31 Aralık 2022 Cumartesi

Tom Ford- Metallique EDP / 2019



Tom Ford- ABD moda firmasıdır. Bugün Tom Ford- Metallique isimli bayan parfümünü tanıtacağım. Metalik, tatlımsı, sabunsu ve yapay esintileri var. Ayrıca soğuk ve sıcak esintiler sırasıyla tende hakim oluyor. Turunçgiller, biberli notalar, çiçeksi notalar, vanilya ve baharatlı aromaları bulunuyor. Çiçeksi- aldehidik kategoride gösterilmiş.

Üst- aldehitler, bergamot, pembe biber,

Orta- alıç, vadi zambağı, kediotu,

Alt- ambrette ( misk ebegümeci ), Peru balzamı, vanilya, sandal ağacı.

Tom Ford- Metallique- metalik ve yapay vurgularla başlıyor. Soğuk ve serin bir açılışı var. Aldehitler olduğunu tahmin ediyorum. Bergamotlu- biberli kokular burnuma geldi. Bu soğuk ve metalik yapı, orta katmana da taşınıyor. Sabunsu çiçekler burada önemlidir. Kediotu ve sümbülteber olabilir. Devamında tatlı ve sıcak karanfil var. Ama bu karanfil, baharatımsı tonlamalar yapıyor. Son bölümde yüksek tatlılığa sahip vanilya, gene de rahatsız etmiyor.

Tom Ford- Metallique isimli parfüm, iki farklı koku grubunda ele alınabilir : Soğuk aldehitler ve çiçeksi notalar ile başlamakta ve tatlı ve sıcak karanfil ve vanilya ile sona ermekte. Basit bir koku karakteri var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını söyleyebiliriz. Çünkü, fark edilirliği ilk anda sadece sahibine yönelik olacaktır. Sonrasında sakinleşip tensel koku formuna geçiyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili bir kalıcılığı var. Metalik ve sabunsu çiçekler kalıcılıkta önemli rol oynamakta. Çiçeksi notaların sabunsu ve metalik oluşu, parfümün tene dengeli sıkılmasını icap ettirecektir. Üç- dört fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Bu bağlamda dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde iyi sonuç verecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


29 Aralık 2022 Perşembe

Issey Miyake- L'Eau D'Issey Pour Homme Wood & Wood Eau De Parfum Intense / 2019

 















Issey Miyake- Japonya merkezli moda şirketidir. Şimdi Issey Miyake- L'Eau D'Issey Pour Homme Wood Wood Eau De Parfum Intense isimli parfümün incelemesi yapılacaktır. Tatlı, ekşimsi, buruk, şekerli, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, meyveler, lavanta, reçineler, baharatlar, ambroksan ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- greyfurt, elemi reçinesi, kakule,

Orta- kayısı, ambroksan, sedir ağacı, sandal ağacı,

Alt- odunsu notalar, vetiver, paçuli.

Issey Miyake- L'Eau D'Issey Pour Homme Wood & Wood Eau De Parfum Intense isimli parfümün açılışında yer alan turunçgiller ( greyfurt, mandalina ), lavanta ve meyveler ( kayısı ) toplamda tatlı, ekşimsi ve buruk tonlamalar yapıyor. Bunu şekerli reçineler ( elemi reçinesi ) takip ediyor. Orta bölümde gene şekerli tarzda baharatlar var. Kakule, zencefil, biber ve yenibahar olmalıdır. Kapanıştaki ambroksan ve sandal ağacı merkezli odunsu notalar yapay bir tatlılıkla belirlenmiştir. Son fazda da yeşil ve ferah kokan tatlı odunsu notalar ( vetiver ) bulunmaktadır.

