2021

 















Chloe- Fransız moda markasıdır. Bugün Chloe- Eau De Parfum Naturelle isimli bayan parfümü hakkında konuşacağız. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırmakta. Ekşimsi, buruk, tozlu, pudralı, tatlı, ferah ve yumuşak esintiler sunuyor. Çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- ağaç kavunu, kuş üzümü,

Orta- gül, neroli,

Alt- mimoza, sedir ağacı.

Chloe- Eau De Parfum Naturelle- ekşimsi ve büyük oranda buruk rayihalar veren turunçgiller ve meyvelerle başlıyor. Ağaç kavunu, kuş üzümü, mandalina ve mersin meyvesi olmalıdır. Sonrasında tatlımsı ve ferah yeşil kokan çiçeksi notalar geliyor. Neroli, limon mine çiçeği ve gül hissettim. Bir diğer çiçeksi nota grubu da hafifçe pudramsı tarzda mimoza ve nergistir. Bu pudralı çiçekler büyük ölçüde tozlu ama ferah kokuyor. Son bölümde odunsu notalar yer almış. Tozlu ama yumuşak sedir ağacı ve yeşil kokan vetiver algılanıyor.

Chloe- Eau De Parfum Naturelle isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılık sağlıyor. Aslında yeşil- çiçeksi / odunsu bir kolonya tarzındadır. Bu yönüyle günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Çok az tatlılık barındırıyor. Ancak yapaylık hissetmedim. Nota geçişleri başarılıdır. Tene özgürce sıkılabilir. Çok sıcak havalarda hafif bir doz ayarı yapılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Temmuz 2023 Çarşamba

Yves Saint Laurent- Y Le Parfum EDP / 2021

 















Yves Saint Laurent- Fransız moda markasıdır. Bugün Yves Saint Laurent- Y Le Parfum isimli parfümü yorumlayacağım. Meyveler, aldehitler, turunçgiller, lavanta, baharatlar, tonka fasülyesi ve amber içeriklidir. Tatlı, şekerli & kremsi, yapay, ferah, yumuşak, sıcak ve serin esintiler sunuyor. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilebilir. 

Üst- elma, aldehitler, greyfurt, zencefil,

Orta- adaçayı, lavanta, sardunya,

Alt- tonka fasülyesi, sedir ağacı, buhur, paçuli.

Yves Saint Laurent- Y Le Parfum- yapay ve parlak aldehitlerin eşlik ettiği meyveler ve turunçgillerle başlıyor : Ferah yeşil elma- aldehitler- tatlı ve köpüklü greyfurt, oldukça enerjik bir yapıdadır. Orta bölümde lavantalı baharatlar var : Yeşil lavantalı tatlı zencefil baskın koku biçimidir. Yapay ve şekerli tonka fasülyesi- amber ikilisi kapanışı yapacaktır. Amber burada iyice kremsi kokuyor. 

Yves Saint Laurent- Y Le Parfum isimli parfüm, meyvemsi- lavantalı baharatlar ve şekerli tonka fasülyesi- amber aromalarıyla günümüz modern şekerli fujerlerine örnek teşkil ediyor. Burada bazı noktalara temas etmemiz gerekiyor : Parfümde baştan sona bilinçli verilmiş bir yapaylık ve sentetiklik var. Açılışta sentetik ozonsu kokusuyla aldehitler ve sondaki tonka fasülyesi ve amber notaları böyledir. Lavantanın yeşil ve ferah kullanımı bile rahatsız etmeyen bir yapaylığa sahiptir. Hazır yapaylıktan söz etmişken, tene dengeli sıkılması ( üç- dört fıs ) gerektiğini belirtelim. Ayrıca yeşil / bitkisel koku formu, parfümün genelinde- son bölüm hariç egemendir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla yeşil lavantalı- baharatlı katmana geçiliyor. Yarım saat sonra da kapanış aromaları tene iyice yapışıyor. Sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılık performansına ulaşmakta. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Temmuz 2023 Pazartesi

Shiseido- Ginza Tokyo Eau De Parfum / 2021

 















Shiseido- Japonya merkezli kozmetik ve parfüm markasıdır. Şimdi Shiseido- Ginza Tokyo Eau De Parfum isimli bayan parfümünü inceliyoruz. Şekerli, tatlı, kremsi, sabunsu, sucul, ferah, sıcak, serin, yapay ve pastiğimsi esintileri var. Meyveler, baharatlar, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Çiçeksi- meyveli kategorisinde gösteriliyor. 