Issey Miyake- L'Eau D'Issey Pour Homme Wood & Wood Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet hızlı akışkanlıkla, 15 dakika içinde tene yerleşmesi tamamlanıyor. İlk anda tene yakın durma emareleri gösterse de, yarım saat içinde sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi elzemdir. Dört- beş fıs yeter. Sıcaklık genele yayılmıştır. Belli bir sıralama yapmak gerekirse şekerli, ekşimsi, sıcak ve yapay rayihalarının etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Reçineli baharatlar, ambroksan ve odunsu notalar marifetiyle Doğulu / Asyalı parfüm geleneğini sürdürmektedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Aralık 2022 Salı

Emporio Armani- In Love With You EDP / 2019
























Emporio Armani- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Emporio Armani- In Love With You isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyoruz. Tatlı, kremsi, yumuşak, hafif sabunsu ve yapay esintiler yapmakta. Çiçeksi notalar, meyveler ve odunsu notalar koku karakterini belirliyor. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmiş.

Üstte vişne, ahududu, kuş üzümü, ortada gül, yasemin, pelinotu, alt notada paçuli aromaları verilmiş.

Emporio Armani- In Love With You- gayet ferah ve enerjik tatlı- kırmızı orman meyveleriyle başlangıç yapıyor. Vişne, böğürtlen ve aslan meyvesi olabilir. Hızlı akışkanlıkla orta bölüme geçiliyor ve parfüm tene yakın kalıyor. Bu defa genelde tatlı ve kremsi tonlarda çiçekler vardır. Bunlar yasemin, manolya ve gül olarak tahmin ediliyor ve biraz da sucul etkiler yapıyor. Çiçeklerin tatlılığı rahatsız etmiyor. Geri planda hafifçe sabunsu olabilen çiçeksi notalar da ( leylak, iris ) bulunuyor. Kremsi paçuli ve misk kapanışı gerçekleştirecektir.

Emporio Armani- In Love With You isimli parfüm, katman halinde birbirini takip eden uyumlu notalardan oluşuyor. Sadece son bölümde paçuli biraz yapay kalıyor. Çabuk terleyen yağlı tende, tatlı ve kremsi meyveler ve çiçeksi notalar ile günün büyük kısmında kalıcı olacaktır. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu için uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Aralık 2022 Pazar

Azzaro- Chrome Aqua Pour Homme EDT / 2019






















Azzaro- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Azzaro- Chrome Aqua Pour Homme isimli parfümü inceliyoruz. Ozonlu ve sucul hissiyat önemlidir. Aromatik otlar, turunçgiller, çiçeksi notalar, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlımsı, buruk, ekşimsi, tuzlu, ferah ve enerjik yapısı var. Aromatik- sucul grubunda gösteriliyor.

Üst- greyfurt, elma, menekşe yaprakları,

Orta- fesleğen, nane, deniz notaları,

Alt- vetiver, selvi bitkisi.

Azzaro- Chrome Aqua Pour Homme- tuzlu deniz suyu aromaları içinde buruk / ekşimsi ve tatlımsı turunçgillerle ( keskin greyfurt ve sonra limon ) başlıyor. Bunu ferah aromatik otlar ( yeşil bitkiler de denebilir ) takip ediyor. Nane, kişniş ve fesleğen seçiliyor. Orta bölümde yeşil kokan erkeksi çiçekleri ( menekşe, lotus, sardunya ) görüyoruz. Bu arada aromatik otlar ve çiçeksi notaların belirgin biçimde sucul ve ozonlu koktuğunu belirtelim. Ama her şeyden önce sucul hissiyat parfümü domine etmiştir. Kapanışta gene yeşil koku formu var. Odunsu notalar vetiver kontrolündedir. Buna yumuşak misk katılıyor.

Azzaro- Chrome Aqua Pour Homme- kaliteli çiçeksi- aromatik kolonya havasındadır. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Turunçgiller ve yeşil- bitkisel koku katmanları ( aromatik otlar, çiçekler ve vetiver ) tene sırasıyla yerleşiyor. Ama yeşil kokan aromalar kendi içinde harmanlanmış ( ve iç içe geçmiş ). Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Yapaylık varsa da, bunun özellikle seçilmiş bir uygulama olduğunu kabul etmeliyiz. Tene özgürce sıkılaiblir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Aralık 2022 Cuma

Hermes- Un Jardin Sur La Lagune EDT / 2019




Hermes- Fransız moda markasıdır. Bu markanın Bahçe serîsi kokularından biri olan, Hermes- Un Jardin Sur La Lagune isimli parfüm yorumlanacaktır. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, sucul, hafif sabunsu ve ferah yapıdadır. Çiçeksi notalar, meyveler,  aromatik otlar ve odunsu notalar ile biçimleniyor. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilmiş.

Notaları manolya, pitosporum çiçeği, zambak, samphire bitkisi ( maydanozgillerden bir deniz bitkisi ), deniz notaları ve odunsu notalar olarak açıklanmakta.

Lagün Üzerinde Bir Bahçe.

Hermes- Un Jardin Sur La Lagune isimli parfümün açılışında yüksek kremsi tonlamalar barındıran çiçeksi notalar vardır. Yasemin, frezya ve manolya olabilir. Araya şekerli meyveler karışmış. Aslan meyvesi ve ahududu küçük dokunuşlar yapıyor. Devamında hafifçe sabunsu rayihalar salan çiçeksi notalar geliyor. Menekşe ve sümbülteber tahmin ettim. Tene yerleştikten yarım saat sonra yeşil kokan ferah çiçeksi notalarla karşılaşıyoruz. Portakal çiçeği ve limon mine çiçeği sucul tarza yakındır. Kapanışta gene yeşil- bitikisel koku formunu görüyoruz. Yeşil vetiver ve yumuşak tarzda yapay sedir ağacı, odunsu notaları temsil etmektedir. Çimensi ve otsu kokular son bölümde baskındır.

Hermes- Un Jardin Sur La Lagune isimli parfümde, baskın notalar çiçeklerdir. Diğer notalar ise yardımcı elemandır. Çiçeksi notaların, parfümün çeşitli katmanlarında kremsi- sabunsu- yeşil- sucul karakterde olması, koku kalitesi ve zenginliği bakımından ele alınabilir. Bu bağlamda başarılı nota geçişleri, açılış bölümü dışında dengeli tatlılık ve uyumlu notalar vardır. Hızlı akışkanlıkla tene oturuyor. Ne var ki, fark edilirlik sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca etkili bir kalıcılık yapmaktadır. Şekerli, kremsi ve nispeten sabunsu kokuların fark edilirlik / kalıcılık performansını bir üst seviyeye çıkardığı aşikârdır. Çiçeksi koku katmanlarının arasına diğer aromaların girmiştir ve bu katmanlar sırasyla tene yerleşmiştir. Tene dengeli sıkılmalıdır. Çünkü açılışta yer alan kremsi ve şekerli kokular rahatsız edebilir. Daha sonra zaten dengeli bir koku formu geliyor. Sonbahar- illkbahar arası döneme, serin havalara ve öğleden sonra- akşam saatlerine uyar. Genelde dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Aralık 2022 Çarşamba

Burberry- Her Burberry Intense Eau De Parfum Intense / 2019


























Burberry- İngiliz moda firmasıdır. Bugün Burberry- Her Burberry Intense isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Tatlı, şekerli, kremsi, sıcak ve yapay esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya ve amber aromaları bulunuyor. Çiçeksi- meyveli- gurme grubunda gösterilmiş.

Üstte böğürtlen, kırmızı meyveler, ortada yasemin, alt notada benzoin aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Burberry- Her Burberry Intense- çok yoğun şekerlilik barındıran kırmızı orman meyveleriyle açılıyor. Kırmızı meyveler daima parfümü yönetir ve koku gidişatını kontrol eder. Koku karakteri bundan sonra çok değişmez ve düz çizgide gider. Böğürtlen ve vişne, baskın notalardır. Bu notalar hatta koyu şarap hissiyatına bile yol açmaktadır. İkinci sırada daha yumuşak ahududu ve çilek gibi meyveler var. Daha sonra çiçeksi notalar geçiliyor. Fakat bu notalar çok baskın değil. Meyveler, çiçeksi notaları da bastırmış. Gene de kremsi biçimde yaseminden bahsedilebilir. Orta bölümde çiçekler de tatlanıyor. Zambak ve neroli olabilir. Tatlı vanilya ve amber ikilisi kapanışı yapacaktır. Yalnız amberde bir sıcaklık ve yapaylık var. Ambroksan olabilir.