Üst- nar, pembe biber,

Orta- yasemin, orkide, frezya, manolya,

Alt- hinoki ağacı, sandal ağacı, paçuli.

Shiseido- Ginza Tokyo Eau De Parfum- şekerli meyvelerle başlıyor. Nar burada baskındır. Vişne olabilir. Tatlı kırmızı- orman meyveleri gibi kokuyor. Tatlı ve keskin pembe biber tarzı baharatlar buna eklemlenmiş. Devamında çiçeksi notaları göreceğiz. Kremsi yönü ağır basan tatlımsı çiçekler ( yasemin, frezya ) önden sahne alıyor. Bunu ferah etkilerle yeşil kokan sucul çiçekler ( lotus, manolya ) takip etmekte. Bu çiçeksi notalar, orta bölümün sonlarına doğru iyice sabunsu ( leylak, kediotu ? ) hale gelmekte. Hafif banyo sabunları gibi kokan çiçekler var. Son bölümde odunsu notalar egemendir. Tatlı sandal ağacı baskındır. Yapay ve plastiğimsi paçuli buna katılır. Birtakım ahşapsı nüanslar da var.

Shiseido- Ginza Tokyo Eau De Parfum isimli parfümün, önce şekerli- tatlı kısmını ele alalım : Başlangıç şekerli meyve sularını andırıyor. Bir nebze yapaylık varsa da rahatsız edici değil. Hatta ferah ve enerjik bir yönü de var. Kapanıştaki sandal ağacının tatlımsılığı kabul edilebilir düzeydedir. Meyvemsi baharatlar da beğenimizi kazanıyor. Sonra da çiçeksi notalara da değinelim : Çiçeklerin genellikle yeşil / bitkisel ve sucul efektler veren kremsi aromaları büyük ölçüde ferah olmayı başarmış. Çiçeksi katmanındaki iyiden iyiye sabunsulaşma bile rahatsız etmeyen bir ferahlığa sahiptir. Son fazdaki plastiğimsi paçuli, kalite açısından sorunludur.

Shiseido- Ginza Tokyo Eau De Parfum isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla hafif sabunsu çiçeksi notalara geçilmekte. Bu noktada tene yapışıyor. Fark edilirliği ilk anda dışarıya karşı yoğun olsa da, kısa sürede normale dönüyor ve tene yakın kalmayı tercih ediyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı var. Bunda sanıyorum, Eau De Parfum konsantrasyonunda olmasının payı yadsınamaz. Sabunsu çiçeklere dikkat edilmek suretiyle biraz dengeli dozaj verilirse ( dört- beş fıs ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Temmuz 2023 Cumartesi

Avon- Maxime Icon For Him EDT / 2021

 















Avon- ABD merkezli kozmetik firmasıdır. Şimdi Avon- Maxime Icon For Him isimli parfümü inceleme konusu yapacağız. Sucul notalar, turunçgiller,  baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, gurme notalar, meşe yosunu ve deri notaları bu parfümü şekillendirmiş. Tatlı, pudralı, ferah, yumuşak, sıcak ve serin rayihaları var. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilebilir.

Üst- cascalone molekülü, mandalina, kakule,

Orta- zeytin ağacı, kahve, portakal çiçeği,

Alt- deri, meşe ağacı, cypriol yağı.

Avon- Maxime Icon For Him isimli parfümün başlangıcında yer alan turunçgiller ve aromatik- yumuşak baharatlar yeşil / bitkisel ve ferah tarzdadır. Mandalina, limon, portakal, kakule ve muskat sıralaması var. Baharatlar biraz tatlımsıdır. Gene yeşil ve ferah kokan erkeksi çiçeksi notalar portakal çiçeği, sardunya ve limon mine çiçeğidir. Bunun yanında yeşil kokan odunsu notalar ( zeytin ağacı ) bulunuyor. Sonlara doğru tatlı gurme notalar ( kahve ), yeşil kokan meşe yosunu ve pudralı deri notası hissediliyor ve kapanış gerçekleşiyor. 

Avon- Maxime Icon For Him isimli parfümün iki koku ekseni ve karakteri var : Birincisi ve en dikkat çekeni, deri vurgusu hariç diğer bütün aromaların yeşil / bitkisel kokmasıdır. İkincisi turunçgiller ve turunçgilli çiçeksi notaların aynı ya da benzer koku formu oluşturmasıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirleniyor. Günlük kullanımda tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir. Herhangi bir yapaylık hissettirmediği için tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Kahve ve deri aromalarında sıcaklık var. Diğer koku grupları serin yapıdadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html