Burberry- Her Burberry Intense isimli parfüm, şekerli meyvelerin yoğunluğundan dolayı dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Dengeli sıkmak şartıyla sonbahar- ilkbahar arası döneme, öğleden sonra- akşam vaktine ve soğuk havalara uyacaktır. Daha ziyade dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılabilir. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor ve meyvelerle yapışkanlık sağlıyor. Aşırı şekerli meyveler hem kalıcılığa hem fark edilirliğe etki yapmış. Fark edilirlik özellikle dışarıya karşı çok yoğun ve saldırgandır. Dengeli kullanılmazsa burun algısını rahatsız edebilir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu güçlü kalıcılğı var. Aromalar genellikle katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Son kısımdaki yapaylığa da ayrıca dikkat edilmelidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Aralık 2022 Pazartesi

Salvatore Ferragamo- Signorina Ribelle EDP / 2019

 














Salvatore Ferragamo- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Salvatore Ferragamo- Signorina Ribelle isimli bayan parfümünün yorumunu yapacağım. Tatlı, şekerli, şuruplu, kremsi, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, gurme notalar, meyveler ve vanilya aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Çiçeksi- gurme kategorisinde gösterilebilir.

Üst- mandalina, pembe biber,

Orta- frangipani, ylang ylang,

Alt- dondurma, hindistan cevizi sütü, vanilya.

Salvatore Ferragamo- Signorina Ribelle isimli parfümün açılışını tatlı, şekerli, ve şuruplu meyveler yapmaktadır. Kuş üzümü, ahududu, aslan meyvesi ve armut olmalıdır. Tropikal karakterdeki gurme notalar bunu takip ediyor. Bir miktar şekerli tatlılık içinde hindistan cevizi, vanilya ve dondurma aromaları hissediyoruz. Orta katmanda kremsi tonlamalar yapan sarı çiçeksi notalar var. Mimoza, frangipani, ylang ylang ve papatya sıralamasını görüyoruz. Son bölümde tekrar gurme notalar ( hindistan cevizi, vanilya, dondurma ) bulunuyor. Bu aromalar biraz daha kremsi hale gelmiştir.

Salvatore Ferragamo- Signorina Ribelle isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca tatminkâr kalıcılık yapacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Parfümü baştan sona forse eden tatlı, kremsi ve şekerli rayihalardan dolayı fark edilirlik ve kalıcılık artmış ve bununla birlikte başlangıçtaki şekerli meyvelerin ve kapanıştaki yapay gurme notaların da rahatsız edici olmamasının avantajıyla tene özgürce sıkılması mümkün olabilmiştir. Bu sayede günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Ayrıca sıcak ve ferah yapısal düzen de parfümün geneline yayılmıştır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Aralık 2022 Cumartesi

Jo Malone- Velvet Rose & Oud Cologne Intense / 2019



Jo Malone- İngiliz parfüm ve kozmetik firmasıdır. Bugün Jo Malone- Velvet Rose & Oud isimli parfümü yorumlamaktayız. Tatlı, şekerli, kremsi, ilacımsı, yapay ve yumuşak yapıdadır. Çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, odunsu notalar ve gurme notalar barındırıyor. Çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üstte karanfil, ortada gül ve alt notalarda agar ağacı ( öd ağacı ) ve pralin aromaları açıklanmış.

Jo Malone- Velvet Rose & Oud isimli parfüm, şekerli bir tatlılığa sahip çiçeksi notalarla açılıyor. Gül temasını hissetmekteyiz. Sonrasında tatlı baharatımsı biçimde kabul edilebilecek karanfil vurgusu yapılmış. Kapanışta ilacımsı ve kimyasal tarzda odunsu notalar ( öd ağacı teması ) bulunuyor. Tene oturunca da kremsi tatlılıkta gurme notalar ( çikolata ? ) olabilir. Bu bölümde de yapaylık görüyoruz.

Jo Malone- Velvet Rose & Oud ( Kadife Gül & Öd ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilişkilidir. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık vermesi, gül- karanfil- öd ağacı çizgisindeki şekerli ve yapay tonlamalar ile mümkün oluyor. Gene bu minvalde tene dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanmak daha mantıklıdır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Aralık 2022 Perşembe

Elie Saab- Le Parfum Royal EDP / 2019

 















Elie Saab- Lübnanlı moda tasarımcısıdır. Şimdi Elie Saab- Le Parfum Royal isimli parfümü inceleyeceğiz. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve vanilya bu parfümü şekillendirmiştir. Tatlı, kremsi, şekerli, şuruplu, keskin, yumuşak ve ferah esintileri var. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilmekte.

Üst- mandalina,

Orta- Türk gülü, Bulgar gülü, neroli,

Alt- paçuli, amber, vanilya, sandal ağacı.

Elie Saab- Le Parfum Royal isimli parfüm, turunçgilli- meyveli bir başlangıç yapıyor. Kremsi mandalina ve portakaldan sonra şekerli- şuruplu ahududu, çarkıfelek meyvesi ve aslan meyvesi yer alıyor. Orta bölüm çiçeksi notalardan oluşmakta. Kremsi ve ferah gül baskındır. Tatlı neroli ve portakal çiçeği bunu takip eder. Kapanışta odunsu notalar ( keskin paçuli, sandal ağacı ) ve vanilya var. Bunların hepsi kremsi tonlamalar yapmakta. Paçuli- vanilya- sandal ağacı ekseni söz konusudur.

Elie Saab- Le Parfum Royal isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yapışır ve yakın kalır. 1 saat içinde de dışarıya karşı güçlü fark edilirlik yapar. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Bunda EDP konsantrasyonunda olmasının payı büyüktür. Genel bir tatlılık olmasına rağmen rahatsız etmiyor, notaları da uyumludur. Ev ve ofis kullanımında ve yaz sezonunda dozajına biraz dikkat edilebilir. Bunun dışında tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Aralık 2022 Salı

Elie Saab- Girl of Now Forever EDP / 2019


























Elie Saab- Lübnanlı moda tasarımcısıdır. Bugün Elie Saab- Girl of Now Forever isimli bayan parfümünü değrlendirmekteyiz. Tatlı, kremsi şekerli, yumuşak, hafif ve ferah esintileri var. Çiçeksi notalar, meyveler, amber, vanilya ve deri / süet aromaları hissediliyor. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmekte.

Üst- limon kabuğu rendesi, ahududu,

Orta- gül, kuş üzümü, badem, portakal çiçeği, badem,

Alt- paçuli, kaşmir ağacı, vanilya, misk.

Elie Saab- Girl of Now Forever- şekerli meyvelerden oluşan bir açılışa sahiptir. En iyi seçtiğim nota aslan meyvesi oldu. Ahududu ve kuş üzümü gibi orman meyveleri de var. Orta katmanda çiçeksi notalar yer almıştır. Bunlar önce yeşil kokan ferah yapıdadır, sonrasında kremsi hale geliyor. Portakal çiçeği, sardunya ve gül olabilir. Son kısımda tatlı amber, kremsi vanilya ve hafifçe verilmiş tatlımsı süet / deri notası var.

Elie Saab- Girl of Now Forever ( Şimdi Sonsuza Kadar Kız ) isimli parfüm, hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Baştan sona şekerli tatlılık ve kremsi hissiyat söz konusudur. Bu bakımdan günün farklı saatlerinde dozaj ayarlaması yapılmalıdır. Mesela sabahleyin çok az sıkılmalıdır. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende, şekerli ve kremsi tonlamalarla yapışkan biçimde gün boyu kalıcılık sağlayabilir. Nota geçişleri başarılı olmuş. Sade, basit ve kolay anlaşılılan bir koku karakteri var.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Aralık 2022 Pazar

Jean Paul Gaultier- Le Beau EDT / 2019

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda şirketidir. Bugün, Jean Paul Gaultier- Le Beau isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Denizel- sucul notalar, turunçgiller, baharatlar, lavanta, aromatik otlar, hindistancevizi, tonka fasülyesi, vanilya ve odunsu notalar koku karakterini belirlemiştir. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üstte bergamot, ortada hindistancevizi ve alt notalarda tonka fasülyesi aromaları açıklanmış. Biz buna eklemeler yapacağız.

Jean Paul Gaultier- Le Beau isimli parfüm, canlı ve enerjik bir açılışa ve orta katmana sahiptir. Şöyle ki, ferah denizel ve sucul aromalar eşliğinde yapılan kremsi turunçgiller başlangıcı gayet moderndir. Bergamot ve misket limonu ağırlıklı turunçgiller, hatta şekerliliğe kayan kremsi hissiyat vermektedir. Buna hemen katılan tatlı anason ile birlikte, baharatlı kısma geçileceğini anlarız. Yalnız ilk bölümü şöyle formüle edelim :

Denizel / sucul aromalar- turunçgiller- anason : Buz- metal kokuları.

Açılışın devamında, bu kez yeşil kokan ferah lavanta ve aromatik otlar ( yeşil nane, nane- mentol ) sahne alıyor. Nihayet orta bölümde, şekerli yumuşak baharatlar ( tarçın- biber- kakule ) var. Sonlara doğru şekerli ve kremsi tonlamalar iyice koku gidişatına hakim oluyor. Kremsi tonka fasülyesi ve vanilyayı hissediyorum. Aralarda hindistancevizi sütü benzeri kokular var. Yapaylıktan kurtulamayan yumuşak odunsu notalarla ( sedir ağacı ) kapanışa gelinmektedir.

Jean Paul Gaultier- Le Beau isimli parfümün açılışı ve orta katmanı ( sucul turunçgiller, yeşil bitkiler ve yumuşak baharatlar ), enerjik ve ferah olması açısından beğeniliyor. Ancak tonka fasülyesi ve yapay odunsu notalar, yüksek kremsi & şekerli yapısından ötürü dikkat edilmesi gereken kısımdır. Nota geçişleri başarılı verilmiş, ne var ki geneldeki yüksek tatlılık ve şekerlilik kaliteyi aşağıya çekmiş. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böyle yapılırsa bir avantaj ortaya çıkacaktır : Parfüm günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyan bir kullanım opsiyonu kazanacaktır. 

Jean Paul Gaultier- Le Beau isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla önce tene yakın kalıyor, bunu takiben de özellikle dışarıya karşı yoğun fark edilirlik yapıyor. Orta katmandan başlamak üzere kalıcılık performansı artacaktır. Kremsi tonlamalar yapan baharatlar ve tonka fasülyesi ile, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık değerlerine ulaşıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Aralık 2022 Cuma

Jean Paul Gaultier- Classique La Belle Eau De Parfum / 2019

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- Classique La Belle Eau De Parfum isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, kremsi, pudralı, sucul, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, deri, vanilya ve amber içeriklidir. Oryantal- vanilyalı kategorisinde gösterilebilir.

Üst- armut, bergamot,

Orta- çiçeksi notalar, deri,

Alt- vanilya, vetiver, amber, misk.

Jean Paul Gaultier- Classique La Belle Eau De Parfum- turunçgil nüanslı meyvelerin hakim olduğu canlı ve enerjik bir açılış yapıyor. Tatlı ve sucul karakterde armut- bergamot ikilisi ilk sırayı paylaşıyor. Devamında yeşil kokan ferah meyveler kontrolü ele alıyor. İncir, yeşil elma ve kuş üzümü olabilir. Orta katmana geldiğimizde önce çiçeksi notalar ve sonra da baharatlar sahne alacaktır. Çiçeksi notaların başlangıcını kremsi çiçekler ( yasemin, osmanthus, gardenya ) yapıyor. Bunu pudralı çiçekler ( sümbülteber, papatya, menekşe ) takip etmekte. Gene orta bölümde sıcak, kremsi ve aromatik baharatlar var. Tarçın, kakule ve muskat olabilir. Kapanış yapay deri ve kremsi vanilya- amber sentezi görülmekte.

Jean Paul Gaultier- Classique La Belle Eau De Parfum isimli parfümde, aromalar meyveli- çiçeksi- baharatlı- vanilyalı koku katmanlarına ayrılıyor ve sırasıyla devreye giriyor. Hızlı akışkanlıkla tene yapıştığını ve yakın durduğunu deneyimledik. Kokusu pek öyle dışarıya yansımıyor, tensel ve sakin kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla belirlenir. Yalnız çabuk terleyen yağlı tende, kremsi ve pudralı tonlamalar marifetiyle gün boyu tatminkâr kalıcılık sunuyor. Gene de çok sıcakta sıkılmasa iyi olur. Tene dengeli dozaj ( üç- dört fıs ) verilmelidir. Kremsi, pudralı ve tatlımsı rayihalar genele yayıldığı ve son bölümde bariz yapaylık olduğu için dikkatli kullanım ve dozaj gerektirir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, akşam saatlerine ve soğuk havalara yöneliktir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Aralık 2022 Çarşamba

Jean Paul Gaultier- Scandal A Paris EDT / 2019

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- Scandal A Paris isimli bayan parfümünü inceleyeceğiz. Tatlı, kremsi, şekerli, şuruplu, biraz sucul, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, vanilya ve gurme notalar barındırıyor. Çiçeksi- şipre kategorisinde gösterilmiş.

Üstte armut, ortada yasemin ve alt notalarda bal aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız. 

Jean Paul Gaultier- Scandal A Paris- bir miktar sucul hissiyat nokta dokunuşu yapan şekerli & şuruplu meyvelerle ( armut, çarkıfelek meyvesi, ahududu ) açılıyor. Çok baskın olmayan turunçgiller ( bergamot ) de var. Devamında büyük ölçüde kremsi kokan ama yeşil ve ferah etkiler de yapan çiçeksi notalar ( yasemin, portakal çiçeği, şakayık, gül, frezya ) sahne alıyor. Orta bölüm aslında çiçeksi- baharatlı yapıdadır. Baharatlar ise çiçeksi notalarla kaynaşmış biçimde tatlı tarçın- pembe biber olarak tahin edilmektedir. Son bölümde tatlılık yükseliyor ve gene başlangıçtaki gibi, şekerli hale geliyor. Bunun en önemli nedeni, bal ve karamel gibi gurme notalardır. Kremsi vurgularla iyice tene yapışan vanilya- odunsu notalar ( paçuli ) kombinasyonu da sayılmalıdır. 

Jean Paul Gaultier- Scandal A Paris isimli parfümde, çiçeksi ve baharatlı notalar orta katmanda harmanlanmış vaziyettedir. Diğer aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla, 15 dakika içinde tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Parfümün geneline hakim olan yüksek tatlılık ve kremsilik hem fark edilirliği ve kalıcılığı yükseltiyor hem de tene dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Çok sıcakta sıkılmamalıdır. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Başlangıçtaki şekerli meyveleri şipre tarzına yakın saysak bile, çiçeksi- baharatlı harman ve gurme notalar daha ziyade Doğulu / Asyalı biçimlere yöneliyor. Şekerlenmiş meyveler ve yüksek tatlılık veren kapanış faslındaki aromalar bariz yapaylık ve sentetiklik barındırıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Aralık 2022 Pazartesi

Calvin Klein- Eternity Flame For Women EDP / 2019

 















Calvin Klein- ABD merkezli moda firmasıdır. Şimdi Calvin Klein- Eternity Flame For Women isimli parfümü tanıtıyoruz. Tatlı, kremsi, şekerli, sabunsu, kuru, pudralı, sıcak, yumuşak ve ferah yapısı var. Meyveler, çiçeksi notalar, turunçgiller, baharatlar, tonka fasülyesi, odunsu notalar, vanilya, tütsü ve amber içeriklidir. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilebilir.

Üstte mandalina, ortada bezelye ve alt notada laden otu aromaları açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız.

Calvin Klein- Eternity Flame For Women isimli parfüm, şekerli meyveler ve turunçgiller karışımıyla açılıyor. Meyveli aromalar daha yoğundur. Aslan meyvesi, kuş üzümü, ahududu, şeftali, portakal ve mandalina olabilir. Bunu kuru ve biberli baharatlar takip etmekte. Tarçın, zencefil ve aromatik kakule algılanıyor. Sonrasında çiçeksi notalar sahne almakta. Büyük ölçüde şekerli tonlamalar yapan tatlı çiçekler neroli, zambak ve sardunya olmalıdır. Çiçeksi harmanın ikinci bölümünde sabunsu hissiyatın çok baskın olduğu pudralı çiçekler var. Ylang ylang, mimoza, yasemin ve iris tahmin edilebilir. Kapanış gelmeden önce, kuru ve sıcak esintili odunsu notaları göreceğiz. Sandal ağacı ve paçuli ikilisine tütsü katılıyor. Son kısımda şekerli tonka fasülyesi & vanilya ve bunlardan ayrı olarak, biraz daha tatlımsı amber yer almakta.

Calvin Klein- Eternity Flame For Women- şekerli meyvemsi- çiçeksi, pudralı çiçeksi ve tonka fasülyeli koku karakteriyle klasik şipre tarzını yansıtmakta. Baharatlar erkeksi yapıdadır. Şekerli meyveler ve turunçgiller, diğer katmanlara nazaran daha ferah ve enerjiktir. Ayrıca gene baharatlardan itibaren sıcaklık artıyor. Şekerli, tatlımsı, pudralı ve sabunsu hissiyat genele yayıldığı için tene dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter. Yukarıda belirttiğimiz nedenden ötürü de, çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tene yerleşmekte. Devamında pudralı çiçeksi notalardan itibaren tene yapışıyor ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirlikle esiyor. Böylece ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusu olduğu anlaşılır. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Aralık 2022 Cumartesi

Calvin Klein- Eternity For Men EDP / 2019


























Calvin Klein- ABD kökenli moda firmasıdır. Şimdi Calvin Klein- Eternity For Men EDP isimli parfümü değerlendireceğiz. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, aromatik bitkiler, meyveler, msik ve meşe yosunu aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, kremsi, sucul, ozonlu, yumuşak ve ferah yapıdadır. Aromatik- fujer grubunda gösterilmiş.

Üst- adaçayı, ozonik notalar, elma,

Orta- selvi bitkisi, sardunya, muskat, lavanta,

Alt- süet, ambergis, iris kökü, cypriol yağı.

Calvin Klein- Eternity For Men EDP- yeşil kokan tatlımsı lavanta ve elma notalarıyla açılıyor. Devamında gene yeşil aromatik otlar ( fesleğen, nane ) vardır. Erkeksi- yeşil çiçeksi notalar ( sardunya, karanfil, yasemin ) bunu takip etmektedir. Sonlara doğru odunsu notalar, misk ve meşe yosunu hissediliyor. Yumuşak sedir ağacı odunsu notaları yönetiyor. Sulandırılmış ve seyreltilmiş misk ve büyük ölçüde yeşil koku karakterine sahip meşe yosunu önemlidir.

Calvin Klein- Eternity- For Men EDP isimli parfümün genel yapısı yeşil koku katmanları üzerine bina edilmiş : Aromatik otlar, çiçeksi notalar ve meşe yosunu bu meyandadır. Bunların hepsi farklı derecelerde sucul ve ozonlu hissiyat vermektedir. Gene toplamda enerjik, ferah ve yumuşaktır. Aslında orta katmandan başlayarak karışım halinde otlar, yapraklar, çayır ve çimen kokuları vardır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Dengeli tatlılık ve başarılı nota geçişleri takdir ediliyor. Yalnız son bölümde yapaylık hissedilir düzeydedir. Fakat rahatsız etmez. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Gün içinde tazelemek suretiyle kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html